Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 12:37   #811
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Nie wiem czy widzialyscie od jutra w leclecu proszek lovela 5 kg za 29,99

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 13:11   #812
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Kochane Mamusie, z okazji naszego święta życzę dużo zdrówka i pociechy z naszych szkrabów!!!
Stary 2013-05-26, 14:09   #813
nestelle
Zakorzenienie

czesc mamuski -w dniu naszego swieta wszystkiego naj,naj,naj

ja wczorajszy dzien przezyłam ,a dzisiaj juz od rana zaliczyłam tesciową i moją mamę ......

ide nadrabiac

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
za symboliczne 50 gr?
za 2 zł a pod koniec jest promocja za 1 zł ,
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nestelle - możesz mieć gorszy dzień ale przyznasz, że to dziwne Ty i gorszy dzień??
dziwne ,dziwne no ale jednak się okazało ze dzień był dobry
Cytat:
chlop pojechal wlasnie do wypozyczalni aut i suniemy na wschod szalony spontan czy durna durnota sie okaze.
ale super ! i gdzie pojechaliscie ???
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
O widzisz jak wszystko się łądnie ułożyło;*
no własnie nawet ponarzekac se nie idzie
Cytat:
Yhhh mój tz poszedł na kawalerskie ciekawe czy wróci na 2 czy na 4 nogach:-D

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
martwię się wagą dziecka.. od wyjścia ze szpitala, czyli po miesiącu przytyła ok 500g.. i sama nie wiem czy to mało czy dobrze..
do tego wydaje mi się, że mam mało mleka w piersiach i że przez to nie dojada ;/
przytyła minimum .
przystawiaj jak najczęściej to laktacja się rozkręci ,ale spradz jeszcze u pediatry z tą wagą ...
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić, że Lolek już gada z nami, świadomie się uśmiecha i śmieje czasem nawet krzyczy, piszczy ze śmiechu i 2 razy zaśmiał się głośno i długo boskie to było jak bobasy w reklamach

poza tym w końcu zainteresował się karuzelą i jeszcze jedną zabawką z melodyjką ale rąk nie wyciąga ani do nich ani do grzechotek... no i nie przewraca się z brzucha na plecy, z pleców na brzuch i nie pełza a chyba już powinien wiem, że każdy rozwija się w swoim tempie ale czekam na każdą nową umiejętność jak na jakieś święto
za rozmowy i smiechy !!!

Roszek bardzo szybko trzymał główkę juz jak miał 1,5 mies.to niezle mu szło a od 2 mies to juz super ! ale dopiero 3 dni temu połozyłam go na macie -ogląda ,łapkami macha , do grzechotek tez ale złapac nie umie .....
ale tez sie nie przewraca z brzucha na plecy i raczej nie pełza ....
kazde dziecko ma swój czas - ja nie porównuje ...
Stary 2013-05-26, 14:43   #814
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Witajcie Kochane Mamusie
W dniu naszego swieta zycze Wam - kazdej z osobna - usmiechu na twarzy, cierpliwosci i Mega radosci z kazdej chwili spedzonej z dzieckiem.

Aaa ja nawet dostalam prezent na Dziem Matki - @

Jak wroce ( bo bylam na Grillu z innymi polskimi mamusiami ) do domku to poczytam dokladnie co tam pisalyscie mam jakies 2 strony - ale Damy rade

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 15:37   #815
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Dzień dobry Mamusie

Nikoś kończy dzisiaj 7 tygodni

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja jutro równe 2 miesiącei też nie mam, a i zazywam tabsy dla karmiących i ginka mi tłumaczyła, że z tymi jest inaczej jak skończę @ niekoniecznie będzie
no ja tak samo. Gin mówił, że @ raczej nie będzie, tylko jakieś plamienia się pojawią
A jakie tabsy bierzesz?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
hahaha dziewczyny - mam schizofrenie czy cos

Cytat:
My tylko pierś, co do pogrubionego to u nas tylko chrzczątylko na mszy świętej, można naczej?
u nas zawsze po mszy
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
sprobuj recznie tak jak sie doi krowe wiem ze to smiesznie brzmi ale ja tak udoilam naprawde sporo bo b.czesto jest tak ze laktatory nie daja rady a jak naciskasz to tryska
u mnie tak właśnie jest. Na początku jak odciągam laktatorem to normalnie strumien leci, a potem już nic, a jak nacisne piers to mleko tryska. Wkurza mnie to strasznie. Ostatnio prawie popsułam laktator bo nie wytrzymałam i walnęłam nim z całej siły o podłogę a ręczne "dojenie "mi nie wychodzi
Cytat:
Witam się na odchowalni! późno to późno ale dotarłam

muszę się pochwalić, że Lolek już gada z nami, świadomie się uśmiecha i śmieje czasem nawet krzyczy, piszczy ze śmiechu i 2 razy zaśmiał się głośno i długo boskie to było jak bobasy w reklamach
hej
dla Mlodego
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
To prawie jak i u nas.
Z cyca je intensywnie kilka minut o ile piersi są pełne i słyszę głośne przełykanie ale to trwa max 5 min
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Luna, Monika przyłącze się do Was mały je lapczywie. Słychać przelykanie przez kilka minut, potem przysypia muszę go budzić, pociumka znowu śpi, zabieram cyca a za pół godziny, godzinę pobudka i głodny. Czasami złości się pod koniec i płacze, chyba mało leci. Jak była mama jednak dokarmiałam raz dziennie po opróżnieniu piersi, mały je dużo a ma dopiero miesiąc .Skoro potrzebuje a ja nie wyrabiam to muszę mu dac nie mogę patrzeć jak się męczy. Takie dzieciaczki nam się trafiły, maluszki są różne
u nas dokładnie tak samo.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 16:22   #816
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
sama radosc

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta
ps. szczególnie dla tych które obchodzą je pierwszy raz
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 16:52   #817
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

no ja tak samo. Gin mówił, że @ raczej nie będzie, tylko jakieś plamienia się pojawią
A jakie tabsy bierzesz?

u nas zawsze po mszy

u mnie tak właśnie jest. Na początku jak odciągam laktatorem to normalnie strumien leci, a potem już nic, a jak nacisne piers to mleko tryska. Wkurza mnie to strasznie. Ostatnio prawie popsułam laktator bo nie wytrzymałam i walnęłam nim z całej siły o podłogę a ręczne "dojenie "mi nie wychodzi

hej
dla Mlodego

u nas dokładnie tak samo.
azalię, a Ty jakie?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 17:47   #818
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
JolanT - 500 to w normie ale dla pewnosci podejdz za 1-2 tyg do przychodni zwazyc a poki co nie martw sie
Cytat:
przystawiaj jak najczęściej to laktacja się rozkręci ,ale spradz jeszcze u pediatry z tą wagą ...
dzięki za rady dziewczyny.. jutro zapytam położną a w piątek lekarza
może kiedy Mała śpi całą noc to wybudzać

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 18:01   #819
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia kupiłaś już leżaczek? po parunastu dniach użytkowania tego naszego z bright starts stwierdzam, że szkoda że nie ma melodyjek, na pewno mały chętniej by w nim leżał
.wezme pod uwage. ale tam promocja w smyku juz sie skonczyla. za dlugo zwlekalam.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 19:15   #820
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dzięki za rady dziewczyny.. jutro zapytam położną a w piątek lekarza
może kiedy Mała śpi całą noc to wybudzać
a w nocy w ogóle nie chce pic? ile spi? a nie da sie jej napoic przez sen ?
bo u mnie kazde dziecko podobnie -od początku przesypiały nocke ale np.u Roszka wygląda to tak,ze zasypia 21 miedzy 22 i ok. 4 zaczyna sie krecic (ale spi) wiec ja go hop do mnie do łózka i spi dalej od czasu do czasu z cycem ...

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Stary 2013-05-26, 19:26   #821
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Luna, Monika przyłącze się do Was mały je lapczywie. Słychać przelykanie przez kilka minut, potem przysypia muszę go budzić, pociumka znowu śpi, zabieram cyca a za pół godziny, godzinę pobudka i głodny. Czasami złości się pod koniec i płacze, chyba mało leci. Jak była mama jednak dokarmiałam raz dziennie po opróżnieniu piersi, mały je dużo a ma dopiero miesiąc .Skoro potrzebuje a ja nie wyrabiam to muszę mu dac nie mogę patrzeć jak się męczy. Takie dzieciaczki nam się trafiły, maluszki są różne

Ja tez dokarmiam raz dziennie ale bez cyca bo po nim mi butelki nie chwyta. Za to cyc wtedy sie napelnia i na wieczorne karmienie mam duzo. Moja mama tez mi powiedziala zeby dawac butle ale mnie to cieszy bo powiedziala to zeby mnie wesprzec i zebym nie czula sie z tym zle, zadne narzucanie

Monika ja z ulewaniem nie mam wiekszego problemu na szczescie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 19:56   #822
misiulka06
Rozeznanie

witam się wieczorkiem... my z tż byliśmy na chrzcinach jego bratanicy. Michałek bardzo grzecznie spędził dzień z babcią i ciocią ale jak tylko wyczuł mamę od razu zaczął wariacje aby dostać cyca
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 20:24   #823
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

U nas byla chwila spokoju i znowu bole brzuszka..

Ostatnio Jakub coraz pozniej zasypia i coraz wczesniej sie budzi.. o 19.30 kapiel potem jedzenie. Dzis 60 ml mojego mleka z butelki, cyc. Spiacego odlozylam do lozeczka i placz. Noszenie nic nie pomoglo to znowu dostal cyca ale zwrocil wiec nie o jedzenie chodzilo. Teraz maz walczy z jego bezsennoscia. 2 godz od kapieli a on dalej nie spi marudzi i placze...

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 20:30   #824
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
azalię, a Ty jakie?
ja też. tylko tak się zastanawiam, czy jak się przestaje karmić piersią, to one dalej normalnie działają ( wiem, głupie pytanie ). Bo gin mi powiedział, że mam je brać, dopóki karmię piersią, a jak przestanę karmić, to mam się zgłosić do niego. A u mnie z tym karmieniem to dość ciężka sprawa i nie wiem, jak długo jeszcze to potrwa.

A mam jeszcze pytanie do tych, które podają lub podawały maluszkom saba. Jak często podawałyście i ile kropelek jednorazowo? Ja dzisiaj podałam małemu 15, tak jak jest napisane w ulotce. Ale zastanawiam się, czy to nie za dużo po 15 kropelek do każdego posiłku.
Jeśli ten temat już był wałkowany ( a pewnie tak ) to przepraszam, ale nie pamiętam. Wcześniej się tym aż tak nie interesowałam, bo Nikoś nie miał kolek, ale chyba niestety go to dopadło - codziennie od ok.18 do 21 płacze, ma dość twardy brzuszek i się pręży.

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-05-26 o 20:35
Stary 2013-05-26, 20:57   #825
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

witam sie z Wami - moje Kochane Mamusie

na grillu było bardzo milo i sympatycznie - zmęczyłam się ciut troszkę dojechaniem tam, ale bylo OK.

jak wróciłam odwiedziła mnie siostra - wypisałyśmy wniosek do komuny o mieszkanie ( a noz sie uda, oc kolejka podobno DŁUGA ) - no i najważniejsze - BYLA SKEJPOWA audiencja z Dziadkami

przepraszam za nie cytowanie, ale dzielnie przeczytalam wszytsko
od jutra bd na biezaco bo pogoda ma sie popsuc, to wiecie hihi.

a i juz niektore z Was widzialy, ale musze siem wam Pochwali ze Rogaliki - polecone przez malpka - wyszly mi wczoraj PYSZNIE i faktycznie robi je sie Szybko - mi sie tylko Lukier nie udal, no ale posypalam cukrem wanilowym - zalaczam foto
(nadmienie ze 1wszy raz w zyciu COS sama pieklam od poczatku do konca )
.

