Wszystko o Avonie - Część II - Strona 287 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-10, 08:11   #8581
snowqueen
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Rzeczy z Avonu, które lubię i używam:
- seria FW - używałam chyba większości kosmetyków z tej serii i nigdy nie narzekałam. Najnowsze odkrycie - płatki peelingujące (duża w tym rola Hosenki, która zachwycała się nimi w tym wątku )
- żel pod prysznic cukier i orzech - niestety, wycofują
- scrub do ciała z brazowym cukrem - cudo, niestety wycofane
- waniliowy balsam Naturals - KWC za zapach
- odzywka Strong Results

I to chyba tyle

Natomiast bardzo nie lubię:
- kremów do twarzy
- szamponów
- maseczek
- lakierów do paznokci

W ogóle kolorówki Avonu to oprócz jednorazowej wpadki z lakierem miałam tylko "Pełnię Rzęs" (nie pasowała mi) i błyszczyki, co do których nie mam opinii ani na tak, ani na nie

Przypomniałam sobie - nie znoszę też żelów Senses, koszmarnie wysuszają, innych produktów z tej serii nie stosowałam.

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2007-04-10 o 09:06 Powód: senses
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 08:15   #8582
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
o jejku, nie bylo mnie i etyle do czytania mialam. sorki za literowki ale spalam ino nie cale 3 h dzis wiec ledwo zyje.

moje ulubione kosmtyki to:
* podklad perfect wear
* tusz pelna rzes
* perfumy incandessence
* seria kremow solutions ta popielata przeciw pierwszym oznakom starzenia
* tonik nawilzajacy solutions
* krem do rak glicerynowy
* nie pamietam wiecej. uzywam duzo ale te sa takie jedne z ulubionych

a i jeszcze szampony. uzywalam do brazowych, i do fasrbowanych teraz kupilam do suchych.
a moje ulubione to:

* tusz pełnia rzęs
* perełki brązujące
* seria PS ( min. maseczka błotna do twarzy z minerałami z morza martego, żel myjący do buzi z białą herbatą, peeling z biała herbatą)
* przywiązałam się do korektora antybakteryjnego z clearskin
* incandessence

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 08:27   #8583
julencjaa
Raczkowanie

a moje ulubione to:
*szampon nabłyszczający 2w1
*maseczka odbudowująca do włosów
*krem do rąk różowy skin so soft
*całą serie mandarynkowo korzenną z lini senses
* błyszczyki
Stary 2007-04-10, 08:48   #8584
mala_martyna
Raczkowanie

witam wszystkich serdecznie dziewczyny uzywacie tego kremu z miodli indyjskiej ktory dostalysmykiedys??jak wrazenia po nim??ja najpierw uzywalam go na dzien i na noc, obecnie tylko na noc.i powiem ze fajnie nawilza moja skore, ktora jest lekko wysuszona.szkoda ze nie ma go w sprzedazy.
mala_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 08:57   #8585
sunik1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_martyna Pokaż wiadomość
witam wszystkich serdecznie dziewczyny uzywacie tego kremu z miodli indyjskiej ktory dostalysmykiedys??jak wrazenia po nim??ja najpierw uzywalam go na dzien i na noc, obecnie tylko na noc.i powiem ze fajnie nawilza moja skore, ktora jest lekko wysuszona.szkoda ze nie ma go w sprzedazy.

Hello
Miałam ten krem, ale go nie używałam, sprzedałam na allegro.
Tylko go powąchałam, dla mnie pachniał świeżo, ale,że mam cerę mieszaną wolałm nie ryzykować większego przetłuszczenia cery.
Na allegro na pewno kupisz ten krem
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 08:58   #8586
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
moja jest dobrze nawilzona, wydaje mi sie ze lekko chłodzi :P
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:00   #8587
Lynn
Zakorzenienie

Czy któras z was posiada pełnię rzęs w kolorze Navy? Czy na rzęsach widać, że jest to kolor granatowy?

Do moich ulubionych kosmetyków należą:
-żele Senses
-seria Foot works ( choć na razie wypróbowałam niewiele kosmetyków z tej serii)
- perfumy Pink Suede (nigdy nie wybaczę Avonowi,że je wycofali)
-krem odżywczy do rąk Avon Care
-pomadka Perfect Wear (ta dwustronna)
-mgiełka do ciała Naturals - brzoskwinia i żeńszeń (też oczywiście już jej nie ma)

Natomiast moja mama chwali sobie:
-pomadki Color Trend
- wodę toaletową Pur Blanca
-perfumy Pink Suede ( również nie może wybaczyć Avonowi ich wycofania- do tej pory na specjalne okazje uchowała pól opakowania)
-krem rozświetlający na dzień
-kosmetyki Foot works

Nie lubię:
- szamponów
-balsamów (nie używam, bo gdzieś przeczytałam, że mają wiele szkodliwych substancji- także tutaj działa raczej psychiczna blokada niż jakość tych kosmetyków)
-kremu do rak Kokos i Papaya po którym miałam dłonie jak tarka
-podkladu CT
I to chyba na tyle póki co. Mam nadzieje, że w miare upływu czasu, dopisze jeszcze coś do ulubionych kosmetyków
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:05   #8588
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ma ktoras z was ten atomizer do perfum z Avonu?I jak-trwaly jest?Nie wylewa sie nic ani nie wietrzeje?
Hej,ja właśnie kupiłam atomizer.Mój jest ok,nic się nie wylewa.Tylko na początku wlałam troszkę za dużo i jak chciałam zakręcić to mi się po rękach polało trochę.Ale nic się już nie wylewa.Tylko taki malutki jest,myslałam,że bedzie trochę większy.Nigdzie nie mogłam się dopatrzyć jaką on ma pojemność...
Ja ostatnio dostałam w paczce calutki wylany body spray be...sensual.Wszystkie katalogi zalane miałam!!Ale napisałam im maila,że tak się stało i że mam nadzieję,że dostanę nowy.Odpisali,że przyslą nowy.Mogliby jeszcze parę katalogów gratis dorzucić bo one naprawdę śmierdzą.Mam perfumy Be..sensual i nawet lubię ten zapach ale odkąd wszystko mi nim przesiąknęło mam go trochę dość
Mam pytanko jeszcze jedno do was.Mam zamówienie na trochę kosmetyków i muszę je zrealizować na dniach bo kolezanka wyjeżdza.To mi już chyba policzą jako drugi termin(skoro pierszy już niedostępny)?Bo mam nadzieję,że ten naszyjnik dostanę
Stary 2007-04-10, 09:25   #8589
Aga21Aga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
A ja dopiero wychodzą z domku do babci na śniadanko ....

Miłego Dnia Avonki !!

Chcę jakiś peeling z Avonu....Doradźcie!!
Taki jest ze SPA, z herbatą chyba... Ale tam jest napisane, że on opóźnia procesy starzenia a to tak niebardzo na mój wiek (22)...
Może ten brzoskwiniowy?
Albo ten z serii Clearcośtam?

Dzięki z gory za rady!
No ja mam właśnie teraz ten z białą herbatą ( też mam 22 lata) , jest w sam raz, nie za mocny, nie za delikatny, ma kremową konsystencję, pozostawia twarz świeżą, ale mógłby ją lepiej oczyszczać. Brzoskwiniowy też miałam, miał przyjemny zapach , ktory potem niestety przerodził się w taki bardzo chemiczny,( drobinki dosyć duże)
Stary 2007-04-10, 09:42   #8590
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga21Aga Pokaż wiadomość
No ja mam właśnie teraz ten z białą herbatą ( też mam 22 lata) , jest w sam raz, nie za mocny, nie za delikatny, ma kremową konsystencję, pozostawia twarz świeżą, ale mógłby ją lepiej oczyszczać. Brzoskwiniowy też miałam, miał przyjemny zapach , ktory potem niestety przerodził się w taki bardzo chemiczny,( drobinki dosyć duże)
kuknij tu:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3714
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=759
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10065

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:42   #8591
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Czy któras z was posiada pełnię rzęs w kolorze Navy? Czy na rzęsach widać, że jest to kolor granatowy?
ja mam ten kolorek
na rzęsach widać, że to jest taki ciemny granat

z Avonu mało miałam kosmetyków, ale mam parę ulubionych:
- kosmetyki FW
- tusz Pełnia Rzęs (wcześniej pisałam, że nie lubię tuszu ekstremalnie podkręcającego, ale zmieniłam zdanie miałam czarny i był taki sobie;/ ale koleżanka dała mi swój brązowo czarny i o dziwno ten jest lepszy nie wiem czemu.. ten mój taki jakby suchy jest i mało wydajny;/ a ten jej jest taki fajny mokry i lepiej maluje rzęsy niż ten mój czarny.. dlatego lubię jeszcze tusz ekstremalnie podkręcający, ale nie wiem czy ponownie bym go upiła, bo boje sie, że natrafię na ten sam co ja miałam;/)
- kredki do powiek CT
- balsamy i mgiełki naturalsów ahh ten zapach mniam mniam
- balsam Celebrate Me (uwielbiam cynamon ) innych balsamów z tej serii jeszcze nie miałam..

No i chyba to wszytko;-)
jak sobie coś przypomnę to dopisze ..
Stary 2007-04-10, 09:43   #8592
Dyplomatka
Rozeznanie

z avonu przewiozłam się na maseczkach, ale kremy do rąk mają całkiem całkiem, jeszcze lubię spraye do ciała (zwłaszcza waniliowy i czereśniowy)
Dyplomatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:48   #8593
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trutka23 Pokaż wiadomość
Cześć

Takie oto pytanka na dziś :

1) Jaką konsystencje ma podkład rozświetlający antystresowy-wodnisty,gęsty czy jeszcze jakiś inny.Czy łatwo się go nakłada i czy nie spływa tworząc ochydne placki na twarzy?

2) Jak działa odżywka wygładzająco peelingująca do paznokci-polecacie?mam strasznie rozdwojone, miękkie paznokcie i szukam dobrego eliksiru który by im pomógł.

3) Jak jest z musem do twarzy-na długo starcza,śmierdzi czy pachnie i ogólnie jakie są wasze opinie.

Dziękuje z góry
Odp Na pytanie 2 mam tą odżywke stosuje ją czasami i musze przyznać, że jakieś działanie tam ma, używam też odżywke strong results i paznokcie są twardsze ale nie wiem po czym a sama odżywka o którą pytasz ma zapach kokosu
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:52   #8594
Hosenka*
Zakorzenienie

Zastanawiam się, czy z K5 nie wziąć sobie jeszcze 2 masek do ciała z morza martwego Na KWC zdania sa podzielone i tylko w jedenj recenzji znalazłam to co mnie interesowało: czy oprócz ujedrnienia działa również na cellulit. A czy wy miałyście tą maskę??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:56   #8595
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Szczegolnie chcialabym polecic ten krem-zel mormalizyjaco-matujacy jest super szczegolnie do tlustej i mieszanej cery mi swietnie poprawil cere i duzym plusem jest ze podkad po nalozeniu na twarz sie nie roluje i nie scina co czesto powoduja zwykle kremy matujace.
Dzięki...
Ostatnio zastanawiałam się nad kremem, więc ten też wezmę pod uwagę, dzięki

Cytat:
Cześć

Takie oto pytanka na dziś :

1) Jaką konsystencje ma podkład rozświetlający antystresowy-wodnisty,gęsty czy jeszcze jakiś inny.Czy łatwo się go nakłada i czy nie spływa tworząc ochydne placki na twarzy?
Jak dla mnie, ma on dość rzadką konsystencję...
Jest to mój pierwszy podkład jaki miałam (nie licząc kiedyś jakichś z Miss Sporty, których nie umiałam rozprowadzić)
Także bez umiejętności stosowania podkładów ten nie robił żadnych smug itd.
Polecam....
I z mojej buźki nie spływa, a mam cerę raczej tłustą...
ogólnie: polecam

Cytat:
Napisane przez Aga21Aga Pokaż wiadomość
Dzięki za rady

Dzięki
Wiesz co? Tyle razy zaglądam na KWC a jak zastanawiałam się nad peelingiem to w ogóle nie przyszło mi do głowy tam zajrzeć, chyba jakieś zaćmienie miałam...
Dzięki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-10, 10:07   #8596
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
2) Jak działa odżywka wygładzająco peelingująca do paznokci-polecacie?mam strasznie rozdwojone, miękkie paznokcie i szukam dobrego eliksiru który by im pomógł.
Bardziej działa na skórki niż na paznokcie chociaż trochę je wzmacnia także.
Może spróbuj Strong Results? Mi ani mojej mamie nie pomagał na rozdwojone paznokcie, ale wiele osób go sobie chwali więc może Ci posłuży
Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ma ktoras z was ten atomizer do perfum z Avonu?I jak-trwaly jest?Nie wylewa sie nic ani nie wietrzeje?
Kupiłam go zaraz jak się ukazał i nie mam z nim problemów

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ja też będę się starać uzbierać w II terminie 5 zamówienie na kwotę 150zł, ale raczej mi sie to nie uda
Ja pokazałam koleżankom ofertę na rzeczy do opalania i z nich będę miała na te 150zł (no jakieś małe zamówienie z katalogu też mam)
Ale ja to i tak tego naszyjnika nie będę nosić, a moja mama ma cały zestaw tej biżuterii, ale najwyżej będzie dla kogoś na prezent, albo sprzedam
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 10:31   #8597
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Tak,jest z Garwolina...ale o tym pudrze było na forum gazeta.pl..dziewczyna pisała że na podglądzie faktury ma bezpłatny ten puder Hello tomorrow i nie wiedziała co to jest
?? To czemu wszystkie konsultantki go nie dostały...??

Cytat:
No ja go dostałam i już skończyłam Mi się podobał, miał delikatny zapach, nawilżał a przy tym nie był tłusty i świecący.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy z K5 nie wziąć sobie jeszcze 2 masek do ciała z morza martwego Na KWC zdania sa podzielone i tylko w jedenj recenzji znalazłam to co mnie interesowało: czy oprócz ujedrnienia działa również na cellulit. A czy wy miałyście tą maskę??
Ja słyszałam że dobrze działą na cellulit gdy po nałożeniu owinie się jeszcze daną część cialą w folię aluminiową.... Ale sama nie próbowalam więc nie wiem...
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 10:42   #8598
aniatko
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie jest to jedne z lepszych kremów avonu,bardzo dobrze pielęgnuje cerę-ja mam mieszaną,często tłustą,ale zdarza się,że jest też przesuszona-ten kremik bardzo mi pomaga i wcale nei powoduje,że buźka jakoś bardziej mi się świeciszkoda że został wycofany....ale zawsze to co naprawdę dobre jest wycofywane
aniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 10:50   #8599
trutka23
Raczkowanie

DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZI DZIEWCZYNKI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-10, 10:53   #8600
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

ja z k5 myśle tylko nad torebką Elana ale nie wiem co mam robić.. a gdy nie wiem co robić to zaczynam kombinowac z k04 mam do zwrotu tusz i tusz do kresek z PW wiec i tak musze wyslac i tak.. i tak sobie pomyslalam czy nie zamowic tej torby a jakby jednak była badziewiarska to odesle ją razem z tym tuszem w koncu to i tak 1 wysylka.. no nie wiem.. boje sie troche.. nigdy zwrotow nie robilam i boje sie ze nie przyjmą
Stary 2007-04-10, 11:08   #8601
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja z k5 myśle tylko nad torebką Elana ale nie wiem co mam robić.. a gdy nie wiem co robić to zaczynam kombinowac z k04 mam do zwrotu tusz i tusz do kresek z PW wiec i tak musze wyslac i tak.. i tak sobie pomyslalam czy nie zamowic tej torby a jakby jednak była badziewiarska to odesle ją razem z tym tuszem w koncu to i tak 1 wysylka.. no nie wiem.. boje sie troche.. nigdy zwrotow nie robilam i boje sie ze nie przyjmą
A co mają nie przyjąć? Masz do tego prawo.. Klientce się nie podoba i już!
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 11:13   #8602
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam na żywo tą torbe mi się nawet spodobała bardzo pojemna nie mam jak zrobic zdjec bo widzialam ja w biurze ale ja tez sie nad nia glowie juz 2 katalog i dalej nie wiem
a co do zwrotow przyjmuja bez problemu na formularzu co do kosmetykow zawsze zaznaczalam ze uczulaja lub ze cos nie pasuje i zawsze jest ok
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 11:14   #8603
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

ja uzywam od dawna tych masek i uwielbiam je wczesniej uzywalam od czasu do czasu ale od okolo pol roku uzywam systematycznie co tydzien (tylko tak jak wyzej pisano obwijam sie folia a pozniej po zmyciu smaruje balsamem antycellulitowym lub przeciw rozstepom) cialo naprawde jest jedrne i gladziutkie polecam!!! efekty sa widoczne juz po 1 uzyciu jednak najlepiej uzywac systematycznie ( 1 raz wtyg)
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 11:15   #8604
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Witam...w ten jakże zapłakany dzień ...co za wiosna
Mam wielką prośbę o napisanie kilku słów do dziewczyn, które używały już nowości z kat. 05 czyli "Ekstremalnie wydłużającego tuszu do rzęs".
A gdyby tak jeszcze jakaś dobra duszyczka miała plum...to już w ogóle...proszę o opinie.
bo ja dopiero jutro składam Isze zamówienie i chyba się skuszę na ten tusz ale wolałabym coś wiedzieć od was na jego temat bo to jednak 21,9.
pozdrawiam poświątecznie...i życzę duuużo SŁONECZKA
Stary 2007-04-10, 11:16   #8605
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

ja zamowilam teraz ta torebke i czekam ale przyjdzie mi dopiero w czwartek ehhh
a co do zwrotow to ja sie nie pieprze tylko pisze ze sie nie podoba i juz. a jak wysylam wiecej kosmetykow [np ok 10] to wpisuje rozne inne powody zeby nie byloze wszystko sie nie podoba
Stary 2007-04-10, 11:25   #8606
julencjaa
Raczkowanie

Cytat:
oczywiście ze przyjmą łaski nie robia!!!a co myślicie o detoksykujące i ujędrniającej masce do ciała z morza martwego??czy ktoś ją ma jak działa i czy warto kupić??
Stary 2007-04-10, 12:03   #8607
doniczka21
Raczkowanie

a ja sie chciałam zapytac
mam taka sytuacje ze w katalogu 5 nikt nie składa u mnie zamowienia wiec ja tez tego zamowienia nie wysyłam i co teraz?
czy w nastepnum miesiacu dostane katalog 6 z oferta netto i karta zamowien czy musze w coku kupowac katalogi i zostane bez ww??
doniczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 12:10   #8608
asia_z
Zakorzenienie

ja jak kiedyś nie składałam regularnego zamówienia z katalogu, to oni mi pocztą przysłali katalog z ofertą netto i panoramą, ale to było w wakacje jakoś rok temu, nie wiem jak teraz
Stary 2007-04-10, 12:12   #8609
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doniczka21 Pokaż wiadomość
a ja sie chciałam zapytac
mam taka sytuacje ze w katalogu 5 nikt nie składa u mnie zamowienia wiec ja tez tego zamowienia nie wysyłam i co teraz?
czy w nastepnum miesiacu dostane katalog 6 z oferta netto i karta zamowien czy musze w coku kupowac katalogi i zostane bez ww??
Wysla ci tylko jeden kat. 06 z karta zamowien. Przynajmniej ja tak raz mialam.
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 12:17   #8610
syla_ba
Raczkowanie

GG do syla_ba

Cytat:

Moja mama go używa i bardzo go sobie chwali bardzo żałuje że już nie ma go w sprzedaży
syla_ba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości