|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Ja cwicze miesnie dna miednicy-dzieki gimnastyce dla ciezarnych wyrobilam sobie ten nawyk. Podobnie tam nauczylam sie pieknie przepona oddychac ![]() Policzanka-to musisz cwiczyc miesnie Kegla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
do wszystkich, same widzicie co się dzieje, jak któraś ma bóle, wątpliwości to jechać do szpitala! Na porody u nas za wcześnie
|
|
|
|
#3964 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
w domu rodzinnym, w łazience są takie brzydkie jeśli o kolor chodzi, białe w szare mazie... tutaj miał być beż i jasny brąz. a na podłodze w kuchni sa białe w takie szarawe kreseczki i z nimi też mają problem. ja oglądam, tzn. obejrzałam wczoraj w necie wszystkie po kolei... i powiem Ci, że tam na niejedną rodzinę serce pęka. i tak sobie myśle, że ten program wcale nie pomaga spełniać marzenia tylko je niszczy. ludzie remontują, wkładają w to prace i serce, przywiązują się do tego i potem ktoś im to zabiera. zwłaszcza dzieci żal, bo dorosły to jakoś sobie poradzi jeszcze...
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
podpisuję się!
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
mam podobny zestaw lekow. Plus zelazo na anemie. Te objawy po fenoterolu za jakis czas sie uspokoja troche-organizm sie przyzwyczaja. Najwazniejsze, ze dzialaja. Ja bylam w czw na wizycie i szyjka piekna. Oczywiscie musisz na siebie uwazac i jak najwiecej odpoczywac. Bedzie dobrze!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20
Cytat:
![]() to takie smutne, że tyle ciąż teraz jest zagrożonych ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- powiem wam, że reakcja po tych tabsach to nic w porównaniu do tych kroplówek Dawid mnie karmił i poił, bo nawet żuchwa mi się trzęsła - śmiał się ze mnie, że jak na jakimś odwyku
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się, siostra po mnie jedzie, na obiadek do rodziców i mama stawia lody z okazji DM
![]() miłego popołudnia |
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall słuchaj się dziewczyn, ty już powinnaś tam być.
Oglądam bitwę o dom. Nie mam jakiegoś określonego typu, ale zgadzam się z werdyktem jury. Ladan dobrze że już w domku. A mi burczy w brzuszku. Muszę coś wszamać |
|
|
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX
Cytat:
Inwersja, dlatego tylko sie cieszyc, ze nic Ci nie jest. Tylko remontu wspolczuje-w takiej atmosferze...co do plytek-to my mamy w wc blyszczace i to jest HORROR. Po kazdym myciu sa zacieki i trzeba na sucho poprawiac. Matal, moze pojedz lepiej do szpitala...ja to po 2 h pojechalam, jak mi po no-spie nie przeszlo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan super, cieszę się że już jesteś w domu, że sytuację tam w szpitalu opanowali i że jest teraz bezpieczniej, wiesz co i jak, tż też wie że to nie przelewki także teraz naprawdę leż odpoczywaj niczym się nie stresuj a będzie wszystko w porządku, ale chyba nie było aż tak źle w tym szpitalu? ja wiem, że każda z nas nie chce wyjść na panikarę ale jednak to o życie chodzi dlatego cieszę się że pojechałaś i teraz Matal radzę to samo!! Pani na SR nam mówiła, że z każdą naszą obawą trzeba się zgłosić na IP jeśli coś jest nie w porządku bo nigdy naprawdę nic nie wiadomo, to smutne jest że teraz tyle problemów ciężarne mają, ale właśnie dzięki lekarzom, lekom da się to jakoś uspokoić i spokojnie do września/października wszystkie damy radę
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
TZ robi ta tarte jablkowa...jakies straszne odglosy z kuchni dochodza...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, m
Cytat:
|
|
#3974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam matowe w łazience i błyszczące w kuchni.
W łazience grafitowe, w kuchni kremowe-obie porządniejsze, z wyższej półki. Wolę mimo wszystko te matowe, chociaż teraz myślę,że gdybym wzięła jaśniejsze byłoby 100 razy lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niestety może i jesteśmy bardziej uświadomionym pokoleniem,ale i słabszym fizycznie i ciężej nam donosić ciążę niż starszym pokoleniom. W dodatku te hormony wszędzie, faszerowana żywność, choroby cywilizacyjne. Już nie wspomnę,że samo zajście w ciążę to często nie lada wyzwanie...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-05-26 o 19:19 |
||||
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, m
Witam deszczową porą :/ ale ponury dzień się zapowiada.
Moja córcia z rana chyba się obróciła o 180 stopni, bo miałam w jednym miejscu na brzuchu wielki wulkan. Śmiesznie to wyglądało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co chwilę słyszy się o zagrożeniach, nakazie leżenia itp. przekichane... Cześć Ladan super, że wróciłaś i że pojechałaś wtedy do tego szpitala U nas sytuacja widzę zmienia się z dnia na dzień i nie wolno lekceważyć żadnego niepokojącego sygnału. Oby teraz już było spokojnie
|
|||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Zgłaszam, ze jestem w drodze, wzięłam prysznic, poczekalam jeszcze chwilę i jako, ze nie przeszło, to jedziemy. A teraz sobie powtarzam, ze zaraz do Was napisze, ze wszystko w porządku, a ja jestem mega panikara i trzymajcie kciuki za taki scenariusz.
|
|
#3977 | |
|
BAN stały
|
Tam gdzie sr organizują czasami też dodatkowe wykłady i można się zapisywać.No i bardzo ciekawe i przydatne.
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Ja też mam sie zbytnio nie przemęczać, w miarę możliwości odpoczywać.A mam tylko skurcze B-H. |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3979 |
|
BAN stały
|
U Was też jest tak zimno?Ja dzisiaj włączyłam co bo 19 stopni miałam rano.Współczuje komuś kto w bloku mieszka.Znajomej znarzły pomidory w ogródku...
|
|
|
|
#3980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cześć
Dziś pospaliśmy dłużej, wspólne śniadanko z Mężem , uwielbiam Niedziele WSZYSTKIM MAMUSIOM NAJLEPSZE ŻYCZENIA ![]() Cytat:
Cytat:
piękne zakupy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
matall dobrze, że jedziesz i czekamy na wieści!
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 17 stopni i słońce.
Siedzę i czekam aż mnie ktoś zbada.
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Matalku kciukam!
Nie wiem czy tylko mi się wydaje,ale naprawdę przyjaźnie między mężczyznami są łatwiejsze do utrzymania, niż damskie. Oni się nie obrażają na siebie za byle co, nie mają wiecznych fochów, nie biorą wszystkiego tak do siebie. Widzę po moim mężu, że ma wielu kolegów i oni mogą liczyć na niego, a on na nich. Natomiast ja...czuję się potrzebna dla mojej "przyjaciółki" jak chce w czymś pomocy. Jak przestałam być jej potrzebna bo jej pomogłam baaaardzo w przygotowaniu Komunii, to już się do mnie od ponad tygodnia nie odezwała (od czasu pamiętnego grilla,kiedy to miała dać znać czy przyjdzie koło godziny 16, a od tamtej pory się nie odezwała). Trudno, czekam dalej na kontakt od niej...
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() Zjadłam obiad, a że był taki seee to nadrobiłam deserem najadłam się jak świnia i teraz mam wyrzuty sumienia |
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
matal trzymam kciuki! napewno wszystko bedzie dobrze
motyl ehhh cos w tym jest ze meska przyjazn jest o wiele latwiejsza. chociaz ja poki co nie zawiodlam sie na swojej przyjaciolce ![]() przykro mi ze twoja okazala sie w jakis sposob interesowna, chociaz moze faktycznie czasu jej brak albo co ? dziewczyny macie jakies przepisy na faszerowanego baklazana? bo cos mnie naszlo, kiedys robilam ale nie pamietam przepisu poratuje ktoras??
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
ladan ciesze sie ze z Toba lepiej
![]() matall teraz za Ciebie kciuki ![]() my wrocilismy juz z wycieczki...czesc ludzi jeszcze zostala ale ja bylam juz mega zmeczona...wczoraj od 10 do 19 zwiedzalismy...statek, lodz podwodna, muzeum i miasto...do tego lalo i bylo paskudnie...do tego na statkach co chwila trzeba bylo wspinac sie po drabinkach...a potem jeszcze byla kolacja w barze...w hotelu bylismy o polnocy...jak sie polozylam to nie moglam zasnac i trzeslam sie cala...a na dzis bylo przewidziane zwiedzanie miasta na rowerach...na szczescie kierowca samochodu ktorym tam jechalismy musial juz wracac wiec urwalismy sie i my teraz leze i odpoczywam....W ogole to ostatnio kluje mnie cos pod lewa piersia tak raczej z boku...macie tez cos takiego? To mozliwe ze to juz te scisniete organy? Jutro wizyta...oby wszystko z Bartusiem bylo dobrze |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka pewnie przesadzam,ale i tak czuję się z tym do d...
A w ogóle to mam dzień marudy ![]() Ja nie lubię bakłażanów,więc nie pomogę ![]() Właśnie dostaliśmy zaproszenie na wesele 14 września.Ja już wtedy mam mieć nadzieję mieć przy sobie malutką od doby
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-05-26 o 13:57 |
|
|
|
#3989 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I super zakupy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I rzeczywiście, to głupie że najpierw wybrali rodziny, które były po prostu najbardziej doświadczone przez życie (no może oprocz Rity, bo rozwód to nic przyjemnego, ale nie przesadzajmy, tym bardziej, że ona najwyraźniej sobie jużz tym "przyjacielem" życie układa...) a teraz jednak chodzi o pomysły i wykonanie. Dla mnie największa porażka to ta kobitka z córką i synem (ci od grafitti w sypialni... a to co dziś pokazali ) Więc obiektywnie rzecz biorąc chyba rzeczywiście najbardziej mi się podobają pomysły tej pary z chorym synkiem. To oni córeczce zrobili ten zamek-łóżko? Cytat:
Masakra z takimmi dziewuchami. Ale TY też za dlugo się wzbraniałaś przed szpitalem! Dobrze, że sytuacja unormowana i trzymam kciuki, zeby już było tylko dobrze! Cytat:
Ja już rok temu przyjaciółkę straciłam... Brak czasu, a potem głupi foch o pierdołę. (uważam, ze z jej strony, a potem ja zgarnęlam jeszcze opieprz od niej, bo jej facet poczuł sie urażony) I się skończyło... Najlepszego, Mamuśki! My na razie z okazji dnia mamy kupilismy kolejne ubranka dla Zuzinki ![]() I też mnie dzis coś brzuch boli... ale powoli przechodzi... Nareszcie...
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylek-wspolczuje odnosnie T....
Matal - trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

co chwilę słyszy się o zagrożeniach, nakazie leżenia itp. przekichane...
U nas sytuacja widzę zmienia się z dnia na dzień i nie wolno lekceważyć żadnego niepokojącego sygnału. Oby teraz już było spokojnie 

To leci "być szczęśliwym jak świnia w błocie" 
piękne zakupy 
najadłam się jak świnia i teraz mam wyrzuty sumienia 

)
Dobrze, że sytuacja unormowana i trzymam kciuki, zeby już było tylko dobrze!