boshe jak sie czlowiek blondynka urodzil, bruetka nie umrze - oczywiscie ''zalaczam'' foto - ale zapomnialam dodac Pliku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rogaliki.jpg (125,9 KB, 19 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-05-26 o 21:01
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 21:14   #826
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
.wezme pod uwage. ale tam promocja w smyku juz sie skonczyla. za dlugo zwlekalam.
Dragusia sprawdzaj przez stronę internetową Smyka, tam bardzo często sa promocje/przeceny- takie jakich nie ma w sklepie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
ja też. tylko tak się zastanawiam, czy jak się przestaje karmić piersią, to one dalej normalnie działają ( wiem, głupie pytanie ). Bo gin mi powiedział, że mam je brać, dopóki karmię piersią, a jak przestanę karmić, to mam się zgłosić do niego. A u mnie z tym karmieniem to dość ciężka sprawa i nie wiem, jak długo jeszcze to potrwa.

A mam jeszcze pytanie do tych, które podają lub podawały maluszkom saba. Jak często podawałyście i ile kropelek jednorazowo? Ja dzisiaj podałam małemu 15, tak jak jest napisane w ulotce. Ale zastanawiam się, czy to nie za dużo po 15 kropelek do każdego posiłku.
Jeśli ten temat już był wałkowany ( a pewnie tak ) to przepraszam, ale nie pamiętam. Wcześniej się tym aż tak nie interesowałam, bo Nikoś nie miał kolek, ale chyba niestety go to dopadło - codziennie od ok.18 do 21 płacze, ma dość twardy brzuszek i się pręży.
ja karmie i dokarmiam, na razie biorę- 10.06 idę do gina to zapytam...

Moje dziecię na Dzień Mamy się rozgadalo- co prawda do karuzeli, ale ....i zrobił się z niej przytulak cały czas tylko by się przytulała (ale tylko do mnie), moze spać kamiennym snem tylko wyjdę do sklepu to się budzi i chłop musi z nią łazić ...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 21:44   #827
Leonikowa
Rozeznanie

Hej Wszystkiego najlepszego

jeszcze raz wszystkim dziękuję jutro o 14 50 mamy usg główki a we wtorek badanie krwi więc proszę o mocne kciuki

Cytat:
My po szpitalu... chirurg stwierdził, że przeuklina jest, trzeba się umówić na zabieg/operację... ale doraźnie nic nie poradzą. heh.
Pani teraz doczytałam, że u was też nerwówka więc trzymam mocne kciuki
Cytat:
[Q

A brałaś no-spe w ciazy?Ja łykałam masakryczne ilosci i bałam sie włąsnie tego obnizonego napiecia...Bo podobno to po no-spie moze byc. Leonikowa spokojnie, to wstepne diagnozy najwazniejsze, ze jestescie w dobrych rekach!
w ciąży nie brałam żadnych leków, mały urodził się z ładną wagą i w 40 tyg więc tak naprawdę wszystko powinno być ok...

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
W załączeniu zdjęcia Ksawerego, pierwsze zrobione jakieś dwa tyg temu, drugie z wczoraj.
cudny

Cytat:

a macie jeszcze isc do jakis specow?! czy dopiero po tych badaniach wszelakich?
musimy jeszcze zaliczyć okulistę... a po odbiorze wszystkich wyników kolejna wizyta u neurologa

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Moj syn zrobił dzisiaj mężowi pikusa, codziennie wstawal po 6stej, więc mąż nie nastawiał budzika do pracy, a tu mały dziś smacznie spał do 8 :P

hi hi hi Leoś też ostatnio nawalił z budzeniem

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć lasencje
Ja jak zwykle zacznę dzień na forum od pytania - dziś rano krwawilam. Czy mogłam dostać okres już??? Karmie piersią. A może to jeszcze coś się złuszcza, miesiąc po cesarce?
Strippi coś pisała o okresie, ale nie pamiętam...
ja jestem po SN i od początku karmię mm, pierwszy okres dostałam 2 dni po skończonym połogu i teraz okres mam co 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

kurcze, nieciekawie My tez musimy iść do neurologa bo w szpitalu po porodzie sywierdzili u młodego słaby odruch stąpania... Przez to kontrola teraz. No i ja bardzo sie boję tej wizyty... że powynajduje lekarz coś u Leosia
Będzie dobrzetrzymam kciuki za Leosia

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 22:14   #828
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
a w nocy w ogóle nie chce pic? ile spi? a nie da sie jej napoic przez sen ?
bo u mnie kazde dziecko podobnie -od początku przesypiały nocke ale np.u Roszka wygląda to tak,ze zasypia 21 miedzy 22 i ok. 4 zaczyna sie krecic (ale spi) wiec ja go hop do mnie do łózka i spi dalej od czasu do czasu z cycem ...
przesypia całą noc, nie wierci się, nie budzi.. średnio jest tak co drugą noc.. nigdy nie próbowałam dawać jej cyca na śnie.. zawsze czekam aż sama się obudzi.. może spróbuję..
hmm dziś spróbowałam dać jej dwa cyce..
spiła najpierw jednego, później przy drugim zasypiała więc może rzeczywiście z jednego ma mało ;/
ehh już głupia z tego jestem.. na wszelki wypadek odmroziłam..

aa i przypomniało mi się, że kiedyś wrzucałaś linka do wywiadu z doradcą laktacyjnym.. jak masz go jeszcze to podeślij proszę

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

znalazłam taki ale wydaje mi sie ze Twoj byl inny..
http://dzidziusiowo.pl/mamy-dziecko/...dc-laktacyjnym

Gdy z jakiś względów noworodek lub niemowlę jest za rzadko przystawiane, ssie nie efektywnie - może nastąpić zaburzenie laktacji.
...
W przypadku przesypiania pór karmienia, należy zastanowić się nad przyczyną – wskazana jest wizyta u lekarza lub specjalisty. Być może dziecko jest chore.

aa i jeszcze tam jest napisane, że z dwóch piersi powinno zjadać a ja myślałam, że raczej nie..

są na forum mamy które przystawiają do dwóch piersi??
ja chętnie się doinformuję

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 22:19   #829
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
aa i jeszcze tam jest napisane, że z dwóch piersi powinno zjadać a ja myślałam, że raczej nie..

Cześć, pojawiam się i szybko znikam - daję radę tylko czasem ostatnią stronę podczytać Ja przy każdym karmieniu daję obie piersi od zawsze, baaardzo rzadko zjada z jednej w nocy.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 23:28   #830
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
przesypia całą noc, nie wierci się, nie budzi.. średnio jest tak co drugą noc.. nigdy nie próbowałam dawać jej cyca na śnie.. zawsze czekam aż sama się obudzi.. może spróbuję..
hmm dziś spróbowałam dać jej dwa cyce..
spiła najpierw jednego, później przy drugim zasypiała więc może rzeczywiście z jednego ma mało ;/
ehh już głupia z tego jestem.. na wszelki wypadek odmroziłam..

aa i przypomniało mi się, że kiedyś wrzucałaś linka do wywiadu z doradcą laktacyjnym.. jak masz go jeszcze to podeślij proszę

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

znalazłam taki ale wydaje mi sie ze Twoj byl inny..
http://dzidziusiowo.pl/mamy-dziecko/...dc-laktacyjnym

Gdy z jakiś względów noworodek lub niemowlę jest za rzadko przystawiane, ssie nie efektywnie - może nastąpić zaburzenie laktacji.
...
W przypadku przesypiania pór karmienia, należy zastanowić się nad przyczyną – wskazana jest wizyta u lekarza lub specjalisty. Być może dziecko jest chore.

Krzyś je zawsze z jednej piersi przy jednym posiedzeniu, choć czasem, nie zawsze, po jakiejś półgodzinie chce znów jeść i wtedy dostaje drugą, je ją dużo krócej
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 06:32   #831
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej!!!

Kasia - no to prezent dostałaś do pozazdroszczenia nie powiem

despa - brawo za gadulstwo!!!!

Leonikowa - kciuki!!!!!!!!!

U nas wczoraj dzień marudzenia ale taki już na maxa!! Miśka ulewała strasznie cały dzień, nawet bym rzekła, że wymiotowała;/// po każdym jedzeniu nie wiem czemu, nawet po godzinie od zjedzenia;/ nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Na szczęście w nocy już było ok. Śliniła się jeszcze bardziej niż zwykle i założyłam jej śliniak bo już czasami nie nadążałam z wycieraniem buzi. Nie wiem czy te ulewania mogą mieć jakiś związek z idącymi zębami??? pewnie nie...ale jaka może być przyczyna heh nie wiem.

aaaaaa wypiłam wczoraj wieczorem zimnego Lecha i tak mnie zmogło haha moje pierwsze prawdziwe piwko od roku bo tak to piłam tylko na grillu Warkę Radler lub coś w tym stylu
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 06:37   #832
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie u nas pada

Cytat:
Kasia niezły prezent

Cytat:
Ja podawałam po 8 kropelek, jakoś 15 wydawało mi się strasznie dużo.

Cytat:
a i juz niektore z Was widzialy, ale musze siem wam Pochwali ze Rogaliki - polecone przez malpka - wyszly mi wczoraj PYSZNIE i faktycznie robi je sie Szybko - mi sie tylko Lukier nie udal, no ale posypalam cukrem wanilowym - zalaczam foto
.
za udane rogaliki
Chyba dzisiaj albo jutro i ja upiekę. Smaka mi narobiłaś

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja jestem po SN i od początku karmię mm, pierwszy okres dostałam 2 dni po skończonym połogu i teraz okres mam co 2 tyg
Dlaczego od początku mm?

Mam takie pytanie może któraś się orientuję. Mianowicie moja mama ma nam przepisać działkę, jako darowiznę. I czy może od razu na mnie i na męża? Czy lepiej tylko na mnie. Bo wczoraj znajoma mówiła, że jak na mnie i na męża od razu to mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia bo że on nie jest rodziną dla mojej mamy.
A druga znajoma mówiła, że może od razu na nas obydwoje i że nie trzeba podatku płacić. Co najlepsze obydwie znajome miały w niedługim czasie przepisywane darowizny i każda jest pewna swojej informacji...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 06:54   #833
Tajgusia
Raczkowanie

Mój zjada z obu piersi przy jednym posiłku tzn. wpierw zjada z jednej odbicie, ulanie i potem z drugiej. W ogóle mamy mega problem z ulewaniem. Po każdym posiłku chlusta kilka razy. Pediatra nic nie radzi tylko, żeby go zawsze odbijać i trzymać w miarę pionowo co i tak nie pomaga. Podobno to efekt niedojrzałości układu pokarmowego jakby pił mm to można czymś zagęszczać a z cyca się nie da. W każdym razie co jedzenie to cały mokry od sera i do przebrania
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 07:42   #834
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

ja karmie i dokarmiam, na razie biorę- 10.06 idę do gina to zapytam...
No to tak samo jak ja. I właśnie nie zapytałam, co w sytuacji, kiedy przestanę karmić piersią - czy od razu trzeba się przerzucić na inne, czy można do końca wybrać te.
Daj znać, co powiedział gin.

Cytat:

Ja podawałam po 8 kropelek, jakoś 15 wydawało mi się strasznie dużo.
Mam takie pytanie może któraś się orientuję. Mianowicie moja mama ma nam przepisać działkę, jako darowiznę. I czy może od razu na mnie i na męża? Czy lepiej tylko na mnie. Bo wczoraj znajoma mówiła, że jak na mnie i na męża od razu to mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia bo że on nie jest rodziną dla mojej mamy.
A druga znajoma mówiła, że może od razu na nas obydwoje i że nie trzeba podatku płacić. Co najlepsze obydwie znajome miały w niedługim czasie przepisywane darowizny i każda jest pewna swojej informacji...
ja wczoraj dałam 15, a dzisiaj już po 5kropelek. Też mi się wydaje, że 15 to dużo.

A jeśli chodzi o darowiznę - jakiś czas temu teściowa dawała mi samochód jako darowiznę. Nie płaciłam żadnego podatku, dlatego, że była to pierwsza darowizna, jaką otrzymałam. Pierwsza jest zwolniona z podatku, od każdej następnej już niestety trzeba odprowadzić podatek.

W końcu słońce wyszło
Nikoś dzisiaj od rana gada jak najętynauczył się wydawać nowe dźwięki i chyba sam się sobie dziwi, że umie tak gadać

A zaraz się zbieramy i jedziemy z tż na zakupy - kupić jakiś prezent na komunię i ja po jakąś kreację Młody idzie do teściowej, chociaż ona jeszcze o tym nie wiem, dopiero się za chwilę dowie. Sama zaproponowała, że jak coś to mamy jej przywozić wnuka, bo ona chętnie się nim zajmie, to trzeba korzystać z propozycji

Stary 2013-05-27, 07:55   #835
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
N
Nikoś dzisiaj od rana gada jak najętynauczył się wydawać nowe dźwięki i chyba sam się sobie dziwi, że umie tak gadać

A zaraz się zbieramy i jedziemy z tż na zakupy - kupić jakiś prezent na komunię i ja po jakąś kreację Młody idzie do teściowej, chociaż ona jeszcze o tym nie wiem, dopiero się za chwilę dowie. Sama zaproponowała, że jak coś to mamy jej przywozić wnuka, bo ona chętnie się nim zajmie, to trzeba korzystać z propozycji
za gadanie!!!

a co do pogrubionego to mały surpriseing
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 08:10   #836
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!!!

Kasia - no to prezent dostałaś do pozazdroszczenia nie powiem

despa - brawo za gadulstwo!!!!

Leonikowa - kciuki!!!!!!!!!

U nas wczoraj dzień marudzenia ale taki już na maxa!! Miśka ulewała strasznie cały dzień, nawet bym rzekła, że wymiotowała;/// po każdym jedzeniu nie wiem czemu, nawet po godzinie od zjedzenia;/ nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Na szczęście w nocy już było ok. Śliniła się jeszcze bardziej niż zwykle i założyłam jej śliniak bo już czasami nie nadążałam z wycieraniem buzi. Nie wiem czy te ulewania mogą mieć jakiś związek z idącymi zębami??? pewnie nie...ale jaka może być przyczyna heh nie wiem.

aaaaaa wypiłam wczoraj wieczorem zimnego Lecha i tak mnie zmogło haha moje pierwsze prawdziwe piwko od roku bo tak to piłam tylko na grillu Warkę Radler lub coś w tym stylu
tez sie nad tym zastanawiam. bo moja wczoraj jak Twoja masakra normalnie. i czasem to takiego gluta slinowego trzeba bylo wycierac zamiast ulanej serwatki.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Mój zjada z obu piersi przy jednym posiłku tzn. wpierw zjada z jednej odbicie, ulanie i potem z drugiej. W ogóle mamy mega problem z ulewaniem. Po każdym posiłku chlusta kilka razy. Pediatra nic nie radzi tylko, żeby go zawsze odbijać i trzymać w miarę pionowo co i tak nie pomaga. Podobno to efekt niedojrzałości układu pokarmowego jakby pił mm to można czymś zagęszczać a z cyca się nie da. W każdym razie co jedzenie to cały mokry od sera i do przebrania
a moze jest przekarmiony? bo niedojrzalosc to jedno a mozliwosc przekarmienia to drugie. ulewa serwatka? czy swiezym?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 08:13   #837
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ostatnio Jakub coraz pozniej zasypia i coraz wczesniej sie budzi.. o 19.30 kapiel potem jedzenie. Dzis 60 ml mojego mleka z butelki, cyc. Spiacego odlozylam do lozeczka i placz. Noszenie nic nie pomoglo to znowu dostal cyca ale zwrocil wiec nie o jedzenie chodzilo. Teraz maz walczy z jego bezsennoscia. 2 godz od kapieli a on dalej nie spi marudzi i placze...
biedny

Cytat:
Dragusia sprawdzaj przez stronę internetową Smyka, tam bardzo często sa promocje/przeceny- takie jakich nie ma w sklepie
no tam wlasnie wtedy wypatrzylam ale juz nie ma

Cytat:
jeszcze raz wszystkim dziękuję jutro o 14 50 mamy usg główki a we wtorek badanie krwi więc proszę o mocne kciuki

Cytat:
zdarzało się. ale teraz juz raczej nie. ja robie tak. przykładowo daje lewą o 7 mal zje i jak np. o 8 chce jeszcze jesc to daje dalej lewą. dopiero o 9 zmieniam na prawą. co 2 godziny zmiana cycka. no chyba że szybciej opróżni to szybciej zmieniam
Cytat:
moj tez tak sie slini, tak mu slina kapie, masakra
Cytat:
http://www.foruman.pl/blogi/poradek/...-od-darowizny/
i fragment:
UWAGA NA PUŁAPKĘ: Teściowie przekazujący darowiznę dla córki i jej męża muszą liczyć się z tym, że tylko połowa darowizny (ta dla córki) będzie zwolniona z podatku. Połowa dla zięcia będzie opodatkowana według skali dla I grupy. Dlatego lepszym rozwiązaniem jest przekazanie darowizny tylko dla córki (tym bardziej, że jeśli potem ona przekaże połowę darowizny mężowi – bedzie to darowizna zwolniona z podatku)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 08:22   #838
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja malemu dawalam najpierw 5 kropel co drugie karmienie sabu, a teraz doszlismy do 12 kropel co drugie. Jesli dziecko nie ma okrutnych kolek to nie ma co dawac za duzo, 15 na kaze karmienie to maksimum

Leonikowa trzymam kciuki!

Kasia wrzucisz przepis na rogaliki, bo przeoczylam?

Jolanta ja za kazdym razem daje dwie oprocz nocy kiedy mam bardzo duzo pokarmu w jednej

Wczoraj zamiast pasty do zebow na szczoteczke nalalam sobie balsamu do ciala, na szczescie zauwazylam zanim zaczelam szorowac

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 08:34   #839
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dobre podejście ma Franciszek do. Wiary i Kosciola fajnie oby tak dalej!

Yhhh mój tz poszedł na kawalerskie ciekawe czy wróci na 2 czy na 4 nogach:-D
hej
u mnie dzis brzydko i pada

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A i mam jeszcze pytanie do mam ulewających dzieciaczków. Czy Wasze maluchy ulewają gdy się czymś podekscytują? Bo Leos strasznie - gdy np. włączę mu karuzele i zaczyna rozmawiać ze zwierzakami całym ciałem Albo gdy leży na przewijaku i my z nim "rozmawiamy" Wtedy to normalnie co chwilę strózka mu leci po szyi... taki podekscytowany rozmową
:
u nas wczoraj Karol tak gadał do ciotki i sie smiał ze az mu sie ulało

Cytat:

.

Cytat:

przepraszam za nie cytowanie, ale dzielnie przeczytalam wszytsko
od jutra bd na biezaco bo pogoda ma sie popsuc, to wiecie hihi.

.

boshe jak sie czlowiek blondynka urodzil, bruetka nie umrze - oczywiscie ''zalaczam'' foto - ale zapomnialam dodac Pliku

Cytat:

Moje dziecię na Dzień Mamy się rozgadalo- co prawda do karuzeli, ale ....i zrobił się z niej przytulak cały czas tylko by się przytulała (ale tylko do mnie), moze spać kamiennym snem tylko wyjdę do sklepu to się budzi i chłop musi z nią łazić ...

Cytat:

Cytat:
..

u nas z dwóch zjada tylko po kapaniu a w dzien jak z dwóch zje to zawsze uleje zreszta mało kiedy chce jesc z drugiej

Cytat:
mi w urzedzie mowili ze darowizna jest darmowa tylko dla najblizdszej rodziny, wypełnia sie jakis druk

Cytat:

W końcu słońce wyszło
:

widze ze nie pocytowało mi tego co wczoraj zaznaczyłam

no i zapraszam z rana na ciacho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-26 17.41.16.jpg (80,9 KB, 21 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-27, 08:36   #840
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Kasia wrzucisz przepis na rogaliki, bo przeoczylam?

Wczoraj zamiast pasty do zebow na szczoteczke nalalam sobie balsamu do ciala, na szczescie zauwazylam zanim zaczelam szorowac
http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/r...kie-i-smaczne/ - przepis

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości