Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 00:00   #1921
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Kurde, zasnelam z malym po 21 i obudzilam sie dopiero teraz, a mialam sie uczyc :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 01:32   #1922
YellowSheep
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny za wsparcie powiem Wam ze ja nic a nic nie rozumiem z zachowania tej baby... jest wielka awantura bo moja rodzinka sie wsciekla jak mozna tak sie zachowac no i sobie troche pogadali, dla mnie oni mogliby juz nie istniec bo tacy dziadkowie to nie dziadkowie. Pranie i prasowanie lezy i czeka, do rana wiekszosc rzeczy w lodowce mi sie zepsuje... same szkody, a na nadmiar kasy to my raczej nie narzekamy. Komp juz padl, telefony ledwo zyja ale musialam oczywiscie do Was zajrzec :P jakos damy rade, udalo nam sie zalatwic tyle ze jutro z rana zawrzemy umowe na nas i do 2 dni roboczych bedzie z powrotem swiatlo. Uwierzcie mi ze mine mialam nietega bo myslalam ze korki wywalilo a tam licznik zdjety, zero informacji nawet kartki nikt nie zostawil. W tauronie powiedzieli ze to bylo zdjecie na zlecenie klienta. Nie mam juz nerwow zeby sie przejmowac dziadami nawet na koncu z tz troche sie posmialismy bo co chwila wpadalismy na cos albo na siebie, swieczki nie dawaly rady niby sie smieje ale w glowie mi sie to nie miesci co to za ludzie...

jutro postaram sie zajrzec jak tylko sie troche gdzies podladuje dobrej nocy kochane jestescie niezastapione
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 03:57   #1923
Lenova
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny że jednak o mnie myślicie i pamiętacie

Bokeh ja wtedy jechałam do rodziców bo tam wesele mieliśmy. Ale jednak pociągiem się nie udało bo uciekł i pojechaliśmy busem. Ale to była masakra godz 22 a my musieliśmy w deszczu okropnym busa szukać .

Djerba ale głupia sprawa z tym przedszkolem. Da się Szadkę przenieść?

Yellow z całego serca współczuję ,ale jesteś bardzo dzielna,podziwiam:-*

Wisienko śliczna suknia!

Dziewczyny mam pytanie ile czasu minęło u Was od pojawienia się pierwszych oznak ząbkow to wyrżnięcia na powierzchnię? Bo ja mam wrażenie że u nas stanęło to w miejscu i mała się tylko męczy;(
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 06:04   #1924
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Czesc!
nancy brawa za 3 miesiace!
marsi nie badz taka i predko do nas wracaj!
szaja pozycz sobie od coreczek sliniak i czytaj ;-)
Dom rodzinny tz jest w miescie, ktore slynie na caly swiat z hodowli krow na jedna z najlepszych wolowin na swiecie.
Trzy dni pod rzad byla krowina na stole, kolejno steki, tataki (marynowane mieso w kawalku przez moment poddane termicznej obrobce; w wewnatrz jest surowe) oraz z grilla. A wszystko poprawiane truskawkami (konczy sie sezon i teraz sa najslodsze odmiany), pomaranczami odmiany kiyomi (b. slodkie i soczyste oraz czekoladowo malinowym sekaczem.

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

evel brawa dla Mai

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

szklanko zdrowiej nam!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 06:15   #1925
nafiyqa
Zakorzenienie

Co to za spanie? Wstajemy

U nas dzis pobudki o 1 i 5:30, wiec tragedii nie ma
Kubus chyba zrobil kupke, a ze wczoraj caly dzien nie bylo to az boje sie tam zajrzec...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-28 o 06:17
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 06:22   #1926
onaella
Zakorzenienie

Cześć

My już w drodze na lotnisko do zobaczenia na polskiej ziemi

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 06:45   #1927
meneq
Zakorzenienie

djerba a Sade juz mowi? Jak jej to idzie?
Stary 2013-05-28, 06:59   #1928
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Czesc dziewuszki
Na aplikacji jestem na 178 stronie,a jest 193. Siedze sobie ja,jajesznica ze szyczyporkiem i espresso,wiec jesli dziec litosciwie jeszcze pospi to uda mi sie nadrobic wreszcie do konca
W niedziele bylismy na komunii szwagra,boziuu co teraz za prezenty daje sie dzieciom jeszcze gowniarz byl zawiedziony,ze dostal od chrzestnego rower,bo liczyl na skuter... na jakiego grzyba 9-latkowi skuter Marcin zachowywal sie wzorowo,znow wszyscy mysla,ze leze w domu i pachne,bo tak grzecznego dziecia jeszcze nikt nie widzial
co mi utkwilo:
Gratuluje skonczonych miesiecy i nowyh osiagniec maluszkow. Marcinkowy czlowiek dalej sie nie przewraca,len jeden:p
Blogerko,ehhh uwazam,ze moj TZ za malo czasu nam poswieca i ogolnie zachowuje sie czasem jakby w ogole mozgownocy nie uzywal,ale jak czytam o Twoim to doceniam mojego Kamila... ehhh szkoda mi Ciebie strasznie,super ze juz sobie lepiej radzisz,ale to nie tak powinno wygladac rodzina, to nie zabawka ktorej mozna poswiecic czas,kiedy akurat ma sie na to ochote. Chwilami z tego co piszesz potrafi sie zachowac po ludzku,a potem znow wlacza mu sie egoista,ehh szpadlowaty kasztan:p
Pstryczku,my z TZ dalej wyzywamy sie od czerepow
Deli, szybko kinal pobyt matuli Twojej w Niemcowni. Kurcze,teraz bylismy na tej komunii u tescia w chacie i nie rozumiem,jak ja tyle czasu wytrzymalam w z tym wladca absolutnym... fajnie by bylo,jakbyscie mogli byc sami
Zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorowitym maluszkom. Dziec juz sapie w lozeczku,wiec lece
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:01   #1929
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry dziewczynki!

U nas noc jak zwykle,bez zmian. Pobudki co dwie godziny na jedzenie,jedną o 24 z rozmowami w toku
Na stale Cora wstala o 5,czyli troszkę lepiej niż wczoraj o 4!

Coś Poczytałam,ale Zjadło mi cytaty

Mika i Cała trzymam kciuki za dzieci!

Silver niezłą z Ciebie aparatka! Tak wkręcać wizażowe ciocie.

Bokeh- mąż bardzo się postarał
Hania potrzebuje po prostu więcej uwagi,Szaja o tym kiedyś pisała. Blanka jak nie śpi to też potrzebuje żebym była obok,bo jest płacz. Na macie poleży 10min a ją wtedy uprawiam sprint w domu Tylko moja do tego noce ma kiepskie,więc troszkę odpoczywam tylko w weekendy. W ciągu tygodnia mój mąż wychodzi o 6 rano i wraca po 18...

Yellow co za baba! Nie możesz jej wygarnąć jaka z niej babcią że zabiera prąd wnukowi? Co za ... !

Insolito ja też zaczęłam piszczeć,mała się Wystraszyla,ale to silniejsze ode mnie było.

Deli trzymam kciuki za mieszkanie,oby okazało się w porządku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:22   #1930
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

A jak do tego doszliście jakie objawy ???

Możesz cos wiecej napisac bo nie wiem czy mój to taki głodomór czy moze nieefektywnie ssie
Objaw to chyba przede wszystkim taki, ze pomimo tego, ze trzymam dostawcami go do 10 razy na dobę do piersi on i tak zjada ok. 500ml mm, przy piersi sobie cienka i dopiero butli sie najada.
Polozna laktacyjna obadala go palcem i stwierdziła, ze powinien zobaczyć go logopeda. Najgorsze jest to, ze ja do poradni laktacyjnej trafiłam już w 14 dobie życia synka i wtedy inna polozna na to nie wpadła, tylko skupialismy sie na tym, ze ja mam mało pokarmu i trzeba rozkręcić laktacje, 3,5 miesiąca pózniej byłam w tym samym punkcie, Laktacja nie rozkrecona, ale mamy chyba w końcu przyczynę.

Cieżko opisać mi te ćwiczenia, ale muszę mu masowac miejsca miedzy stawami, każdego paluszka dłoni i stupki, do tego przy dłoniach uciskac kilka razy palcem na środku dłoni potem zamknąć rozprostowana dłoń miedzy swoimi dwiema, stopki oprócz paluszkow trzeba masowac po zewnętrznej krawędzi. Do tego masarz języka od góry i spodu, masarz policzkow i masarz karczku. Poza tym mamy dużo wytykac język do małego żeby i on nauczył sie to robić. Zreszta te wszystkie masarze i stop i dłoni maja na celu rozluźnienie języka bo z tym właśnie mamy problech.
Ach i on ma odruch wymiotny na podniebieniu a tak być nie powinno.
To chyba tyle mam nadzieje, ze w miarę jasno to opisałam
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:27   #1931
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ah...jedna wielka porażka..
ale pinda, co to za podejście do dzieci, ona za karę w przedszkolu pracuje czy jak?
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie, ulżyło mi Z tym pełzanie to też tak mamy, a na podłodze jak leży na brzuszku też takie wygibasy robi. Tylko czasem mu wychodzi i "idzie" do przodu, czasem do tyłu, a najczęściej to kręci się w kółko. A jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Piotrek ładnie chwyta zabawki jak leży na pleckach, a na brzuszku wcale go nie interesują, nawet rączek do nich nie wyciąga, woli podziwiać otoczenie
Ktoś tu szuka na siłę dziury w całym
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny !! To Silver brała udział w niecnym planie mojego tż który kazł jej napisać tutaj o mikserach żeby się dowiedział jakiego nie chce a jaki chce ! haha
ale jaja. I jaki ten mikser dostałaś w końcu?
A ja sobie pomyślałam "Silver nadrobiła, pocytowała a nawet nie podziękowała za odpowiedzi dot. mikserów i nie napisała na co się decyduje. Toż to do niej nie podobne "
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
trzymajcie jutro za nas kciuki, jedziemy na 9:15, wiec pewnie odezwe sie po południu, albo dopiero wieczorem. zalezy jaka bedzie sytuacja.
musze w koncu poprasowac, bo mam taką kupę, że takiej chyba jeszcze nigdy nie miałyście zrobić obiad, sprzątnać chawirę, w miedzyczasie dzieciem sie zająć itp.
pewnie bede podczytywać, bo nie wytrzymam, żeby forum nie włączyć..
jezusicku... nałóg!!

aaa i jeszcze sobie pomyślałam, że może nie zechcą jej zaszczepić przez te plamy, jak myślicie?
za szczepienie, myślę że zaszczepią, mój miał na buzi straszne plamy jak mu ta skaza białkowa wyszła i szczepiony w terminie.
Cytat:
mam pytanie, czyścicie swoim szkrabom uszka tam w środku patyczkiem ? bo ja widze, że jej sie tam zbiera, a położna mi mówiła, żeby tego patyczaka nie uzywać.
jak sobie z tym radzicie?
ja jak widzę że miodek się zbiera to czyszczę patyczkami z ogranicznikiem ale nie wpycham głęboko, tylko z wierzchu
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Sukienka wybrana ,
No to już z górki
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się odmienia, jak się rejestrowałam to się okazało że wszystkie nicki jakie mi przychodziły naprędce do głowy były już zajęte. Akurat w tv szła reklama samochodu Kia więc wpisałam tylko w brzmieniu Kija żeby się mniej kojarzyło z samochodem, też zresztą było zajęte ale z rocznikiem przeszło Muszę przy okazji sprawdzić czy to coś znaczy, mam nadzieję że nic obraźliwego...
hehe dobre
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie powiem Wam ze ja nic a nic nie rozumiem z zachowania tej baby... jest wielka awantura bo moja rodzinka sie wsciekla jak mozna tak sie zachowac no i sobie troche pogadali, dla mnie oni mogliby juz nie istniec bo tacy dziadkowie to nie dziadkowie. Pranie i prasowanie lezy i czeka, do rana wiekszosc rzeczy w lodowce mi sie zepsuje... same szkody, a na nadmiar kasy to my raczej nie narzekamy. Komp juz padl, telefony ledwo zyja ale musialam oczywiscie do Was zajrzec :P jakos damy rade, udalo nam sie zalatwic tyle ze jutro z rana zawrzemy umowe na nas i do 2 dni roboczych bedzie z powrotem swiatlo. Uwierzcie mi ze mine mialam nietega bo myslalam ze korki wywalilo a tam licznik zdjety, zero informacji nawet kartki nikt nie zostawil. W tauronie powiedzieli ze to bylo zdjecie na zlecenie klienta. Nie mam juz nerwow zeby sie przejmowac dziadami nawet na koncu z tz troche sie posmialismy bo co chwila wpadalismy na cos albo na siebie, swieczki nie dawaly rady niby sie smieje ale w glowie mi sie to nie miesci co to za ludzie...

jutro postaram sie zajrzec jak tylko sie troche gdzies podladuje dobrej nocy kochane jestescie niezastapione
a jak Twój TŻ się zachował? Zadzwonił żeby opi.erdolić matkę?
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny że jednak o mnie myślicie i pamiętacie

Dziewczyny mam pytanie ile czasu minęło u Was od pojawienia się pierwszych oznak ząbkow to wyrżnięcia na powierzchnię? Bo ja mam wrażenie że u nas stanęło to w miejscu i mała się tylko męczy;(

U nas objawy już są od bardzo dawna, od początku kwietnia a nadal żaden ząbek się nie przebił

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-28 o 07:29
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:37   #1932
meneq
Zakorzenienie

djerba zrob porzadek w tym przedszkolu. Sade jest bystra, szybko sie nauczyla i zaczely ja proby nudzic. W glowie sie nie miesci, zeby zadna sie dzieckiem porzadnie nie zajela...
silver czy Ty przypadkiem nie zmienilas avataru? Mialas juz tego nie robic ;-)
bokeh tz sie pstaral!! Lubie to!!

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

cala trzymam kciuki!
Delikatnie oczyszczam tylko z brzegu takimi bardzo cieniutkimi paleczkami do uszu lub ustrojstwem, ktore tu kiedys na zyczenie kiji wstawialam
Stary 2013-05-28, 07:41   #1933
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Yellow- no taki numer to nawet durnej tesciowej nie powinien przyjsc do bani malutkie dziecko bez pradu zostawic? no w pale sie nie miesci...
Djerba,biedna Sade te przedszkolanki noektore to za kare z dziecmi chyba siedza... Rok temu staralam sie o staz w przedszkolu prywatnym. 700 zeta rodzice placili,bo niby super hiper rozwijajace zajecia,ekstra obiadki angielski rytmika full wypas. taaa na zajeciach z angielskiego dzieci gadaly miedzy soba,Pani nawet nie starala sie ich zainteresowac,odwalila na odpieprz to co miala i poszla. Pora usypiania- taki Olek nie mogl zasnac i text do niego" jak nie zasniesz to zabiore Ci koldre i zabrala. nie spal dalej to do lazienki go wyciagnela nie wiem co z nim tam robila...
Obiad- dzieciaczek nie lubil marchewki,ale za to zjadl miesko,chcial jeszcze- nie zjadles marchewki to nie dostaniesz,nie ma juz. A same nawalily sobie kopice na talerz i wcinaly... Porazka...
Bokeh, z Marcinkowym ludkiem to samo. Owszem,polezy w bujaczku,czy na macie,ale tylko jak bede sie na niego patrzec i z nim debatowac. Aa no i ja to nie moge sie z moja matka dogadac,ale to jedyna babcia Marcina bo tesciowa zmarla 2 lata temu... Zlota kobieta,nie wiem jakbym sie z nia teraz dogadywala,ale na pewno lepiej niz z tym babsztylem No i wszystkiego najlepszego dla Hani za wczoraj
Ellmi powrotu do zdrowia.
Aaa pokaze Wam jak Marcinek ladnie zasypia teraz z pluszakiem i jakie kwiatki dostalam od niego. Tz nie pomyslal o tym co prawda,tylko moja babunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1369719590022.jpg (77,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1369719608517.jpg (55,5 KB, 42 załadowań)
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:43   #1934
ILLUSION
Wtajemniczenie

U nas dziś pobudka o 6, a tak twardo spałam że nie słyszałam nawet jak mąż wychodził...nawet jak mu budzik dzwonił nie słyszałam i jak wstawał...dawno tak nie było. Na stole w kuchni znalazłam tylko kartkę "Kup cukier maleńka". Widział chyba jak twardo śpię bo zawsze rano przed wyjściem mi mówi żebym coś kupiła.
Wczoraj mnie synek zaskoczył. Zasnął o 18, o 20 zjadł cyca na śpiocha. O 22 poszliśmy z mężem do sypialni do spania a on nagle się obudził, oczy jak 5 zł i się śmieje. Pierwszy raz mu się zdarzyło coś takiego. Myślę sobie ...no to ładnie, po moim spaniu. Cycka na dodatek nie chciał a miałam nadzieję że uśnie przy cycku. No ale na szczęście ululałam go, pomiętolił kocyk i usnął o 22:30.

Pogoda chyba niezła dziś będzie. Wczoraj deszczowo było ale między 10 a 12 udało się na spacer wyjść. Dobrze tylko że folię na wózek wzięłam bo jak wracałam to już zaczynało padać. No a dzisiaj słonce mi zagląda przez okno. Po południu jedziemy do mojego brata. Już nie mogę się doczekać bo dawno chrześniaka nie widziałam a brat opowiadał że jest na etapie ganiania psa po mieszkaniu, ściągania wszystkiego ze stolika kawowego i otwierania szafek (ma 11 miesięcy). ciekawa tylko jestem jak Igi zniesie te odwiedziny bo dopiero na 18 jedziemy bo mój brat dopiero wtedy z pracy wraca a ostatnio Igi już padnięty i marudny przed 18.
Stary 2013-05-28, 07:46   #1935
meneq
Zakorzenienie

ellmi a jak podajesz syropek?
Jak podawalam Yae wit. K, to wzielam sie na sposob i wkladalam jej do buzi sam smoczek od butelki i wlewalam do niego lekarstwo. Smoczek ssala w najlepsze, a za nim sie zorientowala, lekarstwo splywalo prosto do gardla.
Ale Yae jest bezsmoczkowa, to moze dlatego tyle radochy bylo
Stary 2013-05-28, 07:47   #1936
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

Aaa pokaze Wam jak Marcinek ladnie zasypia teraz z pluszakiem i jakie kwiatki dostalam od niego. Tz nie pomyslal o tym co prawda,tylko moja babunia
O jeju wzruszyłam się. Cudnie! Oba zdjęcia fenomenalne a Marcinek słodziak!
Stary 2013-05-28, 07:49   #1937
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kubus chyba zrobil kupke, a ze wczoraj caly dzien nie bylo to az boje sie tam zajrzec...
Ja do swojej wolę od razu... mniej 'sprzątania' jak jest na świeżo i czasem uda się uratować ubranko
Cytat:
Marcin zachowywal sie wzorowo,znow wszyscy mysla,ze leze w domu i pachne,bo tak grzecznego dziecia jeszcze nikt nie widzial
Moja w gościach też stwarza pozory, że niby aniołek

A w ogóle to dzień dobry Wstałam dziś specjalnie wcześniej jak mała jeszcze spała, żeby pouczyć się języka, który kurs to wykupiłam na gruperze, ale Mała chyba nie chce żeby matka tak sama siedziała i już się przeciąga.... a miałam taki ambitny plan

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-05-28 o 07:52
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:04   #1938
meneq
Zakorzenienie

Noc u nas byla piekna. Yae zasnela przed 21, o 5.30 szybkie karmienie i jeszcze pospala do 8. Ale od tego czasu bujamy sie jak bokeh z Hania. Ratunku!! Jest 15 a od rana nic w ustach nie mialam
Stary 2013-05-28, 08:06   #1939
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja się pytam gdzie ten maj??? 11 stopni, wieje jak szlag i ulewy! Nie wierzę w lato
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:26   #1940
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

No masakra jakaś, co za babsztyl! Ja bym jej chyba w rewanżu zabroniła jakichkolwiek kontaktòw z dzieckiem bo nie wiadomo co jeszcze jest w stanie wymyślić...

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
nancy brawa za 3 miesiace!
marsi nie badz taka i predko do nas wracaj!
szaja pozycz sobie od coreczek sliniak i czytaj ;-)
Dom rodzinny tz jest w miescie, ktore slynie na caly swiat z hodowli krow na jedna z najlepszych wolowin na swiecie.
Trzy dni pod rzad byla krowina na stole, kolejno steki, tataki (marynowane mieso w kawalku przez moment poddane termicznej obrobce; w wewnatrz jest surowe) oraz z grilla. A wszystko poprawiane truskawkami (konczy sie sezon i teraz sa najslodsze odmiany), pomaranczami odmiany kiyomi (b. slodkie i soczyste)
Chyba już Cię nie lubię

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:28
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:29   #1941
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No masakra jakaś, co za babsztyl! Ja bym jej chyba w rewanżu zabroniła jakichkolwiek kontaktòw z dzieckiem bo nie wiadomo co jeszcze jest w stanie wymyślić...

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Chyba już Cię nie lubię
Nie rob mi tego...
Stary 2013-05-28, 08:35   #1942
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41030536]Ja się pytam gdzie ten maj??? 11 stopni, wieje jak szlag i ulewy! Nie wierzę w lato [/QUOTE]

Ja też się dołączam

Na dodatek okres dostałam aaaa nie chcę.................

Cytat:

Przystojniak z niego
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:38   #1943
Ewik86
Zakorzenienie

Hej, Domcia właśnie jest na wizycie u kardiologa, mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!

Robię obiad w kuchni, a malutka leży na macie, co chwilkę zaglądam co robi, a że mam otwarta kuchnię, to wystarczy, że wyjrzę przez barek. Ale coś mnie tknęło, podchodzę do Niej, a obok jej głowki "spaceruje" pająk! Duży i gruby i czarny!!! brrr...
Musiałam przemóc moją arachnofobię.. nawet nie wyobrażacie sobie ile mnie to kosztowało.. Do tej pory się trzęsę..
Wyobrażam sobie doskonale, bo ja też panicznie boję się pająków. Nawet jak patrzę na jakiegoś małego z daleka to mam dreszcze...

Cytat:
my zaraz wychodzimy na spacerros, zajrze wieczorem jak sie obrobie ze wszystkim. ta jutrzejsza szczepionka już mi spędza sen z powiek, w dodatku te plamska...
dzisiaj Julka jak zje to zaraz sie na brzuch przekreca i zwraca, i cała zarzygana. co ją odwróce to ona sruuu i tak sie bujamy haha

Ale dzisiaj zaczęła podnosić głowke jak leży

i fotka dla cioteczek ;-)
dla Julci. Fotka jak zwykle świetna Ciekawe co dziś nam zaserwujesz

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Uwielbiam zdjęcia Twojej małej.

