|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
Po tym też, że poluję na tż. ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#1052 |
|
MBZ♥
|
Klementynko lekarz i polożna mówili, że to trądzik i jego cechą jest znikanie na chłodzie
![]() Nestelle brawa za wygraną ![]() nie miałam jeszcze @ i wcale nie tęsknię
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rysunku to wiem,wiem jego ładniejszy ale musiałam pomóc ... co do Niny - to mamy umowe ze w weekend (a i to nie w kazdy) słodycze ale albo czekolada|(male ilosci) albo lody ,albo cos własnej roboty ..... no ale wszędzie nie jestem w stanie upilnowac tym bardziej ze wszystkie dzieci były zaproszone na poczęstunek .... szkoda tylko ze to kupne ciasteczka,paluszki ,zelki -bo potem jęczy ze ból brzucha ją dopadł , i problemy z wc i jakies wypryski (bo chemia) .....
|
|
|
#1054 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aż sobie bajki poprzypominałam ![]() Cytat:
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej nadrobie jutro...wpadlam tylko spytać czy widzialyscie w faktach na TVN jak pokazywali chyba w Chinach noworodka którego matka wrzuciła do WC i spuściła w kanał!!!! Na szczęście sąsiad usłyszał płacz dziecka w rurach i zawiadomił służby. Dziecku się nic nie stało. Pokazywali jak rozcinali rury i on tam leżał taki ściśnięty!!! Szok!!!!
|
|
|
#1057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moja krowa to z gmo jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do polowania ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#1058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
potwierdza się po raz kolejny że ludzie bywają gorsi od zwierząt ![]() (i nie próbujmy tego tłumaczyć systemem rządowyn chin) ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------
|
|
|
#1059 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Rzuciłam TŻ karte w reklamówce żeby kupił nam piwo (z 3 pietra) a ona osiadła na daszku od sklepu (mamy sklep 3 piętra pod sobą)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na normalne piwo pozwalam sobie wieczorami bo pije o 21 a mały wstaje dopiero o 4 a najwcześniej zdarzyło mu się o 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dragusia rośnie nam konkurencja ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może jutro się przejde do lekarza Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
I kupki też przynajmniej 5 na dobę. a te rurki są bardzo fajne, ja ich używam jak już nic innego nie pomaga
|
||||||||||
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub rzadko daje się nosić w poziomie, głównie w pionie. jak ma być w pionie to wystarczy na sekundę wziąć w poziomie i już jest ryk. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1061 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
ehhh haha - no wiecie, w sumie Monika to wrecz niemozliwe :P - no ale zobaczymy w ''przyszlosci'' jak ta podobizna sie rozlorzy Cytat:
a taka matke to znalazlam linka http://www.fakt.pl/Matka-topila-dzie...,213439,1.html Cytat:
i Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-05-28 o 22:23 |
|||
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
nosz... myślałam, że jednak się jakoś uda...Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1063 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz, jak jest sie mamą to wszystkie nieszczęścia które spotykają maluszki dotykają 100razy bardziej
|
|
|
#1064 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmm... to u nas jest chyba jakoś inaczej. Na wypisie ze szpitala mam napisane "kontrola bioderek w 6 tyg". Pytałam położnej o usg, czy już się zapisywać, ale powiedziała, że pediatra na wizycie da mi skierowanie do ortopedy, on obejrzy bioderka, i dopiero, jak coś będzie nie tak, to będę musiała robić usg... Cytat:
![]() Cytat:
No tak ![]() Cytat:
![]() I wiesz co, taka samą matę dziś zamówiłam z allegro, razem z karuzelką ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Bobika - właśnie mam zacząć opakowanie tych witamin, moja Mama takie teraz kupiła... Kurczę, próbować..? Zaryzykuję ![]() Nadrabiam dalej. ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Leonikowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1065 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
bmma -
za wagę i szczepieniaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karuzelek - ale masz tę Rainforest z linka? Bo ja kupiłam też z FP karuzelkę o nazwie "Rainforest", ale to taka z projektorem na sufit i trochę inaczej wygląda, jest nieco tańsza - za nową zapłaciłam 115 zł ![]() Uffff, nadrobiłam Dziś Krzysiaczek ma dzień aniołka, śpi ładnie z przerwami, więc ja też się kładę ![]() I cieszę się z tej karuzelki i maty, nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą Przez to Boże Ciało pewnie w przyszłym tyg. dopiero... Ale przez święto TŻ ma 4 dni wolne Dobranoc!
|
|
|
#1066 |
|
MBZ♥
|
Tasiu można
mąką ziemniaczaną pewnie bylby podobny efekt![]() matę mamy z FP rain forest ale tą kwadratową, a karuzelę z misiami obie uwielbiane przez Roszpunkę![]() u nas też kolejny dzień i noc spokojna ale ogólnie Mała jest pogodna więc nie mogę marudzić bo mam czas na wszystko.Kasia uśmiałam się z tych cycków ![]() Mokka jasne, że własne naj naj ![]() Nestelle, tak bym chciała ze słodyczami wprowadzić u nas ![]() jak szukałam przychodni dla Roszpunki to w kilku przeraziło mnie to, że w ramach nagrodzenia dziecka za dzielność dawano cukierki czy lizaki:/ Liwka widziałam to Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-05-29 o 00:53 |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się w słoneczny poranek. Wczoraj była straszna burza, zabrali prąd, a mój laptop to niestety tylko na prąd działa, bateria kaput, więc nie miałam nawet jak forumować ![]() Tak więc dzień zaczynam od nadrabiania. Nikoś odkrył, że z karuzelą można pogadać, więc od rana sobie dyskutują |
|
|
|
|
#1068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nareszcie słoneczko dzisiaj po nocy miałam tak twardego cycka ze myślałam ze mi pęknie Karol ładnie spał za to Julka w nocy tak płakała ze mnie obudziła, miała straszny sen moje biedactwoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy dziś już nie ma konkursu czy ja coś nie tak otwieram ![]() Cytat:
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
o 10:40 szczepienie, 3majcie kciuki za nas
|
|
|
#1070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Leonikowa
za wynikiStrippi zalajkowane będę udostępniaćnestelle Roszek miodzio po prostu ![]() Trzymaj się Cytat:
Jak na konkurs to pewnie większość rodziców była w to zaangażowana. Pamiętam, że jak chodziłam do podstawówki ( sto lat temu ) to zawsze tak było, że rodzice pomagali w pracach na konursCytat:
Cytat:
za wygranąJak tak czytam o tych Twoich dzieciaczkach to nabieram ochoty na to, by jak najszybciej Nikosiowi rodzeństwo sprawić ![]() Dzieci dają tyle szczęścia. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, no nie mozna się gniewac ![]() Cytat:
4Cytat:
4jak nie ma z kim a ten który cie kocha? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no mojego to juz pobiłyście na wzrost napewno. mój chyba w końcu wystopował. dziś idziemy znowu na szczepienie tym razem pneumo trzymajcie kciuki. noi przy okazji kontrola wagi, zapytam czy by mi go na dl nie zmierzyla ale wg mnie ok 65cm ma. ucieło mi cytat o tym ze kasia i hm.... klementyna?? nie bić nie pamietam mają bliźniaki z dwoch ojców i matek różnych ciekawe co klementyna - jeśli to ty ok nadrobilam. i dzis spalismy 7godz ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------
|
|
|
#1072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry!
![]() Wstaliśmy o 8 dzisiaj, tak pięknie Filip spał Tzn ja wstałam bo on leży i gada jeszcze z lampom i obrazem![]() Cytat:
A co do okresu to Filip jutro kończy 10tyg i jeszcze nie miałam ani okresu ani żadnego plamienia do tej pory Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to będzie moje pierwsze piwo, mam zamiar w końcu wypić wieczorem po karmieniu![]() Trzymamy! ![]() Takie pytanie czy żółta kupa ale z takimi jakby grudkami jest ok? |
|||||
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() słonko nas obudziło i fajnie (bo słońce), i nie fajnie (bo obudziło ).jedziemy dziś do kolejnego szpitala. dlaczego placówki z chirurgią dziecięcą są tak daleko od centrum (a mieszkamy obok dwóch szpitali...)?! 'podróż' środkami komunikacji miejskiej będzie trwać godzinę z jedną przesiadką... heh. czasem myślę, że jednak auto by się przydało...
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję wam za polubienie mojego zdjęcia )
|
|
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Bmma, brawa za cm i wagę małej! Strippi kciuki za wizytę! Nestelle - ja też sobie przypominałam bajki patrząc na rysunek! Okresu nie miałam żadnego - Bogu dzięki! W ogóle za tym nie tęsknię... mam urwanie głowy... co chwilę muszę coś z majstrami ustalać bo TŻ w pracy... Filipek mi się popsuł. Jakaś mendka mu się włączyła. Mógłby nie spać w dzień, a potem w nocy nie może usnąć strasznie się denerwuje i złości... wisi mi na piersi i ciągle jakby głodny... nawet podróże już nie działają na niego usypiająco Myślę, że dla świętego spokoju zgonię to na skok rozwojowy Ale skubany wie, że jak zaczynam się już denerwować- bo marudzi już od godziny i nic nie pomaga - to nagle cisza, uśmiech od ucha do ucha.... (ostatnio TŻ zaśmiał się tak na głos, pociesznie- ale tylko raz :/) i od razu złość mamusi przechodzi ![]() Piękna pogoda więc ucieknę na spacer - ja tylko kurier przywiezie jakieś pierdoły, które zamawiał pan mąż
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
tez mnie to zawsze dziwi... ze tak zmęczony, że nawet spać nie może...
Sorce, jak daleko jest z Alei JPII do Żeromskiego?!
|
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Moin moin
Dziecko spi, mam czas zjesc sniadanie ![]() Strippi kciuki za szczepienie ![]() Nestelle jakie ladne rysunki - talent ![]() Byla polozna, zwazyla malego i dzis mamy rowno 5 kg na wadze Poradzila mi tez bym teraz juz zaczela malego jak zmeczony lulac do snu w lozeczku, zamiast na rekach ![]() Nastepna wizyta dopiero jak bedziemy wprowadzac jedzonko do menu lub jakby cos sie dzialo. Po poludniu ma wyjsc na chwile sloneczko zza chmur, wiec pojdziemy pozniej na spacerek. Przydaloby mi sie jeszcze wyskoczyc na zakupy icos ugotowac, ale szkoda mi budzic maluszka
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-29 o 09:31 |
|
|
|
|
#1079 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez nie miałąm Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za konkursu nas tez Julka na codzien słodyczy nie jje no chyba ze któreś dziecko ma urodziny w przedszkolu i czestuje cukierkiem to jej nie zabraniam bo przykroby jej było jakby dzieci jadły a ona patrzyła Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już polubiłam i ja
|
|
|
#1080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, ostatnimi czasy przeginam ze swoją głupotą ... ![]() tylko od poniedziałku - pomyliłam godz. i zawiozłam dziecko za pózno na rekolekcje(w sumie zadna strata) , pomyliłam formaty rysunku na konkurs (poprawianie) ,krowa gmo z 4 cyckami a wczoraj wieczorem próbowałam usilnie zakropic nos kroplami gdzie atomizer nie działa ..psikam ,psikam by w koncu przeklinac jakie to gówno kupiłam ,tz obok zapala lampke i patrzy a ja sobie wkładam opakowanie z nakrętką do nosa . próbowałam zakropic nos zamknętym atomizerwm tyle razy naduszałam ze jak zdjęłam zamknięcie to mnie zalało dzisiaj dopiero sroda -mój tz mówi ze zaczyna sie mnie bac .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() delikatny ? raczej nie ,po prostu nie przyzwyczajeni jestesmy do pewnej grupy zywnosci .mówi sie ze jakby nasi pra albo pra-pra dziadkowie odżywiali sie tym co teraz ludzie jedzą to od razu by się pochorowali .... za szczepienie ! ,65? mi sie wydaje ze więcej ok ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() po co jedziecie do szpitala? ![]() Cytat:
do tego dzieciaki mi sie wycwaniły i jak u niny w przedszkolu ktos ma urodziny i cukierki rozdaje to nina bierze dla kuby ,a jak u kuby w szkole to kuba bierze dla niny .....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

, ale 3 ??? jak to mozliwe w tak krótkim czasie ? gin to ptwierdził ze to okres ? moze to jakies dziwne krwawienie ?
Po tym też, że poluję na tż. 

nie no nie nie - no chyba ze twoj TZ to sniado-brunetto hinduso-arab - to wtedy by sie zgadzalo 

(mamy sklep 3 piętra pod sobą)

Teraz, jak jest sie mamą to wszystkie nieszczęścia które spotykają maluszki dotykają 100razy bardziej

05.07.2008

Pffff... Chyba Ty