|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
paslik - bez komentarza - CUDO !!!!
|
|
|
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Carya! Ja nie jestem dobre źródło informacji na temat ceny fotek.
U nas w niedzielę w jednym z Ostródzkich studiów fotograficznych jest promocja: trzy ujęcia 10 zł po jednej fotce z każdego ujęcia. Odbitka 10 x 15 0,70 zł. No więc cały koszt niewielki. Tylko teraz babcie, ciocie i wujkowie proszą o odbitki Na tym to chyba zbankrutuję!
|
|
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
Pasliczku śliczne te Twoje dziewczynki, schrupać tylko
Nita! Nicolcia piękna dziewczyna!!! Zakupy się udały? ![]() Carya no ty jednak bogata jesteś, żeby sąsiadom rachunki płacić Tak poważnie, to mam nadzieję, że Ci zwrócą kasę, a listonosz fujara! U mnie też taki chodzi stary pierdoła
|
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
Carya! A propo rachunków.... TEraz wyjdzie, czy sąsiedzi Cię lubią
Jak nie to zostaniesz sponsorem strategicznym! A na przyszłość gdybyś chciała zasponsorować jakiś rachunek rto ja się wpisuję na listę |
|
|
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam dość śpiochów poi Dawidku, dlatego teraz Sarę tylko w sukienusie ubieram ![]() Paslik, śliczna sesja i jakie masz cudowne Córeczki ![]() Kurcze, a moja Sara ma chrzestnego fotografa, chyba muszę z Nim poważnie porozmawiać
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Śmiejcie się śmiejcie
mi wcale nie było do śmiechu jak doczytałam imię i nazwisko na tym rachunku apopleksji prawie dostałam Paslik, te zdjęcia to nie tak znowu dużo.... a takie śliczne "Listonosz-fujara" podoba mi się
|
|
|
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
Mój listonosz ma taki fajny rowerek rozklekotany z koszyczkiem z tyłu, zawsze się zastanawiam, co on robi z listami (które są w tym koszyczku) kiedy deszcz pada
![]() ![]() Kiedyś wepchnął mi do skrzynki list z Anglii, w liście była bluza i dwie koszulki
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
Linijka! Grunt to zaradność! Przynajmniej nie musiałaś po list na pocztę biegać
*lora* Bierz chrzestnego za tyłek niech dzieciom śliczne foteczki porobi. Moja Pati ma średnoio raz w roku robione! Teraz będą miały razem. Śmiejemy się, że foty będziemy robić w kwietniu bo w maju są imprezy rodzinne: imieniny babci i prababci, urodziny ciotki i potem kolejne imprezki i w prezencie będzie ramka i foto! Ja też żałuję, że nie udało nam się spotkać. Nadrobimy to! Obiecuję! ![]() Carja! Nie złość się! tak czasem bywa! Ja dzisiaj zamiast dołądować telefon męża to dwa razy doładowałam swój No i teraz muszę iś kartę odpracowywać. Czeka mnie nocna zmiana No i co do ceny fotek to było wyjątkowa okazja!
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale noc, klęłam już jak szewc jak wyciągałam małą kolejny raz z łóżeczka
Dziś tato ostatni raz w pracy przed świętami (no cud się stał że szef nie kazał im w TĄ sobotę iść do roboty , przecież w każdą zapitalają do 16ej ) i smok... i suszarka ewentualnie plecy i kolana już mi odmawiają posłuszeństwa. Rano mnie zwaliła z wyra półgodzinnym płaczem (wcześniej nie dałam się sprowokować... ale i tak wygrała ) a teraz leży na naszym łóżku i bawi się pampersem i cisza tyle że ja już nie śpię Półroczne dziecko to już chyba swobodnie powinno noc przesypiać, nie?
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Linijka - tak zakupy się udały - w końcu kupiłam sobie nową torebkę
)
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paslik córeczki przesliczne. Jak zobaczyłam te zdjęcia od razu napisałam do kuzyna, studiuje fotografię więc może uda mi się kiedyś z nim spotkać żeby cos nam pstryknął. Marzy mi się taki komplecik na ścianę w pokoju - zdjęcie naszej czwórki + po bokach buzinki dziewczynek
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Carya - a może te nieprzespane noce to efekt ząbkowania?
|
|
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie nadrobilam zaleglosci w czytaniu ale szybciutko skladam wam zyczona i lece dlaje przygotowywyac jedzonko na sweta bo maly spi Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Swięconego w gronie najbliższych osób szczerze życzy Justyna-Viola z Mikusiem i TZ |
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
witajcie, ja rowniez, jeszcze nie zadrobilam zaleglosci w czytaniu, ale co nie co poczytam miedzy zdaniami
Moj Oli tez nie przesypia jeszcze calych nocy, budzi sie jakos z 2 razy, ale ja juz sie przyzwyczailam, tylko z rana jak wstaje o 6 do pracy, to boli mnie glowa jak bym w poprzedni dzien wypila 3 litry vodki ....wklejam fotki babelka Mile spedzonych Swiat Wielkanocnych, Smacznego jajka i wesolej zabawy w lany poniedzialek zyczy
Toolos, Olinek i Tz |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny - z okazji świąt dla was wszystkich :
http://www.samre.info/kartki/13w/wielkanoc13.html Pozdrawiam i do usłyszenia po świetach )) Wyjeżdzamy do rodziny |
|
|
|
#2448 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki wpadam na chwilę, ciasta popieczone
A goście mi się wściekli, bo już jutro na obiad mi się zwalają![]() ![]() ![]() Carya a propos Twojego rannego posta to ja mam identyczną sytuację z Filipem. Noce są koszmarne, potrafi mi się budzić co godzinę, żeby tylko pomemlać cycka. Myślałam, że to jakiś mały kryzys i że przejdzie z tym budzeniem w nocy, ale jest coraz gorzej i już sama nie wiem co robić. Daj znać proszę jak tam Marta i herbatka nocna czy działa. No nic lece bo jeszcze góra prasowania mnie czeka. Mam nadzieję że jutro znajdę chwilke na życzenia dla Was, ale gdyby mi się nie udało, to juz dziś życzę Wam SMACZNEGO JAJKA I ZDROWIA I SPOKOJNYCH DZIECI |
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
Linijka, pupa z nocnego wychowywania...przynajmni ej dziś
ale wieczorem z tatą zaczynamy walkę znowu U nas też jest coraz gorzej bo mała budzi się w nocy, dostaje cyca, zasypia na nim a jak ją odkładam do łóżeczka to jest znowu płacz Chyba wprowadza nam "cyckowy" terror najzwyczajniej w świecie Wczoraj właśnie o 22.30 była taka akcja ale nie wyciągnęłam jej znowu, to smoka nie, pieluchę nie, suszaką sami se posuszcie W końcu na ten płacz przyszedł tato, wyjął ją i położył do mnie - po jakimś czasie usnęła ale to chyba bardziej dlatego że zmęczyła się płaczem. Potem musiałam ją karmić jeszcze dwa razy ale już nie protestowała po odłożeniu Tyle że koniec końców tatuś musiał spać w dużym pokoju na kanapie Jutro zdam relację z placu boju |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji Świąt Wielkanocnych
życzę Wam wiosny, wiosny i jeszcze raz wiosny! Pękających na drzewach pąków, ziemi, która zaczyna pachnieć i słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. Życzę Wam wiosny w życiu codziennym, rodzinnym, w pracy, na koncie bankowym ale przede wszystkim życzę Wam wiosny w sercu |
|
|
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
Carya dzięki za sprawozdanie
![]() Myszko piękne życzenia, ach wiosna w sercu! KOCHANE MOJE I JA żYCZę WAM DUżO SPOKOJU W TE śWIęTA, WIELE MIłOśCI I RADOśCI PRZY RODZINNYM STOLE SMACZNEGO JAJKA I BOGATEGO ZAJąCA |
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Kochane w imieniu Tysi skladam wam zyczonka swiateczne i jajeczka bez salmonelli
bo ?Tysi kompik padl
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Zatem Staropolskim - obyczajem, dużo szynki życze z jajem,
niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Święta to jest czas wyżerki, porzućcie wszystkie swe rozterki. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim miłej Wielkanocy .A ja już chyba przesadziłam z imprezowaniem bo zatrułam się w czwartek i było |
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Buziaki dla Wszystkich...
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych, pogodnych i słonecznych Świąt, mokrego jajka i smacznego dynguska
)) życzy Lenka z rodzicamizałączoną karteczkę wywołałam i wysyłałam na święta. |
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak między życzeniami pochwalę się pierwszym dzisiejszym maleńkim sukcesikiem (mam nadzieję że nie zamieni się w wielką klapę zanim skończę pisać ten post
). Marta zasnęła ok 18.30 i przed chwilą się obudziła... herbatkę miałam już przygotowaną... szybko odgrzałam żeby miła i cieplutka była i lecę do niej... smoka nie chciała więc wcisnęłam jej butlę (nie wyjmując z łóżeczka). Wypiła wszystko i dała sobie wcisnąć smoka Ale już drugą porcję herbatki mam przyszykowaną Nad ranem pewnie i tak ją nakarmię, żeby się nie obudziła z żołądkiem przyklejonym do pleców
|
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Jużeśmy po bezcycowej nocy
). Budziła się, jeżeli dobrze pamiętam, bo w nocy jakoś mózg mi nie chce pracować, tyle samo razy co zawsze ale za każdym razem dostawała ciepłą herbatkę (3x) a o 4 rano ją już nakarmiłam i wstała 0 7.15 - czyli jak zwykle. Ale o tyle było lepiej że nie wyjmowałam jej z łóżeczka więc nie budziła się z płaczem przy odkładaniu Jakoś zniosła tą herbatkę i całkiem sporo jej wypiła. Dziś powtórka tyle że herbatka o połowę słabsza, najlepiej żeby piła wodę Mam nadzieję że dziś będzie lepiej, że na samą herbatkę nie będzie jej się opłacało budzić Jak wielkanocne śniadanko? I zajączkowe prezenty? Ja sobie wczoraj na szybko kupiłam butki... na szybko i jeden jest większy od drugiego Ale nie rzuca się to w oczy więc chyba nie będę ich reklamować, dziś się w nie wystroję |
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
No baby, pisać coś
Z tą różnicą że mamy tatusia w domku |
|
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
U nas święta z ciężką atmosferą. Po raz pierwszy odkąd jesteśmy razem ani jedna, ani druga mama nie zaprosiła nas na święta. Nie wiem czemu ????
W sobotę pomagałam Xanti (wizażanka z Ostródy, która mamunią zostanie w czerwcu). Miała remont w mieszkaniu i majstry tak się śpieszyli, że w piątek udało im się skończyć. Mały pokoik malowali i kładli podłogę 10 dni Ona na czwartek miała umówioną kobitkę do umycia okien, a wiadomo, że w Wielką Sobotę nikt nie przyjdzie. No to ja wiciągnęłam świąteczny dres i poleciałam. W dwie godzinki okna były pomyte. Resztę zrobiła ze swoim TŻ Kurcze, chyba kochany ten mój mąż Zamiast się na mnie wściec, że w sobotę idę ludziom pomagać zamiast z nimi z koszyczkiem do kościółka to on jeszcze dla nich miał czas przygotować i dzieciaczkami się zająć Moja córcia zgłosiła się do sypania kwiatków i TŻ poszedł z nią na rezurekcją. Ale byłą tak tym faktem przejęta, że cały wieczór i pół nocy zwracała. A potem poszliśmy na 16-tą do mojego wujcia na 40-te urodziny. Było fajnie. A dziś leżymy w łóżku, gramy w gry z dzieckiem i ewentualnie jemy. Nie udało nam się ubrać czegoś innego niż piżamy i pościelić łóżek ![]() NAJWAŻNIEJSZE WYDARZENIE!!!! MAMY PIERWSZY ZĄBEK !!!!! Edytowane przez paslik Czas edycji: 2007-04-09 o 19:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

U nas w niedzielę w jednym z Ostródzkich studiów fotograficznych jest promocja: trzy ujęcia 10 zł po jednej fotce z każdego ujęcia. Odbitka 10 x 15 0,70 zł.
No więc cały koszt niewielki.
Na tym to chyba zbankrutuję! 

Dziś tato ostatni raz w pracy przed świętami (no cud się stał że szef nie kazał im w TĄ sobotę iść do roboty

Chyba wprowadza nam "cyckowy" terror najzwyczajniej w świecie