Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 08:02   #4771
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Czytam was już bardzo długo bo od lutego! już wcześniej chciałam do was dołączyć jednak, że wcześniej miałam problemy położnicze stwierdziłam, że poczekam do 12 tyg. Jak przyszedł ten 12 pomyślałam, że może jeszcze warto chwile poczekać... teraz jestem w 20 tyg 5 dniu ciąży. Czy przyjmiecie mnie do siebie?? nie wiem czy uda mi się do was wkupić, bo wiem , że jesteście już bardzo zżyte ze sobą.. ale głupio mi też trochę, że tak namiętnie was czytam, wiem o was tyle.. oglądam zdjęcia... itp
Witaj

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
aagula - witaj

Dziewczyny pochwale sie moim dzisiejszym zakupem... (biale)
aaa i pierwszym ciuszkiem kupionym w Jerozolimie...(rozowe)

i to jest wszystko co mam z ciuszkow dlan Wiktorii
My w sobotę zrobiliśmy mini zakupki ciuszkowe dla małej: 2 pajacyki, 1 body z długim rękawkiem i 4 body z krótkim rękawkiem do tego 2 czapeczki. Wiecie co w tym wszystkim najbardziej mi się podobało? Zaangażowanie i uśmiech mojego męża, który na widok małej różowej czapeczki o mało sie nie posikał.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a młoda dalej daje czadu w brzuchu
Niech szaleje póki jeszcze ma miejsce.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
hahaha... wiedzialam, ze któraś będzie taka dowciapna
miałam na myśli net oczywiście
zalukaj.pl?
Stary 2013-05-28, 08:03   #4772
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Niech szaleje póki jeszcze ma miejsce.
no właśnie
Stary 2013-05-28, 08:04   #4773
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Pragnę złożyć oświadczenie: ciemne winogrona z Lidla się skiepściły
Mój mąż jest owocowym potworem- tak go sobie nazywam. To on nauczył mnie, że w domu musi być jakiś owoc a winogrona są jego ulubionym owocem. Poza tym ja tego owoca jeść nie mogę, więc nie ma zbytniej konkurencji i niestety ostatnio też się przymierzał na te Lidlowskie, ale mu nie podpasowały .
Stary 2013-05-28, 08:05   #4774
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Akurat moja siostra ma dziś wizytę u naszej pani gin to może spróbuję się wbić
to nie ma się co zastanawiac tylko trzeba iść z siostrą ja tak tez robiłam jeśli była taka konieczność
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:05   #4775
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie byłam wielką piwoszką ot jakieś piwko wpadło od czasu do czasu a teraz to mnie normalnie ssie i jak M. pił jakoś w sobotę to normalnie miałam ślinotok Niestety bavarii w moim prowincjonalnym K. nie uświadczysz trza by do Lublina ale przecież nie pognam mojego M. 45km po piwo dla mnie.Czy może pognać?
znając mojego męża to by pognał tylko nie wiem czy on mnie tak lubi czy nie chciałoby mu się słuchać mojego stękania

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:07   #4776
ja-ika
Zakorzenienie

Jadę do Lidla na zakupy.
Orientujecie się jakie gabaryty i ciężar ma piaskownica drewniana z daszkiem? Nie wiem czy uda mi się ją przenieść w zmieścić do samochodu
Stary 2013-05-28, 08:09   #4777
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
znając mojego męża to by pognał tylko nie wiem czy on mnie tak lubi czy nie chciałoby mu się słuchać mojego stękania
Taaa mój Tata często wspomina jak Mama była w ciąży z bratem (lata 1979/80) i biedaczek gnał na nogach po 30 km w jedną stronę do sklepu po ogórki kiszone. I przeżywa,że wtedy były inne czasy i on nie miał samochodu (miał wtedy 21 lat,byli biednymi studentami mieszkającymi w akademiku).Na to mój mąż zawsze mówi : Ale rower to miałeś, więc trzeba było trochę pomyśleć

No cóż, oni mają takie koleżeńskie stosunki i często sobie dokuczają

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:10   #4778
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
taaa mój tata często wspomina jak mama była w ciąży z bratem (lata 1979/80) i biedaczek gnał na nogach po 30 km w jedną stronę do sklepu po ogórki kiszone. I przeżywa,że wtedy były inne czasy i on nie miał samochodu (miał wtedy 21 lat,byli biednymi studentami mieszkającymi w akademiku).na to mój mąż zawsze mówi : Ale rower to miałeś, więc trzeba było trochę pomyśleć

:d

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:20
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:11   #4779
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ale Twój mąż może być przy CC pisałaś, więc spokojnie

Stary 2013-05-28, 08:11   #4780
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny właśnie odkryłam, że już w sobotę czerwiec! a później tylko lipiec, sierpień iii
Ja w lipcu będę czuła podniecenie, bo wtedy chcemy się zająć porządnie cała wyprawką. W sierpniu to chyba będę jak kura grzecznie siedziała w kurniku .
Cytat:
może chodziło jej o ciążowe
Ostatnio jak byłam u gina on sie mnie pyta na ile chce zwolnienie czy dajemy już do końca. Szkoda, że tej myśli nie rozwinełam, bo trochę to zabrzmiało jak jedno długie zwolnienie. ja wtedy poprosiłam tylko na półtora tygodnia.
Stary 2013-05-28, 08:13   #4781
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl ale Twój mąż może być przy CC pisałaś, więc spokojnie
Nie może. Ciocia będzie mogła być raczej. No bo lekarze na oddziale ginekologicznym i położniczym są tacy sami i ich zna, a poza tym to 20 lat była tam położną,więc raczej pozwolą,chociaż normalnie nie wpuszczają osób trzecich.

Muszę powiedzieć,że im więcej słucham o sn to zazdroszczę tym, które rodzą naturalnie.Pewnie,że to jest ból i cierpienie, ale na koniec są te endorfiny i duma,że się samemu przez to przeszło. Jestem w stanie sobie wyobrazić,że mimo wszystko to piękny proces.
Ale niestety najbardziej boję się o moje oczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 08:14   #4782
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
zalukaj.pl?
nie ma, na torrentach tez nie. cóż, polisz móvi, trzeba pewno wieki poczekać...

Cytat:
to nieźle masz, już mniejsza o powód. mój to by się tylko na mnie wku.. i jeszcze bym z☠☠☠ki dostała, że na głowę upadłam, doopę mu zawracam i w ogóle mnie pogięło. więc nawet nie próbuje podobnych akcji

tak mnie martwicie z tymi twardnieniami, bo ja w ogóle nie mam pojęcia czy u mnie takie coś się dzieje, jak to wygląda, jak to się czuję. no cimna jestem jak tabaka w rogu
Stary 2013-05-28, 08:15   #4783
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
orzucam zdięcie mojego groszka z 24t5d i idę sie zająć moim małym rozrabiaką. A jak ogarnę przez najbliższy tydzień papiery to już biorę się na ostro za wyprawke
Ale mordka ładnie uformowana. My idziemy na 3d/4d około 30 tc.

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Czesć Dziewczyny,

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i już od dawna mam ochotę zapytać, czy mnie przyjmiecie do swojego grona...?

Na początku podczytywałam, ale jako, że mieszkałam w Meksyku (przyjechałam do Polski miesiąc temu), to od czasu do Was zaglądałam. (...)
Witaj w gronie szczęśliwych mam. Mnie się Meksyk kojarzy tylko z jednym. Z takim programem na Discovery o najcięższych więzieniach świata .

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale zasuwacie z tym pisaniem

nadrobiłam Was i mam pytanie czy można w końcu podgrzewać w mikrofalówce butelkę z mlekiem???
Ja zamierzam kupić sobie podgrzewacz do mleka.
Stary 2013-05-28, 08:16   #4784
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to musi być wielka miłość żadne tam kwękanie i stękanie i z tej miłości by pognał
Mój kochany biedaczek ostatnio mega dużo pracuje-wychodzi o 8 rano a wraca o 22iej i ja to bym chyba serca musiała nie mieć żeby Go jeszcze po nocy włóczyć po Tesco.Także póki co daruję sobie a kupię przy okazji jak będziemy w Lbn.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Taaa mój Tata często wspomina jak Mama była w ciąży z bratem (lata 1979/80) i biedaczek gnał na nogach po 30 km w jedną stronę do sklepu po ogórki kiszone. I przeżywa,że wtedy były inne czasy i on nie miał samochodu (miał wtedy 21 lat,byli biednymi studentami mieszkającymi w akademiku).Na to mój mąż zawsze mówi : Ale rower to miałeś, więc trzeba było trochę pomyśleć

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:17   #4785
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Czeeeść.Czemu leje?

To prawda, mam pewne,że przyjmą mnie na oddział, gdyby coś się działo zawsze mogę do niej zadzwonić, pomoże nam przy dziecku zarówno w szpitalu jak i później w domu Także to duży komfort

No jestem z Bielska, a znasz nasze szpitale?
Tylko pisałam,że ja nie ze śląska bo my faktycznie uważamy się za górali, pomimo,że w woj.śląskim to nie mamy ze śląskiem nic wspólnego
Podpisuje sie rekami i nogami, fajnie bylo jak bylismy osobnym wojewodztwem a teraz to kiszkaaaaaa
zadni z nas slazacy - my GOROLE HEJJJJJ

Zazdroszcze Ci cioci ehhhh i w ogole bedziecie mialy w wiekszosci wsparcie rodziny a my tu w dwojke sami, mam nadzieje ze mojej siostrze uda sie dostac urlop i bedzie mogla przyleciec na pierwsze dwa tygodnie chociaz ehhhh ciezko czasami na obczyznie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Tak pisałyście o tych slubach i butach to tez sie pochwale.
Ja miałam buty różowe pod kolor bukietu i sukienke sciagana po północy i buty na zmiane- zresztą oto zdjęcia
Załącznik 5265933

Załącznik 5265934

Załącznik 5265935
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 08:17   #4786
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny słyszałyście może coś o tych nianiach i monitorach http://allegro.pl/angelcare-ac401-ni...277128468.html ?

Stary 2013-05-28, 08:19   #4787
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dostać na Baby Shower ten: http://www.abcmalucha.eu/files/phili...a-scf25557.jpg
Stary 2013-05-28, 08:20   #4788
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mordka ładnie uformowana. My idziemy na 3d/4d około 30 tc.

Witaj w gronie szczęśliwych mam. Mnie się Meksyk kojarzy tylko z jednym. Z takim programem na Discovery o najcięższych więzieniach świata .

Mi się Meksyk kojarzy ze skorpionami. A konkretniej z moją biedną, ukąszoną przez skorpiona ciocią (wlazł jej pod prześcieradło). No i z okropnymi szpitalami,gdzie robili operacje na korytarzu

Stary 2013-05-28, 08:20   #4789
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę powiedzieć,że im więcej słucham o sn to zazdroszczę tym, które rodzą naturalnie.Pewnie,że to jest ból i cierpienie, ale na koniec są te endorfiny i duma,że się samemu przez to przeszło. Jestem w stanie sobie wyobrazić,że mimo wszystko to piękny proces.
Ale niestety najbardziej boję się o moje oczy
ojej myślałam, że u nas można ja się też muszę wybrać do okulisty sprawdzić oczy, ale już się modlę by nie było wskazania do CC umrę bez mojego męża
Cytat:
to nieźle masz, już mniejsza o powód. mój to by się tylko na mnie wku.. i jeszcze bym z☠☠☠ki dostała, że na głowę upadłam, doopę mu zawracam i w ogóle mnie pogięło. więc nawet nie próbuje podobnych akcji
ja się czasem dziwię mojemu, że jest taki spokojny i opanowany i cierpliwy wczoraj był 4x w sklepie bo mam sklerozę najpierw po pieczywo, jak wrócił to mi się przypomniało, że nie ma śmietany, później obiad robiłam to poszedł po rzeczy, a jak wrócił to się okazało, że nie mam krupniku ja bym go chyba zabiła już za 2 razem

Stary 2013-05-28, 08:22   #4790
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ojej myślałam, że u nas można ja się też muszę wybrać do okulisty sprawdzić oczy, ale już się modlę by nie było wskazania do CC umrę bez mojego męża
ja się czasem dziwię mojemu, że jest taki spokojny i opanowany i cierpliwy wczoraj był 4x w sklepie bo mam sklerozę najpierw po pieczywo, jak wrócił to mi się przypomniało, że nie ma śmietany, później obiad robiłam to poszedł po rzeczy, a jak wrócił to się okazało, że nie mam krupniku ja bym go chyba zabiła już za 2 razem
No ja Ci życzę przede wszystkim,żeby nikt nie postawił Cię przed wyborem. Bo na SR znowu była dziewczyna,której okulista powiedział,że ma wybierać jak woli. I tego to ja współczuję.
Ja z jednej strony wolałabym sn, z drugiej strony bardzo bałabym się o oczy i to by była ciężka decyzja.

Stary 2013-05-28, 08:24   #4791
ladanseuse14
Zakorzenienie

kurcze a ja się tak boję by nie było jakiś komplikacji podczas, bo bardzo nie chcę CC
Stary 2013-05-28, 08:25   #4792
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ale tak właściwie to chyba nie ma potrzeby podgrzewania mleka, podgrzewa się wodę i dopiero potem sypie się mleko...
Mnie pytanie skojarzyło się z mlekiem własnym, które np przechowujemy w lodówce. Wtedy siłą wyższą jest konieczność jego podgrzania.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Na samolocie, to CI długości nie poda. To tylko usg dowcipnym można sprawdzić. Na samolocie oceni czy zamknięta szczelnie
Mnie gin ani razu nie sprawdzał szyjki ani na samolocie ani podczas usg dopipkowego :niewiem:. Jak poruszyłam kwestię, że wiele kobiet ma tendencję do skracania się szyjki powiedział, że jak nie zgłasza żadnych dolegliwości sugerujących, że coś mogłoby się z nią dziać to lepiej tam nic nie ruszać.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja 28 czerwca też 33 ale
Ja mam skończone już 29, jedną nogą czuje 3 z przodu .

Cytat:
w smyku jest promocja Pampersów - kupujesz jedne a drugie za 80% http://www.smyk.com/pieluchy-pampers
coś się przymierzam do tej promocji - przesyłka powyżej 149 zł gratis
Ja się będę przymierzała do pampersów DADA z Biedronki. .
Stary 2013-05-28, 08:27   #4793
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście może coś o tych nianiach i monitorach http://allegro.pl/angelcare-ac401-ni...277128468.html ?
Kupiła mi to siostra w Anglii zanim urodziła się Zuzia i szybciej się tego pozbyłam niż nabyłam. Sprzedałam jeszcze z zyskiem.
Naczytałam się, że ten monitor oddechu usypia czujność rodzica w nocy, wolałam nie ryzykować, bo ja potrafię mieć twardy sen. Choć od prawie 4 lat jednak nasłuchuję w nocy
Aaa i ten alarm był tak wkurzający, że dzieciaka by mi wystraszył. Sama niania może być przydatna.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:27   #4794
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się będę przymierzała do pampersów DADA z Biedronki. .
a fajne są? używaliście ich?
Stary 2013-05-28, 08:28   #4795
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Witam się z rana. Byłam już na pobraniu krwii, a teraz ciężko pracuję Pogoda pod psem normalnie, chyba się załamie. Mieliśmy z mężem pojechać teraz na weekend w góry na kilka dni, ale już sama nie wiem, bo jak ma tak lac
Cytat:

HAHA - mamy szanse obie zrobic sobie prezent urodzinowy ja mam termin porodu identyczny jak miała moja mama ze mna (24.09) a urodziłam sie 21.09
Ja mam urodziny 30.09, a termin 25.09, także też będzie prezent

Vea, Rusałka - gratuluję synków
Samba - trzymaj się i oby się okazało, że wszystko ok

Moje bobo się coś dziwnie zachowuje, od jakiś 2 tygodni się ruszała w miarę podobnie, a teraz w jakiś dziwnych momentach szaleje i jakoś nisko czuję to pukanie i ogólnie jakoś mnie pipka boli co jakiś czas, Już jutro ją zobaczę w 3d myślicie, że jak idę do innego lekarza specjalnie na usg 3d, to mogę go poprosić o zmierzenie szyjki dodatkowo? Bo ciągle mam schizę przez to twardnienie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:29   #4796
tassia
Zakorzenienie

ale macie straszne skojarzenia Meksyku mnie się kojarzy cudownie...przede wszystkim dlatego ze jest duzo pysznego jedzenia, a wiekszosc z maki kukurydzianej i można wcinac z ta moja nieszczesna nietolerancja glutenu

moje zdjecie z avatara jest z Meksyku i marze by tam znow pojechac, ale tym razem w strone mexico city i na poludnie. jak do tej pory to chyba najładniejsze miejsce jakie widziałam, choć marzy mi się Australia...ale chyba najpierw wygrana w totka

Zazdroszcze Ci, że tam mieszkasz... i wcale nie jestem zdziwiona wyboru a wjakim rejonie??

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:30   #4797
kaska87
Zakorzenienie

ja się lękam, że każą rodzić SN będę walczyć i walczyć a na koniec i tak CC

ja się też boję CC (a jeszcze pół roku temu chciałam CC ) ze względu na zrosty i to, że trzeba 1,5-2 lata odczekać z kolejną ciążą i bym się bała, że zajdę w ciąże w tym czasie

mi się meksykanie kojarzą tylko z tymi robotnikami z usa

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:33
Stary 2013-05-28, 08:31   #4798
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

mam pytanie
wieczorami mnie boli brzuch tak na linii żeber - powinnam się martwić ? wydaje mi się że do od tego że dużo spędzam w pozycji siedzącej jak myślicie ?

Jeśli długo jesteś w pozycji siedzącej- gnieciesz sobie wnętrzności. Dlatego ja w pracy często wstaje i idę sobie do wc, do kuchni, do znajomych w pokoju obok. Bo mnie dodatkowo pupa boli.

Cytat:
na tvp2 u lisa mówi facet o tej akcji co miała miejsce w zd-woli, jak kretyni nie zrobili cesarki babce co miała wskazanie z wcześniejszego usg (duże dziecko), bo stwierdzili, że jest małe i dziecko zmarło
Straszne

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:39 Powód: pisać nie umiem
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:31   #4799
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
a fajne są? używaliście ich?
moj chrzesniak sie na nie od razu uczulił - ale co dziecko i matka to pewnie inna opinia, wiec wszytsko trzeba na "własnej" skórze sprawdzic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:36   #4800
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
moj chrzesniak sie na nie od razu uczulił - ale co dziecko i matka to pewnie inna opinia, wiec wszytsko trzeba na "własnej" skórze sprawdzic
eh no właśnie..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości