|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Sweet Strawberry "ma moc"
![]() a ja zakończyłam testy zapachów z q2 i bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie pianki- na początku słodki zapach waty cukrowej, a potem intrygująca nuta karmelowo- drzewna. Nie spodziewałam się po nim takiego efektu
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Nie podoba mi się Child's wish
Spodziewałam się czegoś innego.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-28 o 10:19 |
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u Was, ale u nas na ślunsku dzika nawałnica za oknem (a ja mam w perspektywie 'zalany' - nie w dobrym tego słowa znaczeniu weekend w domku w górach). Bez kominka!
Dlatego wszystkie świeżaki poszły w odstawkę i dogrzewam się jakimiś ciepluchami - w sypialni stare dobre Vanilla Clouds a w salonie Vanilla Satin - przynajmniej troszkę cieplej na sercu. Drugie podejście do Summer Scoop - nie lubię truskawek w wykonaniu YC - Strawberry Buttercream było dla mnie nie do strawienia, podobnie Summer Scoop. Nawet nie będę próbowała Sweet Strawberry w takim razie W ogóle moim zdaniem seria Q2 to jakiś niewypał. W Q1 podobało mi sie 50% zapachów, tutaj tak naprawdę żaden mnie nie ujął. Wiązałam nadzieję z Fireside Treats, ale nic![]() Ach, wczoraj miałam ochotę na kakao i wzięłam sobie Peppermint Cocoa. Pachniało poprawnie, słabo intensywnie, jak tanie kakao z Biedronki. Ani kapki mięty. Też nie zachwycił, wypalę do końca, ale moim faworytem czekoladowym pozostaje Whoopie Pie (ach, dorwać świecę... ).
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez pogoda paskudna, pada , wiec sie ogrzewam Honey&Spice...wszystko byloby pieknie, gdyby go bylo czuc w pokoju, a nie tylko po wsadzeniu nosa w tumbler wczoraj odpalilam Water Garden...pudrowosc jego jest powalajaca, az mnie w nosie krecilo, wrecz draznilo...niestety nie doczekalam sie tych pieknych perfumeryjnych nut, ktore poczulam przy 3 paleniu wosku
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czym różni się Dune Grass od Green Grass ? Jak pachnie Be Thankful (słyszałam, że podobnie do Warm Spice, które kocham?) |
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry~
Zawitałam na forum właśnie ze względu na ten temat ^^ Yankee Candle znam od paru lat (mam dwie średnie świeczki, Kiwi Berries i Creme Brulee), 13 samplerów - głównie zimowych, ogrzewających). Woski poznałam trzy dni temu i od razu wiedziałam, że to coś dla mnie. Dlatego też wczoraj przed zajęciami poleciałam do podziemi pod Mariottem i zaopatrzyłam się w kominek i kilka tart (a jak weszłam z tymi zapasami do szkoły, to wszyscy się pytali co tak słodko pachnie xD). Niestety, był dość mały wybór i nie kupiłam tego co chciałam, ale niebawem ma być dostawa więc na pewno na dniach jeszcze tam zajrzę ^^ W ZT też był malutki wybór, ale w tym tygodniu jeszcze mają mieć dostawę, więc to stoisko też jeszcze odwiedzę ![]() Łącznie kupiłam 8 wosków, głównie kwiatowych (White Gardenia, Sparkling Lemon, Pink Lady Slipper, Fresh Cut Roses, Paradise Spice, Honey Blossom, Midnight Jasmine, Garden Sweet Pea). Nie wiem jeszcze czy lubię kwiatowe zapachy, okaże się na dniach. Chcę kupić głównie te tarty z tegorocznego Q1 i Q2 i kocyk/ręczniki. Oczywiście im więcej tym lepiej, więc pewnie znając mnie na tym się nie skończy xD Wczoraj na pierwszy ogień poszło Honey Blossom. Dość intensywny zapach, szybciutko rozeszło się po całym mieszkaniu. Całkiem wyraźnie czuć ten miód, a za miodem nie przepadam, chociaż w tym wydaniu nawet mi to zbytnio nie przeszkadzało. Dzisiaj od rana pali się Pink Lady Slipper. Bardzo delikatny zapach, póki co. Delikatny, ale bardzo ładny. I ten wosk chyba podoba mi się bardziej niż Honey Blossom, przynajmniej jak na razie. Raz jeszcze dzień dobry~ Melduje się kolejna uzależniona woskomaniaczka. Czy któraś z was ma Creme Brulee? Podoba wam się ten zapach? Też jest taki ostry i zatykający na sucho? Edytowane przez xsahara Czas edycji: 2013-05-28 o 11:03 |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Creme Brulee mam w serii Pure Radiance i go nie znoszę. Drażni, gryzie, nie dla mnie. |
|
|
|
|
#398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No w to nie wątpię ^^
|
|
#400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego, że nie jest za słodki To jeden z niewielu zapachów, który zaskarbił sobie łaski mego męża, bo nie jest za słodki, tylko czuć w nim "zieleń".Ciekawe jak odczuwałybyśmy zapachy, gdybyśmy kiedyś wszystkie razem się spotkały i razem paliły Bo mam wrażenie, że w "woskowaniu" ważne są też: temperatura powietrza, wilgotność, odległość tarty od źródła ognia, stopień zwietrzenia wosku i tak dalej... Już zauważyłam, że, aby otrzymać mniej słodki efekt, trzeba dość mocno przyciąć knot w podgrzewaczu. I na pewno wosk palony drugi i trzeci raz jest bardziej słodki. Cytat:
A wiesz w jaki dzień ma być dostawa? Bo muszę tam specjalnie pojechać i jak zastanę przebraną ofertę, to nie będę szczęśliwa. Zwłaszcza, że chcę kupić na prezent kilkanaście wosków i to takich, których jubilatka jeszcze nie zna. Ciężko będzie uzbierać, jak oferta nie dopisze.
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-28 o 13:11 |
||
|
|
|
#402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Za około tydzień". Ale zamówiłam sobie u nich paczkę z miksem 20 wosków i ze skompletowaniem mi jej czekają na tę dostawę. Więc pewnie jeśli już mi ją skompletują i zamówienie będzie jako "do odbioru", to będzie znaczyło, że w sklepie jest masa nowości Na pewno dam jeszcze znać ^^
|
|
#403 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Ja mam Creme Brulee w wersji "starej" sloikowej i jest piekny i rozni sie od tego z serii Radiance - a przede wszystkim rowno sie pali. Zapach jest taki slodko-przyprawowo-otulajacy - dla mnie jeden z fajniejszych zapachow.
Odnosnie roznic miedzy Dune Grass a Green Grass to Green Grass to zapach zielony, soczysty, swiezy radosny, ta zielen jest taka wesola i zapach jest zielono-slodki (czym zdecydowanie rozni sie od np. Kosiarki )Dune Grass to taka zielen jaka rosnie na wydmach, czyli pojedyncze kempki traw, takich bardziej suchych i spalonych sloncem, zapach duzo mniej soczysty, po prostu taki wydmowy
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł Czajniczek - na sucho mocny cynamon, i Stokrotki, które od razu odpaliłam , bo tak pięknie pachniały. A paka była ogromna.
|
|
|
|
#405 | |
|
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miał ktoś do czynienia z Cupboard Spices? |
|
|
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Dziś zamówiłam 5 rożnych zapachów ze strony amerykańskiej - cztery małe - promocja za 5$ każdy i jeden duży ze zniżka 10$ czyli kosztował mnie 17.. Tylko teraz miesiaaaaaac czekania..:/
|
#408 |
|
in the dark of night
|
Mnie rozczarował turquoise sky
Po odpaleniu bardzo mi przeszkadza, gdy wącham nie odpalony - już nie
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, kuusi mnie strasznie, ale nie dam rady w tym miesiacu
a Be thankful? Podreecze sie jeszcze troche, eh dolo
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Siostra zapaliła u siebie w pokoju Sparkling Lemon. Śliczny zapach! Pachnie mi takim cytrynowym ciastkiem. Bardzo intensywny. I z tych trzech wosków, które testowałam, ten podoba mi się najbardziej.
|
#411 | |
|
Rozeznanie
|
Świece zapachowe cz. III (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#413 |
|
|
Be Thankful kojarzyl mi sie z ciastem dyniowym i gdzies tam daleko w tle z czajacymi sie zurawinami. Ladny, mily zapach
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym sprezentować mojej przyjaciółce na urodziny coś z YC. Co prawda są dopiero w sierpniu, ale nie będzie mnie wtedy na kontynencie i muszę wcześniej go złożyć w całość i wcisnąć komuś, żeby jej przekazał.
Myślę, że na prezent mogę przeznaczyć do 150zł. Mniej więcej. Pomysł 1. Duża świeca/Duży tumbler w jej ulubionym zapachu + średnia świeca/średni tumbler w jakimś innym zapachu. Pomysł 2. Ładny kominek + zestaw kilkunastu różnych wosków. Póki co skłaniam się bardziej ku tej drugiej propozycji, ale z drugiej strony przy świecach miałaby swoje ukochane zapachy na dłużej. Mieszka w Norwegii i z tego co się orientuję, to nie ma tam za bardzo możliwości kupienia tych świec. Więc później byłoby jej ciężko, żeby jakieś sobie dokupić. Która wersja waszym zdaniem bardziej opłacalna/ładniejsza itd?
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#417 |
|
Zaczytana online
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ma może jakieś dyniowe/marchewkowe zapachy z YC? Szukam już czegoś typowo jesiennego,na chłodniejsze dni i chciałabym kupić świecę o zapachu kremu dyniowego/ciasta dyniowego lub marchewkowego,ale bez piernikowych/cynamonowych nut. Możecie coś polecić?
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Pumpkin Buttercream i Carrot Cake czuje cynamon, wiec te chyba odpadają, w ogole wydaje mi sie, ze na takie zapachy bez cynamonu/przypraw korzennych sa male szanse
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#419 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Większe prawdopodobieństwo, że trafisz z którymś zapachem, a przy okazji ona zaznajomi się z różnymi ich wariantami Myślę, że poznawanie co jakiś czas nowego zapachu sprawi jej dużą frajdę
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() W ten szary,smutny dzień odpaliłam Coconut Numeric 3 (Kokos i Mandarynka) - ciepły,otulający, kremowy zapach kokosa i wanilii z cierpką, lekko gorzką mandarynką. Tego było mi trzeba!
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-05-28 o 18:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Spodziewałam się czegoś innego.
W ogóle moim zdaniem seria Q2 to jakiś niewypał. W Q1 podobało mi sie 50% zapachów, tutaj tak naprawdę żaden mnie nie ujął. Wiązałam nadzieję z Fireside Treats, ale nic
).

, wiec sie ogrzewam Honey&Spice...wszystko byloby pieknie, gdyby go bylo czuc w pokoju, a nie tylko po wsadzeniu nosa w tumbler

Właśnie dlatego, że nie jest za słodki

"Za około tydzień".
Porcelana, Antyki, Yankee Candles, Azjatyckie kosmetyki