Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 12:39   #3331
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
De moja "tylko" atopowa, ale u nas apteczne ani sterydowe nie pomogly. W końcu miałam probke kremu do twarzy z dermokosmetykow i w 2 dni wyleczyl caly papier ścierny na jej skorze. Kupiliśmy balsam-odpowiednik i teraz bardzo rzadko musimy używać, bo skora wyleczona i wypoczeta
U nas wysypki atopowe sa zawsze jak zje czegos czego mu nie wolno.Lub za duzo w czyms chemii.My mamy teraz masc z olejem z rumianku i dopiero ta zadzialala.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
dziecko zmienia faceta na lepsze najczęsciej
ja nie mówię, że rodzice mają utrzymywać dorosłe dziecko, chodzi i o zainteresowanie i chęć pomocy, ale wiadomo ludzie są różni. ciekawi mnie tylko czy podejście Twoich rodziców przełoży się na to jak Ty będziesz postępowała w stosunku do swoich dorosłych dzieci? Przepraszam, ze tak drążę, jakoś mnie tak zawsze zastanawiało, bo to się chyba ciągnie pokoleniami, jak obserwuję, jak dziecko nie za dużo dostaje to potem mniej więcej tyle daje swoim dzieciom. Choć znam oczywiście też wyjątki.
Nie kazdy miekknie-niestety ale znam wiele malzenstw,ktore sie rozpadlo rok po urodzinach dziecka.
Nie sadze bym byla taka sama-nie umiem traktowac niesprawiedliwie-nawet moje koty musza dostac zawsze to samo a u nas bylo tak,ze najmlodsza ma wszystko a o nas sie zapomnialo.
Nigdy swoich dzieci nie zostawie,ale bede tak wychowywac,zeby byly samodzielne.I na pewno nie bede rozpieszczac jak moi rodzice moja siostre. Na moja pomoc zawsze beda mogly liczyc, ale musza tez wykazac wlasna intencje.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie martw sie , ja tez czuje raz wiecej raz mniej .. Wczoraj caly dzien szalała , dzis pewnie bedzie jako tako cisza .. U Ciebie moze byc jeszcze tak , ze masz porownanie do poprzedniej ciazy , gdzie Mały ruszal sie wiecej . Moja szwagierka urodzil dwoch synow I opowiada ze przy pierwszym spac po nocach nie mogla a przy drugim jezdzila na IP sprawdzic Tetno bo nie wierzyła ze ktos w jej brzuchu zyje.
Mozliwe..bo moj syn,to ruszal sie niesamowicie,ale to dopiero 18 tydzien wiec mam obawy..

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Gorzej z tesciami: moj tż ma 32 lata a 'oni' mi poiwedzieli, ze dopoki nie jestem jego zona nie ma obowiązku łożyć na mnie i na dziecko (tj. ciaze) np. chodzilo USG genetyczne i inne wydatki. decyduja nawet o tym czy on chce 'dawac' (a miedzy soba ustalilismy ze tak, ze jestesmy rodzina) czy moze byc ojcem. Poczulam sie jakbym byla jakas wywłoką a moje dziecko bękartem.
Stwierdzenie jego matki "jesli ja wybierzesz POGODZIMY SIE Z TYM" bolało, boli...
Od chwili tych slow nie mam z nimi kontaktu, a miedzy mna a partnerem sa liczne sprzeczki.

Ja nie wytrzymuje presji...

Aż sie poryczałam.
Przykre to.. Moi nie byli szczesliwi,bo wyobrazali sobie jakas z bogatej rodziny, ktorej rodzice pomagaja itp.Nie byli zbyt zadowoleni,bo oprocz tego co osiagnelam wlasna praca,nie mialam nic.Ale zaakceptowali mnie i sie nachwalic nie moga.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:40   #3332
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
budowniczka - straszni są ci rodzice Tżta, nie dziwię się że nie chcesz utrzymywac z nimi kontaktu. Jeszcze będą chcieli zobaczyć wnuka... odpłacisz im pięknym za nadobne. Jak można być aż tak wręcz chamskim??
Przyszła tesciowa juz dzwonila, ze bedziemy 'MIEC WSPOLNEGO WNUKA'
Ja wnuka nie bede miec

To jest jeszcze nic!! My z TZ mielismy ustalony slub na grudzien tego roku, tak po narodzinach dziecka, oni tak wariowali, dreczyli nachodzili nas, ze musielismy przelozyc slub na LIPIEC!!!! Chcialam tego slubu, chce ale ja nie chcialam wesela, chcialam poczestunek dla nablizszych, bo mało czasu; jestem chora tzn. w stycznu wzielam ostatnia chemioterapie na nowtowor nerki. A Mama tezeta, wydzwonila do calej rodziny, ze sa zaproszeni na slub i ze wkrotce dostana zaproszenia. To co mialam oddzwaniac?

Czyli tak... 3 miesiace wszystkich przygotowywan, ja trafilam do szpitala mam ciaze zagrozona. I co? I dalej, jakie kwiatki na smaochod ona non stop wypytywala, dreczyla mnie zebym kupila biala sukienke a nie ecru. Ja juz noie moge.

Jestem po rozwodzie, ona ma sklep taki wiejski... spożywczy, wyobrazcie sobie, ze jak mialam nowotwor, to jak przychodzil ktos do sklepu znajomy mojego EX meza to mowila, gadala ze jestem BEZPLODNA!!!! i dlatego sie rozwiodla, ze mam raka i takie tam... Ona wtracala sie nawet w moje sprawy łożkowe moje i mojego BYLEGO MEZA!!!

Robila doslownie za materac! wchodzila na swere intymna!

Teraz placze, ale musze komus to powiedziec... Nie wiem jak rozmawiac z TZ... juz nie mam sil ;(
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:41   #3333
peppermint patty
Rozeznanie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Wogole to rozgladalam sie za wozkami wczoraj I znalazlam kolejny o zabojczej cenie - ale jaki ktoras widziala na zywca albo miala w rece Stokke ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja jestem zakochana w tych wozkach,dla mnie wymarzony,znajoma go miala i bardzo sobie chwalila,niestety nie mialam okazji poprowadzic,bo jestesmy daleko od siebie,na zywo widzialam kilka razy u ludzi mijanych w galeriach.dla mnie jest mega,niestety cene ma powalajaca:/

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:42   #3334
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
właśnie weszłam sobie na stronę tesco - do 2 czerwca jest 30% na ubranka dziecięce - ale z serii baby jest niewielki wybór - myslicie że w sklepach mają większy asortyment niż na stronie?
u mnie w tesco zawsze jest więcej niż na stronie, poza tym są często promocje poza gazetką, tka jak teraz -30% są, ale też niektóre rzeczy przecenione na GROSZE

Cytat:
Ja tez date porodu mialam ustalona wg USG . Teraz za kazdym razem jak ide na badania to pytaja mnie o ta date, I od niej sie odnosza. Swoja droga moja OM byla we wrzesniu 2012

Twoja sytuacja to troche inna. Chodziło mi głównie o osoby które wiedzą kiedy miały OM itd. Szczerze Wam powiem że kiedyś to ja nie sprawdzałam/zapisywałam/zapamiętywałam kiedy miałam OM. dopiero od grudnia ub. roku hahaha

Mi też podoba się brak @

w mojej aptece najtańszy lek jako magnez kosztuje 34 złote.
Stary 2013-05-27, 12:45   #3335
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z rodzicami mam bardzo dobry kontakt, bo doradzą, ale nigdy sie nie wtykaja nos w nie swoje sprawy.

Gorzej z tesciami: moj tż ma 32 lata a 'oni' mi poiwedzieli, ze dopoki nie jestem jego zona nie ma obowiązku łożyć na mnie i na dziecko (tj. ciaze) np. chodzilo USG genetyczne i inne wydatki. decyduja nawet o tym czy on chce 'dawac' (a miedzy soba ustalilismy ze tak, ze jestesmy rodzina) czy moze byc ojcem. Poczulam sie jakbym byla jakas wywłoką a moje dziecko bękartem.
Stwierdzenie jego matki "jesli ja wybierzesz POGODZIMY SIE Z TYM" bolało, boli...
Od chwili tych slow nie mam z nimi kontaktu, a miedzy mna a partnerem sa liczne sprzeczki.

Aż sie poryczałam.
Współczuję teściów, na prawdę straszne podejście ciekawe czy później będą nagle chcieli mieć kontakt z wnukiem, też bym im odpłaciła wtedy jakimś pięknym tekstem

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
ale fajnie powiem że już się przyzwyczaiłam do braku @
ciężko się będzie później na nowo przyzwyczaić
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:46   #3336
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z rodzicami mam bardzo dobry kontakt, bo doradzą, ale nigdy sie nie wtykaja nos w nie swoje sprawy.

Aż sie poryczałam.
Współczuję teściów

Cytat:
ale fajnie powiem że już się przyzwyczaiłam do braku @
Ja też

Tak piszecie o tych świętach z maluszkiem-aż się rozmarzyłam!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:49   #3337
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wnuka nie bede miec

To jest jeszcze nic!! My z TZ mielismy ustalony slub na grudzien tego roku, tak po narodzinach dziecka, oni tak wariowali, dreczyli nachodzili nas, ze musielismy przelozyc slub na LIPIEC!!!! Chcialam tego slubu, chce ale ja nie chcialam wesela, chcialam poczestunek dla nablizszych, bo mało czasu; jestem chora tzn. w stycznu wzielam ostatnia chemioterapie na nowtowor nerki. A Mama tezeta, wydzwonila do calej rodziny, ze sa zaproszeni na slub i ze wkrotce dostana zaproszenia. To co mialam oddzwaniac?

Czyli tak... 3 miesiace wszystkich przygotowywan, ja trafilam do szpitala mam ciaze zagrozona. I co? I dalej, jakie kwiatki na smaochod ona non stop wypytywala, dreczyla mnie zebym kupila biala sukienke a nie ecru. Ja juz noie moge.

Jestem po rozwodzie, ona ma sklep taki wiejski... spożywczy, wyobrazcie sobie, ze jak mialam nowotwor, to jak przychodzil ktos do sklepu znajomy mojego EX meza to mowila, gadala ze jestem BEZPLODNA!!!! i dlatego sie rozwiodla, ze mam raka i takie tam... Ona wtracala sie nawet w moje sprawy łożkowe moje i mojego BYLEGO MEZA!!!

Teraz placze, ale musze komus to powiedziec... Nie wiem jak rozmawiac z TZ... juz nie mam sil ;(
o matko, jak przykro się to czyta ;(
nie martw sie będzie dobrze. Powinniście ustalić granice wy-teściowie. a tżt co na to że ten ślub tak przyśpieszony, że Ci goście zaproszeni przez nią? Powiedz mu że takie i tkie rzeczy Ci nie pasują itd. Nie znam Twojego tżta więc nie wiem czy jest za mamusią czy nie, tak jak mój. W każdym bądź razie żeby wszystko się ułozyło .
Stary 2013-05-27, 12:52   #3338
Mya1989
Zakorzenienie

boże, budowniczka współczuję Ci z całego serca. Najgorzej jeśli tż to synuś mamusi to ni ma bata bo nie da się dogadać
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
nie martw sie będzie dobrze. Powinniście ustalić granice wy-teściowie. a tżt co na to że ten ślub tak przyśpieszony, że Ci goście zaproszeni przez nią? Powiedz mu że takie i tkie rzeczy Ci nie pasują itd. Nie znam Twojego tżta więc nie wiem czy jest za mamusią czy nie, tak jak mój. W każdym bądź razie żeby wszystko się ułozyło .
Czasami nie da się ustalić granicy... Bo tż nie chce...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:55   #3339
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Jest ze mna, non stop sie klocimy bo: ja chce o tym zapomniec zajac sie przygotowaniami do slubu koscielnego, dzieckiem i TŻtem. A on non stop, żeby to JA SIĘ POGODZILA!!

Dzisiaj bede znim rozmawiala, ale boje sie ze za duzo powiem, nie zrozumie, bedzie myslal ze kaze mu wybierac. On twierdzi ze on chce zeby bylo jak kiedys, ale ja tak nie chce, bo zawsze sie zle czulam w towarzystiw jego rodzicow, osob ktore plotkowaly na moj temat! Ktory potraktowaly tak mnie i moje dziecko!! Wchodza z buciorami w moja rodzine...

Nie wiem jak mam mu to powiedziec... nie wiem, on bedzie nalegal, ze on che zebym jezdzila do jego rodzicow ze chce tez miec z nimi dobry kontakt. ale jesli on tam spedza jakas chwile i przyjezdza do mnie to juz widze, ze bierze 'jej myslenie', ze byl nacisk i chce zaspkoic mamy pragnienia...
Stary 2013-05-27, 12:57   #3340
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, a nie mam dopiero od lutego

co do teściów to ja mam super teścia, wszystko by dał od siebie, za to teściowa... porażka. To co teraz wyprawia to jakaś masakra. Na szczęście mam nadzieję, że uda nam się dostać kredyt i pójdziemy stąd w siną dal...
aż tak źle? <przytul> a co wyprawia zołza jedna?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:02   #3341
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak samo, a nie mam dopiero od lutego

co do teściów to ja mam super teścia, wszystko by dał od siebie, za to teściowa... porażka. To co teraz wyprawia to jakaś masakra. Na szczęście mam nadzieję, że uda nam się dostać kredyt i pójdziemy stąd w siną dal...
Ja tez mam nadzieje ze urodzi sie dzidziuś bedzie wszystko ok i moj bart pomoze nam wydostac sie stąd za granice, zebysy sami formowali i decydowali o swojej rodzinie... dobrze czy zle ale sami!

Bo z mojego macierzynskiego 1500 i zarobku tz 2500 to raczej sie nie utrzymamy ;/
Stary 2013-05-27, 13:03   #3342
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Twoja sytuacja to troche inna. Chodziło mi głównie o osoby które wiedzą kiedy miały OM itd. Szczerze Wam powiem że kiedyś to ja nie sprawdzałam/zapisywałam/zapamiętywałam kiedy miałam OM. dopiero od grudnia ub. roku hahaha

Mi też podoba się brak @

w mojej aptece najtańszy lek jako magnez kosztuje 34 złote.

U mnie termin z OM sie nie pokrywa z usg bo OM mjałam 20 lutego i pani doktor ustaliła termina na 27 listopad a z usg robionego juz dwukrotnie wychodzi 11 grudnia. Prawdopodobnie miałam pózniej owulację. Na karcie ciąży mam poprawiony termin porodu na 11.12.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:04   #3343
maomami
Wtajemniczenie

Niestety ludzie są bardzo różni, ja na teściów nie mogę narzekać na szczęście, teściowa mnie rozpieszcza i dogadza, kupuje mi tuniki zawsze pyta czy napewno mi się podoba.
Ogólnie interesują się jak u lekarza, jak się czuję, jak bąbelek się rozwija.

A ja właśnie zjadłam paluszki rybne, chodziły za mną już od dłuższego czasu, może nie jest to jakieś super zdrowe ale co zrobić jak mama miała ochotę. A do tego ugotowałam sobie fasolkę szparagową pyyyyyyyyyycha. Co prawda droga w sklepie niemiłosiernie ale moje oczy jak zobaczyły to brzuch dał znać że muszę ją mieć. Wogóle sobie dogodziłam dzisiaj, kupiłam arbuza, czereśnie soczek pomarańczowy.

Kurcze zaczyna mnie łapać mega stres przed jutrzejszą wizytą. Tak bardzo chciałabym żeby maluch nie zrobił nam psikusa i pokazał co ma między nóżkami. Już się zastanawiam co zjeść albo co wypić żeby był aktywny a nie spał

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:09   #3344
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Ja wnuka nie bede miec

no po prostu brak słów na nich, ale pamiętaj że nam możesz się zawsze wygadać... ja na Twoim miejscu pozostałabym przy ślubie na grudzień, przecież to ona dzwoniła do rodziny z wiadomością i to do swojej części rodziny, i wcale Ty byś nie musiała do nich oddzwaniać, może czegoś by się teściowa nauczyła bo napewno ze wstydu by się zjadła gdyby teraz musiała do wszystkich dzwonić i odmawiać... chociaż nie wiadomo co by im wtedy nagadała... na prawdę w takich momentach doceniam swoich teściów, którzy są dla mnie tak samo dobrzy jak właśni rodzice....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Niestety ludzie są bardzo różni, ja na teściów nie mogę narzekać na szczęście, teściowa mnie rozpieszcza i dogadza, kupuje mi tuniki zawsze pyta czy napewno mi się podoba.

A ja właśnie zjadłam paluszki rybne, chodziły za mną już od dłuższego czasu, może nie jest to jakieś super zdrowe ale co zrobić jak mama miała ochotę. A do tego ugotowałam sobie fasolkę szparagową pyyyyyyyyyycha. Co prawda droga w sklepie niemiłosiernie ale moje oczy jak zobaczyły to brzuch dał znać że muszę ją mieć. Wogóle sobie dogodziłam dzisiaj, kupiłam arbuza, czereśnie soczek pomarańczowy.

Kurcze zaczyna mnie łapać mega stres przed jutrzejszą wizytą. Tak bardzo chciałabym żeby maluch nie zrobił nam psikusa i pokazał co ma między nóżkami. Już się zastanawiam co zjeść albo co wypić żeby był aktywny a nie spał
ja zjadłam ostatnio przed wizytą 3bita to mały czkawki dostał

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Ja tez mam nadzieje ze urodzi sie dzidziuś bedzie wszystko ok i moj bart pomoze nam wydostac sie stąd za granice, zebysy sami formowali i decydowali o swojej rodzinie... dobrze czy zle ale sami!

Bo z mojego macierzynskiego 1500 i zarobku tz 2500 to raczej sie nie utrzymamy ;/
a mieszkacie sami czy z teściami? na pewno dzidziuś urodzi się zdrowy i silny nie ma innej opcji

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 13:10   #3345
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

Slyszalam,ze slodycze,generalnie cukier,dziala pobudzajaco,wiec moze trzasnij batonika przed wizytao ktorej idziesz?bede trzymac kciuki

Stary 2013-05-27, 13:15   #3346
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Slyszalam,ze slodycze,generalnie cukier,dziala pobudzajaco,wiec moze trzasnij batonika przed wizytao ktorej idziesz?bede trzymac kciuki

Wizytę mam dopiero 15:25 dokładnie. Od kilku dni już nie myślę o niczym innym denerwuję się czy wszystko jest tak jak powinno być, czy dzidziuś urósł ładnie, no i nareszcie chciałabym zacząć mówić do brzuszka po imieniu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:19   #3347
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
no po prostu brak słów na nich, ale pamiętaj że nam możesz się zawsze wygadać... ja na Twoim miejscu pozostałabym przy ślubie na grudzień, przecież to ona dzwoniła do rodziny z wiadomością i to do swojej części rodziny, i wcale Ty byś nie musiała do nich oddzwaniać, może czegoś by się teściowa nauczyła bo napewno ze wstydu by się zjadła gdyby teraz musiała do wszystkich dzwonić i odmawiać... chociaż nie wiadomo co by im wtedy nagadała... na prawdę w takich momentach doceniam swoich teściów, którzy są dla mnie tak samo dobrzy jak właśni rodzice....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

a mieszkacie sami czy z teściami? na pewno dzidziuś urodzi się zdrowy i silny nie ma innej opcji
Moj TZ ma tak jakby 'blizniaka' mieszkanie z tesciami. Ale ja tam nie chce mieszkac i nie bede. Moi rodzice maja potezny dom, mam tam dwa duze pokoje do dyspozycji dla siebie.... i zdecydowalam ze tam bedziemy sie czuc najlepiej, cisza spokoj, mamy dom w lesie...

No ale mieszkamy w tej samaje miejscowosci co rodzice TZta. i mam dosc jak sąsiedzi mi mowia co, rodzice TZ gadaja na moj temat na tema ciazy. Oni nie zniesli presji ze powiedzialam DOSC i naopowiadali ludziom, ze slub chyba bedzie odwolany!

Boze ja juz nie moge... proboszcz do mnie dzownil co sie dzieje wogole to jedna maskara... ja juz niemoge na tej zapyziałej wsi mieszkac ;/
Stary 2013-05-27, 13:19   #3348
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Wizytę mam dopiero 15:25 dokładnie. Od kilku dni już nie myślę o niczym innym denerwuję się czy wszystko jest tak jak powinno być, czy dzidziuś urósł ładnie, no i nareszcie chciałabym zacząć mówić do brzuszka po imieniu
Ja mam jutro na 18:20, to dopiero trudno od rana wysiedziec i sie doczekac

Stary 2013-05-27, 13:20   #3349
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole to rozgladalam sie za wozkami wczoraj I znalazlam kolejny o zabojczej cenie - ale jaki ktoras widziala na zywca albo miala w rece Stokke ?

ja bardzo częśto widuję Stokka. mi się szczerze nie podoba, ale to moja opinia

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:21   #3350
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Moj TZ ma tak jakby 'blizniaka' mieszkanie z tesciami. Ale ja tam nie chce mieszkac i nie bede. Moi rodzice maja potezny dom, mam tam dwa duze pokoje do dyspozycji dla siebie.... i zdecydowalam ze tam bedziemy sie czuc najlepiej, cisza spokoj, mamy dom w lesie...

No ale mieszkamy w tej samaje miejscowosci co rodzice TZta. i mam dosc jak sąsiedzi mi mowia co, rodzice TZ gadaja na moj temat na tema ciazy. Oni nie zniesli presji ze powiedzialam DOSC i naopowiadali ludziom, ze slub chyba bedzie odwolany!

Boze ja juz nie moge... proboszcz do mnie dzownil co sie dzieje wogole to jedna maskara... ja juz niemoge na tej zapyziałej wsi mieszkac ;/
tuli

Stary 2013-05-27, 13:27   #3351
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
tuli

Dziękuję wam dziewczynki za slowa otuchy
Stary 2013-05-27, 13:28   #3352
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jest ze mna, non stop sie klocimy bo: ja chce o tym zapomniec zajac sie przygotowaniami do slubu koscielnego, dzieckiem i TŻtem. A on non stop, żeby to JA SIĘ POGODZILA!!

Dzisiaj bede znim rozmawiala, ale boje sie ze za duzo powiem, nie zrozumie, bedzie myslal ze kaze mu wybierac. On twierdzi ze on chce zeby bylo jak kiedys, ale ja tak nie chce, bo zawsze sie zle czulam w towarzystiw jego rodzicow, osob ktore plotkowaly na moj temat! Ktory potraktowaly tak mnie i moje dziecko!! Wchodza z buciorami w moja rodzine...

Nie wiem jak mam mu to powiedziec... nie wiem, on bedzie nalegal, ze on che zebym jezdzila do jego rodzicow ze chce tez miec z nimi dobry kontakt. ale jesli on tam spedza jakas chwile i przyjezdza do mnie to juz widze, ze bierze 'jej myslenie', ze byl nacisk i chce zaspkoic mamy pragnienia...
Normalnie mu to powiedz, słuchaj kochana, teraz najwazniejsza jesteś Ty i Wasze dziecko. Powiedz mu co myślisz, co czujesz - wszystko. Jak odbierasz jego matkę, jej wtrącanie się w życie. powiedz mu, że żyje teraz z Tobą a nie z mamą i to z Tobą będzie żył dalej.
Cytat:
aż tak źle? <przytul> a co wyprawia zołza jedna?
To co ona wyprawia to czeski film. W skrócie - na początku, kilka lat temu obiecała, że przepisze na nas mieszkanie, ok. Po czym stwierdziła, że jednak nie, że jednak sprzeda nam tę połowe. Ok, rozumiem - kasa się jej przyda, to normalne że wolałaby sprzedać. Potem staraliśmy się o kredyt, ale nie dostaliśmy, bo za krótko .mięliśmy działalność, to stwierdziła, ż ete 100k możemy spłacac jej co miesiąc po ponad 1000zł, ale ja powiedziałam, że wolę kredyt bo to 700 zł i mi łatwiej, nawet nie zdążyalm jej tego powiedzieć, bo jej się odwidziało. Teraz znów staraliśmy się o kredyt, ale nei dostaliśmy bo nie zdążyliśmy donieść papierka jednego. I dobrze się stało, bo przyjechała szanowna lejdi di, stwierdziła, że bałagan w mieszkaniu i ona nam go nie sprzeda... Okazało się, że już wcześniej tak postanowiła, tylko szukała pretekstu. Oczywiście w międzyczasie chciała nam tę swoją połowę wcisnąć za 150k, ale powiedziałam, że więcej niż 100k jej nie dam w życiu, bo mieszkanie jest do kapitalnego remontu, łącznie z rurami. O czym my tu mówimy, wykladziny w domu mają 26 lat.... I w międzyczasie wojny o czynsz, ostatnio była nadpłata i nie płaciliśmy 2 msc, to się okazalo, że potem niedopłata 540 zł nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie bo z nami mieszka, płacimy rachunki i wgl. Wszystko a ona nam powie, że jesteś,my niewdzięczni, że ona wyjdzie na drogę sądową w listopadzie o podział mieszkania, że tata bedzie meiszkał na małym pokoiku, a ona resztę pod klucz...A tz do niej, że do listopada to nas tu dawno nie będzie. No ja już nawet info od niej nie czytam, bo się tylko stresuje....
Cytat:

4000 to przeciez nie tak mało Ja mam tyle długów, że przez wakacje mam nadzieję nazbierac na kredyt na 7 miesiecy i na raty tak bym mogła w zimie jakoś funkcjonować
Cytat:

Dokładnie tak bym zrobiła na Twoim miejscu Budowniczka jak radzi magalska

Nie ide do tej gin co mówiłam.Znajoma do niej poszła bo coś się działo, a ta do niej, że ma jakieś dwa guzki i że to rak Poszła do jakiejś gin do Dziwnowa i okazało się, że jest w ciąży a teraz ma 3 miesięcznego maluszka
Więc chyba się wybiorę do tej gin do Dziwnowa

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-27, 13:28   #3353
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

OOO skąd ja to znam! jak ja się pokłóciłam z teściową, która nawet naszą korespondencje czyta i komentuje :/ to nie jexdziłam do niej. MÓJ sam tam jeździł, a jak wracał to taki przekabacony że masakra. dwa dni dochodziłam do niego żeby zmienił myślenie. Potem oboje stwierdziliśmy że nie ma sensu sie kłócić o nią, ale i tak widzę że jak ona wpadnie na jakiś pomysł to mój już bierze go na pierwsze miejsce obmyśi dokładnie i mi mówi.. a raczej stawia przed faktem dokonanym. Boisz się, że źle odbierze rozmowę... ja zawsze mówię coś na zasadzie - nie xrozum mnie źle, a jak coś nie zrozumiesz to zapytaj a nie się wsciekaj. to ma być rozmowa a nie kłótnia " i jak on coś źle zrozumie (80% rozmowy) to teraz przynajmniej pyta czy o to mi chodziło. Ja bym powiedziała mu wprost, że nie zabraniam się mu kontaktować z mamuśką, ale jeżeli nie chce tam jeździć to ma mnie ie zmuszać, poza tym nie chce żeby gadał takie głupoty po powrocie od niej bo to i tamto, a na koniec zawsze zaznaczam że jesteśmy rodziną, która się powiększa i że aby chce dla nas dobrze albo dla mamusi być dobrym i miłym synusiem który ma gdzies rodzine Na mojego to działa zawsze wybiera rodzinę :P
Stary 2013-05-27, 13:29   #3354
Anoula
Zakorzenienie

Haha oglądałam łóżeczka i pokazuję TŻ które mi się podoba, powiedział ze fajne ale dalej drąży temat "to my tak około września będziemy musieli już te rzeczy zacząć kupować?" powiedziałam ze chciałabym żeby do końca października maksymalnie cała wyprawka była skompletowana. TŻ pyta "a co to jest wyprawka?" wysłałam mu linka do przekładowej listy wyprawkowej i kazałam przeczytać. Po chwile pytanie: "pieluchy tetrowe i flanelowe? to jest konieczne? nie wystarczą pampersy?" biedny myślał, że będzie musiał prać pieluchy tetrowe
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:30   #3355
magalska
Zadomowienie

Cytat:

to jest masakra na takiej małej wsi że wszyscy się znają, każdy każdego obgaduje za plecami, lepiej wie co kto i z kim może rzeczywiście będzie najlepiej jak Twój brat pomoże Wam się za granicę przenieść...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 13:32   #3356
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

ona jakaś stuknięta jest...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-27, 13:37   #3357
issia88
Zakorzenienie

Budowniczka

Czytam i nie wierze w to co czytam. Jak ludzie mogą być tak okrutni i podli. Sama bym ich powystrzelala :/ A jak teść? Tesc tez taki hej do przodu jak tesciowa? A co na to Twoi rodzice??? A nie myslalas żeby wyprowadzić się do rodzicow i nie czekac na nic??
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:39   #3358
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie mu to powiedz, słuchaj kochana, teraz najwazniejsza jesteś Ty i Wasze dziecko. Powiedz mu co myślisz, co czujesz - wszystko. Jak odbierasz jego matkę, jej wtrącanie się w życie. powiedz mu, że żyje teraz z Tobą a nie z mamą i to z Tobą będzie żył dalej.

To co ona wyprawia to czeski film. W skrócie - na początku, kilka lat temu obiecała, że przepisze na nas mieszkanie, ok. Po czym stwierdziła, że jednak nie, że jednak sprzeda nam tę połowe. Ok, rozumiem - kasa się jej przyda, to normalne że wolałaby sprzedać. Potem staraliśmy się o kredyt, ale nie dostaliśmy, bo za krótko .mięliśmy działalność, to stwierdziła, ż ete 100k możemy spłacac jej co miesiąc po ponad 1000zł, ale ja powiedziałam, że wolę kredyt bo to 700 zł i mi łatwiej, nawet nie zdążyalm jej tego powiedzieć, bo jej się odwidziało. Teraz znów staraliśmy się o kredyt, ale nei dostaliśmy bo nie zdążyliśmy donieść papierka jednego. I dobrze się stało, bo przyjechała szanowna lejdi di, stwierdziła, że bałagan w mieszkaniu i ona nam go nie sprzeda... Okazało się, że już wcześniej tak postanowiła, tylko szukała pretekstu. Oczywiście w międzyczasie chciała nam tę swoją połowę wcisnąć za 150k, ale powiedziałam, że więcej niż 100k jej nie dam w życiu, bo mieszkanie jest do kapitalnego remontu, łącznie z rurami. O czym my tu mówimy, wykladziny w domu mają 26 lat.... I w międzyczasie wojny o czynsz, ostatnio była nadpłata i nie płaciliśmy 2 msc, to się okazalo, że potem niedopłata 540 zł nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie bo z nami mieszka, płacimy rachunki i wgl. Wszystko a ona nam powie, że jesteś,my niewdzięczni, że ona wyjdzie na drogę sądową w listopadzie o podział mieszkania, że tata bedzie meiszkał na małym pokoiku, a ona resztę pod klucz...A tz do niej, że do listopada to nas tu dawno nie będzie. No ja już nawet info od niej nie czytam, bo się tylko stresuje....

4000 to przeciez nie tak mało Ja mam tyle długów, że przez wakacje mam nadzieję nazbierac na kredyt na 7 miesiecy i na raty tak bym mogła w zimie jakoś funkcjonować

Dokładnie tak bym zrobiła na Twoim miejscu Budowniczka jak radzi magalska

Nie ide do tej gin co mówiłam.Znajoma do niej poszła bo coś się działo, a ta do niej, że ma jakieś dwa guzki i że to rak Poszła do jakiejś gin do Dziwnowa i okazało się, że jest w ciąży a teraz ma 3 miesięcznego maluszka
Więc chyba się wybiorę do tej gin do Dziwnowa
następna aparatka... my mamy mieszkanie kupione w gdańsku z myślą o dziecku/dzieciach które pójdą na studia i żeby nie musiało wynajmować to go nie chcemy sprzedawać tylko wynajmować do czasu jak będzie potrzebne dzieciakom to jak sobie pomyślę że miałabym od własnego dziecka brać kasę za wynajem mieszkania albo co lepsze mu je sprzedać to czuję się jak jakaś wyrodna matka i to najlepsze że wszystkie mamusie synków takie wredne, ja taka na pewno nie będę przynajmniej mam nadzieję.... a planujecie wtedy kupić coś swojego? czy wynająć?
Cytat:
OOO skąd ja to znam! jak ja się pokłóciłam z teściową, która nawet naszą korespondencje czyta i komentuje :/ to nie jexdziłam do niej. MÓJ sam tam jeździł, a jak wracał to taki przekabacony że masakra. dwa dni dochodziłam do niego żeby zmienił myślenie. Potem oboje stwierdziliśmy że nie ma sensu sie kłócić o nią, ale i tak widzę że jak ona wpadnie na jakiś pomysł to mój już bierze go na pierwsze miejsce obmyśi dokładnie i mi mówi.. a raczej stawia przed faktem dokonanym. Boisz się, że źle odbierze rozmowę... ja zawsze mówię coś na zasadzie - nie xrozum mnie źle, a jak coś nie zrozumiesz to zapytaj a nie się wsciekaj. to ma być rozmowa a nie kłótnia " i jak on coś źle zrozumie (80% rozmowy) to teraz przynajmniej pyta czy o to mi chodziło. Ja bym powiedziała mu wprost, że nie zabraniam się mu kontaktować z mamuśką, ale jeżeli nie chce tam jeździć to ma mnie ie zmuszać, poza tym nie chce żeby gadał takie głupoty po powrocie od niej bo to i tamto, a na koniec zawsze zaznaczam że jesteśmy rodziną, która się powiększa i że aby chce dla nas dobrze albo dla mamusi być dobrym i miłym synusiem który ma gdzies rodzine Na mojego to działa zawsze wybiera rodzinę :P
za czytanie cudzej korespondencji powinna dostać
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Haha oglądałam łóżeczka i pokazuję TŻ które mi się podoba, powiedział ze fajne ale dalej drąży temat "to my tak około września będziemy musieli już te rzeczy zacząć kupować?" powiedziałam ze chciałabym żeby do końca października maksymalnie cała wyprawka była skompletowana. TŻ pyta "a co to jest wyprawka?" wysłałam mu linka do przekładowej listy wyprawkowej i kazałam przeczytać. Po chwile pytanie: "pieluchy tetrowe i flanelowe? to jest konieczne? nie wystarczą pampersy?" biedny myślał, że będzie musiał prać pieluchy tetrowe
hehehe

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-27, 13:42   #3359
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
następna aparatka... my mamy mieszkanie kupione w gdańsku z myślą o dziecku/dzieciach które pójdą na studia i żeby nie musiało wynajmować to go nie chcemy sprzedawać tylko wynajmować do czasu jak będzie potrzebne dzieciakom to jak sobie pomyślę że miałabym od własnego dziecka brać kasę za wynajem mieszkania albo co lepsze mu je sprzedać to czuję się jak jakaś wyrodna matka i to najlepsze że wszystkie mamusie synków takie wredne, ja taka na pewno nie będę przynajmniej mam nadzieję.... a planujecie wtedy kupić coś swojego? czy wynająć?

za czytanie cudzej korespondencji powinna dostać

hehehe
Ja pochodze z rodziny, gdzie mama, tata wzięliby od gęby i dziecku dali... Mój tata ciągle dzwoni i się pyta czy mam co jeść o czym my tu mówimy, my się zrzekliśmy na siostrę domu za 500k a ona mi tu wyskakuje z jakimś starym mieszkaniem i smęci. Tez od dziecka bym nie potrafiła brac za wynajem, opłaty to jeszcze rozumiem, czynsz, bo w końcu zarabiamy. Ale za wynajem... Teraz rozglądamy się za mieszkaniem do kupna, mamy na oku dwupoziomowe meiszkanie. Bardzo ładne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym tygodniu lecimy oglądac

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-05-27, 13:46   #3360
olenka1304
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny nie odzywalam się bo jestem w szpitalu ale niestety mam zle wieści dzisiaj w nocy poronilam moja ciąży byłam w 13 tygodniu . Trzymajcie się i życzę wam powodzenia .

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości