|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Dzień dobry
Ale pogoda.. Dobra do rodzenia dzieci ![]() Zaraz sie zbieramy i jedziemy do szpitala.. Zobaczymy co Moj gin powie |
|
|
|
#122 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
zależy od szpitala, lepiej zacząć od cewnika bo mechanicznie się ładne rozwarcie zrobi, a potem dopiero oxy, ale co szpital to obyczaj
|
|
|
|
#124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyli nie pozostaje mi nic innego jak spytać lekarkę na wizycie od czego w moim szpitalu zaczynają wywoływanie - dzięki!
|
|||
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
mi jak wywolywali podali pierw zel dowcipnie a na drugi dzien chcieli oxy dawac...
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Czesc dziewczyny,
My tez mamy problem z ropiejacym oczkiem. Od piatku juz smarujemy mascia i zapuszczamy kropelki. Jest nieco lepiej ale dalej.pojawia sie ropa. Masowalam tez te okolice i nic. Bylismy dzis na kontroli i Sofia dostala skierowanie do okulisty. Wlasnie czekam w kolejce do rejestracji. Ciekawe na.kiedy mi zaproponuja termin ![]() Z dobrych wiesci, Sofia przytyla 300g w 8 dni i wazy juz 3710g ![]() Pani doktor pochwalila jej kupki, mimo,ze sa tylko ok 2 dziennie i nie widzi zadnych objawow alergii wiec musze sie uspokoic i bez skrupolow wcinac nabial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe jak tam Kamciatka, może już małego tuli
![]() no i moja bratowa rodziła 8 godz- więc znośnie jak na 1 raz, najpierw jej wody odpłynęły w domu, mówila że hardcore i w sumie prawie cały poród była pod prysznicem ale dała radę sn normalnie zazdroszczę jej
|
|
|
|
#128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za kciuki wczoraj założyli mi ten cewnik bolało cholernie az mnie poty oblaly i uda mi się trzesly ale na szczęście puscilo już sobie wyobrażam jak poród może boleć oczywiście dla mnie nie wyczuwalne[/QUOTE]Trzymam ![]() Cytat:
To tak samo jak u mnie... Cytat:
![]() Jaki on już duży. Jakie ciuszki mu ubierasz już?? A ja sie witam z łóżka. U mnie tak zimno że strach wyjść spod kołdry. Wczoraj Tż kupił mi wiesiołka. Jak zobaczyłam cenę myślałam że padnę. Nie było go w aptekch. Jak raz byłam zapytałam o cenę. Gość mi powiedział że 5,99 za 60 tabletek wiec spoko. 11,99 za 100 i 14,99 za 150. No i mieli sprowadzić. Tż wczoraj pojechał i zapłacił 11,90 za 60 tabletek. Masakra jakaś.
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Jaka poza
![]() Kurcze, ale te Wasze maluchy już duże ![]() Chusta LennyLamb zakupiona. Jako nieliczna wyłamałam się z kręgu NatiBaby. No nic, zobaczymy. Poczytałam opinie, nie jest taka zła ![]() Lonely ja właśnie dlatego nie poszłam w końcu na warsztaty chustowania. U nas babka, która je prowadzi nie jest nawet położną. Czyli jeśli ona się skądś sama nauczyła, to ja też potrafię
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam z nim wczoraj u lekarza bo mu troszkę pępek wyskoczył i zdiagnozowałam przepuklinę Mały waży 5 kg Od czwartku Kubuś non stop wrzeszczał, chciał być noszony i ciągle jadł i teraz nowa strategia - mały je z cycka, odbija jak zaczyna marudzić dostaje odciągnięte- odbija, dalej marudzi znowu dostaje i jak już nie marudzi i nie odbije tzn, że brzuch pełny i dziecko szczęśliwe, wczoraj cały dzień przespał i czuwał bez płaczu dzisiaj też śpi już od 9 Podobno w ciągu kilku dni ma się to unormować i tylko pierś wystarczy No i pediatra już teraz zabroniła mi całkiem tego nabiału bo mu ta wysypka nie do końca zeszła, bo ostatnio mówiła, ze plaster sera ok. Mysia pytałaś o ten wapń, też się tym martwię, ale oczywiście zapomniałam zapytać, jak narazie biorę witaminy dla karmiących- tam jest 25% zapotrzebowania, pije mleko sojowe z wapniem podobno z czasem zaczyna smakować, no i wapń jest w brokułach za 2 tygodnie idziemy na usg główki i szczepienia i wtedy dopytam o te suplementy, mam nadzieję, że do tego czasu nie będę szczerbataMy będziemy szczepić zintegrowaną, już ją kupiłam 125 zł kosztuje, czyli nie jakoś specjalnie dużo, rotawirusy i meningokoki darujemy, a na pneumokoki zaszczepimy jak będzie miał 3 lata przed przedszkolem
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmiar 62. i pomyśleć że 7 tyg temu miał 51 cm
aż się boję dzisiejszego ważenia dziś w przychodni. ponad tydzień temu sama go ważyłam to wyszło 5 kilo ![]() i mamy już zapas pampersów 3 .... wczoraj kupiliśmy jeszcze 2 dużą pakę ale to już ostatnia będzie. |
|
|
|
#132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() brawa dla bratowej i gratulacje! Cytat:
śliczny kawaler:-* Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Ty dziewczyny karmisz? Obie dają z cycora?? czy jakoś laktatorem walczysz?? Ja ciągle mysle o kupnie laktatora, tzn kupie na pewno i karmieniem raz piersia raz butelka.. maly tak mi scharatał cyce ze dzisiaj mi krew leci. juz nawet nie zwracam uwagi na ból.. wiem ze jak sa poranione to cos nie tak z przystawieniem i wydaje mi sie ze za płytko wkladam ale nie da się inaczej on zaraz zaciska i ssie , potem mu wkladam palucha zeby otworzył.. otworzenie to kurna prawie graniczy z cudem tak mocno sie zasysa.. i wkładanie od nowa.. |
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Sofci. Juuuż 3 tygodnie??? Cytat:
Ja jak szukałam używki, to właśnie w natkach i lenny. Pochwal się kolorem, kupiłaś nową czy używaną? Veronic sama się nauczyła chustować z instrukcji o ile dobrze pamiętam.
|
||
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Ale świetny z niego gościu! I pajaca ma wypasionego
![]() Marchewka, mój sposób na korygowanie tego jak się Sofia przyssała jest taki, że, jak czuję, że płytko złapała to naciągam jej bródkę palcem (oczywiście delikatnie), aż sie jej dolna warga wywinie w podkówkę. Robię tak gdy czuję ból albo słyszę ciamkanie. I działa lepiej niż wyciąganie i przystawianie od nowa, bo marne są szanse, że za kolejnym podejściem lepiej złapie bo się denerwuje. Sprzedała mi ten patent doradczyni laktacyjna i u nas działa. A co do laktatora, to na pewno dobry pomysł. Choć ja póki nie muszę to nie odciagam, bo mi się nie chce Mała butelki nie lubi więc troche pociągnie i chce cyca, więc ciężko mi narazie ominąć karmienie. Ale w dalszej perspektywie na pewno będę częściej z niego korzystać. \i kupię też elektryczny medeli. Chyba, że ręczny który mam zacznie w magiczny sposób lepiej odciągać |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Donoszę, że w okolicach Nowego Targu jest chusta lenny lamb (M-ka) za 120 zł
![]() http://tablica.pl/oferta/chusta-do-n...moted;promoted |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
oo,nowy watek..nie moglam go znalezc :torba" zapomnialam ze bedzie w nowych watkach
![]() wlasnie byla polozna.. |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się odbijać za każdym razem, jak tego nie robię to budzi się i pręży, a jak się go podniesie nawet po 2 godzinach to wtedy odbija w nocy jak karmię w łóżku to nie podnoszę go bo mi się nie chce i w sumie wtedy nie domaga się odbicia, ani nie ulewa Kuba zawsze odwraca główkę na bok, znowu zapomniałam o to zapytać, jak z waszymi dzieciaczkami potrafią trzymać główkę na prosto, do góry ? Ale słodki, super poza na 1 fotce i pajac Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Co do wywoływania to mój gin też mówił że najpierw balonik a potem oxy bo jak nie ma rozwarcia to oxy się nie powinno. Za to w pierwszej ciąży miałam oxy i po chwili urodziłam, a teraz nie wiem co już robić. Dziś 3 dzień oo terminie, jutro przewidywaną wizyta a szpital gin i jeden i drugi mówił że 3 zgłosić się i 4 oxy by poszło. Zastanawiałam się czy nie przecisnąć giną i jutro jechać do innego miasta gdzie on w czwartek ma dyżur, także jutro byłby balonik a oxy w czwartek i próba porodu. I już nie wiem bo każdy mowi żeby spokojnie czekać i dać szansę naturze a jak nie to 3 już się zgłosić. A ją chwilami jestem spokojną i im mniej dni zostało tym bardziej jestem gotowa czekać a za chwilę mam nerwy czy wszystko będzie ok i czy nie lepiej działać a z drugiej strony się boję, ech, wolałabym żeby się samo zaczęło i to szkoda że do terminu siebie udało ale nie jestem sama jak widzę tylko czytając was to co gin czy szpital to inne podejście i ty bardziej mam metlik w głowie
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
JUTRO MAM MIEĆ CESARKE
Maluszek jest za duży ją za mała i na dodatek nic nie postępuje ani z rozwarciem ani że skurczami więc w sumie to dobrze bo już trochę doswiadczylam bolu |
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że pomiar może się pomylić o 500 g w jedną lub drugą stronę, a 4500 g to już klocek. Jutro będzie bobasek. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cwiczycie miesnie kegla?? nie obijac sie..ja juz znowu cwicze
|
|
|
|
|
#145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kobieta powiedziała, że jak jej będę potrzebować to przyjedzie Cytat:
powodzenia !
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa będziemy mięli jutro dzidziusia!!! SUPER!!! Ash to bardzo ładnie Twoja przybiera Ja swoją jutro zważę na wizycie kontrolnej w poradni patologii, ciekawa jestem czy tyje coś ;>salviae ulewanie jak ulewanie (chyba, że jest z nosa), ale krztuszenie się to już większy problem, bo nic fajnego ratować dziecko by się nie udusiło, choć ciągle mam nadzieję, że to się jakoś poprawi
|
|
#148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemkowi pajace 62 się rozpinają na brzuszku, taka klucha ale też jestem ciekawa ile ma wzrostu. w przychodni będą mierzyć ale po 3 miesiącu, mówiła że teraz nie wolno bo nie wolno na siłę nóżek prostować. ja próbowałam zmierzyć ale wyszło mi ok. 55 cm a wydaje mi się że ma więcej, ale nie umiem go "złapać" jak prostuje się ![]() dobra zbieramy się do przychodni ... taka pogoda że w kombinezon polarkowy ubierzemy ![]() Cytat:
czekamy !!!! trzymam kciuki
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:12 |
||
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
nic ciekawego
![]() przyszla,popatrzyla na mala i poszla ![]() Cytat:
super!młoda od 22 do 10 spała.. 12h..ale kazda przerwa na jedzenie to bylo z 20min placzu i marudzenia... usypialismy ja dzwiekami suszarki i smokiem..padam... mam wrazeneie ze ten colinox sprawia,ze ona taka "bezsenna" że od niego sie przebudza i zamiast dalej spac to sie rozbudza i meczy..przysypia na minute i znow placz..ja nie wiem co z tym dzieckiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

W każdym bądź razie 
Ślub 27. X. 2012
i teraz nowa strategia - mały je z cycka, odbija jak zaczyna marudzić dostaje odciągnięte- odbija, dalej marudzi znowu dostaje i jak już nie marudzi i nie odbije tzn, że brzuch pełny i dziecko szczęśliwe, wczoraj cały dzień przespał i czuwał bez płaczu dzisiaj też śpi już od 9
podobno z czasem zaczyna smakować, no i wapń jest w brokułach 

Kuba zawsze odwraca główkę na bok, znowu zapomniałam o to zapytać, jak z waszymi dzieciaczkami potrafią trzymać główkę na prosto, do góry ? 
Ale kobieta powiedziała, że jak jej będę potrzebować to przyjedzie