Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 22:22   #511
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
wiesz co my akurat kupiliśmy agd na takiej promocji "dni bez vatu" i wtedy jakoś tak to wszystko korzystnie wyszło że w końcu zdecydowaliśmy się że bierzemy i lodówkę i kuchenkę i pralkę w jednym miejscu i bez tego vatu spoko ceny nam wyszły. to było 3 lata temu. nie wiem czy takie okazje jeszcze urządzają w sklepach
ooo tak ! dobrze radzisz my tak właśnie pralkę kupiliśmy, takie promocje są np w saturnie w noc zakupów w danym centrum handlowym
kupowaliśmy pralkę o 22 oczywiście wcześniej mieliśmy dokładnie wybrany model, przeczytane wszystkie opinie i znaliśmy cenę z ceneo najniższą i wtedy na nocy zakupów wyszło najkorzystniej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:23   #512
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Inwersja, electrolux ma pozycjonowanie bebna

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:24   #513
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pamiętacie wózek, który kupiłam?
No to go nie kupiłam

Babka właśnie mi napisała, że wózek skradziono. Nie ma. Nie będzie.
Ja się pytam... to nadal nie jest pech?
Gorszy dzień
A baba wkręca. Jak jeszcze wylicytowałas za śmieszną cenę czy coś to już w ogóle... negatywa jej daj i zgłoś do all o ile przez to brane...
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
większego pecha to oni mają

dziewczyny, wiem, że ten temat był nei raz wałkowany, proszę nie bić, ale możliwe, żebym w tym 20tc nawet raz dziennie nie poczuła ruchów? nawet jak czasem się ruszy to słabiutko
Tak normalne, wystarczy że kopie w str kręgosłupa.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:25   #514
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
z owocow jem jablka, kiwi, grapefruity, arbuza, maliny, truskawki, borowki, jagody, jezyny (oczywiscie te ostatnie mrozone ) wiec chyba nie tak tragicznie?
co do lodow, mam pare takich grzeszkow na koncie no ale u mnie problem z cukrem na czczo a nie po jedzeniu.
a tak jak mowisz, na kg ta dieta jest idealna, moj gin zawsze mi powtarza ze jesli bede chciala zrzucic kg po ciazy (ktorych obecnie nie mam) to ta dieta jest idealna, czuje sie jak by mi cos sugerowal od cukru bardzooo latwo jest sie odzwyczaic jak widze ile moja ciezarna kolezanka z uczelni pochlania slodyczy to az rzygac mi sie chce na sama mysl jakie to jest mdlace
Ja też żre mnóstwo słodyczy.Przed ciążą mogłam sie obejść, a teraz to masakra.Nawet herbatę słodzę pierwszy raz od 8 lat.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:25   #515
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie osłabiaj mnie nawet tak nie myśl

Durne myśli już mam.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Gorszy dzień
A baba wkręca. Jak jeszcze wylicytowałas za śmieszną cenę czy coś to już w ogóle... negatywa jej daj i zgłoś do all o ile przez to brane...

Tak normalne, wystarczy że kopie w str kręgosłupa.
Właśnie nie licytowałam w ogóle, kupiłam Kup Teraz, czyli za tyle, co chciała sprzedać

Idę na serial, muszę się odstresować.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:26   #516
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
większego pecha to oni mają

dziewczyny, wiem, że ten temat był nei raz wałkowany, proszę nie bić, ale możliwe, żebym w tym 20tc nawet raz dziennie nie poczuła ruchów? nawet jak czasem się ruszy to słabiutko
Niektóre kobiety zaczynaja czuć w 22-23.Może jesteś mniej wrażliwa, a malec leniwy.Ale oczywiście zgłoś to lekarzowi.
Stary 2013-05-28, 22:26   #517
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja też żre mnóstwo słodyczy.Przed ciążą mogłam sie obejść, a teraz to masakra.Nawet herbatę słodzę pierwszy raz od 8 lat.
ja też w ciąży zaczęłam herbatę słodzić mimo że nie robiłam tego od X lat
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:26   #518
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Wpadam w paranoję. Ogólnie nie wierzę w żadne przepowiednie i znaki, ale może ja nie powinnam tej wyprawki kompletować?
nie mów tak

Cytat:
chyba to normalne.. nie wiem ja się nie znam bo pierwsze ruchy czułam od ostatniego dnia 18 tygodnia... ja jestem pewna że to dzidzia ale gin stwierdził że " coś wcześnie" ale jak mu opisałam co czuję to uwierzył za to ostatnio dziewczyna w poczekalni w 22 tygodniu mówiła że jeszcze ruchów nie czuje... także różnie bywa...
moja to tak szaleje że aż jej kołysanki jakieś z youtuba puściłam i o dziwo troszkę przystopowała z wymachiwaniem nogami w moje kichy myślicie że słucha?
ja pierwsze w 18tc2dc, na pewno to było dziecko, zresztą jak Ją czuć to z niczym innym nie da się pomylić
słucha, na pewno będzie bardzo grzecznym, posłuchanym dzieckiem
Stary 2013-05-28, 22:26   #519
teacherka
Zakorzenienie

Nie wiem Inwersja, mnie rączek nie urywa od przekręcenia bębna od czasu do czasu Jak Ci nie szkoda paru stówek, to jasne My poszliśmy na oszczędność i nie żałuję absolutnie.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:27   #520
ladanseuse14
Zakorzenienie

matall nawet tak nie mów!
Stary 2013-05-28, 22:29   #521
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Durne myśli już mam.

Właśnie nie licytowałam w ogóle, kupiłam Kup Teraz, czyli za tyle, co chciała sprzedać

Idę na serial, muszę się odstresować.
Ale wiesz, ktoś zobaczył,że kupiłaś i mógł jej napisać maila,że da więcej tylko ma Ci ściemnić. Nigdy się nie dowiesz...

I nie opowiadaj bredni bo Ci klepnę w dupsko

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:35   #522
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja już mam chyba prawie wszystko oprócz nieszczęsnego wózka.Brakuje 2 bluz, body i 4 pajacyków, ale to moze dostane, jak nie to juz kupie w de

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Mam ostatnio problem z pęcherzem, tzn zawsze mam, ale teraz inny.Chce mi sie bardzo często siku, szczególnie jak sie położę do spania to co chwilę latam, bo mi to przeszkadza i zasnać nie mogę.Nie ma to zwiazku z ilościa spożywanego płynu i tego moczu też jest troszeczkę.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Coraz poważniej myślę o porodzie wodnym.
Dowiedziałam sie, że ta woda jest zmieniana i filtrowana w trakcie
Stary 2013-05-28, 22:35   #523
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja też choc nie dostalam jeszcze skierowania. jak teraz mi nie da to sama poproszę.
za to myslalam, ze bede musiala prosic tez o skierowanie na toksoplazmoze,a okazalo sie, że juz je dostałam razem z tsh. i jak to odkryłam to nie wytrzymam dlugo i jutro lece zrobic badania. tylko wlasnie nie wiem ile sie czeka.... bo tak mialam isc w ostatnie chwili, bo zwykłe krwi i moczu sa tego samego dnia. a te dodatkowe to nie wiem, a chce zdarzyc przed wizytą z wynikami.

a jakie są objawy?
oprócz tych wód, na połówkowym mialam to ok.
A nie wiem-mnie tymi wodami straszyli. Bajka pewnie wie wiecej...
Stary 2013-05-28, 22:36   #524
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Mam ostatnio problem z pęcherzem, tzn zawsze mam, ale teraz inny.Chce mi sie bardzo często siku, szczególnie jak sie położę do spania to co chwilę latam, bo mi to przeszkadza i zasnać nie mogę.Nie ma to zwiazku z ilościa spożywanego płynu i tego moczu też jest troszeczkę.
też tak ostatnio miałam i brałam http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p6738-Femisept_Uro
gin kazała
Stary 2013-05-28, 22:40   #525
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

jutro rano odbieram wyniki badań, a popołudniu wizyta u gina... niech to moje dziecko w końcu się ujawni
już 22 tydzień a ja dalej nie wiem czy chłopak czy dziewczyna

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:42   #526
butterfly20
Zakorzenienie

Jejuuu ale mnie ta nasza "koparka" wali po pęcherzu. Nieee mogęęę. A potem będzie jeszcze gorzej. No ale przeżyję, niech tylko będzie zdrowiutka

Stary 2013-05-28, 22:43   #527
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu zwykłe?
heh, chodzi o to, że są takie klasyczne. Proste. W środku grawer. Ale ja nie chciałam zabierać TŻtowi przyjemności noszenia obrączki po jego tacie.
Cytat:
współczuję takiego bałaganiarza w domu
mój to jest taki porządniś że to ja wręcz muszę się do niego podciągać zanim zje kolację to musi mieć umyte wszystkie naczynia w zlewie, a w ogóle to sprząta po sobie, zawsze zmywa, puszcza sam pralkę ze swoimi roboczymi ciuchami jak wróci z garażu, w szafie porządek, sam z siebie przeciera zlew w łazience wieczorem, w ogóle całą łazienkę myje w dowolnej chwili dnia jak uzna to za stosowne, w zasadzie jakbym go zostawiła samego na miesiąc w domu to zastałabym mieszkanie czystsze niż zostawiłam pomyłby pewnie okna, podłogi i czekał na mnie z ugotowanym obiadem
Nie każdy jest ideałem, mój TZ gotować gotuje, zmywać zmywa, wszystko potrafi zrobić w domku sam, ogólnie jest bardzo czysty i porządny, tylko ma problem z odkładaniem rzeczy na miejsce. Może to dlatego, że mieszkał sam i nie musiał tego robić. Na dodatek jestem pierwszą jego kobietą, pierwszą ( i ostatnią ) mam nadzieję, z która mieszka, a w wieku 33 lat trudno się odzwyczaić od swoich zwyczajów.
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam miłość mojego życia
śliczna.
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
coraz bliżej do ślubu jak tam przygotowania i samopoczucie ?
bardzo ładne,klasyczne obrączki
przygotowania praktycznie na końcówce. Teraz tylko do Polandii, zanieść resztę dokumentów do księdza, zamówić kwiaty, iść na próbną fryzurę i makijaż, kupić parę drobiazgów i ślub.
Cytat:
No to go nie kupiłam

Cytat:
Jeśli tego nie zrobi, to mam jej adres i przyrzekam, że pojadę tam i ją pobiję

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Wpadam w paranoję. Ogólnie nie wierzę w żadne przepowiednie i znaki, ale może ja nie powinnam tej wyprawki kompletować?
Matall Przestań !! baba kręci.
Cytat:
ja też w ciąży zaczęłam herbatę słodzić mimo że nie robiłam tego od X lat
Ja też słodzę teraz. A mały fika jak koziołek.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:43   #528
kaska87
Zakorzenienie

chyba lubi kręcić
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neu
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:47   #529
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
heh, chodzi o to, że są takie klasyczne. Proste. W środku grawer. Ale ja nie chciałam zabierać TŻtowi przyjemności noszenia obrączki po jego tacie.

Nie każdy jest ideałem, mój TZ gotować gotuje, zmywać zmywa, wszystko potrafi zrobić w domku sam, ogólnie jest bardzo czysty i porządny, tylko ma problem z odkładaniem rzeczy na miejsce. Może to dlatego, że mieszkał sam i nie musiał tego robić. Na dodatek jestem pierwszą jego kobietą, pierwszą ( i ostatnią ) mam nadzieję, z która mieszka, a w wieku 33 lat trudno się odzwyczaić od swoich zwyczajów.
Ja mam takie same - zwykłe klasyczne złote, szerokość 4mm. Są super Mega wygodne. No i klasycznie piękne

Mój TZ ma tak samo. Dużo robi, jest mistrzem w ogarnianiu rachunkow i wszystkich domowych spraw. W naprawianiu, robieniu zakupów i gotowaniu. Ale rzeczy gdzie skończy używać tam zostawi.. Najgorzej z ciuchami i talerzami/kubkami jak coś zje. A ja chodzę za nim i mu gadam a on mnie od 'Hitlera' nazywa Ale cóż, każdy ma wady

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-05-28 o 22:49
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:47   #530
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Wzięłam wszystko w rozmiarze M, ale wygląda na to, że trochę przegięłam z tym rozmiarem. Przed ciążą nosiłam S, ale założyłam, że z racji tego, że "rosnę" to wypada kupić większe... Poza tym w Happymum kupiłam dżinsy w rozmiarze właśnie M.
Aż sama dziwię się co za chwilę napiszę, ale... mam nadzieję, że mi trochę jeszcze w biodrach przybędzie.
Bardzo ładna sukienka

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Widziałam w Faktach, to jest straszne Naprawdę nie mam słów do takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Mąż w dowód uznania za wytapetowanie ścian w kuchni kupił mi sukienkę ciążową tzn. dał kasę no i dziś przyszła i jest piękna jak się nie wyrobię z szyciem kiecki na wesele to założę tą. Naprawdę polecam, ładnie odszyta, wiskoza dobrej jakości, ma podszewkę od pasa w dół żeby tyłek nie prześwitywał Jestem baaaardzo zadowolona.

No i zaczęliśmy akcję "pokój Stasia", póki co Mąż zmienia fronty w mojej starej meblościance a ja nie mogę doczekać się tapetowania
Śliczna sukienka

Cytat:
Piękna córeczka

Cytat:
No to go nie kupiłam

Masakra;/ Dziwna sytuacja.

Jestem padnięta, idę się wykąpać i do łóżka. Nie daję rady z momi placami

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:49   #531
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Nasze zwykłe obrączki.
piekna klasyka

Cytat:
Ja oglądam "urodzeni do adopcji"

W ogóle mój TŻ to straszny bałaganiarz, zostawia swoje rzeczy wszędzie i nic nie odkłada na miejsce, nawet ciuchy przekłada. Znalazłam dzisiaj na niego sposób.

Zostawił robocze w łazience, wyrzuciłam na środek korytarza, skarpetki na szafce nocnej w pokoju, wywaliłam na srodek pokoju, chodził biedak i zbierał.
hehe mam nadzieje ze moj MM kiedys na to nie wpadnie... bo niestety wstyd sie przyznac ale to ja jestem wiekszym balaganiazem w naszym zwiazku

Cytat:
a moja cały czas niemrawa, wiem wiem, na początku może tak być ale moje maleństwo rzadko daje o sobie znać to 21tc
no ja ostatnio tez slabiutko moja czuje ... i tak jak sobie teraz mysle to od kiedy MM na delegacje polecial to mala strasznie spokojna, a wczesniej to i w pracy wpadalam do jego pokoju(pracujemy razem i on jest moim szefem), siadalam mu na kolanach a on trzymal reke na brzusiu i cieszyl sie ze hohoooo ... a teraz chyba obie za nim tesknimy i temu tak

Cytat:
nooooo

Cytat:
No to go nie kupiłam

Cytat:
Jeśli tego nie zrobi, to mam jej adres i przyrzekam, że pojadę tam i ją pobiję

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

loooooooo matkooooooo mam nadzieje ze baba nie scieminia bo przeciez zdaje sobie sprawe ze jak na nia myszy napuscimy to ciezko bedzie miala
A Ty o jakich niby znakach pitolisz??? heee??? i niby jaka tu Twoja wina nawet nie mysl tak glupio a tym bardziej nie pisz, bo pomimo ze masz lezec to bedziesz zmykac jak Ci bedziemy musialy takie glupoty z glowy wybijac

No dobra dziewczyny na dzisiaj koniec... jeszcze ide pogrzebac w szafach i juz cos moze na jutro do walizki przyszykowac... jak ja niecierpie sie pakowac
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:50   #532
passion80
Zakorzenienie

Matall, ciekawe jak do takiej sprawy podchodzi allegro,może musiałaby im przedstawić np zaświadczneie z policji o zgłoszeniu kradzieży?
w jakiś sposób kupujących też muszą zabiezpieczyć
Stary 2013-05-28, 22:54   #533
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Matall, ciekawe jak do takiej sprawy podchodzi allegro,może musiałaby im przedstawić np zaświadczneie z policji o zgłoszeniu kradzieży?
w jakiś sposób kupujących też muszą zabiezpieczyć
Właśnie, Matal musisz się dowiedzieć.

Idę nynać.O ile mała mi da...

Branoc

Stary 2013-05-28, 22:54   #534
Cierpliwosc
Zadomowienie

Trochę mi zeszło z nadrabianiem Was, ale musiałam w międzyczasie przekazać ojcu, że mu córka rośnie
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
gratulacje córeczki !
fajna gin się trafiła, że odesłała na korytarz , u mnie też ostatnio tak było że odsyłał i wołał za jakiś czas, za takie podejście dla lekarzy , ważne jest żeby sprawdzić wszystkie narządy i pomiary Maleństwa
koniecznie wstaw zdjęcia i daj znac co tam w tesco słychac
No świetna ta ginka, prawie godzinę jej ze mną zeszło. Fajnie się z nią gadało, bez żadnego proszenia dała posłuchać serduszka i wydrukowała fotki. No i, czym mnie totalnie zaskoczyła, wzięła 150 a nie 200zł, bo powiedziała, że nie wszystko dało się zobaczyć tak jak chciała W ogóle w zasadzie nie użyła 3D, ze względu na to, że dzidzia miała główkę do łożyska przytuloną, no i się ruszała. Zdjęcia robiła ze stop klatki na 4D.
Teraz już nie będę zmieniać (bo też nie wiem jak jest "miło", gdy bada na samolocie), ale myślę, że przy kolejnym dziecku będę do niej chodzić
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No popatrz, miałam tak samo. Najpierw skakałam i robiłam przysiady, później w końcu wyszłam na zewnatrz i łaziłam

Gratuluję córci To już tak na pewno?Widziałaś sisiorkę?
eee no nie widziałam, bo nieśmiałe dziecko mam i w sumie dobrze, niech zaciska te nóżki Ale gin szukała siusiaka z każdej strony i nie było, więc na 99% baba.
Cytat:
a moja cały czas niemrawa, wiem wiem, na początku może tak być ale moje maleństwo rzadko daje o sobie znać to 21tc
ja mam 22 skończony i jakieś leniwe dziecko (chyba po mamusi), bo też mało się rusza, także nic tylko się cieszyć, że nas nie okładają po pęcherzu
Cytat:
No to go nie kupiłam

Matal rozumiem irytacje, jest jak najbardziej na miejscu, ale przypominam, że Twój tż znalazł pracę, sprzedaliście samochód, długi spłacone, Elenka ok, od 2 dni brzuch nie boli.... zdaje się, że zostało ustalone, że pech się od Was odwrócił. A to znaczy, że tak miało być, w sensie jakiś lepszejszy wózek na Ciebie czeka
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:57   #535
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja mam takie same - zwykłe klasyczne złote, szerokość 4mm. Są super Mega wygodne. No i klasycznie piękne

Mój TZ ma tak samo. Dużo robi, jest mistrzem w ogarnianiu rachunkow i wszystkich domowych spraw. W naprawianiu, robieniu zakupów i gotowaniu. Ale rzeczy gdzie skończy używać tam zostawi.. Najgorzej z ciuchami i talerzami/kubkami jak coś zje. A ja chodzę za nim i mu gadam a on mnie od 'Hitlera' nazywa Ale cóż, każdy ma wady
Dokładnie, ja jak mam czas teraz bo siedzę w domu to robię i on i mama przychodzą " na gotowe" siedzą 1,5 h w domu i znów idą do pracy po obiedzie, więc ja myję po nich i potem szykuje kolacje. Ale TZ już zawsze sprząta po kolacji, rozściela łózko, złoży pranie. Jak np. ja pojade po zakupy, to nigdy ich nie wnoszę do góry, tylko TŻ dopiero jak wraca z pracy.

Ja też jestem "Hitlerem", ale ja jestem pedantką od małego.

Stary 2013-05-28, 22:57   #536
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie, Matal musisz się dowiedzieć.

Idę nynać.O ile mała mi da...

Branoc
ja też idę spać, Dobranoc Mamuśki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:59   #537
misia332
Zakorzenienie

Ja też idę się przytulić do TŻ i poczytać książkę...

dobranoc ciężarówki

Stary 2013-05-28, 23:02   #538
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Ratunku, jestem w mamusiach zagubionych (czy zaginionych. nie wiem. mój zbudyniały mózg zapomniał)
ale to moja wina, m-c sie nie udzielałam, 3 tygodnie byłam w Polsce (ciepłej, słonecznej, cudownej, pachnącej bzem..) a teraz z powrotem UK ... :-/
Jak Was czytam, to się załamuję, bo wyobraźce sobie, ze nie mam jeszcze NIC kupione dla naszej małej... a za 3m-ce moze juz byc z nami...
ale to wynika z tego, ze na razie uwage mi zaprząta moje zdrówko i poradzenie sobie ze wszystkim (mam chorobe jelit która sie przez ciążę uaktywniła i muszę brac sterydy, jest trochę lepiej, ale i tak sie martwię, ze małą podtruwam. no ale cóz. staram sie dbac o siebie pod kazdym innym względem i może bedzie ok, poki co z USG wszystko wychodzi w porządku)
pozdrawiam wszystkie mamuśkki!

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:03   #539
passion80
Zakorzenienie

też sie zbieram spać
Stary 2013-05-28, 23:06   #540
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie przyszli na dół, przywitali się i niby ok.

Dwóch typowi rastamani z dredami, dwóch taki luzaków.... Będą jaja.
to luzik - napala sie i beda mieli kolorowy swiat a poza tym moze to jacys komputerowcy i dla zabawy beda sobie liczbe pi obliczac... (mialam takich znajomych, serio!)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości