![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków - cz. XI
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
po pierwsze Inka GRATULUJĘ!!! (i zazdroszczę)
![]() A Mraleczka Tobie życzę powodzenia jutro! co do łuku to mój instruktor uczył mnie tak, że ja ruszam z gazem ale jak dojeżdżam do zakrętu jadąc przodem to już tylko sprzęgłem operuję. Jadąc do tyłu najpierw patrzę przez tylną szybę przez prawe ramię dokręcając powolutku tak aby cały czas widzieć w szybie słupek w momencie kiedy już mi zanika wtedy przenoszę wzrok na prawe lusterko i i w ten sposób objeżdżam słupek na zakręcie oraz kontynuuję jazdę do tyłu aż do momentu kiedy wjeżdżam w kopertę, wtedy odwracam głowę raz jeszcze i już tylko patrząc przez tylną szybę ustawiam się w kopercie.
#93 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Gratuluje i trzymam kciuki za praktyczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
...Jestem już po egz... Niestety 2x najechałam przednim prawym kołem na linię i po sprawie. Odnośnie 1-szego razu miałam wątpliwości czy najechałam bo skorygowałam ale na moje oko w lusterku nie najechałam na nie (może minimalnie ale po wyjściu nie zaglądałam) za 2-im razem już widziałam, że za daleko lewej strony jestem więc się nie kłóciłam...
Najgorsze jest to, że rano byłam na placu i dziś prawie za każdym razem łuk mi wychodził idealnie (chyba 2x coś sknociłam, za 1x mi zgasł po zatrzymaniu, a za 2x przy końcu źle skorygowałam), a tak po za tym wszystko idealnie... No i chyba nigdy nie najeżdżałam przednim kołem na linię tylko jak już to tylnym.... Jestem zła i wściekła... Instruktor mi jeszcze mówił, że mam szansę zdać tylko ma zastrzeżenie, że się nie obracałam na placu i trochę za szybo wchodzę w zakręty... No, a na egzaminie taka dupa... Tak myślę i trafiłam chyba na łuk połączony z innym i może pomyliłam pachołki? Ale na placu też jeździłam na łączonym i było ok. Najgorsze jest to, że mam testy ważne do 11 VI, a 1-szy wolny termin jest na 14 VI czyli dupa... Podobno codziennie rano jest kilka wolnych numerków z datą wcześniejszą ale trzeba być szybciej i są osoby chętne kto pierwszy ten lepszy... Dziś jak czekałam zwolnił się na środę na godz. 9 no ale to za szybko trochę i godzina trochę za wczesna... Już sama nie wiem co robić pojadę chyba w tyg. z rana i może się uda, że nie będzie z dnia na dzień i zdążę do 11 VI. Gdyby było ciut bliżej może zapisałabym się w Legnicy tylko też pewnie nie ma gwarancji, że do 11 VI zdążę... Johanna1995 gratulacje z powodu zdania testów. Słyszałam jak chłopak mówił, że zapisuje się 3x na testy bo 2x nie zdał, a prawko chyba na innę kategorię już ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Wiecie co czuję się jak tempak jakiś że oblałam teorię ![]() Cytat:
![]() Ja za tydzień zdaję łączony, mam nadzieję że teraz zdam te durna testy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków - cz. XI
Johanna graty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#101 |
Raczkowanie
|
Mraleczka głowa do góry!jestem pewna, że kiedyś obie zdamy
![]()
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem po kolejnych jazdach i jest o niebo lepiej niż ostatnio, zaczynam chyb a 'czuć' ten samochód i nie robię tylu karygodnych błędów ![]() ![]() Dziewczyny ile teraz kosztują testy i egzamin praktyczny? Bo chyba coś się zmieniło, a ja znowu o niczym nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Buuuuuu.... auto mi sie zepsuło
![]()
#104 |
Raczkowanie
|
Testy są ważne 6mies. Facet w okienku chciał mnie zapisać na 14 VI ale powiedziałam mu sama, że do 11 mam ważne testy sprawdził i mnie nie zapisał. Później bym miała jeszcze większe problemy gdyby okazało się, że testy mam już nie ważne, a podchodzę na praktyczny także dziękuję za takie coś.....
Podjadę prawdopodobnie w środę z samego rana i spróbuję się zapisać tylko nie wiem czy dobrym pomysłem jest branie terminu np na drugi czy trzecie dzień jak mogłam dzisiaj zapisać się na środę na godz. 9 Dziś muszę odespać bo pobudka od 4:15 (za ścianą u sąsiadów szczekający pies i ptak ?Kukułka? którzy "kukaniem" nie pozwolili mi zasnąć z powrotem. Do Wordu mam kawałek i żeby być na 7 muszę wstać minimum o 5:30 Murcielaga nigdy nie słyszałam o takim pisemku, że można ważność testów przedłużyć. Na pewno coś takiego jest? Jak takie podanie można napisać żeby uznali? Jak możesz dowiedz się jak się takie pisemko nazywa i czy to nie są ploty.... Jestem wściekła na siebie bo naprawdę dziś podczas jazdy najlepiej wychodził mi ten łuk aż instruktor widziałam, że się dziwił. Tak dobrze łuku jak dziś to przez te 8 lat nigdy nie robiłam.... no i się zemściło chyba..... Będę musiała podpytać czy trafiłam na ten łączony łuk i czy jak zjeżdżał mi na łuku w prawo to czy tyłem czy przodem też. Mi się wydaje, że zawsze tył mi uciekał, a nie przód... Murcielaga, a do kiedy Ty masz testy? Ja mam ostatni dzwonek i jak teraz nie zdam to nie wiem czy kiedyś się jeszcze u nas zdecyduję. Ten łuk jest dla mnie jakiś przeklęty na tych egzaminach... ![]() Teraz podobno oblewają też za to, że przy ściąganiu hamulca ręcznego patrzy się czy nie (już dokładnie nie pamiętam) na tablicę z światłami. ... Nie zdziwię się jak niedługo złe chwycenie pasów do zapięcia będzie błędem, który eliminuje z dalszej części... ![]() Uciekam na desperadoska się odstresować i ok 22 pewnie będę już w łóżku dziś... Edytowane przez Mraleczka Czas edycji: 2013-05-28 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Testy 30zl praktyc zny 140zl a kiedys bylo chyba 112zl
![]() |
#106 | ||
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ojj przykro mi.... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() czy tylko ja uważam, że to nie fair, że jak się wyjedzie z placu na miasto i na mieści obleje to potem trzeba znowu przez manewry na placu przejść??? łuk tak mnie przeraża, że boję się kolejnego egzaminu zakończonego po 10 minutach w aucie...
![]() |
#108 | |
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Też myślę że to jest bez sensu, powinni rozłożyć egzamin na 3 części: teoria, plac, miasto. Zawsze większe szanse do zdania jak się zawali coś na mieście czy na placu.
A poza tym oni za to mają taką kasę, bo im więcej osób nie zdaje tym więcej pieniędzy ośrodek przejmuje, w końcu logiczne że większość oblanych zapisze się jeszcze raz.. ![]() A jak jest teraz z tymi egzaminami łączonymi? Bo wcześniej to testy prawie wszyscy zdawali, więc bez problemu czekali na praktykę od razu a teraz? Tyle osób nie zdaje testów to co wtedy? Jazda przepada czy jak? Edytowane przez inga21 Czas edycji: 2013-05-27 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz powinno duzo osob (jak nie wszyscy) robic laczony egzamin ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Murcielaga Ty i tak jesteś w lepszej sytuacji niż ja bo 2x zdawałaś i 1x wyjechałaś na miasto, którego Ty dokładnie masz kolejny egzamin?
No i o 1 miesiąc więcej masz ważne testy więc może 2x jeszcze podejdziesz.... Wyjechałaś na miasto, a ja takiej szansy nie miałam podczas egzaminu... 8 lat temu było się trzeba zatrzymać jeszcze ileś cm przed linią i pamiętam jak 1x zatrzymałam się za blisko lini z przodu, a za drugim razem za daleko i egzaminator strasznie ubolewał co zrobiłam ale dalej nie puścił... Wtedy też o wiele gorzej wychodził mi łuk do tyłu, a na egz. idealnie tylko złe zatrzymanie... Teraz na odwrót zaczął mi wychodzić na placu to na egzaminie sknociłam ![]() Mogliby już tak np. zmienić, że najpierw testy, potem jazda po mieście i parkowanie, a na końcu plac bo ile w końcu się jeździ tyłem po mieście? Ale nie najwięcej ludzi oblewa na placu to większą kasę mają i gdyby ktoś na mieście nie popełnił błędu i tylko na placu to musieliby puścić, a tak kaska wlatuje... Jak jutro nie będzie tak paskudnie lało i wiało wybieram się z rana do Wordu zapisać. Tylko jak będzie na piątek po Bożym Ciele nie wiem czy brać czy lepiej zaczekać na przyszły tydz. i podjechać w piątek próbować się zapisać? Nie mam w tym tyg. wykupionych jazd, a dobrze by było chociaż 1h kupić... Ps. właśnie zobaczyłam, że ludzie w necie piszą o egzaminatorze na którego trafiłam, że mruk i czepialski (na mruka mi wyglądał mimo, że młody i pewnie w okolicach mojego wieku) Jedna osoba ponoć nie jechała w ogóle po linii i jej przerwał (reszta grupy też widziała ale wiadomo egzaminator to prawie święty i nietykalny), innej znowu uznał mimo, że jechała cały czas minimalnie po linii... Dobra nie ma co już gdybać prawdopodobnie źle wykręciłam i stało się jak się stało... Aha zdawałam 1x po prawie 8latach przerwy, a w sumie 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków - cz. XI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Przyjęto dokument
w urzędzie Dokument do odbioru ![]() Szybko ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dzis nie pojde ,bo leje a ja nie mam jak z corka wyjsc :/ jutro pognam ![]() Mraleczka, ja tez kiedys twierdzilam ze na co komu plac w ogole.. powinno byc tylko i wylacznie miasto i juz. Oczywiscie dalej podtrzymuje te slowa.
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#116 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
ZDAŁAM
Wstyd się przyznać za którym razem, ale jestem mega mega szczęśliwa, że w końcu mi się udało! |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Jak to mój instruktor mówi, nie ważne za którym razem się zda, ważne że się zda i ma się to prawko
![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi, tyle rzeczy się już z ego forum dowiedziałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdasz kobieto ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.