Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 17:18   #991
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
rany Dziewczyny ja jeszcze o wózku nie myślałam w ogóle... kurde powinnam już myśleć? Czy to nie za wcześnie jeszcze?
Moim zdaniem mamy jeszcze mnóoostwo czasu na wszystkie okolodzieciece zakupy.
Stary 2013-05-27, 17:22   #992
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
rany Dziewczyny ja jeszcze o wózku nie myślałam w ogóle... kurde powinnam już myśleć? Czy to nie za wcześnie jeszcze?
Ja jestem bardzo praktyczna, a znam mnóstwo przypadków gdzie wózek był kupowany na zasadzie wizyty w sklepie i kupienia, a po pierwszych spacerach okazywało się że wózek trzeszczy, źle się prowadzi i inne kwiatki, więc już sobie czytam i oglądam- wózki w internecie wyglądają inaczej niż na żywo, żeby być już pewną który wózek będzie najlepszy
W końcu trochę ma Nam posłużyć.

Ale czasu jest na to dużo
Stary 2013-05-27, 17:26   #993
selena85
Wtajemniczenie

A czy któraś z Was przebywa obecnie na zwolnieniu lekarskim?

Jak to jest z płatnością na zwolnieniu w ciąży. 100% czy 80% ?
I czy lekarz w przypadku gdy źle się czułyście w pracy będąc obecnie w ciąży chętnie Wam wystawił takie zwolnienie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:35   #994
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

I czy lekarz w przypadku gdy źle się czułyście w pracy będąc obecnie w ciąży chętnie Wam wystawił takie zwolnienie?

ciążowe jest płatne 100% tylko musi być na nim napisany taki kod B to wtedy wiadomo, ze to ciążowe.
Nie wiem tylko czy najpierw trzeba (o ile trzeba) zaświadczenie w pracy przedstawić czy nie
Stary 2013-05-27, 17:36   #995
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

100% - średnia z ostatniego roku.

Nie zaproponował i całe szczęście, bo musiałabym ukrywać zdegustowanie.

Zgnilabym w domu.
Stary 2013-05-27, 17:42   #996
Azealia
Raczkowanie

Ja też pracuję, planuję tak do .. października mam nadzieję..
Stary 2013-05-27, 17:43   #997
magnusia
Zakorzenienie

ja też mam zamiar pracować dokąd będę mogła- o ile wszystko będzie OK
Stary 2013-05-27, 17:57   #998
perfuzja
Zakorzenienie

Ja chciałabym do Świat. No co najmniej do końca listopada.

Oby sie udało.
Stary 2013-05-27, 18:04   #999
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

Ja jestem na zwolnieniu od tygodnia, w moim zawodzie głupotą byłoby nie iść bo pracuję ze środkami chemicznymi przez 8 godzin. Wytrzymałam tydzień z mdłościami ale to nie miało większego sensu nie byłam w stanie normalnie pracować wychodząc co chwile na świeże powietrze.
A ponoć 100% płatne tak mi pracodawca mówił, z resztą on był bardzo za tym, żebym od razu szła na zwolnienie z uwagi właśnie na chemię.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 18:13   #1000
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja jestem na zwolnieniu od tygodnia, w moim zawodzie głupotą byłoby nie iść bo pracuję ze środkami chemicznymi przez 8 godzin. Wytrzymałam tydzień z mdłościami ale to nie miało większego sensu nie byłam w stanie normalnie pracować wychodząc co chwile na świeże powietrze.
A ponoć 100% płatne tak mi pracodawca mówił, z resztą on był bardzo za tym, żebym od razu szła na zwolnienie z uwagi właśnie na chemię.
Ja pracuje w laboratorium, ale po prostu robię te rzeczy, które mi wolno.

Gdy jestem w domu baaardzo cieżko mi sie zmotywowac do czegokolwiek, gnije na kanapie caly dzień podsypiajac co chwile. Praca pomaga mi sie zebrać w sobie.
Stary 2013-05-27, 18:30   #1001
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja pracuje w laboratorium, ale po prostu robię te rzeczy, które mi wolno.

Gdy jestem w domu baaardzo cieżko mi sie zmotywowac do czegokolwiek, gnije na kanapie caly dzień podsypiajac co chwile. Praca pomaga mi sie zebrać w sobie.

Ja jestem instruktorem fryzjerstwa, nie mogę uczniom powiedzieć, że nie robimy koloryzacji czy trwałych bo jestem w ciąży a jak 12 osób zacznie farbować na raz albo robić trwałe - a tego się codziennie ode mnie oczekuje to uwierz mi jest hardcorem i nie mogę co chwile sobie wychodzić i zostawiać ich samych z klientami. Muszę iść z programem nauczania a do końca roku szkolnego takie rzeczy są w nim ujęte. A przeniesienie na inne stanowisko to raczej nie mam kwalifikacji żeby uczyć polskiego czy matematyki
Stary 2013-05-27, 18:37   #1002
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem instruktorem fryzjerstwa, nie mogę uczniom powiedzieć, że nie robimy koloryzacji czy trwałych bo jestem w ciąży a jak 12 osób zacznie farbować na raz albo robić trwałe - a tego się codziennie ode mnie oczekuje to uwierz mi jest hardcorem i nie mogę co chwile sobie wychodzić i zostawiać ich samych z klientami. Muszę iść z programem nauczania a do końca roku szkolnego takie rzeczy są w nim ujęte. A przeniesienie na inne stanowisko to raczej nie mam kwalifikacji żeby uczyć polskiego czy matematyki
Rozumiem i współczuje w takim razie.
Stary 2013-05-27, 18:48   #1003
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem i współczuje w takim razie.
Ja się cieszę, bo ostatnie 2 lata to było dla mnie studiowanie na 2 kierunkach w miastach oddalonych od siebie o prawie 400 km, i pracowanie na 1,5 etatu. Nie pamiętam kiedy miałam wolny weekend. A co dopiero poczytanie książki o tematyce innej niż studia jedne czy drugie czy nowości na rynku fryzjerskim. A tak mi się marzy chociażby jakieś romansidło albo coś lekkiego albo jakiś serial, żeby oglądając TV wiedzieć o co w nim chodzi i kto jest kto .
Stary 2013-05-27, 19:09   #1004
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem od samego poczatku i jak tóras pisala 100% płatne. Ja odstałam bez problemu bo pracuje na nocki albo dźwigam wiec dla mnie i dla pracodawcy lepiej zeby mnie nie było. Moze zatrudnic kogos na zastepstwo
Jasne siedzenie w domu wkurza ale cóż lepiej tak

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:11   #1005
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Jak można zaszkodzić maluchowi w foteliku?

Ja szukam 3 w jednym, bo do samochodu tak czy siak muszę fotelik kupić, a tak, będzie już w zestawie i z głowy.
Fotelik ma kształt jaki ma ze względu na bezpieczeństwo podczas jazdy samochodem Nie poleca się jednak by dziecko długo przebywało w tej pozycji. Mój sąsiad jest ortopedą i odradza zawsze spacerowanie z dzieckiem w foteliku zamiast w gondoli (chodzi o spacer-nie podróż samochodem, bo jednak w samochodzie dziecko jest najbezpieczniejsze właśnie w foteliku). Mówił też, że jak się podróżuje to też dłużej niż 2 godzinki malucha nie trzymać w tej pozycji. Zatrzymać się, dać mu się powyciągać i dopiero kontynuować podróż. Ufam mu-ma już ponad 30letnią praktykę w dziedzinie ortopedii dziecięcej.
A co do samego fotelika to patrzyłabym raczej na atesty niż na to czy jest w zestawie.
My akurat fotelik pożyczamy więc tym bardziej mi niepotrzebny wózek 3 w 1
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
3w1 vs 2w1 .. szczerze? przecież i tak będzie trzeba kupić fotelik- no bo niby jak przejechać samochodem bez tego jak tylko w nim możesz dziecko przewieźć? Poza tym np do lekarza też lepiej włożyć dziecko do fotelika i wyjąć na miejscu niż nieść na rękach...
Tak jak wyżej wspomniałam ja nie muszę kupować fotelika,a jeśli kupimy to używany mając na uwadze atesty.
A że chcę wózek 2 w 1 nie oznacza, że w ogóle nie będziemy mieć fotelika nie wiem skąd wysnułaś taki wniosek
Cytat:
Moim zdaniem mamy jeszcze mnóoostwo czasu na wszystkie okolodzieciece zakupy.
Pewnie że tak Ja zacznę robić zakupy na jesieni ale pomyśleć nad pewnymi sprawami jak najbardziej już można
Cytat:
Ja nie jestem w stanie wytrzymać zapachu lakieru do paznokci...nie dałabym rady z tymi farbami
Stary 2013-05-27, 19:23   #1006
selena85
Wtajemniczenie

Dziękuję za informację. Na Was zawsze można liczyć

A czy któraś z Was stosowała/stosuje w ciąży ILADIAN Direct Plus dopochwowo? Lub inne probiotyki/tabletki dopochwowe?
Bo jak wiadomo infekcje pochwy często są naszą zmorą...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

A z tym biegeaniem do toalety to już rozumiem, że to normalne. Ale żeby zaraz po wyjściu z niej i wysiusianiu się mieć uczucie, że nadal się chce/albo że nie zrobiło się tak jakby do końca - chociaż się zrobiło to już chyba nie jest normalne? hmmm
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:25   #1007
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Fotelik ma kształt jaki ma ze względu na bezpieczeństwo podczas jazdy samochodem Nie poleca się jednak by dziecko długo przebywało w tej pozycji. Mój sąsiad jest ortopedą i odradza zawsze spacerowanie z dzieckiem w foteliku zamiast w gondoli (chodzi o spacer-nie podróż samochodem, bo jednak w samochodzie dziecko jest najbezpieczniejsze właśnie w foteliku). Mówił też, że jak się podróżuje to też dłużej niż 2 godzinki malucha nie trzymać w tej pozycji. Zatrzymać się, dać mu się powyciągać i dopiero kontynuować podróż. Ufam mu-ma już ponad 30letnią praktykę w dziedzinie ortopedii dziecięcej.
A co do samego fotelika to patrzyłabym raczej na atesty niż na to czy jest w zestawie.
My akurat fotelik pożyczamy więc tym bardziej mi niepotrzebny wózek 3 w 1

Tak jak wyżej wspomniałam ja nie muszę kupować fotelika,a jeśli kupimy to używany mając na uwadze atesty.
A że chcę wózek 2 w 1 nie oznacza, że w ogóle nie będziemy mieć fotelika nie wiem skąd wysnułaś taki wniosek

Pewnie że tak Ja zacznę robić zakupy na jesieni ale pomyśleć nad pewnymi sprawami jak najbardziej już można

Ja nie jestem w stanie wytrzymać zapachu lakieru do paznokci...nie dałabym rady z tymi farbami
Prawdopodobnie z tego, że napisałaś iż obstawiasz raczej 2w1 niż 3w1 bo foteliki nie są polecane... Nie napisałaś nigdzie że pożyczacie, więc wniosek raczej oczywisty.
Poza tym przyznam szczerze, że nigdy nie widziałam by na spacerze rodzice mieli wpięty fotelik.. W galeriach się to spotyka, ale raczej nie chodzi się wtedy po sklepie cały dzień, więc dla oszczędzenia czasu nie przepina się gondoli, tylko o razu wpina w stelaż fotelik.
Co oczywiste nie jest to idealna pozycja dla dziecka, dorosłemu człowiekowy byłoby niewygodnie w takim ułożeniu a co dopiero maleńkiemu dziecku..
Stary 2013-05-27, 19:44   #1008
Marti944
Raczkowanie

Cześć
Trochę mnie nie było
Weekend jak zwykle upłynął mi jak z bicza strzelił . Ale nie uwierzycie ,dałam się w sobotę wyciągnąć znajomym na imprezę ,trwał od 20 do 4 w nicy ,ale ,że to jest kawałek drogi to o 5 byliśmy dopiero w domu. To była najgłupsza rzecz jaką mogliśmy z Tż zrobić . Całą niedziele Tż musiał nade mną chodzi ,tak mnie kręgosłup bolał ,a do tego oczywiście katar i temperatura. Dzisiaj już jest dobrze ,tylko katar jeszcze troszkę jest A wczoraj nawyzywałam ,dzisiaj jak Tż dzwonił ,to pytał się czy ma przyjechać czy dalej będę tak wyzywać

Tyle naprodukowałyście ,że doczytam was jutro
Witam nowe mamusię (jeśli się taki pojawiły)
Stary 2013-05-27, 20:01   #1009
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cześc dziewczyny!
Jutro wizyta u lekarza. Wg moich wyliczeń to dopiero 3t czyli lekarz mi za dużo nie powie teraz prawda?
Strasznie męczą mnie wzdęcia. Cokolwiek zjem to brzuch jak balon i ciągle jestem zmęczona i senna.

A co do l4 to chciałabym jak najszybciej. Pracuje w zapachach, na 3 zmiany i jeszcze czasem trzeba coś dźwigać. A najbardziej boję się jak dopadną mnie mdłości w pracy
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:06   #1010
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Widzę, że już wkręcił Was temat wózków
Ja się zastanawiam czy nie kupić używanego bo jednak dla nas każdy grosz się liczy. Myślę nad 2 w 1 z dużą gondolą. Te 3 w 1 mnie nie przekonują wiedząc jak można zaszkodzić maluchowi nie woziłabym go w foteliku Fotelik tyko i wyłącznie w samochodzie i to jak najkrócej się da
Cytat:
Prawdopodobnie z tego, że napisałaś iż obstawiasz raczej 2w1 niż 3w1 bo foteliki nie są polecane... Nie napisałaś nigdzie że pożyczacie, więc wniosek raczej oczywisty.
Poza tym przyznam szczerze, że nigdy nie widziałam by na spacerze rodzice mieli wpięty fotelik.. W galeriach się to spotyka, ale raczej nie chodzi się wtedy po sklepie cały dzień, więc dla oszczędzenia czasu nie przepina się gondoli, tylko o razu wpina w stelaż fotelik.
Co oczywiste nie jest to idealna pozycja dla dziecka, dorosłemu człowiekowy byłoby niewygodnie w takim ułożeniu a co dopiero maleńkiemu dziecku..
To po co wg Ciebie było to ostatnie zdanie?
Nie jestem matka wariatka żeby przewozić w samochodzie dziecko na rękach Nie potrzebuję jednak wózka 3 w 1 bo i tak nie zamierzam korzystać ze wpinania fotelika do stelaża, a z tym głównie te wózki mi się kojarzą. Dlatego właśnie myślę o 2 w 1, a nawet rozważam oddzielny głęboki i lekką spacerówkę później-mam jeszcze czas na te przemyślenia. Jeśli kupuje się wózek 3 w 1 tylko po to żeby mieć fotelik do kompletu to spoko. Wiem po prostu że koleżanki żałowały często tego zakupu, bo ów pasujący fotelik często okazywał się szybko za mały i generalnie musiały kupić drugi. Może ja dziwna jestem, ale nie chodzi mi o to, żeby mieć coś z głowy tylko żeby z tego jak najdłużej korzystać.
Ja niestety spotykam rodziców którzy tylko w fotelikach prowadzają swoje dzieci na spacerki praktycznie cały czas (aż dziecko z nich wyrośnie).
Podsumowując każda wybierze to co dla niej najlepsze ja mam ograniczony budżet i szukam jak najmniej kosztownych rozwiązań dla siebie, ale mam na uwadze bezpieczeństwo malucha.
Stary 2013-05-27, 20:11   #1011
maruda80
Zakorzenienie

Wypuścili mnie dziś popołudniu ze szpitala po tyg. pobycie
Ryzyko poronienia dalej jest, bo niestety beta rośnie za mało do norm, ale na usg dzisiejszym wszystko ok - czyli serce bije i zarodek rośnie
Dostałam leki na podtrzymanie (duphaston i no spe ) i nakaz leżenia.
Dalej mam nadzieję że będzie ok, mimo iż dzisiaj od rana lekko krwawię niestety... Lekarze wiedzieli, puścili mnie do domu bo jak do czegoś będzie miało dojść to i tak dojdzie jak to stwierdzili.
Zresztą dla mnie lepiej leżeć w domu niż w szpitalu który tylko dołuje...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:18   #1012
magnusia
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41024927]Cześc dziewczyny!
Jutro wizyta u lekarza. Wg moich wyliczeń to dopiero 3t czyli lekarz mi za dużo nie powie teraz prawda?
Strasznie męczą mnie wzdęcia. Cokolwiek zjem to brzuch jak balon i ciągle jestem zmęczona i senna.

A co do l4 to chciałabym jak najszybciej. Pracuje w zapachach, na 3 zmiany i jeszcze czasem trzeba coś dźwigać. A najbardziej boję się jak dopadną mnie mdłości w pracy[/QUOTE]

Wzdecia to mnie też męczyły i męczą nadal no ale trudno- trzeba przeżyć 3tc to lekarz mało co powie. Dostaniesz pewnie skierowanie na badania i usg co do senności to normalne- większośc z nas tutaj ma to samo- jesteśmy śpioszki
Stary 2013-05-27, 20:19   #1013
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny z tym luxmedem to troche przypał. Co prawda mam dobrego lekarza ale za badania krwi musze bulić. Z pierwszym dzieckiem usg genetyczne miałam za darmo a teraz koleżanka była i 200 zł ją skasowali przy tym pakiecie (podstawowy). No ale z lekarza byłam zadowolona więc juz nie będę kombinować. 3 czerwca się z nim spotkam, zeby podejzeć Kropka ;P
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:21   #1014
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ryzyko poronienia dalej jest, bo niestety beta rośnie za mało do norm, ale na usg dzisiejszym wszystko ok - czyli serce bije i zarodek rośnie
Dalej mam nadzieję że będzie ok, mimo iż dzisiaj od rana lekko krwawię niestety... Lekarze wiedzieli, puścili mnie do domu bo jak do czegoś będzie miało dojść to i tak dojdzie jak to stwierdzili.
To widzę, że praktycznie u nas to samo...u mnie na szczęście zanikły krwawienia, zamiast nospy biorę magnez, na duphaston już patrzeć nie mogę Powiem Ci, że ja w domu od razu się lepiej poczułam psychicznie trzymam kciuki żeby było wszystko ok
Stary 2013-05-27, 20:21   #1015
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że do domku wypuścili w domu zawsze lepiej i spokojniej. Leż odpoczywaj i niczym się nie martw. Wszystko będzie dobrze
Stary 2013-05-27, 20:25   #1016
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tym luxmedem to troche przypał. Co prawda mam dobrego lekarza ale za badania krwi musze bulić. Z pierwszym dzieckiem usg genetyczne miałam za darmo a teraz koleżanka była i 200 zł ją skasowali przy tym pakiecie (podstawowy). No ale z lekarza byłam zadowolona więc juz nie będę kombinować. 3 czerwca się z nim spotkam, zeby podejzeć Kropka ;P
U mnie 100 zł usg genetyczne w luxmedzie...a ja nie mam żadnych pakietów, bo chodzę do lekarza na nfz. 200 zł to za to 4d jak wyjdzie. Chyba że te ceny się różnią między miastami
Ja 3 czerwca mam wizytę więc będziemy razem przeżywać
Stary 2013-05-27, 20:26   #1017
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Cześć
Trochę mnie nie było
Weekend jak zwykle upłynął mi jak z bicza strzelił . Ale nie uwierzycie ,dałam się w sobotę wyciągnąć znajomym na imprezę ,trwał od 20 do 4 w nicy ,ale ,że to jest kawałek drogi to o 5 byliśmy dopiero w domu. To była najgłupsza rzecz jaką mogliśmy z Tż zrobić . Całą niedziele Tż musiał nade mną chodzi ,tak mnie kręgosłup bolał ,a do tego oczywiście katar i temperatura.

no to żeś zaszalała imprezowiczka Zdrowiej

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość

a z ciekawości- jaki lekarz prowadzi Ci ciąże? Możesz podać nazwisko?
Stary 2013-05-27, 20:41   #1018
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
A no w pakiecie zmienia postać rzeczy, składki się płaci to czasem można je wykorzystać.

Ja dalej chrupię paluszki... Lubię słone

Zaczęłam rozglądać się za wózkiem, kupimy na ostatnią chwilę, ale że to dość ważny zakup to muszę być go w 100% pewna i ... zgłupiałam
no ja na razie nie rozglądam się za takimi rzeczami, dla mnie to jeszcze zbyt odległy temat, więc nie mam żadnych typów

Magnusia - mi czasami zakręci się w głowie, ale czasami normalnie też tak miałam
a ty masz plamisz krwią czy raczej to takie brudzenie?

Cytat:
Mnie gumka też już ratuje od jakiegoś czasu, ale ja nie będę inwestować w spodnie ciążowe, więc pewnie będą
oby ci służyły, ale widząc znajome w ciąży (nawet te bardzo szczuplutkie) takie rozwiązanie na dłuższą metę nie przeszło w żadnym przypadku

Cytat:
fajnie, że wypuścili cię do domku - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Cześć nowe Mamuśki!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 20:43   #1019
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angeliqe Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Mamusie z ogromną przyjemnością dołączam do wątku, mam nadzieję, że będziemy się wspierać do ostatnich chwil ciąży i dłuuuugo po porodach .
Wg usg rodzę 21.01.14, jestem w 6 tygodniu, mamy już serduszko bijące z prędkością 158uderzeń/min i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie .
Pomimo tego, że ciąża nieplanowana (w okolicach sierpnia poprzedniego roku przestaliśmy się starać o dzieciątko) ja i mój TŻ umieramy z radości.

Jeszcze raz; DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM MAMOM

PS Najlepsze jest to, że gin powiedziała mi, że to prezent urodzinowy od mojego TŻ - wg niej zapłodnienie wypadało właśnie w moje urodziny ;D
Witaj mi lekarz wyznaczył.date tez na 21.01
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na wiadomość od poloznej
Stary 2013-05-27, 20:46   #1020
Buka20
Raczkowanie

Cześć! Ciężko Was nadrobić w czytaniu Dzisiaj byłam u lekarza. Serduszko bije prawidłowo, ale jest za mały jak na "swój wiek" licząc od ostatniej miesiączki. Dostałam luteinę, za dwa tygodnie mam się znów zgłosić na badania. Pocieszam się tym, że być może owulacje miałam parę dni później i tak na prawdę wszystko jest ok Ważne, że Serduszko bije

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości