|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam moj pepek jeszcze w srodku, chociaz jest troche ponaciagany i chyba mi kilka roztepow wyszlo w okolicy pepka ;/
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Otulaczek jest głównie po to, by stworzyć dziecku warunki podobne do tych w macicy pod względem przestrzennym. Noworodek nie ogarnia, że ma rączki i nóżki i machanie nimi go wkurza ![]() A co do bodźców - zgadzam się, ale trzeba wiedzieć jakiego rodzaju bodźców należy dostarczać. Na pewno jest to kołysanie i jednostajne szumy. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:34 |
||
|
|
|
#2735 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Uff Was nadrabiać to syzyfowa praca :P
Byłam na SR, tak jak pisałam, mało co się dowiedziałam, bo było o witaminach i była babka z Prenatala. Więcej dowiedziałam się od położnej po tej całej gadce promocyjnej, generalnie o jedzeniu przy karmieniu piersią, żeby jeść, a nie żyć na gotowanym kurczaku i rosole, bo nasze dzieci w ciągu roku potrajają wagę i z czegoś muszą czerpać te składniki. A kolki były, są i będą i nie ma na nie lekarstwa. Oczywiście jak dziecko ma duże problemy, to uważać, ale tak generalnie to próbować i nie bać się. Mój pępek wklęsły i też chyba taki pozostanie, ewentualnie zrówna się z brzuchem :P Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zastosowałam się do wszystkiego w dodatku śpię na podkładzie poporodowym mąż się boi że nasze nowe łóżko zabrudzę jak wody odejdą ![]() a teraz kolejne pytanie któraś pisała o nożyczkach które są lepsze TT czy BabyOno?? i szczoteczki z grzebykami z naturalnego włosia czy te sztuczne?? chcę dzisiaj zakupy u gapa_kids zrobić i nie wiem co wybrać ![]() kupujecie woreczki na zużyte pieluszki ?? dobra trzymajcie kciuki za moją szyjkę dzisiaj druga wizyta u gin....
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście notuję sobie w zeszyciku, że trzeba to oddać, ale to takie trudne ... Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:38 |
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do pępka to ja mi górny kawałek części odstaje a reszta płaska jest, ciekawe jak do końca będzie
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pytań-nie mam nożyczek tylko cążki BabyOno. Szczotkę mam chyba ze sztucznego włosia ... Sama nie wiem... Kupiłam komplet: grzebyk+ szczotka TT. Woreczków na pieluszki nie planuję kupować. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:42 |
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w SR mówili, że lepsze jest włosie sztuczne. i nie kupuję woreczków. za wizytę
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić obiad
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otulajac dziecko wbrew pozorom dostarczamy mu bardzo duzo bodzców, szczególnie stymulujemy zmysł dotyku. Bez otulaczka dziecko jest ,,wolne", macha raczkami bez ładu i składu - denerwuje się. Jak juz utulimy dziecko w otulaczku, kocyku, pieluszce itp. jest mu ciasno, dokładamy do tego szumy, zapach mamy, najlepiej tez trzymac dziecko na boczku, bo lezac na plecach może miec poczucie, że ,,spada w dół" i jest duza stymulacja. a z tymi melodyjkami to warto je puszczac maluszkom wtedy gdy sa przy mamie, bezpieczne. Potem wraz z rozwojem dziecka bedzie sobie kojarzylo te melodie z bezpieczna sytuacja. Jest szansa, ze bedzie zasypialo np. przy melodii. |
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się lżejsza o kilka stówek
![]() Wlasnie przyszedl chodzacy konik Tawny z lalką Barbie dla Lali na Dzien Dziecka, mosiężne uchwyty do szuflad do pokoju Lali oraz lakier stare zloto i bezbarwny fixer na wykonczenia mebli - a do tego wplacilam zaliczke na Izy Bułgarię w sierpniu OMG ![]() Chcialabym Was poinformowac, ze koszt utrzymania dziecka rosnie wprost proporcjonalnie do jego wieku, i tak az do doroslosci
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczotka- mam ze sztucznego miękkiego włosia firmy Canpol, ale nie wiem co lepsze. Woreczki- nie kupuję. Cytat:
|
||
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
wybrane pordukty wg analiz sroki:
Płyn do kąpieli: Flosslek for baby emulsja, Hipp Babysanft płyn, Babydream extrasensitive Szampon do włosów: Atoperal Baby, Hipp babysanft, Babydream Kremy: Pharmaceris krem ochronno-kojący do twarzy, Hipp krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, Babydream extrasensitive Pflegecream krem do skóry wrażliwej, Linomag Babo A+E Oliwka: Hipp różowa Na podrażnioną pupe: tormentalum (zamiast sudocremu) Chusteczki nawilżające: Huggies natural care zielone, Tibelly baby sensitive- sklep Netto, Hipp babysanft FeuchtTucher, Johnsonsbaby, Babydream, Penaten, Tami Cotton natural Care lub Ultrasensitive, Toujours Baby Wipes- sklep Lidl, Wichies Comfortand and big- sklep Kaufland, Dada- sklep Biedronka Cos na słońce: Bioderma Protoderm SPF 50+ mleczko dla dzieci Na brodawki: Babydream fur mama, Floslek preparat do pielegnacji brodawek |
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
spokojnej pracy życzę!Cytat:
Cytat:
Współczuję bardzo za tydzień ![]() Ja nie mam i chyba nie będę miała,ja w ogóle jestem dziwna,bo nie mam też krechyna brzuszku i sutki nie ciemnieją,ale czytałam,że kobiety z jasną karnacją tak mają
|
|||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszło mi łóżeczko |
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie byłam swiadoma tego, ze po odejściu wód moga dziać sie tez takie sytuacje Cytat:
szczoteczka - raczej sztuczne firmy Canpol woreczków - nie kupuje ach i jeszcze
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:51 |
||
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty z trójeczką to już całkiem duuuzy wydatek. Neni no ja pomyslalam, w skrócie napisałam, więc mnie nie zrozumiałaś. I jak łóżeczko?
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-28 o 12:52 |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
zakładaj karuzele
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- na tym te obozy polegają
|
#2754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też dzisiaj idę na swoją,ale tutaj jest bez usg,posłucham przynajmniej bicia serduszka po drugie co do zakupów,to poczytałam i chcę z Babyono zestaw o TT średnie były opinie,szczoteczkę moja Mama zakupiła,nie widziałam,nie wiem jaka jest. Woreczków nie będę kupować,bo reklamówek starych zawsze dostatek(pomimo używania przez nas na zakupy toreb jutowych i lnianych).![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie kosmetyków, położna na SR mówiła, żeby na początek wybrać jedną firmę, bo jak się okaże, że dziecko ma na coś alergię, to przy wielu firmach ciężko będzie dojść do tego, która uczula. Potem można zmieniać i sprawdzać, która najbardziej nam pasuje.
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Zrobisz :p tylko sie ogarnę trochę
![]() Po wizycie: szyjka nie badana, wymiary w normie, waga 36tc 2600g. Pytalam o to kłucie- moze to byc spowodowane obnizeniem glowki ( a jest nisko juz od mca). Mialam pobrany wymaz na paciorkowca
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie będziemy go dziś składać, bo TŻ chce najpierw skończyć malowanie. W przyszłym tygodniu myślę złożymy Jeszcze dwa zdania więcej napiszecie i Oliath nie puści córki na ten wyjazd |
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Konca nie widac...
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
neni no to Cie pobilam:-P chyba faktycznie zjadlam arbuza haha
ponadto widze ze u wszystkich krucho z kasa...u nas przez komunie tez..trudno dobrze ze mam kk bo tak to niewiem co bym zrobila...inna sprawa jest to ze wsumie co miesiac oddaje na nia jakas kase zeby nie miec dlugow wiadomo odsetek..bo raz pozyczylam z kk i teraz trzeba bylo oddac a teraz z m na m trzeba oddawac.trudno pocieszam sie ze zaniedlugo bede miala 400zl extra bo koncze splacac lapka i kredyt na autko. coz trzeba sobie radzic jakos...
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za brak paciorków ![]() Idę ten obiaad robić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

a Ty?

I już tyle lat się męczysz
Widziałam, że maj będzie ciężki, bo musieliśmy kupić prezent na komunię dla chrześnicy, wiadomo wyprawki ciąg dalszy, ale nie wiem jak wyżyjemy za 100 zł przez dwa tygodnie. 

za tygodnie i