|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
pękła Ci tylko skóra i pewnie troche sluzówki pochwy jakby Cie nacieli to byś miała pęknięcie II stopnia bo to już są ciachnięte mięsnie dna miednicy.
|
|
#4533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale wczoraj rozmawiałam z cudowną położną i to ona chyba miała duzy udział, że mnie dziś puścili - bo potem rozmawiała z szefową lekarzy. W każdym razie powiedziała, ze bzdurą jest chodzenie po schodach, mycie podłóg czy okien, wspinanie sie na pagórki i wysiłek organizmu, wg niej to w ogóle nie ma żadnego wpływu. Pomóc moze spokój, odpoczynek, luz psychiczny i seks, czyli właśnie naturalna prostaglandyna, tak żeby miło było Tak wiec my dzisiaj robimy sobie z małżem taki dzień i zobaczymy |
|
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uciekam
milego dnia Laseczki |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
no czasem trzeba
ale zauważyłam, że w tych szpitalach co ja mam praktyki rzadko nacinają kroczę. Już faktycznie w ostateczności wykonują nacięcie krocza. Także powoli idziemy ku lepszemu
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale jestem dziś nie do życia... Mała spała w nocy jak zwykle, czyli co 2h budziła się na jedzenie a tak spała i ja też, ale i tak mnie dopada mega zmęczenie... Drzemki w ciągu dnia chyba na dobre wpiszę do mojego harmonogramu ![]() Marchewka mam nadzieje, ze Wojtuś szybko wyjdzie z żółtaczki bo zobaczysz, że w domu wszystko dużo lepiej idzie, nawet Twoje brodawki będą się lepiej miały |
||
|
|
|
#4537 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Melduję, że Zosia jest już z nami. Urodziła się 19. maja o 8:42. Ważyła 3300 g, mierzyła 56 cm. Poród ciężki. Po 6 godzinach bóli zrobiono mi CC ze względu na brak postępu porodu. Zosia miała żółtaczkę i przez jedną dobę była naświetlana. Od 3 dni jesteśmy w domu i mamy się dobrze. Rana po cięciu boli i "ciągnie" ale we wtorek idę zdjąć szwy. |
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolejna dziewuszka obecna
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
maz powiedzial ze jak nie musi to przyjedzie do mnie wieczorem..robi generalne sprzatanie..chyba teraz dywany trzepie.. i wstawia pranie..jego pierwsze chyba w zyciu..jestem taka dumna
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
ja mam 0 a on A?? i ma byc jeszcze naswietlany.. a jutro o 6 rano pobieranie..jak dobrze wyjdzie to wychodzimy..Cytat:
![]() klaski :
|
||
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Marchewka mam nadzieję że jutro już wyjdziecie
W ogóle to wczoraj na gazecie był artykuł że w warszawie jako w nielicznym mieście w polsce jest dodatni przyrost naturalny i babki nawet spoza warszawy chcą tu rodzić. Szczególnie na żelaznej i madalinskiego bo tu takie super warunki do porodu... A my po pierwszym spacerze! Dziewczyny zostały opatulone i chyba trochę za długo z nimi chodziliśmy bo po powrocie okazało się że nie było nas godzinę |
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() a czułaś wzrok przechodniów na sobie? ![]() PaTRZCie jaka cena :| http://allegro.pl/fiat-126p-1979r-fa...Button#history
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że godzinka im nie zaszkodziła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
juz all sie tym zajeło bo był miliard
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się. Coś dzisiaj weny nie mam do niczego. Mąż obiadem się zajął,ja coś tam ogarnęłam i tyle. Przez te pogodę głowa 3 dzień muli,spać ciągle bym spała:-/ Do tego mały już tak nisko napiera że momentami mam wrażenie że mi tam wyjdzie dołem. Ja jakieś nerwy mam na wszystkich,wszystko mnie irytuje,nawet to że ręcznik w łazience nie odwieszony jak należy tylko pierd.olnięty byle jak:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do położnej na początku chciała brać swoją ale po jedno kosztuje to 1000zl a po drugie przemyślałam to i stwierdziłam że jak mam mieć ciężki poród jak Ty to i tak mi położna nic nie pomoże a jak mam mieć poród w miarę szybki i łagodny to bez swojej położnej tez dam radę..no i jednak poprzestało na tym że nie zamawiam położnej znieczulenia też chyba nie biorę Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- aaaa bym zapomniała witam się z Elizią w 39 tygodniu
|
||
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak inne dziewczyny z pokoju zapytały o grupy krwi ich maluszków to powiedzieli, że nie badali bo nie było takiej potrzeby. Niestety nie wbili w książeczkę tej grupy
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktoś laktator medela mini electric?? ma sporo opinii że jest głośny, włączał ktoś??
Ash, a ty kupowałaś u brafierki jakies staniki ostatnio, to do karmienia?? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
I to jak!
śmieszne uczucie![]() Z tymi podkladami to ja każdej proponuję wziąć. U mnie były nawet 2 rodzaje ale takie nie przepuszczajace powietrza i tyłek strasznie się od nich pocil. Mi były potrzebne w sumie 2 dni tylko, potem już te podpachy nic nie przepuszczaly ale i tak drugiego dnia mama mi przywiozła ten seni i zuzylam 2 sztuki jeden zabrudzilam a drugi po prostu wyrzucilam bo już niewygodnie mi było.
|
|
|
|
#4550 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko u mnie w szpitalu nie ma w standardzie tego znieczulenia płaci się bodajże 300zl i nie wiem czy nie trzeba się wcześniej umawiać że chce się znieczulenie :/
|
|
|
|
#4551 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
moim zdaniem jest ok.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
ale masz taki za jakies 270 zł czy taki za 400 zł, bo coś mi koleżanka tłumaczyła, że są dwa i różnią się tylko tym, że ten drogi jest cichy..
|
|
|
|
#4553 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
uff łapały mnie godzinke skurcze
Aś za pierwszy spacerek![]() co do położnej: za 1500 zł też nie wiem, czy bym wzięła... U nas to 500 zł... Biorę, bo nie chcę być sama... Boję się po prostu... A nie mam kogo wziąć. Jeszcze ja jestem z takich, co jakbym trafiła na takiego,,demona" to bym się zablokowała psychicznie chyba. Dziewczyny, czy przed badaniem GBS trzeba mieć ileś tam abstynencji??:P
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurde chyba powinnam częściej dzieci rodzić.. TŻ wziął się za generalne sprzątanie, wytrzepał dywan, pozmywał połogi, zmienił pościel, wyprał materac, baa nawet pozmywał parapety, żyrandole, zrobił porządki w szafkach.. przynajmniej tak twierdzi.. i zły na mnie bo nie było wysprzątane.. tak tak z bebzolem to sobie mogłam sprzątać i nie może zrozumieć ze jak sprzątałam przed bebzolem to już się z 10 razy zdąrzyło zakurzyc.. pewnie myśli ze jak teraz posprząta to do komunii będzie )
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-26 o 17:34 |
||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore rodzily pytanie mam jak u was z odchodami pologowymi? Kurcze bo ja juz miesisc po byly momenty ze czysto bylo albo takie brazowe delikatne a teraz zalac mnie potrafi i to tak krwisto i zastanawiam sie czy jest wszystko ok ....
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mauśki
Wszystkiego najlepszego z okazji Pierwszego w życiu Dnia Matki Synek na razie ładnie śpi więc zajrzałam na forum. Któraś z Was ostatnio napisała, że skoro mój synek to mały śpioszek to powinnam częściej tu bywac jak tylko młody zaśnie mam co robić a to sprzątanie, pranie, gotowanie, prasowanie, z rana jeszcze szybki prysznic, make up (tak, tak codziennie )Czytałam opis porodu Axeli i mogłabym zrobić ,,kopiuj wklej", tylko płeć, dzień i godzina sie nie zgadza. Więc po krótce bardzo spóźniona relacja: Pojechałam 4 maja na rutynowe ktg mój lekarz miał dyzur ale był zajęty i przyjęła mnie inna lekarka. Zrobiła badania i mówi że nie ma podstaw zeby mnie zostawić w szpitalu, ze mały wazy 4200 +- 500 i że mogęjeszcze tak z tydzień pochodzić. Czułam się strasznie, mega obrzęki i ogólnie psychicznie... Poryczałam się w szpitalu jak to usłyszałam, ale miałam czekać na mojego doktorka. Przyszedł i też mnie zbadał. Stwierdził, że sączą mi się wody (pH pochwy było inne) i że skoro ciaża donoszona to on mnie zostawia w szpitalu, idę na porodówkę i wywołujemy zmiana o 180 stopni w ciagu paru godzin. Tż pojechał po walizkę, mnie ubrali w szpitalne ciuchy i poszłam do sali z wanną (tak chciałam rodzić). Podłączyli mnie ponownie, pobrali krew, potem przyszła jeszcze inna lekarka i zmierzyła mi miednicę. Stwierdziła że jestem wąska. Zawołała mojego lekarza, on tez mnie zmierzył i razem orzekli że najlepiej będzie cc. Tak jak u Axeli synek miał większy brzuszek niż głowę i juz trochę wazył więc kolejna zmiana o 180 stopni rachu ciachu i już byłam na stole. Potem jego cudny płacz, jak mi go położyli tak jakby na szyję to przestał płakać, za to mi leciały łzy jak groch ważył 4020 g. Włoski ciemny blond, rysy twarzy idealne nie działało na niego nic, drapanie, ciagniecie za uszko, masaż - panie położne nauczyły mnie kilku trików. Teraz to juz co 2,5-3 godziny się prawie zawsze sam budzi głodomorek Od porodu jest w domu tz i mi bardzo pomaga, ale w czerwcu wraca do pracy i trochę się boję czy sobie poradzę Teraz to juz się nawet cieszę że miałam cesarkę, rana goi się super, choć w pierwszej dobie bolało i ruszałam się jak żółw nie wiem jak to opisać, ale mimo że chciałam rodzić w wodzie to nie mogłam sobie tego wyobrazić, tego jak wychodzi ze mnie dziecko sn i czuję się tak jakby ta cesarka była mi ,,pisana" dziwne uczucie no i mam dwie foteczki dla Was miłego popołudnia |
|
|
|
#4558 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje mamuskaja dzisiaj ucieklam na 3 godzinki zjadlam w domciu obiad wykapalam się umylam włosy i wróciłam i od razu mi lepiej jutro usg
|
||
|
|
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajny ![]() a my właśnie wróciliśmy po całkiem fajnym dniu na mieście. i absolutnie przestaję wierzyć w prognozy pogody - gadają o jakiś opadach, a pogoda udaje się całkiem znośna mam nadzieję że na długi weekend też przynajmniej taka pogoda będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() mi położna nie chciała zrobić wymazu po badaniu ginekologicznym, bo powiedziała że to może zafałszować wynik. kazała przyjść w dniu kiedy dzień wcześniej nie było żadnego gmerania w pochwie śliczny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Tak wiec my dzisiaj robimy sobie z małżem taki dzień i zobaczymy
ale zauważyłam, że w tych szpitalach co ja mam praktyki rzadko nacinają kroczę. Już faktycznie w ostateczności wykonują nacięcie krocza. Także powoli idziemy ku lepszemu 

i kolejna dziewuszka obecna
klaski :

ważył 4020 g. Włoski ciemny blond, rysy twarzy idealne