Yellow brak słów, teściowej się we łbie niezle poprzewracalo.

My już po wizycie wyprowadzi, była bardzo owocna, synalek popisał sie swoimi wszystkimi umiejętnościami, najpierw mnie osiusial, karmiłam go tam, po czym sporym chusteczki ulał to co zjadł na mnie i na podłogę gabinetu a na koniec zrobił kupę
Alevwracajac do meritum, pani logopeda obejrzała małego i faktycznie wyszło, ze moje problemy z karmieniem to nie mój defekt, tylko mały nie załapal o co chodzi z tym całym ssaniem i to pózniej może sie odbić na rozwoju jego mowy. Pani pokazała nam masakrze, stopek, dłoni, języka i karku i buzki i mamy każda cześć tak masowac 3 razy dziennie, mogę podawać pierś ufff w sumie i tak bym podawała no i kontrola za 2tygodnie. Lecę do mojej marudki.
Niezły jest

Cytat:
Black, moja znajoma rodziła sn córeczkę chyba z 4,5kg. Poszła jej prawie cała miednica, ale się wykurowała... i potem synka też rodziła sn.
Chyba bym srała pod siebie ze strachu przed kolejnym porodem.

Cytat:

ooo to Kubuś lepiej śpi teraz od mojej Domci. Wczoraj zasnęła o 20, a pobudki były o 23, 2, 4 i wstała w końcu o 5:30 Padam

Cytat:
Yellow- no taki numer to nawet durnej tesciowej nie powinien przyjsc do bani malutkie dziecko bez pradu zostawic? no w pale sie nie miesci...
Djerba,biedna Sade te przedszkolanki noektore to za kare z dziecmi chyba siedza... Rok temu staralam sie o staz w przedszkolu prywatnym. 700 zeta rodzice placili,bo niby super hiper rozwijajace zajecia,ekstra obiadki angielski rytmika full wypas. taaa na zajeciach z angielskiego dzieci gadaly miedzy soba,Pani nawet nie starala sie ich zainteresowac,odwalila na odpieprz to co miala i poszla. Pora usypiania- taki Olek nie mogl zasnac i text do niego" jak nie zasniesz to zabiore Ci koldre i zabrala. nie spal dalej to do lazienki go wyciagnela nie wiem co z nim tam robila...
Obiad- dzieciaczek nie lubil marchewki,ale za to zjadl miesko,chcial jeszcze- nie zjadles marchewki to nie dostaniesz,nie ma juz. A same nawalily sobie kopice na talerz i wcinaly... Porazka...
Bokeh, z Marcinkowym ludkiem to samo. Owszem,polezy w bujaczku,czy na macie,ale tylko jak bede sie na niego patrzec i z nim debatowac. Aa no i ja to nie moge sie z moja matka dogadac,ale to jedyna babcia Marcina bo tesciowa zmarla 2 lata temu... Zlota kobieta,nie wiem jakbym sie z nia teraz dogadywala,ale na pewno lepiej niz z tym babsztylem No i wszystkiego najlepszego dla Hani za wczoraj
Ellmi powrotu do zdrowia.
Przystojniaczek

Djerba masakra z tym przedszkolem. Chyba bym pomyślała o zmianie od września...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:38   #1944
iffonka7
Zadomowienie

U nas dzisiaj noc srednia, pobudka o 2 a pozniej o 5 z placzem i wielkimi baczkami i do teraz sie meczyl, właśnie biedaczysko usnęło ale watpie zeby na dlugo. Nie wiem co znowu jest nie tak z tym jego brzuszkiem, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie kupka.

U nas też pogoda do ............ leje od rana.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:39
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:41   #1945
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

Moja od dłuższego czasu pierwszą po nocy megabombę wali chwilę przed tym jak tatusiowi dzwoni budzik więc go deleguję do rozbrajania jak się obudzi
Stary 2013-05-28, 08:44   #1946
Ewik86
Zakorzenienie

A w ogóle to chciałam Wam ponarzekać, że wykrakałam sobie wcześniejsze wstawanie Dominiki. Wystarczyło, że raz napisałam, że dość wcześnie wstaje, ale że w sumie powinnam się cieszyć, bo niektóre dzieciaczki wstają 4-5 i co? Tylko to napisałam, a Domcia zaczęła się budzić 5-5:30 A nie doceniałam, że śpi do 7 to teraz mam za swoje

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-28, 08:52   #1947
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
patrz jaki Szpieg z Krainy Deszczowców, karrramba

Cytat:

Sukienka wybrana , będzie jednak taka jak ta w załączniku, tylko rękawek 3/4 i z koronki. Po ciąży zostały mi brzydkie ramiona, więc w takiej będę się o wiele lepiej czuła. I na gorsecie też koronka, a dół tiulowy. Pola była z nami, bardzo grzeczna, mama ją nosiła po sklepie i wszystko pokazywała. Byliśmy tam może pół godziny. Babka fajna, od razu mamę skojarzyła i powiedziała, że ja do siostry podobna jestem.
Pomierzyła mi wszystko, co miała pomierzyć, powiedziałam, jaką kiecę chcę. Ona dała mi jedną do przymierzenia, żeby dół dopasować. Idealny. Jeszcze sobie przymierzyłam jedne buty i jakby co, to je wezmę. I tyle.
Stwierdziła, że jesteśmy z Justyną zupełnymi przeciwieństwami - inny styl i szybkość doboru kreacji.

jaka piękna suknia, będziesz w niej wyglądać jak księżniczka

Cytat:
wisienka, jak wrzuciłaś zdjęcie tej kiecki ślubnej to aż poszłam swoje zdjecia ślubne poprzeglądać... jaki człowiek był piekny i młody
też chciałam taką tiulową, ale niestety wyszła inna
ehhhh...
Cytat:
Masakra, pobeczałam się, nie wyobrażam sobie takiej tragedia i tego co Ci ludzie przeżyli Do tego jeszcze takie zachowanie personelu. Jak do rodzącej kobiety, można krzyczeć zamknij się, jak można z uśmiechem mówić ojcu, że jego syna "pompują" ?
daj spokój... aż zamarłam jak on to opowiadał. i żaden lekarz sie nie spieszył do pomocy, co za fiuty niemyte, czemu tacy ludzie pracują w szpitalach...
a w ogóle to mnie dziwi jak oni usg robili, że bedzie 3800 a sie okazało, że 5,5 kg... [/QUOTE]
poryczałam się jak oglądałam wczoraj tego lisa, totalna znieczulica wśród personelu a nawet jakby urodziła, to przecież by ją porozrywało 5,5 kg
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny wlasnie gadam z kolegą z grupy, ma do wynajecia mieszkanie 44 metry za 400zl plus czyns 200 i oplaty i kurna jade obejrzec w czwartek/piątek.
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cała, ja tego nie oglądałam, bo dopiero teraz Was przeczytałam, ale co do błędnego USG - to tuż przed porodem, kuzynka mojego szwagra miała robione USG, na którym wyszło, że jej dzidziol ma maks 3,5kg. Wydawało jej się to dziwne, bo na poprzednim USG wyszło już 4kg, ale lekarz powiedział, że zmierzył bardzo dokładnie, mają super aparat i na pewno pomyłki nie będzie, dziecko jest mniejsze, niż myśleli - a brzuch miała GIGANTYCZNY... No i potem był poród, bardzo ciężki, parte trwały wieczność i musieli próżnociągiem wyciągać dziecko - co się okazało? Że jej synek ważył 4800g!! Do tej pory ma wydłużoną główkę, choć ma już 6 lat... Na szczęście poza tą drobną pozostałością po ciężkim porodzie, wszystko z nim dobrze, jest bardzo fajny.

A z kolei siostra mojej znajomej, mająca niecałe 160cm wzrostu, urodziła SN swojego synka, który ważył 5200. Synek jest cały i zdrowy, ale ona miała po tym porodzie ciężką operację i rehabilitację, bo jej pękła jakaś kość w biodrze i nie mogłaby chodzić, gdyby jej nie zoperowali... Masakra.

W takich chwilach dziękuję losowi, że moja Oliwa miała tylko 3300g i mój poród był taki ekspresowy i bezproblemowy...
mojej znajomej tuż przed porodem z usg wyszło 3500 po porodzie ciężkim i długim okazało się, że Mały ma 4500.
Cytat:
Nie wiem jak się odmienia, jak się rejestrowałam to się okazało że wszystkie nicki jakie mi przychodziły naprędce do głowy były już zajęte. Akurat w tv szła reklama samochodu Kia więc wpisałam tylko w brzmieniu Kija żeby się mniej kojarzyło z samochodem, też zresztą było zajęte ale z rocznikiem przeszło Muszę przy okazji sprawdzić czy to coś znaczy, mam nadzieję że nic obraźliwego...
tak się właśnie kiedyś zastanawiam co może znaczyć Twój nick to już wiem
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
U nas dziś pobudka o 6, a tak twardo spałam że nie słyszałam nawet jak mąż wychodził...nawet jak mu budzik dzwonił nie słyszałam i jak wstawał...dawno tak nie było. Na stole w kuchni znalazłam tylko kartkę "Kup cukier maleńka". Widział chyba jak twardo śpię bo zawsze rano przed wyjściem mi mówi żebym coś kupiła.
Wczoraj mnie synek zaskoczył. Zasnął o 18, o 20 zjadł cyca na śpiocha. O 22 poszliśmy z mężem do sypialni do spania a on nagle się obudził, oczy jak 5 zł i się śmieje. Pierwszy raz mu się zdarzyło coś takiego. Myślę sobie ...no to ładnie, po moim spaniu. Cycka na dodatek nie chciał a miałam nadzieję że uśnie przy cycku. No ale na szczęście ululałam go, pomiętolił kocyk i usnął o 22:30.

Pogoda chyba niezła dziś będzie. Wczoraj deszczowo było ale między 10 a 12 udało się na spacer wyjść. Dobrze tylko że folię na wózek wzięłam bo jak wracałam to już zaczynało padać. No a dzisiaj słonce mi zagląda przez okno. Po południu jedziemy do mojego brata. Już nie mogę się doczekać bo dawno chrześniaka nie widziałam a brat opowiadał że jest na etapie ganiania psa po mieszkaniu, ściągania wszystkiego ze stolika kawowego i otwierania szafek (ma 11 miesięcy). ciekawa tylko jestem jak Igi zniesie te odwiedziny bo dopiero na 18 jedziemy bo mój brat dopiero wtedy z pracy wraca a ostatnio Igi już padnięty i marudny przed 18.
pożycz trochę tego słońca u nas wietrznie i zimno
kiedy te nasze dzieciątka będą miały 11 m-cy
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Noc u nas byla piekna. Yae zasnela przed 21, o 5.30 szybkie karmienie i jeszcze pospala do 8. Ale od tego czasu bujamy sie jak bokeh z Hania. Ratunku!! Jest 15 a od rana nic w ustach nie mialam

dziewczynki mojemu dzieciowi coś się poprzestawiało
w nocy po kąpieli śpi 7 h a dziś spał uwaga 8h, usnął koło 8, koło 9 zaczął płakać to na śpiocha dałam mu cyca i spał do 4, co prawda o 2 się obudził ale jak tż do niego wstał i dał smoka to usnął dalej. Jak już wstał o tej 4 to myślałam, że ze spania dzisiaj nici ale zjadł, trochę pokwękał i pouśmiechał się i o 4:30 został przeniesiony do swojego łóżeczka,w którym spał do 8,jestem w ciężkim szoku. Wstał, przewinęłam go, zjadł i teraz walczy na macie z małpką i słonikiem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:54   #1948
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczynki mojemu dzieciowi coś się poprzestawiało
w nocy po kąpieli śpi 7 h a dziś spał uwaga 8h, usnął koło 8, koło 9 zaczął płakać to na śpiocha dałam mu cyca i spał do 4, co prawda o 2 się obudził ale jak tż do niego wstał i dał smoka to usnął dalej. Jak już wstał o tej 4 to myślałam, że ze spania dzisiaj nici ale zjadł, trochę pokwękał i pouśmiechał się i o 4:30 został przeniesiony do swojego łóżeczka,w którym spał do 8,jestem w ciężkim szoku. Wstał, przewinęłam go, zjadł i teraz walczy na macie z małpką i słonikiem
Fajnie, oby poprzestawiało mu się na dłużej

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-28, 08:55   #1949
Kija80
Zadomowienie

Ewik daj znać co z Domcią po wizycie

Nomen super foty!
Stary 2013-05-28, 08:56   #1950
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cześć

My już w drodze na lotnisko do zobaczenia na polskiej ziemi
spokojnej podróży
Cytat:
Moja od dłuższego czasu pierwszą po nocy megabombę wali chwilę przed tym jak tatusiowi dzwoni budzik więc go deleguję do rozbrajania jak się obudzi

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A w ogóle to chciałam Wam ponarzekać, że wykrakałam sobie wcześniejsze wstawanie Dominiki. Wystarczyło, że raz napisałam, że dość wcześnie wstaje, ale że w sumie powinnam się cieszyć, bo niektóre dzieciaczki wstają 4-5 i co? Tylko to napisałam, a Domcia zaczęła się budzić 5-5:30 A nie doceniałam, że śpi do 7 to teraz mam za swoje
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Fajnie, oby poprzestawiało mu się na dłużej
oby i Twojej Malutkiej tak się poprzestawiało
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości