![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Przeleciałam" Was, żeby być w miarę na bieżąco. Moja właśnie przesypia czas karmienia. Już 4 godziny śpi... Budzić, nie budzić? O, sama się obudziła. To se na posty naodpowiadałam... Leonikowa, Panika, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie problemów zdrowotnych Waszych dzieci ![]() Ja karmię czasem z dwóch piersi, jak z jednej jej mało. Róża ulewa sporo mimo odbijania. Co do wesel itp. My mamy zaproszenie na za 2 miesiące, ale chyba odmówimy. Ja się zamęcze z tym karmieniem, sikaniem z piersi, przewijaniem kup (a sra moje dziecię bardzo dużo), tym bardziej, że ślub i wesele 200 km stąd. Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać, kiedy prześpię noc w całości. Cytat:
My siedzimy jeszcze na pudłach. Część mebli trzeba kupić itd., telewizor. Biedne dziecko, najezdzi sie w tym foteliku z nami. Po sklepach chodzimy z nim w nosidelku, żeby było w pozycji leżącej. A teraz pojechalismy do tesciow. tesciowa mi pomaga, bardzo mnie odciaza w zajmowaniu sie małą, więc mam czas na wizaz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
Witam
Byliśmy dziś u pani doktor bo Kacper dostał jakiejś wysypki na twarzy szyi i za uszkami i nie wiem skąd to nie jem jogurtów nie pije mmleka nie jem pomodorów cytrusów dostał jakąś maść i zobaczymy czy pomoże A tak wogóle to waży już 4.900 ![]()
![]() |
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lekarz tez nie wie od czego?? ![]() może jakiś krem?
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Eluska - maluchy maja niewyksztalcony uklad krwionosny dlatego zimne raczki i nozki. Grunt zeby kark byl cieply.
A z przychodni nie wypisuje sie. Po prostu idziesz do nowej przychodni zapisujesz sie tam i tyle nic wiecej nie zalatwiasz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
lekarka do mnie z tekstem mama niech przestanie ściemniać i przestanie pić mleko a ja nic mlecznego nie jem...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Mama pojechala wczoraj juz do Polski, zostalam sama..teraz musze sama gotowac.. ![]() Ahh dostalam termin do kardiologa, idziemy za tydzien - mam nadzieje, ze jest wszystko dobrze z serduszkiem Marcela. Czy wasze pociechy też mają od czasu do czasu problemy z brzuszkiem jak chcą zrobić kupkę? w niedzielę czekaliśmy na kupkę kilkanaście godzin i w tym czasie Marcel prezyl się, nie spał lub spal niespokojnie, nie jadl, tylko minutke ssal mleczko..a podobno za jakis czas kupka raz na kilka dni jest stanem normalnym.. Nie moge sobie tego wyobrazic ![]() u nas zimno, deszczowo, brzydko.. I duzo lepiejw najblizszym czasie sie nie zapowiada ![]() Cytat:
Jaka masc dostalas?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-27 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#881 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurde, co za pogoda... Gdyby tak nie padało, to już byśmy byli w Łazienkach ![]()
![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czytałyście tą historię na fejscie, wczoraj krążyła po tablicach dla tych co nie mają to wstawiam tutaj: "Przez całe życie wstydziłem się swojej matki. Nie miała jednego oka i uważałem, że przez to jest wstrętna. Byliśmy biedni. Ojca nie pamiętam, a matka… Nigdy nie dostała dobrej pracy, bo kto zatrudni na dobrą posadę kobietę bez oka? Matka starała się jak mogła, żebym miał ładne ubrania, więc nie różniłem się od moich kolegów z klasy, ale moja matka w porównaniu do matek innych dzieci – takich pięknych, wypielęgnowanych i wystrojonych – wyglądała jak nędzna brzydula. Robiłem co mogłem, żeby ukryć ją przed kolegami. Jednak pewnego razu matka przyszła do szkoły, bo się stęskniła – też mi powód!!! Podeszła do mnie przy wszystkich!!! Nie wiem jakim cudem nie zapadłem się pod ziemię. Byłem wściekły, uciekłem i schowałem się w szatni. Następnego dnia, oczywiście, cała szkoła mówiła tylko o tym, jaką mam brzydka matkę. A może tylko tak mi się wydawało? Znienawidziłem ją. - Lepiej by było, gdybym w ogóle nie miał matki, niż miał taką jak ty! Wolałbym, żebyś umarła! – krzyczałem wtedy. Matka milczała. Najbardziej na świecie pragnąłem jak najszybciej wyprowadzić się z domu, odejść od matki. No bo co taka matka mogła mi zapewnić? Uczyłem się bardzo dobrze, potem, żeby kontynuować naukę, przeprowadziłem się do stolicy. Znalazłem pracę, ożeniłem się, kupiłem dom. Wkrótce na świat przyszły dzieci. Byłem dumny z tego, że sam wszystko osiągnąłem. Matki nawet nie wspominałem. Ale pewnego razu matka przyjechała do stolicy i przyszła do mojego domu. Dzieci nie wiedziały, że to ich babcia i zaczęły się z niej śmiać. Przecież moja matka była taka brzydka, a teraz, gdy zaczęła się starzeć – stała się również pokraczna, przygarbiona. Prawie zapomniany żal do matki wylał się ze mnie ponownie. Znowu ona!!! - Czego tu szukasz?!! – krzyczałem, wypychając ją z domu. – Postanowiłaś straszyć moje dzieci?!! Ośmieszyć mnie przed żoną?!! Matka opuściła mój dom w milczeniu. Minęło następnych kilkanaście lat. Odnosiłem same sukcesy w pracy. Byłem szczęśliwym ojcem i mężem. Kiedy otrzymałem zaproszenie ze szkoły na bal absolwentów, postanowiłem wziąć w nim udział. Teraz nie miałem się już czego wstydzić. Spotkanie z dawnymi kolegami było wesołe i wzruszające. Przed wyjazdem poszedłem na spacer i - sam nie wiem jak - dotarłem do swojego starego domu. Sąsiedzi rozpoznali mnie, powiedzieli, że moja matka umarła i przekazali list od niej. Nie zmartwiłem się za bardzo, a list chciałem od razu wyrzucić bez czytania. W pociągu jednak otworzyłem i przeczytałem. „Drogi Synku. Wybacz mi wszystko. Wybacz, że nie mogłam zapewnić Ci szczęśliwego dzieciństwa. Wybacz, że musiałeś wstydzić się za mnie. Wybacz, że bez pozwolenia przyjechałam do Twojego domu. Masz piękne dzieci i nie chciałam ich nastraszyć. Są podobne do Ciebie, dbaj o nie. Pewnie nie pamiętasz, ale kiedy byłeś całkiem malutki, miałeś wypadek i straciłeś oko. Oddałam Ci swoje. Więcej nie mogłam Ci w żaden sposób pomóc. Doszedłeś do wszystkiego sam. Ja po prostu cieszyłam się z Twoich sukcesów i byłam z Ciebie dumna. I byłam szczęśliwa. Twoja mama". Mark Victor Hansen, ze zbioru historii spisanych. ![]() Ja się poryczałam baaardzo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dostałam do smarowania LOCOID CREOL EMULSJA A SKÓRA WYGLĄDA TAK I JEST TAKA SZORSTKA http://img156.imageshack.us/img156/5906/1ru8.jpg
![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To bedzie sie dalej rozprzestrzeniac na dekolt, na owlosiona skore glowy.. Wsztrzymalabym sie ze stosowaniem tej masci- przeciez ona zawiera hydrokortyzon ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-27 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ty coś stosujesz kochana
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Nic -przemywam tylko miekkim platkiem z woda i od czasu do czasu smaruje suche miejsca olejkiem migdalowym.
Za kilka tygodni mija samo - organizm musi oczyscic sie z hormonow. Sama tez sie martwilam i marttwie dalej patrzac na te jego buzke, ale lekarz mnie uspokoil,ze to tradzik i samo minie..
![]() |
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moderna, Maluda u mnie bylo takich krostek troche one zejda same, przemywalabym i przemywam buzie woda przegotowana.
![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie nie zapowiada jeszcze, gdyz nadal sie rozprzestrzeniaja na cialko
![]() |
![]() |
#889 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy zaskoczycie teściową? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
fajny? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Kniaginia
|
Moderna, Maluda, u nas też były takie krostki, tylko nie rozprzestrzeniły się dalej niż na buzię i szyję. Położna radziła kąpiel w krochmalu i przeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie już śladu nie ma po serniczku ![]() Kasia te Twoje brudasy to naprawdę jakaś porażka ![]() ![]() ![]() ![]() My już po zakupach. Teściowa szczęśliwa i poleca się na przyszłość ![]() Kupiłam sukienkę, ale jutro i tak muszę jeszcze raz jechać popatrzeć za jakimś żakietem, bo już dzisiaj nie było czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Jak przygotowywalas krochmal? Kapalas cale cialko czy przemywalas tylko buzke?
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
ja też nie, bo wczoraj wieczorem wróciliśmy, ale dziś koleżanka mi wysłała
z 5000 udostępnień było z tego co widziałam ale normalnie tak się poryczałam, że mąż się zapytał co mi się stało ![]()
![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kto ogladał Tracy Hogg? w drugim odcinku mowila o diecie karmiącej że to nie przenika do mleka bo jest trawione przez nas np. te wzdymajace kapusty. przynajmniej tak zrozumialam. jedyne co moze szkodzic to za duzo mleka dziennie
![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
U nas tez byl tradzik. Polozna mowila ze do 3 m-cy moze sie utrzymywac. U nas na buzi tylko. Przemywam woda przegotowana. Nie raz sie rozpedzilam i zwykla wzielam ale bylo wiecej(?) Teraz juz minimalnie jest praktycznie wcale czasem cos sie pojawi tylko. Ja bym nie stosowala masci bo to przejsciowe i samo minie jak nam sie hormony uspokoja (tak mi tlumaczono)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.