|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
dziewczyny po cc macie moze jakieś rady dla mnie ?
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
o matko przypomnialy mi sie te wczorajsze moje bole bardzo ci współczuję i wszystkim tym kobietom która muszą to znosić
|
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Klucha waży 5350
wszystko ok, ma rosnąć ^^jeśli chodzi o ulewanie to poleciła nam syropek Gast Rotuss Baby. mamy go podawać 3 razy dziennie po jedzeniu i na noc. ale samo ulewanie nie jest jakimś ogromnym problemem jeśli poza tym nic mu nie dolega. dostaliśmy skierowanie do gastroenterologa z powodu mojej celiakii, żeby przebadać Młodego. a szczepień nie robiliśmy mieliśmy skierowanie do neurologa, na wszelki wypadek bo może nam zapisac darmowe skojarzone szczepionki, i są długie terminy dlatego myślałam że nie doczekamy się i że szczepionki muszą być jakoś teraz, ale nie, mamy przyjść za miesiąc po neurologu ![]() ale miałam przeboje teraz była kupa więc poszłam przewinąć - jak już był wyczyszczony, pokremowany i chciałam zakładać pampersa zrobił na przewijak drugą kupę .... potem nasikał, oczywiście nóżki od razu w to wpakował jak nimi machał i cały z kupy sobie myślę no ok, wczoraj w nocy podobnie, daliśmy radę .... zabrałam się za sprzątanie, to mi na dodatek zwymiotował ... tu już nie wytrzymałam, zawołałam męża na pomoc. podniosłam Młodego, on wymieniał podkład, Młody zaczął zaś sikać daliśmy go pod kran, umyliśmy, wysuszyliśmy, przebraliśmy, nowy pampers, a potem siebie przebieraliśmy z mokrych ciuchów |
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Mi było mega duszno po. I jak już ci pozwolą to nie bój się wstawać ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja się durna pala zastanawiam dlaczego nikt nic nowego nie pisze
A tu nowy wątek jest Witajcie ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Nie tylko ona ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
A ile waży?
|
|
|
#185 | |||
|
Zakorzenienie
|
super śpiochy
nasz też ma takiego bodziaka co świeci w ciemności:PCytat:
Cytat:
bo przy kamrieniu to jest chyba nawet więcje niż 200% potrzebne![]() Cytat:
|
|
|
#186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
żeby to już było już!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I fajnie, że być może szczepionki będą za free
|
|||||
|
|
|
#187 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już niedługo !!!Cytat:
Cytat:
śpij, śpij, póki możesz ![]() uśmiałam się przed chwilą. trzymałam Przemka na kolanach, w pewnym momencie ziewnął z dwa razy, ale poza tym nieźle rozbrykany był. musiałam coś zrobić i położyłam go na moment do łóżeczka, mówiąc do męża że według mądrych książek po drugim czy trzecim ziewnięciu dziecko ma leżeć w łóżeczku jak ma zasnąć. Przemek położony od razu w ryk więc się śmiałam ... poszłam do drugiego pokoju, wracam po minucie, dziecko śpi Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-28 o 14:57 |
|||
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu masakra:/ wymieniają panele
za godzinkę idę na gimnastykę dla ciężarówekmamuśka mi głowę suszy, że się szlajam i, że prowadzę samochód jakby któraś szukała chust do zaslaniania przy karmieniu to są w tkmaxx, ze 2 po 43 zł na przecenie i ze 3 po 59 ![]() jutro gin:P ciekawe czy moje maratony coś dały
|
|
#189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cwaniara
![]() zrobiłam makaron z tuńczykiem i pomidorami... akurat na dzień lenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję przygody z kupą ![]() a to o zasypianiu to bardzo interesujące! no i daje nadzieję... ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pytaj
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
4030 wyszło z usg ale ponoć ma być większy nawet do 4400
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA KCIUKI jutro 6 rano już mnie zbieraja na przygotowanie chyba będą mi robić ta lewatywe ? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nowego, czekamy, w piątek jak nic sie samo nie zacznie to mi balonik założą a potem oxy no nic grunt że małemu w brzuchu jest dobrze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przemuś zaprezentował całą gamę Ładnie Wam już podrósł No i ciekawe, że ten sposób z ziewaniem się sprawdził ![]() Czyli faktycznie co szpital to obyczaj, a ja tylko o oxy miałam pojęcie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#196 |
|
siedzę i myślę
|
Becik
będziemy mieć maluszka Lonely a już myślałam, że coś się zaczyna... ![]() Paulina87 za Natalkę Witam Odebrałam prezent z Rossmanna - chwalę się Przytulankę i karty do zabawy z dzieckiem - mała rzecz a cieszy ![]() Myślałam, że przyjdzie dzisiaj mata i delfinek, ale nie było kuriera ![]() aaa i kupiłam truskawki ! prawdziwe polskie pachnące
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-28 o 16:18 |
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
załamana jestem. Moja mała znów ulała ale to tak fest. Aż się przeraziłam. Drżę aż do teraz, ja wiem że to niby normalne ale kurde dokarmiłam ją zaledwie 30 ml bo chciała jeść a była godz po karmieniu i mi to zwróciła. I znów głodna. TŻ się uparł żeby jej dać mimo tego ulania więc znów dostała 30 ml i od razu zasnęła. Matko przerażają mnie takie akcje ![]() MoTyleKsw przestraszyłaś mnie trochę. Jakie niby macie zrobić USG? moja mała na prawdę BARDZO łapczywie je i krztusi się praktycznie przy KAŻDYM karmieniu. Nie byłam z tym u lekarza bo bratanek też tak miał i niby to było normalne. Chyba z tego wszystkiego zapiszę nas jutro do pediatry. Cytat:
Moja mała ma pokarmową. " Czkawka popokarmowa występuje najczęściej w momencie, kiedy brzuszek maluszka jest przepełniony, a jego organizm nie może poradzić sobie, w tak krótkim czasie, z nadmiarem pokarmu. Najczęściej występuje po karmieniu i nie jest niebezpieczna dla naszego szkraba. Wystarczy jak poczekamy chwilę, aż część pokarmu się strawi i czkanie powinno samoistnie ustąpić. Czkawka wynikająca ze zbyt niskiej temperatury powietrza występuje zazwyczaj, gdy nasze dziecko jest zbyt lekko ubrane, a dodatkowo w pomieszczeniu, w którym przebywa jest chłodno. Aby powstrzymać tak wywołaną czkawkę dobrym sposobem jest podać maluchowi pierś, jeśli karmione jest naturalnie, bądź ciepłe picie – w przypadku dzieci karmionych butelką. Często takie oziębienie spowodowane jest również mokrą pieluszką. Wtedy nie pozostaje nam nic innego jak jej wymiana i ogrzanie brzuszka maluszkowi. Na czkawkę spowodowana zachłyśnięciem się powietrzem skuteczna jest pionizacja dziecka. Można również podać szkrabowi odrobinę wody na łyżeczce, wtedy oddech powróci do normy. Nasze dziecko może również nabawić się czkawki podczas zabawy, kiedy to rozkosznie się śmieje. Jest to normalna reakcja i pomaga tu kilkuminutowa przerwa w baraszkowaniu." U mnie na czkawkę nic nie działa- mała za nic w świecie nie weźmie do ust nic do picia. |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(już o tym wspominałam - dzień po jakimś święcie, tak jak ja... jako spóźniony prezent!)małż mi powiedział, że jak zadzwoniłam do niego zdać relację i wspomniałam o tym weekendzie, że prawdopodobnie już się będzie dziać, to jemu się w głowie zakręciło... nie dziwię mu się! a co do okładów z samca - tak mnie muli brzuch, że średnio mam ochotę... poza tym samiec wybył na stare mieszkanie robić porządki. jak wróci, to pewnie będzie próbował jeszcze coś w domu robić, żeby się przygotować na potomka...Cytat:
jak dzieć przyjdzie na świat, to jakaś niespodzianka będzie...a na truskawy też mam ochotę - takie z pola, nieduże, słodkie, pachnące. niestety, trzeba wydać więcej, ale warto! mam w lodówce aaa, i nektarynki też kupiłam, pyszne! słodkie i soczyste!
|
|
#200 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam za szybki i niekoniecznie bolesny rozwój akcji!Cytat:
Cytat:
Pogoda do :upy: to nie pozostaje nic innego jak tylko spanko...Cytat:
za wagę Małego, a akcję miałaś niezłą... Cytat:
Te chusty z TK są fajne, ale kurka wodna, nie mam TK w tej dziurze, ani nawet w okolicy... ![]() ---- Przespałam całe popołudnie. Młody ciśnie jakby próbował się wydostać Idę tymczasem do łazienki się ogarnąć i za dwie godziny wizyta...Oby mnie tylko nie skierował do szpitala- wolę spokojnie czekać w domku...
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
wydepiluj pozadnie podbrzusze
![]() ja do teraz zaluje ze nie mialam idealnie bo niewiem jk z lini blizny pozbys sie wloskow przemyc jakies lekkie jedznko... kleik do mnie nie przemawial,i to po 2ch dniach ![]() poszlam do sklepu,wrocilam akurat jak tż opanowal kupowy armagedon..kupa pod pachy i trzeba to sprzatnac Zuzia zdolniacha no to ja kapalismy od razu,butla i spi od 14 do teraz.obudzila sie z placzem,poszlam zrobic jej butle,sobie kawe wracam a ona wtulona w tż i spia... no to mam kawkę w spkoju i like it! Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-05-28 o 17:10 |
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#203 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ale cudny kościotrupek Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
za rozkręcenie akkcji i żebyś juz niedługo tuliła małąlonely współczuję, zwłaszcza że tak pięknie się zapowiadało. trzymam kciuki żeby się zrobiło rozwarcie
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde mam dość. Mała po 10 min wstała i płacz. Głodna! kurna a dopiero zjadła. Próbowałam ją uśpić, ale dalej ryk a ja ryczałam już razem z nią. Bałam się że jak znów zje to znów zwróci. No ale w końcu znów dostała flachę i chwilowo zasnęła. Ale kurde zjadła w małych odstępach czasu 150 ml. Przecież to porcja dla 3 miesięcznego dziecka. TŻ mówi że powinni ją wpisać do księgi rekordów Guinnessa.
Szukałam mleka bardziej kalorycznego bo może to jest za mało sycące ale wszystkie są takie same.
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rady: dopajać (my herbata z koperku) albo niektorzy podaja glukoze(moim zdaniem fatalny pomysl), i moja opinia-mleko emfamil,mloda nim mi sie mocniej najadala,jakby gestsze bylo... al to przy mm. i nie placz.j sie juz gryze w poliki bo jak mloda plakala to ja plakalam i ogolnie byl stres,teraz sie staram nie ryczec to ona szybciej sie uspakaja.. trzymam kciuki za Was! |
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dzięki za rady
axella dobrze że mi przypomnialas o tej depilacji bo teraz to tylko myślę że jutro zobaczę kubusia i o niczym innym nie mogę myśleć nie wiem czy usne z wrażenia ![]() a czy do was mogli wejść tz na ta salę pooperacyjna zaraz po przewiezieniu? bo coś polozna mówiła że do mnie nikt nie może wejść tylko do dziecka a to nawet mi nie będzie kto miał podać telefonu czy chusteczek
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
![]() becik, Paulina trzymam kciuki anoxee co do kupowania używanych rzeczy mam identyczne podejście. vil widzę że niezła akcja siuśkowo-kupkowa u nas jeszcze takiego hardkoru nie było![]() A Przemo jest boski ![]() axella ja małą dopajam herbatką ale to nic nie daje. W ogóle ona tak łapczywie je że gdybym nie widziała to bym nie uwierzyła że dziecko może tak jeść. |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może spróbuję... tylko to nie do końca to samo, brakuje prostej oględziny ![]() dalej mi się chce spać. ale zrobiłam swoją pierwszą pastę cukrową, którą się jutro będę obklejać w kroku w nadziei, że powyrywa mi kłaki gdzie trzeba...
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wracam do mojego maleństwa. Trzymajcie kciuki bo nie daję już rady
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

z brzucha tez mam ale do przeżycia jak mega bolesna @

wszystko ok, ma rosnąć ^^
mieliśmy skierowanie do neurologa, na wszelki wypadek bo może nam zapisac darmowe skojarzone szczepionki, i są długie terminy dlatego myślałam że nie doczekamy się i że szczepionki muszą być jakoś teraz, ale nie, mamy przyjść za miesiąc po neurologu
była kupa więc poszłam przewinąć - jak już był wyczyszczony, pokremowany i chciałam zakładać pampersa zrobił na przewijak drugą kupę .... potem nasikał, oczywiście nóżki od razu w to wpakował jak nimi machał i cały z kupy 

podobno z czasem zaczyna smakować, no i wapń jest w brokułach 
żeby to już było już!
tak mi tam pomerdał, że teraz najchętniej położyłabym się spać i zapomniała, że mam krocze...

07.07.2012
Ja tam nie widzę problemu w używanych rzeczach.