![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Nie wiem czy widzialyscie od jutra w leclecu proszek lovela 5 kg za 29,99
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Kochane Mamusie, z okazji naszego święta życzę dużo zdrówka i pociechy z naszych szkrabów!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc mamuski -w dniu naszego swieta wszystkiego naj,naj,naj
![]() ![]() ja wczorajszy dzien przezyłam ![]() ide nadrabiac ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- za 2 zł a pod koniec jest promocja za 1 zł , Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no własnie nawet ponarzekac se nie idzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przystawiaj jak najczęściej to laktacja się rozkręci ,ale spradz jeszcze u pediatry z tą wagą ... Cytat:
![]() Roszek bardzo szybko trzymał główkę juz jak miał 1,5 mies.to niezle mu szło a od 2 mies to juz super ! ale dopiero 3 dni temu połozyłam go na macie -ogląda ,łapkami macha , do grzechotek tez ale złapac nie umie ..... ale tez sie nie przewraca z brzucha na plecy i raczej nie pełza .... kazde dziecko ma swój czas - ja nie porównuje ...
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Witajcie Kochane Mamusie
W dniu naszego swieta zycze Wam - kazdej z osobna - usmiechu na twarzy, cierpliwosci i Mega radosci z kazdej chwili spedzonej z dzieckiem. Aaa ja nawet dostalam prezent na Dziem Matki - @ ![]() Jak wroce ( bo bylam na Grillu z innymi polskimi mamusiami ) do domku to poczytam dokladnie co tam pisalyscie mam jakies 2 strony - ale Damy rade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Nikoś kończy dzisiaj 7 tygodni ![]() Cytat:
A jakie tabsy bierzesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- ![]() ps. szczególnie dla tych które obchodzą je pierwszy raz ![]()
![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#818 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może kiedy Mała śpi całą noc to wybudzać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
bo u mnie kazde dziecko podobnie -od początku przesypiały nocke ale np.u Roszka wygląda to tak,ze zasypia 21 miedzy 22 i ok. 4 zaczyna sie krecic (ale spi) wiec ja go hop do mnie do łózka i spi dalej od czasu do czasu z cycem ... ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monika ja z ulewaniem nie mam wiekszego problemu na szczescie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
witam się wieczorkiem... my z tż byliśmy na chrzcinach jego bratanicy. Michałek bardzo grzecznie spędził dzień z babcią i ciocią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
U nas byla chwila spokoju i znowu bole brzuszka..
Ostatnio Jakub coraz pozniej zasypia i coraz wczesniej sie budzi.. o 19.30 kapiel potem jedzenie. Dzis 60 ml mojego mleka z butelki, cyc. Spiacego odlozylam do lozeczka i placz. Noszenie nic nie pomoglo to znowu dostal cyca ale zwrocil wiec nie o jedzenie chodzilo. Teraz maz walczy z jego bezsennoscia. 2 godz od kapieli a on dalej nie spi marudzi i placze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
ja też. tylko tak się zastanawiam, czy jak się przestaje karmić piersią, to one dalej normalnie działają ( wiem, głupie pytanie
![]() A mam jeszcze pytanie do tych, które podają lub podawały maluszkom saba. Jak często podawałyście i ile kropelek jednorazowo? Ja dzisiaj podałam małemu 15, tak jak jest napisane w ulotce. Ale zastanawiam się, czy to nie za dużo po 15 kropelek do każdego posiłku. Jeśli ten temat już był wałkowany ( a pewnie tak ) to przepraszam, ale nie pamiętam. Wcześniej się tym aż tak nie interesowałam, bo Nikoś nie miał kolek, ale chyba niestety go to dopadło - codziennie od ok.18 do 21 płacze, ma dość twardy brzuszek i się pręży. Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-05-26 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() na grillu było bardzo milo i sympatycznie - zmęczyłam się ciut troszkę dojechaniem tam, ale bylo OK. jak wróciłam odwiedziła mnie siostra - wypisałyśmy wniosek do komuny o mieszkanie ( a noz sie uda, oc kolejka podobno DŁUGA ![]() ![]() ![]() przepraszam za nie cytowanie, ale dzielnie przeczytalam wszytsko ![]() od jutra bd na biezaco bo pogoda ma sie popsuc, to wiecie hihi. a i juz niektore z Was widzialy, ale musze siem wam Pochwali ze Rogaliki - polecone przez malpka - wyszly mi wczoraj PYSZNIE i faktycznie robi je sie Szybko - mi sie tylko Lukier nie udal, no ale posypalam cukrem wanilowym ![]() ![]() (nadmienie ze 1wszy raz w zyciu COS sama pieklam od poczatku do konca ) ![]() . boshe jak sie czlowiek blondynka urodzil, bruetka nie umrze - oczywiscie ''zalaczam'' foto - ale zapomnialam dodac Pliku ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-05-26 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Moje dziecię na Dzień Mamy się rozgadalo- co prawda do karuzeli, ale ....i zrobił się z niej przytulak cały czas tylko by się przytulała (ale tylko do mnie ![]()
![]() |
![]() |
#827 | |||||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze raz wszystkim dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hi hi hi Leoś też ostatnio nawalił z budzeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm dziś spróbowałam dać jej dwa cyce.. spiła najpierw jednego, później przy drugim zasypiała więc może rzeczywiście z jednego ma mało ;/ ehh już głupia z tego jestem.. na wszelki wypadek odmroziłam.. aa i przypomniało mi się, że kiedyś wrzucałaś linka do wywiadu z doradcą laktacyjnym.. jak masz go jeszcze to podeślij proszę ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- znalazłam taki ale wydaje mi sie ze Twoj byl inny.. http://dzidziusiowo.pl/mamy-dziecko/...dc-laktacyjnym Gdy z jakiś względów noworodek lub niemowlę jest za rzadko przystawiane, ssie nie efektywnie - może nastąpić zaburzenie laktacji. ... W przypadku przesypiania pór karmienia, należy zastanowić się nad przyczyną – wskazana jest wizyta u lekarza lub specjalisty. Być może dziecko jest chore. aa i jeszcze tam jest napisane, że z dwóch piersi powinno zjadać a ja myślałam, że raczej nie.. są na forum mamy które przystawiają do dwóch piersi?? ja chętnie się doinformuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#831 |
Wtajemniczenie
|
Hej!!!
Kasia - no to prezent dostałaś do pozazdroszczenia nie powiem ![]() despa - brawo za gadulstwo!!!! Leonikowa - kciuki!!!!!!!!! U nas wczoraj dzień marudzenia ale taki już na maxa!! Miśka ulewała strasznie cały dzień, nawet bym rzekła, że wymiotowała;/// po każdym jedzeniu nie wiem czemu, nawet po godzinie od zjedzenia;/ nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Na szczęście w nocy już było ok. Śliniła się jeszcze bardziej niż zwykle i założyłam jej śliniak bo już czasami nie nadążałam z wycieraniem buzi. Nie wiem czy te ulewania mogą mieć jakiś związek z idącymi zębami??? pewnie nie...ale jaka może być przyczyna heh nie wiem. ![]() aaaaaa wypiłam wczoraj wieczorem zimnego Lecha i tak mnie zmogło haha moje pierwsze prawdziwe piwko od roku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#832 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie u nas pada
![]() Kasia niezły prezent ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chyba dzisiaj albo jutro i ja upiekę. Smaka mi narobiłaś ![]() Cytat:
Mam takie pytanie może któraś się orientuję. Mianowicie moja mama ma nam przepisać działkę, jako darowiznę. I czy może od razu na mnie i na męża? Czy lepiej tylko na mnie. Bo wczoraj znajoma mówiła, że jak na mnie i na męża od razu to mąż będzie musiał zapłacić podatek od wzbogacenia ![]() A druga znajoma mówiła, że może od razu na nas obydwoje i że nie trzeba podatku płacić. Co najlepsze obydwie znajome miały w niedługim czasie przepisywane darowizny i każda jest pewna swojej informacji... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Mój zjada z obu piersi przy jednym posiłku tzn. wpierw zjada z jednej odbicie, ulanie i potem z drugiej. W ogóle mamy mega problem z ulewaniem. Po każdym posiłku chlusta kilka razy. Pediatra nic nie radzi tylko, żeby go zawsze odbijać i trzymać w miarę pionowo co i tak nie pomaga. Podobno to efekt niedojrzałości układu pokarmowego
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
No to tak samo jak ja. I właśnie nie zapytałam, co w sytuacji, kiedy przestanę karmić piersią - czy od razu trzeba się przerzucić na inne, czy można do końca wybrać te.
Daj znać, co powiedział gin. Cytat:
A jeśli chodzi o darowiznę - jakiś czas temu teściowa dawała mi samochód jako darowiznę. Nie płaciłam żadnego podatku, dlatego, że była to pierwsza darowizna, jaką otrzymałam. Pierwsza jest zwolniona z podatku, od każdej następnej już niestety trzeba odprowadzić podatek. W końcu słońce wyszło ![]() Nikoś dzisiaj od rana gada jak najęty ![]() ![]() A zaraz się zbieramy i jedziemy z tż na zakupy - kupić jakiś prezent na komunię i ja po jakąś kreację ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i fragment: UWAGA NA PUŁAPKĘ: Teściowie przekazujący darowiznę dla córki i jej męża muszą liczyć się z tym, że tylko połowa darowizny (ta dla córki) będzie zwolniona z podatku. Połowa dla zięcia będzie opodatkowana według skali dla I grupy. Dlatego lepszym rozwiązaniem jest przekazanie darowizny tylko dla córki (tym bardziej, że jeśli potem ona przekaże połowę darowizny mężowi – bedzie to darowizna zwolniona z podatku)
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja malemu dawalam najpierw 5 kropel co drugie karmienie sabu, a teraz doszlismy do 12 kropel co drugie. Jesli dziecko nie ma okrutnych kolek to nie ma co dawac za duzo, 15 na kaze karmienie to maksimum Leonikowa trzymam kciuki! Kasia wrzucisz przepis na rogaliki, bo przeoczylam? Jolanta ja za kazdym razem daje dwie oprocz nocy kiedy mam bardzo duzo pokarmu w jednej Wczoraj zamiast pasty do zebow na szczoteczke nalalam sobie balsamu do ciala, na szczescie zauwazylam zanim zaczelam szorowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dzis brzydko i pada ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() widze ze nie pocytowało mi tego co wczoraj zaznaczyłam no i zapraszam z rana na ciacho ![]()
![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.