|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Azealia Jak Ci tu dobrze to zostań
![]() Cytat:
Gratuluję z całego serducha Cytat:
za wynik
|
||
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Nemosek to nie reguła ale raczej czesta prawidlowosc. Tyle ze wystarczy ze maluch miał chwile aktywnosci i tetno jest wyższe.
Moj synek miał prawie 190 w 12tyg. Malo nie padlam... ale potem już nizej. Choć z reguły ponad 150 u chłopców. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny weźcie kopnijcie mnie w Mieliśmy jutro z TŻ-tem iść załatwić ślub cywilny, nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo się z tego cieszyłam a on mi dzisiaj powiedział że nie dał mi jeszcze pierścionka to i ślubu jeszcze nie planuje . Do tego moja teściowa która ostatnimi czasy była dla mnie baaaaardzo miła dziś pokazała od nowa pazurki... Nagadała mojemu Damianowi że mogłabym poodkurzać bo ma syf w pokoju i muszę napisać tutaj że u nich w domu robię wszystko obiady, porządki w kuchni, łazience, u TŻ-ta w pokoju a jego poprosiłam tylko o to żeby wziął odkurzacz i poodkurzał a ona od razu go nastawiła że nic nie robię że tylko leże i mogłabym mu poodkurzać, przyszedł do pokoju i zrobił mi awanture... Poczułam się jak śmieć który jest im potrzebny tylko do tego żeby robić po nich porządki...
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Domi no to chyba trzeba poważnie porozmawiać, bo wiadomo że w awanturze to nic nie wskurasz. Ze ślubem to tez pewnie jakiś lęk, skoro to wcześniej było ustalone.
Nemosek no nie bardzo, takie tetno fizjologiczne u płodu nie jest . Zdecydowanie za wysokie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja miała teraz w 15tc -152 a na genetycznym 164 ![]() Mój tez dużo robi, nie moge narzekać ![]() za wynik!Cytat:
Jutro będzie lepiej A Tż-towi i teściom to się
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-28 o 22:36 |
||
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami- gratuluje
ciekawe jak tam pepermint patty ? ja takz doskoku, leze w łóżku. jutro poodpisuje
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Gdzie ja miałam oczy kiedy decydowałam się na życie z nim, zamiast mnie bronić i wspierać zrobił mi awanture bo mu coś mamusia nagadała... |
||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Domi po pierwsze zawsze bierz poprawke na wlasne mysli w ciąży i około 6 tygodni po niej, bo nie sa do końca racjonalne. Po porodzie wręcz nienawidzilam mojego mena. Wszystko było nie tak.
Po drugie, jak on nie ma jaj to ty je miej i powiedz co myślisz. To nie jest czas na klebienie emocji. I niestety rodziców tez sprowadz na ziemię. Nie ma zmiłuj. Ślub dziecka nie uszczęśliwi, a uważam ze lepiej się dotrzec przed ślubem niż po. I to Wasze życie. Oboje musicie być gotowi. A co sobie myślałas? Pewnie go kochasz... niby nic wielkiego. A potrafi namieszac w glowie .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie się denerwuję bo mam wrażenie że on właśnie takimi obietnicami a później wykręcaniem się robi mi na złość. Co do rodziców... szkoda słów i nerwów, traktują mnie jakbym miała 5 lat i wydaje im się że zrobię tak jak oni mi powiedzą a mnie to irytuje do tego stopnia że reaguje krzykiem i rycze gdzieś w kącie. Krzyczą że muszą sobie wakacje zarezerwować a nie mają możliwości póki co bo czekają aż my ustalimy datę ślubu... no to z tego co się dowiedziałam dzisiaj od TŻ-ta to się raczej nie doczekają i mogą spokojnie rezerwować urlop kiedy im się tylko podoba. |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Maulu jedyna ile naskrobałyście!!! Nie mam jak odpisać na wszystko, odpisze jedynie to co mi najbardziej utkwiło i co mnie wręcz dosłownie zabolało, bo jestem za bardzo emocjonalna! Gratuluję dziewczynki, zazdroszczę, że już wiesz ja też tak chce!!! ![]() Domi wiem, że pisać zawsze można i to jest łatwiejsze, jednak życie mi podpowiedziało w swoim scenariuszu, że z pewnymi zachowaniami ludzi nie wygrasz, z pewnymi relacjami i stereotypami.....niestety . My w ciąży inaczej funkcjonujemy czasami mam wrażenie że niestety gorzej...i my musimy sobie ze wszystkim radzić, panowie mają inaczej...myślę, że na te kłótliwe atmosferę i sytuacje złożyło się wiele rzeczy, dlatego nie bierz tego do siebie, bo nie warto, tylko Ciebie boli. Po prostu odpuść, nie chce załatwiać ślubu daj sobie czas i Jemu, z teściową nie zaczynaj wojny, jeżeli wiesz, że to nie jest konieczne. I głowa do góry, jutro może być znacznie gorzej.
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Domi wiec mu to powiedz! Wyrzuc z siebie wszystko. Wóz albo przewóz!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję dziewczynki, słodkie sweterki
|
||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Domi
nie płacz Kochana i nie smutaj, bo maluszek to odczuwa... Pogadaj tak szczerze z Tż-tem co Cię boli, czego oczekujesz. Teraz Ty i dzidzia jesteście jego rodziną, będzie ojcem, więc powinien zachować się dorośle i odpowiedzialnie, tak aby Wam było jak najlepiej. A jego mama chyba widzi ile Ty robisz w domu a ile on, i powinna go gonić do roboty a nie jeszcze jechać na Ciebie Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-28 o 23:20 |
|
|
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tą rozmowę, bądź silna i powiedz mu wszystko co Cię męczy...mam nadzieję, że chłop zrozumie, poprawi sie i będzie dobrze między wami Słodkich snów brzuchatki |
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głowa do góry!Cieszyć się ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Za jutrzejsze wizyty
|
||
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
U mnie tez wszystko ok.co prawda dzis swojego malucha nie widzialam,a stesknilam sie troszke...to byla wizyta kontrolna,wiec posluchalam tetna(oj jaki to byl potrzebny mi dzis dzwiek),lekarz obmacal brzuch,zmierzyl szyjke i skwitowa"zdrowa jak ryba"....no i do 25.06 czekamy na nastepna wizyte. A odzywam sie dopiero teraz,bo po wizycie zakupy,po zakupach spiecie z moim Tz-jak to u nas bywa,ktorkie acz tresciwe...i jakos mi zabraklo juz dzis sil. Dobrej nocki wszystkim.no i slonecznego dnia jutro...podladujmy bateryjki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zień dobry dziewczyny ja dziś wcześnie bo wcześnie na zajecia. TZ dzisiaj wieczorem wraca
|
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozmowęCytat:
a tego 25 to połówkowe? ;> a jakie dzidzia iała tętno, może da się wywnioskować :P Maomami jescze raz Gratuluję Córuni wpisywać na listę? macie imiona ? Jak ktoś chce zmiany na 1 stronie to proszę pisać! albo tutaj pogrubione, lub jakkolwiek zaznaczone albo PW ( daty, imienia, płeć itd )
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że coraz więcej płci znamy
Sama już nie mogę się doczekać kolejnego USG. No i oczywiście dziękuję za wszystkie gratulacje zaręczyn, nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić |
|
|
|
#3683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
maomami gratuluje córeczki!!!Jakieś typu na imię? Chłopaki rządzą -jeszcze mój synek nie wpisany na listę Czekam na potwierdzenie na połówkowym.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja tez juz bym chciala znac plec ale to jeszcze daleka droga
|
#3685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
taka mała Zuzia, mam nadzieję że nam się nie zmieni. Od kiedy pamiętam mówiłam że jak będę mieć córusię to będzie Zuzanna albo Oliwia. Akurat dla dziewczynki byliśmy bardzo zgodni, jakby miał być chłopiec to mieliśmy większe problemy
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-29 o 08:34 |
||
|
|
|
#3686 |
|
Wtajemniczenie
|
domii-przede wszystkim zostw ten slub.Co ci to da?Jedynie klopoty,jak jednak sie rozejdziecie.To nie tak ma wygladac.Pogadaj z rodzicami, powiedz,ze nie bedziesz faceta zmuszac i w razie co zrobicie w przyszlym roku albo i jeszcze pozniej.To on niech wyjdzie z propozycja slubu a nie ty-jeszcze bedzie ci mowil,ze pod presja sie ozenil.
Powiedz im na spokojnie,bez nerwow,ile cie kosztuje nerwow ta sytuacja i by nie wywierali nacisku. I pogadaj z tzetem,ale tez na spokojnie bez nerwow. Moze tez czuje sie miedzy mlotem a kowadlem,pomiedzy matka i toba.Co nie tlumaczy jego zachowania.Bez nerwow-ze bedziecie rodzina,ze chcesz miec w nim oparcie a nie wroga i ze zwiazek nie ma sensu,jezeli on cie bedzie tak traktowal. No a niestety milosc czasem przeslania nam rzeczywistosc. Ja sobie nie wyobrazam,by moj mi tak powiedzial.On sam jak widzi,jak sprzatam to mowi,ze mam usiasc i odpoczac,jak zacznie mu przeszkadzac brud,to sam odkurzy.
