|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
ja od wczoraj chodze jak wrak :/Fiazo za zaliczonko
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
no właśnie tych niebolesnych to nie liczę nawet te bolesne tylko policzyłam... ja muszę brać fenoterol i isoptin bez nich już dawno bym urodziła bo jak zaczynają mi się skurcze to od razu co 5 minut i szybko są coraz częstsze w 30 min zaczynają się powtarzać co 2 minuty do tego krótka miękka szyjka i niestety mały leży główką w dół już w samym ujściu... dlatego leżenie mi zostało...bo jak zacznie się poród to w mojej mieścinie szpital mnie nie przyjmie tylko wyśla mnie karetką do łodzi...to przez godzinę w karetce dużo może się stać... u nas od 36 tyg odbierają porody a tak to sprzętu nie mają dla mniejszych dzieci
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-05-26 o 20:07 |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Wróciłąm
![]() Cały dzień mam jakiś taki dziwny, rano byłam z Tżtem na spacerze z psem, to koło nas przebiegły konie z ludźmi na nich, Tż go zdążył złapać na smyczy. No ale się rzucał na tej smyczy jak kretyn, w koncu jak konie były wystarczająco daleko to go spuściliśmy, a on zaczął tak szybko biec w tą stronę co szliśmy, że musieliśmy go nawoływać. Chyba sobie pomyślał, że te konie to wielkie nasterydowane psy i musi spróbować też tak szybko biec ![]() No i złapała mnie oczywiście alergia, ale Tż auta nie mógł prowadzić, bo wczoraj wypił sobie pare piw, więc musiałam z nimi jechać.. Potem kichałam i smarkałam pół dnia na przemian z tarciem oczu, udało mi się zasnąć w środku dnia na jakieś 2h.. Potem pojechałam do miasta bo dzisiaj rocznica śmierci mojego Dziadka i była zamówiona msza przez moją Babcię. Z racji tego, że moja mama się chwilę spóźniła, a chciałam jej na osobności złożyć życzenia, a nie przy wszystkich to poczekałam przed kościołem.. weszłyśmy no i oczywiście ledwo ustałam godzinę, bo jakże- kto by mi miał ustąpić miejsca- po co ![]() W trakcie jak jechałam do domu chciałam wjechać do lidla po pare rzeczy, ale zamknięty.. no to do domu i z domu już na piechotę poszłam do carrefoura.. a ten? zamknięty poszłam więc do kefirka i ten otwarty ![]() Kupiłam sobie colę, lodzika i siedzę i Was czytam Aaaa- wczoraj piłam piwo, prawdziwe piwo ! BAVARIĘ. ![]() Ale przynajmniej smakuje jak piwo. Tylko szkoda, że w naszym osiedlowym alkoholowym tylko jedno było, no ale może i lepiej bo jedno 4 zł kosztuje ![]() Odnośnie spania to ja się ciągle przekręcam z boku na bok, bo czasami mi dużo lepiej na prawym leżeć niż na lewym no i na odwrót
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie latwo wam przyszlo w tym zyciu, ale moze dzieki temu jestescie takie silne i niezalezne! O matko, jak pomysle, ze juz pojutrze wracam do pracy na kolejnych 5 tygodni, to wpadam w panike. Mam nadzieje, ze jakos to przetrwam
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Miłej nocki.
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie wyobraznia musiała mu podziałac ![]() Ja od jakiegos czasui nie łudze ze ktos gdzies mi miejsca ustąpi....jak widze niektóre spojrzenia ..... Biedulko wspolczuje Ci tej alergii ![]() Ja musiałam wczoraj rano prowadzic do babci bo Tz jeszcze czuł sie zapromilowany %%% po DnIu DRukarza ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Słodkich snów
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tygodnie.
|
|
#2079 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna dzidzia Cytat:
Cytat:
super wyglądacie a brzusio już dużo się powiększył Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
byliśmy na kabarecie i super było nawet pogoda nas nie wystraszyła
|
|
#2080 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Ja wróciłam od teściowej i mamy.
U teściowej - zaczyna się dokładnie to, czego się w 100% spodziewałam. Dobre rady sprzed 30 lat. Ale ja oczywiście jednym uchem.. U rodziców fajnie. Tylko w busie bydło. Jednemu facetowi prawie brzuch położyłam na głowie, bo z tyłu przeciskała się jakaś baba, a oczywiście nikt nie był łaskaw mi ustąpić, ani on ani jego laska (na oko po 20 lat mieli). Dopiero później mi jakaś dziewczyna ustąpiła. To jest naprawdę masakra Jeśli chodzi o samą siebie, to mam to w dupie, ale ja się boję o brzuch, że się gdzieś uderzę o rurkę, że kierowca gwałtowanie zahamuje, no cokolwiek... Ale taka chamówa, że szkoda gadać. Na szczęście w pozostałych środkach transportu, jakimi jechałam, już miałam miejsce. Szczerze to życzę takim ludziom, żeby i im na starość potem nikt nie ustąpił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2081 |
|
Rozeznanie
|
Coś dla fanek psiaków i bobasów. Aż się łezka w oku zakręciła
http://kobietanaj.pl/7966,S%C5%82odk...dj%C4%99ciowa_
10.12.2009 Razem 22.05.2010 Narzeczeni ![]() 01.10.2011 "Mężu przyjmij tę obrączkę..." ![]() 15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc) ![]() 30.07.2013 Narodziny Anulki Edytowane przez Charlize89 Czas edycji: 2013-05-26 o 21:07 |
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam Lioton, ale mi zadnej ulgi nie przynosi... a dajesz na cale nozki, czy tylko tam, gdzie boli? Cytat:
Co tak wczesnie?! Ja dopiero usiadlam... a małż pichci kolacje na ostro i smażono, zeby oprocz skurczy w nocy zabila mnie zgaga dzis Gra o Tron
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41007667]Ja wróciłam od teściowej i mamy.
U teściowej - zaczyna się dokładnie to, czego się w 100% spodziewałam. Dobre rady sprzed 30 lat. Ale ja oczywiście jednym uchem.. U rodziców fajnie. Tylko w busie bydło. Jednemu facetowi prawie brzuch położyłam na głowie, bo z tyłu przeciskała się jakaś baba, a oczywiście nikt nie był łaskaw mi ustąpić, ani on ani jego laska (na oko po 20 lat mieli). Dopiero później mi jakaś dziewczyna ustąpiła. To jest naprawdę masakra Jeśli chodzi o samą siebie, to mam to w dupie, ale ja się boję o brzuch, że się gdzieś uderzę o rurkę, że kierowca gwałtowanie zahamuje, no cokolwiek... Ale taka chamówa, że szkoda gadać. Na szczęście w pozostałych środkach transportu, jakimi jechałam, już miałam miejsce. Szczerze to życzę takim ludziom, żeby i im na starość potem nikt nie ustąpił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] o rety, ale chamstwo :/ |
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po dniu drukarza? Mój też był kumaty, ale odkąd mam prawo jazdy to się wygodnicki zrobił pajac jeden ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41007667]Ja wróciłam od teściowej i mamy. U teściowej - zaczyna się dokładnie to, czego się w 100% spodziewałam. Dobre rady sprzed 30 lat. Ale ja oczywiście jednym uchem.. U rodziców fajnie. Tylko w busie bydło. Jednemu facetowi prawie brzuch położyłam na głowie, bo z tyłu przeciskała się jakaś baba, a oczywiście nikt nie był łaskaw mi ustąpić, ani on ani jego laska (na oko po 20 lat mieli). Dopiero później mi jakaś dziewczyna ustąpiła. To jest naprawdę masakra Jeśli chodzi o samą siebie, to mam to w dupie, ale ja się boję o brzuch, że się gdzieś uderzę o rurkę, że kierowca gwałtowanie zahamuje, no cokolwiek... Ale taka chamówa, że szkoda gadać. Na szczęście w pozostałych środkach transportu, jakimi jechałam, już miałam miejsce. Szczerze to życzę takim ludziom, żeby i im na starość potem nikt nie ustąpił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] masakra, nic tylko w łeb dać.No właśnie też miałam spytać, ale stwierdziłam, że najwidoczniej ta pościel naszą Charlize tak rozczuliła ![]() Ej a ja nie mam żadnych skurczów, nawet tych przepowiadaczy niebolesnych..to dobrze, czy źle? bo tak czytam, że Wy macie, a ja czegoś takiego nie uświadczam.. albo nie zauważyłam przynajmniej
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
http://kobietanaj.pl/7966,S%C5%82odk...dj%C4%99ciowa_ To ten link. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Już poprawiłam tamten link, aby dziewczyny nie mylić. Ale głupio wyszło...
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Eveewe z okazji imienin wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia, lekkiego i szybkiego porodu oraz zdrowiutkiego bobaska
Krysia śliczne zdjęcie Dziewczyny dziękuję Wam za wczorajsze życzenia |
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41007667]Ja wróciłam od teściowej i mamy.
U teściowej - zaczyna się dokładnie to, czego się w 100% spodziewałam. Dobre rady sprzed 30 lat. Ale ja oczywiście jednym uchem.. U rodziców fajnie. Tylko w busie bydło. Jednemu facetowi prawie brzuch położyłam na głowie, bo z tyłu przeciskała się jakaś baba, a oczywiście nikt nie był łaskaw mi ustąpić, ani on ani jego laska (na oko po 20 lat mieli). Dopiero później mi jakaś dziewczyna ustąpiła. To jest naprawdę masakra Jeśli chodzi o samą siebie, to mam to w dupie, ale ja się boję o brzuch, że się gdzieś uderzę o rurkę, że kierowca gwałtowanie zahamuje, no cokolwiek... Ale taka chamówa, że szkoda gadać. Na szczęście w pozostałych środkach transportu, jakimi jechałam, już miałam miejsce. Szczerze to życzę takim ludziom, żeby i im na starość potem nikt nie ustąpił... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ech :/ nie ma to jak ,,dobre rady" sprzed 30 lat a z komunikacją to rzeczywsicie chamstwo i znieczulica...Ci wszyscy gówniarze niech stoją na starosc ile wejdzie a młode laski zobaczą jak to jest jak same kiedys z brzuchem postoją i nikt nie ustapi miejscówki......... Cytat:
Cytat:
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sesja cudna, o dziwo wszyscy podobni i maluch i psiaki
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale słodkoo
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od mamy tż, ale sie objadłam
![]() Cytat:
piękne |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
słodko
ja już sobie wyobrażam komentarze ludzi jak będę szła z wózkiem i moim psiakiem chyba już muszę się zaopatrzyć w karabin maszynowy żeby ich odstrzelać
|
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei uwazam, ze niektore staromodne rady sa jak najbardziej ok. Sadze, ze nasze prababki wiedzialy duzo wiecej, bo wsluchiwaly sie we wlasna intuicje, ktora my obecnie zatracilysmy w natloku wspolczesnych obowiazkow. Cala wiedza jest w nas, bo tak dziala matka natura i im bardziej wsluchamy sie w siebie i podazymy za wlasna intuicja, tym lepiej na tym wyjda nasze dzieci. To tak w teorii, a w praktyce pewnie zaczne wpadac w panike
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dawno mnie nie było, ale co chwila coś.. U mnie dzień matki też na cmentarzu, także łączę się w bólu dziewczyny uciekam spać bo jeszcze wczorajszego wesele nie odreagowałam, dobranoc
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam jak kuzynka przyjechała z maleństwem, gdy nikt nie widział psinka wskoczyła na kanapę i zaczęła lizać dzieciątko, które leżało w foteliku. ![]() Na szczęście widziałam to tylko ja, więc obyło się bez afery.
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sie nasłucham ![]() Teraz juz mam dosc komentarzy typu ,,po co wam 2 psy,co z psami jak sie dziecko urodzi " itp.
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponoć moja babcia mówi ciągle "co będzie z psem, jak oni zamierzają z nim chować dziecko" ale jakos do mnie się jeszcze nie odważyla ani do mojej mamy, bo wiedziałaby co jej odpowiemy- że żyć mamy zamiar tak jak do tej pory, że pies duży nie znaczy groźny i generalnie nie mamy zamiaru odsuwać go na boczny tor ze względu na dziecko- bo jakby nie było- jest pełnoprawnym członkiem rodziny i jest naszym pierwszym synem
|
||
|
|
|
#2100 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Sesja super Ciekawe, kto ma więcej fałdek :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

męża wyslalam do kościoła, a sama leze z Apap ice na czole, łeb mi pęka od kilku godzin nie wiem czemu:-( chyba lykne procha, bo nawet się nie zdrzemnelam :-(
ja od wczoraj chodze jak wrak :/
za zaliczonko 
ale nic nie biore na nie, nawet no-spy 

Na pewno nie latwo wam przyszlo w tym zyciu, ale moze dzieki temu jestescie takie silne i niezalezne! 

Oczywiście jak składałam mamie życzenia musiałam się poryczeć, ona też i tak żeśmy płakały jak głupie - standard
, juz pół blachy zjadłam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)