|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Nie sadze bym byla taka sama-nie umiem traktowac niesprawiedliwie-nawet moje koty musza dostac zawsze to samo a u nas bylo tak,ze najmlodsza ma wszystko a o nas sie zapomnialo.Nigdy swoich dzieci nie zostawie,ale bede tak wychowywac,zeby byly samodzielne.I na pewno nie bede rozpieszczac jak moi rodzice moja siostre. Na moja pomoc zawsze beda mogly liczyc, ale musza tez wykazac wlasna intencje. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wnuka nie bede miec ![]() To jest jeszcze nic!! My z TZ mielismy ustalony slub na grudzien tego roku, tak po narodzinach dziecka, oni tak wariowali, dreczyli nachodzili nas, ze musielismy przelozyc slub na LIPIEC!!!! Chcialam tego slubu, chce ale ja nie chcialam wesela, chcialam poczestunek dla nablizszych, bo mało czasu; jestem chora tzn. w stycznu wzielam ostatnia chemioterapie na nowtowor nerki. A Mama tezeta, wydzwonila do calej rodziny, ze sa zaproszeni na slub i ze wkrotce dostana zaproszenia. To co mialam oddzwaniac? Czyli tak... 3 miesiace wszystkich przygotowywan, ja trafilam do szpitala mam ciaze zagrozona. I co? I dalej, jakie kwiatki na smaochod ona non stop wypytywala, dreczyla mnie zebym kupila biala sukienke a nie ecru. Ja juz noie moge. Jestem po rozwodzie, ona ma sklep taki wiejski... spożywczy, wyobrazcie sobie, ze jak mialam nowotwor, to jak przychodzil ktos do sklepu znajomy mojego EX meza to mowila, gadala ze jestem BEZPLODNA!!!! i dlatego sie rozwiodla, ze mam raka i takie tam... Ona wtracala sie nawet w moje sprawy łożkowe moje i mojego BYLEGO MEZA!!! Robila doslownie za materac! wchodzila na swere intymna! Teraz placze, ale musze komus to powiedziec... Nie wiem jak rozmawiac z TZ... juz nie mam sil ;( |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ja jestem zakochana w tych wozkach,dla mnie wymarzony,znajoma go miala i bardzo sobie chwalila,niestety nie mialam okazji poprowadzic,bo jestesmy daleko od siebie,na zywo widzialam kilka razy u ludzi mijanych w galeriach.dla mnie jest mega,niestety cene ma powalajaca:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też podoba się brak @ w mojej aptece najtańszy lek jako magnez kosztuje 34 złote.
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciężko się będzie później na nowo przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ![]() ![]() Tak piszecie o tych świętach z maluszkiem-aż się rozmarzyłam!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie będzie dobrze. Powinniście ustalić granice wy-teściowie. a tżt co na to że ten ślub tak przyśpieszony, że Ci goście zaproszeni przez nią? Powiedz mu że takie i tkie rzeczy Ci nie pasują itd. Nie znam Twojego tżta więc nie wiem czy jest za mamusią czy nie, tak jak mój. W każdym bądź razie żeby wszystko się ułozyło .
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
boże, budowniczka współczuję Ci z całego serca. Najgorzej jeśli tż to synuś mamusi to ni ma bata
bo nie da się dogadać Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj bede znim rozmawiala, ale boje sie ze za duzo powiem, nie zrozumie, bedzie myslal ze kaze mu wybierac. On twierdzi ze on chce zeby bylo jak kiedys, ale ja tak nie chce, bo zawsze sie zle czulam w towarzystiw jego rodzicow, osob ktore plotkowaly na moj temat! Ktory potraktowaly tak mnie i moje dziecko!! Wchodza z buciorami w moja rodzine... Nie wiem jak mam mu to powiedziec... nie wiem, on bedzie nalegal, ze on che zebym jezdzila do jego rodzicow ze chce tez miec z nimi dobry kontakt. ale jesli on tam spedza jakas chwile i przyjezdza do mnie to juz widze, ze bierze 'jej myslenie', ze byl nacisk i chce zaspkoic mamy pragnienia... |
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo z mojego macierzynskiego 1500 i zarobku tz 2500 to raczej sie nie utrzymamy ;/ |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie termin z OM sie nie pokrywa z usg bo OM mjałam 20 lutego i pani doktor ustaliła termina na 27 listopad a z usg robionego juz dwukrotnie wychodzi 11 grudnia. Prawdopodobnie miałam pózniej owulację. Na karcie ciąży mam poprawiony termin porodu na 11.12. |
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety ludzie są bardzo różni, ja na teściów nie mogę narzekać na szczęście, teściowa mnie rozpieszcza i dogadza, kupuje mi tuniki
zawsze pyta czy napewno mi się podoba. Ogólnie interesują się jak u lekarza, jak się czuję, jak bąbelek się rozwija. A ja właśnie zjadłam paluszki rybne, chodziły za mną już od dłuższego czasu, może nie jest to jakieś super zdrowe ale co zrobić jak mama miała ochotę. A do tego ugotowałam sobie fasolkę szparagową pyyyyyyyyyycha. Co prawda droga w sklepie niemiłosiernie ale moje oczy jak zobaczyły to brzuch dał znać że muszę ją mieć. Wogóle sobie dogodziłam dzisiaj, kupiłam arbuza, czereśnie soczek pomarańczowy.Kurcze zaczyna mnie łapać mega stres przed jutrzejszą wizytą. Tak bardzo chciałabym żeby maluch nie zrobił nam psikusa i pokazał co ma między nóżkami. Już się zastanawiam co zjeść albo co wypić żeby był aktywny a nie spał
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na Twoim miejscu pozostałabym przy ślubie na grudzień, przecież to ona dzwoniła do rodziny z wiadomością i to do swojej części rodziny, i wcale Ty byś nie musiała do nich oddzwaniać, może czegoś by się teściowa nauczyła bo napewno ze wstydu by się zjadła gdyby teraz musiała do wszystkich dzwonić i odmawiać... chociaż nie wiadomo co by im wtedy nagadała... na prawdę w takich momentach doceniam swoich teściów, którzy są dla mnie tak samo dobrzy jak właśni rodzice....---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ktorej idziesz?bede trzymac kciuki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
denerwuję się czy wszystko jest tak jak powinno być, czy dzidziuś urósł ładnie, no i nareszcie chciałabym zacząć mówić do brzuszka po imieniu
|
|
#3347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale mieszkamy w tej samaje miejscowosci co rodzice TZta. i mam dosc jak sąsiedzi mi mowia co, rodzice TZ gadaja na moj temat na tema ciazy. Oni nie zniesli presji ze powiedzialam DOSC i naopowiadali ludziom, ze slub chyba bedzie odwolany! Boze ja juz nie moge... proboszcz do mnie dzownil co sie dzieje wogole to jedna maskara... ja juz niemoge na tej zapyziałej wsi mieszkac ;/ |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tuli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co ona wyprawia to czeski film. W skrócie - na początku, kilka lat temu obiecała, że przepisze na nas mieszkanie, ok. Po czym stwierdziła, że jednak nie, że jednak sprzeda nam tę połowe. Ok, rozumiem - kasa się jej przyda, to normalne że wolałaby sprzedać. Potem staraliśmy się o kredyt, ale nie dostaliśmy, bo za krótko .mięliśmy działalność, to stwierdziła, ż ete 100k możemy spłacac jej co miesiąc po ponad 1000zł, ale ja powiedziałam, że wolę kredyt bo to 700 zł i mi łatwiej, nawet nie zdążyalm jej tego powiedzieć, bo jej się odwidziało. Teraz znów staraliśmy się o kredyt, ale nei dostaliśmy bo nie zdążyliśmy donieść papierka jednego. I dobrze się stało, bo przyjechała szanowna lejdi di, stwierdziła, że bałagan w mieszkaniu i ona nam go nie sprzeda... Okazało się, że już wcześniej tak postanowiła, tylko szukała pretekstu. Oczywiście w międzyczasie chciała nam tę swoją połowę wcisnąć za 150k, ale powiedziałam, że więcej niż 100k jej nie dam w życiu, bo mieszkanie jest do kapitalnego remontu, łącznie z rurami. O czym my tu mówimy, wykladziny w domu mają 26 lat.... I w międzyczasie wojny o czynsz, ostatnio była nadpłata i nie płaciliśmy 2 msc, to się okazalo, że potem niedopłata 540 zł nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie a ona nam powie, że jesteś,my niewdzięczni, że ona wyjdzie na drogę sądową w listopadzie o podział mieszkania, że tata bedzie meiszkał na małym pokoiku, a ona resztę pod klucz...A tz do niej, że do listopada to nas tu dawno nie będzie. No ja już nawet info od niej nie czytam, bo się tylko stresuje....Cytat:
![]() Cytat:
Nie ide do tej gin co mówiłam.Znajoma do niej poszła bo coś się działo, a ta do niej, że ma jakieś dwa guzki i że to rak Poszła do jakiejś gin do Dziwnowa i okazało się, że jest w ciąży a teraz ma 3 miesięcznego maluszka![]() Więc chyba się wybiorę do tej gin do Dziwnowa |
|||
|
|
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze wybiera rodzinę :P
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Haha oglądałam łóżeczka i pokazuję TŻ które mi się podoba, powiedział ze fajne
ale dalej drąży temat "to my tak około września będziemy musieli już te rzeczy zacząć kupować?" powiedziałam ze chciałabym żeby do końca października maksymalnie cała wyprawka była skompletowana. TŻ pyta "a co to jest wyprawka?" wysłałam mu linka do przekładowej listy wyprawkowej i kazałam przeczytać. Po chwile pytanie: "pieluchy tetrowe i flanelowe? to jest konieczne? nie wystarczą pampersy?" biedny myślał, że będzie musiał prać pieluchy tetrowe
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może rzeczywiście będzie najlepiej jak Twój brat pomoże Wam się za granicę przenieść...
|
|
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Budowniczka
Czytam i nie wierze w to co czytam. Jak ludzie mogą być tak okrutni i podli. Sama bym ich powystrzelala :/ A jak teść? Tesc tez taki hej do przodu jak tesciowa? A co na to Twoi rodzice??? A nie myslalas żeby wyprowadzić się do rodzicow i nie czekac na nic?? |
|
|
|
#3358 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
następna aparatka... my mamy mieszkanie kupione w gdańsku z myślą o dziecku/dzieciach które pójdą na studia i żeby nie musiało wynajmować to go nie chcemy sprzedawać tylko wynajmować do czasu jak będzie potrzebne dzieciakom to jak sobie pomyślę że miałabym od własnego dziecka brać kasę za wynajem mieszkania albo co lepsze mu je sprzedać to czuję się jak jakaś wyrodna matka przynajmniej mam nadzieję.... a planujecie wtedy kupić coś swojego? czy wynająć?Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czym my tu mówimy, my się zrzekliśmy na siostrę domu za 500k a ona mi tu wyskakuje z jakimś starym mieszkaniem i smęci. Tez od dziecka bym nie potrafiła brac za wynajem, opłaty to jeszcze rozumiem, czynsz, bo w końcu zarabiamy. Ale za wynajem... Teraz rozglądamy się za mieszkaniem do kupna, mamy na oku dwupoziomowe meiszkanie. Bardzo ładne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym tygodniu lecimy oglądac |
|
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny nie odzywalam się bo jestem w szpitalu ale niestety mam zle wieści dzisiaj w nocy poronilam moja ciąży byłam w 13 tygodniu . Trzymajcie się i życzę wam powodzenia .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

żeby wszystko się ułozyło .

bo nie da się dogadać
Ślub 25.08.2012 
ja na Twoim miejscu pozostałabym przy ślubie na grudzień, przecież to ona dzwoniła do rodziny z wiadomością i to do swojej części rodziny, i wcale Ty byś nie musiała do nich oddzwaniać, może czegoś by się teściowa nauczyła bo napewno ze wstydu by się zjadła gdyby teraz musiała do wszystkich dzwonić i odmawiać... chociaż nie wiadomo co by im wtedy nagadała... na prawdę w takich momentach doceniam swoich teściów, którzy są dla mnie tak samo dobrzy jak właśni rodzice....
tuli
nie wiem skąd to się wzięlo, ale ok... ostatnio stwierdziła, że mamy jej płacić za to, że zajmujemy jej polowe meiszkania. Powiedziałam, że za to co wyprawia, jak mnie stresuje, denerwuje to w życiu nie zapłace jej ani funta, ale pomagamy caly czas tż tacie
a teraz ma 3 miesięcznego maluszka
może rzeczywiście będzie najlepiej jak Twój brat pomoże Wam się za granicę przenieść...