Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 20:48   #271
antoinettee
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

http://www.pudelek.pl/artykul/55511/...opiec_przezyl/

Więcej o dziecku spuszczonym w toalecie.
Stary 2013-05-28, 20:50   #272
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Czytam właśnie Język niemowląt i wkleję nam tutaj taką ściągawkę Ja jeszcze mam dzidzię w brzuszku, ale może którejś z mamuś pomoże
Ja juz 2 raz podczytuje i wprowadzam latwy plan , poki co karmienie uregulowalam co 3 godziny w dzien w nocy moga byc wydluzone... I te same czynnosci wieczorem kapiel ubirranie butla i spanie... Do lozeczka poki co tylko w dzien lub jak.nie ma skurczy to odkladam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:56   #273
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
http://www.pudelek.pl/artykul/55511/...opiec_przezyl/

Więcej o dziecku spuszczonym w toalecie.
miałam łzy oczach jak to zobazyłam..
boże przeżył...
maleństwo...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:56   #274
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hejka wróciłam do Was..
zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać.
Leżałam w łóżeczku z Tż i odpoczywaliśmy, jego męczyła migrena a mnie skurcze
dziś jakiś kiepski dzień.

Mam nadzieję, że chociaż u Was lepiej
Może coś się z tego rozkręci! Oby!

Cytat:
Dziewczyny.. doradzcie proszę
chcę zamówić leżaczek bujaczek dla małego..
i nie wiem na jaki się zdecydować.
Może zainspirujecie mnie jakimiś linkami

co myślicie o tym ?
http://www.ceneo.pl/3460496
Bardzo ładny i fajny, ale ja jednak stawiam na ten http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...niemowlaka-p#e bo jest do 18 kg, może robić za łóżeczko (a my w lato często na działkę jeździmy, więc zamiast brać wózka, będziemy brać go, bo przecież w foteliku spał nie będzie), no i można późnej dziecko w tym karmić.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
możliwe, że same skurcze też już coś zdziałają - oby!

a ja ostrych narzędzi się nie tykam po pierwsze, pewnie też by było krwawo bardzo po drugie - nie wyobrażam sobie tak golić się non stop. a po porodzie co? nie będę mogła się tam oporządzić, bo pewnie wszystko będzie boleć, jakieś szwy... a mi tam takie twarde kłaki by miały jeszcze odrastać... nienawidzę tego, swędzi, drapie, ble... jak już, to musi zostać wszystko wyrwane i basta!
No bleee... Też tego nie znoszę. Ale ja teraz nie dałabym rady sama się tam wywoskować czy wypastować. Za dużo wysiłku mnie kosztuje nawet zwykłe maszynkowanie w ciemno...
Nie mogę się już doczekać jak będę mogła bez lusterka zobaczyć i oporządzić swoją pipkę.

----

No dobra. Wizyta baaaardzo nieprzyjemna- tzn badanie.
Najpierw zasadził mi standardową ilość paluchów (pewnie 2), ale po chwili mówi "a teraz będzie hard core", nachylił się mocno nade mną i wepchnął ich więcej... I gmerał i gmerał i aż zawyłam na tym fotelu, a ten zaczął się śmiać, że co to będzie przy porodzie jak teraz tak reaguje... Z fotela zeszłam zgięta w pół... Generalnie moja szyjka jest jakoś zagięta, mocno zgładzona i się rozwiera i tylko w ten sposób mógł do niej dotrzeć
Jak się nie rozpakuję na dniach, to kolejna wizyta za tydzień (Jenny, dopisz proszę wizytę 4.06). Oczywiście jak coś zacznie się dziać, to mam najpierw do Niego dzwonić, obojętnie o której godzinie.

I teraz faktycznie jak to tak bolało, to jak ja poród przetrzymam... Ale kij tam! Ja chcę już Kubusia miętosić!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:57   #275
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja juz 2 raz podczytuje i wprowadzam latwy plan , poki co karmienie uregulowalam co 3 godziny w dzien w nocy moga byc wydluzone... I te same czynnosci wieczorem kapiel ubirranie butla i spanie... Do lozeczka poki co tylko w dzien lub jak.nie ma skurczy to odkladam...

I co myślisz o łatwym planie? Sprawdza się? Jak to czytam, to wszystko wydaje się takie proste ciekawe jak w rzeczywistości
Stary 2013-05-28, 20:59   #276
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wklejałam wczoraj albo przedwczoraj link, nie uważasz.

http://ebookbrowse.com/jezyk-niemowlat-pdf-d254722277 Nie ma za co.
ale mi wstyd... no rzeczywiście, umknęło mi... należą mi się
dziękuję

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-28 o 21:02
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:02   #277
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ten też fajny http://allegro.pl/bright-starts-leza...255300556.html

który lepszy - jak myślicie ? ten, czy ten z fisher price z bijącym serduszkiem?
może za późno - nie wiem, dopiero nadrabiam - ale mnie się ten fisher jakoś bardziej podoba, sama nie wiem dlaczego... może dlatego, że kształtem przypomina taki bujak, jaki miał mój brat - bujał się w nim baaardzo długo, sam nóżkami machał i wtedy bujak tak sprężynował. a ten bright to chyba taki mniejszy jest, na krócej. ale być może to tylko takie wrażenie ogólnie na pierwszy okres oba wydają się fajowe
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Kupiłaś, zrobiłaś sama? Dużo o niej słyszałam, że super i w ogóle, ale nie znam nikogo, kto by stosował. Boli? Podziel się z koleżankami opinią Nie kleisz się potem do wszystkiego, nie robisz za lep na muchy?
no właśnie nie wiem, czy przeczytałaś wyżej, ale to nic a nic się nie lepi do skóry! nic na skórze nie zostaje absolutnie, no może trochę słodki posmak nie mogłam uwieżyć, ale faktycznie nie ma co porównywać tego do wosku...
robiłam według tego przepisu, ale z połowy składników: https://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA
i też tak na czuja, jak ta dziewczyna wyjaśnia, mieszałam, dobierałam temperaturę, żeby się pieniło, i czekałam na kolor odpowiedni. udało się za pierwszym razem, co podobno nie jest takie oczywiste widać dobry instruktaż...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:06   #278
katherine271
Raczkowanie

LONELY to jedziemy na tym samym wózku tylko ja skurczy nie mam ale jak nic nie ruszy to dopiero w poniedziałek ale juz sie polożyć do szpitala, a taką byłam pewną że to będzie majowe dziecko, a pomyśleć że twój tz chciał żebyś 10 urodziła, i jak to zlecialo a tu nic. Ją to od 5 maja byłam nastawiona że w każdej chwili a teraz poród stal się niemal abstrakcja. Jutro mam wizytę ale nawet nie przypuszczam żeby cos bylo inaczej, zapłacę stole usłyszeć że szyja jaka byla taką jest, a potem znów czekanie
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:07   #279
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
ale mi wstyd... no rzeczywiście, umknęło mi... należą mi się
dziękuję

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:10   #280
vil84
Wtajemniczenie

Lonely oba leżaczki fajne ....
najważniejsze aby się rozkładał na płasko, i żeby był w miarę łatwy do prania - my już dwa razy ściągaliśmy materiał i praliśmy bo małemu się ulewało mocno, a w naszym leżaczku trzeba rozkręcać śrubokrętem i ogólnie trochę zabawy z tym jest.
http://allegro.pl/bright-starts-hust...259619449.html ja chcę to, szkoda że już dostaliśmy leżaczek w prezencie ...
leżaczki mają to do siebie że trzeba je z reguły bujać łapkami co na dłuższą metę jest męczące

Cytat:
vil, przyszła Wam już zamówiona parasolka??
przyszła, ale nie pisałam bo jeszcze jej nie testowaliśmy "w terenie".

taka:
http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...204208189.html

wygląda fajnie, dobrej jakości, dam znać jak się spisuje po przyczepieniu do wózka i czy daje jakąś osłonę

Michaś jest śliczny

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-28 o 21:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:24   #281
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam właśnie Język niemowląt i wkleję nam tutaj taką ściągawkę Ja jeszcze mam dzidzię w brzuszku, ale może którejś z mamuś pomoże
bardzo fajna ściągawka! i widzę, że pewnie niejednej mamuśce pomoże...
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Chyba, że Wiktorek nie będzie chciał do poniedziałku czekać
to samo pomyślałam tak więc lonely, z tym poniedziałkiem to wiesz... daleko daleko
Cytat:
Prosta oględzina będzie potrzebna.
mąż w razie czego wyraził gotowość do strzelania
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Vil no oczywiście że jak się nie ma pampersa i się czuje wiatr na tylku to to sprzyja kupie Ja dziś o 4 musiałam całą ale przebrać. Całą.
to ja chyba dzisiaj też poczułam ten wiatr, bo jak nigdy drugi dzień z rzędu na dwójkę mnie wzięło!
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No bleee... Też tego nie znoszę. Ale ja teraz nie dałabym rady sama się tam wywoskować czy wypastować. Za dużo wysiłku mnie kosztuje nawet zwykłe maszynkowanie w ciemno...
Nie mogę się już doczekać jak będę mogła bez lusterka zobaczyć i oporządzić swoją pipkę.

----

Najpierw zasadził mi standardową ilość paluchów (pewnie 2), ale po chwili mówi "a teraz będzie hard core", nachylił się mocno nade mną i wepchnął ich więcej... I gmerał i gmerał i aż zawyłam na tym fotelu, a ten zaczął się śmiać, że co to będzie przy porodzie jak teraz tak reaguje... Z fotela zeszłam zgięta w pół... Generalnie moja szyjka jest jakoś zagięta, mocno zgładzona i się rozwiera i tylko w ten sposób mógł do niej dotrzeć
Jak się nie rozpakuję na dniach, to kolejna wizyta za tydzień (Jenny, dopisz proszę wizytę 4.06). Oczywiście jak coś zacznie się dziać, to mam najpierw do Niego dzwonić, obojętnie o której godzinie.

I teraz faktycznie jak to tak bolało, to jak ja poród przetrzymam... Ale kij tam! Ja chcę już Kubusia miętosić!
też czekam niecierpliwie do możliwości oporządzania się tam bez przysłaniającego i blokującego pracę rąk brzucha a jutro dam znać, czy da się coś zrobić pastą

widzę, że gin cię też uraczył przyjemnym badaniem możemy sobie przybić pionę brzuchem! też się zaczęłam zastanawiać, jak ja dam radę na porodzie... myślałam, że nie będę jęczeć, bo ogólnie nie jęczę z bólu, ale przy badaniu dzisiaj musiałam sobie takie niższe dźwięki powydawać
Stary 2013-05-28, 21:28   #282
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
czułam skurcze, ale nie jest to jakiś niewiadomo jaki ból- taki do wytrzymania..
zdziwiłam się jak położna powiedziała, że zabrakło skali na te skurcze a na ktg widziałam jak fajnie rosło aż do 99 i ten poziom utrzymywał się jakiś czas i znowu spadało. Tak co 9-7 minut
No to ja Ci szczerzę życzę byś cały poród tak niemocno czuła!! Kurcze będę za to trzymała

Cytat:
Dziewczyny.. doradzcie proszę
chcę zamówić leżaczek bujaczek dla małego..
i nie wiem na jaki się zdecydować.
Może zainspirujecie mnie jakimiś linkami

co myślicie o tym ?
Ja z tych co podałaś to wybrałabym jednak fisher'a, ale osobiście podobnie jak Szprotka zrobiła się ze mnie fanka tiny love ( link Szprotka niżej podała) bo strasznie do mnie przemawia, że aż do 18kg jest no i że ma i bujanie i wibracje i melodyjki

Cytat:

Bardzo ładny i fajny, ale ja jednak stawiam na ten http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...niemowlaka-p#e bo jest do 18 kg, może robić za łóżeczko (a my w lato często na działkę jeździmy, więc zamiast brać wózka, będziemy brać go, bo przecież w foteliku spał nie będzie), no i można późnej dziecko w tym karmić.

----

Brr...ja mam tak boleśnie co wizytę, ale nieco mnie irytuje, że oni się z tego śmieją...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 21:43   #283
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Brr...ja mam tak boleśnie co wizytę, ale nieco mnie irytuje, że oni się z tego śmieją...
jak by mój się przy tym śmiał, to by już miał odcisk mojej stopy na twarzy
mój mnie zawsze przeprasza i głaszcze po kolanie wolną ręką, o ile ma ją wolną
Stary 2013-05-28, 22:19   #284
iwona335
Zakorzenienie

moze któraś z Was jest w tym temacie obeznana i wie jak podpiać fotelik do wózka jedo baratina?
dostałam fotelik używany chyba mało markowy (karnawal-caro 0-11), nie wiem jakie adaptery na pewno bedą pasować i czy wogóle sie to da zrobic
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:20   #285
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Może coś się z tego rozkręci! Oby!

----

Brawo za wizytę,mimo że bolesną,ale może coś się tam ruszy:-*

Cytat:
jak by mój się przy tym śmiał, to by już miał odcisk mojej stopy na twarzy
mój mnie zawsze przeprasza i głaszcze po kolanie wolną ręką, o ile ma ją wolną
hahaha dobra jesteś:-D

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:41   #286
antoinettee
Zadomowienie

http://www.tvn24.pl/beda-dluzsze-url...,328823,s.html

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-05-28 o 22:52
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:15   #287
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
bardzo fajny też mi się podoba, ale ostatecznie wybrałam tiny love ze względu na możliwość lezenia na płasko

Najchętniej kupilabym dwa
ten tiny love też jest super

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Chyba, że Wiktorek nie będzie chciał do poniedziałku czekać

fajnie by było, ale już się nie nastawiam. Wolę być miło zaskoczona niż znowu rozczarowana...

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
dziękuję

próbowałam szukać języka niemowląt w necie, ale nie znalazłam... zawsze to jakaś ściągawka
miałam Ci napisać, że link kilka razy się przewiał przez forum, a w niedzielę Anoxe wrzucała ponownie, ale widzę że już Ci odpowiedziała

Cytat:
Wygląda super. Ja bym pewnie znowu szukała na tablicy.pl My mamy pożyczony, więc za bardzo nie wybrzydzałam.
szukałam, ale używane i tak trzymają cenę.. dopłacę trochę i mam gwarancję na 12msc

Cytat:
1.Może coś się z tego rozkręci! Oby!
2.Bardzo ładny i fajny, ale ja jednak stawiam na ten http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...niemowlaka-p#e bo jest do 18 kg, może robić za łóżeczko (a my w lato często na działkę jeździmy, więc zamiast brać wózka, będziemy brać go, bo przecież w foteliku spał nie będzie), no i można późnej dziecko w tym karmić.

3.No dobra. Wizyta baaaardzo nieprzyjemna- tzn badanie.

1.
2. bardzo fajne jest to łóżeczko i też się nad nim zastanawiałam.. ale my chcemy coś mniejszego, dużo podróżujemy i leżaczek będzie jeździł z nami (do rodziców, do teściów.. itp.) więc potawiłam na taki zwykły,lekki i mały
3. wiesz co.. miałam podobne odczucia po bolesnym badaniu szyjki
i zastanawiałam się co to będzie przy porodzie
niby udawałam twardzielkę przed ginem, który powiedział że przeprasza, ale musi mnie tak pomęczyć.. ale czasem tak zakuło że aż mi się słabo robiło..
no i u mnie to samo.. już dawno, dawno przy badaniu gin myślał że nie mam szyjki, a potem stwierdził, że jednak jest tylko zagięta do tyłu. W zeszłą środę powiedział, że szyjki brak i rozwarcie na palec, w piątek stwierdził, że jest jeszcze lepiej..
a dziś powiedział, że rozwarcie na dobre 2cm, ale szyjka jest (zagięta do tyłu) i przy takiej twardej szyjce to on nie chce mnie męczyć kroplówką z oxy
ja już nic nie kumam.. w zeszłym tygodniu szynki nie było, a teraz szynka już jest
no nic.. czekamy dalej

Cytat:
może za późno - nie wiem, dopiero nadrabiam - ale mnie się ten fisher jakoś bardziej podoba, sama nie wiem dlaczego... może dlatego, że kształtem przypomina taki bujak, jaki miał mój brat - bujał się w nim baaardzo długo, sam nóżkami machał i wtedy bujak tak sprężynował. a ten bright to chyba taki mniejszy jest, na krócej. ale być może to tylko takie wrażenie ogólnie na pierwszy okres oba wydają się fajowe
dzięki za opinię
już zamówiliśmy ten z FP
one wielkościowo były podobne i na takich samych wygiętych "płozach"
moja chrześnica też miała coś podobnego i uwielbiała ten leżaczek i też sama się w nim bujała jak już była starsza

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
LONELY to jedziemy na tym samym wózku tylko ja skurczy nie mam ale jak nic nie ruszy to dopiero w poniedziałek ale juz sie polożyć do szpitala, a taką byłam pewną że to będzie majowe dziecko, a pomyśleć że twój tz chciał żebyś 10 urodziła, i jak to zlecialo a tu nic. Ją to od 5 maja byłam nastawiona że w każdej chwili a teraz poród stal się niemal abstrakcja. Jutro mam wizytę ale nawet nie przypuszczam żeby cos bylo inaczej, zapłacę stole usłyszeć że szyja jaka byla taką jest, a potem znów czekanie
no dokładnie, my (zwłaszcza Tż) to już podczas majówki byliśmy w pełnej gotoości
od 10 Tżczekał już jak na szpilkach.. ja tam dawałam sobie więcej czasu i traktowałam ten wcześniejszy termin z przymrużeniem oka.. ale teraz to już troszkę przegięcie... byłam pewna, że najpóźniej 26 urodzę..
Trzymam za Twoją jutrzejszą wizytę, może gin Cię miło zaskoczy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 23:15   #288
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Lonely oba leżaczki fajne ....
najważniejsze aby się rozkładał na płasko, i żeby był w miarę łatwy do prania - my już dwa razy ściągaliśmy materiał i praliśmy bo małemu się ulewało mocno, a w naszym leżaczku trzeba rozkręcać śrubokrętem i ogólnie trochę zabawy z tym jest.
http://allegro.pl/bright-starts-hust...259619449.html ja chcę to, szkoda że już dostaliśmy leżaczek w prezencie ...
leżaczki mają to do siebie że trzeba je z reguły bujać łapkami co na dłuższą metę jest męczące

ten co wybraliśmy na płasko chyba się nie rozkłada ...
jak Przemuś będzie większy to sam się będzie kołysał w tym leżaczku (moja chrześnica tak robiła )

Cytat:
Napisane przez Magiusa;41045774
1.
No to ja Ci szczerzę życzę byś cały poród tak niemocno czuła!! Kurcze będę za to trzymała

2.Ja z tych co podałaś to wybrałabym jednak fisher'a, ale osobiście podobnie jak Szprotka zrobiła się ze mnie fanka tiny love ( link Szprotka niżej podała) bo strasznie do mnie przemawia, że aż do 18kg jest no i że ma i bujanie i wibracje i melodyjki

3.Brr...ja mam tak boleśnie co wizytę, ale nieco mnie irytuje, że oni się z tego śmieją...
1. Dziękuję Ci bardzo.. to raczej nie jest możliwe ale życzyłabym sobie (i wszystkim kobietom) tego z całego serca
2. dzięki za opinię tak jak już pisałam ten tiny love jest świetny, ale chciałam taki zwykły leżaczek, który będziemy zbierać w podróż
3. co do badań bolesnych.. mój gin się nigdy nie śmieje.. wręcz przeciwnie.. zawsze mnie przeprasza i się tłumaczy, że musi mi troszkę podokuczać.. a dziś jak mi wkładał tam różne rzeczy to położna zarękę mnie ściskała i mówiła, że wytrzymam.. że my kobiety silne jesteśmy itp.

tym gadaniem to mnie jeszcze bardziej zestresowała.. spodziewałam się, że będzie bolało nie wiadomo jak.. a w sumie tragedii nie było

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 00:03   #289
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

przyszłam tylko się pochwalić, że odpadł nam czop i idę spać

dobranoc

Stary 2013-05-29, 00:06   #290
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
No i super, w końcu wszystko jasne.
Teraz tylko mam nadzieję, że urodzę po 17.06. ( termin mam sporo po) żeby od razu złożyć wniosek o całość, a nie latać za pół roku znów z papierkami do pracy

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-05-29, 00:27   #291
diabli
Zakorzenienie

Dzien dobryyyy! a wlasciwie dobry wieczor diabli wraca na nocna zmiane, hehe. oj, alez mam zaleglosci. pierwsza strone już przejrzałam, gratulacje mamuśki! nie ma nic cudowniejszego jak taki maly kurczak wyciagniety z brzuszka! i te oczy
jestem zakochana w Nelci po same uszy, ale tatuś chyba jeszcze bardziej ciężko mi się do malej dopchać dobrze, ze mam cyce! ale o nich za chwile.
uzupełniam, bo mój Mat./tz wcześniej nie napisał: Nelcia urodzila się 22go maja o 17.38. waga 3930, 59cm dł. 10pkt! opis porodu za chwile
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 00:48   #292
JennyAniolek
Zakorzenienie

28.05 o godz. 23:01 urodzil sie nasz syn Wiktor 3530g i 54cm Po 12h zdecydowano, ze jednak robimy cc.

Wiecej opisze jak wrocimy do domu lub jak podladuje kom. A teraz zmykam cos sie przespac.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-06-01 o 02:38
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 00:58   #293
diabli
Zakorzenienie

przejrzałam tak na szybko wszystkie Wasze gratulacje i wyje jak bobr i to nie hormony!
tatuś zaszalał i wybral sobie fotke wedle własnego gustu. żeby było smieszniej zamiescil ja tez na moim FB, wiec matka trup z nacpanym uśmiechem i cycem na wierzchu robi furore, hehe. dobrze, ze większość skupia się na Nelce i takim ogolnym wrazeniu
co do anszego małego ssaczka oj tak! ciagnie niezle, chociaż jest baaardzo leniwa. musimy ja wybudzać na karmienie, bo mam nawal pokarmu!!! (pamiętacie jak prawie modliłam się żeby moc karmic piersią? psychika ciężarnej to jednak niezla zagadka!)
moja siostra stwierdzila, ze koniecznie musze zrobić zdjecie cycow, bo taaaakich już nigdy mieć nie będę fakt! cyce jak donice, wielkie, ciężkie, pelne mleczka. już w szpitalu dopadlo mnie szaleństwo pokarmowe...goraczka, potworne dreszcze, a wlasciwie drgawki. lezalam oblozona lodem, ratowal mnie tylko laktator, bo mloda spala i miała matke w nosie polozne kazaly pic szalwie, prysznice cieply/zimny, w domu okłady ze zmrożonych lisci kapusty. dzisiaj była pielegniarka srodowiskowa i najgorzej wypadly moje cyce, wiec walczymy nadal. na szczęście Nela zaczyna coraz więcej jesc, budzimy ja na sile co 2 godziny żeby mi choć trochę ulzylo.
rzucilo mi się w oczy, ze ktoras pytala o laktatory - przetestowałam już w szpitalu reczny avent, sciaga niezle, ale powoli, boli reka od pompowania no i moje sutkom jednak nie odpowiadalo jego zgniatanie, wiec w mleku pojawila się krew.
dostałam szpitalna medele model lactina elektric plus i jest rewelacyjny, ale cena tez kosmiczna (1500zl). w moim szpitalu można go wypozyczyc i bardzo mnie kusi
http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...g/lactina.html
obecnie używam medeli mini eletric, sciaga niezle i szybko. wada to warkot silniczka to tyle opinii laktatorowych.
ps. CZY KTORAS TEZ CIERPI NA NAWAL? CHETNIE WYMIENIE SIE WSKAZOWKAMI...
Stary 2013-05-29, 01:00   #294
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
28.05 o godz.23:01 urodzil sie nasz syn Wiktor 3530g i 54cm Po 12h zdecydowano, ze jednak robimy cc.

Wiecej opisze jak wrocimy do domu lub jak podladuje kom. A teraz zmykam cos sie przespac.
Gratuluje !!!!:thumbup:

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-05-29, 01:00   #295
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Marchewka ja też mam mniej więcej na taką wysokośc podniesione łóżeczka także chyba ok.
A co do karmienia to odciągnam i karmie z butli. One były na początku za małe i nie chciały się przyssac i po 3 dniach walki się poddalam...sorry ale chciałabym mieć czas żeby chociażby iść na siku a przez te 3 dni to nawet to było wyzwaniem

Odkrycie i rada na dziś: nie tańcz z dzieckiem po karmieniu bo owszem usnie ale też trochę uleje
jutro kupuje laktator, juz postanowione.. mam juz tak scharatane cycki, ze nie wytrzymam.. a on ciágle by je ciumkal..

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale miałam przeboje teraz była kupa więc poszłam przewinąć - jak już był wyczyszczony, pokremowany i chciałam zakładać pampersa zrobił na przewijak drugą kupę .... potem nasikał, oczywiście nóżki od razu w to wpakował jak nimi machał i cały z kupy sobie myślę no ok, wczoraj w nocy podobnie, daliśmy radę .... zabrałam się za sprzątanie, to mi na dodatek zwymiotował ... tu już nie wytrzymałam, zawołałam męża na pomoc. podniosłam Młodego, on wymieniał podkład, Młody zaczął zaś sikać daliśmy go pod kran, umyliśmy, wysuszyliśmy, przebraliśmy, nowy pampers, a potem siebie przebieraliśmy z mokrych ciuchów
ale akcja

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u mnie w domu masakra:/ wymieniają panele rano byłam na morfologii, potem śmigałam po sklepach 4h alma, tkmaxx, ikea itp. i mi nogi do tyłka wchodzą za godzinkę idę na gimnastykę dla ciężarówek
kurde ciekawe jak dlugo ta promocja bo mi sie przydaly ale nie wyrwe sie na razie z domu:/

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
zależy z czego ma czkawkę. Bo może być pokarmowa, wynikające z niskiej temperatury albo spowodowana zachłyśnięciem powietrzem.
Moja mała ma pokarmową.
" Czkawka popokarmowa występuje najczęściej w momencie, kiedy brzuszek maluszka jest przepełniony, a jego organizm nie może poradzić sobie, w tak krótkim czasie, z nadmiarem pokarmu. Najczęściej występuje po karmieniu i nie jest niebezpieczna dla naszego szkraba. Wystarczy jak poczekamy chwilę, aż część pokarmu się strawi i czkanie powinno samoistnie ustąpić.
Czkawka wynikająca ze zbyt niskiej temperatury powietrza występuje zazwyczaj, gdy nasze dziecko jest zbyt lekko ubrane, a dodatkowo w pomieszczeniu, w którym przebywa jest chłodno. Aby powstrzymać tak wywołaną czkawkę dobrym sposobem jest podać maluchowi pierś, jeśli karmione jest naturalnie, bądź ciepłe picie – w przypadku dzieci karmionych butelką. Często takie oziębienie spowodowane jest również mokrą pieluszką. Wtedy nie pozostaje nam nic innego jak jej wymiana i ogrzanie brzuszka maluszkowi.
Na czkawkę spowodowana zachłyśnięciem się powietrzem skuteczna jest pionizacja dziecka. Można również podać szkrabowi odrobinę wody na łyżeczce, wtedy oddech powróci do normy. Nasze dziecko może również nabawić się czkawki podczas zabawy, kiedy to rozkosznie się śmieje. Jest to normalna reakcja i pomaga tu kilkuminutowa przerwa w baraszkowaniu."
U mnie na czkawkę nic nie działa- mała za nic w świecie nie weźmie do ust nic do picia.
dzieki za info!!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wyniki moczu! Dużo lepsze jestem trochę spokojniejsza
Byliśmy na USG bioder, pan doktor bardzo się jąkał i nawet jak powtarzał to nic nie rozumiałam Mamy pieluchować jedną pieluchoą tak w razie "w" i zgłosić się na kontrolę za 7 tygodni.
klask i:

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Dzien dobryyyy! a wlasciwie dobry wieczor diabli wraca na nocna zmiane, hehe. oj, alez mam zaleglosci. pierwsza strone już przejrzałam, gratulacje mamuśki! nie ma nic cudowniejszego jak taki maly kurczak wyciagniety z brzuszka! i te oczy
jestem zakochana w Nelci po same uszy, ale tatuś chyba jeszcze bardziej ciężko mi się do malej dopchać dobrze, ze mam cyce! ale o nich za chwile.
uzupełniam, bo mój Mat./tz wcześniej nie napisał: Nelcia urodzila się 22go maja o 17.38. waga 3930, 59cm dł. 10pkt! opis porodu za chwile
wielkolud klask i: czekam na relacje !!
Cytat:
28.05 o godz.23:01 urodzil sie nasz syn Wiktor 3530g i 54cm Po 12h zdecydowano, ze jednak robimy cc.

o kurna jakos sie nie spodziewalam, ale fajnie maluszek!! brawo Jenny klaski:

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 01:21   #296
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecej opisze jak wrocimy do domu lub jak podladuje kom. A teraz zmykam cos sie przespać
gratulacje Jenny! nameczylas się pewnie okropnie, wiec teraz ten sen jak najbardziej jest Ci potrzebny. podziwiam, ze piszesz wiadomość osobiście!!!
buziaki dla Wiktorka i czekamy na Was! jeszcze trochę i będziecie cieszyc się domem jak my

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
jutro kupuje laktator, juz postanowione.. mam juz tak scharatane cycki, ze nie wytrzymam.. a on ciágle by je ciumkal..
doskonale Cie rozumiem tylko u nas ssaczek nie chce ciagnac ciagle, ale jak już się leniwie obudzi to wielki glod robi swoje.
laktator pomoze, ale to bledne kolo. zaczniesz odciagac i pokarmu będzie w momencie tyle samo. można sobie zaszkodzić. kup jakas masc na brodawki i polecam nakładki silikonowe. mnie ratuja jak już mala za bardzo gryzie (szczegolnie jedna piers). fakt, ze ja rozleniwiają, bo taktuje je jak smoczek i sobie ciumka slizgajac jezykiem, ale jest czas na wygojenie. później ciężko znow zmotywować do ssania samej brodawki
a dajesz smoczek? bo on tez zwieksza nacisk ssania i może dlatego maly az tak mocno ciagnie?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wielkolud klask i: czekam na relacje !!
niby wielkolud, ale dla mnie drobinka... już w szpitalu spadla do 3600 albo i 500 i balam się, ze nie puszcza nas do domu. teraz wychodzi lekka spozniona zoltaczka. wpuszczamy do mieszkania jak najwięcej dziennego swiatla i może będą efekty.

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

napisze jeszcze, ze dzisiaj zrobiliśmy sobie maraton urzedowy, a babcia została z mala i butla mojego mleczka.
zaliczyliśmy:
szpital - wypis
usc - akty urodzenia
skarbowka - wniosek o dochody za 2011 (do odbioru za tydzień)
zus - zaświadczenie o odprowadzanych składkach w 2011
mops - wniosek o becikowe plus milion zalacznikow do niego
kadrowa - macierzyński

tylko w Polsce to jest możliwe

miałam isc spac, bo wzielam paracetamol, ale się zasiedziałam i chyba jeszcze zdam relacje z porodu - w szpitalu przed wyjściem biegałam na rozne badania (usg brzucha - czy wszystko dobrze się goi, usg tarczycy, usg spojenia lonowego, bo ledwo czlapalam ) no i dopadlo mnie jakies przeziębienie. od pierwszego dnia w domu katar, kaszel - po cc to jakas masakra!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-05-29 o 01:23
Stary 2013-05-29, 01:42   #297
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Co za noc! Jenny urodzila, Diabli wrocila! Ile emocji. Dobrze, ze Sofia nie pozwala mi nic przegapic

Jenny- ogromne gratulacje! szkoda,ze kolejny raz powtarza sie ten scenariusz porodu

Diabli, czekam na opis! Nie zasne jak nie przeczytam

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 01:57   #298
vil84
Wtajemniczenie

Jenny gratulacje!!! Czekamy na szczegoly. Nameczylas sie biedna

Diabli dobrze ze wrocilas czekamy na opis

Yhh Przemek po tygodniu pieknego zasypiania w nocy zas mi dal w kosc... 1.5 h zasypiania. Bywalo gorzej. Mam nadzieje ze o 4 bedzie lepiej... w sumie jeszcze nie spi, cos tam marudzi ale nie placze... poki co

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 02:44   #299
Aaś
Zakorzenienie

Aha! Jednak te nocne karmienia mają swoje zalety

Jenny GRATULACJE!!
Diabli witamy wśród żywych ;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 03:21   #300
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaaa no nie wierzę! SUPER. Gratuluję!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
gratulacje Jenny! nameczylas się pewnie okropnie, wiec teraz ten sen jak najbardziej jest Ci potrzebny. podziwiam, ze piszesz wiadomość osobiście!!!
buziaki dla Wiktorka i czekamy na Was! jeszcze trochę i będziecie cieszyc się domem jak my

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

doskonale Cie rozumiem tylko u nas ssaczek nie chce ciagnac ciagle, ale jak już się leniwie obudzi to wielki glod robi swoje.
laktator pomoze, ale to bledne kolo. zaczniesz odciagac i pokarmu będzie w momencie tyle samo. można sobie zaszkodzić. kup jakas masc na brodawki i polecam nakładki silikonowe. mnie ratuja jak już mala za bardzo gryzie (szczegolnie jedna piers). fakt, ze ja rozleniwiają, bo taktuje je jak smoczek i sobie ciumka slizgajac jezykiem, ale jest czas na wygojenie. później ciężko znow zmotywować do ssania samej brodawki
a dajesz smoczek? bo on tez zwieksza nacisk ssania i może dlatego maly az tak mocno ciagnie?

niby wielkolud, ale dla mnie drobinka... już w szpitalu spadla do 3600 albo i 500 i balam się, ze nie puszcza nas do domu. teraz wychodzi lekka spozniona zoltaczka. wpuszczamy do mieszkania jak najwięcej dziennego swiatla i może będą efekty.

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

napisze jeszcze, ze dzisiaj zrobiliśmy sobie maraton urzedowy, a babcia została z mala i butla mojego mleczka.
zaliczyliśmy:
szpital - wypis
usc - akty urodzenia
skarbowka - wniosek o dochody za 2011 (do odbioru za tydzień)
zus - zaświadczenie o odprowadzanych składkach w 2011
mops - wniosek o becikowe plus milion zalacznikow do niego
kadrowa - macierzyński

tylko w Polsce to jest możliwe

miałam isc spac, bo wzielam paracetamol, ale się zasiedziałam i chyba jeszcze zdam relacje z porodu - w szpitalu przed wyjściem biegałam na rozne badania (usg brzucha - czy wszystko dobrze się goi, usg tarczycy, usg spojenia lonowego, bo ledwo czlapalam ) no i dopadlo mnie jakies przeziębienie. od pierwszego dnia w domu katar, kaszel - po cc to jakas masakra!

Witaj kobieto !!!! Gratuluję jeszcze raz

Aaś tak nocne karmienia mają swoje plusy

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

No nie mogę Nasza Perła nie spała od 19 do 24 jadła i leżała sobie, w końcu zasnęła, teraz wstaję na karmienie, przebrał ją TŻ a ona nawet oka nie otworzyła, więc nie ma opcji by coś zjadła to idę dalej spać, daję jej jeszcze szansę na spanie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości