|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Marchewka ja też mam mniej więcej na taką wysokośc podniesione łóżeczka także chyba ok.
A co do karmienia to odciągnam i karmie z butli. One były na początku za małe i nie chciały się przyssac i po 3 dniach walki się poddalam...sorry ale chciałabym mieć czas żeby chociażby iść na siku a przez te 3 dni to nawet to było wyzwaniem ![]() Odkrycie i rada na dziś: nie tańcz z dzieckiem po karmieniu bo owszem usnie ale też trochę uleje
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziek ma dziś 3 tygodnie
|
|
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to ja trzymam za jutroAle pogoda do d.....nic mi się nie chce, a muszę się ruszyć. I dostałam już dziś wypłatę ze względu na Boże Ciało, ale kurna jako, że zwolnienie miałam do 27.05 to dostałam niższą, a dziś dopiero doniosę kolejne zwolnienie, tyle, że i tak mi zapłacą dopiero w kolejnym mies.
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orientujesz sie czy w Pozku jest dodatkowe becikowe samorządowe? takie dodatkowe oprocz zwykego becikowego??? |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie chyba warto się zainteresować
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba oszaleje.. Byliśmy w szpitalu. Ktg miałam przez godzinę pisały sie regularne mocne skurcze. Aż lekarz i Polozna w szoku byli ze taka ładna akcja. Gin mnie wziął do zabiegowego i wyjątkowo wziął ze sobą Polozna. Wkladal mi tam rożne rzeczy do środka i jego optymizm opadł. Stwierdził, ze jednak jeszcze nie
Pobrał mi taka strzykawka wody- przezroczyste czyli wszystko ok. Mówi ze mu mnie szkoda i wolałby żeby akcja sama sie Zaczęła nie jest za wywolywaniem. Grzecznie przytaknelam i czekamy dalej |
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Becik
i za cesarkę dla Zuzi i reszty dzieciaczków za skończone tygodnie. Ja wysmarowałam się oliwką i czekam aż wyschnie. Lepiej żeby nikt nie wchodził do pokoju bo zobaczy moje białe cielsko Tęsknię za słoneczkiem i solarium
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Brawo dla Zuzi:-*
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że jestem przerażona. Czytam sobie jakieś forum, gdzie dziewczyny wymieniają poglądy nt szpitala w moim mieście. No i przerażające jest to, że one marzą o tym, żeby mieć masaż szyjki i podaną oksytocynę.
Ja poleciłabym S***, jeżeli chodzi o komfort podczas porodu. Jeżeli wiecie, co mam na myśli Umówi się z Toba w szpitalu na kontrolę, a jak uzna, że poród już może się zacząć, to wyśle Cię na porodówkę i "kopnie" kroplówką. Wrócę do tematu lekarzy. Ze mną tez się Sz****** umówił na masaż szyjki jak mu narzekałam że chcę już rodzić więc ja głosuję na Sz***** A masaż szyjki to mi robił swoją drogą... To jeszcze w gabinecie... I podczas porodu też. Ale w moim przypadku niewiele to dało. Nie powiem, że nic, ale niewiele. A boli to tak kur*****o, że szok. Nie chciała mi szyjka puścić i koniec I w ten sposób kryzys siódmego centymetra miałam na trzecim. Bo po kilku godzinach nic a nic się nie zmieniło. Na szczęście potem nieco szybciej to poszło. Ale na siódmym centymetrze swoją drogą też nie chciało puścić ;PAaaaaa! |
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedulka, narobili Ci nadziei i dalej nic. Ale skoro tak ładnie się skurcze piszą to może na godzinach coś się zacznie .
|
|
#163 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
I przegapiłam nowy wątek
|
#165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
jednak lekarz wczoraj mnie tak wymasowal że zostałam w szpitalu ![]() w nocy mialam skurcze, nawet ciekawie sie zapowiadało, bo sie zagęściły, noc mialam z głowy;/ po 3 w nocy przysnęłam, skurcze rzadsze i nic z tego..rano mialam juz 4 cm rozwarcia, ordynator mnie badał, zadowolony z rozwarcia..zaproponował porodówke i kroplowke z oxy ale wolałam jeszcze poczekać, niech do 7 sie samo rozejdzie i teraz chodze po ścianach na patologii... lędźwie mnie teraz napierdzialają, a to pewnie dopiero przedsmak porodu z brzucha tez mam ale do przeżycia jak mega bolesna @ ![]() lonely widze, że u Ciebie tak samo |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
A i ciekawostka.. Mam wyprowadzony jeden kanał mleczny który konczy się zamiast w brodawce to w otoczce.. i mi bokiem leje się mleko..
Konsultantka od laktacji to zauwazyła jak oglądała mi cyce.. śmieszne to jest chociaz troche mi to zalewa obszar dookola.. z nikąd mi się nie leje tylko tą boczną dziurką... |
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
qrde nie umiem sie skupić na oddychaniu chociaz widze ze troche pomaga to tylko łażę albo siedze i sie kiwam i klne pod nosem
![]() |
|
|
|
#171 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma położna tak miała, że jej synek za nic nie chciał w chuście się bujać, więc nie ryzykuję.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podeszłam do sprawy podobnie. Nie dopuszczam do siebie myśli, że młody się zbuntuje w chuście, ale wiadomo, że może być różnie. Ja w ogóle jestem szperacz okazji i wolę kupować rzeczy używane (oczywiście w miarę możliwości). Kupiłam chustę za ok. 115 zł z przesyłką i przypuszczam, że nie będzie problemu sprzedać jej później za 90, czy 100 zł. Teraz poluję na karuzelkę rainforest z fisher price. Nie widzę sensu kupować nowej za 180 zł, skoro używana jest dostępna za 90 zł z odbiorem osobistym. Podobnie mam z matą. Znalazłam matę (też rainforest) jedną za 60 zł, a drugą za 80. Nowa kosztuje 240. Ja tam nie widzę problemu w używanych rzeczach. Ale rozumiem kogoś, kto woli nowe, albo go po prostu stać. |
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
[UOTE=anoxee;41035232]Powiem Wam, że jestem przerażona. Czytam sobie jakieś forum, gdzie dziewczyny wymieniają poglądy nt szpitala w moim mieście. No i przerażające jest to, że one marzą o tym, żeby mieć masaż szyjki i podaną oksytocynę.
Ja poleciłabym S***, jeżeli chodzi o komfort podczas porodu. Jeżeli wiecie, co mam na myśli Umówi się z Toba w szpitalu na kontrolę, a jak uzna, że poród już może się zacząć, to wyśle Cię na porodówkę i "kopnie" kroplówką. Wrócę do tematu lekarzy. Ze mną tez się Sz****** umówił na masaż szyjki jak mu narzekałam że chcę już rodzić więc ja głosuję na Sz***** A masaż szyjki to mi robił swoją drogą... To jeszcze w gabinecie... I podczas porodu też. Ale w moim przypadku niewiele to dało. Nie powiem, że nic, ale niewiele. A boli to tak kur*****o, że szok. Nie chciała mi szyjka puścić i koniec I w ten sposób kryzys siódmego centymetra miałam na trzecim. Bo po kilku godzinach nic a nic się nie zmieniło. Na szczęście potem nieco szybciej to poszło. Ale na siódmym centymetrze swoją drogą też nie chciało puścić ;PAaaaaa! Ale to zależy bo ją miałam masaż szyjki u giną, w nocy odszedł czop, na drugi dzień rozwarcie małe, oxy i pół godziny porodu w tym parte 5 minut i gdyby nie to że teraz może więcej czytałam choćby ns forum to do głowy by mi nie przyszło że masaż szyjki to coś złego i ból też nie byl straszny, fakt, słyszeli mnie na pewno ludzie w poczekalni głupio mi bylo wyjść z gabinetu ale nie bylo tak źle. A teraz się boję nawet oxy nie wiem czemu jak ekspresowe po niej urodziłam. Nie wierze już że u mnie się coś naturalnie zacznie ale kto wie, może się zdziwie LONELY ty mialas wymiarowo podobna ciążę do mnie, na tych samych etapach podobne miary, termin też w okolicy bo ją miałam zawsze 25 wiem jedziemy na podobnym wózku widzę tylko ty jak nic nie ruszy samo skonczysz jeszcze pewnie w tym tygodniu bo coś tak pisalas a ja do 3 nawet 4 jeszcze będę czekać. Jutro wizyta, ciekawe czy nastąpi zmiana. COLOR tak chyba zrobię że poczekamy do 3 bo ciekawi mnie czy coś naturalnie samo ruszy Ale muszę wam przyznać że dla mnie najtrudniejsze w tym czekaniu po terminie jest strach żeby sie nic nie stało dziecku, nie wiem czemu tak mnie to opanowało, ale okropnie, każdy mówi sprawdzać ruchy i będzie ok ale co to za pocieszenie, przecież jeśli bym przestala czuc ruchy to byłoby raczej za późno więc to mnie nie uspokaja, przepraszam że to pisze bo to głupie myśli ale kto zrozumie jak nie wy |
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za szybki rozwój akcji i oby jak najmniej bolało
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
po dzisiejszym badaniu nie mam sił...
mój gin ma stanowczo za głube i za długie te palce tak mi tam pomerdał, że teraz najchętniej położyłabym się spać i zapomniała, że mam krocze...w piątek znów wizyta i mam przyjść z torbą... mam podobno mało wód i trzeba będzie mnie mieć na oku. ewentualnie zaczną w weekend wywoływanie. ja tam nie wiem... nie chce mi się już rodzić, chce mi się spać... aa, rozwarcie na 1 palec podobno jest. jak to jego palec, to już całkiem niezłe. a na KTG zapisał się jeden ładny skurcz. no, to dziękuję za uwagę
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy chłopcach nie miałam tego typu bajerów typu chusta,mata czy bujak na wibracje i przeżyliśmy;-) teraz mam ponoć dostać taki bujaczek i się cieszę,że tym razem będzie okazja to użyć. Na mate też zapoluję później. ![]() Cytat:
LONELY ty mialas wymiarowo podobna ciążę do mnie, na tych samych etapach podobne miary, termin też w okolicy bo ją miałam zawsze 25 wiem jedziemy na podobnym wózku widzę tylko ty jak nic nie ruszy samo skonczysz jeszcze pewnie w tym tygodniu bo coś tak pisalas a ja do 3 nawet 4 jeszcze będę czekać. Jutro wizyta, ciekawe czy nastąpi zmiana. COLOR tak chyba zrobię że poczekamy do 3 bo ciekawi mnie czy coś naturalnie samo ruszy Ale muszę wam przyznać że dla mnie najtrudniejsze w tym czekaniu po terminie jest strach żeby sie nic nie stało dziecku, nie wiem czemu tak mnie to opanowało, ale okropnie, każdy mówi sprawdzać ruchy i będzie ok ale co to za pocieszenie, przecież jeśli bym przestala czuc ruchy to byłoby raczej za późno więc to mnie nie uspokaja, przepraszam że to pisze bo to głupie myśli ale kto zrozumie jak nie wy[/QUOTE] do 3go już blisko:-* będzie dobrze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że ci te wody sprawdził... ja już nie wiem, czy chcę to wywoływanie... jak młody siedzi, to widocznie te mało wód mu starcza. niech no się to samo z siebie rozkręci... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech ktoś zrobi za mnie obiad.............. ja chcę spać!
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z obiadem nie pomogę bo sama mam z wczoraj w lodówce i mega lenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą w innych okolicznościach grube palce nie są złe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

za jutro
07.07.2012 

Biedulka, narobili Ci nadziei i dalej nic. Ale skoro tak ładnie się skurcze piszą to może na godzinach coś się zacznie

Ja tam nie widzę problemu w używanych rzeczach.