Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 08:15   #2371
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ale jakąś umowę przedwstępną i protokół odbioru będziecie mieli??

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

taaaak umowę przedwstępną już mamy i protokół też będzie
jak już zbiorę wszystkie fv, to gdzie mam się z nimi udać?

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wrocilysmy do domu. Yae cuduje na macie... Zdjecia zrobione w 5minutowym odstepie.Załącznik 5267389
Załącznik 5267390

aaaa am in love
Stary 2013-05-29, 08:20   #2372
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Hej a młoda to czasem już nie powinna wrócić z tymi Rumunami? Bo coś jej długo nie ma, pewnie nas wyrolowała i cały transport zatrzymała dla siebie

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Aniutek pojadł i znowu usnął więc idę też, liczę że chociaż do 10 bo się jeszcze nie bardzo wyspałam. Dobranoc
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:22   #2373
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy Waszym dzieciakom poodpadały już strupki po szczepieniu na gruźlicę czyli tym pierwszym po urodzeniu?
nam jeszcze nie...
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko, ja byłam tydzień na Dukanie z TŻem i potem mój organizm był w opłakanym stanie, nigdy więcej. Piątego dnia nie mogłam do końca otworzyć oczu, taka byłam wymęczona brakiem normalnego jedzenia. Cały dzień się snułam, jak zombie, choć się wyspałam. 6 dnia TŻ miał to samo i wtedy stwierdziliśmy, że mamy gdzieś tę dietę i poszliśmy na pizzę. Schudliśmy sporo, oboje, ja ze 2kg, a TŻ chyba 4 - w 6 dni, ale to wróciło zaraz po skończeniu diety. Potem się kiepsko czułam jeszcze przez kilka tygodni, miałam jakieś ataki zmęczenia, osłabiona byłam i takie tam... Nigdy więcej czegoś takiego.
też kiedyś byłam na dukanie i nigdy więcej takich diet :/
dobrze, że nerek sobie nie rozwaliłam...
Cytat:
Drugi waz, koniec spaceru
o mój Boziuchno
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
takie mikro-Rumunki do sprzatania

ale fajne zestawienie... no i roznica widoczna golym okiem

jak minela nocka?
mikro-Rumunki
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie.
Jak wiecie w dzien jestem kp, a na wieczor daje mm (strasznie mi histeryzowal przy cycu, dziki wrzask odchodzil, wiec dawalam butle i tak sie nauczyl, nie ruszy cyca wieczorem i juz).
Moj Kubus ma skonczone 3 miesiace. Zgodnie z tym, co jest napisane na opakowaniu mm w 4 miesiacu powinien zjadac 150ml.
Problem w tym, ze od kilku dni to dla niego za malo...
Kiedys zjadal 150ml, potem dawalam smoczka, bo lubi sobie ciumkac i zasypial.
A od kilku dni nie ma szans. Wierci sie, kreci, odbijam go, klade, a on dalej nie chce spac, smoczek nie pomaga. Jak zrobie mu wiecej mleka to zje i zasypia.
Wczoraj zjadl 195ml, czyli o 45ml za duzo...
Myslicie, ze taka jedna gigantyczna porcja mu nie zaszkodzi...?
myślę tak jak nomen że to są ilości dla dzieci karmionych tylko mm.
Odnośnie wartości Twojego mleczka to popatrz jakie ono musi być pożywne i ile go musisz mieć skoro Mały zjada z butli nawet 195 ml a Ty go karmisz mm tylko raz, inne karmienia są piersią.
Cytat:
A Ty dlaczego dajesz mm wieczorem?

Pogrubione - tak samo pomyslalam, dlatego jednak robie mu wiecej żarelka, a TZ ma jakies obiekcje.
Poza tym takie wcinanie mm ponad norme to dla mnie kolejny argument, ze moje kp jest malo warte, ale nic nie mowie, bo mnie zaraz ochrzanicie

Ja zauwazylam, ze mojemu zwiekszaja sie potrzeby wieczorem. W dzien je co 2,5-3h, ale od ok 17 juz co 1h... Karmie go tuz przed kapiela ok 19:30, a on po kapieli juz na przewijaku mi cuduje i wygina sie, po czym opycha te wielka butle i idzie w kime.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Tylko kto mi je zrobi...? Chyba jakis rumun...
u nas tak samo
Cytat:
Wrocilysmy do domu. Yae cuduje na macie... Zdjecia zrobione w 5minutowym odstepie.Załącznik 5267389
Załącznik 5267390
łaaał
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja się tylko przywitam teraz Wybaczcie ale nadrobię później bo...na ciuchy się zbieram
cześć jestem Illusion, jestem lumpeksoholiczką

SILVER kciuki za mamę

nadrobiłam Was ale było ciężko. My dziś mamy szczepienie także proszę o kciuki
wczoraj za wczasu pochwaliłam Kubę, już nie będę go chwalić bo potem obrasta w piórka i daje w d..pę. W dzień nie spał w ogóle, jakieś drzemki po 10 min, w nocy spał strasznie niespokojnie, budził się z płaczem. I trzeba było go albo zapchać smoczkiem albo cyckiem nic innego nie wchodziło w grę. Tż dziś w domu, pojechał po coś na śniadanie, bo pustki w lodówce

aaa i dostałam coś ala @

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-05-29 o 08:24
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:23   #2374
ezzo
Zadomowienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Zawsze tam u Was tyle węży czy to teraz przez ta wilgotność tak powychodzilo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:23   #2375
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hej a młoda to czasem już nie powinna wrócić z tymi Rumunami? Bo coś jej długo nie ma, pewnie nas wyrolowała i cały transport zatrzymała dla siebie

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Aniutek pojadł i znowu usnął więc idę też, liczę że chociaż do 10 bo się jeszcze nie bardzo wyspałam. Dobranoc
Kija nawet tak nie mów, ja czekam na swojego metro - Rumuna
Stary 2013-05-29, 08:34   #2376
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No wiesz ja to powiedziałam z lekkim sarkazmem , ja też nie będę mojego dziecka prowadzić do Maca ani jej żywić fast foodami.
Maca podałam ze względu bardziej na happy meal ,i to ze w srodku jest zabawka.
Aczkolwiek uważam że jak będzie trochę starsza i będzie chciała coś takiego zjeść to jej dam,aczkolwiek tak jak mówisz wolę pokazać jej zdrowszą alternatywę.

własnie to ze w happy meal jest dla mnie najwieksza glupota w tym wypadku, bo dziecko ma tak naprawde gdzies to jedzenie, ale jest nauczone bo w koncu w nagrode dostaje zabawke

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że przyjelas jego pomoc i kazalas mu przyjść na górę ?

tak, bo ja szlam sie kapac a raczej polezec w wannie
Stary 2013-05-29, 08:34   #2377
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Zawsze tam u Was tyle węży czy to teraz przez ta wilgotność tak powychodzilo?

Mieszkam na wsi, wsrod pol, to pewnie dlatego ich tyle. Pola w koncu wszystkie woda zalane i ryz posadzony. To i weze wylazly, bo na polach pelno zab
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:35   #2378
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
meneq- u nas najpopularniejsze sa laciate z Wawela,kazda ma jeszcze jakis tekscik na papierku od spodu. TZ kupil mi ich ostatnio na imieniny 1,2 kg i wpierniczylam wszystkie... Juz chcialam pisac,ze nie wiem jaka to kujawska,ale wiem! Byly w sklepiku pod moim blokiem,ale juz nie ma Sa przepyszne,smielismy sie z TZ, ze opakowanie jak z PRL-u,ale sa naprawde mniam

Dziewczyny,noe zabierajcie sie za te wszystkie pozal sie boze dietki... dukany,kopenhaskie i wszelkie inne gowna, szkoda czasu i zdrowia. I zadne w stytu: 1200,1400 kcal tez nie to dla naszego organizmu za malo. Ja np jak teraz chce zadbac o sylwetke( tylko,ze ja hmm luboe byc przezarta i lubie syfiaste jedzenie,to moj problem) No to obliczam zqpotrzebowanie organizmu,uwgledniajac przy tym,ze jestem kp. Ucinam z tego jakies 10-15%,czyli zaledwie ok 200-300 kcal. Reszte deficytu mam zamiar osiagnac z cwiczen. Nastepnie z tego zapotrzebowania wyliczam rozklad na bialka,tluszcze i wegle( bo one wszystkie potrzebne sa do prawidlowego funkcjonowania org!) I staram sie mniej wiecej ustalic jadlospis,nie licze co do kcal,czy do gramu,nie cierpie teraz na nadmiar wolnego czasu:p no i starac sie nie jesc smieci, ale jak sie cos trafi,to trudno,jestesmy tylko ludzmi To 5:2 Blogerko to na pewno tez niezly syf,poczytam zaraz. Zreszta z Twoim cialem- marzeniem to wiesz...ahh Co Wam da ze w krotkim czasie na takiej diecie zrzucicie 2,3, moze i 5 kg. Metabolizm zaraz.zwolni,bedzie spalal mniej kcal i co wiecej zacznie chomikowac tluszcz na ciezkie czasy. My po takiej diecie cud natomiast mamy malo energii,wygladamy na zmeczone,a pewnie i jestesmy wkur.wione bo w koncu Polak glodny,to zly Poza tym kosci obleczone skora ne sa fajne przeciez Ot taki maly esej

wiesz, ja tylko tak z czystej ciekawosci zapytalam.
ostatnio mialam chwile czasu na autobus i kupilam sobie jakiegos joy'a i tam pisali o tej super diecie a wczesniej mi sie na FB gdzies rzucilo w oczy we wpisach.
aha, ona niby nie daje efektu jo-jo
Stary 2013-05-29, 08:36   #2379
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ehh...dziś się dowiedziałam że moja mama będzie miała operację. Ma mięśniaki które szybko rosną
Na skierowaniu miała napisane Pilne, więc termin do szpitala ma na 27 sierpnia.....jakby nie pisało że pilne to pewnie rok by czekała.... ehh martwię się...
bedzie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
takie własne własne
czekamy, aż developer skończy budowę.. odbiory mają być pod koniec listopada..i chcemy wziąć dwie ekipy, żeby wykończyć szybko i zamieszkać tam już na święta.
mieszkanko jest na trzecim(ostatnim) piętrze (na szczęście z windą!!!).. 80m2 - 4 pokoje
to piekne, doczytałam, ze tam gdzie chciałas

Cytat:
Czy Waszym dzieciakom poodpadały już strupki po szczepieniu na gruźlicę czyli tym pierwszym po urodzeniu?
mój nie ma zadnego strupka aniw ogóle nic w tym miesjcu

Cytat:
Dzień dobry!
Jak ja nienawidzę tych pie.rzonych szelek! Dziecko się męczy,ja razem z Nia,nie śpi w nocy,nie ma tyle umiejętności co dzieci w jej wieku.
Ja chce zdrowe bioderka!
Obiecuje że spale je ostentacyjnie jak Już lekarz pozwoli je zdjąć!

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Meneq ja kocham ciągnące krowki!

Nie męczą Was te ciągle przeprowadzki? Musicie tak się przeprowadzać?

krówki...... niedobroty!
a Bleneczke prosze ucałowac od cioci i Bartunia
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja się tylko przywitam teraz Wybaczcie ale nadrobię później bo...na ciuchy się zbieram
Illusion, Ciebie powinny babki na zaplecze od arzu zapraszac bo im tak obroty nabijasz

Cytat:

Ty mi nawet nie mów, bo sie zbierzemy i dostanie karne baciki, a wtedy to przez miesiac nie usiądzie, juz nie wspomnę o tzcie- uzywania zadnego nie bedzie miał

LENOVA- chcialabym miec taką chcice

CAŁA- poprawiło sie dzis Julaskowi?

SZAJA- ja o odstawieniu słodyczy, a ty mi ty dywersje robisz? język mi do tylka uciekł
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:37   #2380
blogerka
Wtajemniczenie

tak poza tym, to dzien dobry u nas tak jak przypuszczalam noc srednia, a a raczej juzp oranek bo od 5 mlody marudny

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Mam do Was pytanie.
Jak wiecie w dzien jestem kp, a na wieczor daje mm (strasznie mi histeryzowal przy cycu, dziki wrzask odchodzil, wiec dawalam butle i tak sie nauczyl, nie ruszy cyca wieczorem i juz).
Moj Kubus ma skonczone 3 miesiace. Zgodnie z tym, co jest napisane na opakowaniu mm w 4 miesiacu powinien zjadac 150ml.
A od kilku dni nie ma szans. Wierci sie, kreci, odbijam go, klade, a on dalej nie chce spac, smoczek nie pomaga. Jak zrobie mu wiecej mleka to zje i zasypia.
ja bym dalwala te 195 skoro tyle potrzebuje i na tyle ma ochote
Stary 2013-05-29, 08:38   #2381
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, ale ten zwrot nie ma nic wspólnego z tym czy masz zatrudnienie czy nie. Mieszkanie będzie na was oboje?? To bierz faktury za materiały na siebie. I tak jak pisałam, jak złożycie jeszcze w tym roku, to przez kolejne 4 lata będziecie mogli jeszcze skorzystać. My przy wykańczaniu 68m2 dostaliśmy prawie 4tys zwrotu.
Droga Fewciu za jakie materiały można sobie odliczać? i jakbyś miała chwile to napisz mi proszę jak to wyglada, bo ja ciemna masa w te papierkowe klocki jestem.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 08:40   #2382
sylwietta1988
Zakorzenienie

do oballowej galerii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jest oball jest szał.jpg (35,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-05-29, 08:41   #2383
sylwietta1988
Zakorzenienie

MENEQ- mała jest genialna
Stary 2013-05-29, 08:53   #2384
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Laseczki, pytanie do Was - znacie się na gotowaniu na parze? Jeśli tak, to co polecacie? Chcę kupić (chyba) taki garnek do mikrofali, może któraś miała?
:
Nie znam tego. Ale wkładka do garnka zwykłego też daje radę
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Chciałam dziś porównać, jak ten mój Misio rośnie i takie coś wam pokażę Jak mamy dziecko na codzień to tak nie widać, ale jak się porówna to szok. 1 zdjęcie z 25lutego, drugie zrobione dziś.
Ojej suuuuper! Reczywiście się tego nie widzi w ogóle na codzień
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41046236]Dziewczyny... własnie zjadłam kawał szarlotki sypanej na gorąco z lodami waniliowo-nugatowymi - niebo w gębie [/QUOTE]
Kobieto, zlituj się, ja od 2 dni słodyczy nie jem
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny u nas nie ciekawie po tej zasranej szczepionce
jeszcze nigdy Julka sie tak nie zachowywała.. jezusie drogi, daj siłe... ;(
tak mi jej szkoda... czemu to dziadostwo tak działa na maluszki

zasneła na chwile, mam nadzieje ze pospi chociaz z godzinke, bo juz taka jest umeczona, że o Boże...

płacze razem z nią a tż ją nosi... ehhhh
Zauważyłam, że im późniejsze szczepienia to dzieci gorzej znoszą...
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam sie w nowej czesci ... jutro postaram sie nadrobic chociaz ostatnie 10 stron ... boje sie laparoskopii ... jutro a raczej dzis ide na badania i po skierowanie do szpitala
Będziemy z Tobą!
Cytat:
Hej hej

Tak, jak przypuszczalam - wczorajsza noc piekna (2 pobudki), a dzis co 1,5h...
Plecy mnie coraz bardziej bola, od 2 dni chodze zgarbiona jak babcia z laska, nie moge sie wyprostowac, a jest coraz gorzej :/ Nie ma szans, ze choc przez chwile ponosze malego Tylko na przewijak, do lozeczka, do bujaka i nie daje rade utrzymac go dluzej na rekach...
Padam!

A jeszcze tesciowa przyjdzie przed 9, bo bedzie w poblizu na badaniach...
I po co ta teściowa?
Cytat:
Rany, uważajcie na siebie!
Cytat:
Mam do Was pytanie.
Moja powinna jeść 150 ale daje jej co 3 jedzenie 180 ml bo to żarłok też. No i co 3h-nie ma mowy o dłuższej przerwie....
Cytat:
Załącznik 5267390
Super ma tą matę. Jakbym kupowała to chciałabym taką właśnie.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
do oballowej galerii
Jak mach ciotkom!

Wczoraj się w ogóle nie widziałam z TŻtem-wrócił o 1 z pracy, dziś tylko buziaka dał i dalej do roboty... Mam z nim trochę do pogadania bo nie podoba mi się co jest między nami ostatnio Jak to mówi Ferdek Kiepski: Tak być nie będzie

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-29 o 08:55
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:03   #2385
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie znam tego. Ale wkładka do garnka zwykłego też daje radę

Ojej suuuuper! Reczywiście się tego nie widzi w ogóle na codzień

Kobieto, zlituj się, ja od 2 dni słodyczy nie jem

Zauważyłam, że im późniejsze szczepienia to dzieci gorzej znoszą...

Będziemy z Tobą!

I po co ta teściowa?

Rany, uważajcie na siebie!

Moja powinna jeść 150 ale daje jej co 3 jedzenie 180 ml bo to żarłok też. No i co 3h-nie ma mowy o dłuższej przerwie....

Super ma tą matę. Jakbym kupowała to chciałabym taką właśnie.

Jak mach ciotkom!

Wczoraj się w ogóle nie widziałam z TŻtem-wrócił o 1 z pracy, dziś tylko buziaka dał i dalej do roboty... Mam z nim trochę do pogadania bo nie podoba mi się co jest między nami ostatnio Jak to mówi Ferdek Kiepski: Tak być nie będzie
Mata jest firmy Sassy. Tylko dzdzownica nad glowa jest Tinylove.
Dzieki, bedziemy uwazac.
Dlatego wlasnie idziemy w bezpieczniejsze rejony na spacer.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:09   #2386
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
taaaak umowę przedwstępną już mamy i protokół też będzie
jak już zbiorę wszystkie fv, to gdzie mam się z nimi udać?
Więc kserujesz wszystkie faktury, wypełniasz druk VZM-1 i załącznik VZM-1C, dołączasz ksero umowy i protokołu i zanosisz do Urzędu Skarbowego. Jeśli będziesz miała problem z wypełnieniem, służę pomocą
Tylko tak jak mówię, ustawa wygasa z końcem roku i planują (myśę, że wprowadzą), że osoby które złożą w tym roku jeszcze, będą mogły skorzystać jeszcze przez cztery lata z 5-letniego limitu. Myślę, że warto. Można dostać 65,55% zwrotu poniesionych wydatków na VAT. Piechotą nie chodzą pieniądze

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nadrobiłam Was ale było ciężko. My dziś mamy szczepienie także proszę o kciuki
wczoraj za wczasu pochwaliłam Kubę, już nie będę go chwalić bo potem obrasta w piórka i daje w d..pę. W dzień nie spał w ogóle, jakieś drzemki po 10 min, w nocy spał strasznie niespokojnie, budził się z płaczem. I trzeba było go albo zapchać smoczkiem albo cyckiem nic innego nie wchodziło w grę. Tż dziś w domu, pojechał po coś na śniadanie, bo pustki w lodówce

aaa i dostałam coś ala @
trzymam mocno kciuki za Kubusia

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Droga Fewciu za jakie materiały można sobie odliczać? i jakbyś miała chwile to napisz mi proszę jak to wyglada, bo ja ciemna masa w te papierkowe klocki jestem.
jak wyżej Djerbie odpisałam. A co do materiałów jest ich mnóstwo! Z tych ważniejszych: gipsy, glazura, terakota, panele podłogowe, kleje do glazury, tapety, wanny, umywalki, wc, prysznice, fugi, wszelkie trójniki, zwężki, syfony, baterie umywalkowe, listwy podłogowe, piece, zawory, grzejniki, okna (bez usługi wykonania, sam towar), futryny, drzwi wewnętrzne. Jak będziesz chciała o coś konkretnego zapytać to służę pomocą, bo ciężko tak wszystko wymienić.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:19   #2387
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Byłam dziś z rana w biedronie i dorwałam karton pieluch 3

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
odcieli nam neta bo prac odlaczyli
ale dzieki temu spedzilismy z TZ i malym wspolny wieczor, wprawdze przed tv ale przynajmniej razem a nie kazdy osobno
tak wiec nie ma tego zlego ..
Aha, bo już się zaczęłam martwić co się z Tobą dzieje

Caławdeszczu tulę mocno Juleńkę

U mnie dziś nocka w miarę. Domcia zasnęła o 20, obudziła się już o 22, a potem o 3 i spała do 7

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:25   #2388
BlackSanctum
Zakorzenienie

Chyba kupię dzisiaj taką wkładkę... Orientujecie się, w jakim sklepie stacjonarnym można takie coś kupić? Bo nie chce mi się czekać, aż przyjdzie z Allegro...

Siedzę sobie, słucham Pet Shop Boys (), ładna pogoda u nas, smród wyspany...

Coś chciałam napisać... A, Nomen, nie zgodzę się, ja byłam na 1000kcal 3 lata temu i dzięki temu wyglądam teraz tak, jak wyglądam. Bo byłam nieco większa (+8kg do aktualnej wagi, czyli ważyłam 68kg) - w tych 1000 kcal było dużo witamin, składników odżywczych i zrzuciłam 8kg w 2 miesiące. Do tego brzuszki codziennie robiłam. Nie osłabłam po tej diecie, ani nic. Chwalę sobie. Efektu jojo też nie było nigdy.

Wiadomo, że każdy organizm inny i ogólnie nie jest to dieta dla każdego, ale dla mnie była wybawieniem i do teraz, jak mam ochotę nieco zrzucić, to ją stosuję. U mnie się zawsze sprawdza.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:25   #2389
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Little, to po co pisać, skoro "i tak nie zrozumiecie"? Ja pamiętam, jak pisałaś o tej huśtawce.

Skalpel zrobiłam i się nawet nie namęczyłam za bardzo.

Do jutra trwa promocja w Rossie, mam nadzieję, że się jeszcze załapię na coś.
A powiedźcie mi lakiery też są -40%, czy nie w końcu?

Cytat:
Slyszalyscie, ze przeglosowali w koncu ustawe o naszym macierzynskim?
Oglądałam w faktach, aż nie mogłam uwierzyć,że jednogłośnie

Cytat:
tak, ale jest to miejsce czerwone i jeszcze długo ma takie być (do 2 roku życia chyba) jeżeli zniknie to do lekarza, bo tzn że zanikła odporność

Cytat:
słyszałyście o diecie 5:2?
chyba modna ostatnio, nie dziwne skoro mozna wpietdalac 5 dni co sie chce, a tylko dwa dni stosowac rygorystyczna diete
czytam i to co pisza wydaje sie miec sens ale jakos tak glupia mi sie wydaje taka terapia szokowa dla organizmu.
Pamietam jak swojego czasu furore robil Dukan, ale to juz w ogole dziwne bylo zeby same bialka jesc.
Sama sprobowala nie wiem po jaka cholere, wytzrymalam caly dien na serkach wiejskich i jajkach a o 23 pojechalam z tz na pizze i zjadlam sama cala
Mój ojciec był na Dukanie. NIe tydzień tylko ponad miesiąc. Schudł szybko, ale w porę oprzytomniał na szczęśćie, bo zaczynał się kiepsko czuć. Teraz rower, siłownia. No i np. nie je chleba, masła, smażonego itp. Tzn jak ktoś patrzy

Cytat:
o jacież pierdzielę uważajcie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
do oballowej galerii
jest szał

Hehe a co do zabawek ja wydałam ostatnio 7zł i Młody ma 3 zabawusie frajdusie:
dużą piłkę z kolcami
mała z kolcami, co świeci po uderzeniu
i wiatraczek
I szał jest

ale i tak jego ulubioną zabawką jest to:
http://allegro.pl/jollybaby-zabawka-...137637437.html
fajna, piszczy, dzwoni, dźwięk sprężynki ma, gryzaczka i... ogon

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:29   #2390
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, ofkors, że są - wszystko, co się znajduje w szafach z kolorówką, czyli nawet jakieś tam zmywacze z Bourjois np i inne duperele.
Stary 2013-05-29, 09:30   #2391
hope01
Zakorzenienie

A co do Pedicetamolu - Młodego jak bardzo dziąsła męczyły to lekarz zalecił, bo to też przeciwzapalne jest, no i wczoraj szału na wieczór dostał i żarł ręce i wrzeszczał, mimo smarowania. to mu dałam w końcu kropelki, to jak tylko w buzi poczuł to oczy zamknął, ręce rozłożył i kimono...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Hope, ofkors, że są - wszystko, co się znajduje w szafach z kolorówką, czyli nawet jakieś tam zmywacze z Bourjois np i inne duperele.
oż w mordę,po następnej butli chusta i kierunek rossman

Stary 2013-05-29, 09:32   #2392
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Więc kserujesz wszystkie faktury, wypełniasz druk VZM-1 i załącznik VZM-1C, dołączasz ksero umowy i protokołu i zanosisz do Urzędu Skarbowego. Jeśli będziesz miała problem z wypełnieniem, służę pomocą
Tylko tak jak mówię, ustawa wygasa z końcem roku i planują (myśę, że wprowadzą), że osoby które złożą w tym roku jeszcze, będą mogły skorzystać jeszcze przez cztery lata z 5-letniego limitu. Myślę, że warto. Można dostać 65,55% zwrotu poniesionych wydatków na VAT. Piechotą nie chodzą pieniądze
.
Kurcze;/ My nigdy faktur nie bierzemy, a trochę robimy w tym domu...

Ściągam pomysł na porównanie Tydzień i 12 tygodni
Nie wiem dlaczego wrzuca się takie poziome...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiza.jpg (124,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130509_141020.jpg (98,6 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:33
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:32   #2393
BlackSanctum
Zakorzenienie

No właśnie ja też planuję się dzisiaj przejechać, tylko mam problem, bo mój ojciec sobie już pojechał do miasta, jak spałyśmy, a miał mnie podwieźć... Nie wiem, jak tam teraz dojechać... Czy czekać na niego, aż wróci i żeby wtedy mnie zawiózł, czy jak... Autobusami to tak niezbyt mi się widzi podróżowanie z małą... No bo jak? U nas jeżdżą takie małe busy (Sprintery), jak ja tam wózek wstawię? Owszem, jest składany i wczepia się w niego fotelik, więc teoretycznie bezpieczna jazda, ale... no nie wiem...
Stary 2013-05-29, 09:36   #2394
hope01
Zakorzenienie

ale rosną dziecie!

Cytat:
No właśnie ja też planuję się dzisiaj przejechać, tylko mam problem, bo mój ojciec sobie już pojechał do miasta, jak spałyśmy, a miał mnie podwieźć... Nie wiem, jak tam teraz dojechać... Czy czekać na niego, aż wróci i żeby wtedy mnie zawiózł, czy jak... Autobusami to tak niezbyt mi się widzi podróżowanie z małą... No bo jak? U nas jeżdżą takie małe busy (Sprintery), jak ja tam wózek wstawię? Owszem, jest składany i wczepia się w niego fotelik, więc teoretycznie bezpieczna jazda, ale... no nie wiem...
uu, ale ja w sumie też jeszcze nie jechałam z Małym. MIałam w przyszłym tygodniu jechać z nim na szczepienie, ale sie zwyczajnie boję, bo jak mohery się wciskają do autobanu, to nie patrzą że dziecko czy coś, tylko dawaj żeby miejsce dorwać a po drodze ludzi stratować.

A propo lakierów, powiesz coś na temat ich przechowywania po otwarciu?

Stary 2013-05-29, 09:40   #2395
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba kupię dzisiaj taką wkładkę... Orientujecie się, w jakim sklepie stacjonarnym można takie coś kupić? Bo nie chce mi się czekać, aż przyjdzie z Allegro...

Siedzę sobie, słucham Pet Shop Boys (), ładna pogoda u nas, smród wyspany...

Coś chciałam napisać... A, Nomen, nie zgodzę się, ja byłam na 1000kcal 3 lata temu i dzięki temu wyglądam teraz tak, jak wyglądam. Bo byłam nieco większa (+8kg do aktualnej wagi, czyli ważyłam 68kg) - w tych 1000 kcal było dużo witamin, składników odżywczych i zrzuciłam 8kg w 2 miesiące. Do tego brzuszki codziennie robiłam. Nie osłabłam po tej diecie, ani nic. Chwalę sobie. Efektu jojo też nie było nigdy.

Wiadomo, że każdy organizm inny i ogólnie nie jest to dieta dla każdego, ale dla mnie była wybawieniem i do teraz, jak mam ochotę nieco zrzucić, to ją stosuję. U mnie się zawsze sprawdza.
ja taką wkładkę kupowałam w tesco ale kiedyś widziałam też w carefurze

co do diety... ja stosowałam jedną bardzo dobrą mianowicie nżt - nie żreć tyle schudłam 12 kg w 3 m-ce jadłam dużo warzyw, owoców mniej bo cukier, gotowane właśnie na parze, zero słodkiego i do tego ćwiczyłam. Potem stosowałam Dukana i tylko osłabłam po tej diecie a nie byłam na niej długo owszem najpierw się szybko chudnie ale organizm może tą dietę ciężko znieść, przed ślubem znów nżt plus bieganie.
Stary 2013-05-29, 09:40   #2396
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
nie

Cytat:
Ellmi jakby się nie udało podać syropu zwykłą strzykawką to spróbuj taką od syropu np. od Nurofenu czy Panadolu. Są wygodniejsze w użyciu wg mnie.
popieram, taką podaję właśnie, zresztą Agatce nieraz też - jak nie chce syropu jakiegoś to udaję, że to lizaczek

Cytat:
słyszałyście o diecie 5:2?
chyba modna ostatnio, nie dziwne skoro mozna wpietdalac 5 dni co sie chce, a tylko dwa dni stosowac rygorystyczna diete
czytam i to co pisza wydaje sie miec sens ale jakos tak glupia mi sie wydaje taka terapia szokowa dla organizmu.
Pamietam jak swojego czasu furore robil Dukan, ale to juz w ogole dziwne bylo zeby same bialka jesc.
Sama sprobowala nie wiem po jaka cholere, wytzrymalam caly dien na serkach wiejskich i jajkach a o 23 pojechalam z tz na pizze i zjadlam sama cala
brzmi... nieprawdopodobnie głupio

Była ostatnio debata co lepsza czy słoiczki czy samodzielne gotowanie. Według niej ona czuje się lepszą matką bo angażuje się w gotowanie a słoiki to takie pójście na łatwize i że niezdrowe. Moim zdaniem słoik lepszy niż chemicznie tworzone warzywa z marketów ,z których potem gotuje zupe.
Jak powiedziałam że kiedys zabiorę małego i Blankę do Maca na happy meal to myślałam że mnie zje.

Jejuuu ale mam nauki, a siedzę i wizażuje zamiast się brac do roboty.
Właśnie rumun naukowiec pilnie poszukiwany !!!![/QUOTE]

Ja ci coś powiem - punkt widzenia zależy od ...

Też gdy Agatka malutka była, przekonana byłam, że absolutnie - takie np. frytki to zuooo! po czym Agatka okazała się być totalnym niejadkiem. Teraz już jest w miarę, ale z niejedzeniem bujałam się po 4mcu życia (!) do 2,5 roku mniej więcej. Czyli ponad 2 lata. Córa jadła np. 1/4 porcji mleka dla swojego wieku, albo zjadała cokolwiek o 5 rano (np. pół porcji mleka) a następny posiłek o 15...
I w tym momencie, mając do wyboru COKOLWIEK lub NIC, wybierasz nawet te frytki. Nie robiłam i nie robię tego na zasadzie: masz, jedz codziennie. Ale jednak raz, dwa razy na miesiąc zjada, niekoniecznie z Maca, natomiast jest to nasza furtka bezpieczeństwa, gdy np. mała nie zje obiadu albo na obiad jest coś, czego ewidentnie nie lubi (a lubi niewiele rzeczy). I nie mówię nigdy: nie chcesz, to nie jedz, dostaniesz frytki nie nauczyłam jej, że może grymasić to frytki będą
Z fastśmiecia jada w sumie tylko te frytki i kilka razy jadła kurczaczki z Maca.

A wiesz, jak masakrycznie się cieszyłam, gdy po jakiejś tam ostrzejszej fazie niejedzenia ona mi takie kurczaczki zjadła?

Tak więc olej szwagierkę bo to sobie można planować i chcieć eko, a życie życiem.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A co to?? Bo patrzę,patrzę i nie wiem

To była zarąbiście mniamuśna szarlotka sypana

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny -polecacie jakąś dobrą dietę ale mało rygorystyczną ???
Byłam na diecie south beach raz, w sumie to... dieta-nie dieta dla mnie, bo przyzwyczaja do zdrowego jedzenia w efekcie. Ale wytrzymałam krótko, bo mi się nie chciało myśleć nad potrawami

Cytat:
co do mac'a mnie telepie na sama mysl, ze mojemu dziecku moglby smakowac taki syf kiedy ja bede starala sie dbac o jego zdrowa diete.
a juz kompletnie nie wyobrazam sobie, ze pojde z moim dzieckiem do jakiegos mac rzyga czy innego scierwo baru, kiedy mozna pojsc do restauracji / baru na cos dobrego (a hamburgery mozna zrobic samemu z wartosciowych produktow i sa o niebo lepsze) - ale to juz inna sprawa

pamietam jak na jakis wycieczkach mac byl punktem obowiazkowym - mimo ze stara jestem ;p ale wyobrazcie sobie ze dla mnie to byla wtedy tragedia ze musze cos z maca sobie wybrac, wszytsko mi sie wydawalo niejadalne .. pierwszy raz z fast foodow zjadlam cos w kfc w wieku 24 lat chyba
i tez mialam problem co wybrac, wiec nie wzielam nic tylko od kolegi jakis tam kotlecik w panierce skubnelam - nawet nie wiem jak to sie nazywallo. Dopiero pozniej obczailam o co w tych fast foodach chodzi i niestety na jakis czas sie w to wciagnelam skutkiem czego spaslam sie az 10 kg w ciagu 2 lat i pozniej ciezko mi bylo wrocic do normalnego jedzenia.

natomiast zakazywac dziecku nie bede, bo to chyba mija sie z celem. Ale na pewno bede starala sie pokazywac jakas zdrowsza alternatywe, i smaczniejsza
Jak wyżej. Obyś nigdy nie doświadczyła problemu niejedzenia

Cytat:
Jeszcze chciałam zapytać czym smarujecie zmiany skorne u dzieci skazowych?

I jeszcze w jaki sposób nosicie dzieci?

A różnie, zasada jedna: suche smarujesz maścią, mokre (wypryski, trądzik jakiś) kremem.

Co na pewno możesz próbować, jest tanie, nie na receptę i najpierw mi to lekarze zawsze przepisywali:

-maść z witaminą A (nie ma nazwy, w aptece różne firmy są, kilka zł kosztuje)
-diprobaza, lipobaza - maść, parafina i wazelina, to oglnie przy wszelkich zmianach typu AZS się stosuje, używam dla Agu, Dorki i siebie, kilkanaście zł
-kremy z emolientami - miałam emolium krem, teraz mam oilatum, fajnie pomógł gdy Dorka miała jakieś zmiany na skórze wypryskowe właśnie, to chyba były przechodzone potówki/zmiany hormonalne jeszcze
-czasem polecana jest kąpiel z dodatkiem 3-4 kropli parafiny ciekłej - nie więcej, to masakrycznie tłuste! parafina zatyka pory ogólnie, ale przy skazie czasem jest konieczna i tyle... Zwłaszcza, jeśli zmiany są na dużych powierzchniach
-maść robiona, one fajne, bo dużo i tanie (ryczałt), Agatka miała, na pewno wit. A tam była, lanolina, i jakiś delikatny steryd bo już poważne to bardzo było - ale to na receptę tylko

Cytat:
nomen tutaj krowek nie uswiadczysz...
fewciu jeszcze tylko troche cierpliwosci!!
Przeprowadzki? Dopoki tz nie pojdzie na swoje, co przy sprzyjajacych wiatrach nastapi za 20 lat, to bedziemy sie non stop przeprowadzac.
Na stazu ma obowiazek kilka miesiecy popracowac w placowkach, ktore podlegaja szpitalowi, w ktorym jest zatrudniony. Zatem podrozujemy po calej prefekturze.
W sumie nie musielibysmy sie wszyscy przeprowadzac: moglby dojezdzac codziennie (1,5-2h w jedna strone bez korkow, przy korkach razy dwa) lub sam moglby sie przeprowadzic. Oba te rozwiazania prowadzilyby do tego, ze wcale nie mielibysmy czasu dla siebie, wiec nie do zaakceptowania.

Dzis weza spotkalam pod samiusienkim domem. Ten nie wygladal na jadowitego, ale co mnie wystraszyl to jego.

Pogoda tez masakra - wilgotnosc 90% - plyne
a ogólnie poziom życia tam jest jaki, taki przeciętnego człowieka?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:41   #2397
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry kochane!

znów was bzyknęłam bo tak lecicie, że szok!

pisałyście o diecie dukana - ja pitole, wytrzymałam może ze 2 tygodnie, po czym zemdlałam w dodatku na parktykach a w banku wtedy byłam

co do waszych oponek, prooosze was!
sytuacja z wczoraj: byłam na zumbie, na sygnale wracałam do domu bo Ania wpadła w histerię i nie umiał jej mąż uspokoić, więc zadzwonił po mnie. No więc wbiegam do domu, szybko zdajmuję dżinsy bo niewygodne, potem całą górę, bo nie miałam stanika do karmienia, więc w tych majtasach przejmuję annę, do cycka i tuuulę i tuuulę. Ok, uspokoiła się, uspałam - sytuacja opanowana! miałam jechać do siostry wieczorem, a że ona usęła, no to mówię - taka naga jeszcze - do męża, że ja się będę za chwilę zbierać. On tak na mnie patrzy, podchodzi i mówi na ucho: Ewa, to jak będziesz jechać do O. to wstąp do apteki i kup test ciążowy. Ja: po co ci test ciążowy? - no żebyś zrobiła, bo mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Ja: ale po czym wnioskujesz? przecież biorę tabletki! a on: wiesz ewa, to mi wygląda na ciążę, pamiętasz jak nam gumka pękła (pamiętacie? :P )? a ja, no że pamiętam, a ten - no właśnie, w ty teraz masz większy brzuch niż po porodzie, tak jakbyś wtedy zaszła w ciążę, no jak na moje oko 2-3miesiąc + kg z poprzedniej ciąży

wiecie jak ja się poczułam? okropnie! ale on nie chciał mi sprawić przykrości, on po prostu naprawdę myślał, że jestem w ciąży
od dzisiaj koniec ze słodyczami, tak mi się przykro zrobiło, on mnie później przeprosił, że on naprawdę myślał, że jestem w ciąży... no więc biorę się za siebie, b kwa nie chcę tak wyglądać!

podsumowując - jeżeli wasi tżci nie każą wam jeszcze kupować testu ciążowego, to znaczy, że nie jest tak źle

a teraz zmykam, bo muszę wysprzątać dom na błysk - jutro przyjeżdża do nas mój tata (relacje z nim to inna inkszość ), mieszkam tu od końca grudnia a był u mnie 2 razy -SŁOWNIE DWA! - a trzy razy widział Anię więc mam zamiar wysprzątać i wypucować każdy kąt, jutro wystroić Anię i siebie, no i upiec coś, ugotować i będzie full wypas

więc zmykam bo nie mogę niezrealizować swojego planu a jeszcze dzisiaj idę an zumbę, coby tej mojej rzekomej ciąży się pozbyć

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:43   #2398
hope01
Zakorzenienie

szaja, to co? spacerówka jeszcze nie w tym roku?

Stary 2013-05-29, 09:55   #2399
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41051066]nie

popieram, taką podaję właśnie, zresztą Agatce nieraz też - jak nie chce syropu jakiegoś to udaję, że to lizaczek

brzmi... nieprawdopodobnie głupio

Była ostatnio debata co lepsza czy słoiczki czy samodzielne gotowanie. Według niej ona czuje się lepszą matką bo angażuje się w gotowanie a słoiki to takie pójście na łatwize i że niezdrowe. Moim zdaniem słoik lepszy niż chemicznie tworzone warzywa z marketów ,z których potem gotuje zupe.
Jak powiedziałam że kiedys zabiorę małego i Blankę do Maca na happy meal to myślałam że mnie zje.

Jejuuu ale mam nauki, a siedzę i wizażuje zamiast się brac do roboty.
Właśnie rumun naukowiec pilnie poszukiwany !!!![/QUOTE]

masz racje. Zreszta ja mam swiadomosc tego, ze moge sobie marzyc o tym co bedzie jadlo moje dziecko a co nie a tak naprwde to sie dopiero okaze.
Ja bylam niejadkiem strasznym. Nie jadlam wcale miesa - bo wszedzie wydawalo mi sie, ze sa "zyły" i jak mama mnie zmuszala to mialam odruch wymiotny na sam smak miesa. Nie bylam w stanie tez przerzuci "starego" chleba - starego czyli np. w niedziele rano z soboty. I pamietam jak do dzis ze moje niedziele wygladaly tak, ze szlam glodna do kosciola, bez sniadania, az mi w brzuchu burczalo i czekalam na obiad jak na zbawienie, gdzoe na obiad jadlam rosol i na przyklad ziemniaki ze smietana bo miesa nie tknelam, wieczorem znowu glodowka, bo chleb "stary" i dopiero w poniedzialek rano wyglodzona rzucalam sie na swieze bulki / chleb.
Na szczescuie wyroslam z tego niejedzenia i teraz to mi obojetne co jem, byle jesc.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane!

znów was bzyknęłam bo tak lecicie, że szok!

pisałyście o diecie dukana - ja pitole, wytrzymałam może ze 2 tygodnie, po czym zemdlałam w dodatku na parktykach a w banku wtedy byłam

co do waszych oponek, prooosze was!
sytuacja z wczoraj: byłam na zumbie, na sygnale wracałam do domu bo Ania wpadła w histerię i nie umiał jej mąż uspokoić, więc zadzwonił po mnie. No więc wbiegam do domu, szybko zdajmuję dżinsy bo niewygodne, potem całą górę, bo nie miałam stanika do karmienia, więc w tych majtasach przejmuję annę, do cycka i tuuulę i tuuulę. Ok, uspokoiła się, uspałam - sytuacja opanowana! miałam jechać do siostry wieczorem, a że ona usęła, no to mówię - taka naga jeszcze - do męża, że ja się będę za chwilę zbierać. On tak na mnie patrzy, podchodzi i mówi na ucho: Ewa, to jak będziesz jechać do O. to wstąp do apteki i kup test ciążowy. Ja: po co ci test ciążowy? - no żebyś zrobiła, bo mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Ja: ale po czym wnioskujesz? przecież biorę tabletki! a on: wiesz ewa, to mi wygląda na ciążę, pamiętasz jak nam gumka pękła (pamiętacie? :P )? a ja, no że pamiętam, a ten - no właśnie, w ty teraz masz większy brzuch niż po porodzie, tak jakbyś wtedy zaszła w ciążę, no jak na moje oko 2-3miesiąc + kg z poprzedniej ciąży

wiecie jak ja się poczułam? okropnie! ale on nie chciał mi sprawić przykrości, on po prostu naprawdę myślał, że jestem w ciąży
od dzisiaj koniec ze słodyczami, tak mi się przykro zrobiło, on mnie później przeprosił, że on naprawdę myślał, że jestem w ciąży... no więc biorę się za siebie, b kwa nie chcę tak wyglądać!

podsumowując - jeżeli wasi tżci nie każą wam jeszcze kupować testu ciążowego, to znaczy, że nie jest tak źle

a teraz zmykam, bo muszę wysprzątać dom na błysk - jutro przyjeżdża do nas mój tata (relacje z nim to inna inkszość ), mieszkam tu od końca grudnia a był u mnie 2 razy -SŁOWNIE DWA! - a trzy razy widział Anię więc mam zamiar wysprzątać i wypucować każdy kąt, jutro wystroić Anię i siebie, no i upiec coś, ugotować i będzie full wypas

więc zmykam bo nie mogę niezrealizować swojego planu a jeszcze dzisiaj idę an zumbę, coby tej mojej rzekomej ciąży się pozbyć
o boze ..
ja bym sie zalamalam jakbym takie cos od faceta uslyszala.
Wiecie, ze ja nigdy sie swojego brzucha nie wstydzilam a teraz po porodzie mimo ze jest w miare plaski to jak tz dajmy na to wchodzi do lazenki to ja chocbym byla cala naga to mam odruch zaslaniania brzucha bo mi sie wydaje, ze cos tam mi zwisa, ze widac ze pociazowy itd. dobija mnie ze ciagle mi sie meisnie nie zeszly, ze jest ta "dziura" jakby wokol pepka i ze nie moge przez to normalnie ciwczyc miesni brzucha.
wiec jakby mi tz cos powiedzial na temat mojego brzucha to chyba bym sie calkiem w sobie zamknela ale i pewnie zaczela cwiczyc razy dwa

pocieszajace, ze przyznal ze faktcyznie tak myslal, pewnie bal sie

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

szaja - skoro mowa o smarowaniu zmian skornych, to wlasnie sie zastanawiam czym to potraktowac. Borys wokol szyjki ma taka szorstka kaszke, jakby skorupa - wydaje mi sie ze to od ulewania, jak byly straszne upaly to mu sie takie cos zrobilo i nie chce zejsc. Smaruje sudocremem? Ale nie wiem czy dobrze robi? Moze powinnam jednka witamina A jak to takie suche?

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:53
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:55   #2400
hope01
Zakorzenienie

JABŁECZNIK DWUKOLOROWY:

Składniki:

35 dag mąki
30 dag cukru
5 jaj
1 kostka masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kakao
1 kg tartych jabłek
cynamon do smaku

Masło, żółtka, cukier utrzeć, dodać śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek i wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Ciemną część ciasta wylać na blachę, zetrzeć na nią jabłka, posypać cynamonem, przykryć jasną częścią ciasta.
Piec około 50 minut w temperaturze 180oC.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości