Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 19:24   #4471
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No własnie ja też mam zamiar na Jaczewskiego, ale nie jestem pewna czy to dobra decyzja, chyba tylko z tego powodu, że mam tam lekarza prowadzącego, ale przeraża mnie to co usłyszałam od położnej na szkole rodzenia....ty się wahasz z jakiego powodu?
Z tego co pamiętam to tancerka też tam planuje rodzić.
Ja też od początku planuję na Jaczewskiego jedynie z powodu mojego lekarza prowadzącego który tam urzęduje.Ostatnio jednak usłyszałam kilka niefajnych relacji o tamtejszych położnych...
Najlepsze opinie ma położnictwo na Staszica i nad tym szpitalem bym się zastanawiała tylko kurcze mając w pamięci problemy z Natalką (w drugiej dobie życia miała transfuzję wymienną z powodu konfliktu grup głównych) muszę sprawdzić czy tam ewentualnie takową wykonują czy transportują do innego szpitala.Aczkolwiek gorąco wierzę w to,że tym razem tego unikniemy.

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Czytam was już bardzo długo bo od lutego! już wcześniej chciałam do was dołączyć jednak, że wcześniej miałam problemy położnicze stwierdziłam, że poczekam do 12 tyg. Jak przyszedł ten 12 pomyślałam, że może jeszcze warto chwile poczekać... teraz jestem w 20 tyg 5 dniu ciąży. Czy przyjmiecie mnie do siebie?? nie wiem czy uda mi się do was wkupić, bo wiem , że jesteście już bardzo zżyte ze sobą.. ale głupio mi też trochę, że tak namiętnie was czytam, wiem o was tyle.. oglądam zdjęcia... itp
witaj
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:25   #4472
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jej patrze na naszą sonde... i kto wpadł na pomysł tytułu: Zbudyniałe matki normalnie szok
Idę czytać dalej
Mój TŻ dziś zapytał, czy nie mógłby zagłosować na ten tytuł.... bo kolejną głupotkę palnęłam Nic wielkiego, ale widocznie wyszedł mój kolejny brak logicznego myślenia. :P

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ło matko.. ja jak już uproszę to badanie żeby mi dala to pojade skoro świt na 7:30, bo wtedy nikogo nie ma albo w soboty, bo też mało ludzi
ale najpierw na nablizszej wizycie musze poprosic o skierowania,bo sama to mi chyba nie da... ;/ na toksoplazmoze tez muszę poprosić
Serio? u mnie w soboty TŁOK paskudny... Na szczęście mamy z Tżem piątki wolne

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Cześć

dziś nie mamy weny na pisanie deszczowy, pochmurny dzień i nic mi się nie chce
dostałam maila z 5-10-15 że moje zamówienie już zostało wysłane, jutro dostanę kombinezon i spodenki dla Synusia
Ja zamawiałam w piątek i już dziś dostałam zamówienie Kombinezonik biały i dwie bluzeczki

Cytat:
tak pytam,bo nie mam doświadczenia
moja matka wpadła w szał zakupów i jakieś chyba 2 butelki kupiła i mi zakazała kupowania czegokolwiek
więc nawet w rękach nie miałam żadnych rzeczy dla dzieci, jedyne zakupy jakie poczyniłam to te z Biedronki pierdoły. a tak totalnie wszystko poprzez wózek (ale ja jej wskazałam aukcję żbey pojechała obejrzeć), poprzez pościel, ciuchy i jakieś pierdoły, to ona kupuje. a ja mam calkowity zakaz!z resztą ona nawet nie wie, że kupiłam w Biedrze te pare pierdół, bo by mnie opierdzieliła, że ona tu kupuje i że bez sens kase wydaję
pod koniec miesiąca już na bank pojadę do domu, bo przyjeżdża kuzynka, z którą nie widziałam się 18 lat i wtedy też zobaczę co ona tam ma (a pewno mnustwo tego) i będę wiedziała czego jeszcze potrzeba. no i może uda mi się załapać z nią na ten zakupowy szał, bo aż mi smutno, że mnie to wszystko omija
Fajnie, że mama się tak angażuje,, ale ja bym sobie nie potrafiła odmówić tej przyjemności Dla mnie to mega frajda

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dodatkowo wczoraj byłam oglądać mieszkanie i jestem wściekła.
Znalazłam w sobotę wieczorem na gumtree , przypadkowo ofertę. Superowa, od razu z mężem się napaliliśmy. Dzwonię do babki w niedzielę. Mówi, że luzik, wpadajcie. Pojechaliśmy i się spodobało. Nawet mój Dominik, któremu ani się nie śpieszy, ani nie podnieca się takimi rzeczami, oczka świeciły jak latareczki i pod koniec prawie piszczał jak nastolatka która ma iść na imprezkę No i powiedziała, że zależy jej na czasie i najchętniej zapłata gotówką bo jej się śpieszy. Nie mamy tyle, kredyt za miesiąc więc niezadowolona, ale prosiła, żeby szybko dać znać, to Dominik zadzwonił wieczorem i mówi, że jesteśmy zdecydowani ... A ta, że ona musi pokazać mieszkanie tym innym ludziom, że da znać do 12. Nie dała... Tż dzwoni, ona że jeszcze nie wie bo coś, ale pamięta o nas. Dziś ma da znać a ja już nie mam nadziei .
Trzymam kciuki! Dzien się nie skonczl, moż sie odezwie!

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
W srode jednak jade na biopsje zobaczymy co wyniknie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde, wyobrazcie sobie ze siedze w domu od 3 dni, a dzisiaj wyszlam na 15 minut na poczte wyslac list... przychodze do domu, a mama mi mowi ze kontrola z zusu byla:/ (jestem na L4 bez zalecenia leżenia) noi moja mama palnęła ze jestem u lekarza, ten z zusu powiedzial zebym miala zaswiadczenie od lekarza ze bylam, noi teraz nie wiem czy sie pokaze np jutro znowu czy przyjdzie pismo zebym to wyjasnila czy co ?? Stresa mam... a tak cos czulam ze przyjda bo koncem maja mam dostac od nich pierwszy zasiłek
Ojej... le już doczytałam, załatw to zaświadczenie i bedzie ok. Mama spanikowała, ale ja pewnie też bym spanikowała i palnęła coś

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moje oczy, co włączę kompa to zaczynają szczypać po 2 minutach, jakaś masakra, nie mogę na wizażu spokojnie posiedzieć, a zakrapiam już co godzinę. chyba jak mi do środy nie przejdzie to pójdę do okulisty...Jeszcze 2 dni sobie dam, co by nie wyjść na histeryka, bo to mi nie wygląda na żadną ostrą infekcję, tylko męczące jest. A ja nawilżających kropli używam od lat i zawsze było spoko

Wczoraj na imprezie rodzinnej były debaty nad imieniem dla naszej córeczki i moja babcia powiedziała, że doskonałe imię to Leokadia, takie ładne imię, a na 2 Petronela po babci mojej babci

Pięknieeeee Leokadia Petronela....

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Czytam was już bardzo długo bo od lutego! już wcześniej chciałam do was dołączyć jednak, że wcześniej miałam problemy położnicze stwierdziłam, że poczekam do 12 tyg. Jak przyszedł ten 12 pomyślałam, że może jeszcze warto chwile poczekać... teraz jestem w 20 tyg 5 dniu ciąży. Czy przyjmiecie mnie do siebie?? nie wiem czy uda mi się do was wkupić, bo wiem , że jesteście już bardzo zżyte ze sobą.. ale głupio mi też trochę, że tak namiętnie was czytam, wiem o was tyle.. oglądam zdjęcia... itp
Witaj! To teraz musisz nam dduuuuużo o sobie opowiadać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
na tej aukcji, na której teacherka kupiła swój koralowy kocyk był też na zdjęciach piękny czerwony ale teraz nie potrafię znaleźć
http://allegro.pl/samiboo-kocyk-kold...225995512.html To mój kocyk. Pani naprawde miła
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:25   #4473
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Dzwoniłam do mojej gin, akurat przyjmowała i chyba nie była zachwycona telefonem ode mnie, ale po krótce opisalam jej moją nieciekaą sytuację i powiedziala ze bez problemu wypisze zasw takze juz bylam w przychodni, bo mam 10 min na nozkach i zaśw. mam u siebie jutro zadzwonie do zusu powiedziec ze mama mowila ze byl ktos od nich i ze bylam u lekarza (mam nawet zaśw. !) i co mam dalej z tym zrobic bo mama starsza jest i nie zrozumiała Pana za bardzo...

No, troche sie uspokoiłam bo az mnie ścisło za brzuch ze stresu

Ladan- ja stosowałam mustele hm od ok 2/3 miesiąca ciązy, teraz wymieniłam ją na tołpe (bo była w naturze promocja ) ogólnie mustela ok, troszke odrzucał mnie jej zapach, ale teraz jestem w 24 tc, ani jednego rozstepu (mam nadzieje, ze nie "poki co" ) przybrałam 5 kg, wiec moze to jeszcze za mało, na jakies zmiany skórne.

Ehh mojemu mężowi się Leon podoba, ubzdurał sobie to imie i już... jakoś mi nie podchodzi, po pierwsze kojarzy mi sie z lewkiem z soczka dla dzieci, a po drugie ze starszym Panem z wąsem O_o
Postaram się dowiedzieć co może zrobić Zus w takim wypadku jak nie zastał nas w domu a nie mamy żadnego pokrycia na tę okoliczność ... dobrego kolegi siostra jest naczelnikiem Zus-u więc może się wypowie na ten temat
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:26   #4474
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W prywatnych wiadomościach są zaproszenia do klubów

Dzięki

Wydawało mi się to fajne, mogę zmienić, generalnie się nudziłam i stąd takie kombinowanie Bo tak fajnie widać, które imiona wybrane, no i jak wybrane imię to nadal córeczka albo synuś
nie zmieniaj!!!!!!
Stary 2013-05-27, 19:28   #4475
teacherka
Zakorzenienie

A w ogóle to moje dzieciątko bedzie miało głównie białe/kremowe ciuszki albo czerwone Głównie w kropki chyba

AAaaaa chyba Larysa pisała o niebieskiej bluzeczce ze śnieżynką z 5-10-15? Mam ja 6,99 i jeszcze 40% rabatu.. ale jestem z siebie duuuuumna
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:29   #4476
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mam dzisiaj nerwowy dzien bylam rano w lidlu, wzielam B. sandaly zeby miala do zlobka, oczywiscie bylam bez niej i okazalo sie teraz ze za male dobrze ze lidla mam 200 m od domu to spacerkiem poszlysmy wymienic. no ale idzie dwoch pedalow i wkur*wil mnie komentarz jednego z nich "a ta to pilke polknela" ... ogolnie nie ruszaja mnie takie teksty, ale nie czaje jak ktos obcy wiedzac ze uslysze komentuje to sie odwrocilam i pytam palanta czy przypadkiem on nie ma pilki zamiast mozgu bo wyglasza zbedne komentarze ma szczescie ze przeprosil a o sandalkach oczywiscie moglam zapomniec bo juz nie bylo tego modelu w ogole, wiec trzeba bylo oddac, a idealne do niszczenia na podworku byly
Aleś im dogadała! małe ch.ujki!

Cytat:
Dziewczyny, moje oczy, co włączę kompa to zaczynają szczypać po 2 minutach, jakaś masakra, nie mogę na wizażu spokojnie posiedzieć, a zakrapiam już co godzinę. chyba jak mi do środy nie przejdzie to pójdę do okulisty...Jeszcze 2 dni sobie dam, co by nie wyjść na histeryka, bo to mi nie wygląda na żadną ostrą infekcję, tylko męczące jest. A ja nawilżających kropli używam od lat i zawsze było spoko
Biedaku! Pytałam wcześniej, czy nosisz soczewki???
Może zmień krople... Ja bym się przeszła do okulisty jak najszybciej, bo jak narobisz sobie jakiegoś zakażenia, to potem może być ciężko je w ciąży wyleczyć

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Witaj

Cytat:
Dzwoniłam do mojej gin, akurat przyjmowała i chyba nie była zachwycona telefonem ode mnie, ale po krótce opisalam jej moją nieciekaą sytuację i powiedziala ze bez problemu wypisze zasw takze juz bylam w przychodni, bo mam 10 min na nozkach i zaśw. mam u siebie jutro zadzwonie do zusu powiedziec ze mama mowila ze byl ktos od nich i ze bylam u lekarza (mam nawet zaśw. !) i co mam dalej z tym zrobic bo mama starsza jest i nie zrozumiała Pana za bardzo...

Madzia, szkoda nerwów!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:29   #4477
ladanseuse14
Zakorzenienie

a młoda dalej daje czadu w brzuchu

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-05-27 o 19:31
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:31   #4478
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Serio? u mnie w soboty TŁOK paskudny... Na szczęście mamy z Tżem piątki wolne

Fajnie, że mama się tak angażuje,, ale ja bym sobie nie potrafiła odmówić tej przyjemności Dla mnie to mega frajda
może dlatego, że ja chodze do prywatnej przychodni

wiesz,ja tak na prawde nie bardzo jak mam tu chodzic na zakupy. biletu okresowego na podróże środkami komunikacji nie mam, a na jednorazówki straciłabym kupę kasy
na piechote nie przejdę, bo wszystko jest daleko jak to w dużym mieście
dlatego czekam aż pojadę do domu, w małym miasteczku mozna wszystko na nogach obskoczyć

kurde, czuję się oszukana ściągnęłam z chomika "oszukane" i plik zabezpieczony hasłem, a żeby hasło pobrać to oszuści każa jakies płatne smsy wysyłać
wie ktoś czy można to gdzies obejrzec normalnie?
Stary 2013-05-27, 19:32   #4479
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na imprezie rodzinnej były debaty nad imieniem dla naszej córeczki i moja babcia powiedziała, że doskonałe imię to Leokadia, takie ładne imię, a na 2 Petronela po babci mojej babci
Oryginalne

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
A wogóle to za wcześnie moja radość nastapiła w związku z dniem jutrzejszym.....tż nie dostał od szefa zgody na jutrzejszy wolny dzień i jestem wściekła niemal świętowanie się ukróci do popołudnia, a miałam nadzieję, że nie wyjdziemy jutro z łóżka, no chyba, że na śniadanko, wrrrrrrrrr

Cytat:

No i po stresie
Mnie nigdy nie skontrolowali. W pierwszej ciąży byłam na zwolnieniu od 19tyg i cały czas miałam "1", dopiero pod koniec gin zmienił na "2".
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:32   #4480
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, czuję się oszukana ściągnęłam z chomika "oszukane" i plik zabezpieczony hasłem, a żeby hasło pobrać to oszuści każa jakies płatne smsy wysyłać
wie ktoś czy można to gdzies obejrzec normalnie?
W kinie?

Stary 2013-05-27, 19:33   #4481
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Aleś im dogadała! małe ch.ujki!

Biedaku! Pytałam wcześniej, czy nosisz soczewki???
Może zmień krople... Ja bym się przeszła do okulisty jak najszybciej, bo jak narobisz sobie jakiegoś zakażenia, to potem może być ciężko je w ciąży wyleczyć

Witaj

Madzia, szkoda nerwów!
Nie, nie noszę soczewek, ale od jakiś 2 lat (odkąd jestem w obecnej pracy) mam problem z suchym okiem i używam prawie na stałe kropli i ogólnie było ok. A ostatnio mi się skończyły i kupiłam inne na kilka dni i myślałam, że to może od nich. Z tym że już kupiłam te co zawsze, ajakoś niezbyt przechodzi... No nie wiem, zarezerwowałam sobie na środę wizytę w luxmedzie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:34   #4482
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
W kinie?
hahaha... wiedzialam, ze któraś będzie taka dowciapna
miałam na myśli net oczywiście
Stary 2013-05-27, 19:35   #4483
matallewar
Zakorzenienie

To wszystko jest nie na moje nerwy
Eda ma jakąś fazę antynocnik, sika wszędzie, gdzie popadnie i jak widzi nocnik, to ma histerię, mimo, że prawie rok chodzi bez pieluchy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:36   #4484
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha... wiedzialam, ze któraś będzie taka dowciapna
miałam na myśli net oczywiście
osiołek/dc++ ?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Eda ma jakąś fazę antynocnik, sika wszędzie, gdzie popadnie i jak widzi nocnik, to ma histerię, mimo, że prawie rok chodzi bez pieluchy
wszędzie?
współczuję i nie wiem co poradzić...
Stary 2013-05-27, 19:39   #4485
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mam dzisiaj nerwowy dzien bylam rano w lidlu, wzielam B. sandaly zeby miala do zlobka, oczywiscie bylam bez niej i okazalo sie teraz ze za male dobrze ze lidla mam 200 m od domu to spacerkiem poszlysmy wymienic. no ale idzie dwoch pedalow i wkur*wil mnie komentarz jednego z nich "a ta to pilke polknela" ... ogolnie nie ruszaja mnie takie teksty, ale nie czaje jak ktos obcy wiedzac ze uslysze komentuje to sie odwrocilam i pytam palanta czy przypadkiem on nie ma pilki zamiast mozgu bo wyglasza zbedne komentarze ma szczescie ze przeprosil a o sandalkach oczywiscie moglam zapomniec bo juz nie bylo tego modelu w ogole, wiec trzeba bylo oddac, a idealne do niszczenia na podworku byly
Ja któregoś razu jadąc autobusem wstałam z siedzenia kierując się w stronę wyjścia.... obok mnie siedzieli dwaj 'panowie" wiek około 20 lat... jeden do drugiego - ty zobacz ... z tyłu chuda a brzuch tak jej strasznie odstaje...!!! dobrze, że ten drugi był mądrzejszy i na to mówi- głupku ona w ciąży!!
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:40   #4486
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
jak tak piszesz to mi się od razu skojarzyło... nie chce być okrutna ani złośliwa, taki czarny humor... bo skojarzyło mi się z Adasiem Miauczyńskim z "Dnia Świra" jak pod balkonem potrzebę załatwiał

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
osiołek/dc++ ?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

wszędzie?
to jak małż wróci, bo ja sie na tym nie znam
Stary 2013-05-27, 19:40   #4487
Brydzia_
Zakorzenienie

najlepiej poczytać

http://www.zus.pl/pliki/poradniki/po...20zwolnien.pdf

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:40   #4488
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Postaram się dowiedzieć co może zrobić Zus w takim wypadku jak nie zastał nas w domu a nie mamy żadnego pokrycia na tę okoliczność ... dobrego kolegi siostra jest naczelnikiem Zus-u więc może się wypowie na ten temat
Witaj i daj znac, bo sama jestem ciekawa...pomijam fakt,ze np ktos moze spac i nie slyszec...a ja np jak jestem sama i nikogo sie nie spodziesam, to nie otwieram, bo jakos tak sie obawiam troche...tyle roznych historii sie slyszy. No i co wtedy...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-27, 19:41   #4489
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
osiołek/dc++ ?

wszędzie?
No... kanapa, podłoga, łóżko I histeryzuje od 15 minut, bo posadziłam na nocniku

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 19:42   #4490
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ja któregoś razu jadąc autobusem wstałam z siedzenia kierując się w stronę wyjścia.... obok mnie siedzieli dwaj 'panowie" wiek około 20 lat... jeden do drugiego - ty zobacz ... z tyłu chuda a brzuch tak jej strasznie odstaje...!!! dobrze, że ten drugi był mądrzejszy i na to mówi- głupku ona w ciąży!!
facetom to jednak mózg wyprało
Stary 2013-05-27, 19:42   #4491
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Witaj i daj znac, bo sama jestem ciekawa...pomijam fakt,ze np ktos moze spac i nie slyszec...a ja np jak jestem sama i nikogo sie nie spodziesam, to nie otwieram, bo jakos tak sie obawiam troche...tyle roznych historii sie slyszy. No i co wtedy...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
robię to samo - udaję, że nie ma mnie w domu
Stary 2013-05-27, 19:42   #4492
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Wydawało mi się to fajne, mogę zmienić, generalnie się nudziłam i stąd takie kombinowanie Bo tak fajnie widać, które imiona wybrane, no i jak wybrane imię to nadal córeczka albo synuś
wiem, że chciałaś dobrze, ale za dużo tego tekstu- wtedy było bardziej czytelnie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mój TŻ dziś zapytał, czy nie mógłby zagłosować na ten tytuł.... bo kolejną głupotkę palnęłam

Cytat:
a młoda dalej daje czadu w brzuchu
super

Cytat:
W kinie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:43   #4493
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a na toalete nie chce? na moja dzialaly zelki w nagrode ale to takie niewychowawcze z tym ze my odpieluchowanie pozno zaczelysmy tak na powaznie, bo jak mloda miala 2 lata, ale wczesniej tez wlasnie byly akcje typu sikanie gdzie popadnie i to doslownie co 5 min!
az pewnego pieknego razu jak uslyszala w zlobku ze kolega za siku dostanie zelka to ona tez chciala i tak poszlo, ze od pierwszego dnia ani jednej wtopy nie miala, a o zelkach szybko zapomniala

z druga tez chyba bede czekac do 2 roku, bo przynajmniej swiadomie to B. przechodzila. mimo iz nocnik w domu byl od kad mloda pol roku miala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:43   #4494
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No... kanapa, podłoga, łóżko I histeryzuje od 15 minut, bo posadziłam na nocniku
Stary 2013-05-27, 19:44   #4495
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20

Cytat:
robię to samo - udaję, że nie ma mnie w domu
ja też

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:46   #4496
ladanseuse14
Zakorzenienie

D. zadzwonił i mi powiedział, że jak zobaczy, że w domu jest COKOLWIEK ruszone i że nie leżałam to kupi mi pampersa i przywiąże do łóżka na cały dzień a ja zamarynowałam indyka
Stary 2013-05-27, 19:46   #4497
Madziuchna27
Zakorzenienie

Pragnę złożyć oświadczenie: ciemne winogrona z Lidla się skiepściły

Stary 2013-05-27, 19:46   #4498
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie czaje takich komentarzy, tym bardziej jak wlasnie wiadomo ze obgadywana to uslyszy w sumie mi sie pierwszy raz cos takiego zdarzylo dlatego mnie wkurzylo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:46   #4499
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja też od początku planuję na Jaczewskiego jedynie z powodu mojego lekarza prowadzącego który tam urzęduje.Ostatnio jednak usłyszałam kilka niefajnych relacji o tamtejszych położnych...
Najlepsze opinie ma położnictwo na Staszica i nad tym szpitalem bym się zastanawiała tylko kurcze mając w pamięci problemy z Natalką (w drugiej dobie życia miała transfuzję wymienną z powodu konfliktu grup głównych) muszę sprawdzić czy tam ewentualnie takową wykonują czy transportują do innego szpitala.Aczkolwiek gorąco wierzę w to,że tym razem tego unikniemy.
No widzisz, ja z kolei dużo rozbieżnych informacji się nasłuchałam o Staszica, na początku głównie złych, co mnie zniechęciło do tego szpitala, chociaż teraz dwie bliskie mi osoby urodziły tam i bez problemów w sumie. Na Jaczewskiego mają mało nowoczesne podejście do rodzącej, rodzisz tylko na leżąco, czy ci to pasi czy nie, obligatoryjnie też ci nacinaja krocze przy pierwszej ciąży, choćby nie wiem jak dobrze je przygotować do uniknięcia tego. Może to nie jest aż taki problem, bo na szał ogólnie i tak wolę się nie nastawaić, żeby się nie rozczarować. Położna z SR zareklamowała Świdnik, mimo, że sama pracuje na Staszica, ale ja się nasłuchałam średnio pochlebnych opinii; może i mają dogodniejsze warunki, dają dziecko na dwie godziny ci na pierś jak się urodzi i tż może być, a sale 2-osobowe i z udogodnieniami, ale lekarze ponoć masakra, poza tym jak nie masz w placówce lekarza prowadzącego, to jesteś taka pacjentka "niczyja" i to da się ponoć odczuć. Cóż...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:47   #4500
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ale z tego wynika, że osoba, która może normalnie funkcjonować, nie może wychodzić z domu
Czyli np. jeśli mam pracę fizyczną zagrażającą ciąży i jestem na l4 (teoretycznie piszę, bo tak nie jest ), to nie wolno mi pójść do sklepu, bo mogę mieć kontrolę i odbiorą mi zasiłek?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości