Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 09:02   #2581
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No pewnie, że przyjmiemy zapraszamy serdecznie.
Moja córeczka miała być Kingą, uwielbiam to imię
No ale mamy syna i jest póki co Bezimiennym

Czyli rozumiem mogę Cię z wątku wyrzucić, bo Ty rodzić nie zamierzasz w lecie?

Madi- śliczne ubranka zgarnęłaś te beżowe są takie śliczne

Witamyyy się prosto z łózka
Jak co rano ledwie wstałam zjadłam kawałek maminego ciasta
Pogoda nie sprzyja, ale chyba nie pada z tego co widzę, więc chociaż tyle
Gratuluję Neni i wszystkim dziewczynom, które zaczynają dziś nowe tygodnie lub msc !
No i Roxi za wizytę, rozpędź się i ochlap go wodą z mokrych skarpetek
En...mam imie dla Ciebie....Kingsize

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:06   #2582
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cześć słonka

Ale u mnie paskudna pogoda, całą noc lało.

Tak w nocy często wstawałam do wc, że zastanawiałam się czy już nie spać na kibelku Jescze koło północy mówię to TŻ, że Lilka mi chyba po pęcherzu skaczę, bo co chwilę latam do toalety, a tam kilka kropel. Minęło może z pół godziny i tż wstaje i mówi "mi Lilka też po pęchezru skace"

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnimi czasy często Was podczytuję Postanowiłam się przywitać, i będę próbowała Was gonić - bo posty piszecie w zastraszającym tempie

Nasze Maleństwo urodzi się 28.08

Przyjmiecie mnie??
Witaj Jak miło przywitać kolejną dziewczynkową mamusię

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wam napisać o moim śnie!... O losie, moje libido nie daje mi nawet spać i spokojnych snów mieć.
Śnił mi się jakiś facet, którego w tym śnie znałam, był mega przystojny. Brał prysznic, a ja jako koleżanka chyba byłam z nim w łazience, siedziałam na pralce i gadałam. On ten prysznic miał taki nie zamykany, czyli półściana z kafelek i wszystko ogólnie w kafelkach. I niby gadaliśmy o pierdołach, ale ja cały czas patrzyłam na jego wielkiego siusiaka. No ten siusiak był taki fajny! Obudziłam się jakaś taka nakręcona, ale z twardym brzuchem więc odpuściłam mężowi (poza tym trochę nadal jestem na niego zła). Ale ten siusiak nadal nie daje mi spokoju!

Mi ostatnio chyba libido wróciło, ale przez twardnienie brzucha boję się z tego skorzystać

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A jakby Was interesowało to w rossmanie sa te karty 3%zniżki na artykuły dla dzieci i do tej pory żeby się zarejestrować trzeba było podać datę urodzenia dziecka a od 1.06 będzie zmiana regulaminu i będzie można wybrać opcję spodziewam się dziecka
A ja moją wczoraj zarejestrowałam

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Zaciskam za dzisiejsze wizyty.

Za oknem dalej leje
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:06   #2583
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hejka ja dzis z doskoku,bo rodzice maja przybyc i mnie zabrac na dlugi week

Ale fajnie Ci !!! też bym chciała!

Cytat:
Zmień zamki w drzwiach
z całą imprezą na jego koszt

Cytat:
En...mam imie dla Ciebie....Kingsize

Tylko żeby nie był king size bo go matka nie wypchnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:08   #2584
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tak w nocy często wstawałam do wc, że zastanawiałam się czy już nie spać na kibelku Jescze koło północy mówię to TŻ, że Lilka mi chyba po pęcherzu skaczę, bo co chwilę latam do toalety, a tam kilka kropel. Minęło może z pół godziny i tż wstaje i mówi "mi Lilka też po pęchezru skace"

A ja moją wczoraj zarejestrowałam

Mój Glut to już nawet dostał prezent z okazji 1 urodzin w rosmanku

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:09   #2585
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Zapowiada się ciekawie )))
Pod warunkiem ze bedzie fajna pogoda....

Dzis sie wystraszylam w lazience...wycieram sie..po toalecie a tu taki sluz...mysle....cholera oby to nie byl czop....tak,ze wiecie...jeszcze Malinke i Margosie przegonie....oby nie....
Maz oczywiscie kazal mi spakowac torbe do szpitala bo on potem sie nie polapie....no ale nic wypoczywam ile sie ta a to cos na papietze to mysle ze taka norma....

28.07.2013r.
Stary 2013-05-28, 09:11   #2586
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzien dobry

Cytat:
dla Klopsika Igorka Niech jeszcze chwilę posiedzi u Mamusi w brzuchu.

Swoją drogą to czym Ty go karmisz ?[COLOR="Silver"]
No jeszcze niech ze 2-3 tygodnie posiedzi, dobije do 3kg i będzie ok. Muszę jeszcze tego paciorkowca zrobić, a robią po 35tc. A karmię tym samym co siebie - prawie w ogóle słodyczy, żadnych suplementów diety (tylko eutyrox i magnez), sporo warzyw, niewiele owoców... ja przez te 2 tyg przytyłam 0,7kg a Mały ok 400g.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty Pierwszy raz wróciłam zmartwiona Otóż moje dziecię od 20tyg ułożone główką w dół, właśnie teraz w 34tyg postanowiło się obrócić I tak oto mamy ułożenie miednicowe i jeśli w ciągu 2 tygodni się nie zmieni, to czeka mnie cc Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.
Na szczęście szyjka zamknięta, a mały przybrał znowu 350g i waży już 2400.
ładnie Dziecię rośnie. Nie martw się że zmienił położenie. Dziewczyny już pisały, co maleństwa potrafią wyprawiać. A kolejna sprawa, są specjalne ćwiczenia (ale tak 2xgodzinka dziennie), żeby dziecko się obróciło. Osobiśćie byłam świadkiem, jak babeczka na SR pokazywała parze, co mają robić, a po tygodniu ich maleństwo było główką w dół.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam Tylko kilogram więc póki co 16kg na plusie.

I z dobrych rzeczy to byłoby na tyle.
Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06
brawa za wizytę!)

Cytat:
Ooo zapytaj. Może chociaż Tobie odpowie
Kłucie szyjki - 1. ćwiczenia szyjki do porodu 2. skracanie się szyjki. Albo jedno i drugie. U mnie po 2 tyg. takiego kłucie delikatnego okazało się że się skraca.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ale dziś padnięta jestem, to wina owocnej nocy z tż
jutro będę mogła chwilę dłużej pospać
:PP

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak zwykle pedzicie, nie da sie was nadrobic Ja dzis nie czulam sie najlepiej, bolala mnie glowa i o dziwo jedna noga nagle zrobila sie opuchnieta. Wieczor spedzilam w lozku z nogami na poduszce. Obejrzalam pierwsze 3czesci serialu o Annie German (polecam, o ile jest w polskiej wersji jezykowej), plakalam przy nim kazdych 5min Gratuluje wszystkim udanych zakupow, a takze dobrych wiadomosci z wizyt (Magdalenne-nie zamartwiaj sie za wczasu, dziecko jeszcze ma czas na obrocenie sie)! Karolajn, mam nadzieje, ze TZ jednak cos wymysli na Twoje urodziny, bo to nieladnie tak :/ Dobrej nocy dziewczyny

leciał u nas w wersji polskiej... załapałam sie na ostatni odcinek, ale mi nie bardzo podszedł.

Cytat:
Cześć

Ostatnimi czasy często Was podczytuję Postanowiłam się przywitać, i będę próbowała Was gonić - bo posty piszecie w zastraszającym tempie

Przyjmiecie mnie??
witamy) oczywiście przyjmiemy

Cytat:
Cześć )) Pewnie, że tak

Ja też się witam... ostatnio coraz rzadziej
Więc muszę nadrobić cobyście o mnie nie zapomniały

właśnie cos wpadasz i wypadasz i mało z nami siedzisz...???

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:15   #2587
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Dzis sie wystraszylam w lazience...wycieram sie..po toalecie a tu taki sluz...mysle....cholera oby to nie byl czop....tak,ze wiecie...jeszcze Malinke i Margosie przegonie....oby nie....
Maz oczywiscie kazal mi spakowac torbe do szpitala bo on potem sie nie polapie....no ale nic wypoczywam ile sie ta a to cos na papietze to mysle ze taka norma....
Nie wiem jak wygląda czop, ale to chyba bardziej taka galaretka a nie śluz? Przynajmniej z opowieści majówek?

Odpoczywaj to na pewno nie zaszkodzi
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
właśnie cos wpadasz i wypadasz i mało z nami siedzisz...???
Nie mam weny
U Was się ciągle coś dzieje i tylko u mnie kompletnie nic, zero...
Nie mam się ani czym chwalić ani czym stresować

Mały
Stary 2013-05-28, 09:16   #2588
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry brzuszki u mnie piekneslonko wiec moze uda mi sie wyjsc na spacerek. szkoda ze zadna nie mieszka blizej bo bysmy sie umowily na kawke i buszowanie po lumpkach zwlaszcza ze teraz lumpki maja takie ceny ze az grzech nie brac wiekszosc rzeczy jest wyceniona jako 3sztuki za 1euro - niestety wiekszosc rzeczy dla dziewczynek . az sie odgrazam ze zrobie krzywde synkowi i mu kupie rozowa sukienusie i bedzie tak ubierany
Stary 2013-05-28, 09:16   #2589
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
mam jego książkę dzięki Neni
To nie Neni tylko ja zapodałam linka
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:17   #2590
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Skylie: 3mam kciuki za wizytę męża, właśnie kilka dni temu sobie o was myślałam, jak wam tam się układa po wypadku..

hm.. aż zrobiłam sobie zdjęcie i brzuszek faktycznie się obniżył lekko, chociaż czystego Napoleona jeszcze nie zrobię)) tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna

Madi: odpoczywaj odpoczywaj

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-28, 09:21   #2591
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja ostatnio swojego bym najchętniej którejś oddała, bo mnie tak denerwuje i jest taki nieprzyjemny, że aż nie chce mi się o tym gadać
A pierze? Gotuje? Sprząta?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:21   #2592
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Niunia: łożeczko nr 1.

Margosia: hm.. u mnie też nic się nie dzieje, oprócz wizyt, tak naprawdę. No i małego zamieszania z tą garderobą czy zwożeniem mebli. Ale obiady jakieś gotujesz.. przecież na spacery długaśne chodzisz..

karolajn: pogadaj z mężem wprost. że miałaś nadzieję, że w ten dzień gdzieś razem (na lody) pójdziecie i sobie np wieczór filmowy czy cos zrobicie.. tylko we dwoje..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-28, 09:23   #2593
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Leje u mnie od 6 rano i końca nie widać.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty Pierwszy raz wróciłam zmartwiona Otóż moje dziecię od 20tyg ułożone główką w dół, właśnie teraz w 34tyg postanowiło się obrócić I tak oto mamy ułożenie miednicowe i jeśli w ciągu 2 tygodni się nie zmieni, to czeka mnie cc Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.
Na szczęście szyjka zamknięta, a mały przybrał znowu 350g i waży już 2400.
Trzymam kciuki żeby się odwrócił. W tym tygodniu to trudniejsze, ale się zdarza. Na SR mówiono nam o przypadku kiedy dzieciątko przekręciło się dzień przed planowanym cięciem.

Na pocieszenie też - Moja siostra 17 maja miała cc ze względu na ułożenie miednicowe i czuje się już dobrze, mały pięknie je z cyca, przybiera. CC to nie koniec świata.

Cytat:
Nareszcie jestem po wizycie. Ginka pobrała mi dziś wymaz na paciorkowca. Wyniki będą w piątek. oby nie było tego czegoś Mała waży 2800g i według ginki to piękna waga jak na ten tydzień. Ja na szczęście też mało przytyłam Tylko kilogram więc póki co 16kg na plusie.

I z dobrych rzeczy to byłoby na tyle.
Mam za wysokie tętno 116 na minutę miałam i muszę się do kardiologa jak najszybciej udać. A następna wizyta już za tydzień 5.06
Oby takie tętno było tylko jednorazowym wyskokiem
A dla dzielnych pań za wizytę.

Cytat:
Cześć

Przyjmiecie mnie??
Witaj z nami Pisz o sobie jak najwięcej.

Cytat:
[/COLOR]A jakby Was interesowało to w rossmanie sa te karty 3%zniżki na artykuły dla dzieci i do tej pory żeby się zarejestrować trzeba było podać datę urodzenia dziecka a od 1.06 będzie zmiana regulaminu i będzie można wybrać opcję spodziewam się dziecka
Potwierdzam! Byłam wczoraj po "małe " kosmetyki do torby szpitalnej i zapytałam przy kasie. Nie trzeba nawet czekać do czerwca, tylko datę logowania wpisać jako datę narodzin dzidziusia i od razu robić zakupy. Tę datę można później spokojnie podobno zmienić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:26   #2594
Margosia__
Zakorzenienie

Dobra zmykam już, bo się zasiedziałam ))

Miłego dnia laseczki )

Mały
Stary 2013-05-28, 09:28   #2595
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak wygląda czop, ale to chyba bardziej taka galaretka a nie śluz? Przynajmniej z opowieści majówek?
Taka galaretka- najczęściej. Na SR mówiono nam, że może się czasem czop rozwodnić, ale wtedy jest rzadziutki i można pomylić to z sączeniem się wód płodowych. Najczęściej jednak to galaretowata substancja.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:29   #2596
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
za dzisiejszą konsultację i już trzymam kciuki za wizytę za tydzień
A jak starszy synek???? lepiej mu już???
już lepiej, dziękuję
smarujemy co trzeba + syropki i od wczoraj już gania do przedszkola

Cytat:
1)jakim tekstem przywaliłaś?
2) a co to za decyzje mają byc?
1) no a'propos posiadania w domu dwóch kotów i niemowlaka, jak ktoś chciał abyśmy koty oddali bo krzywdę zrobią małemu, że mu przegryzą aortę itp bzdury... mówiliśmy na poważne że najwyżej oddamy dziecko do okna życia albo do adopcji bo kotów na pewno nie oddamy bo były pierwsze i są członkami rodziny

2) na jak się potwierdzi wada serca to dostanę skierowanie na specjalistyczne badania w szpitalu i prawdopodobnie CC.

Izabele - witamy

a mi wyskoczyło pełno nowych pieprzyków ;( takich wiecie wystających... ogólnie cała jestem "popierzona", ale teraz to już duża przesada !! będę musiała je znów pousuwać po porodzie ;(

u nas leje więc nici z moich dzisiejszych planów ogródkowych ale przynajmniej sam się podleje
a że TZ nie skończył jeszcze szafy i nie zamontował mi półek to na strychu też nie mogę nic robić
ehhh jak to wszystko sie dłuży

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-28 o 09:32
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:33   #2597
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

A poza tym czop jest podbarwiony, na różowo, czerwono lub brązowo.

Ja spadam, baj, potem się odezwę, jak się czegoś dowiem. Choć dziś ma być o witaminach dla ciężarnych, to pewnie niewiele...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:38   #2598
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Margosia: to się nasiedziałaś...

teso: ) heh łącze się.. w bólu.. miałam jechać do ikei po szyny na taki pion z wieszakiem i kilkoma półkami (system Algot) jako uzupełnienie garderoby.. i lipa.. od weekendu nie ma tych najdłuższych które potrzebuje..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-05-28, 09:38   #2599
Katerine2
Raczkowanie

Czesc dziewczynki

Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety.

W piatek po poludniu pojechalismy na kawe do mojej siostry i tak przez przypadek siostra napomknela ze w poniedzialek plakalam jej godzine do tel. Maz zdziwiony dlaczego wiec mu powiedzialam ze o to jak traktuje syna i temet tego ze jestem nikim w jego rodzinie tez ciagle powraca. Siostra mu troche potlumaczyla i widac ze glupio mu sie zrobilo bo w sobote i pogadal z synem i latawca nawet probowal z nim puscic. Tak wiec w tej kwestii jest narazie ok.

Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic.
Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt.

Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego.

Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Niunia moja juz drugi dzien tak wariuje w brzuchu ze az czasem cos chrupnie ale ja kocham te jej wariacje a Mateuszek zaaferowany bo brzuch caly chodzi i juz mozna popatrzec a nie tylko wyczuc.

Musze i ja wziasc sie za przeglad ubranek po Mateuszku i zaczac kupowac to co brakuje bo to juz 31 tydzien leci
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:44   #2600
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
zmykam spac
studiowałam opisy sroki nt komsetyków dla dzieci i juz mam dosyc

jutro jak sie wyrobie to spisze Wam moje notatki (moze do klubu) co poleca i uważa ona za bezpieczne?
Ja też sobie wypisałam co mniej więcej kupić po przeczytniu sroki. Jest to trochę nieskłądne, ale moje wnioski są takie:

Do kąpieli:
Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej), Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia, Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme,

Krem pielęgnacyjny dla niemowląt HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, Rossmann, Babydream, Extrasensitive Pflegecreme (Krem do skóry wrażliwej i podatnej na uczulenia), Rossmann, Babydream, Gesichts und Körpercreme,Ziołolek, Linomag, Bobo A+E, Krem dla dzieci i niemowląt,

- Oliwka: Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO; Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft; Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E;

- Emolient - Balneum Optiderm, krem,

Krem z filtrem: La Roche Posay: Anthelios Dermo Pediatrics: 50+ AEROSOL, LA ROCHE Anthelios 50+ Kids mleczko, VICHY Capital Solei Kids SPF50+ mleczko, otraz rossmannowskie,

- Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej, HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę, Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)

Brudy:
1. Dzidziuś płatki mydlane
2.
Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4.
Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,

Mokre chusteczki do przecierania pupy – Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive, baby sensitive (netto), Wickies comfort&big Sensitive (marka kaufland), Huggies, Natural Care, Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane (zielone), Rossmann, Babydream, Extrasensitive Feucht-Comforttücher (białe), TAMI Cotton natural Care, Tibelly , Rossmann, Babydream, Komfortowe chusteczki pielęgnacyjne z olejkami, Dada Cotton Ultra Sensitive

Nie to, ze zamierzam to wszystko kupować, wypisałam polecane, żeby w przyszłości mieć to z głowy

Stary 2013-05-28, 09:44   #2601
idzia111
Zakorzenienie

Dzień dobry,

od razu gratuluję nowych tygodni i trzymam za wizyty, badania itp.

Miałam sen, śniła mi się nasz Malinka, chodziła gdzieś obok jakiegoś domu, w ślicznej sukience. Miotała się w te i z powrotem i jakaś pani do niej mówi :,,przyznaj się, już się zaczęło? masz skurcze?", a ona odp., że takie delikatne, ale nie chciała nic mówić. Potem okazało sie, że urodziła pierwsza na wątku, a my zaczęłyśmy być poddenerwowane. Czyli wiesz Malinka już nie długo

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny sonda
obiecuję że to ostatni raz kiedy pytam was o łóżeczko

nr 1.
wady: cena i 2 poziomy wysokości
http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...213196399.html

nr 2.
wady: sama nie wiem
http://allegro.pl/lozeczko-biale-roz...247287353.html

nr 3.
wady: wydaje mi się mało stabilne
http://allegro.pl/lozeczko-120x60-ju...245396311.html

nr 4.
wady: boki są z płyty mdf
http://allegro.pl/lozeczko-michas-vi...275745534.html

1, poszukaj może w rozm. 120/60, bo te pozostale takie są. A to jest też droższe, bo większe,

4. ładniutkie

Ale bardziej ku 1 się skłaniam.

Cytat:
Cześć

Przyjmiecie mnie??
Witaj, przyjmiemy, tylko musisz powiedzieć jedną ważną rzecz: Co dziś będziesz jadła na obiad?

Cytat:
Cześć )) Pewnie, że tak

Ja też się witam... ostatnio coraz rzadziej
Więc muszę nadrobić cobyście o mnie nie zapomniały

za tygodnie których jeszcze nie gratulowałam i wszystkie udane wizyty
za wszystkie sprawy które kciuków wymagają i oczywiście najmocniej zaciśnięte te za wizyty
O jej, jesteś. Ja już pewna, że rodzić zaczęłaś, ale, że nic nie czujesz to nawet sms-a nie wysyłasz. Włączam wiadomości żeby dowiedzieć się czy jakaś kobieta urodziła dziecko w domu, samochodzie, na spacerze z sierściuchem No ale jesteś. Wg moich dokładnych wyliczeń jesteś zaraz po Malince, więc w listopadzie to już bedziesz bawić 5 miesięczne dziecko

Cytat:

Kochana może jakiś stan zapalny zaczyna się robić? To nie czop, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja niby nie mam jakiś stanów zapalnych strasznych, chociaż w ciązy dwa razy coś zaczynało się dziać, ale taki śluz w mega ilosci jest non stop. Taka już moja uroda, w ciągu dnia idzie mi 6-10 wkładek

surkaCo do tych polecanych preparatów/kosmetyków itp. to baaardzo dziękujemy:róża: Mój matczyny instynkt mi dobrze podpowiedział, żeby kupić jelpa Mam w wersji soft do białęgo i do koloru. Jakby co to w Lidlu jest w dobrej cenie. Ja kupiłam małe opakowanie, bo u mnie wyprzedawali je i wyszło w małym taniej jak w większym. Jednak te w większym tez się opłaca w Lidlu. Przynajmniej na początek żeby zobaczyć czy dzidzi nie uczula, bo różnie to bywa. A no i od koleżanek słyszałam same dobre opinie o Jelpie, że jako jedyny potrafi odeprać plamy, z którymi Lovela i inne sobie nie radzą. Zobaczymy, na razie ja żadnych doświadczeń nie mam.

A do do Babydream to ja polecam, sama używam, super kosmetyki w bardzo niskich cenach, hipp też lubię.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-28 o 09:51
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:45   #2602
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41031534]A poza tym czop jest podbarwiony, na różowo, czerwono lub brązowo.

Ja spadam, baj, potem się odezwę, jak się czegoś dowiem. Choć dziś ma być o witaminach dla ciężarnych, to pewnie niewiele...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ufff to taki napewno nie byl....dzieki dziewczyny czlowiek taki sie czuje niekumaty...ja juz chyba powoli lapie stres....

28.07.2013r.
Stary 2013-05-28, 09:45   #2603
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
U mnie też szaroburo, ale mi to wcale nie przeszkadza, bo nigdzie nie muszę wychodzić.

Cytat:
dziewczyny sonda
Mi podoba się nr 4
Cytat:
Cześć
Cześć
Cytat:
Córeczka a na imię jej KINGA
Moja też miała mieć tak na imię
Ale mam chłopca
Cytat:
Zapomniałam wam napisać o moim śnie!... O losie, moje libido nie daje mi nawet spać i spokojnych snów mieć.
Śnił mi się jakiś facet, którego w tym śnie znałam, był mega przystojny. Brał prysznic, a ja jako koleżanka chyba byłam z nim w łazience, siedziałam na pralce i gadałam. On ten prysznic miał taki nie zamykany, czyli półściana z kafelek i wszystko ogólnie w kafelkach. I niby gadaliśmy o pierdołach, ale ja cały czas patrzyłam na jego wielkiego siusiaka. No ten siusiak był taki fajny! Obudziłam się jakaś taka nakręcona, ale z twardym brzuchem więc odpuściłam mężowi (poza tym trochę nadal jestem na niego zła). Ale ten siusiak nadal nie daje mi spokoju!
Uuuu ale sen
Cytat:
Gratuluję Neni i wszystkim dziewczynom, które zaczynają dziś nowe tygodnie lub msc !
No i Roxi za wizytę, rozpędź się i ochlap go wodą z mokrych skarpetek
Chyba jeszcze niedospałaś, bo już wczoraj zaczynałam nowy tydzień
Cytat:
Dziewczyny fajna sprawa, warto obejrzeć, znajome korzystają z Dr. Karpa
http://www.youtube.com/watch?feature...v=ASEjSYlnbzM#!

Odnośnie 4 trymestru i uspakajania malucha.
Przyłączam się do apelu-oglądajta
Cytat:
Nie bij
Ja promowałam jakoś w styczniu pana Karpia. Nawet mam książkę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:46   #2604
stokrotka24
Zakorzenienie

witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu

u mnie też paskudna pogoda, leje i zimno

Byłam wczoraj na szkole rodzenia i oglądaliśmy film o porodzie był krótki i nie w Polsce nagrywany stąd warunki trochę inne ale była polewka z owłosienia Pani:haha ha: bo było normalnie pokazane jak dziecko wychodzi. Wcześniej dużo rad położne dawały np.
- teraz jak jest blisko porodu to nie masować sutków
- nie głaskać brzucha jak się stawia
- czop jak odchodzi powinien być przezroczysty lub żółtawy, inny kolor trzeba konsultować
- mówiła co do torby zabrać, u nas mają być dwie, jedna do szpitala druga na wyjście. U nas w szpitalu nie potrzeba podpasek i podkładów na łóżko, pieluch tetrowych, ubrań i kosmetyków dla dziecka, jedynie pampersy i chusteczki do pupy. Opowiadała śmieszną anegdotę jak pewien tatuś sam pakował torbę na wyjście malucha i przyniósł do szpitala buty dla takiego ok 3 letniego dziecka bo przecież to na wyjście jest albo jak dziewczyna w kozakach i koszuli wychodziła bo mąż nie przyniósł jej ubrań z wrażenia
- mówiła jak odejdą gwałtownie wody to trzeba ich kolor obserwować i jechać ogólnie natychmiast do szpitala bo podobno są wypadki, ze do szyjki macicy może wypaść pępowina lub raczka lub nóżka dziecka. pierwsze o tym słyszałam, podobno ona miała taki przypadek, wtedy ręką trzyma się tą cześć i szybko na cesarkę jadą.
- mówiła, ze panowie nie powinni się obrażać na kobiety za to co mówią w trakcie porodu bo to wiadomo różnie bywa
Byłam sama, bo wolałam oszczędzić tz widoków porodu, ale było bardzo fajnie, dużo śmiechu, dokładnie opowiedziała poród i nawet oczywiście dzisiaj mnie sny męczyły, że rodzę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:49   #2605
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też deszczowo..blee..Zmuła taka.. Co do denerwującego męża, u mnie też taki..Nie ma pracy znowu i jest nieznośny..nie lubię go takiego..Jeszcze tydzień nie minął, a ja zaraz oszaleję..jeszcze ogląda te wkurzające seriale- Kiepskich i Bundych, mam ochotę rypnąć czymś w telewizor!

Cytat:
dziewczyny sonda

nr 1.

nr 2.

nr 3.

nr 4.
Mnie się podoba ostatnie 4

Cytat:
Cześć

Przyjmiecie mnie??
Witaj

Cytat:

Cytat:

A jakby Was interesowało to w rossmanie sa te karty 3%zniżki na artykuły dla dzieci i do tej pory żeby się zarejestrować trzeba było podać datę urodzenia dziecka a od 1.06 będzie zmiana regulaminu i będzie można wybrać opcję spodziewam się dziecka
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Potwierdzam! Byłam wczoraj po "małe " kosmetyki do torby szpitalnej i zapytałam przy kasie. Nie trzeba nawet czekać do czerwca, tylko datę logowania wpisać jako datę narodzin dzidziusia i od razu robić zakupy. Tę datę można później spokojnie podobno zmienić.
Dobrze wiedzieć..nam już kilka miesięcy temu pani w kasie dała 2 takie karty, ale że wpisywało się datę urodzenia dziecka, to wrzuciłam je do szafy i czekam na dziecko i nie korzystam. Fajnie, że można jednak szybciej używać

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41031467]j
a mi wyskoczyło pełno nowych pieprzyków ;( takich wiecie wystających... ogólnie cała jestem "popierzona", ale teraz to już duża przesada !! będę musiała je znów pousuwać po porodzie ;(
[/QUOTE] Ja pod biustem aż do początku krągłości brzucha i na całej szerokości mam mnóstwo brązowych kropek..jakby mega piegi..placki takie...śmiesznie to wygląda i że akurat skumulowały się w jednym miejscu..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:49   #2606
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi, że dzięki Neni mam ksiazke, bo kiedyś pisała o "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i sobie kupiłam, a link a i owszem Ty zapodałaś
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:50   #2607
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety.

W piatek po poludniu pojechalismy na kawe do mojej siostry i tak przez przypadek siostra napomknela ze w poniedzialek plakalam jej godzine do tel. Maz zdziwiony dlaczego wiec mu powiedzialam ze o to jak traktuje syna i temet tego ze jestem nikim w jego rodzinie tez ciagle powraca. Siostra mu troche potlumaczyla i widac ze glupio mu sie zrobilo bo w sobote i pogadal z synem i latawca nawet probowal z nim puscic. Tak wiec w tej kwestii jest narazie ok.

Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic.
Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt.

Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego.

Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne.

Niunia moja juz drugi dzien tak wariuje w brzuchu ze az czasem cos chrupnie ale ja kocham te jej wariacje a Mateuszek zaaferowany bo brzuch caly chodzi i juz mozna popatrzec a nie tylko wyczuc.

Musze i ja wziasc sie za przeglad ubranek po Mateuszku i zaczac kupowac to co brakuje bo to juz 31 tydzien leci
oj Kochana nie masz najłatwiej. A teścia masz bardzo wrednego

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:52   #2608
surka
Zakorzenienie

Katerine2;

Nieciekawie masz z rodziną TŻ Jeszcze raem mieszkacie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Przywiezlismy lozeczko od kolezanki tza-a jednak szczebelkowe.Trzeb je odrestaurowac ale moj maż zrobi z niego łoże godne księżniczki Finanse nam baaardzo podupadły i trzeba cosik kombinowac...Komode tez Tz sam odrestaurował wiec bedzie git

Cytat:
dziewczyny sonda

nr 1.

nr 2.

nr 3.

nr 4.
4 albo 1

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu

Słyszałam o wypadnięciu pępowiny i tą pępowinę tzreba ponoć wepchać do macicy i to jest strasznie bolesne.
Stary 2013-05-28, 09:52   #2609
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Kochana może jakiś stan zapalny zaczyna się robić? To nie czop, przynajmniej tak mi się wydaje. Ja niby nie mam jakiś stanów zapalnych strasznych, chociaż w ciązy dwa razy coś zaczynało się dziać, ale taki śluz w mega ilosci jest non stop. Taka już moja uroda, w ciągu dnia idzie mi 6-10 wkładek

Co do tych polecanych preparatów/kosmetyków itp. to baaardzo dziękujemy:róża:

W sumie to takie jednorazowr bylo...jakby po nocy....no nic zobaczymy,lece od 3 dni na urosepcie itp.moze to przrz te leukocyty....

28.07.2013r.
Stary 2013-05-28, 09:56   #2610
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A wiesz jakiej firmy ten staniczek?
Alles
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości