|
|
#961 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Oj też bym chciała już być po Usg,no ale mam nadzieję,że wszystko jest w porządku.
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w pracy ze spodniami zapiętymi na gumkę recepturkę, bo tak mnie zaczęły pić, że nie dawałam rady usiedzieć
Zamowiłam dwie pary spodni ciążowych Cytat:
Więc nawet jeśli nie pomoże to się nawąchasz Cytat:
Mówisz o usg, pappie czy amniopunkcji? Jeśli to ostatnie to rozumiem, ale dwa pierwsze dlaczego nie? Cytat:
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może masz pakiet podstawowy i dlatego masz część płatne... Zobacz ile kosztuje rozszerzony w Twojej firmie- u mnie podstawowy to 10 zł a rozszerzony 26 zł ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- a co do farbowania włosów- ja mam pasemka i będę je farbować tylko farbami bez amoniaku (tak jak do tej pory to robiłam). Zresztą już farbowałam a o ciąży nie wiedziałam
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąży tam nie prowadzę, bo wszyscy sensowni lekarze uciekli. W sumie się nie dziwię. Chciałam robić u nich tylko badania, ale przy ich pozapakietowych cenach to totalnie bez sensu - a nie będę się dawać kłuć więcej razy niż trzeba.
|
|
#965 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mówię o badaniu z krwi,nieinwazyjnym,nie wiem jak się ono w Polsce nazywa. Zrobienie tego badania i tak w sumie do końca mi nie powie czy dziecko będzie chore,tylko określi prawdopodobieństwo. Gdyby wyszła ta grupa ryzyka miałabym do zrobienia badanie już inwazyjne,które może się skończyć poronieniem,więc na nie i tak bym się nie zdecydowała. Więc do końca ciąży myślałabym czy urodzi się chore czy zdrowe. A tak będę po prostu mieć nadzieję,że będzie wszystko OK. W końcu jestem zdrowa,nie jestem jeszcze stara,nie palę,nie piję.
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go zrobię tylko jeśli usg będzie na granicy normy. Jeśli będzie ok, to sobie daruje i uznam, że usg mi wystarcza. Jeśli usg będzie złe to i tak zrobię amniopunkcję, bo pappa mnie nie uspokoi.
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli u Ciebie faktycznie jest tak jak piszesz to jasne że nie ma sensu dwa razy się kłuc i jeszcze za to płacić
|
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
z ogromną przyjemnością dołączam do wątku, mam nadzieję, że będziemy się wspierać do ostatnich chwil ciąży i dłuuuugo po porodach . Wg usg rodzę 21.01.14, jestem w 6 tygodniu, mamy już serduszko bijące z prędkością 158uderzeń/min i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie .Pomimo tego, że ciąża nieplanowana (w okolicach sierpnia poprzedniego roku przestaliśmy się starać o dzieciątko) ja i mój TŻ umieramy z radości. Jeszcze raz; DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM MAMOM PS Najlepsze jest to, że gin powiedziała mi, że to prezent urodzinowy od mojego TŻ - wg niej zapłodnienie wypadało właśnie w moje urodziny ;D |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla przykładu - pierwszy termin w dowolnym miejscu, u dowolnego lekarza alergologa jest za miesiąc. Więc to zaczyna przypominać NFZ...
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt- od kiedy LM połaczył się z innymi prywatnymi przychodniami zrobiło się trochę tłoczno... Miesiąc do specjalisty- faktycznie przesada. Ja nie korzystam (jak na razie) z takich specjalistów a do tych co chodziłam lub musiałam iść nie było tragedii z terminami, no ale jakbym miała miesiąc czekac to bym była zła
|
|
|
#971 |
|
Gang Iren
|
Angeliqe witaj
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj
|
|
|
#973 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zapachu- nie wiem czy się nawącham, bo na chwilę obecną mam wszystko bezzapachowe bo wszelkie nawet dawniej ulubione zapachy wywołują u mnie mega mdłości. Nawet płyn go mycia naczyć ulubiony, a ukochane perfumy oddałam przyjaciółce bo sam widok buteleczki sprawiał że miałam dość ![]() Cytat:
![]() Witaj i się rozgość .. Widok bijącego serduszka- pierwszy z niezapomnianych widoków... Druga to widok ruszającego się już Dzidziusia- to jest dopiero czad!
|
|
#974 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Śmiem wątpić w to
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
eeejjj! pozwól mi wierzyć, że moja dupa nie zmieni rozmiarów
|
#976 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta,
witam poweekendowo... zostałam słomianą wdową, bo mój pojechał w delegację... w sumie ma szczęście, bo jestem na niego koszmarnie zła za to, że zostawił mnie z górą zmywańska po parapetówce... wrr Teraz w sumie chce mi się śmiać z mojej werwy przy zlewie, cud, że żadne z naczyń nie ucierpiało, bo hałasu narobiłam sporo przy tym zmywaniu aż sama siebie nie poznałam, tak nimi "rzucałam" na suszarkę. Wyżyłam się trochę na biednych naczyniach i jest mi ciut lepiej :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poszukujemy wśród wózków 3w1, z głęboką spacerówką, wygodnych dla wysokich osób (ja 178, Tż 194) mamy w bloku windę, ale uważam, że duże, pompowane koła na śnieg to bardzo dobry pomysł. Podobają mi się wózki na takich kołach, ale z gondolkami, kiedy się zamieni na spacerówkę, to już tracą swój urok, dlatego nie wiem czy ostatecznie na taki się zdecyduję. Przykładowy wózeczek, którym się zainteresowałam to roan marita, http://p.alejka.pl/i2/p_new/50/13/ro...hodowy_0_b.jpg albo taKo np ten http://www.youtube.com/watch?v=s5ifjSnrhzs Może mamy z doświadczeniem wózkowym coś doradzą co najlepsze na zimę, śniegi i ogólnie? |
||||
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu ale firmę tako skreślam w przedbiegach, jakoś jestem chyba uprzedzona...
Widzę że idziesz typowo w klasykę, ja bardziej idę w kierunku Maxi Cosi mura 4, bądź xlander XA, mutsy 4 rider, a w sklepie spodobał mi się też bebetto solaris... Tylko wolałabym coś monochromatycznego, a to wszystko takie pstrokate..
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam spodnie, które nie mają nawet wieeeelkiej gumy na brzuchu, więc może nie będą najgorsze. Zanim przyjdą, zanim je skrócę to akurat będę bardziej potrzebować Ja nie mam rewolucji z zapachami, ale hydrolat naprawdę ładnie i delikatnie pachnie
|
|
#979 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
jak tam po weekendzie? Mi cieżko było dzis wstać!! Jeszcze jak pomyśle ze siedzę dzis w pracy do 20 to mi sie wszystkiego odechciewa! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
A o pryszczach to juz nie bede nawet wspominać bo mam ich juz dość!!! Moje czoło to wysyp małych białych górek Cytat:
bede bacznie swój brzuch obserwować i dam znac jak sie pojawia Wracam do roboty, reszta nadrabiania po pracy... Miłego dnia
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
Witam wczoraj zrobiłam test oczywiście II kreseczki taki prezęt na Dzień Matki po moich obliczeniach tp. 02.02.14
|
|
|
|
#981 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na zimę jak brzucho będzie duży kupię Cytat:
Śmiałam się że to może Synkowy testosteron tak podziałał
|
|
#982 | ||
|
Gang Iren
|
Tylek moze nie zmieni,ale na koncowce juz brzuszek raczej nie da rady,nawet biodrowki beda uwierac. A na zime fajne sa ciazowki z materialem na brzuszek.
Cytat:
Na zime sanki albo: http://allegro.pl/plozy-do-wozka-dzi...147085347.html Cytat:
Witaj
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam już wyniki Toxo - przechorowałam, różyczkę też, cmv chyba też (Bo IgG duże, a IgM małe), wszystko inne super (kreat, hiv, anty-HBs, HBs-Ag, Waalery-Rose też, trochę mało krwinek czerw, bo 3,9mln, ale to się naprawi, Fe(żelazo w normie)...A Wy jak? Już po badaniach???Ja idę w środe do doktora, będziemy szukać heartbeat`ów Któraś z Was z okolic Ustronia lub Chorzowa jest??? Rano znów wymiotowałam sucharkiem..., teraz jestem w pracy, ograniczyłam się do małego kefiru i maciupeńkiej kromeczki...i jakoś jeszcze nie zwymiotowałam, ale rwie mnie strasznie ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=90nV-5hsCGs Znacie to???Ja to sie z mężem uśmiałam...hehehe..."Ogór ka bym zjadła, taką kwachotkę"...hahahahahaha ha
|
#984 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja mam dziś kiepski dzień... Rozpoczęliśmy z Kropkiem 10 tydzień..coraz bliżej końca 1 trymestru...coraz bliżej ![]() Cytat:
Współczuję objawów, bo sama się z częścią borykam...na mdłości nie znalazłam skutecznego sposobu...liczę na to że w 2 trymestrze znikną.. Cytat:
Od początku ciąży biegam częściej do wc i więcej piję, ale wydaje mi się że to normalne. Cytat:
Widzę, że już wkręcił Was temat wózków ![]() Ja się zastanawiam czy nie kupić używanego bo jednak dla nas każdy grosz się liczy. Myślę nad 2 w 1 z dużą gondolą. Te 3 w 1 mnie nie przekonują
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ze szpitala na sankach raczej nie wyjedziemy Ale widzę potrzeba matką wynalazków. No nic, poczytam jeszcze o wózkach na innych forach itp. Wpadłam też na ciekawą stronkę z ocenami wózków pod rożnym kątem, zwrotność, bezpieczeństwo, ciężar itp. http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/Cytat:
Ja szukam 3 w jednym, bo do samochodu tak czy siak muszę fotelik kupić, a tak, będzie już w zestawie i z głowy. |
||
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
A no to dołączam się do odczuć i talii (u mnie 68cm) i dzisiaj cały czas czuję jakby ktoś ciągnął mi jakiś flak w brzuchu pod pępkiem
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
68cm mam teraz
![]() 3w1 vs 2w1 .. szczerze? przecież i tak będzie trzeba kupić fotelik- no bo niby jak przejechać samochodem bez tego jak tylko w nim możesz dziecko przewieźć? Poza tym np do lekarza też lepiej włożyć dziecko do fotelika i wyjąć na miejscu niż nieść na rękach...
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja nie mam bladego pojęcia, jaki wózek chce. Nie wiem nawet czego szukać.
Za to mam wybrana chuste
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
rany Dziewczyny ja jeszcze o wózku nie myślałam w ogóle... kurde powinnam już myśleć? Czy to nie za wcześnie jeszcze?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

Więc nawet jeśli nie pomoże to się nawąchasz 
16.06.2012 

Teraz w sumie chce mi się śmiać z mojej werwy przy zlewie, cud, że żadne z naczyń nie ucierpiało, bo hałasu narobiłam sporo przy tym zmywaniu
( Jestem tym bardzo zmęczona, imbir niestety wzmaga dolegliwości, a ja waże już tyle co na studiach i waga spada...Wiem, że to minie, ale nie wiem jak ja pogodzę pracę...Do przyszłego tygodnia mam trochę luzu w pracy, ale od czerwca będzie istny sajgon...Strasznie się martwię, bo mam niestety pensję z ministerstwa i mogę mieć łącznie tylko 1 rok zwolnienia w ciągu 5 lat..ostatnio musiałam nawet zjechać na stację benzynową i przeczekać mdłości, nie dałam rady prowadzić samochodu
)