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście!
Trele - ja widziałam Stokke na żywo w wersji spacerowej i trochę kosmiczny mi się wydaje ![]() nena - wyprzedaże w Tesco zaczną się pewnie jak wszędzie, pod koniec czerwca ![]() budowniczka - współczuję teściów! Aż się nie chce wierzyć jak się czyta A co do zarobków, to 4 tys. to chyba nie tak mało Mya - teściowa i mieszkanie Co za kobieta! ![]() Anoula - chyba każdy facet ma przerażenie w oczach, jak słyszy o tym, ile pozycji znajduje się na liście wyprawkowej Mój TŻ akurat o tetrach słyszał (znajomi mają maluchy, więc widzi, że to całkiem przydatna rzecz ![]() ryba - teściowej należą się za czytanie korespondencji. Ale moja teściowa też całe życie otwierała listy mojego męża ![]() olenka - bardzo mi przykro Trzymaj się mocno ![]() De - słodki synek! kruszynka - gratuluję synka! maomami - z kasą niestety tak jak, jak już człowiek wychodzi na prostą, to znów coś się sypie anulka - świetne podejście lekarza! ![]() Trele - ależ Ci zazdroszczę La Millou! Chciałam licytować ten granatowy w małpki ale nie mam konta na ebay'u Azealia - historia Twojego TŻa z Prontem made my day! agnieszka - kochana, nie stresujemy się i nie przekreślamy wszystkiego! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale mojej koleżance NT wyszło 4,5mm a synek urodził się zdrowiutki jak rybka! Co prawda mówi, że oczekiwanie na wyniki amnio to były najdłuższe 3 tygodnie w jej życiu, ale to tylko dowodzi, że NT jeszcze o niczym nie świadczy Zapisałaś się na amnio? ![]() wiolina - bardzo mi przykro Trzymaj się mocno ![]() Antibia - zdrowiej nam Kochana i oszczędzaj się koniecznie! maomami - gratuluję dziewczynki! ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Coś smutne wiadomości tutaj ostatnio ![]() Pisałyście o żyrafce Sophie i koniku FP. O żyrafce dowiedziałam się z kilku parentignowych blogów. Na początku uznałam "Fuuuj, wygląda jak zabawka dla psa", zastanawiając się przy tym jak można dać za to tyle kasy. Ale co rusz trafiam na kolejną zachwyconą mamę i sama zaczynam się zastanawiać, czy gdybym nie miała wolnych 60zł, to bym dziecku nie kupiła ![]() Co do konika, to usłyszałam o nim na wizażu - podobno działa cuda! Ale wcale mi się nie podoba
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak już będziecie znać płeć to będziecie mówić rodzinom jakie wybraliście imię?? Ja wczoraj siedziałam w poczekalni u lekarza ponad godzinę i rozmawiałam z taką dziewczyną, opowiadała jak ich znajomi mieli wybrane imię dla chłopca, powiedzieli jednej babci to się skrzywiła i skomentowała, to wybrali inne nie chcieli jej powiedzieć ale obiecała że nie będzie nic mówić, więc jej powiedzieli a ta niby nic nie powiedziała ale widać było reakcje. wymyślili trzecie imię i już powiedzieli dopiero po porodzie. My wiemy jakie będzie imię ale tak rozmawialiśmy i powiedzieliśmy sobie że nie będziemy zdradzać imienia bo w sumie na każde imię ktoś coś znajdzie, a na Zuzie to nie trudno.
|
#3689 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Krzyś bardzo ładne imię ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Może te karteczki pomogą?? Ja bym zastrajkowała Wywaliłabym na środek domu te wszystkie butelki i śmieci i tak zostawiła Może wtedy by zrozumiał, że wyrzucanie śmieci należy do jego obowiązków!?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój to ma dwie lewe ręce Jego o coś poprosić i żeby to zrobił to trzeba wołami prosić, już nie wspomnę o tym, żeby sam cos od siebie zrobił :/ W ogrodzie owszem, a w domu nic :/ Małego domu nie mamy, więc ze sprzątaniem zostałam sama :/ Jedynie to mi ostatnio okna pomógł umyc, ale szybko mu się to znudziło ![]() Cytat: