![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Zadomowienie
|
to znaczy w czwartek jedzie czyli nawet na dniu dziecka Go nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje ![]() ja wiem, ze nie jestem, ze tez mi sie cos do zycia nalezy - o ile kapiel mozna nazwac w tym wypadku czyms ;| nie wiem po jaka cholere tak sie zachowal i co chcial udowodnic, liczyl ze wzruszy mnie placz dziecia i przejme od niego ten ciezar, jak co dzien .. a ze sie przeliczyl to widocznie chcial sie na mnie odegrac
![]() |
#1504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Sarah, u mnie tak to wygląda, ale każda buzia jest inna - moja nie jest problematyczna, czasem mi jakiś wyprysk wyjdzie, ale poza tym mam też dobrze dobrany podkład, no i ten puder mi akurat też służy - ale dla każdego coś innego. To jest puder sypki z Inglota bez właściwości matujących. Możesz spróbować.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie o to chodzi, i to jst bardzo przykre - moj nie rozumie (a raczej udaje, ze nie rozumie - wmawiajac mi to). Twierdzi ze tak ma byc i juz, ale wg mnie praca jest duzo lzejsza od opieki nad dzieckiem - przeciez w pracy odrywasz sie wlasnie od tej ciaglej monotoni jaka potrafi byc opieka nad dzieckiem, wyrywasz sie z domu - do ludzi. A co ma zrobci matka z malym dzieckiem? a co do drugiego podkreslonego, to dlaczego nie mozesz spotkac sie z dzieckiem i jakas kolezanka na przyklad? ja czesto tak robie. wiadomo, ze to nie to samo co wypad z kolezanka samej , ale lepsze to niz tylko przebywaniem z dzieckiem
![]() |
#1507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1508 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro że mąż wyjeżdża. Ja sobie nie wyobrażam tego nawet ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
ehhhh
![]()
#1510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A praca na miejscu to za ile 1200zł góra moze 1500 ![]() inni tak zyja ale ja tak nie chce nie umiem, mam dosc, uwazam ze skoro jestesmy rodzina to powinnismy codziennie sie widziec najsmieszniejsze to to, ze Jemu sie marzylo kiedys jezdzic tirem a ja, ze never, bo rzadko bedziemy sie widywac i co?? ahhhh zycie w Polsce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
bez niego ![]() ![]() Cytat:
mój mąż dziś stwierdził że przy dziecku kreatywność bardzo wzrasta ![]() Cytat:
![]() ![]() Czemu Ci faceci nie potrafią zrozumieć że opieką nad dzieckiem to też praca? I to milion razy bardziej odpowiedzialna? Może to nie na miejscu co napisze,nie gniewajcie się na mnie,ale czytając o Waszych problemach,dziękuje Bogu że mam tak wspaniałego męża. Ma swoje wady,jak każdy,ale nie mogę Mu zarzucić braku pomocy. Nawet w tygodniu,kiedy wraca po 12h to od razu zabiera mi Blaneczkę i mówi żebym odpoczęła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni myślą że skoro jesteśmy matkami to naszym OBOWIĄZKIEM jest opieka nad dzieckiem. Nie mamy prawa się skarżyć bo przecież to normalka. Co do spotkań... Wiesz,miałam jedną jedyną przyjaciółkę. Chodziłyśmy razem do podstawówki potem do technikum ale potem... Drogi się rozeszły. Nie mam z nią kontaktu od jakiś 2 lat. Koleżanek tu nie mam. Z resztą... Mieszkam na wsi która ogranicza... ![]()
![]() |
#1513 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorsze, ze zrobilo mi sie tak strasznie przykro .. wiadomo, ze czasem tez mam gorsze dni, i szlag mnie trafia jak jestem zmeczona, a dziecko jest amrudne i nie ma na niego sposobu, wtedy najchetniej zostawilabym wszytsko w cholere i uciekla .. ale to byla zupelnie inna sytuacja - mial dzieckiem zajac sie raptem godzine, gora poltorej a on taki cyrk odstawil i jeszcze probowal zrzucic wine na mnie, bo zamiast zajac sie dzieckiem poszlam sie wykapac .. zabrzmialo to tak jakbym poszla sobie wypic piwo i obejrzec serial ;| ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
w☠☠☠☠ilam sie dzisiaj na niego i na jego argument inne matki - dzisiaj nie padl, ale padal wczesniej bardzo czesto .. odpwoeidzialam cos w stylu "jakos inni ojcowie nie maja z tym problemu, wrecz ciesza sie jak po calym tygodniu nieobecnosci moga w koncu pobawic sie ze swoim dzieckiem" tak sie zagotowal ze az balam sie ze parskne smiechem ... nie wiedzial co odpowiedziec .. to odwrocil kota ogonem i cos tam zaczal pieprzyc trzy po trzy a czemu mamy sie gniewac? to mile, ze niekore kobiety maja normalnhcyh facetow, ktorzy rozumieja, ze one tez chcialby odpoczac .. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
z takimi argumentami nawet nie ma sensu dyskutowac, bo po co mam sobie nerwi szargac ... przykro mi, ze kolezanki nie masz na tej swojej wiosce nawet.. bo mi bardzo duzo daje chocby glupie wyjscie z kolezanka i mlodymm do pizza hut czy na jakas kawe .. pamietam, ze jak przez pierwsze tygodnie siedzialam w domu sama to bylam juz na skraju zalamania. najsmutniejsze jest to, ze wlasnie moj tz podobnie jak Twoj nie rozumie, ze przy takiej 24 godzinnej opiece nad dzieckiem wyjsce do pracy jest juz prawie przyjemnoscia, spotykasz sie z ludzmi, robisz cos innego, odrywasz sie na chwile, a pozniej wraca do domu mozei zmeczony ale szczesliwy, bo chcoiz psychcznie odpoczywa .. a my co mamy powiedziec? ciagle z dzieckiem na rekach
![]() |
#1514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze dobrego dla siebie podkladu ani pudru tak na prawde nie znalazlam, zawsze bralam z wyzszej polki albo maz mi kupował, max factor, loreal, raz kupil yves saint laurent a ateraz przeszlam na nizsza polke i teraz no zawsze krem, tylko ja takie lubie co zostawiaja taki film na skorze, bo mam sucha skórę, i na to teraz aktualnie klade bazę silikonową koloryzującą do cery suchej i bardzo suchej Soraya, mus-podkład korygujący Dax Cosmetix ale on strasznie wysusza, wiec mam taki zwykly i nim sie smeram Basic creme make up, pod oczy jako korektor stosuje Dermacol i na to albo Manhattan soft mat loose powder albo MaxFactor Natural Minerals ale wydaje mi się, że najładniej na mojej buzi prezentuje się puder za parę groszy wibo puder z jedwabiem, i na to albo brązujące kulki z avonu albo róż na 5 miesięcy raz był w domu niecale 3 tygodnie, a teraz jak pojechal to byl 3,5 tygodnia i wrocil na niecale 2 tygodnie bo pracy juz nie bylo i kurs musial zrobic, a teraz nie wiadomo kiedy przyjedzie, dla mnie to jest strasznie, jeszcze tutaj zadnej przyjaznej duszy oprocz mojej siostuni ale Ona ma 12 lat i wiadomo cieplo to ciagle na dworze. I sklepow zadnych z ciuchami, rossmann najblizej 50km tak to bym sobie po sklepach chodzila a tu praktycznie same spozywcze, do miasta 12km ale raz ze boje sie sama z dzidzka, a dwa moja polowka ostatnio nawala wiec nawet strach z dzieckiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Ciekawe jest to, że jak już nie ma argumentów,to zrzuca winę na Ciebie.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
zostawilam raz mlodego, raptem na 3 godziny, bo musialam laptopa odebrac z serwisu i co? zadzwonil po tesciowa zaraz ... wiec wyszedl na tym za☠☠☠iscie, bo opierdalal sie jeszcze bardziej niz zwykle a mamusia sie zajela dzieckiem
![]() |
#1517 |
Zadomowienie
|
lece nadrabiac bo wczoraj caly dzien nie bylam i dzis dopiero teraz wiec duuuuzo czytania
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Jak napisałam poprzedni post to właśnie uświadomiłam sobie że zadzwoni po teściowa. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byly takie posty kilka razy ![]() ale wiadomo, ze latwiej sie wylewa tutaj zale, moge przelac na klawiature to wszytsko co mnie wkurza on ma dobry kontakt z dzieckiem, tylko ze to jest na takiej zasadzie, zeo n ie najpierw musi wyspac a dopiero wtedy idzie do dziecka. On nie rozumie, ze czasem byloby mi milo, gdyby rano sam przyszedl i wzial dziecko jak sie obudzi, ale nie ... od jakiegos czasu raz w tygodniu wlasnie sama oddaje mu dziecko nad ranem do opieki - nie dlatego, ze tego potrzebuje bo juz nie potrzebuje, ale z czystej zlosliwosci zeby zobaczyl ze ojcostwo to nie same przyjemnosci i praca, zeby dziecko utrzymac ale tez przykre obowiazki czasami. Jemu sie wydaje, ze on ciezko pracuje a ja to sie relaksuje przy dziecku - siedze w domu, laze na kawe i same przyjemnosci mnie w zyciu spotykaja ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
nawet jak koledzy powiedza ze pomagaja, to specjalnie powie mi, ze nie. A tez faceci niektorzy pwnie sa tacy, ze nawet jak pomagaja to kozakow beda zgrywac, ze to niby baba jest od tego zeby z dzieckiem siedziec. Cholera wie. Najlepsze, ze wczoraj bylam na pizzy z kolezanka, ktorej on nie lubi i zasugerowal, ze to pewnie ona mi takich glupot do glowy natlukla (w sensie, ze zaczynam sie skarzyc na moj "ciezki los" haha)
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Sarah, tylko pamiętaj, że bazy silikonowej NIE WOLNO kłaść przy każdym makijażu na twarz, bo bardzo ją zapycha, nie pozwala jej oddychać i mocno niszczy skórę.
No i Dermacol (ten w tubce masz? ten zwykły?) jest za ciężki pod oczy, jeszcze bardziej Ci pogłębi cienie pod nimi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
51 stron w nowym wątku ??? jesteście szalone !!!!
mnie nie było BO - niestety znów byłam z Ewcią w szpitalu ![]() ![]()
#1523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ale wydaje mi się, że nie dorósł do bycia ojcem ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobrze, że już w domciu jesteście ![]() idę do łóżka DOBRANOC Mamuśki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
wczesniej jak byl w anglii to nie chcialam jechac, bo praca w urzedzie trele morele a tam od fizycznej musialabym zaczynac, teraz zzaluje ale pozniej zachorowal moj ojciec wiec On wrocil Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na jego nieszczescie juz nie prowadzi takiego zycia, jakie prowadzil przed pojawieniem sie dziecka i wiem, ze boli go to, ze nagle stal sie tak samo uziemiony i nudny jak wszyscy jego koledzy, z ktorych do tej pory sie po cichu podsmiewal. najlepsze jest to, ze ja juz sie nauczylam, ze takie dziecko wcale nie jest jakims wielkim ograniczeniem, Borys potrafi byc tak kochanym dzieckiem, ze jego obecnosc nie przeszkadza zupelnie w niczym, moglibysmy zyc tak jak zylismy do tej pory, spotykac sie ze znajomymi, pojechac gdzies nad jezioro, nad morze, zostawic na kilka godzin dziecko u mojej mamy czy jego i wyjsc gdzies razem i wtedy na pewno i nasze relacje bylyby lepsze. ale jesli on dzisiaj potrafil stzrelic takiego focha, bo nie dalam mu odpoczac po ciezkim tygodniu to jest mi przykro, bo to wygalda tak jak ja bym sie ten tydzien relaksowala i nagle zrzucila na niego przykry obowiazek.
![]() |
#1526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to juz tej bazy wiecej nie kupie tak taki mam, to co z nim, tez nie uzuwac? napisalas ten zwykly to jest jakis inny??? a jak naloze go na cala twarz to mam taka ladniejsza ale tez nie stosowac??? a do tych innych co Ci napisalam to znasz? masz jakies opinie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja po 6 tygodniach od porodu pojechałam do ginekologa i ponad 2 godziny mnie nie było to mąż został z młodym. Jak teściowa się dowiedziała to powiedziała że czemu nie zadzwonił, ona by przyjechała i pomogła. Odpowiedział jej że chyba ocipiała, że nie jest jakimś ciulem co nie umie się zająć własnym dzieckiem i że to jego dziecko a nie jej i czemu niby ma się nim opiekować w momencie kiedy on może to zrobić. I jeszcze jaki dumny był z siebie jak to mówił.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-26 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czasem mi sie wydaje, ze on ma juz w glowie zakodowane, ze jemu sie odpoczynek nalezy. a ze ja jestem zmeczona to on doskoanle wie, ale ja przeciez jestem matka i to jest taki etap, ktory musze przetrwac a inne matki tez to przeciez przechodza i jakos daja rade, wiec ja tez dam ![]()
![]() |
#1529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze mu powiedziałaś. Otóż to ![]() ![]() A komu mają się skarżyć? Facetom? Przecież wiadomo że nie warto. Z resztą jaka matka skarży się że jej ciężko? Żadna. Bo mimo wszystko próbuje sobie poradzić z tym SAMA.
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.