Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 18:56   #2941
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
EnvL; to może looknijcie na Starlight - to jest firma Recaro, ich linia, ale tańsza, a z tych samych materiałów i w ogóle praktycznie to samo, tylko cena insza.
http://fotelikisamochodowe.info/stm-...oung-sport/81/
O, dzięki, na pewno przejrzymy. Na start nie kupujemy recaro, dopiero jak już osiągnie tą wagę 9 kg to się Tż uparł jak wół, ale na pewno mu to pokażę skoro jest to samo, a cena niższa dzięki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:59   #2942
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Fakt, że jeszcze mam czas, ale kurcze no zagotowałam się. Byłam załatwiać odszkodowanie za śmierć teścia, a ta mi dodatkowo wypaliła z taką informacją!

Z miłych rzeczy to dziś pani przepuściła mnie w kolejce do bankomatu, mimo, że tylko ona tam była. Skorzystałam bo Małgosia bardzo marudziła!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:00   #2943
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo nie dam rady was nadrobic - gonicie jak szalone

Powrocilam z wizyty: maly wazy 2260 g w 32/33 tc - czyli 8 miesiac juz mam?

Ponadto po raz 3 oficjalnie wyszla nam data 12 lipca i juz jej mam sie trzymac, bo raczej w tym terminie sie urodzi. A na dodatek, moje zlosliwe dziecko znow obrocilo sie glowka ku gorze mam nadzieje ze sie jeszcze obroci, bo nie wyobrazam sobie CC. Mam tez piekna fote buziaczka w 3d ale czarno biale. zaraz zrobie skan i wstawie.
za wizytę.. Trzymam kciuki, żeby dzidziol się obrócił!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Nie płacz kochanie
Dam Ci kawałek ciasta, które skrzętnie chowam przed wszystkimi żeby lepiej Ci było
za odstąpienie kawałka ciasta

Cytat:
Ponizej przedsatawiam synka
ale śliczny.. takie pełne poliki..słodki

Cytat:
a w ogóle to Tż mi wpadł do domu przed chwilą jak burza, oczywiscie ja w łóżku bo założyłam, że o 15:15 idę sprzątać.. więc pytam się go co by było gdyby mnie zastał z kochankiem skoro mi wpada o takiej porze niezwykłej jak na niego, a on na to: "to poszedłbym do drugiego pokoju"
cóż za wyrozumiałość

Cytat:
Dzoan: przytul i już nie płacz

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
My też wróciliśmy z wizyty...
Ale oczywiście nic ciekawego się nie działo, czyli to samo co zwykle, wszystko długie, pozamykane, porodu nie będzie...
W sobotę byliśmy na tym gratisowym usg za niewypał w plazie i Glutek ważył na nim 3kg, ale gin powiedziała, po zmacaniu brzuszka, że nie powinien do porodu przekroczyć 3300... Chociaż ma dużo czasu to kto Go tam wie
Mama Glutka utyła łącznie 4,5 kg do tej pory ale Gin powiedziała, ze nie będziemy się wydurniać i wpisze mi 5kg żeby to po ludzku wyglądało

Do tego od jutra oficjalnie będę na l4... no w końcu chyba mi się już należy?
Ale powiedziała, że ona po terminie po rodu nie może mi wypisać i wtedy ewentualnie mogę się przejsć do rodzinnego i "wyżebrać" jeszcze kilka dni, ale to już nie na ciążę... w ogóle nie mogę tego do tej pory zaczaić... I nie wiem zbytnio co zrobić bo nie chce iść wcześniej na macierzyński... bosz jak to państwo mnie okrada
Margoś..
Wychodzi na to, że ani na Malinkę ani na Ciebie nie ma co na razie liczyć

oczywiście, że L4 Ci się należy i to od dawna

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dziewczyny udało mi się dostać do pani kardiolog Bardzo miluśka pani doktor. Kolejka była oczywiście, ale poprosiła mnie poza kolejką widząc żem ciężarna Zmierzyła mi ciśnienie i zrobiła EKG serca i powiedziała, że nie ma się czym martwić bo wszystko jest ok. Fakt tętno nadal mam podwyższone, ale powiedziała, że trochę wyższe muszę mieć bo więcej krwi teraz mam. A leków żadnych nie chce mi przepisywać bo jak mi się tętno obniży to i dziecku. Możliwe że tak wysokie tętno spowodowały również te tabletki na twardnienie brzucha. Dzisiaj wynosi 95 na minutę.
A jak mi robiła EKG to musiałam ją pospieszyć leżałam na leżance i strasznie ciężko mi się oddychało i powiedziałam jej że długo tak nie poleżę na plecach to takiego speeda dostała że szok
No i wspaniała wiadomość..już nie musisz się stresować..wszystko gra

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A i chciałam uroczyście oświadczyć, że zaczęłam 38 tydzień
Już możesz rodzić.. Właściwy tydzień.. Poczytałabym sobie wreszcie opis porodu u mamusiek lipcowo-sierpniowych

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:01   #2944
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
się strasznie martwiłam bo sama wiem jak to jest uzyskać taką wiadomość i jestem na świeżo z tym (cukier mierzę od tygodnia), u mnie było po 2h 153, a na czczo masz dobry wynik
jutro masz wizytę jak dobrze pamiętam, także pewnie Ci gin da skierowanie do poradni diabetologicznej
pamiętaj, że służymy pomocą
dzięki za wsparcie. Dobrze pamiętasz mam jutro wizytę, jestem ciekawa co mi powie ten moj gin....
Ogólnie to czuje sie okropnie z ta myślą cukrzycy. Chodzi o to ze ja zawsze jak przechodzę na dietę to moj mózg ciagle daje mi znać ze jestem glodna, myśli krążą koło zarcia, No obłęd. I teraz mam to samo mimo ze zjem np zupę to nie czuje sytosci i radości z tego powodu, ech
Siedzę teraz glodna, w brzuchu burczy i nie wiem co mam zjesc
TZ chce jechać na zakupy a ja jak zawsze je lubię to nie mam ochoty jechać bo nie wiem co kupic..

Od kilku dni czytam na stronie słodkie mamy co jeść itp ale i tak mam pustkę w głowie. Plus jest taki ze TZ przeszedł ze mną na ta dietę

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:03   #2945
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem zbyt głodna, żeby nadrabiać 10 stron. Jesteście bezlitosne!
Jestem zła. Byłam w mojej ubezpieczalni i okazje się, że za poród sn nie dostanę ani grosza. Tylko za cc! No masakra. Jestem ubezpieczona od roku grupowo i kurcze muszę przejrzeć te papiery z warunkami ubezpieczenia bo coś mi nie pasuje.
Dziwne. Ja mam kasę za urodzenie dziecka. I nie rozumiem dlaczego dziecko urodzone przez cc "zasługuje", a jak sn to nie. Chyba, że chodzi o pieniądze za pobyt w szpitalu, bo takie coś też jest... To tu chyba też tak mam, że nie liczą pobytu na czas porodu.

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z wizyty.Generalnie wszystko OK. Rośnie prawidłowo,serducho pika również bardzo ładnie. Mocz w normie. Pobarno mi krew na badania(tutaj robi to położna,nie trzeba biegać po laboratoriach). Poza tym zostałam poinformowana,że mogę się zaszczepić p.krzuścowi(decyzja należy tylko i wyłącznie do mnie),za free oczywiście,trzeba się tylko umówić w recepcji na szczepienie. Radzą ciężarnym się szczepić,bo w ostatnich latach wzrosła liczba zachorować,również zgonów wśród malutkich dzieci. Normalnie dziecko dostaje szczepionkę w wieku około 2 miesięcy,ale do tego czasu nie jest chronione,dlatego radzą ciężarnym szczepić się po 28 tc,a ja dzisiaj jestem dokłądnie w 28tc i 2 dni. I teraz siedzę i czytam i nie wiem jaką podjąć decyzję Wiem,że w Polsce nie szczepi się kobiet w ciąży,ale w USA jest to praktykowane. Pomózcie,proszę,szczególn ie brzuchatki z UK,jaką Wy podjęłyście decyzję?
za wizytę.
Ze szczepionką nie pomogę, bo jestem kompletnie zielona w tej kwestii.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:09   #2946
Neni1984
Zakorzenienie

Hej, mój poziom nerwa w dalszej części dnia osiągnął zenitu....
Jakaś baba wepchała mi się w kolejkę do endo (bo się spóźniłam 5 minut-korki ) i czekałam GODZINĘ! Już miałam wyjść stamtąd Moja wizyta trawała 10 min, dowiedziałam się, że moje TSH jest nadal dobre i mam nadal brać tę samą dawkę leku

Cytat:

Powrocilam z wizyty: maly wazy 2260 g w 32/33 tc - czyli 8 miesiac juz mam?

Ponadto po raz 3 oficjalnie wyszla nam data 12 lipca i juz jej mam sie trzymac, bo raczej w tym terminie sie urodzi. A na dodatek, moje zlosliwe dziecko znow obrocilo sie glowka ku gorze mam nadzieje ze sie jeszcze obroci, bo nie wyobrazam sobie CC. Mam tez piekna fote buziaczka w 3d ale czarno biale. zaraz zrobie skan i wstawie.

Cytat:

Ponizej przedsatawiam synka
Śliczności
Cytat:
a w ogóle to Tż mi wpadł do domu przed chwilą jak burza, oczywiscie ja w łóżku bo założyłam, że o 15:15 idę sprzątać.. więc pytam się go co by było gdyby mnie zastał z kochankiem skoro mi wpada o takiej porze niezwykłej jak na niego, a on na to: "to poszedłbym do drugiego pokoju"
Grunt to kultura
Cytat:
My też wróciliśmy z wizyty...
Ale oczywiście nic ciekawego się nie działo, czyli to samo co zwykle, wszystko długie, pozamykane, porodu nie będzie...
W sobotę byliśmy na tym gratisowym usg za niewypał w plazie i Glutek ważył na nim 3kg, ale gin powiedziała, po zmacaniu brzuszka, że nie powinien do porodu przekroczyć 3300... Chociaż ma dużo czasu to kto Go tam wie
Mama Glutka utyła łącznie 4,5 kg do tej pory ale Gin powiedziała, ze nie będziemy się wydurniać i wpisze mi 5kg żeby to po ludzku wyglądało
za wizytę, a Twój przyrost wagi powala
Cytat:
a ja się przyszłam pochwalić, że się zebrałam w sobie i:

- odkurzyłam cały dom
- wymopowałam cały dom
- zdjęłam pranie z suszarki
- włożyłam nowe pranie do pralki
- ogarnęłam w miarę łazienkę i kuchnię
- pomalowałam się

no, to teraz nic tylko leżeć i pachnieć
Łał
Cytat:
Jestem zła. Byłam w mojej ubezpieczalni i okazje się, że za poród sn nie dostanę ani grosza. Tylko za cc! No masakra. Jestem ubezpieczona od roku grupowo i kurcze muszę przejrzeć te papiery z warunkami ubezpieczenia bo coś mi nie pasuje.
Co za oszusty
A za urodzenie dziecka Ci się nie należy?

A z tym L4 po terminie porodu to też jaja są I co? Do pracy mam pójść na tydzień lub dwa?

Papmpersów 1 Newborn mam 3 paczki po 43 sztuki. Tak teraz się zastanawiam, czy to nie za dużo

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Od kilku dni czytam na stronie słodkie mamy co jeść itp ale i tak mam pustkę w głowie. Plus jest taki ze TZ przeszedł ze mną na ta dietę
No to gratuluję TŻ Już widzę jak mój przechodzi ze mną na dietę

Margosia i Malinka rety to tuż tuż!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:10   #2947
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Papmpersów 1 Newborn mam 3 paczki po 43 sztuki. Tak teraz się zastanawiam, czy to nie za dużo
Noworodek zużywa ok 10 pieluszek dziennie więc o ile nie urodzi ci się za duży na te pieluchy to dacie radę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:11   #2948
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za wsparcie. Dobrze pamiętasz mam jutro wizytę, jestem ciekawa co mi powie ten moj gin....
Ogólnie to czuje sie okropnie z ta myślą cukrzycy. Chodzi o to ze ja zawsze jak przechodzę na dietę to moj mózg ciagle daje mi znać ze jestem glodna, myśli krążą koło zarcia, No obłęd. I teraz mam to samo mimo ze zjem np zupę to nie czuje sytosci i radości z tego powodu, ech
TZ chce jechać na zakupy a ja jak zawsze je lubię to nie mam ochoty jechać bo nie wiem co kupic..

ja dostałam z glukometrem książeczkę i jest dokładnie to samo co na stronie internetowej, jak zaczęłam czytać to zgłupiałam nic nie rozumiałam i nie wiedziałam co mam jeść
praktycznie można jeść wszystko tylko częściej i mniej oczywiście omijając cukier
jedyne co zmieniłam w swoim trybie to czytam z czego chleb zrobiony zanim kupię i do każdej kanapki daje sałate, pomidor czy ogórek, albo wszystko na raz, jem co 3h

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:14   #2949
Neni1984
Zakorzenienie

Boże!!! Słyszałyście o noworodku znalezionym w rurze kanalizacyjnej???!!!!!! 2 godziny tam spędził i przeżył. Biedne dziecko
Stary 2013-05-28, 19:18   #2950
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

- odkurzyłam cały dom
- wymopowałam cały dom
- pomalowałam się

Cytat:
Brzmi jak jakaś ściema...nie wierzę, że mogą rozróżniać poród sn i cc.

Cytat:
poniżej zdjęcia fotelika - jest świetny, mam nadzieję, że nie tylko solidnie wygląda, ale i te opinie się sprawdzą. DO tego zestaw od babci i 3 bodziaki które kupiłam za jedyne 20zł jakie miałam w portfelu w lumpku dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 13, który odkryłam czekając na męża przed wizytą u gina. A normalnie jak sklep, wszytko poprane, poprasowane... aaaaaaaa.. za dwa tygodnie muszę więcej pieniążków skombinować.

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z wizyty.Generalnie wszystko OK. Rośnie prawidłowo,serducho pika również bardzo ładnie. Mocz w normie. Pobarno mi krew na badania(tutaj robi to położna,nie trzeba biegać po laboratoriach). Poza tym zostałam poinformowana,że mogę się zaszczepić p.krzuścowi(decyzja należy tylko i wyłącznie do mnie),za free oczywiście,trzeba się tylko umówić w recepcji na szczepienie. Radzą ciężarnym się szczepić,bo w ostatnich latach wzrosła liczba zachorować,również zgonów wśród malutkich dzieci. Normalnie dziecko dostaje szczepionkę w wieku około 2 miesięcy,ale do tego czasu nie jest chronione,dlatego radzą ciężarnym szczepić się po 28 tc,a ja dzisiaj jestem dokłądnie w 28tc i 2 dni. I teraz siedzę i czytam i nie wiem jaką podjąć decyzję Wiem,że w Polsce nie szczepi się kobiet w ciąży,ale w USA jest to praktykowane. Pomózcie,proszę,szczególn ie brzuchatki z UK,jaką Wy podjęłyście decyzję?

Ja nic nie wiem o tego typu szczepieniach..położne w SR też nic nie wspominały o takiej możliwości..nie pomogę.

Cytat:
Hej, mój poziom nerwa w dalszej części dnia osiągnął zenitu....
Jakaś baba wepchała mi się w kolejkę do endo (bo się spóźniłam 5 minut-korki ) i czekałam GODZINĘ! Już miałam wyjść stamtąd Moja wizyta trawała 10 min, dowiedziałam się, że moje TSH jest nadal dobre i mam nadal brać tę samą dawkę leku

Najważniejsze, że TSH ok

Przyjaciółka mówiła, że oni używali najmniejsze pieluszki przez góra tydzień.. to jakaś paczka czy trochę ponad.. a później przeszli już na dada 2 .. Mała w dniu porodu ważyła 3500g.

Dziewczyny a jak to z tymi ubezpieczalniami jest.. Ja jestem ubezp. grupowo w pracy. Jak urodzę, to muszę sama wszystko załatwiać czy w pracy się tym zajmą.. Ogólnie to nie wiem co sie po kolei załatwia.. na pewno najpierw trzeba mieć akt urodzenia dziecka..no a później??

Stary 2013-05-28, 19:21   #2951
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Hmmm dla mojej to było oczywiste, że będzie do porodu nawet, jeśli urodzę po terminie... A który termin ci wzięła pod uwagę? Jakiś najdalszy chociaż?
Tak wzięła mi ten 15.06 według om... wg usg wychodziły wcześniej
A tu taka lipa
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
zjadlam 5 buleczek maslanych. i tak z ciekawosci spojrzalam na ich kalorycznosc na opakowaniu...zaluje, ze zjadlam wiecej juz jedna, bo one to jakies bomby kaloryczne. rownie dobrze moglam wciagnac jakis porzadny deser lodowy :/
Za to jak je bardzo lubię!
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja juz jestem u rodzicow,tak,ze rozpoczynam byczenie sie
Miłego weekendu dłuuugiego )
Cytat:

- odkurzyłam cały dom
- wymopowałam cały dom
- pomalowałam się

a teraz zmyj makijaż
Cytat:
Margosia: czyli jednak coś wyhodowałaś, oprócz Gluciątka) a tak poważnie, to przecież nic takiego poważnego..
Pewnie... Glutek się urodzi to chociaż jakieś inne życie wewnętrzne we mnie zostanie
Cytat:
A przy szczepieniu nie doradzę bo nie ogarniam
Cytat:
Mój mały ma właśnie czkawkę.. i czuję ją w całym brzuchu normalnie.. ostatnio na usg pytałam lekarki czy jest zwrócony buźką do kręgosłupa czy do brzucha, to dowiedziałam się, że jest bokiem... jak zwykle musi być indywidualista po Tżcie
Gluciątko zawsze boczkiem leży
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Margosia, mistrzu, jak to mozliwe, ze Ty tyle spacerujesz, chodzisz, i tak swietnie sie czujesz przy tym? Szacun choc w sumie ja tez w poprzednich ciazach nie narzekalam na zadne niedogodnosci, bo ich nie odczuwalam a teraz mam wrazenie, ze przy Lilo dostalam pakiet za wszystkie dziewczynki, promocja 3 w 1 plus gratisy
Bo to w sumie chyba nie ode mnie zależy tak na dobrą sprawę
Jakby ode mnie cokolwiek zależało to już bym miała rozwarcie i mega skurcze

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Boże!!! Słyszałyście o noworodku znalezionym w rurze kanalizacyjnej???!!!!!! 2 godziny tam spędził i przeżył. Biedne dziecko
(

Jej jak mnie tu dzisiaj dużo
Widać kiedy mam zły humor

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:23   #2952
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przed chwilą w Wydarzeniach usłyszałam.. Straszne to.. Pokazali jak rozcinali rurę i pomału maluszka odsłaniali... ruszał się, ale nie płakał.. na pewno osłabiony bardzo

Stary 2013-05-28, 19:23   #2953
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to z tymi ubezpieczalniami jest.. Ja jestem ubezp. grupowo w pracy. Jak urodzę, to muszę sama wszystko załatwiać czy w pracy się tym zajmą.. Ogólnie to nie wiem co sie po kolei załatwia.. na pewno najpierw trzeba mieć akt urodzenia dziecka..no a później??
Nie pomogę, bo sama nie wiem ...
Tych formalnych spraw w ogóle nie ogarniam
A wiecie jak wygląda tacierzyński w 2013 r. Mój mąż mógłby wziąć sobie ten urlop zaraz po urodzeniu się dziecka?
Stary 2013-05-28, 19:26   #2954
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie jak wygląda tacierzyński w 2013 r. Mój mąż mógłby wziąć sobie ten urlop zaraz po urodzeniu się dziecka?
Jeśli dobrze pamiętam, to tacierzyński może wybrać do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia. Tylko nie pamiętam ile tyg teraz jest.

Stary 2013-05-28, 19:28   #2955
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Neni: wg nowej ustawy nie może się pokrywać z macierzyńskim, a jak narazie wg obowiązującej może Dzizus co Ty tutaj za wieści o noworodkach w rurach kanalizacyjncyh wrzucasz.. śnić mi się po nocach będzie, razem z łożyskami na talerzach:P

Margosia: a nam fajnie, że Ciebie tu więcej... brakowało takiego złośliwca

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:32   #2956
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

No to gratuluję TŻ Już widzę jak mój przechodzi ze mną na dietę :
Też sie zdziwiłam widział jak mnie to zdolowalo i chciał pomoc dużo czyta teraz na ten temat co jest la mnie dużym wsparciem bo ja ciemna jestem
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja dostałam z glukometrem książeczkę i jest dokładnie to samo co na stronie internetowej, jak zaczęłam czytać to zgłupiałam nic nie rozumiałam i nie wiedziałam co mam jeść
praktycznie można jeść wszystko tylko częściej i mniej oczywiście omijając cukier
jedyne co zmieniłam w swoim trybie to czytam z czego chleb zrobiony zanim kupię i do każdej kanapki daje sałate, pomidor czy ogórek, albo wszystko na raz, jem co 3h
Jak to dobrze ze nie tylko ja sie zagubilam w tym temacie mam nadzieje ze niedługo ja tez to ogarne....
Dobra jadę na zakupy, ciekawe czy coś kupie

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:32   #2957
dzoan
Zakorzenienie

eeeee... w ogóle to jest urlop tacierzyński i ojcowski.. pisałam chyba o tym drugim, który można wybrać niezależnie od macierzyńskiego... a ten tacierzyński chyba bardziej pokręcony..

Stary 2013-05-28, 19:32   #2958
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
2 tygodnie i do ukończenia przez dziecko 1roku, 7 dni przed planowanym urlopem należy złożyć wniosek

przed chwilą czytałam w książeczce

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:32   #2959
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia: a nam fajnie, że Ciebie tu więcej... brakowało takiego złośliwca
Nie przyzwyczajajcie się, bo jak jutro wyjdę z domu to wrócę po porodzie

A nie to dopiero po weekendzie.. muszę w końcu do rodziców zdążyć pojechać
A tż dzwonił, ze w piątek pracuje i mam jechać sama

Mały
Stary 2013-05-28, 19:33   #2960
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

łomatko... jechałam przez całe miasto po Ignacka godzinę !!!! gdzie zazwyczaj zajmuje mi to maksymalnie 30 min!!! wszystko zakorkowane !!!! MASAKRA!
na szczeście powrót był ok

robię pomidorową, odkurzyłam sobie przed chwilką auto i na dzisiaj finito

TZ tradycyjnie jeszcze nie ma, starszak ogląda dobranockę, a za oknem przestało padać i się przejaśnia

Gratulacje kolejnych udanych wizyt!!

Malinka - jak patrze na Twoje tygodnie to gorąco mi się robi!!!

mela1234 - jak oprócz tego co zacytowałaś nie ma żadnych innych ograniczeń czy wyjątków w umowie ubezpieczenia czy aneksach to każdy poród powinien być traktowany tak samo, niezależnie czy sn i cc... niech ci udowodnią w takim razie że jest inaczej... trzymam kciuki!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:37   #2961
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni: wg nowej ustawy nie może się pokrywać z macierzyńskim, a jak narazie wg obowiązującej może Dzizus co Ty tutaj za wieści o noworodkach w rurach kanalizacyjncyh wrzucasz.. śnić mi się po nocach będzie, razem z łożyskami na talerzach:P
No właśnie tak też mi się wydawało ... To co? Urlop zwykły musi wziąć żeby ze mną posiedzieć ten pierwszy tydzień/dwa? Ale utrudniają
Stary 2013-05-28, 19:40   #2962
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak też mi się wydawało ... To co? Urlop zwykły musi wziąć żeby ze mną posiedzieć ten pierwszy tydzień/dwa? Ale utrudniają
A mojemu Tż w pracy powiedzieli, ze może wziąć 2 tygodnie urlopu i ze za to nie płaci pracodawca tylko zus i nie ma znaczenia czy ja jestem na macierzyńskim czy nie i może to wykorzystać do 12 miesięcy

Mały
Stary 2013-05-28, 19:43   #2963
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Margosia: a łóżeczko juz kupiliście czy na biurku spać będzie?

Z tym tacierzynskim i ojcowskim się zakrecilam trochę ktoras wie jak prace nad przyjeciemtego nowego projektu? Bo coś mi dzisiaj w tvmignelo ale nie doslyszalam..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:46   #2964
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jeśli dobrze pamiętam, to tacierzyński może wybrać do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia. Tylko nie pamiętam ile tyg teraz jest.
[QUOTE=elaine-blath;41043158]Neni: wg nowej ustawy nie może się pokrywać z macierzyńskim, a jak narazie wg obowiązującej może /QUOTE]

wg moich informacji to jest urlop ojcowski, może się on pokrywać z macierzyńskim i trwa 2 tygodnie

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-28 o 19:52
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:47   #2965
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia: a łóżeczko juz kupiliście czy na biurku spać będzie?

Z tym tacierzynskim i ojcowskim się zakrecilam trochę ktoras wie jak prace nad przyjeciemtego nowego projektu? Bo coś mi dzisiaj w tvmignelo ale nie doslyszalam..
Ma łóżeczko Rodzice strasznie Malucha kochają

A na całej reszcie się nie znam A roczny macierzyński jest w końcu podpisany?

Mały
Stary 2013-05-28, 19:47   #2966
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć

Szybka relacja z wizyty. Z Tośkiem wszystko ok. Ja też ok szyjki napięcia macicy wyniki krwi moczu i inne szmoje boje ok. Tylko Tosiek cały czas miednicowo i uwaga uwaga wysuwam się na 3 pozycję na naszej jeśli chodzi o termin porodu aktualna data wyznaczonego zabiegu cc na dzień dzisiejszy 25.06.2013r czyli o 5 dni wcześniej niż normalnie z OM. bo akurat wtedy ginka ma dyżur

Ogólnie to ginka nie była zbyt zadowolona z tego, że mały ciągle miednicowo ułożony porozmawiałam trochę o możliwych komplikacjach i o tym jak to ma wyglądać. Dla Tośka to bezpieczny zabieg i możliwe komplikacje to raczej mnie mogą dotyczyć (uszkodzenie pęcherza i inne mechaniczne uszkodzenia )
No cóż zdrowie Antosia najważniejsze.
Jutro TŻ na tą rozmowę jedzie do Gliwic. Jakieś wątpliwości go zaczynają dopadać odnośnie tej firmy do której jedzie echhh
Padam na pyszczek. Nie mam sił nadrabiać Mam nadzieję, że u Was wsio ok. Buziole
Stary 2013-05-28, 19:52   #2967
surka
Zakorzenienie

Wróciłamod endo i wszystko ok
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:52   #2968
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

Kochana ale to największy błąd, jaki możesz popełnić... Nie możesz się głodzić
Jedz regularnie (na diecie cukrzycowej NIE MA TAKIEJ OPCJI, ŻEBY BYĆ GŁODNYM, chyba, że jedzenie co 2,5-3 godziny to dla Ciebie za mało), jedz zdrowiej - zamień wszystko białe na ciemne i zrezygnuj z cukrów prostych..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:53   #2969
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
A mojemu Tż w pracy powiedzieli, ze może wziąć 2 tygodnie urlopu i ze za to nie płaci pracodawca tylko zus i nie ma znaczenia czy ja jestem na macierzyńskim czy nie i może to wykorzystać do 12 miesięcy
Neni tak jak Margoś napisała.. Ojcowski może wybrać i to są 2 tygodnie i nie ma znaczenia czy jesteś na macierzyńskim czy nie.. Jednocześnie przy dziecku możecie być i do ukończenia 12 miesiąca życia dziecka.. A ten tacierzyński jest pokręcony, bo ojciec może go wybrać tylko wtedy, gdy matka zrezygnuje ze swojego macierzyńskiego..czyli tylko jeden rodzic może być przy dziecku.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć

Szybka relacja z wizyty. Z Tośkiem wszystko ok. Ja też ok szyjki napięcia macicy wyniki krwi moczu i inne szmoje boje ok. Tylko Tosiek cały czas miednicowo i uwaga uwaga wysuwam się na 3 pozycję na naszej jeśli chodzi o termin porodu aktualna data wyznaczonego zabiegu cc na dzień dzisiejszy 25.06.2013r czyli o 5 dni wcześniej niż normalnie z OM. bo akurat wtedy ginka ma dyżur

Ogólnie to ginka nie była zbyt zadowolona z tego, że mały ciągle miednicowo ułożony porozmawiałam trochę o możliwych komplikacjach i o tym jak to ma wyglądać. Dla Tośka to bezpieczny zabieg i możliwe komplikacje to raczej mnie mogą dotyczyć (uszkodzenie pęcherza i inne mechaniczne uszkodzenia )
Jutro TŻ na tą rozmowę jedzie do Gliwic. Jakieś wątpliwości go zaczynają dopadać odnośnie tej firmy do której jedzie echhh
Padam na pyszczek. Nie mam sił nadrabiać Mam nadzieję, że u Was wsio ok. Buziole
No no.. bitwa o porodówkę trwa
Nie nastawiaj się na komplikacje.. na pewno wszystko będzie ok u Ciebie.. a na pewno będą się o to starać

Stary 2013-05-28, 19:53   #2970
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć

Sie robi powaznieeeeee
No ciekawam, ciekawam, jak sie nam kolejnosc ulozy i KTORA PIERWSZA..............
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości