|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
rosette kadr nie kadr wyglada smiesznie
![]() bzyczka ano niby tak ![]() w ogole to jeszcze wycieraczki chce wymienic, ale nie umiem znalesc pasujacych pior wiec hcyba tez poprostu powiem mechnaikowi i niech sie tym zajmie
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy 273
i tez nie wymieniany, podobno sa nie do zdarcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maz wrocil z pracy.. bosko.. uwielbiam takie sytuacje on ma wolne a ja ide pracowac.. ale przynajmniej ten czas wolnej chaty konstruktywnie wykorzystaliśmy ![]()
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam wczoraj w biedronce taką koszulę http://tugazetka.pl/biedronka/2013.0...kie,niebieskie za 9,90
na żywo jest bardziej morelowa. BYły jeszcze granatowe, białe, beżowe z kokardą wiązaną na kołnierzyku.
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o samochody, to ja z przymusu muszę oglądać zakup kontrolowany i często polecają fiata. Podobno tani w eksploatacji i utrzymaniu. Mój tata miał hondę i zjadła ją rdza, ale przez 15 lat nic w niej nie musiała naprawaiać, chodziła bez zarzutu. Znam natomiast takie przysłowie ford mało wort .Volkawagen golf jest na pewno bardzo wytrzymały, ale twarde ma zawieszenie. We Francuzach podobno kuleje elektronika. Zawsze jakiegoś haka się znajdzie na auto . To jest zdecydowanie trudny i bardzo indywidualny wybór. Martucha - życzę udanego zakupu Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2013-05-27 o 13:28 |
|
|
|
|
#4296 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - te wszystkie "samochodowe" powiedzonka biorą się z dawnych lat, gdzie niemieckie było produkowane w Niemczech z niemieckich cześci, francuskie we Francji itd. Teraz większość samochodów wygląda podobnie, a części produkowane są w Chinach, mają dotrwać do końca gwarancji i tylko tyle. Zobaczcie ile Toyota wydaje komunikatów o bublach w samochodach ... strach się bać.
Kupując auto z drugiej/trzeciej ręki nigdy się nie wie co tak naprawdę się kupuję, bo auto na sprzedaż idzie odpicowane, z tekstami o dziadku jeżdżącym nim do kościoła Dlatego trzeba sprawdzić co się da.My mamy forda i następny też będzie ford (Marta - pewnie Mondek ), kupiliśmy go nam się podoba, jest pojemny i komfortowy. Nic w nim nie robiliśmy poza wymianą płynów i jednej wcieraczki. Jaka rdza????? Także hasło "Ford guzik wort" dla mnie nie istniej Patrzeć co się komu podoba, czy się wygodnie siedzi i czy części nie drogie (np. dostępne tylko w HAmeryce a warsztat tylko jeden w powiecie - była szefowa Tż ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
kolanka to u nas bracia mieli golfy i w każdym skrzynia padła, mówią że fiat ma twarde zawieszenie
iwka mój TŻ ma naprawdę esia od dziadka co jeździł do kościoła i do sklepu , miał mało przejechane i wszystko w serwisie autoryzowanym wymieniane, książka oryginalna i wpisy, ale co z tego, rdza nie wybiera
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- zalecają, zalecają, a gdy spytałam mojego wuja o to, to powiedział, że wystarczy zmienić jakąś tam linkę a nie od razu cały, bo nie trzeba- jest mechanikiem w policji muszę go wypytać jak to dokładnie wygląda następnym razem, bo my płacimy 300 zł, a pewnie wymiana części kosztuje 50 zł
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dziadek (niepalący) jest już legendarny w ogłoszeniach (czasami wymieniany na nianię) i do tego 100.000 przebiegu plus oczywiście słowo-klucz "jak igła". Co nie znaczy, że takie perełki się nie zdarzają. Najfajniej jest kupić auto testowe z salonu, mały przeebieg, jeszcze na gwarancji, ale one się rozchodzą jak świeże bułeczki najczęściej wśród pracowników i znajomych.Mój brat jeździ golfem, nigdy ze skrzynią nie miał problemów, wymienia tylko regularnie płyny, filtry itp. pierdołki, auto ma już coś koło 10 lat. Także nie ma reguły. Aaaaaa i auto sprowadzone z Holandii nie ma prawa kosztować mniej niż kupione oryginalnie w Polsce - tu na wstępie dowalają podatek od wprowadzenia auta do ruchu (coś a'la EKO-podatek) i w cenie sprzedaży musi się to odbić.
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
nio wiec wrocilam...niby wszystko jest ok, ale jutro musze isc do szpitala... tzn lekarz powiedzial zeby najlepiej jeszcze dzis, ale dzis juz sobie darowalam
![]() szczegoly w k... |
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Gucia, Kliwia nie wiem... chyba się czymś przytrułam. Dziś znowu mnie żołądek bolał ech.. Pomogłą nospa i drzemka. |
|
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opiekunka dzwoniła i powiedzieli jej, ze o miesiąc się przedłuża. W wodn powiedzieli, że się nie przeżuła ale nie są pewni ![]() Ale pewnie na rozpatrzenie pisma mając 2-4 tyg nie wiem ile... a ja potrzebuję odp. już ![]() Cytat:
![]() Ale pewnie na rozpatrzenie pisma mając 2-4 tyg nie wiem ile... a ja potrzebuję odp. już ![]() Ale pewnie na rozpatrzenie pisma mając 2-4 tyg nie wiem ile... a ja potrzebuję odp. już ![]() Hej! Dziś mieliśmy dzień mamy i taty fajnie było ale dzień ogólnie zaliczam do bardzo ciężkich... O 10-11 miałam taki spadek energii, ból głowy, ze miałam ochotę rozszarpać wszystkich...No i strasznie kaszle i boli mnie gardło
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-05-27 o 21:48 |
||
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co najlepsze mi się ta skrzynia popsuła akurat jak jechałam, że nie mogłam wrzucić jedynki i jak tu ruszyć
|
|
#4304 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakiś telefon na 2 karty sim?
![]() Samba może już wiesz, ale piszę- dziś dowiedziałam się, że po porodzie dają listę położnych i można sobie wybrać jaka ma do Ciebie przychodzić (zawsze przychodzą sprawdzić jak się czujesz, jak rana się goi, sprawdzić noworodka itp itd) i ponoć u nas w mieście są 2 polki
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzialenka - oby szybko się odczepił ten nieżyt. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2013-05-28 o 07:41 |
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nokia 200 i chyba 101
|
|
#4308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My kupiliśmy samochód spod salonu, z roczną gwarancją. I na początku mieliśmy ogromne przejścia z nimi (całe szczęście, że była ta gwarancja i mogliśmy skorzystać z tego), ale jak już wszystko wymienili co trzeba było to samochód jeździ bez zarzutu. pfu, pfu, pfu! Cytat:
Cytat:
No ale nie ważne, jak taką informację dostała Twoja opiekunka to pewnie tak może być. ale ja wysłałabym pismo, poprosiłabym o interpretację i poprosiłabym o przyspieszenie odpowiedzi ze względu na kończący się rok szkolny. Myślę, że mogą odpowiedzieć wcześniej niż za 14dni. Po kilku dni bym zadzwoniła, zapytała czy pismo dotarło i monitorowałabym to codziennie żeby przyspieszyć ich odpowiedź. Myślę, że jest to do zrobienia. Zdrowia! Witajcie. U mnie deszcz, szaro, buro... Ktosik wracaj z tym słońcem do nas co????? Wczoraj w pracy miałam sajgon. To co normalnie mi zajmuje 3 dni, musiałam przygotować w pół godziny. Jestem przekonana, że gdzieś popełniłam błąd i pewnie szybciutko to do mnie wróci... no ale zobaczymy. Lubię wariactwo w pracy, ale nie aż takie! ![]() Dzisiaj idę do mojej przyjaciółki. Będzie płacz! Wyjeżdża na kilka lat do Czech. Wiem, że będziemy się odwiedzać, no ale tęsknić będę no! Kupiłam jej czekoladki i wino - trzeba ją zadnie pożegnać.
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znalazlam u nas jedna Polke chyba jakos w lutym/marcu juz, ale wtedy byl chyba raptem 10 tc wiec wydawalo mi sie to za wczesnie w koncu kolo kwietnia zadzwonilam dowiedziec sie od niej cos o szkole rodzenia i przy okazji zapytac jak to jest z tymi poloznymi... i okazalo sie ze jest niemal za pozno zeby sie do niej zapisac bo ma juz kilka kobiet w podobnym terminie co moj, a dodatkowo chyba w szpitalu pracuje i juz srednio chciala mnie przyjac, ale ja ublagalam ze to 1 dziecko, z nikad pomocy hahahah i wolalabym po polsku hahahahahah nio i mnie przyjela... mam zadzwonic do niej jakos w lipcu czy sierpniu i juz umowimy sie na wizyte chyba przedporodowa jeszcze... nio i w ogole jak dzwonilam w tym kwietniu to ona mowi ze ok, ale ze w ciagu najblizszych 3 tyg nie da sie rady ze mna spotkac bo ma jeszcze duzo pan ktore urodzily pod opieka...nio ale ja jej mowie ze spoko teraz to jej nie potrzebuje haha nio i ona ponoc moze tez przyjechac do domu i na miejscu zrobic ci ktg...wiec albo u Was jest jakos inaczej, albo dostajesz liste, ale po porodzie juz nie masz takiego wyboru w osobach i musisz brac co jest...nie wiem czy u nas dostaje sie jakas liste... |
|
|
|
|
#4310 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka myślałam, że teo nie wiesz, a ja tutaj wyskoczyłam, a Ty wszystko wiesz buuu ![]() lecę sprawdzić tż ma takową i ja też chcieć
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza
ale co się dziwić jak taka pogoda za oknem :/
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki w moim rosmanie, ale mysle ze wkazdym promocja jest -40% na kosmetyki kolorowe i kosmetyki do pielegnacji twarzy
![]() Zakupilam sobie dzis zapas kremikow
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia nawet w tv o tym trąbili
do jutra takie ceny a chyba od piątku już są
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprawa się wyjaśniła - zostało mi tylko poinformować władze co pewnie będzie najtrudniejszym zadaniem ona uważa że mój awans to już przepadł doszczętnie![]() hej! idę się kimnąć po ciężkim dniu
|
||
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
ja w rossmanie zakupy poczyniłam
![]() dziś pada cały dzień, na Karolinę pogoda tak wpłynęła że cały dzień histeria nie poznaję swojego dziecka
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
na wszystkich ta pogoda tak działa :/ Lila dzisiaj też pokazywała i pokazuje różki bo nie śpi jeszcze :/
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
U nas słonecznie od 2 dni- w końcu, bo zeszły tydzień był deszczowy, lało non stop
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sam nie wiedział czego chce...no ale on chce na dwór a tu ciągle leje i leje....u nas było dzisiaj 9 stopni...![]() i zapomniałam bardzo spóźnione dla Kliwi i Madzi STO LAT ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
na urlopie jestem i nie chce mi się specjalnie do miasta jechać.... |
|||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Coś brak mi weny do pisania.
A ja byłam w rossmanie przedwczoraj i promocji nie widziałam, sporo ludzi było, ale ze mnie slepiec choć ostatnio wolę robić zakupy w hebe
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

.
Dzisiaj gadałam z babką ze studiów i już w ogóle najchętniej bym to walnęła i nie robiła tego awansu...
Mało tego 

a nie od razu cały, bo nie trzeba- jest mechanikiem w policji
muszę go wypytać jak to dokładnie wygląda następnym razem, bo my płacimy 300 zł, a pewnie wymiana części kosztuje 50 zł