Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 14:07   #2131
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tylko, ze o 5:30 Kubus wymyslil sobie czas na zabawe Potem pokimal jeszcze 1h i koniec spania.

Wlasnie przez takie posty chce
Dobra pamiec

Ja co prawda tez weteranka, ale nie jestem slawna jak szaja

Ejjj, dobra, bez takich

U nas to samo

Mamy KP - zamierzacie jesc truskawki?

Wszystkie mamy - co macie na obiad?
Tak nie cierpie gotowaaaaaaaaaaaaac...
Ja jadlam:p najpierw zjadlam ze 3, potem znowu kilka,a ostatnio zrobilam pierogi z truskawkami Nic nie bylo Marcinkowemu ludzikowi A dzisiaj,hmm jakies zarlo dostalismy z tej komunii,ehh:p wiec albo karkowka w dziwnym sosie,albo cos w stylu gulasz,nie podnieca mnie ani jedno,ani drugie:p
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:10   #2132
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Szaja zazdroszczę że Dorka tak ładnie je. Mój wypluwa, macha głową na boki, wierzga, wije się i wrzeszczy cokolwiek bym mu nie dawała, czy jabłko czy marchewkę czy dynię z ziemniakiem. Czarno widzę to rozszerzanie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

O matko, na TVN Style o kobietach które po porodzie zjadają swoje łożysko.
Stary 2013-05-28, 14:13   #2133
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
bleeee a w jakim celu je jedzą?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:15   #2134
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
bleeee a w jakim celu je jedzą?
Ponoć wierzą że jakieś ogromne korzyści przynosi ale jakie to nie usłyszałam. I jeszcze jest o ludziach którzy piją swoje siki bo wierzą w ich uzdrawiające właściwości.
Stary 2013-05-28, 14:16   #2135
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Illusion, podajemy od 11 maja i dopiero pierwszy raz tak ładnie

A łożysko - poczytajcie o porodzie lotosowym
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:17   #2136
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U nas to samo. Ja nie pracuje. Dziś byłam w PUP na podpisie. Było sporo ofert pracy do których bym się kwalifikowała ale żadnej oferty nie dostałam. Jedynie we wrześniu do doradcy zawodowego. Nawet jeśli bym coś dostała to bym musiała zrezygnować bo nie mam z kim Oskara zostawić (mama opiekuje się moją chrześnicą 1,5 letnią i nie dała by rady z nimi na raz). Także du.pa
my Filipa też nie mamy z kim zostawić :/

Cytat:

już widzę oczami wyobraźni jak siedzę w naczepie od tira i towar przetrzepuje zanim ktokolwiek inny go zobaczy

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie bijcie ale teraz nie dam rady nadrobić.
Chrzest udał się Mała jak aniołek pół mszy przespała, nawet woda lana na główkę jej nie ruszyła, impreza spoko, goście dopisali, tylko aniołek się Oliwce wyłączył jak mama chciała sesję zdjeciową zrobić, no i dzisiaj zobaczymy jakie te zdjecia wyszły.
Do tego na chrzcinach news był: kuzynka w ciązy z drugim dzieciaczkiem, termin na listopad więc to będzie już 3 dziecko w tym roku, no i chyba w przyszłym już nie bedzie bo w tym taki wysyp.

A jeszcze się pochwalę: Mała spała dzisiaj od 21 do 4 bez przerwy, zjadła i jeszcze do 7 pociągnęłą. Wyspałam się że hohoho. Teraz tez śpi w wózku na polu więc mam chwilę na neta.
super ze chrzest się udał ,

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
To samo miałam właśnie pisać, byłam rano w biurze parafialnym i taryfikator na chrzciny to 80zl u mnie.

Podpytalam rownież kto ślubuje tego samego dnia co my, dostałam namiar do dziewczyny, bo my chcemy udekorowac kościół kwiatami, zadzwoniłam do niej i ona tez o tym myślała, mamy sie spotkać za 2tygodnie, bardzo sie cieszę bo będziemy mogli sie kosztami na pól podzielić
to fajnie, my za udekorowanie sali i kościoła daliśmy 1500 zł

Cytat:

trochę się waham,
a na obiad mam wczorajsze kotlety mielone na parze

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41036958]http://www.youtube.com/watch?v=pU4yv...ature=youtu.be[/QUOTE]
cudna Dorotka, w ogóle masz cudne córeczki

Filip siedzi mi na kolanach i wali kupe

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:17   #2137
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć wierzą że jakieś ogromne korzyści przynosi ale jakie to nie usłyszałam. I jeszcze jest o ludziach którzy piją swoje siki bo wierzą w ich uzdrawiające właściwości.
o piciu sików to słyszałam, podobno mąż koleżanki mojej mamy tę terapię stosował

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:17   #2138
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane
skończyłam wczoraj wieczorem robotę, ważny projekt, zapisałam zmiany, dałam do justowania, pokazało mi błąd pliku, komp się wylączył, następnie odzyskiwanie i dupa, bląd plik nie istnieje
kurier umówiony na rano na odbiór papierów siedziałam dziś do 3 nad ranem ale dałam radę
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41036958]http://www.youtube.com/watch?v=pU4yv...ature=youtu.be[/QUOTE]
Szaja, Dorcia jest cudna, ostatnio mi się śniła
a swoją drogą mam pomysł- może dziewczyny podchwycą
Szaja, gdybyś miała kiedyś chwilkę, wrzuć jeszcze jakieś piosenki w Twoim wykonaniu, moje dziecko przed chwilą po wysłuchaniu Jak Kazio się kąpalolo , puścił cycka i zaczął się głośno śmiać ale widać,że uważnie słuchał
żałuję,że nie miałam pod ręką kamerki by nagrać jego reakcje

Black- oby to była nieprawda,czy macie już pewność, czy to jakieś plotki?

a co do truskawek- to jem od dawna i małemu nic nie jest

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:19
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:18   #2139
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hmm, ja bym nie podawala. moj tez tak czasem ma ze jednej nocki spi dlugo a innej budzi sie co chwila...
a jak z waga?

trauma zony bardziej mi sie podoba

szacun kobieto!!!!

Bidulka! buziaki! zyczymy zdrowka!!!

o w morde!!!!! niezly jest!!!

hmm, ja kiedys cos slkiwkowego jadlam tylko nie dam reki sobie uciac cz to byly akurat powidla. ale skoro sa sloiczki po 4 mcu - sliwka - to raczej mozna jesc
6 czerwca skonczt 4 msc, wazy 5700, a waga urodzeniowa to 3250... To chyba jest ok??jak myslicie??
Stary 2013-05-28, 14:28   #2140
bokeh
Zakorzenienie

cudna!!!

ale muszę się wyłamać, jak dla mnie to ona podobna do P. :P
Stary 2013-05-28, 14:33   #2141
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]O matko, na TVN Style o kobietach które po porodzie zjadają swoje łożysko.
o matko czego to ludzie nie wymyslą

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
6 czerwca skonczt 4 msc, wazy 5700, a waga urodzeniowa to 3250... To chyba jest ok??jak myslicie??
moim zdaniem waga w porzadku.

dziewczyny mam pytanie do Was. jak to będzie z tym rocznym macierzyńskim? Jak umowa mi się skończyła z dniem porodu to też będe mogła z niego skorzystać czy to jest tylko dla tych mam które po ciągle są zatrudnione?
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:39   #2142
bokeh
Zakorzenienie

mój tż wczoraj wysłał mi takie zdjęcie może sie Wam przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0760.jpg (142,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2013-05-28, 14:45   #2143
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Tylko, ze o 5:30 Kubus wymyslil sobie czas na zabawe Potem pokimal jeszcze 1h i koniec spania.

Dobra pamiec

Ejjj, dobra, bez takich

U nas to samo

A co do truskawek to w soczkach są po 5 miesiącu, więc chyba możecie jeść. Moja Ola soczek z truskawkami piła czekam na rozkręcenie sezonu truskawkowego to Oli kupię u nas na targu.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

dobrze ze czysciutko....
a duzy Olcia ma ten katar? czesto jej odciagasz?
Duży tylko ma głęboko i taki gęsty, że tego ciężko ściągnąć. I wszystko jej spływa do gardła i się krztusi.
Dlatego dostała flegaminę w kropelkach na rozrzedzenie tego kataru

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
W pokoju wylazło mi stado mrówek i moja mądra mama zaczęła je atakować perfumem. Je.bie teraz jak w murzyńskiej chacie aż rzygać się chce. Czuje że jestem naćpana
na mrówki najlepsza jest kreda taka specjalna. Rysuje się kreski tam gdzie łażą a one to zbierają i do gniazda zanoszą i w ten sposób wymiera gniazdo. Kosztuje to jakieś grosze.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
nie wątpię ale trzeba mierzyć siły na zamiary też.. auto do zmiany, mieszkania szukamy..

właśnie:
mamy jutro spotkanie - mieszkanie 3 pokojowe 500 zł +450 czynsz + media,ale standard niskawy, ojciec mój oglądał bo to jego koleżanki i mówi że lata 70...

albo dwupokojowe za 650 + czynsz ok. 300 + media i tu standard ok, po remoncie itp - spotkanie po weekendzie...

nie wiem co myśleć
Ja bym brała wyższy standard. Dwa pokoje wam wystarczą puki co.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:50   #2144
insolito
Zadomowienie

Hej, już jesteśmy Na szczepieniu było nawet ok. Piotrek płakał, ale dosyć szybko się uspokoił i zasnął przy cycku Teraz leży sobie na macie. Waży już 7400

Nadrobiłam parę stron, resztę pewnie później bo obiad trza zrobić a na 17.20 idę do gin wreszcie

Wisienka, suknia super

Delicjanka, trzymam kciuki, żeby mieszkanie Ci się spodobało i udało się Wam wyprowadzić

Cytat:
Ktoś tu szuka na siłę dziury w całym
A no chyba tak

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Yellow- no taki numer to nawet durnej tesciowej nie powinien przyjsc do bani malutkie dziecko bez pradu zostawic? no w pale sie nie miesci...
Djerba,biedna Sade te przedszkolanki noektore to za kare z dziecmi chyba siedza... Rok temu staralam sie o staz w przedszkolu prywatnym. 700 zeta rodzice placili,bo niby super hiper rozwijajace zajecia,ekstra obiadki angielski rytmika full wypas. taaa na zajeciach z angielskiego dzieci gadaly miedzy soba,Pani nawet nie starala sie ich zainteresowac,odwalila na odpieprz to co miala i poszla. Pora usypiania- taki Olek nie mogl zasnac i text do niego" jak nie zasniesz to zabiore Ci koldre i zabrala. nie spal dalej to do lazienki go wyciagnela nie wiem co z nim tam robila...
Obiad- dzieciaczek nie lubil marchewki,ale za to zjadl miesko,chcial jeszcze- nie zjadles marchewki to nie dostaniesz,nie ma juz. A same nawalily sobie kopice na talerz i wcinaly... Porazka...
Bokeh, z Marcinkowym ludkiem to samo. Owszem,polezy w bujaczku,czy na macie,ale tylko jak bede sie na niego patrzec i z nim debatowac. Aa no i ja to nie moge sie z moja matka dogadac,ale to jedyna babcia Marcina bo tesciowa zmarla 2 lata temu... Zlota kobieta,nie wiem jakbym sie z nia teraz dogadywala,ale na pewno lepiej niz z tym babsztylem No i wszystkiego najlepszego dla Hani za wczoraj
Ellmi powrotu do zdrowia.
Aaa pokaze Wam jak Marcinek ladnie zasypia teraz z pluszakiem i jakie kwiatki dostalam od niego. Tz nie pomyslal o tym co prawda,tylko moja babunia
O jak słodko sie wtulił, a tak poza tym to piękny jest

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Na dodatek okres dostałam aaaa nie chcę.................

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

daj spokój... aż zamarłam jak on to opowiadał. i żaden lekarz sie nie spieszył do pomocy, co za fiuty niemyte, czemu tacy ludzie pracują w szpitalach...
a w ogóle to mnie dziwi jak oni usg robili, że bedzie 3800 a sie okazało, że 5,5 kg...
poryczałam się jak oglądałam wczoraj tego lisa, totalna znieczulica wśród personelu a nawet jakby urodziła, to przecież by ją porozrywało 5,5 kg

trzymam kciuki

mojej znajomej tuż przed porodem z usg wyszło 3500 po porodzie ciężkim i długim okazało się, że Mały ma 4500.

dziewczynki mojemu dzieciowi coś się poprzestawiało
w nocy po kąpieli śpi 7 h a dziś spał uwaga 8h, usnął koło 8, koło 9 zaczął płakać to na śpiocha dałam mu cyca i spał do 4, co prawda o 2 się obudził ale jak tż do niego wstał i dał smoka to usnął dalej. Jak już wstał o tej 4 to myślałam, że ze spania dzisiaj nici ale zjadł, trochę pokwękał i pouśmiechał się i o 4:30 został przeniesiony do swojego łóżeczka,w którym spał do 8,jestem w ciężkim szoku. Wstał, przewinęłam go, zjadł i teraz walczy na macie z małpką i słonikiem [/QUOTE]

Dobrze, że w ciąży czegoś takiego nie obejrzałam bo chyba cesarkę bym sobie załatwiała

A to chyba dobrze, że rak sie poprzestawiało? Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
A w ogole to jak Bijkora wroci z fura rumunow,to ja jednego biore na pewno. Rozumiem,ze metro-rumun() juz zajety,ale moze bedzie wersja "rumun czyta dzieciom"? Juz zawsze bylabym na bierzaco z forumem i moglabym spokojnie sprzatac i dzieciowac Wasze TZty beda mieli wolne na dlugi weekend? Mam nadzieje,ze moj dostanie piuntk i sobote wolna i ze nie wykorzystamy tego czasu na klotnie;]
Moj ma wolne od ponad miesiąca i jeszcze drugi tyle będzie miała

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mój ma wolne od czwartku do....... postaram się do następnego poniedziałku

jeju, wlasnie sie dowiedzialam... ze mam w poneidzialek egzaminnn.........cholera , nie mam notatek, nie było mnie ani razu na wykładzie, jestem w czarnej d. ;]
Dasz radę, inteligenta bestia z Ciebie

Cytat:
Ewik za wizytę Domci

Wiecie co? Ja myślałam że te elementy na tej części maty edukacyjnej na której dziecko leży to taki pic na wodę bo Igi się nie interesował tym. A on dzisiaj przewrócił się na macie na brzuszek i ciągał takie elementy szeleszczące i wystający pluszowy ogon myszy i długo się zajmował tym
Teraz śpi w leżaczku i mam nadzieję że to jeszcze trochę potrwa bo pomalowałam paznokcie. Kupiłam w rossie na -40 % lakier rimmel salon pro. Kolor piękny ale ciekawe jak z trwałością

Moje słońce którym się pochwaliłam już zniknęło. Naszło jakichś paskudnych chmur i
Sprytny Iguś

|Daj znać jak się spisze ten lakier, ponoć fajny efekt daje

Cytat:
Mąż dzwonił, już są po wizycie - kardiolog powiedział, że słyszy jakieś szmery, ale wydaje mu się, że to nic poważnego. Dla pewności jednak dał jeszcze skierowanie na echo serca, które będzie w lipcu lub sierpniu dopiero Zamartwię się chyba do tego czasu
Będzie dobrze, na pewno to nic poważnego

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:51   #2145
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

Ja bym brała wyższy standard. Dwa pokoje wam wystarczą puki co.
też myślimy o tym 2.. bo jednak wygląd też komfort daje...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:52   #2146
ewadylewska
Zadomowienie

Macie racje, to ja schozuje
Stary 2013-05-28, 14:53   #2147
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Szaja zazdroszczę że Dorka tak ładnie je. Mój wypluwa, macha głową na boki, wierzga, wije się i wrzeszczy cokolwiek bym mu nie dawała, czy jabłko czy marchewkę czy dynię z ziemniakiem. Czarno widzę to rozszerzanie
.
A ja to się dziwię jak to dziewczyny karmicie dzieciaków w takich małych ślinikach. Moja Ola jak miała taki to musiałam potem wszystko odplamiać. Bo Ona się kręci, wkłada rączki do buzi, złapie z koszulkę i po karmieniu wygląda jak po wojnie.
Moja to ma takie wielkie fartuszki z ikea http://allegro.pl/ikea-kladd-prickar...275493244.html
A mnie wczoraj Ola załatwiła jak podczas jedzenia kichnęła dwa razy pod rząd mi prosto w twarz. Wyobraźcie sobie jak wyglądałam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-28, 15:01   #2148
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Evel, mam takie pytanie z upy. Gdzie robiłaś sobie pazurki na swój ślub?
Śliczna sukienka Gdzie szyjesz? Ja pazurki robiłam w Brzesku u kosmetyczki - takiej Sylwi Odroń (kuzynka Asi masażystki)- tylko nie wiem gdzie ona teraz przyjmuje. Robiłam tipsy zdobione akrylem - śliczne wyszły.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
w☠☠☠☠ilam sie. tesciowa i szwagierka wziely dla malej na "dzien dziecka" niekapka i jakas miseczke z tej biedronkowej serii disneyowej. Tyle ze ja wzielam dla jej gowniarza niekapka z tego tez ! I co mam kupowac nowe? W ogole ☠☠☠☠a zaluja na moje dziecko, mowilam ze chce butelke a nie gownianego niekapka za 8 zl z firmy krzak. Jak zaluja kasy na moje dziecko to nic nie chce od nich!! Grrrr
nie rozumiem o co się tak wkurzasz. To chyba dobrze, że ktoś coś chce dać, przecież mogłyby wogóle nic nie kupić, bo tak naprawdę to Dzień Dziecka, a nie wnuka. A że za 8 zł? to co? Ty też taki prezent kupiłaś. Zawsze możesz powiedzieć: OOO... o tym samym pomyślałam.

Cytat:
Mąż dzwonił, już są po wizycie - kardiolog powiedział, że słyszy jakieś szmery, ale wydaje mu się, że to nic poważnego. Dla pewności jednak dał jeszcze skierowanie na echo serca, które będzie w lipcu lub sierpniu dopiero Zamartwię się chyba do tego czasu
mam nadzieję, ze to tylko chwilowe... Mój tata ma jutro badania i wyzytę u kardiologa i tak się boję

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaliczyłam glebę... Mój TŻ prawdopodobnie będzie musiał szukać nowej pracy... Jego szef przyjął jakiegoś swojego kolegę i ten koleś prawdopodobnie wejdzie na miejsce mojego TŻa. Elegancko. ☠☠☠☠A MAĆ. Nie ma to jak ☠☠☠☠☠☠☠one znajomości!

Nic, tylko sobie w łeb strzelić... Polsko i Tusku, kocham Was.
kurcze, mam nadzieję, że sie jakoś ułoży

Cytat:
Dobra to zacznę od tego co najbardziej dołuje... No więc niedługo podziele los Black. Nie pisałam wam o tym predzej bo tak naprawdę sytuacja patowa i co z tego że się pożale...
Nie mogę myśli zebrać...
mam nadzieję, że i u Was się ułoży. Mój TŻ ma 4.06 sprawę z przed 2 lat co mu kasy firma nie wypłaciła
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mój chce ciucholand otworzyć
tylko, żebyście mieli dobry towar, bo moja ciocia otworzyła w NS i Brzesku i popłynęła niestety

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak moja kota się grzeje i przy okazji wysyła wiadomości na forum

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane
skończyłam wczoraj wieczorem robotę, ważny projekt, zapisałam zmiany, dałam do justowania, pokazało mi błąd pliku, komp się wylączył, następnie odzyskiwanie i dupa, bląd plik nie istnieje
kurier umówiony na rano na odbiór papierów siedziałam dziś do 3 nad ranem ale dałam radę
biedna... ale jestem z Cb dumna to kiedy się wybierasz w nasze strony?

Fewciu moja sis ma arachnofobię do tego stopnia, że jak kiedyś zobaczyła pająka takiego odpustowego, sztucznego to się zaczęła trząść, krzyczeć i płakać... Strasznie mi jej żal

Hope Dawidek kropla w kroplę Ty
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:09   #2149
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

blehhhhh

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
A ja to się dziwię jak to dziewczyny karmicie dzieciaków w takich małych ślinikach. Moja Ola jak miała taki to musiałam potem wszystko odplamiać. Bo Ona się kręci, wkłada rączki do buzi, złapie z koszulkę i po karmieniu wygląda jak po wojnie.
Moja to ma takie wielkie fartuszki z ikea http://allegro.pl/ikea-kladd-prickar...275493244.html
A mnie wczoraj Ola załatwiła jak podczas jedzenia kichnęła dwa razy pod rząd mi prosto w twarz. Wyobraźcie sobie jak wyglądałam.
też taki mamy

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:11   #2150
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Fewciu moja sis ma arachnofobię do tego stopnia, że jak kiedyś zobaczyła pająka takiego odpustowego, sztucznego to się zaczęła trząść, krzyczeć i płakać... Strasznie mi jej żal
Moja siostra ma taką samą albo i gorszą, bo ostatnio na nodze położyłam jej chrupkę w kształcie pająka to tak się zaczeła wydzierać, że głowa mała

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-05-28, 15:16   #2151
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41036978]Nawijko, autograf ci dam, chcesz?

pomidorowa - wczoraj z makaronem, dzisiaj z ryzem.[/QUOTE]
Biore

Tylko zupka?

Cytat:
już mi się śnią po nocach
A na obiad mam gulasz z dziczyzny ale to mąż zrobił nie ja.
Hehhe, jak sie szybko tlumaczysz, ze to nie Ty robilas

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:21   #2152
mala_19kw
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Musimy jakoś dać radę no i wiadomo że będziemy kombinować no bo co innego zostało

Silver chyba faktycznie niani za mało płaciła i kobicina spakowała manele i odeszła

A no właśnie jak już przy Silver jesteśmy to jak wyszła ta sprawa z mikserami? BOKEH? Jak się dowiedziałaś o ich zacnym planie?

Nina- dziękuje za sposób na te cholery normalnie takiej ilości jeszcze nie widziałam. Dobrały mi się do cukierków

Hope-spryciula ten twój syn,mój ostatnio zaparł się łokciami i usiadł w ten sposób

O co chodzi z tymi paznokciami Illusion? Bo nie widziałam nigdzie wpisu a już mi się cofać nie chce.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:23   #2153
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra pamiec

Ejjj, dobra, bez takich

U nas to samo

będę próbować jeść
ja mam pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i surówką z marchwi a na deser.... szarlotka sypana o ile coś zostanie do deseru
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, już jesteśmy Na szczepieniu było nawet ok. Piotrek płakał, ale dosyć szybko się uspokoił i zasnął przy cycku Teraz leży sobie na macie. Waży już 7400

Nadrobiłam parę stron, resztę pewnie później bo obiad trza zrobić a na 17.20 idę do gin wreszcie

Wisienka, suknia super

Delicjanka, trzymam kciuki, żeby mieszkanie Ci się spodobało i udało się Wam wyprowadzić

A no chyba tak

O jak słodko sie wtulił, a tak poza tym to piękny jest

poryczałam się jak oglądałam wczoraj tego lisa, totalna znieczulica wśród personelu a nawet jakby urodziła, to przecież by ją porozrywało 5,5 kg

trzymam kciuki

mojej znajomej tuż przed porodem z usg wyszło 3500 po porodzie ciężkim i długim okazało się, że Mały ma 4500.

dziewczynki mojemu dzieciowi coś się poprzestawiało
w nocy po kąpieli śpi 7 h a dziś spał uwaga 8h, usnął koło 8, koło 9 zaczął płakać to na śpiocha dałam mu cyca i spał do 4, co prawda o 2 się obudził ale jak tż do niego wstał i dał smoka to usnął dalej. Jak już wstał o tej 4 to myślałam, że ze spania dzisiaj nici ale zjadł, trochę pokwękał i pouśmiechał się i o 4:30 został przeniesiony do swojego łóżeczka,w którym spał do 8,jestem w ciężkim szoku. Wstał, przewinęłam go, zjadł i teraz walczy na macie z małpką i słonikiem
Dobrze, że w ciąży czegoś takiego nie obejrzałam bo chyba cesarkę bym sobie załatwiała

A to chyba dobrze, że rak sie poprzestawiało? Oby tak dalej

Moj ma wolne od ponad miesiąca i jeszcze drugi tyle będzie miała

Dasz radę, inteligenta bestia z Ciebie

Sprytny Iguś

|Daj znać jak się spisze ten lakier, ponoć fajny efekt daje

Będzie dobrze, na pewno to nic poważnego [/QUOTE]
za wagę

super, rano chwaliłam się jak to Kubuś pięknie w nocy śpi to chyba przeczytał bo w dzień nie śpi w ogóle, jak rano walnął drzemkę 30 minut to teraz nie śpi wcale. Widzę, że senny jak fix, trze oczka, uszka, ziewa, widać, że chce śpiochać, przy cycku śpi a jak cycka wyjmuje i przekładam gdziekolwiek to od razu się budzimy. Aktualnie próbujemy spać przy okapie. Ehhhhh
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:31   #2154
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie?

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Insolito- dla Piotrusia za wagę i za to jaki był dzielny.

A za Twoją wizytę u gina
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:38   #2155
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Dobra pamiec

Ejjj, dobra, bez takich

U nas to samo

Na obiad pulpety
z ziemniakami i sałata.
A truskawki będę jeść bo uwielbiam ponad życie! Piłam już soki i małej nic.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41036978]Nawijko, autograf ci dam, chcesz?

pomidorowa - wczoraj z makaronem, dzisiaj z ryzem.[/QUOTE]

bardzo lubie a nie mogę bo zawsze po pomidorach gwiazdę zsypie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41037026]Będę truskawy jeść.[/QUOTE]

ja tez
Szaja pięknie jecie!

Cytat:

to ja już wiem czemu mi ginekolog chciał wręczyć po porodzie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

Szaja, Dorcia jest cudna, ostatnio mi się śniła
a swoją drogą mam pomysł- może dziewczyny podchwycą
Szaja, gdybyś miała kiedyś chwilkę, wrzuć jeszcze jakieś piosenki w Twoim wykonaniu, moje dziecko przed chwilą po wysłuchaniu Jak Kazio się kąpalolo , puścił cycka i zaczął się głośno śmiać ale widać,że uważnie słuchał
żałuję,że nie miałam pod ręką kamerki by nagrać jego reakcje

Black- oby to była nieprawda,czy macie już pewność, czy to jakieś plotki?

a co do truskawek- to jem od dawna i małemu nic nie jest

dzielna jesteś!

Cytat:

Cytat:
Śliczna sukienka Gdzie szyjesz? Ja pazurki robiłam w Brzesku u kosmetyczki - takiej Sylwi Odroń (kuzynka Asi masażystki)- tylko nie wiem gdzie ona teraz przyjmuje. Robiłam tipsy zdobione akrylem - śliczne wyszły.

nie rozumiem o co się tak wkurzasz. To chyba dobrze, że ktoś coś chce dać, przecież mogłyby wogóle nic nie kupić, bo tak naprawdę to Dzień Dziecka, a nie wnuka. A że za 8 zł? to co? Ty też taki prezent kupiłaś. Zawsze możesz powiedzieć: OOO... o tym samym pomyślałam.

mam nadzieję, ze to tylko chwilowe... Mój tata ma jutro badania i wyzytę u kardiologa i tak się boję

kurcze, mam nadzieję, że sie jakoś ułoży

mam nadzieję, że i u Was się ułoży. Mój TŻ ma 4.06 sprawę z przed 2 lat co mu kasy firma nie wypłaciła

tylko, żebyście mieli dobry towar, bo moja ciocia otworzyła w NS i Brzesku i popłynęła niestety

biedna... ale jestem z Cb dumna to kiedy się wybierasz w nasze strony?

Hope Dawidek kropla w kroplę Ty
To tak jak ja . Dostaje spazmów na widok pająka. Nawet przy rozmowach mam dreszcze. brr!

Przestało padać to wyszlysmy na spacer szukać lata. Ani widu ani słychu !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Insolito jak ja zazdroszczę męża w domu... Ja,tak jak Bokeh,ciągle sama

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:39   #2156
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteśmy po szczepieniu. Majusia ma 64 cm i waży 6700 Tylko troszeńkę zapłakusiała przy szczepieniu

Wczoraj spróbowałam wgrać filmik jak Maja się chichra w głos jak ją próbuję "ugryźć" w szyjkę - proszę TUTAJ Trochę niewyraźne ale słabe światło było

Kupiłam jej dziś prezent na dzień dziecka - Gąsienicę Zuzię Smily Play o taką TU tylko że u nas w sklepie Ostatnio reaguje na wszystko co gra i się świeci
dla Majki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:43   #2157
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
będę próbować jeść
ja mam pulpety w sosie pomidorowym z kaszą i surówką z marchwi a na deser.... szarlotka sypana o ile coś zostanie do deseru

super, rano chwaliłam się jak to Kubuś pięknie w nocy śpi to chyba przeczytał bo w dzień nie śpi w ogóle, jak rano walnął drzemkę 30 minut to teraz nie śpi wcale. Widzę, że senny jak fix, trze oczka, uszka, ziewa, widać, że chce śpiochać, przy cycku śpi a jak cycka wyjmuje i przekładam gdziekolwiek to od razu się budzimy. Aktualnie próbujemy spać przy okapie. Ehhhhh
I kto Ci te pulpety zrobil przy takim dzieciu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:45   #2158
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Jak to kto? Dzieć !

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:46   #2159
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
teściowa a sos zrobił wczoraj tż bo od wczoraj jemy pulpety ja dzisiaj mam tylko kaszę ugotować
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:47   #2160
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Duży tylko ma głęboko i taki gęsty, że tego ciężko ściągnąć. I wszystko jej spływa do gardła i się krztusi.
Dlatego dostała flegaminę w kropelkach na rozrzedzenie tego kataru
Pytam sie bo u nas to jakis zdziwaczaly ten katar jest
tak jakby go nie bylo nic nie widac, nic nie slychac, nie krztusi sie maly... i nie wiem czy mu psiukac ta wode czy nie?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

, dzelnego synka masz!

jejciu, ja jeszcze nie bylam u gina, na gumkach jedziem caly czas nie chce mi sie, taka dupiasta ta pogoda...

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Chrzest udał się Mała jak aniołek pół mszy przespała, nawet woda lana na główkę jej nie ruszyła, impreza spoko, goście dopisali, tylko aniołek się Oliwce wyłączył jak mama chciała sesję zdjeciową zrobić, no i dzisiaj zobaczymy jakie te zdjecia wyszły.
Do tego na chrzcinach news był: kuzynka w ciązy z drugim dzieciaczkiem, termin na listopad więc to będzie już 3 dziecko w tym roku, no i chyba w przyszłym już nie bedzie bo w tym taki wysyp.

A jeszcze się pochwalę: Mała spała dzisiaj od 21 do 4 bez przerwy, zjadła i jeszcze do 7 pociągnęłą. Wyspałam się że hohoho. Teraz tez śpi w wózku na polu więc mam chwilę na neta.
Brawa dla Aniolka! no i my tez czekamy na fotki, pamietaj

Cytat:

mloda kapustka i kartoflexy
truskawy je od dawna, nawetnie wiedzialam ze "nie mozna"...
aktualnie od niedzieli żręm świezutkie prosto z targu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości