|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzysie to fajne chłopaki |
|
|
|
|
#3483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też oba wyniki ujemne wyszły.Cytat:
A ja właśnie wypiłam wielka szlankę koktajlu z truskawek - o jak mi dobrze
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3487 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
De słodziak ten Twój synio A ja nie wyrobiłam, jak wrócił mąż i powiedziłałam , ze już trzeci dzięń takie słabe te ruchy, a jakoś kila ostatnich godzin to w ogóle nic, a ten zaczął panikować, że dzwonić do lekarza trzeba, że gdzies jechać i w ogóle, o on zawsze mnie stopuje i taka zwykle oaza spokoju, to wpadłam w panikę i pojechałam do gina. Posłuchalismy tętna i na szczęście wszystko dobrze. Na tym etapie dzidź ma ok. 300-400 g także powiedziął, ze wystarczy, ze kopie w tylną mniej unerwioną śnianę macicy i już odczucia dużo słabsze. Tak więc uspokoiłam się,a ta moja mała gadzinka zaraz po wyjściu z gabinetu zasadziła mi kilka takich już normalniejszych kopniaków. Już cwaniak zaczyna mamusię kołowac ![]() Ale ginka muszę pochwalić, bo już drugi raz tak pojechałam między wizytami, bo raz plamiłam z polipa, teraz dziś i za obie te wizyty nie wziął kasy , myślałam że to tak jednorazowo wtedy, a on dziś znów i powiedział, że zawsze jak cokolwiek mnie niepokoi to mam walić jak w dym, bo mój spokój najważniejszy, a jak będę niespokojna o 12 w nocy np. to też mam walić tylko już go nie budzić, a dzwonić do prywatnej kliniki gdzie pracuje i tam zawsze ktoś sprawdzi co i jak, chociaz normalnie nie chodze do tej kliniki tylko do niego prywatnie do gabinetu. Mile mnie zaskoczył takim podejściem
|
|||||
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka- suer że wszystko ok !
![]() a mi coś znow twardnieje brzuch, najpierw mi się wydawało ze taka jest bo kłuje mnie coś cały dzień... ale teraz to aż tak dziwnie się czuje.. dobrze ze zaraz zwijam na chate. odpocznę.
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ahh te Nasze bobaski Nas nie potrzebnie stresują Ja dziś popołudnniu się położyłam na płasko i czekałam... no i po 20 min dostałam serię kopniaczków więc się uspokoiłam
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Łykałaś nospę? a ten magnez znalazłaś jakiś tańszy? Może dizs męża zamiast po chrupki, to wyslij do jakiejś innej apteki, bo coś często ostatnio piszesz o tym twardnieniu
|
|
|
|
#3491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() anulka-fajny lekarz.Ktory to tydzien u ciebie,ze sie martwilas? dzidzia-ehh nieciekawie
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
18ty, ale już ok 4 tyg. czuję ruchy i to znacznie mocniejsze niż ostatnimi dniami, a w pątek miałam bardzo stresującą sytuację w rodzinie, od soboty ten spokój, więc jak już mi dziś mąż nawet spanikował, to nie dałam dłużej rady
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Nie brałam no-spy bo nie chce brać tylu tych tabletek, teraz pije gorące mleko z miodem nic mnie boli. Choć jeszcze brzuszek twardy. Jak do godziny nie przejdzie to biorę no -spę. A magnez.. no jutro kupie w innej aptece bo tutaj mają naprawdę ceny z kosmosu...
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie nie do mnie,ale mogę Ci napisać jak jest u nas.W bezczynszowych mieszkaniach to jest tylko jakaś opłata do wspólnoty mieszkaniowej(czyli wszystkich lokatorów) zamiast typowego czynszu. Kwota może być różna.Ja spotkałam się z 80 zł lub 100zł ,jednakże nie zależy to od metrażu mieszkania tak jak w typowych lokalach miejskich lub spółdzielczych.Ta opłata to np oświetlenie klatki,fundusz remontowy,sprzątaczka.Ale lokatorzy mogą sobie oczywiście sami sprzątać wtedy już odpada jeden koszt. Jeśli w bloku coś się stanie np z dachem to wtedy jest zrzuta lokatorów i remontują wspólnymi siłami. Tak to pokrótce wygląda |
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i lekarz bardzo fajny Dziewczyny położyłam się po całym dniu na spokojnie i czuje jak się wierci to moje maleństwo Czyli jest wszystko w porządku ! Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-27 o 22:31 |
||
|
|
|
#3496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko ok z dzidzią Jakbyśmy mało sie stresowały to jeszcze te maluszki nam dodają zmartwień czasem ![]() Cytat:
Kochana poleż i odpocznij, ta robota Cię wykańcza Cytat:
|
|||
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze w to co czytam, okrutność ludzka jest straszna, napiszę na biało żeby wrażliwe dziewczyny nie musiały czytać: Strażacy z prowincji Zhejiang we wschodnich Chinach uratowali noworodka, który w sobotę po południu utknął w rurze kanalizacyjnej po tym, jak tuż po narodzinach jego rodzice próbowali spuścić je w toalecie. Dziecko znaleziono w odpływie toalety, znajdującej się w mieszkaniu na czwartym piętrze. Mieszkańców budynku w mieście Jinhua zaalarmował płacz niemowlęcia, dochodzący z rur. Strażacy wycięli fragment rury i zawieźli go do najbliższego szpitala, gdzie lekarza za pomocą szczypców i piły uwolnili dziecko. Akcja ratunkowa trwała prawie godzinę. Życiu noworodka nie zagraża już żadne niebezpieczeństwo. Wciąż trwają poszukiwania rodziców noworodka.
|
|
|
|
#3498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ze moglas sie uspokoic, a opieka lekarska-mega.az sie zastanowialam,jak u mnie dzialaja "nagle wypadki".musze jutro podpytac na wizycie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś w 1 ciąży? Cytat:
Jak można w taki sposób pozbyć się dziecka |
||
|
|
|
#3500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Ja dzis padam na pyszczek , nawet nic nie powiem wiecej .. dobranoc mamuski !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() paulinaizabela ogromnie się cieszę,że będzieci mieć wymarzoną cóeczkę Pamietam jaka we mnie była radość jak Lili okazała sie córeczkę,bo zawsze o niej marzyłam Teraz synek bardzo mnie cieszy,bo będe mieć parkę i będzie trochę inaczej niż przy dziewczynce![]() kruszynka gratuluje syneczka Super,że intuicja Cię nie zawiodła![]() Jeśli wylądujecie na IP to kobiety w ciązy traktowane są wyjatkowo,lekarz powienien zejść lada moment.Nie czkea się długich godzin. Ja w pierwszej ciązy byłam 2 razy i lekarz pojawił się momentalnie.Teraz w 2 ciązy też szybko odesłano mnie na oddział do badania.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3503 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nadal walczę. W dzień jest znośnie, o ile nie dopadnie mnie kwas w buzi nawet po wodzie i koszmarny ślinotok. Ale na wieczór mam koszmarne mdłości dodatkowo z odbijaniem, jak leże plackiem to jeszcze jeszcze, ale jakbym chciała wstać to koniec.. Więc staram się zasnąć koło 20 żeby się nie męczyć... Może już niedługo... ![]() Cytat:
Ja jeszcze nie jestem gotowa ![]() No to nie, to u mnie śliweczka i zaraz znika, jednak nadal będę obstawiać że to gazy ![]() Cytat:
No i najważniejsze że mały Wiercipiętek w porządku. Cytat:
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że jest to efekt polityki 1 dziecka, które prowadzą Chiny. Rodziny mając już jedno dziecko w momencie kolejnej ciąży są ciężko przerażone, bo za kolejną ciążę- BEZ ZEZWOLENIA, a większość takich jest bo państwo na więcej niż 1 dziecko nie pozwala, płaci się jakieś koszmarnie wysokie jak na biedne prowincje pieniądze, ludzi na to nie stać i decydują się na najgorsze, dzieci się sprzedaje, bądź właśnie robi tak jak tutaj ![]() Oglądałam kiedyś dokument Ewy Ewart o tym- straszne w jakim strachu ludzie żyli. Jak jeszcze urodzi się chłopiec to pół biedy, ale jak dziewczynka to piętno do końca życia... I pomyśleć że to wszystko dzieje się w tych czasach, na tej samej planecie na której żyjemy ![]() Witajcie, miłego dnia ![]() Pewnie znów większość dnia przesiedzę na forum zamiast pisać magisterkę
|
|
#3504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam dzisiaj tą wizytę, o matulu już mam takie stresiora że coś okropnego. Mam pytanie czy do USG już przez brzuch bo w 20 tyg to nie sądzę że będzie dowcipne, trzeba się jakoś przygotować?? Najbardziej chodzi mi o to czy pęcherz ma być pusty, pełny, czy po prostu coś tam ma być żeby nie był całkiem opróżniony. Bo w sumie na pełnym to raczej nie wytrzymam.
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z Wami i odrazu,na dzien dobry troszke sobie pomarudze:/
zerkalam wczoraj jeszcze w tel na forum juz lezac w lozku,oczywiscie przylozylam reke do brzucha,zeby poczuc maluszka...i zanim zdazylam chwile o tym pomyslec to zasnelam (zreszta ostatnio zasypiam z predkoscia swiatla,ledwo sie poloze)... no i oczywiscie najgorszy sen z mozliwych snila mi sie dzisiejsza wizyta,ze maluch sie nie ruszal,po dokladnym badaniu lekarz stwierdzil,ze serduszko nie bije ;( co za masakra,w zadne znaczenie snow nie wierze,w przesady tez nie,wiem ze taki glupi sn to nie powod do zadnego strachu,bo to TYLKO glupi sen...ale wstalam tak wymeczona i z takim bole glowy,ze az zla jestem na siebie,ze takie bzdety tworzy ta moja glowa:/no i oczywiscie zaczelam sie zastanawiac czemu ja tak dokladnie tych ruchow nie czuje.jedne szczescie,ze ten sen przyszedl przed wizyta,a nie na kilka dni przed,bo za dlugo bym sie zastanawiala.... tego co na bialo bylo pisane nawet nie czytam,jakos dzis nie mam "twardziela" w sobie i sily na zle newsy....wiec dziewuszki...licze na opytmizm dzis z Waszej strony,to chociaz tu go troche nalapie
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
a jak będziesz źle myśleć to![]() ![]() a my już dziś na urlopik
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu juz nie chodzi nawet o polityke jednego dziecka ale tez o to,ze dziewczynki sa tam nic nie warte.I to najczesciej mordowane niemowleta.
A juz aborcja zenskich plodow jest norma. Bo dziewczynki nie przynosza pieniedzy i nie wnosza nic do gospodarki.Wyspalam sie,moj syn pospal do 7 20
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Maomami pełen Pecherz może przesłaniać Robaczka wiec najlepiej przed sama wizyta posiusiac. Kciuki sa.
Peppermint ja też zawsze mam koszmary przed wizytą. Relax i ciesz się spotkaniem z maluchem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3509 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p
Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p |
|
|
|
#3510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Co do tej polityki................. .. JA NIE MOGĘ UWIERZYĆ W ICH BEZDUSZNOŚĆ. NIE MOGĘ!!!!! Cytat:
Cytat:
sny to zawsze na odwrót się sprawdzają ! Kciuki za dzisiejsze wizyty, może ktoś się ujawni? ![]() wczoraj mi ten brzuch przeszedł jak odpoczęłam troche. poleżałam z pół godziny i jest ok więc no stress. dziś czuję się dobrze ![]() Leje u nas jak z cebra :/ a miałam iść na zakupki... :/ nie wiem czy mi się będze chciało tak szczerze! ![]() a tak poza tym to chciałam zapytać ile kocyków potrzebuje dla mojego bąbelka? ;>
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

trzymam kciuki by kiedy zapragniecie spróbować jeszcze raz wszystko przebiegało już książkowo
, jeśli masz możliwość UCIEKAJCIE z waszej miejscowości, z daleka od teściów 
zdrówka

i jak zrobił pierwsze zbliżenie to już widziałam jajka i siusiaka, zanim zaczął mówić 
KCIUKI DLA ANI 

. Teraz wszystko mnie boli. Przez ulamek sekundy pomyślałam nawet cos strasznego
bo w portfelu ostatnie 200 zł a jutro spodnie muszę kupić bo w żadne się nie mieszczę :/

Jak można w taki sposób pozbyć się dziecka
Ślub 25.08.2012
A juz aborcja zenskich plodow jest norma. Bo dziewczynki nie przynosza pieniedzy i nie wnosza nic do gospodarki.