|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cześć słonka
Ale u mnie paskudna pogoda, całą noc lało. Tak w nocy często wstawałam do wc, że zastanawiałam się czy już nie spać na kibelku Jescze koło północy mówię to TŻ, że Lilka mi chyba po pęcherzu skaczę, bo co chwilę latam do toalety, a tam kilka kropel. Minęło może z pół godziny i tż wstaje i mówi "mi Lilka też po pęchezru skace"Cytat:
![]() Cytat:
Mi ostatnio chyba libido wróciło, ale przez twardnienie brzucha boję się z tego skorzystać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Zaciskam za dzisiejsze wizyty.Za oknem dalej leje
|
|||
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
z całą imprezą na jego koszt Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Mój Glut to już nawet dostał prezent z okazji 1 urodzin w rosmanku
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Pod warunkiem ze bedzie fajna pogoda....
Dzis sie wystraszylam w lazience...wycieram sie..po toalecie a tu taki sluz...mysle....cholera oby to nie byl czop....tak,ze wiecie...jeszcze Malinke i Margosie przegonie....oby nie.... Maz oczywiscie kazal mi spakowac torbe do szpitala bo on potem sie nie polapie....no ale nic wypoczywam ile sie ta a to cos na papietze to mysle ze taka norma.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2586 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Kłucie szyjki - 1. ćwiczenia szyjki do porodu 2. skracanie się szyjki. Albo jedno i drugie. U mnie po 2 tyg. takiego kłucie delikatnego okazało się że się skraca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
) oczywiście przyjmiemyCytat:
właśnie cos wpadasz i wypadasz i mało z nami siedzisz...???
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj ![]() Nie mam weny ![]() U Was się ciągle coś dzieje i tylko u mnie kompletnie nic, zero... Nie mam się ani czym chwalić ani czym stresować
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry brzuszki
u mnie piekneslonko wiec moze uda mi sie wyjsc na spacerek. szkoda ze zadna nie mieszka blizej bo bysmy sie umowily na kawke i buszowanie po lumpkach zwlaszcza ze teraz lumpki maja takie ceny ze az grzech nie brac wiekszosc rzeczy jest wyceniona jako 3sztuki za 1euro - niestety wiekszosc rzeczy dla dziewczynek . az sie odgrazam ze zrobie krzywde synkowi i mu kupie rozowa sukienusie i bedzie tak ubierany
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie: 3mam kciuki za wizytę męża, właśnie kilka dni temu sobie o was myślałam, jak wam tam się układa po wypadku..
hm.. aż zrobiłam sobie zdjęcie i brzuszek faktycznie się obniżył lekko, chociaż czystego Napoleona jeszcze nie zrobię )) tak mi się wydawało, ale nie byłam pewnaMadi: odpoczywaj odpoczywaj
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
A pierze? Gotuje? Sprząta?
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia: łożeczko nr 1.
Margosia: hm.. u mnie też nic się nie dzieje, oprócz wizyt, tak naprawdę. No i małego zamieszania z tą garderobą czy zwożeniem mebli. Ale obiady jakieś gotujesz.. przecież na spacery długaśne chodzisz..karolajn: pogadaj z mężem wprost. że miałaś nadzieję, że w ten dzień gdzieś razem (na lody) pójdziecie i sobie np wieczór filmowy czy cos zrobicie.. tylko we dwoje..
|
#2593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Leje u mnie od 6 rano i końca nie widać. ![]() Cytat:
W tym tygodniu to trudniejsze, ale się zdarza. Na SR mówiono nam o przypadku kiedy dzieciątko przekręciło się dzień przed planowanym cięciem. Na pocieszenie też - Moja siostra 17 maja miała cc ze względu na ułożenie miednicowe i czuje się już dobrze, mały pięknie je z cyca, przybiera. CC to nie koniec świata. ![]() Cytat:
A dla dzielnych pań za wizytę. Cytat:
![]() Cytat:
Tę datę można później spokojnie podobno zmienić.
|
||||
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zmykam już, bo się zasiedziałam
))Miłego dnia laseczki )
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
smarujemy co trzeba + syropki i od wczoraj już gania do przedszkola 1) no a'propos posiadania w domu dwóch kotów i niemowlaka, jak ktoś chciał abyśmy koty oddali bo krzywdę zrobią małemu, że mu przegryzą aortę itp bzdury... mówiliśmy na poważne że najwyżej oddamy dziecko do okna życia albo do adopcji bo kotów na pewno nie oddamy bo były pierwsze i są członkami rodziny 2) na jak się potwierdzi wada serca to dostanę skierowanie na specjalistyczne badania w szpitalu i prawdopodobnie CC. Izabele - witamy a mi wyskoczyło pełno nowych pieprzyków ;( takich wiecie wystających... ogólnie cała jestem "popierzona", ale teraz to już duża przesada !! będę musiała je znów pousuwać po porodzie ;(u nas leje więc nici z moich dzisiejszych planów ogródkowych ale przynajmniej sam się podleje ![]() a że TZ nie skończył jeszcze szafy i nie zamontował mi półek to na strychu też nie mogę nic robić ehhh jak to wszystko sie dłuży Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:32 |
|
|
|
|
#2597 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A poza tym czop jest podbarwiony, na różowo, czerwono lub brązowo.
Ja spadam, baj, potem się odezwę, jak się czegoś dowiem. Choć dziś ma być o witaminach dla ciężarnych, to pewnie niewiele... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Margosia: to się nasiedziałaś...
teso: ) heh łącze się.. w bólu.. miałam jechać do ikei po szyny na taki pion z wieszakiem i kilkoma półkami (system Algot) jako uzupełnienie garderoby.. i lipa.. od weekendu nie ma tych najdłuższych które potrzebuje..
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuje od paru dni ale niestety nie mam weny zeby was pocytowac, poodpowiadac.... straszne dni sa dla mnie niestety. W piatek po poludniu pojechalismy na kawe do mojej siostry i tak przez przypadek siostra napomknela ze w poniedzialek plakalam jej godzine do tel. Maz zdziwiony dlaczego wiec mu powiedzialam ze o to jak traktuje syna i temet tego ze jestem nikim w jego rodzinie tez ciagle powraca. Siostra mu troche potlumaczyla i widac ze glupio mu sie zrobilo bo w sobote i pogadal z synem i latawca nawet probowal z nim puscic. Tak wiec w tej kwestii jest narazie ok. Pozostaje temat jego rodziny ale tu wiem ze nie powinnam sie przejmowac tym bardziej ze wiem ze on od paru lat juz inaczej patrzy na ich zachowanie bo przejzal na oczy. Ale zabolalo mnie to co wczoraj uslyszalam. Poszedl na dol do swojego ojca zebysmy pojechali zameldowac mnie i Mateuszka tu gdzie mieszkamy bo juz ponad 6 lat i ciagle nie jestem zameldowana a tesc mu na to ze po co on bedzie meldowal czlowieka ktory jest mu niepotrzebny i nawet nie pomoze zerwac jednego jablka w sadzie. Boze dziewczynki jak mnie to zabolalo...teraz wiadomo jestem w ciazy wiec czas jako taki mam mimo wielu obowiazkow ponadprogramowych jakie sobie narzucam np koszenie trawy, wozenie drewna i robie to przeciez nie tylko dla siebie tylko dla nas wszystkich zeby nikt nie musial sie odrywac od innych zajec. A jak nie bylam w ciazy to pracowalam od marca na pelnych obrotach az do listopada i czasem w dupe nie mialam czasu sie podrapac, nie wymagalam od nikogo pomocy przy Matim czy w domu. A on takie rzeczy gada, gdybym miala czas na pomoc to bym mu pomogla ale ja sama czasem zmuszona bylam wziasc czlowieka do pracy i mu placic. Jego corunia nie dawala sobie rady bedac w ciazy i teraz tez nie - maz siedzi w domu juz od wrzesnia, mamusia jezdzi non stop ale ona jest zlota a ja to nikt. Kochane znowu monolog ale naprawde ciezko mi. Duzo slyszalam jak sie czepial ze jezdze to mu maz powiedzial ze robie wszystko to czego on juz nie musi oplaty, zakupy, dziecko do lekarzy to i tak on swoje wie. Jego corunia bywala u nas co drugi dzien na cale dnie i bylo dobrze a ja nie moge sie nigdzie ruszyc wedlug niego. Ja znam przyczyne jego nienawisci - zabralam im darmowa sile robocza ale dlaczego on nie potrafi zrozumiec ze taka kolej rzeczy. Maz jak ma chwile a nawet czasem zostawia swoja robote i pomaga w wymyslonych zajecial ojca swojego a jak mielismy rwanie jablek to ja rwalam sama o on jezdzil i zwozil ojca jablka z pola i ustawial do 23 w nocy. Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne. Niunia moja juz drugi dzien tak wariuje w brzuchu ze az czasem cos chrupnie ale ja kocham te jej wariacje a Mateuszek zaaferowany bo brzuch caly chodzi i juz mozna popatrzec a nie tylko wyczuc. Musze i ja wziasc sie za przeglad ubranek po Mateuszku i zaczac kupowac to co brakuje bo to juz 31 tydzien leci
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Do kąpieli: Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej), Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia, Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme, Krem pielęgnacyjny dla niemowląt HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, Rossmann, Babydream, Extrasensitive Pflegecreme (Krem do skóry wrażliwej i podatnej na uczulenia), Rossmann, Babydream, Gesichts und Körpercreme,Ziołolek, Linomag, Bobo A+E, Krem dla dzieci i niemowląt, - Oliwka: Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO; Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft; Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E; - Emolient - Balneum Optiderm, krem, Krem z filtrem: La Roche Posay: Anthelios Dermo Pediatrics: 50+ AEROSOL, LA ROCHE Anthelios 50+ Kids mleczko, VICHY Capital Solei Kids SPF50+ mleczko, otraz rossmannowskie, - Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej, HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę, Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem) Brudy: 1. Dzidziuś płatki mydlane 2. Jelp color żel ,Miocare 3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn 4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft, Mokre chusteczki do przecierania pupy – Lidl Tujurs Baby Wipes Sensitive, baby sensitive (netto), Wickies comfort&big Sensitive (marka kaufland), Huggies, Natural Care, Chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane (zielone), Rossmann, Babydream, Extrasensitive Feucht-Comforttücher (białe), TAMI Cotton natural Care, Tibelly , Rossmann, Babydream, Komfortowe chusteczki pielęgnacyjne z olejkami, Dada Cotton Ultra Sensitive Nie to, ze zamierzam to wszystko kupować, wypisałam polecane, żeby w przyszłości mieć to z głowy ![]() |
|
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
od razu gratuluję nowych tygodni i trzymam za wizyty, badania itp.Miałam sen, śniła mi się nasz Malinka, chodziła gdzieś obok jakiegoś domu, w ślicznej sukience. Miotała się w te i z powrotem i jakaś pani do niej mówi :,,przyznaj się, już się zaczęło? masz skurcze?", a ona odp., że takie delikatne, ale nie chciała nic mówić. Potem okazało sie, że urodziła pierwsza na wątku, a my zaczęłyśmy być poddenerwowane. Czyli wiesz Malinka już nie długo ![]() Cytat:
1, poszukaj może w rozm. 120/60, bo te pozostale takie są. A to jest też droższe, bo większe, 4. ładniutkie Ale bardziej ku 1 się skłaniam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() surkaCo do tych polecanych preparatów/kosmetyków itp. to baaardzo dziękujemy:róża: Mój matczyny instynkt mi dobrze podpowiedział, żeby kupić jelpa A do do Babydream to ja polecam, sama używam, super kosmetyki w bardzo niskich cenach, hipp też lubię.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:51 |
||||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41031534]A poza tym czop jest podbarwiony, na różowo, czerwono lub brązowo.
Ja spadam, baj, potem się odezwę, jak się czegoś dowiem. Choć dziś ma być o witaminach dla ciężarnych, to pewnie niewiele... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ufff to taki napewno nie byl....dzieki dziewczyny czlowiek taki sie czuje niekumaty...ja juz chyba powoli lapie stres.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie też szaroburo, ale mi to wcale nie przeszkadza, bo nigdzie nie muszę wychodzić. Cytat:
Cześć ![]() Moja też miała mieć tak na imię Ale mam chłopca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie bij ![]() Ja promowałam jakoś w styczniu pana Karpia. Nawet mam książkę
|
||||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 32 tygodniu czyli w 8 miesiącu
u mnie też paskudna pogoda, leje i zimno Byłam wczoraj na szkole rodzenia i oglądaliśmy film o porodzie był krótki i nie w Polsce nagrywany stąd warunki trochę inne ale była polewka z owłosienia Pani- teraz jak jest blisko porodu to nie masować sutków - nie głaskać brzucha jak się stawia - czop jak odchodzi powinien być przezroczysty lub żółtawy, inny kolor trzeba konsultować - mówiła co do torby zabrać, u nas mają być dwie, jedna do szpitala druga na wyjście. U nas w szpitalu nie potrzeba podpasek i podkładów na łóżko, pieluch tetrowych, ubrań i kosmetyków dla dziecka, jedynie pampersy i chusteczki do pupy. Opowiadała śmieszną anegdotę jak pewien tatuś sam pakował torbę na wyjście malucha i przyniósł do szpitala buty dla takiego ok 3 letniego dziecka bo przecież to na wyjście jest albo jak dziewczyna w kozakach i koszuli wychodziła bo mąż nie przyniósł jej ubrań z wrażenia - mówiła jak odejdą gwałtownie wody to trzeba ich kolor obserwować i jechać ogólnie natychmiast do szpitala bo podobno są wypadki, ze do szyjki macicy może wypaść pępowina lub raczka lub nóżka dziecka. pierwsze o tym słyszałam, podobno ona miała taki przypadek, wtedy ręką trzyma się tą cześć i szybko na cesarkę jadą. - mówiła, ze panowie nie powinni się obrażać na kobiety za to co mówią w trakcie porodu bo to wiadomo różnie bywa Byłam sama, bo wolałam oszczędzić tz widoków porodu, ale było bardzo fajnie, dużo śmiechu, dokładnie opowiedziała poród i nawet oczywiście dzisiaj mnie sny męczyły, że rodzę
|
#2605 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też deszczowo..blee..Zmuła taka.. Co do denerwującego męża, u mnie też taki..Nie ma pracy znowu i jest nieznośny..nie lubię go takiego..Jeszcze tydzień nie minął, a ja zaraz oszaleję..jeszcze ogląda te wkurzające seriale- Kiepskich i Bundych, mam ochotę rypnąć czymś w telewizor! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie korzystam. Fajnie, że można jednak szybciej używać ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41031467]j a mi wyskoczyło pełno nowych pieprzyków ;( takich wiecie wystających... ogólnie cała jestem "popierzona", ale teraz to już duża przesada !! będę musiała je znów pousuwać po porodzie ;([/QUOTE] Ja pod biustem aż do początku krągłości brzucha i na całej szerokości mam mnóstwo brązowych kropek..jakby mega piegi..placki takie...śmiesznie to wygląda |
|||||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katerine2;
Nieciekawie masz z rodziną TŻ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słyszałam o wypadnięciu pępowiny i tą pępowinę tzreba ponoć wepchać do macicy i to jest strasznie bolesne. |
||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. W sumie to takie jednorazowr bylo...jakby po nocy....no nic zobaczymy,lece od 3 dni na urosepcie itp.moze to przrz te leukocyty.... |
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

zapraszamy serdecznie.
te beżowe są takie śliczne 

Roxi za wizytę, rozpędź się i ochlap go wodą z mokrych skarpetek 

Wiem, że to nic strasznego w gruncie rzeczy, ale jakoś pogodzona byłam z sn i ta cesarka spadła na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się z tą myślą oswoić po prostu.
Gratuluje wszystkim udanych zakupow, a takze dobrych wiadomosci z wizyt (Magdalenne-nie zamartwiaj sie za wczasu, dziecko jeszcze ma czas na obrocenie sie)! Karolajn, mam nadzieje, ze TZ jednak cos wymysli na Twoje urodziny, bo to nieladnie tak :/ Dobrej nocy dziewczyny 

będę musiała je znów pousuwać po porodzie ;(