|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
wyjdzie w praniu idę oglądać Bitwę o dom
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Aj to tak jak ja, tyle, że za miesiąc 5 rocznica ślub, a związku... nawet nie chce się liczyć. Ale dziś mam poranek łez. I niestety nie mogę zwalić tego na hormony!
|
#1983 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ghia śliczne ciuszki ewevve wszystkiego najlepszego z okazji imienin Wszystkim mamusią życzę wszystkiego najlepszego obudziłam się dzisiaj w nocy bo poczułam jak mnie skurcz (bezbolesny) łapie. Miałam 2 i potem na szczęście cisza. Rzadko mi się to zdarza wiec się nie martwię ale w nocy zaspana to pierwsza myśl oczywiście rodzę Dzisiaj idziemy w odwiedziny do mojej mamy, do teściów i na kabaret bo są u nas "Paranienormalni" dzisiaj. Oby pogoda dopisała bo zanosi się na deszcz
|
|
#1985 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
:O Ja często śpię na prawym... Bezpieczniej mi niż na lewym, bo na lewym śpię przodem do TŻa i boję się, że mi niechcący coś zrobi...
Ja słyszałam, że niebezpiecznie jest spać tylko na plecach, bo wtedy można jakąś żyłę ucisnąć, ale żeby na boku - tego nie wiedziałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Perse tylko spania na plecach może powodować uciskanie żył.
na boku jest bezpiecznie )a ja niestety uwielbiam spać na plecach, ale ciężko mi się oddycha ostatnio w takiej pozycji, więc wybieram prawy bok bo mi wygodniej po prostu
|
|
|
|
#1987 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
Bo jak ja już się położę w jakiejś pozycji, to potem rano tak wstaję, przewrócenie się dla mnie z boku na bok to Mount Everest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
mi na plecach też się zdarza spać, budzę się na nich nieświadomie, ale to coraz zadziej, bo mnie bolą jak leżę na plecach
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41000131]:O Ja często śpię na prawym... Bezpieczniej mi niż na lewym, bo na lewym śpię przodem do TŻa i boję się, że mi niechcący coś zrobi...
Ja słyszałam, że niebezpiecznie jest spać tylko na plecach, bo wtedy można jakąś żyłę ucisnąć, ale żeby na boku - tego nie wiedziałam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Myślę, że nie ma co popadać w paranoje. Ja też w większości śpię na prawym, bo mi po prostu wygodniej. Staram się w nocy zmieniać boki, nawet na plecach śpię, bo na bokach mega bolą mnie biodra ![]() Z tym spaniem na plecach to też jest podobno tak, że jeśli mamy od pasa w górę wyżej niż resztę ciała to jest ok. Z resztą kiedyś w tv jakiś lekarz się wypowiadal, że organizm sam to kontroluje i nieświadomie sie w nocy i tak obracamy
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
to jest tak, że jeśli się leży/siedzi/śpi w jakiejś pozycji i ona jest niewygodna, bo powoduje uciskanie żył, czyli niedotlenienie to organizm sam wie o tym, i po prostu się przekręcamy w nocy.
żaden zdrowy organizm nie pozwoli do samozaduszenia przez niedotlenienie. tak samo jak nam drętwieje ręka czy noga to odruchowo zmieniamy pozycję. tak samo z tym uciskiem. |
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Perse no widzisz u mnie w szpitalu w ogóle taka zasada panuje bo jak koleżanka leżała w szpitalu w ciąży to jak spała na prawym boku to rano lekarze nie mogli tętna znaleźć i musieli szybko działać żeby ratować malca. Potem dostała straszny ochrzan od lekarza za to i mnie bardzo uczulała. Ale pewnie co lekarz to opinia a my bądźmy mądre i się same domyślmy co jest dobre a co nie. Ja śpię na tym lewym boku czasem się przekręcę trochę na wznak, ale też nie całkiem na płasko bo się opieram o bok łóżka i jestem tak na skos. Nie powiem, że mi się wygodnie śpi
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41000218]no to uff...
Bo jak ja już się położę w jakiejś pozycji, to potem rano tak wstaję, przewrócenie się dla mnie z boku na bok to Mount Everest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] u mnie w nocy przekręcanie to takie samo odczucie
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Dzień dobry na szybko!
Ewewe: wszystkiego naj najlepszego!! Dziewczynki coś te waeze humory szwankuja ostatnio,pewnie też dlatego ze chciaotbysmy wszystko jak najidealniej przed porodem.. Glowa do góry, na pewno partnerzy staną na wysokości zadania!! aa mam nadzieje ze czytając was wczoraj wieczorem coś mi na wzrok padło i zle przeczytałam odnośnie finału Ligii ze 'przefrywaMy' . Kuuurde... Przecież to grały dwie niemiecke drużyny,chyba ze ktoras Niemka to zwracam honor )Lece nadzorować robienie garderoby
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiadomo czy to tętno by akurat było gdyby spała w innje pozycji. więc taki jeden przypadek też nie może wywoływać burzy i fali strachu ![]() także spokonie dziewczyny, bez paniki )
|
|
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaluje bardzo.Cytat:
Cytat:
dziekuje
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się z Bezikiem w 33 tygodniu! ![]() Nie było mnie od wczoraj, ale zaraz postaram się ponadrabiać. Ciasto rafaello mojej mamy- pycha , juz pół blachy zjadłam Zauważyłam tylko, że eveewe ma dzisiaj imieniny- Najlepszego ! Spełnienia marzeń, łatwego porodu, ślicznego Aleksa przy boku! ![]() Gratuluję nowych tygodni i lecę nadrabiać!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
ech jakoś leniwy dzień mam dziś i nic mi się nie chce.
siedzimy sami w domu, i taki leń od rana, ja nadal w piżamie. jakieś ciasto bym upiekła, ale coś łatwego, bo nie umiem nic wymyślnego jak Wy czasami pokazujecie. |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath sliczna córeczka, na pierwszej fotce trochę naburmuszona, ale reszta prawdziwa modeleczka
|
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
eveewe
Domciatko nie wiem może i tak, ale ten lekarz od razu zapytał ją na którym boku spała w nocy. Moja lekarka to samo lewy tak prawy nie na wznak warunkowo. Przemęczę się jeszcze ten miesiąc.Kiedyś czytałam jeszcze taki artykuł i udało mi się go odnaleźć. http://www.dreamgenii.pl/blog/41
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ghia no w tym artykule pisze wyraźnie, że oprócz spania na prawym boku: Musimy wziąć także pod uwagę również inne przyczyny, do których zalicza się kwestie wymienione przez matki martwo urodzonych dzieci, a także losowość także to nic jest jest takie pewne na 100% |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Widzisz ja myslac o imieninkach zlozylam ur...wazne ze byly szczere
![]() W kazdym razie najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
eveewe wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak leżałam w szpitalu w sali ze mną leżała dziewczyna, która czekała na cc i całą ciążę spała i leżała TYLKO na plecach...to samo w szpitalu. Jak jej robiły ktg położne, to sama do nich mówiła, że na plecach bo ona na boku nie wyleży....no i nic ani jej ani dzidzi się nie stało. Ani lekarze, ani położne nikt jej uwagi o to nie zwracał Ja w nocy sie przekręcam, raz z jednego boku na drugi, ale zdarza mi sie leżeć w ciągu dnia na plecach.
|
|||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabyyy
![]() Ale wczoraj miałam dzien.Pojechalismy z Tzem do babci ,on konczył naszą hustawke a ja????Zamiast siedziec sobie na swiezym powietrzu i wdychac roztoczanskie powietrze leżałam jak warzywo :/ Kręgol bolał,brzuch ciągnął i miałam megaaaaa wzdęcia.Chodziłam jak babunia,pochylona i obolała.Dzis jest troche lepiej ale do szkoły nie pojechałam Spróbuje Was nadrobic ![]() Miłej niedzieli dwupaczki
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
Mnie tez lekarz mowil ze.organizm sam to reguluje, a jak dziecku bedzie niewygodnie to samo.da.znac Na prawym boku spie bo tylko na lewym nie dalabym rady za to na plecach nie moge bo mi niewygodnie i mdleje Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gołębica złożyła jajko u mnie na tarasie a ja nie mam sumienia jej przegonić jeszcze w dzień matki Dzięki dziewczynki za słowa otuchy co ja bym bez Was zrobiła Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-05-26 o 12:07 |
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
eveewe Wszystkiego co najlepsze, sto lat!!
enlewe za powazny wiek ciązy no i dzien dobry Wszystkim marudzącym z jakiegoś powodu jak i tych bez powodu, z niedobrymi TŻ-tami i "kochanymi" teściowymi ![]() jadłam dziś ciasto biszkopt z bita śmietaną, truskawkami i galaretką i było pyszne!!! ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Margosia bardzo mi sie podoba Wasz pojazd
![]() Cytat:
ciesze sie ze do nas wróciłaś Przeleciałam Was na szybciora bo kręgol nie pozwala mi długo siedziec... malinka spoznione ale szczere: wszytskiego naj kochana no i lekkiego ,,klucia"
|
|
#2009 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
szczerze mówiąc, bo tak: bolą biodra, zdrętwiałe nogi i mega ból brzucha z powodu pęcherza (nawet jak w środku są 3 krople sików). ![]() A dla Eweve - wszystkiego Naaaaaaaaaaaj!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Elaine - pewnie masz rację, że to taki etap ciąży, że chce sie wszystko poukładane itp. Pewnie irytowałaby mnie źle wyprasowana pościel a co dopiero taka istotna kwestia jak praca TZ. Muszę sobie jakoś poradzic i już.
My dzisiaj też do tesciowej z zyczeniami. Do mojej mamy dzwoniłam bo imprezuje w sanatorium w Krynicy więc osobiscie dopiero jak wróci.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

wyjdzie w praniu
idę oglądać Bitwę o dom 

... I teraz się zastanawiam czy któraś z Was słyszała coś podobnego??
)

zaluje bardzo.
12.06.2010
, juz pół blachy zjadłam
wszystko się tak przedłuża czas leci i jak dostanie pracę tuż przed TP to wiadomo pewnie będą się krzywili na urlop zaraz po zatrudnieniu i szkolenia jakieś wyjazdowe też na pewno będą. A ja nawet nie chcę myśleć, że go nie będzie obok jak się Antoś będzie rodził. Jak nie dostanie do tego czasu pracy też źle bo kasa potrzebna jak woda na pustyni. Marudzę wiem, ale tak się umęczyłam dziś w nocy wszystko takie niepewne nic nie wiadomo a ja już nie mam pomysłów co zrobić żeby było dobrze.
Spróbuje Was nadrobic 
ciesze sie ze do nas wróciłaś