|
|
#31 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
Cytat:
Cytat:
Nawet jakby się rozstała z mężem i związała z kimś nowym to ponownie gdy etap żartów i zwykłych rozmów minie i trzeba się będzie o związek i partnera postarać to już nie będzie komu walczyć. Znowu się wkradnie brak szczęścia w związku, czasem jakaś kłótnia i nieporozumienie i nagle okaże się, że pan z warzywniaka tak pięknie opowiada o rzodkiewkach i tak cudnie układa marchewki, że aż dziewczynie kolana miękną....ohh |
||
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Rozmawialiśmy, dużo rozmawialiśmy. Obiecaliśmy, że obydwoje się zmienimy. Długo by opowiadać jeśli chodzi o nasze życie małżeńskie.
planet_terror tak po części to na pewno też i moja wina. Ja się tego nie wypieram, ale ja go szanuję. Nie podnosze głosu o byle co, nie ubliżam jego rodzinie (mimo tego jaka jest). Związek nie polega na tym, że stara się jedna osoba, że tylko jedna osoba walczy o każdą szczęśliwą chwilę. Czasami po prostu brak już sił. A motyle w brzuchu przeszły już bardzo dawno temu. Przeszliśmy bardzo dużo razem, zarówno dobre jak i złe chwile. Mieszkaliśmy razem także przed ślubem. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ale związek ma się nie opierać tylko na miłości, ale też i na szacunku do siebie nawzajem. Do instruktora musisz nauczyć się podchodzić z dystansem. Ma ci zależeć na zdaniu egzaminu, nie na flirtach z nim. Łatwo przekroczyć cienką granicę, a potem żałować i pluć sobie w brodę. Jeśli męczy cię jego obecność obok siebie zmień szkołę jazdy czy instruktora przecież chyba mąż głowy ci nie urwie, zawsze możesz wymyślić jakiś powód.
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Z instruktorem nie flirtuje, tylko jestem nim "zauroczona". Chyba tak to mogę nazwać. Mąż... mąż nie ma nic do tego, po prostu nie chce wyjść na idiotkę i robić głupich scen przez to, że zaczęło mi zależeć na obcym dla mnie facecie. Wytrzymam jakoś te kilkadziesiąt godzin. Jeśli chodzi o same jazdy, to nie pokazuje mi, że coś czuje. Najgorsze jest jak już przychodzę do domu. Wariuje, nie mogę się nad niczym skupić, ciągle mam go w głowie.
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
Może też dodam coś od siebie. Jakiś czas temu podejmowalam podobną decyzję. Byłam z facetem 10 lat. Byliśmy jak stare małżeństwo. Jak można się domyślić i pod względem tego, że cała rodzina była już do nas przyzwyczajona etc. i zobowiązań kredytowych, mieszkania...
Niby wszystko było ok, ale nie byłam do końca szczęśliwa. Później poznałam Tomka, przy którym poczułam, że żyję. Dał mi siłę i odwagę, aby się rozstać. Jestem od 8 miesięcy w nowym związku. Mój były także. Niczego nie żałuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#38 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
Cytat:
Też bym chciała uwolnić się z obecnego związku, poznać kogoś z kim mogłabym być szczęśliwa, który by mnie szanował, dawał dużo czułości. Jak patrze na inne pary, których faceci zwracają się do nich jakby się dopiero w sobie zakochali to mam łzy w oczach. Słowa "kochanie, skarbie" nie usłyszałam już kilka lat... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
A w czym problem? Skoro na samym poczatku malzenstwa musicie sobie obiecywac, ze sie zmienicie, to cos jest nie teges.
Znam sporo malzenstw, ktore rozwodzac sie po latach zalowaly, ze nie zrobily tego wczesniej. Powiem tak: trudno mi uwierzyc w to, ze w ciagu roku malzenstwa tak sie spieprzylo. Albo wczesniej cos nie gralo, albo do siebie nie pasujecie. Twoje zauroczenie instruktorem mnie smieszy, zachowujesz sie jak nastolatka. Rob, co chcesz, ale sytuacja normalna nie jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Co masz robić? Zrozumieć, że mogłaś popełnić błąd i że teraz trzeba ratować co się da i odkręcić tą farsę jak najszybciej. Bywa. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia. To nie jest łatwe, ale na pewno lepsze, niż tkwienie w związku, który unieszczęśliwia Cię do tego stopnia, że chcesz romansu.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-05-28 o 07:59 |
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
Cytat:
A, czyli koniecznie musi byc tak że puszczasz się jednej gałęzi (męża) i od razu na następną? Rozwód gdy kogoś innego, dostępnego na horyzoncie nie ma nie wchodzi w grę, bo jakze to tak - być sama? Masz takiego faceta, jakiego sobie wybrałas. ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- A co, żeby rozwód w ogóle mógł przejść przez myśl, to trzeba najpierw swoje odcierpieć, najlepiej przez 5 lat albo więcej?
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nic oryginalnego... Po prostu instruktor prawa jazdy...
Cytat:
Z tych wszystkich zdarzeń, które działy się przez ten rok można by napisać fajny melodramat. Tak zgadzam się sytuacja nie jest normalna. A jeśli chodzi o to zauroczenie to każdy ma do tego prawo. Nic nie robie wbrew nikomu, to są moje uczucia, które trzymam na wodzy. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zaprzątaj sobie głowy tym żonatym facetem, bo na to szkoda energii. Zużyj ją tam, gdzie leży twoja przyszłość, czyli na jakieś decyzje w sprawie małżeństwa. Nie udało się, trzeba naprawić błąd i żyć dalej. A gościa od nauki jazdy potraktuj jako wskazówkę (drogowskaz ;P), że są na tym świecie normalne związki i małżeństwa. Autorko, najtrudniej zrobić pierwszy krok. Ale zapewniam cię, że warto. Twój mąż nie nadaje się na męża i ojca twoich dzieci. Nie zadręczaj się i nie biczuj tym. Patrz w przyszłość i myśl, co dalej.
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2013-05-28 o 08:27 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Moj umysl jest za ciasny. Nie ogarniam powodow, ktore przemawiaja za tym, zeby zyc w takim zwiazku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czemu piszesz inaczej? Z żalem, że on ma rodzinę której nie zostawi, że trafiłaś (w przeciwienstwie do Atoski) na takiego, który jest niedostępny (w domyśle: gdyby był dostępny, to byłoby tak jak u Atoski = rozwód)? Głupoty gadasz teraz, od samego początku widać, że przy mężu trzyma Cię to, że nie masz na nic szans ze strony instruktora. Cytat:
Standardowy scenariusz. Byleby teraz nie było, że dziecko zmieni wszystko na lepsze ![]() I wiesz co Autorko? Nie w każdym związku są kłótnie - my jeszcze małżeństwem nie jestesmy, wspólny dom mamy i klotni jakoś nie ma - umiemy ze soba porozmawiać normalnie o wszystkim. Więc nie, ślub nie zmienia człowieka w kogoś innego - ani na lepsze, ani na gorsze.
|
|
|
|
#47 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skąd taki, a nie inny obraz związku w głowie? Nad tym się zastanów, tak na przyszłość.
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już wiesz, że bycie wielką wybawicielką misiaczka jest złym pomysłem. Popatrz na przeszłość waszego związku uważnie, a jestem na 100% pewna, ze dostrzeżesz, że subtelne znaki tego, że coś jest nie tak otrzymywałaś na długo przed ślubem - tylko je zignorowałaś. 2 już mamy: kłótnie + brak czułości.
|
|
|
|
#50 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Błąd nr 3 to branie połowy winy na siebie za kiepskie małżeństwo. Jeśli nie wycofasz się z tej patologii, w której jesteś coraz bardziej zanurzona, niedługo aby stworzyć zdrowy normalny związek, będziesz musiała zasięgnąć porady psychologa. Tak cię skrzywi to małżeństwo. teraz jest ostatni dzwonek. Naprawdę. I nie zawsze wina leży po obu stronach. NIE ZAWSZE.
|
|
|
#51 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A w całości chodziło mi o to, czy to jest normalne takie "zaurocznie" nowo poznanym facetem. Czy wariuje już przez ten związek i za wszelką cenę chce się uwolnić wybierając metodę "zakochania się w każdym nowo poznanym mężczyźnie". Myśląc o tym głębiej, nie wiem czy nie potrzebuje pomocy psychologa. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
Moj umysl jest za ciasny. Nie ogarniam powodow, ktore przemawiaja za tym, zeby zyc w takim zwiazku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#53 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Już nie raz mu mówiłam, że chce odejść, żeby się spakował i wyszedł. Mówię mu o rozwodzie. On nic. Tak jakby tego nie słyszał, jakby do niego nie docierało. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#54 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Rozpaczliwie pragniesz ciepła, nie masz go w domu, to wyłapujesz, garniesz do każdego ciepła, które okazuje Ci ktoś inny. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Bo wie, że to tylko Twoje puste gadanie.
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj, wybacz, ale jestes straszliwie dziecinna. Mówisz facetowi o rozwodzie, on nie reaguje, wiec co - koniec tematu? Laska, a co, nie potrafisz spakować jego rzeczy i wystawić za drzwi? Złożyć pozwu o rozwód? Wyprowadzic sie? Serio, nie potrafisz sama tej decyzji podjąć, on to musi zrobić? No chyba, ze mówisz to wszystko tak tylko po to, żeby go postraszyc (a zapewne tak jest, bo kobieta która chce rozwodu tak się nie zachowuje) - wtedy wszystko jasne i klarowne. Tylko przemyśl, czy chcesz go dalej straszyc, czy zwyczajnie nie chcesz z nim byc.
|
|
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zacznij działać, a skończ mówić
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Jak to w ogóle wygląda? Jadę do sądu, składam pozew o rozwód i co dalej? Słyszałam o opłacie 600 zł, na którą na dzień dzisiejszy mnie nie stać... A np separacja? Nie jestem w temacie w takich sprawach... Może któraś z Was by mi powiedziała jak wyglądają sprawy rozwodowe.
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te 600 zł. można rozłożyć na raty.
|
|
|
#59 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życie na czas? Czas na życie! Edytowane przez Ineczka33 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:41 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.