|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy powinien zaprosić mnie na wesele?
skad wiesz, ze zostal zaproszony z osoba towarzyszaca?
Po drugie, dla mnie to za krotka znajomosc zeby oczekiwac zaproszenia na wesele jego przyjaciela, ktorego nawet nie znasz. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiadomo, czy on jedzie sam, czy z kimś, czy może robi podchody w kierunku zaproszenia Cię, ale jedno jest pewne: nie umiesz wprost zapytać o coś faceta, z którym sypiasz. A to niepoważna postawa. |
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek mnie to się w ogóle dość durne wydaje, nawijać non stop komuś o weselu, na które się nie zamierza tej osoby zaprosić ![]() Też tak myślę.
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Napisała, że seksu nie było. Z resztą się zgadzam, trzeba rozmawiać ze sobą od początku znajomości, o ileż mniej by było wątków na wizażu, gdyby ludzie tak robili...o ileż to życie byłoby prostsze...
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Oj tam oj tam, nigdy do rana w karty nie grałaś?
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja tydzień temu zasiadłam wieczorem ze znajomymi do kości...ogarnęliśmy się jak świtało
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
A ile Autorko masz lat? Ile lat ma Twój partner?
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to nieważne czy uprawiacie seks, czy nie. Ważne jest, że mówisz, że praktycznie jesteście w związku,a nie umiesz z nim wcale porozmawiać. A skoro Ci tyle mówi o weselu, to rzucenie "idziesz sam czy z kimś?" jest naprawdę niezobowiązujące.
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Joasii, no ale nie da się, zwyczajnie nie da się mieć sensownego związku bez rozmowy, komunikowania pewnych rzeczy wprost, bez oczekiwania, ze "się domyśli", "powinien", "no mógłby" itp. Wiem,ze to dla niektórych trudne, ale można się tego nauczyć, uwierz
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Ja powiem jak to było u mnie, bo miałam identyczną sytuację. I uwierzcie, że to nie jest zbyt komfortowa sytuacja ale do rozwiązania.
15 września miałam wesele przyjaciółki w moim rodzinnym mieście daleko od Warszawy, gdzie mieszkam. Zaproszenie nie było konieczne, to moja przyjaciółka, więc o ślubie wiedziałam rok wcześniej. Zarzuciłam jakoś w lipcu mojemu przyjacielowi, czy nie pojechałby ze mną. Przyjaciel powiedział, że ok, że mogę na niego liczyć. Od sierpnia zmieniłam pracę, poznałam tam chłopaka, nasza znajomość kwitła, nawet pojechaliśmy razem nad morze na weekend. Zaczęłam czuć się skrępowana, bo wiedziałam o weselu ale przyznaję, wolałabym iść z moim nowo poznanym przyjacielem. I tu, mój przyjaciel, który miał iść ze mną, sam zaproponował, że skoro poznałam kogoś, to bez sensu, żebym go nie brała tylko przyjaciela. Nie miał pretensji ani nic, cieszył się z mojego szczęścia. Gdyby jednak nie zaproponował, sama nie wiem, ale chyba sama bym się również zdecydowała porozmawiać z przyjacielem, że kogoś poznałam. Myślę, że też nie miałby wtedy pretensji. Trochę zrozumienia dziewczyny, nie bądźmy świętsi od Boga i nie trzymajmy się tak kurczowo jakichś zasad, że to koniec świata jak komuś odmówimy, przeprosimy, wytłumaczymy sytuację. Liczmy też na zrozumienie tej koleżanki a nie tylko to, ze facet będzie świnią bez honoru a autorka bluszczem. Są też uczucia, nasze chęci. |
|
|
|
|
#80 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I nie, nie byłam w nim zakochana, po prostu był moim wieloletnim podobno przyjacielem, kumplem. Z tamtą dziewczyną się rozstał miesiąc po owym weselu, nasze stosunki już się nie poprawiły.
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
podziwiam, ze spotykajac sie co drugi dzien z facetem przez miesiac w tym wieku nadal nie uprawiacie seksu
![]() a co do watku - tak jak mowia dziewczyny, zapytaj po prostu jak to wyglada z tym weselem. jesli ma zaproszenie na jedna osobe, badz zaprosil wczesniej kogos innego (a naprawde uwazam ze slowa nalezy dotrzymywac), to chyba nie ma problemu. jesli dostal zaprosznie na dwie osoby, a jednak nie chce Cie zabrac, to tez niekoniecznie swiadczy o jego zlych intencjach (ja osobiscie lubie czasem isc na imprezy sama bez osoby, ktora bym musiala wprowadzac w towarzystwo ), na rozne rzeczy przyjdzie czas ![]() a tak btw, zastanow sie czy jestescie w zwiazku, czy tylko sie kumplujecie... |
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pytam, bo znam taki przypadek. Tam akurat chodziło o to, że mieli wesela w swoich rodzinach w tym samym terminie i wpadli na pomysł, że każdy pojedzie z przyjacielem w swoje strony. Facet nie mógł wysiedzieć, widać było, że myślami był gdzie indziej i żałował. A przyjaciółka tylko siedziała i przebierała nogami pod stołem. Nie mówię, że tak by było na pewno w tej sytuacji ale mogłoby być. |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktoś nie ma w sobie kultury, albo ma focha, to czy panna, czy nie panna, odwali manianę na weselu. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Przypuszczam że bym się świetnie bawiła, bo znam dobrze Państwa Młodych i połowę gości. I nie dostałam zaproszenia tylko dlatego, że wiedzieli że pojawimy się z moim kumplem razem. No ale nie dane mi było sprawdzić jak bym się bawiła.
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
piszesz ze byl zaproszony zanim cie poznal.
byc moze kogos juz zaprosil-wiec idzie z tamta osoba -to zrozumiale. albo opcja druga-powiedzial tej mlodej parze ze przychodzi sam i nie ma miejsca dla ciebie bo juz wszystko oplacone i policzone. ja bym sie nie wpraszala. sama poznalam mojego meza we wrzesniu a w nastepnym roku w maju jego brat mial slub,cala impreza byla juz ustawiana ponad rok do przodu,potwierdzenie ze przychodzi musialo byc zrbione minimum 2 m-ce przed slubem i weselem. dosc szybko zamieszkalismy razem i poznalam jego brata i przyszla jego zone i w grudniu oni ali mi zaproszenie i moim dziecia. bez zaproszena nie wpychalam sie na slub i wesele a napewno nie wymuszalabym na moim wtedy chlopaku zabrania mnie na wesele. wesele kosztuje i to nie twoj chlopak jest organizatorem a panstwo mlodzi i on nie moze tak sobie zaprosic kogos z nienacka bo wlasnie poznal dziewczyne i narazac pare na extra koszta jesli np.nie bylo ciebie w planach kiedy rozdawali zaproszenia. |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się tak nie zachowywała pewnie po chamsku ale w głowie bym swoje miała. Taka akurat jestem, że jak się z kimś spotykam i traktuję go poważnie, to zaprząta moje myśli.
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda z moją studniówką, nie z weselem. Umówiłam się z dobrym kolegą, że pójdziemy razem, nawet się cieszyłam bo go lubiłam, chociaż ustaliliśmy też, że idziemy 'po koleżeńsku'. Wszystko było załatwione, byliśmy z jednej szkoły, więc płaciliśmy mniej za całą imprezę a jakiś miesiąc czy 2 przed studniówką ja poznałam mojego późniejszego chłopaka. Ale nie chciałam stawiać mojego kolegi w takiej sytuacji, że musiał by nagle kogoś szukać i dopłacać 200 zł więcej za osobę spoza szkoły, więc poszliśmy razem. Chociaż koniec końców ani on, ani ja nie bawiliśmy się dobrze. On mimo ustaleń, że to po koleżeńsku, liczył na coś więcej (i pokazywał mi to) a ja myślałam o sympatii cały wieczór. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;41037109]piszesz ze byl zaproszony zanim cie poznal.
byc moze kogos juz zaprosil-wiec idzie z tamta osoba -to zrozumiale. albo opcja druga-powiedzial tej mlodej parze ze przychodzi sam i nie ma miejsca dla ciebie bo juz wszystko oplacone i policzone. ja bym sie nie wpraszala. sama poznalam mojego meza we wrzesniu a w nastepnym roku w maju jego brat mial slub,cala impreza byla juz ustawiana ponad rok do przodu,potwierdzenie ze przychodzi musialo byc zrbione minimum 2 m-ce przed slubem i weselem. dosc szybko zamieszkalismy razem i poznalam jego brata i przyszla jego zone i w grudniu oni ali mi zaproszenie i moim dziecia. bez zaproszena nie wpychalam sie na slub i wesele a napewno nie wymuszalabym na moim wtedy chlopaku zabrania mnie na wesele. wesele kosztuje i to nie twoj chlopak jest organizatorem a panstwo mlodzi i on nie moze tak sobie zaprosic kogos z nienacka bo wlasnie poznal dziewczyne i narazac pare na extra koszta jesli np.nie bylo ciebie w planach kiedy rozdawali zaproszenia.[/QUOTE] Gdzieś źle przeczytałaś, bo ja napisałam, że został zaproszony znając już mnie, ale w pierwszych dniach znajomości. Jeżeli dostał pojedyncze zaproszenie, to ja nie miałabym żadnych pretensji, oczywiste, ze to nie od niego zależy i nie ma na to wpływu. Nie pomyślałam o pojedynczym zaproszeniu, bo nigdy się z takim czymś nie spotkałam. Tu naprawdę dziewczyny nie chodzi o pretensje. Po prostu dziwnie jest słuchać, że tyle czekałem na Ciebie, jak świetnie Cię było poznać, jak mi z Tobą dobrze, dnia nie mogę bez Ciebie wytrzymać i szukać każdej okazji na spędzenie razem chociaż godziny a w tym samym czasie szukać innej koleżanki na pójście na wesele. No bo skoro został zaproszony znając mnie to tak pozwalam sobie wywnioskować.Jeżeli tak w ogóle jest. Bo mój błąd, przyznaję bez bicia, że nie spytałam, nie wybadałam. Może być tak, że to pojedyncze zaproszenie albo po prostu nikogo jeszcze nie zaprosił. |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak naprawdę, to wydaje mi się, że skoro tak się 'nie określacie' to, że on po prostu nie wie, czy ty w ogóle byś chciała z nim pójść na to wesele i ciągle przebąkuje a to o urlopie albo o samej imprezie. Może tak być, że on nie wie, czy ty np. traktujesz Was powaznie i czy w ogóle na tym etapie znajomości chciałabyś z nim pójść na taką 'poważną' imprezę jak wesele kumpla. Skoro w ogóle nie gadacie o tym, 'czym' jesteście, nie kochaliście się jeszcze a macie tyle lat, to wydaję mi się, że i facet może nie być pewny co do niego czujesz albo czy w ogóle po miesiącu chciałoby Ci się iść z nim na wesele. Nie jest to nieprawdopodobne, wydaje mi się, że gdyby szedł z koleżanką to by powiedział o tym przy okazji gadania o weselu. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

No bo skoro został zaproszony znając mnie to tak pozwalam sobie wywnioskować.