|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() może fantazje nie będą takie zle, dr po 60tce ![]() Cytat:
dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() ---------------- IDZIA, sto lat imieninowo i sto lat urodzinowo, znaczy się 200 lat samych przyjemności w zdrowiu i miłości i pełnym kontem, a na najbliższy czas życzę Ci takiego porodu, jaki mi się dziś śnił: nic nie czułam, tylko zapytałam "to już?" ------- dzien dobry ![]() kciuki za wizyty , gratki za tygodnie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cześć
![]() Narzuciłyście takie tempo, że nie sposób Was nie tylko nadrobić i poodpisywać ale także po prostu nie sposób wszystko przeczytać!! Dziekuję Wszystkim za przywitanie Nie będę już wymieniała każdej z Was bo przywitanie było bardzo liczne ![]() idzia - wszystkiego najlepszego solenizantko!!!
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o tak, tak bedzie
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-29 o 07:50 |
||
|
|
|
#3095 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Hej!
Gratuluję tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty!!! ![]() IDZIA - spełnienia Marzeń ![]() ![]() ![]() Cytat:
Na moją SR chodzi babka, która ma dwie córki, 16 i 17 l I strasznie się cieszą na małego braciszka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Witam z rana!Ja tylko na chwilke bo trzeba dziecko do szkoły wysłać,potem kawka z koleżanka.Poczytałałam przy śniedanku co na spamowałyście od wczoraj i już uciekam.IDZIA-sto lat!Kciuki za wszyskie wizytujące i miłego dnia!
|
#3097 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
halooooo?
Czy ja tu znowu czegoś nie widzę, czy Was nie ma?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3098 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni ![]() Ja dziś jade do fryzjera w końcu bo nie byłam już chyba pół roku, chciałam zapuścić włosy i tak mi rosną, ale czas najwyższy zrobić z tego jakąś fryzurkę a nie tylko w związanych kłakach chodzic![]() Idzia kochana wszystkiego najlepszego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
obyś wygrała.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idzia- wszystkiego naj, naj! Spełnienia marzeń, pociechy z tż i najwspanialszego i najkochańcszego dzidziola pod słońcem! (oczywiście po lekkim porodzie
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle DZIĘKUJĘ wszystkim za życzonka Co do macierzynskiego: Jesli konczy sie umowa o pracę w trakcie macierzyńskiego to macierzynski nalezy sie w calosci. Umowa jest automatycznie przedłuzona. Najlepiej jednak w takim przypadku od razu złożyć wniosek u pracodawcy o roczny macierzynski. Bo teraz jest tak, że macierzynski to te pierwsze pół roku, a potem przechodzi to w rodzicielski. Zatem lepiej od razu złożyć na rok. Kolejna kwestia, ktora poruszala Margosia. Jesli L4 konczy sie, a jest juz termin, a mlode nie chce opuścić brzuszka to na L4 od gina nie ma co liczyć. Wtedy wchodzi sie na macierzynski od dnia terminu. Jesli urodzi sie wczesniej to macierzynski liczy sie od dnia porodu. Ale uwaga Zus, prcaodawcy kombinuja, żeby isć 14 dni przed porodem. Ogólnie można iść i 6 tyg. tylko jesli jest sie na L4 to nie ma takiej potrzeby, bo wtedy tracimy cenne tygodnie. Ja sama byłam wiecznie informowana ze musze 2 tyg wczesniej isc Jak urodzimy to w szpitalu wypisuja taka kartke, że np. poród dn 15 lipca i wtedy macierzynski jest liczony od 15 lipca. U pracodawcy deklarujemy sie na jaki rodzaj chcemy isc (rok, pół?). |
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
farciara
Cytat:
ale mimo wszystko daj Glutkowi wieczną młodość i wypuść go w czerwcu Cytat:
o ile fryzjer nie spartoli
|
||
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie brzuchatki
Ja dzis wizytuje u poloznej, poslucham bicie mojego kochanego serduszka Dzis rowniez bede miala szczepionke z przeciwcialami na ewentualny konflikt serologiczny. W nocy snilo mi sie, ze chwalilam sie zdjeciami mojego synka i widzialam na nich slodkie bobo, mala kuleczke z okraglymi policzkami, no byl po prostu sliczny ![]() Gratuluje wszystkim nowych tygodni i oczywiscie za wizytujace.Lemurku - witaj w naszym gronie ![]() Idzia - Stoooo lat!!! Duzo sczescia dla Ciebie, jak najmniej dolegliwosci ciazowych i lekkiego porodu! ![]() Zycze wszystkim udanego dnia!
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wniosek do pracodawcy to jakiś konkretny? Czy to jakaś forma podania, że zwracam się z prośbą o udzielenie rocznego urlopu macierzyńskiego i co dopisać, że wybieram opcję 80% wynagrodzenia przez rok? |
|
|
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też mam pytanie. Jeśli ja chcę isć na 6 miesięcy, a potem tż chce wziąć rodzicielski to czy mogę zdeklarować że idę na 80% a potem tż na 80% czy z automatu ja będę mieć 100% a tż 60%?
|
#3105 |
|
Konto usunięte
|
IDZIA - wszystkiego najlepszego Kochana !!!
ona8686 - bardzo współczuję Witam się z rana, u nas słonko jakaś nowa energia w nas z TZ-em wstąpiła i nawet jesteśmy po porannym seksiku i zaraz wbijam się do ogródka Cieszę się że Sejm przegłosował zmiany teraz na bank wezmę 80 % przez cały ten okres a TZ planuje wsiąść urlop ojcowski na dwa tygodnie po urodzeniu, ale tak czy siak pewnie będzie pracował ale z domu ja też z czerwca, mam urodzinki w pierwszy dzień lata lemurki_malutkie - witam się i ja z Tobą, kolejną mamą w słusznym wieku skylie - kurcze, mimo wszystko trzymam kciuki za poprawę !! Kciukasy za dzisiejsze wizyty!!! ja po południu jadę do endo, bo coś tam źle wyszło... zobaczymy
|
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Czesc.
IDZIA wszystkiego najlepszego z okazji imienino urodzin ![]() Witam też nowe mamusie Oliath - qrcze mnie też łapy bolą po nocy i paluchy mam jak marchwiane i nic ścisnąć mocniej nie mogę. Na kompie pracuję non stop, na klawiaturze wszystkimi paluchami piszę wiec myślisz że ja też mogę mieć to... No qurcze zapomniałam jak sie to nazywa :banghead: grrr chodzi mi o to co pisalas ze sie od kompa robi w łapy. SKYLIE Tule mocno mam nadzieję, że jednak bedzie ok. Jak TZ sie trzyma?Moj TZ. Juz w Gliwicach wlasnie sie pewnie zaczyna rozmowa ![]() A puszczacie brzuszkom muzyke? Ja Antosiowi dziś od rana Roba Costlowa puszczam. To taki współczesny kompozytor i pianista jest na youtube. Słucham go od tylu lat i mi się nie znudziły jego kawałki. Są takie uspokajające i pozytywne ![]() Coś miałam napisać jeszcze ale zapomniałam I jak ja mam zdac ten egzamin za 2 tygodnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- idziemy na pół roku i chcemy przedluzyc i wtedy 14 dni przed zakonczeniem pierwszego pol roku skladamy wniosek, - mamy roczny, a jednak chcemy wrocic po pol roku, obowiazuje 14 dni, - chcemy zejsc z macierzynskiego i przekazac tacie reszte (bo kobieta musi byc 14 tygodni na macierzynskim, a potem mozna sie dzielic) skladamy i u mamy i u taty w pracy 14 dni wczesniej, Ja jescze dowiem sie co i jak u ksiegowej i dam wam znac dokladnie. Wiem tylko ze trzeba koniecznie pilnowac zeby we wniosku bylo napisane ze od dnia porodu, bo jesli wczesniej to tracimy. Poprzednie przepisy byly takie, że to szpital wystawial ze od dnia porodu jest macierzynski i automatycznie sie wchodzilo. A ze teraz namotane jest, bo mozna i pol roku i rok to mysle ze jest jakis czas na okreslenie sie. Bo macierzynskiego nie placa od razu tylko tez czeka sie miesiac jak na L4 wiec trzeba wczesniej sie okreslic, ale nie 14 dni, bo mozesz urodzic i za 4, i co wtedy. skylie nie jestem tego pewna, ale jesli zdeklarujesz sie na 80% i potem przekażesz dla tż-ta to zarowno ty jak i on bedziecie mieli po 80%. To jest coś takiego ze jesli on lepiej zarabia, to lepiej sie tak oplac, bo jego 80% bedzie wiecej niż twoje. A i nie zapomnijcie, że kazdemu tacie przysługuje dwa tygodnie tacierzynskiego, niezaleznego od naszego macierzynskiego. Można go wykorzystac do 1 roku dziecka. Ale uwaga tez obowiazuje czas 14 dni. Czyli bezpiecznie jest złozyć wniosek max 1 miesiac i tydzien przed ukonczeniem roku przez dziecko.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-29 o 09:12 |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
)jak któraś ma fb to wrzucam: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater z profilu gazety prawnej ![]() A i właściwie to chętnie się przyłączę do grupy na fb już miałam wcześniej się kiedyś zgłosić, ale ciągle zapominałam...
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuszki
Na początku z nadrabiania: IDZIA- SPEŁNIENIA MARZEŃ, RÓŻOWEGO SŁODKIEGO MALUSZKA, LEKKIEGO PORODU I CZEGO SOBIE TYLKO WYMARZYSZ JAKO KOBIETA ![]() - skylie: To w dalszym ciągu trzymam bardzo mocno kciuki za Twojego Tżta Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku!- Kejt: ładnie to zaczyna wyglądać, no no ! ![]() - Ghia: kciuki, żeby Antek się namyślił i się jednak odwrócił, a jak nie to wiesz już kiedy będziesz go tulić w swoich ramionach, super! ![]() - Samantha: dobrze, że się odezwałaś! Trzymam kciuki żeby wszelkie dolegliwości poprzechodziły i wpadaj do nas częściej! Ja wczoraj miałam wieczorem doła.. jak ktoś nie lubi użalania się nad sobą to proszę nie czytać ![]() Otóż mój Tż od paru tygodni jest jakby nieobecny, przychodzi z pracy i od razu na laptopie. Kiedyś oglądał ze mną seriale, rozmawiał, a teraz NIC. Raz na pół godziny zagada "Co tam Kula", a jak mu odpowiadam to przyjmuje to do wiadomości i wraca w swój wirtualny świat. Nie przytula mnie, nie ma żadnych zachowań, które świadczyć by mogły, że po prostu jesteśmy razem tak ja to odbieram..Od paru dni codziennie wieczorem ryczałam pod prysznicem, a on potem myslał, ze mam czerwone oczy od alergii bo juz nie mogłam. Siedzę sama w domu od paru msc, nie mam do kogo przysłowiowej gęby otworzyć, czuję się do tego nieatrakcyjnie co tylko wspomaga cały ten stan. Moje dwie przyjaciółki lecą na weekend na Kretę, a ja siedzę w domu i znowu gapię się w ścianę. Mam ogromny kryzys i bałam się tego idąc na zwolnienie lekarskie, że przez to, że nie będę mieć normalnego trybu życia to tak się to skonczy. W końcu wzięłam i się wczoraj rozryczałam przy nim, że czuję się niewidzialna, że mnie nie zauważa, że wyjście do sklepu stało się dla mnie wielkim wydarzeniem.. ten się na to tylko uśmiechnął i nic nie powiedział. Poszłam do drugiego pokoju się położyć i popłakać i tak zasnęłam. Potem poczułam, że jak przyszedł do łóżka to mnie przytulił.. ale cholera ja już nie mogę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idzia sto latek kochana z okazji imienin i urodzin, szybkiego porodu, zdrowego dzieciatka, pociechy z meza i czego sobie zamarzysz skylie jak TZ sie trzyma? A ja z rana zawiozlam Marys do zlobka, zdazylam przed wyjsciem wstawic pranie bo zrobila sie pogoda. Skoczylam na zakupy i wrocilam i wywiesilam pranko. Drugie wstawilam i skonczylam wlasnie sniadanko jesc ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- do grupy na fb to i ja sie chetnie przylacze jesli moge
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie podoba sie ta opcja 2 tygodnie tata, mama i dzidzia razem. Jesli w miare bedziemy finansowo stali to planujemy w przyszlym roku na przelomie czerwca lipca wykorzystac go i pojechac tylo we trójkę gdzies (Morze albo gdzies blizej zalezy jak dzidzia bedzie znosila jazde samochodem). Dziękuję za kolejne życzonka, poród będzie lekki, bo skoro tyle osób tak mi zyczy to musi taki być A i zapomniałam Wam napisać, ze znajoma urodziła synka w poniedziałek, zanim poczuła bóle, poszła sie wykapac, wydepilowa i zajechała do spzitala miała już 8 cm rozwarcia i za 45 min byl juz mały I najlepsze ... powiedziała mi, że atak nerek gorzej ją bolał jak poród
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-29 o 09:31 |
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A im szybciej się z Bezikiem zapoznacie, tym prędzej wrócisz do formy, zaczniesz wychodzić do ludzie, ciągle będzie się coś dziać..będziesz się czuła potrzebna i kochana... No uśmiechnij się
|
|
|
|
|
#3115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zamierzam sie wybrac, za jakies kilka miesiecy ![]() Cytat:
za wizyte[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41050625] Witam się z rana, u nas słonko jakaś nowa energia w nas z TZ-em wstąpiła i nawet jesteśmy po porannym seksiku i zaraz wbijam się do ogródka Cieszę się że Sejm przegłosował zmiany teraz na bank wezmę 80 % przez cały ten okres a TZ planuje wsiąść urlop ojcowski na dwa tygodnie po urodzeniu, ale tak czy siak pewnie będzie pracował ale z domu [/QUOTE] seksiku zazdroszcze ogródka też ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Ona w ogole jest dziwna, haha, bo jej facet mowi ze ona po sn lepiej chodzi jak kobitka z jej sali po cc. Ciezko sie siedzi, ale ze normalnie siada, tylko powoli. A z chodzeniem nie ma wcale problemu. Ale ona jak mowie jakas dziwna jest bo nie nacinali jej, lekko pekla, ale to wlasciwie naderwala sie, bo ma tylko dwa szwy
Nawet polozne mowia ze takiej aparatki to dawno nie mialy. Jej facet byl przy porodzie i ona miedzy skurczami kawaly opowiadalaPodobno bardzo kolo niej chodzili, i polozne i lekarz, ale ona ma taki kontakt z ludzmi, ze mnie to w sumie nie dziwi. Własnie przysłali mi bon 20zł do Orsay : Mama moja jest szczupla, wiec wezme cos takiego zeby mogla jakby co nosic.
|
|
|
|
#3118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
porozmawiaj z TZ jeszcze raz, na spokojnie, ale nie mów od razu co ci leży na sercu tylko spytaj się go dlaczego nie spędza z Tobą czasu? jaka jest tego przyczyna,? że tego potrzebujesz, że czujesz się samotna itp. a sama może zacznij wychodzić z domu gdzieś na krótkie spacerki do parku.. albo do muzeum na wystawy... albo zacznij coś w domu malować albo czytać tak żeby zabić czas..nie zaczynaj się teraz wkręcać w samotność bo potem może być różnie jak Bezik pojawi się na świecie... ogrom spraw na głowie się zwiększ,y ale TZ nadal nie będzie bo będzie pracował więc teraz musicie porozmawiać i ustalić takie kwestie.. |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które już są mamusiami: czy to nie jest trochę tak, że jak rodzi się maluszek, to kobieta zmienia się..tzn. że nie wymaga już tyle czułości od swojego Tżta, bo wystarcza jej więź z dzieckiem? Nie że Tż staje się zbędny..ale w sensie, że kobieta mniej odczuwa jakieś niedociągnięcia w związku, bo jest bardziej skupiona na rodzicielstwie? Czy to raczej tak nie działa..? Może wręcz przeciwnie?
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Idzia kochana, życzę dużo siły, samych pięknych dni z TŻ i maleństwem, spełnienia wszystkich marzeń i ogólnie wszystkiego najpiękniejszego Cytat:
Przyjmiemy, tylko nie znikaj![]() Cytat:
A z tym L4 to, co lekarz to inaczej mówi... Cytat:
A ty powiedz szczerze wszystko TŻ, oni nie widzą takich rzeczy. Większości się wydaje, że kobieta jest stworzona do prowadzenia domu i nic więcej jej do szczęścia nie jest potrzebne. Myślę jednak, że jak mu powiesz, to zrozumie i będzie większym wsparciem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

:pi wo:
No ale ja czuje się młodo, może nie na 18, ale tak na 22 jak najbardziej.

, gratki za tygodnie
NAWET NA KOLOROWO 

A tak to w ciągu dnia jakoś aż tak tego nie odczuwam, chociaż dyskomfort jest, np. jak sie wezmie szklanke do ręki. Jedyne pocieszenie, że po ciąży podobnież to znika.

mam nadzieję, że jednak bedzie ok. Jak TZ sie trzyma?
12.06.2010