Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 21:30   #3031
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Uwaga, kto ma slabe nerwy niech nie otwiera
http://www.pudelek.pl/artykul/55511/...opiec_przezyl/
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:30   #3032
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

załączam stan aktualny mojej łazienki :P niestety zdjęcie z tel. nie oddaje kolorów, poza tym światło z jednej żarówki, no ale łazienka biała z dodatkami wizażowymi

Edit: nie mam pojęcia dlaczego zdjęcie mi się przekręciło?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-28 18.40.00.jpg (70,2 KB, 47 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:38   #3033
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
załączam stan aktualny mojej łazienki :P niestety zdjęcie z tel. nie oddaje kolorów, poza tym światło z jednej żarówki, no ale łazienka biała z dodatkami wizażowymi

ładne kolory

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
o kurr... szok

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:41   #3034
krysiaa2608
Raczkowanie

ale pędzicie

zgaga mnie znów dopadła, zaczynam się do niej przyzwyczajać... chyba urodzę małą małpkę, bo ostatnio ta zgaga to już każdego dnia
gratuluję udanych wizyt
Oli - biedna Ty, niech Ci wreszcie przestanie ta stopa dokuczać!
co do $ - u nas TZ tylko pracuje, więc też kolorowo nie jest... Staram się o tym za często nie myśleć, na szczęście od października będę mieć stałą pracę.

Mogę się pochwalić? Czytając jakie łowy zdobywacie na allegro dla maluszków też zaczęłam buszować i oto przed chwilą wylicytowałam ubranka dla mojej małej za... 4.90! Mina TZ bezcenna jak mu pokazałam, zresztą moja mina też chyba musiała być niczego sobie - w życiu nie podejrzewałam, że za taką cenę kupię
http://allegro.pl/paka-dla-dziewczyn...tml#tabsAnchor

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

czytałam i nie wierzyłam...
brak słów.

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:45   #3035
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie się łazienka prezentuje

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
ale pędzicie

zgaga mnie znów dopadła, zaczynam się do niej przyzwyczajać... chyba urodzę małą małpkę, bo ostatnio ta zgaga to już każdego dnia
gratuluję udanych wizyt
Oli - biedna Ty, niech Ci wreszcie przestanie ta stopa dokuczać!
co do $ - u nas TZ tylko pracuje, więc też kolorowo nie jest... Staram się o tym za często nie myśleć, na szczęście od października będę mieć stałą pracę.

Mogę się pochwalić? Czytając jakie łowy zdobywacie na allegro dla maluszków też zaczęłam buszować i oto przed chwilą wylicytowałam ubranka dla mojej małej za... 4.90! Mina TZ bezcenna jak mu pokazałam, zresztą moja mina też chyba musiała być niczego sobie - w życiu nie podejrzewałam, że za taką cenę kupię

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

czytałam i nie wierzyłam...
brak słów.
wow za 4,90 niezła cena za tyle ciuszków

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:49   #3036
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41043652]Kochana ale to największy błąd, jaki możesz popełnić... Nie możesz się głodzić
Jedz regularnie (na diecie cukrzycowej NIE MA TAKIEJ OPCJI, ŻEBY BYĆ GŁODNYM, chyba, że jedzenie co 2,5-3 godziny to dla Ciebie za mało), jedz zdrowiej - zamień wszystko białe na ciemne i zrezygnuj z cukrów prostych..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

wróciłam ze sklepu i jakoś mi szczesliwiej sie zrobilo
Poczytalam jakie produkty moge jeść, w sklepie jeszcze czytałam etykiety i jak wypakowalam to wszystko w domu to okazało sie ze trochę pysznego jedzonka mi sie szykuje
Musze popracować nad porami posiłków bo jak na razie to jem kiedy mam czas

perse mam nadzieje ze twoje ciśnienie ok na wieczór?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:51   #3037
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

perse jak tam Twoje cisnienie? mnie dzis polozna w gabinecie dr mierzyla 135/80. Ale nie niepokoje sie, mysle ze to z wrazenia, bo ja raczej w normie mam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:58   #3038
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Noooo super zakup

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
perse jak tam Twoje cisnienie? mnie dzis polozna w gabinecie dr mierzyla 135/80. Ale nie niepokoje sie, mysle ze to z wrazenia, bo ja raczej w normie mam
Ja ostatnio na wizycie miałam 138/86 ale moja ginka nie interweniowała, bo jej mówiłam, że jak mierze w domu to powyżej 120 nie mam a na wypisie ze szpitala z 12 dni średnia mi wyszła 100/60.I niby się niczym przed wizytą nie stresowałam a jednak gdzies podświadomie stres jest

Dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:59   #3039
Oliath
Zakorzenienie

Kejt bedzie przeslicznie!!

Krysia, SZACUN
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:00   #3040
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

Czekamy na efekt końcowy

Krysia super zakup ci się udał
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:01   #3041
madi82
Zakorzenienie

Matko i córko a raczej synku....w końcu WAS nadrobiłąm!!!! SZALONE!!!!

Cytat:

aaaa to dlatego wizazowy...mój mózg tego nie ogarniał heheheh
No końcowy efekt pewnei bedzie super!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam poniżej zdjęcie z wczorajszej gazety - jakieś skrawki informacji na ten temat
:
o dzięki, poczytałam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41044069]Gratuluję Wam kolejnych udanych wizyt - i u ginów i u innych lekarzy

A ja się stresuję, bo mi się ciśnienie troszkę podniosło

Było cały czas ok. 110/70, a teraz jest już 120/80... Ja wiem, że to cały czas norma, ale dla mnie to już stres

Ale przyszły próbki ze strony Johnsona I zapłaciłam otulaczek na Smyku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

dzewczynki a ten otulaczek to przez internet zamawiacie?musze go oblukać.

Perse...może to chwilowe podwyzszenie cisnienia...ja zmieniłąm csnieniomierz bo cos tez zaczął szwankować i nie wiem czy stres czy co u rodziców mi wysżło 131/73 :/ ale ja czesto mam wysokie..

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Wreszcie znalazłam chwile Rano byłam w banku,na drobnych zakupach ,zrobiłam obiad i...pojawiło sie lekkie plamienie wiec leżałam.Jutro mam wizyte na szczescie ,uff....... cholerna nadżerka

Poszłam dzis do Biedry po sok i biszkopty dla Laury patrze a tam kocyki
Kupiłam jej różowy w białe misie juz myslałam ze ich dawno nie ma a nawet wybór był
no głupia ta Twoja nadżera, moze się ciut przesiliłaś...oszczędzaj się więcej Rocky ok?

Cytat:
wstawie Wam później foto jaki wizaz będę mieć w łazience

mam już wyniki badan- morfologia idealna, hemoglobina z 11,3 skoczyła na 12,3

.
czekamy na foty

Dobrze, ze wyniki sa oki

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wróciłamod endo i wszystko ok
brawo zatem oby tak trzymać!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Szybka relacja z wizyty. Z Tośkiem wszystko ok. Ja też ok szyjki napięcia

Ogólnie to ginka nie była zbyt zadowolona z tego, że mały ciągle miednicowo ułożony porozmawiałam trochę o możliwych komplikacjach i o tym jak to ma wyglądać. Dla Tośka to bezpieczny zabieg
Jutro TŻ na tą rozmowę jedzie do Gliwic. Jakieś wątpliwości go zaczynają dopadać odnośnie tej firmy do której jedzie echhh
Padam na pyszczek. Nie mam sił nadrabiać Mam nadzieję, że u Was wsio ok. Buzio:
brawa dla Antoniusza
Kciuki dla Tż...bedzie guuucio

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Nie przyzwyczajajcie się, bo jak jutro wyjdę z domu to wrócę po porodzie

A nie to dopiero po weekendzie.. muszę w końcu do rodziców zdążyć pojechać
A tż dzwonił, ze w piątek pracuje i mam jechać sama
to w sobote jedzcie i w nedz. wrócicie...nie boi się Ciebei samej posyłać? a rodzice nie mogliby Ci tego czegos przywieźć?
Cytat:

Miłego weekendu dłuuugiego )

Jej jak mnie tu dzisiaj dużo
Widać kiedy mam zły humor:
Dziękuję

To coś ostatnio masz często zły humor bo rzadko bywałaś:/

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Boże!!! Słyszałyście o noworodku znalezionym w rurze kanalizacyjnej???!!!!!! 2 godziny tam spędził i przeżył. Biedne dziecko
co??????// o choinka!!!! jak tak można...niepojęte....

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
:

Od kilku dni czytam na stronie słodkie mamy co jeść itp ale i tak mam pustkę w głowie. Plus jest taki ze TZ przeszedł ze mną na ta dietę :
brawa dla Tż bedzie Wam łatwiej!

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
ja nie kupuję

Ja właśnie wróciłam z wizyty.Generalnie wszystko OK. Rośnie prawidłowo,serducho pika również bardzo ładnie. Mocz w normie. iem: Wiem,że w Polsce nie szczepi się kobiet w ciąży,ale w USA jest to praktykowane. Pomózcie,proszę,szczególn ie brzuchatki z UK,jaką Wy podjęłyście decyzję?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
czyli jednak coś wyhodowałaś, oprócz Gluciątka) a tak poważnie, to przecież nic takiego poważnego..

poniżej zdjęcia fotelika - jest świetny, mam nadzieję, że nie tylko solidnie wygląda, ale i te opinie się sprawdzą. DO tego zestaw od babci i 3 bodziaki które kupiłam za jedyne 20zł jakie miałam w portfelu w lumpku dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 13, który odkryłam czekając na męża przed wizytą u gina. A normalnie jak sklep, wszytko poprane, poprasowane... aaaaaaaa.. za dwa tygodnie muszę więcej pieniążków skombinować.
fajowskie ciuszynki!
Musze tez taki spiworek nabyć

Cytat:
Ok to jadę sobie odebrać wynik paciorkowca, którego niestety sobie wyhodowałam Coś na koniec musiało być::
jak to wyhodowałaś?
wyszło Ci że masz? coś trzeba zażywac?

Cytat:

Ps. Mój problem już jest nieistotny bo i tak muszę na tym druku przybić pieczątkę, która mam u księgowej 300 km od domu
Także w czwartek jadę do rodziców
no to extra bedziesz miałą przejażdzkę....

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ale on juz byl glowka do dolu. Marysia jak mi sie ulozyla w 6 miesiacu tak sie wiecej nie odwracala, a ten gada uparty jak nie wiem

Ponizej przedsatawiam synka
jaki słodziak!!!!!
Super masz pamiątkę!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:02   #3042
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
wróciłam ze sklepu i jakoś mi szczesliwiej sie zrobilo
Poczytalam jakie produkty moge jeść, w sklepie jeszcze czytałam etykiety i jak wypakowalam to wszystko w domu to okazało sie ze trochę pysznego jedzonka mi sie szykuje
Musze popracować nad porami posiłków bo jak na razie to jem kiedy mam czas

perse mam nadzieje ze twoje ciśnienie ok na wieczór?
no i super za zakupy, najgorzej na początku... przystosować się ciężko do stałych godzin jedzenia
ja to teraz nawet stwierdzam, że cały czas jestem najedzona

Synek
Stary 2013-05-28, 22:03   #3043
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

krysia zakup udany

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:08   #3044
madi82
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy SKYLIE sie dzis pokazywała?
Ciekawe jak jej mąż????

28.07.2013r.
Stary 2013-05-28, 22:09   #3045
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
no i super za zakupy, najgorzej na początku... przystosować się ciężko do stałych godzin jedzenia
ja to teraz nawet stwierdzam, że cały czas jestem najedzona
No właśnie te stałe pory posiłków....pewnie będzie mi łatwiej jak bede na zwolnieniu (za 4tyg). Bo widze ze sa tak małe przerwy w posiłkach ze chyba cieżko być glodnym

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:13   #3046
krysiaa2608
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny, sama jestem w wielkim szoku!

lecę, dobrej nocy!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:16   #3047
iwona335
Zakorzenienie

dziewczyny mam juz wanienke, materac do łóżeczka, prześcieradło, nosidełko takie do noszenia dziecka przy sobie i fotelik do smaochodu
nawet becik do chrztu mam wszystko uzywane, wszystko po moich kuzynkach w bardzo dobrym stanie (kuzynka ma 5 lat).

Tylko teraz myśle czy by sie nie dało fotelika podpiąć jakos do stelaza z wózka, ale ten fotelik taki mało firmowy, wózek jedo a ja jestem zielona i nie wiem jaki adapter bedzie pasować- zielona jestem w tym temacie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:21   #3048
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie te stałe pory posiłków....pewnie będzie mi łatwiej jak bede na zwolnieniu (za 4tyg). Bo widze ze sa tak małe przerwy w posiłkach ze chyba cieżko być glodnym
pomyśl o wcześniejszym zwolnieniu, da się oczywiście w pracy ogarnąć, ale jest ciężej, ja se tydzień przez tydzień radziłam

Synek
Stary 2013-05-28, 22:22   #3049
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam juz wanienke, materac do łóżeczka, prześcieradło, nosidełko takie do noszenia dziecka przy sobie i fotelik do smaochodu
nawet becik do chrztu mam wszystko uzywane, wszystko po moich kuzynkach w bardzo dobrym stanie (kuzynka ma 5 lat).

Tylko teraz myśle czy by sie nie dało fotelika podpiąć jakos do stelaza z wózka, ale ten fotelik taki mało firmowy, wózek jedo a ja jestem zielona i nie wiem jaki adapter bedzie pasować- zielona jestem w tym temacie
materacyka nie wolisz nowego??

28.07.2013r.
Stary 2013-05-28, 22:23   #3050
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Nom szanse na odwrócenie się Antonia są mniej więcej takie jak na śnieg o tej porze roku a patrząc na aurę to nie jest to nie możliwe więc jakieś są. Wiem, że Antek może się odwrócić nawet dzień przed terminem i po cichu na to liczę. Jak się jednak nie odwróci to 25 czerwca będzie już w moich ramionach
Na komplikacje oczywiście się nie nastawiam, ale chciałam mieć ich świadomość a ginka też nie chciała mi cukrować i myślę, że powiedziała bardzo merytorycznie co może ale absolutnie nie musi być. Komplikacje czy przy cc czy przy sn zawsze mogą być ale oczywiście nie muszą więc trzymam się tego, że nie będzie żadnych.
Oli ja chłodne moczenie stosowałam na moje balonki jak mi puchły i pomagało troszku.

Gratuluję Dziewczynki tygodni widziałam 38 tydzień u chyba Malinki ??
Wow no się mega poważnie robi ;eek: ja tego chyba jeszcze nie ogarniam
I gratuluje wizyt udanych u ginów i endo.
I dziękuję za wszystkie słowa otuchy jesteście Słodziakowe Misie Pysie
Dobranoc
Stary 2013-05-28, 22:39   #3051
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
materacyka nie wolisz nowego??
oglądałam go z każdej strony i wydaje mi sie ok, góra jest odpinana na zamek i wyczyszczona a to co jest pod nia jest bialutkie i nie ma zadnych plamek ani nic

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

jezeli któraś z Was orientuje sie w adapterach do fotelików i wózków to prosze o kontakt i pomoc na priv
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:41   #3052
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Boże!!! Słyszałyście o noworodku znalezionym w rurze kanalizacyjnej???!!!!!! 2 godziny tam spędził i przeżył. Biedne dziecko
Kolega mi mówił,że w Teleexpresie było,masakra!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć

Szybka relacja z wizyty. Z Tośkiem wszystko ok. Ja też ok szyjki napięcia macicy wyniki krwi moczu i inne szmoje boje ok. Tylko Tosiek cały czas miednicowo i uwaga uwaga wysuwam się na 3 pozycję na naszej jeśli chodzi o termin porodu aktualna data wyznaczonego zabiegu cc na dzień dzisiejszy 25.06.2013r czyli o 5 dni wcześniej niż normalnie z OM. bo akurat wtedy ginka ma dyżur

Ogólnie to ginka nie była zbyt zadowolona z tego, że mały ciągle miednicowo ułożony porozmawiałam trochę o możliwych komplikacjach i o tym jak to ma wyglądać. Dla Tośka to bezpieczny zabieg i możliwe komplikacje to raczej mnie mogą dotyczyć (uszkodzenie pęcherza i inne mechaniczne uszkodzenia )
No cóż zdrowie Antosia najważniejsze.
Jutro TŻ na tą rozmowę jedzie do Gliwic. Jakieś wątpliwości go zaczynają dopadać odnośnie tej firmy do której jedzie echhh
Padam na pyszczek. Nie mam sił nadrabiać Mam nadzieję, że u Was wsio ok. Buziole
za wizyte i trzymam kciuki za męża

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wróciłamod endo i wszystko ok

Cytat:

mam już wyniki badan- morfologia idealna, hemoglobina z 11,3 skoczyła na 12,3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za wyniki

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość

Aaa i najważniejsze: byłam dziś na pobieraniu krwi (toksoplazmoza) i całe szczęście ujemny! Dobrze, że to już ostatnie badanie w tym kierunku.
za tokso
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:46   #3053
magdalennne
Wtajemniczenie

Uciekam do spania
Kolorowych snów brzuchatki
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:03   #3054
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moj maly sie dzisiaj mega wypycha, jakby chcial wyjsc przez skore, pod zebrem prawym mam taka kulke - chyba to jego dupcia

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:09   #3055
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu,ale ciągle brak mi odwagi,żeby się odezwać
Termin porodu 30.08.Pod serduszkiem mały chłopiec, w domu odchowana śliczna panna,za chwilę
siedemnastoletnia.
Przygarniecie do swojego grona taką dojrzałą mamę?
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:15   #3056
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Hej,
Termin porodu 30.08.Pod serduszkiem mały chłopiec, w domu odchowana śliczna panna,za chwilę
siedemnastoletnia.
pewnie,że przygarniemy witaj
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:22   #3057
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
siedemnastoletnia.
witaj, oczywiście

idę spać, dobranoc

Synek
Stary 2013-05-28, 23:28   #3058
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy SKYLIE sie dzis pokazywała?
Ciekawe jak jej mąż????
Dzieki za pamiec i troske. U nas doopa. W jednym miesniu brak przewodzenia. Minimalne szanse na to ze to jakis krwiak lub bliznowiec uciska na nerw :/ Zobaczymy jeszcze co wyjdzie na rezonansie, ale wyniki dopiero za tydzien.

Cytat:
Hej,
siedemnastoletnia.
Witaj! Napisz cos o sobie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:41   #3059
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Moimi rękami owszem

Ciężką masz sytuację z tego co widzę..

dla Męża, że jednak coś go ruszyło i zaczął się małym zajmować, ale myślę, że powinien ostrzej potraktować swojego ojca i postawić mu granice czego sobie nie życzy i jakich zachowan, słów wobec Ciebie nie będzie akceptował.

Póki co przytulam i mam nadzieję, że nie płaczesz z powodu teścia idioty, bo nie warto !

Ja takze sie ciesze ze maz przynajmniej sie stara, sadze ze sie zawstydzil ze ja takie rzeczy siostrze mowie i ze tak postepuje wobec niunia.

A maz mu mowi ze sobie nie zyczy zeby tak o mnie mowil a ten ze jak nie pasuje to mozemy sie wyprowadzic albo ze to wszystko sprzeda - a takim gadaniem to szantazuje bo mysli ze Mariusz padnie na kolana ze strachu (a tak bylo jak po slubie maz mial zamieszkac u moich rodzicow ze mna to mu ojciec powiedzial ze moze tylko ubrania wziasc i nic nie dostanie to ten sie przestraszyl bo niestety nie potrafil samodzielnie pomyslec tylko byl wykonawca i to co mu nakazali to robil i po pol roku sie rozstalismy). Ale wiele pracy wlozylam w to zeby maz zaczal myslec i z tego co widze to takie szantaze na nim teraz nie robia wrazenia.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A skoro o pępku mowa, to dla mojego męża, to rzecz, która obrzydza mu ciążę i kobietę ciężarną. Kiedy kupowałam czerwcowy numer M jak mama z mamusią o sporo wystającym pępku na okładce, to odwrócił ją w koszyku w sklepie na drugą stronę, bo nie mógł na niego patrzeć. Mój też mu się nie podoba i mówi mi zawsze- schowaj już ten pępek....Co za kurcze chłop... Mnie też się nie podoba, ale jego wręcz obrzydza.
Ja mam normalny pepuszek tzn plyciutki ale nie wystajacy.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Rozumiem, że nie macie jak sie wyprowadzić bo to zawsze tylko tak prosto się mówi...staraj się nie przejmowac teściem, choć ja mam bardzo podobną sytuację tylko z moim własnym ojcem i wiem, że nie da sie tez tak całkowicie nie przejmować choć cały czas się uczę

my też mamy wenge meble i jedyny ich minus to to, że strasznie widać na nich kurz

Boże jak ja bym zjadła gofra.........

Ja ale to jeszcze nie mam, bo już pomału mi wyłazi, jeszcze u mnie to śmiesznie wygląda bo mam wielkiego pieprzyka w samym środku pępka
Kochana szkoda ze ty takze masz podobna sytuacje do mojej. No wlasnie gdybym wiedziala ze maz podola na poczatek sam nas utrzymac i pracowac bez mojego wgladu czy daje rade to moze i jakos by sie kredyt wzielo. Ale musialby znalezc prace a w naszym przypadku to graniczy z cudem. A juz wpakowalismy troche pieniedzy na ten sezon i pokupowane opryski, nawozy i pomidorki rosna w tunelach wiec nie moge ot tak poprostu zapomniec o pieniazkach ktore sie zwroca a bez sprzetu nie pociagniemy plantacjii.
Ja takze staram sie nie przejmowac ale sama wiesz jakie to trudne jest.

Cytat:
No pieknie

Zrob sincowi fote jak sie pojawi i porownamy

Ach, teraz bardziej jakby rozumiem, dlaczego Twoj maz moze miec slabszy kontakt z Matim . Na logike, zeby zajmowac sie z radoscia malym chlopcem, trzeba miec czas i byc choc minimalnie wypoczetym... a skoro on oprocz wszystkiego innego zapitala jako parobek ojca, ktory to ojciec jaki jest opisalas... no to dzieki.

Dokladnie . Poza tym przychodzi czasem moment w zyciu, ze trzeba wybrac - ja i moja rodzina biednie na swoim czy dalej, przepraszam za wyrazenie "rzezbimy w goownie" z obcymi ludzmi. Na mnie ten moment przyszedl 6 lat temu, kiedy wybralam swoje malzenstwo i szczescie przeciw wlasnemu ojcu i jego destrukcyjnemu podejsciu do mojego meza. Krotka pilka - zadalam sobie pytanie, czy 500 tys. kredytu hipotecznego i 30-letni namietny zwiazek z kredytujacym bankiem to przystepna cena za nasz spokoj, radosc, komfort i szczesliwe malzenstwo. Wyszlo mi, ze zaplacilabym i 5 baniek za to, i wiecej - spokoj bezcenny, chocbym miala tynk ze scian ogryzac.
Gdyby nie to, nie mialabym juz pewnie meza...
No niestety ojciec go tak traktuje jak parobka i chocby sie zamordowal to on nic nie robi wedlug niego i jak wstanie pol godziny pozniej w sezonie to juz skreslony jest.
Jak jest sezon to ja rozumie ze zmeczony i robie wszystko zeby go odciazyc i nawet nie zloszcze sie ze nie widzi syna. A teraz to nie ma takiego nawalu wiec powinien chociaz pogadac czy w niedziele spedzic z nim troszke czasu - ale tak jak mowilam to po piatku sytuacja wychodzi na prosta powolutku.

Moze i u nas bedzie ten czas az nareszcie bedziemy mogli powiedzic ze mozemy sie wyprowadzic od tego idioty.

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Cześć jaskierka,ja też mam nadzieje,że 5 tyg w pracy szybko minie nam,bo mi podobnie jak Tobie,dokładnie tyle pozostało i odliczam z niecierpliwością spokojnej pracy życzę!

Witam Cię serdecznie

Kochana z Twojego opisu można wywnioskować,że za dużo nie zdziałasz z teściem.Już jest takim człowiekiem i raczej się nie zmieni Współczuję bardzo Ty musisz być silna i zlewać to co on mówi,wiedzieć,że nie ma racji,musisz sama sobie mówić,że jesteś silna i pracowita i czerpać z tego jeszcze większą siłę.(masło maślane) Choć ja mam teściów daleko od siebie,to jesteśmy z kontakcie na skypie i wiem co czujesz,bo mnie potrafi jedno debilne pytanie mojego teścia wyprowadzić z równowagi wrrrr! ja nie komentuję i nie wchodzę w dyskusję,bo nie chcę,żeby mojemu Tż-towi się zrobiło niemiło. Musisz być silna dla dzieci ,siebie i dobra swojej rodziny!

za tydzień

Ja nie mam i chyba nie będę miała,ja w ogóle jestem dziwna,bo nie mam też krechyna brzuszku i sutki nie ciemnieją,ale czytałam,że kobiety z jasną karnacją tak mają
Staram sie byc silna, dziekuje..

Dziekuje kochane za slowa pocieszenia za to ze jestescie

Malutka walczy u mnie o miejsce w brzuszku aj sie rozpycha lobuzica

DOBRANOC

Edytowane przez Katerine2
Czas edycji: 2013-05-28 o 23:42
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:54   #3060
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
siedemnastoletnia.
Witaj
Zapraszamy do udzielania się! Napisz coś o sobie

Właśnie skończyłam się szykować przed jutrzejszą wizytą u gina - będzie cytologia, to dla własnego komfortu psychicznego się doprowadziłam do stanu używalności Zresztą inaczej nie wypada przed szefem, nie? Najgorsze jest to, że mam czarne pończochy przeciwzakrzepowe z koronką - wyglądają całkiem sexy, chyba je zdejmę przed badaniem, bo głupio tak wyskoczyć bez majtek w pończoszkach

Swoją drogą za moje wyczyny łazienkowe należy mi się złoty medal w akrobatyce wyczynowej i gromkie

Lecę spać... dobrej nocy!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości