|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za kciuki wczoraj założyli mi ten cewnik bolało cholernie az mnie poty oblaly i uda mi się trzesly ale na szczęście puscilo już sobie wyobrażam jak poród może boleć oczywiście dla mnie nie wyczuwalne[/QUOTE]wypada przy 4 cm rozwarcia, a co do porodu, to jak pomyślisz, że zaraz mały człowiek wyjdzie to masz siłę i motywację by to przecierpieć
|
|
#92 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Adisiek wita ciotki w 4 tygodniu życia Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-05-28 o 07:48 |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za kciuki wczoraj założyli mi ten cewnik bolało cholernie az mnie poty oblaly i uda mi się trzesly ale na szczęście puscilo już sobie wyobrażam jak poród może boleć oczywiście dla mnie nie wyczuwalne[/QUOTE]Trzymam kciuki za rozwój akcji. Dasz radę!!!!:-* Cytat:
ale leci![]() Witam:-* Jak tam nasze ''przeterminowane'' majóweczki???;-) Dzisiaj u nas zaś deszcz i obrzydliwa pogoda od rana:banghead: Wyprawiłam starszego do szkoły,zrobiłam śniadanie sobie i młodszemu. Teraz on zalega u siebie w łóżku przed bajką a ja u siebie z tel na wizażu. Nie mam chęci na nic,w domu ciemno jak w doopie przez te chmury:-/ Pomidorowa w lodówce z wczoraj czeka więc w nosie dzisiaj wszystko mam;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
motylku tak sobie będę wmawiac oby pomogło ale nawet z tym oddychaniem też sobie mówiłam oddychać nie trzyma a tu lipa jak mnie bolało to zakładanie cewnika to tak się napielam i nie mogłam rozluznic tylko trzymalam ten ból, teoria teoria a praktyka swoje
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja z rana
Właśnie skończyłam sniadanko![]() Becik trzymaj się
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas dziś 7 tydzień jeszcze trochę i zacznie się 3 miesiac ... dalej bez uśmiechu do mamy pfffffff. właśnie łobuziak siedzi w leżaczku i sobie gada coś ![]() pogodę mamy paskudną, leje, ogrzewanie włączyliśmy .... obejrzelismy sobie Toma i Jerrego w tv a teraz czekam aż przyśnie trochę żeby dom ogarnąć i siebie, kawę udało mi się wypić póki co
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale miałam sen... taki już na wpół trzeźwy... bosz, łzy mi do tej pory lecą jak grochy, jak mi wracają obrazy z tej ostatniej sceny
Cytat:
ale spokojnie, nie poganiam cię! myślę, że Wiktor to tak trochę na złość tatusiowi siedzi sobie spokojnie... chce mu pokazać, kto tu rządzi ![]() Cytat:
dzieci dla początkujących... ![]() Cytat:
niech więc dziewczyna się u nich szkoli i potem przejmie klientelę... ![]() nadrabiam dalej. może któraś rodzi w końcu...
|
|
#99 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ----- Moje dziecię nie jest jednak łapczywe jak matka na wszelakie dobro materialne Nie usatysfakcjonowało Kuby przyszykowane łóżeczko i dalej sobie siedzi wygodnie w brzuszku. Nie pomogło też gadanie, że zamiast dać lekarzowi za wizytę, kupimy Mu jakąś zabawkę Chociaż w sumie wizyta wieczorem, więc może Młody się jeszcze zdecyduje ![]() I nie mam pomysłu co mogłabym w domu porobić... Chyba tylko mycie podłóg zostało Idę zatem coś wszamać
|
|
#100 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
No to zaczynamy 40 tydzień... 7 dni do tp. Coś czuję, że Antoś urodzi się po terminie... moja mama mówiła, że ja urodziłam się 2 tygodnie po terminie i to był najcięższy z jej 4 porodów
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz wyjdzie na to, że niemki wszystkie chrapią
Cytat:
znaczy się też mam tydzień do terminu...a co do rodzenia - podobno tydzień po terminie wylazłam, ale poród nie był taki zły (podobno...). ech, nic się nie boję tego porodu, chcę tylko, żeby wszystko skończyło się dobrze... ja z tych, co jak wiedzą, że coś tylko tymczasowe, to zaciskają zęby i jazda! no a ty się obijasz ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- idę się szorować i spadam na KTG..........
|
|
#103 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tż za to nie narzeka, bo w ciąży nie chrapię. Nie wiem z czego się tak cieszy, skoro za chwilę się rozpakuję i wracam do kombajnowania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jakąś miałam pokopaną noc dzisiaj. Co się przebudziłam, to rozkminiałam wszystkie problemy, które nas dręczą. Nawet takie bardzo błache. W dodatku dziś mija 13 lat odkąd zmarł tata i coś sobie ubzdurałam, że miałam strach wyjść w nocy do kibelka. Poza tym jest paskudna pogoda, miałam zamiar zrobić kotlety mielone i groszek z marchewką, ale nigdzie się nie ruszam, tak leje. Odmrożę rybę i już. W dodatku jest tak zimno, że jestem naubierana jak alpinista.
|
|||||
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Hej
witam w nowej części u nas jutro tp., ale nic się nie zapowiada Paweł uparciuch siedzi w brzuchu i nic mu się nie spieszy. Po tych wszystkich problemach w ciąży nastawiłam się, że urodzę przed terminem Dwa tygodnie temu odstawiłam leki i paradoksalnie mam mniej skurczy niż wtedy kiedy je brałam - praktycznie całkowicie się wyciszyły. Ja chcę już....!!!!!!!
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Wiecie co? Ja tak myślę, że te Wasze dzieciaczki nie chcą wychodzić, bo w sumie to kto chciałby wylazic przy takiej pogodzie? Czekaja po prostu na ładniejsza pogodę, żebyście mogły im kiedyś opowiadać: "urodziłes się pięknego, ciepłego, słonecznego dnia i byłeś dla mnie jeszcze piękniejszym słonkiem niż to na niebie" tak więc moje drogie, od jutra ma być poprawa pogody... Podejrzewam, że od jutra się zacznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#106 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Ja nie miałam KTG i nie będę mieć do porodu. Pytałam koleżanki, która rodziła w Poznaniu na Lutyckiej i pierwsze KTG miała na porodzie dopiero. Straszne rozbieżności w tych badaniach. Cytat:
![]() Cytat:
W każdym bądź razie
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ proszę
![]() jeszcze jedno wrzuciłam
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:16 |
|
|
|
#110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i bezpieczniej jak sie uleje na plecach niezbyt....Cytat:
))Cytat:
) najstraszego kawalera watku ) Ja wczoraj tak jak pisalam w d...pie mialam rady , zdrowy rozsadek itp. odrazu modego do wyra ululalam i pospal do od 21 do 12,30 - zjadl i spal do 4,30 znowu zjadl i spal do 7 .. potem polulalam bo prezyl sie i zrobil kupke - zjadl poogladal swiat, polezal na brzuszku , pomasowalam tez troszke mu plecki i brzusio i teraz spi.. a ja pije kawusie ... a jak bym go odkladala do lozeczka na zasniecie maialbym teraz darcie sie , zanoszenie ze 30 razy i nerwaa a tak to mamusia wypoczeta ![]() po nastepnym karmieniu jade pierwszy raz z mlodym autem - biore kolezanka w razie co , i lecimy do Auchana po mleczko i do pracy poRMUA :P wczoraj w koncu elektryk odlaczyl mi poduszke z przodu i moge mlodego wozic ...och zebym sie ogarnela .. ![]() Axella jak Zu w nocy?? dala pospac...?
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do czkawki to położna radziła nałożyć czapeczkę albo przystawić do cyca, dzieci sobie świetnie z nią same też radzą, w końcu w brzuchu miewały ją po kilka razy na dobę ![]() Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za kciuki wczoraj założyli mi ten cewnik bolało cholernie az mnie poty oblaly i uda mi się trzesly ale na szczęście puscilo już sobie wyobrażam jak poród może boleć oczywiście dla mnie nie wyczuwalne[/QUOTE]Zakładanie bolało? Dziwne.... To masz tak jak ja, rozwarcie się zrobiło, jakieś skurcze na ktg były, ale ja ich nie czułam I co teraz pod oxy będziesz podpięta? Trzymam kciuki dalej!Małej pojawiła się ropka w oczku Nie wiem czemu, przemywam solą fizjologiczną i jest ropa. Jak nie urok to sraczka.....
If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You... Edytowane przez Kinga_20 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:15 |
|||
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też tak było - lekarz mówił że czasami się zdarza, dostaliśmy krople do oczu i po tygodniu był spokój.
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale duży gościu już! Kościotrup super!
Cytat:
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
aale duuzyy jaki slodziak i ten spioch szkielet suuperr
ja tez mysle zeby zmienic kropelki na te wzdecia i gazy , prawie wszytkie sa na smeticonie , wiec na takie nie ma sensu bo to to samo ale esputicon ma inny skladnik wiec moze on pomoze ....
|
#116 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolka jelitowa: Dolegliwość objawia się napadowymi bólami brzucha z towarzyszącym wzdęciem, prężeniem się oraz silnym płaczem i rozdrażnieniem. Kolka jelitowa dotyczy zarówno dzieci karmionych sztucznie, jak i maluchów karmionych piersią. Dziecko cierpiące z powodu kolki często odmawia jedzenia, a nawet picia.
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Becik ja takze trzymam kciukasyyy
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodki kościotrupek
![]() Mam pytanie: czy wywoływanie porodu zawsze zaczynają od tego cewnika a dopiero potem oxy czy to tylko w niektórych szpitalach a w innych od razu od oxy zaczynają? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

ale leci

niech więc dziewczyna się u nich szkoli i potem przejmie klientelę...
Nie usatysfakcjonowało Kuby przyszykowane łóżeczko i dalej sobie siedzi wygodnie w brzuszku. Nie pomogło też gadanie, że zamiast dać lekarzowi za wizytę, kupimy Mu jakąś zabawkę 

Odmrożę rybę i już. W dodatku jest tak zimno, że jestem naubierana jak alpinista. 
A co do czkawki to położna radziła nałożyć czapeczkę albo przystawić do cyca, dzieci sobie świetnie z nią same też radzą, w końcu w brzuchu miewały ją po kilka razy na dobę