|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
niby sie smieje ale w glowie mi sie to nie miesci co to za ludzie... jutro postaram sie zajrzec jak tylko sie troche gdzies podladuje dobrej nocy kochane |
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny że jednak o mnie myślicie i pamiętacie
![]() Bokeh ja wtedy jechałam do rodziców bo tam wesele mieliśmy. Ale jednak pociągiem się nie udało bo uciekł i pojechaliśmy busem. Ale to była masakra godz 22 a my musieliśmy w deszczu okropnym busa szukać . Djerba ale głupia sprawa z tym przedszkolem. Da się Szadkę przenieść? Yellow z całego serca współczuję ,ale jesteś bardzo dzielna,podziwiam:-* Wisienko śliczna suknia! Dziewczyny mam pytanie ile czasu minęło u Was od pojawienia się pierwszych oznak ząbkow to wyrżnięcia na powierzchnię? Bo ja mam wrażenie że u nas stanęło to w miejscu i mała się tylko męczy;( |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Czesc!
nancy brawa za 3 miesiace! marsi nie badz taka i predko do nas wracaj! szaja pozycz sobie od coreczek sliniak i czytaj ;-) Dom rodzinny tz jest w miescie, ktore slynie na caly swiat z hodowli krow na jedna z najlepszych wolowin na swiecie. Trzy dni pod rzad byla krowina na stole, kolejno steki, tataki (marynowane mieso w kawalku przez moment poddane termicznej obrobce; w wewnatrz jest surowe) oraz z grilla. A wszystko poprawiane truskawkami (konczy sie sezon i teraz sa najslodsze odmiany), pomaranczami odmiany kiyomi (b. slodkie i soczyste oraz czekoladowo malinowym sekaczem. ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- evel brawa dla Mai ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- szklanko zdrowiej nam!! |
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za spanie? Wstajemy
![]() ![]() U nas dzis pobudki o 1 i 5:30, wiec tragedii nie ma ![]() Kubus chyba zrobil kupke, a ze wczoraj caly dzien nie bylo to az boje sie tam zajrzec...
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-28 o 06:17 |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
djerba a Sade juz mowi? Jak jej to idzie?
|
|
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Czesc dziewuszki
Na aplikacji jestem na 178 stronie,a jest 193. Siedze sobie ja,jajesznica ze szyczyporkiem i espresso,wiec jesli dziec litosciwie jeszcze pospi to uda mi sie nadrobic wreszcie do konca W niedziele bylismy na komunii szwagra,boziuu co teraz za prezenty daje sie dzieciom jeszcze gowniarz byl zawiedziony,ze dostal od chrzestnego rower,bo liczyl na skuter... na jakiego grzyba 9-latkowi skuter Marcin zachowywal sie wzorowo,znow wszyscy mysla,ze leze w domu i pachne,bo tak grzecznego dziecia jeszcze nikt nie widzial co mi utkwilo: Gratuluje skonczonych miesiecy i nowyh osiagniec maluszkow. Marcinkowy czlowiek dalej sie nie przewraca,len jeden:p Blogerko,ehhh uwazam,ze moj TZ za malo czasu nam poswieca i ogolnie zachowuje sie czasem jakby w ogole mozgownocy nie uzywal,ale jak czytam o Twoim to doceniam mojego Kamila... ehhh szkoda mi Ciebie strasznie,super ze juz sobie lepiej radzisz,ale to nie tak powinno wygladac rodzina, to nie zabawka ktorej mozna poswiecic czas,kiedy akurat ma sie na to ochote. Chwilami z tego co piszesz potrafi sie zachowac po ludzku,a potem znow wlacza mu sie egoista,ehh szpadlowaty kasztan:p Pstryczku,my z TZ dalej wyzywamy sie od czerepow Deli, szybko kinal pobyt matuli Twojej w Niemcowni. Kurcze,teraz bylismy na tej komunii u tescia w chacie i nie rozumiem,jak ja tyle czasu wytrzymalam w z tym wladca absolutnym... fajnie by bylo,jakbyscie mogli byc sami Zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorowitym maluszkom. Dziec juz sapie w lozeczku,wiec lece |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
U nas noc jak zwykle,bez zmian. Pobudki co dwie godziny na jedzenie,jedną o 24 z rozmowami w toku ![]() Na stale Cora wstala o 5,czyli troszkę lepiej niż wczoraj o 4! Coś Poczytałam,ale Zjadło mi cytaty Mika i Cała trzymam kciuki za dzieci! Silver niezłą z Ciebie aparatka! Tak wkręcać wizażowe ciocie. ![]() Bokeh- mąż bardzo się postarał ![]() Hania potrzebuje po prostu więcej uwagi,Szaja o tym kiedyś pisała. Blanka jak nie śpi to też potrzebuje żebym była obok,bo jest płacz. Na macie poleży 10min a ją wtedy uprawiam sprint w domu Tylko moja do tego noce ma kiepskie,więc troszkę odpoczywam tylko w weekendy. W ciągu tygodnia mój mąż wychodzi o 6 rano i wraca po 18...Yellow co za baba! Nie możesz jej wygarnąć jaka z niej babcią że zabiera prąd wnukowi? Co za ... ! Insolito ja też zaczęłam piszczeć,mała się Wystraszyla,ale to silniejsze ode mnie było. Deli trzymam kciuki za mieszkanie,oby okazało się w porządku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polozna laktacyjna obadala go palcem i stwierdziła, ze powinien zobaczyć go logopeda. Najgorsze jest to, ze ja do poradni laktacyjnej trafiłam już w 14 dobie życia synka i wtedy inna polozna na to nie wpadła, tylko skupialismy sie na tym, ze ja mam mało pokarmu i trzeba rozkręcić laktacje, 3,5 miesiąca pózniej byłam w tym samym punkcie, Laktacja nie rozkrecona, ale mamy chyba w końcu przyczynę. Cieżko opisać mi te ćwiczenia, ale muszę mu masowac miejsca miedzy stawami, każdego paluszka dłoni i stupki, do tego przy dłoniach uciskac kilka razy palcem na środku dłoni potem zamknąć rozprostowana dłoń miedzy swoimi dwiema, stopki oprócz paluszkow trzeba masowac po zewnętrznej krawędzi. Do tego masarz języka od góry i spodu, masarz policzkow i masarz karczku. Poza tym mamy dużo wytykac język do małego żeby i on nauczył sie to robić. Zreszta te wszystkie masarze i stop i dłoni maja na celu rozluźnienie języka bo z tym właśnie mamy problech.Ach i on ma odruch wymiotny na podniebieniu a tak być nie powinno. To chyba tyle mam nadzieje, ze w miarę jasno to opisałam
|
|
|
|
|
#1931 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
ale pinda, co to za podejście do dzieci, ona za karę w przedszkolu pracuje czy jak?
Cytat:
![]() Cytat:
A ja sobie pomyślałam "Silver nadrobiła, pocytowała a nawet nie podziękowała za odpowiedzi dot. mikserów i nie napisała na co się decyduje. Toż to do niej nie podobne "Cytat:
za szczepienie, myślę że zaszczepią, mój miał na buzi straszne plamy jak mu ta skaza białkowa wyszła i szczepiony w terminie.Cytat:
No to już z górki Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas objawy już są od bardzo dawna, od początku kwietnia a nadal żaden ząbek się nie przebił
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-28 o 07:29 |
|||||||
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
djerba zrob porzadek w tym przedszkolu. Sade jest bystra, szybko sie nauczyla i zaczely ja proby nudzic. W glowie sie nie miesci, zeby zadna sie dzieckiem porzadnie nie zajela...
silver czy Ty przypadkiem nie zmienilas avataru? Mialas juz tego nie robic ;-) bokeh tz sie pstaral!! Lubie to!! ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- cala trzymam kciuki! Delikatnie oczyszczam tylko z brzegu takimi bardzo cieniutkimi paleczkami do uszu lub ustrojstwem, ktore tu kiedys na zyczenie kiji wstawialam |
|
|
|
#1933 |
|
Rozeznanie
|
Yellow- no taki numer to nawet durnej tesciowej nie powinien przyjsc do bani
malutkie dziecko bez pradu zostawic? no w pale sie nie miesci... Djerba,biedna Sade te przedszkolanki noektore to za kare z dziecmi chyba siedza... Rok temu staralam sie o staz w przedszkolu prywatnym. 700 zeta rodzice placili,bo niby super hiper rozwijajace zajecia,ekstra obiadki angielski rytmika full wypas. taaa na zajeciach z angielskiego dzieci gadaly miedzy soba,Pani nawet nie starala sie ich zainteresowac,odwalila na odpieprz to co miala i poszla. Pora usypiania- taki Olek nie mogl zasnac i text do niego" jak nie zasniesz to zabiore Ci koldre i zabrala. nie spal dalej to do lazienki go wyciagnela nie wiem co z nim tam robila... Obiad- dzieciaczek nie lubil marchewki,ale za to zjadl miesko,chcial jeszcze- nie zjadles marchewki to nie dostaniesz,nie ma juz. A same nawalily sobie kopice na talerz i wcinaly... Porazka... Bokeh, z Marcinkowym ludkiem to samo. Owszem,polezy w bujaczku,czy na macie,ale tylko jak bede sie na niego patrzec i z nim debatowac. Aa no i ja to nie moge sie z moja matka dogadac,ale to jedyna babcia Marcina bo tesciowa zmarla 2 lata temu... Zlota kobieta,nie wiem jakbym sie z nia teraz dogadywala,ale na pewno lepiej niz z tym babsztylem Ellmi powrotu do zdrowia. Aaa pokaze Wam jak Marcinek ladnie zasypia teraz z pluszakiem i jakie kwiatki dostalam od niego. Tz nie pomyslal o tym co prawda,tylko moja babunia
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś pobudka o 6, a tak twardo spałam że nie słyszałam nawet jak mąż wychodził...nawet jak mu budzik dzwonił nie słyszałam i jak wstawał...dawno tak nie było. Na stole w kuchni znalazłam tylko kartkę "Kup cukier maleńka". Widział chyba jak twardo śpię bo zawsze rano przed wyjściem mi mówi żebym coś kupiła.
Wczoraj mnie synek zaskoczył. Zasnął o 18, o 20 zjadł cyca na śpiocha. O 22 poszliśmy z mężem do sypialni do spania a on nagle się obudził, oczy jak 5 zł i się śmieje. Pierwszy raz mu się zdarzyło coś takiego. Myślę sobie ...no to ładnie, po moim spaniu. Cycka na dodatek nie chciał a miałam nadzieję że uśnie przy cycku. No ale na szczęście ululałam go, pomiętolił kocyk i usnął o 22:30. Pogoda chyba niezła dziś będzie. Wczoraj deszczowo było ale między 10 a 12 udało się na spacer wyjść. Dobrze tylko że folię na wózek wzięłam bo jak wracałam to już zaczynało padać. No a dzisiaj słonce mi zagląda przez okno. Po południu jedziemy do mojego brata. Już nie mogę się doczekać bo dawno chrześniaka nie widziałam a brat opowiadał że jest na etapie ganiania psa po mieszkaniu, ściągania wszystkiego ze stolika kawowego i otwierania szafek (ma 11 miesięcy). ciekawa tylko jestem jak Igi zniesie te odwiedziny bo dopiero na 18 jedziemy bo mój brat dopiero wtedy z pracy wraca a ostatnio Igi już padnięty i marudny przed 18.
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi a jak podajesz syropek?
Jak podawalam Yae wit. K, to wzielam sie na sposob i wkladalam jej do buzi sam smoczek od butelki i wlewalam do niego lekarstwo. Smoczek ssala w najlepsze, a za nim sie zorientowala, lekarstwo splywalo prosto do gardla. Ale Yae jest bezsmoczkowa, to moze dlatego tyle radochy bylo |
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry Wstałam dziś specjalnie wcześniej jak mała jeszcze spała, żeby pouczyć się języka, który kurs to wykupiłam na gruperze, ale Mała chyba nie chce żeby matka tak sama siedziała i już się przeciąga.... a miałam taki ambitny plan
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-05-28 o 07:52 |
||
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Noc u nas byla piekna. Yae zasnela przed 21, o 5.30 szybkie karmienie i jeszcze pospala do 8. Ale od tego czasu bujamy sie jak bokeh z Hania. Ratunku!! Jest 15 a od rana nic w ustach nie mialam
|
|
|
|
#1939 |
|
Konto usunięte
|
Ja się pytam gdzie ten maj??? 11 stopni, wieje jak szlag i ulewy! Nie wierzę w lato
|
|
|
|
#1940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-05-28 o 08:28 |
||
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41030536]Ja się pytam gdzie ten maj??? 11 stopni, wieje jak szlag i ulewy! Nie wierzę w lato
[/QUOTE]Ja też się dołączam ![]() Na dodatek okres dostałam Cytat:
Przystojniak z niego |
|
|
|
|
#1943 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, Domcia właśnie jest na wizycie u kardiologa, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
![]() Cytat:
Cytat:
dla Julci. Fotka jak zwykle świetna Ciekawe co dziś nam zaserwujesz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Padam ![]() Cytat:
![]() Djerba masakra z tym przedszkolem. Chyba bym pomyślała o zmianie od września... |
||||||
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj noc srednia, pobudka o 2 a pozniej o 5 z placzem i wielkimi baczkami
i do teraz sie meczyl, właśnie biedaczysko usnęło ale watpie zeby na dlugo. Nie wiem co znowu jest nie tak z tym jego brzuszkiem, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie kupka.U nas też pogoda do ............ leje od rana.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-28 o 08:39 |
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to chciałam Wam ponarzekać, że wykrakałam sobie wcześniejsze wstawanie Dominiki. Wystarczyło, że raz napisałam, że dość wcześnie wstaje, ale że w sumie powinnam się cieszyć, bo niektóre dzieciaczki wstają 4-5 i co? Tylko to napisałam, a Domcia zaczęła się budzić 5-5:30
|
|
|
|
#1947 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a w ogóle to mnie dziwi jak oni usg robili, że bedzie 3800 a sie okazało, że 5,5 kg... [/QUOTE]poryczałam się jak oglądałam wczoraj tego lisa, totalna znieczulica wśród personelu a nawet jakby urodziła, to przecież by ją porozrywało 5,5 kgCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to już wiem ![]() Cytat:
u nas wietrznie i zimno kiedy te nasze dzieciątka będą miały 11 m-cy ![]() Cytat:
dziewczynki mojemu dzieciowi coś się poprzestawiało ![]() w nocy po kąpieli śpi 7 h a dziś spał uwaga 8h, usnął koło 8, koło 9 zaczął płakać to na śpiocha dałam mu cyca i spał do 4, co prawda o 2 się obudził ale jak tż do niego wstał i dał smoka to usnął dalej. Jak już wstał o tej 4 to myślałam, że ze spania dzisiaj nici ale zjadł, trochę pokwękał i pouśmiechał się i o 4:30 został przeniesiony do swojego łóżeczka,w którym spał do 8,jestem w ciężkim szoku. Wstał, przewinęłam go, zjadł i teraz walczy na macie z małpką i słonikiem
|
||||||||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Ewik daj znać co z Domcią po wizycie
Nomen super foty! |
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
spokojnej podróży
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

niby sie smieje ale w glowie mi sie to nie miesci co to za ludzie... 

jeszcze gowniarz byl zawiedziony,ze dostal od chrzestnego rower,bo liczyl na skuter... na jakiego grzyba 9-latkowi skuter
Marcin zachowywal sie wzorowo,znow wszyscy mysla,ze leze w domu i pachne,bo tak grzecznego dziecia jeszcze nikt nie widzial
rodzina, to nie zabawka ktorej mozna poswiecic czas,kiedy akurat ma sie na to ochote. Chwilami z tego co piszesz potrafi sie zachowac po ludzku,a potem znow wlacza mu sie egoista,ehh szpadlowaty kasztan:p 

za szczepienie, myślę że zaszczepią, mój miał na buzi straszne plamy jak mu ta skaza białkowa wyszła i szczepiony w terminie.

malutkie dziecko bez pradu zostawic? no w pale sie nie miesci... 

co ją odwróce to ona sruuu i tak sie bujamy haha
Padam
Na szczęście poza tą drobną pozostałością po ciężkim porodzie, wszystko z nim dobrze, jest bardzo fajny.