|
|
#2371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
jak już zbiorę wszystkie fv, to gdzie mam się z nimi udać? ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
aaaa am in love ![]() |
||
|
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Hej a młoda to czasem już nie powinna wrócić z tymi Rumunami? Bo coś jej długo nie ma, pewnie nas wyrolowała i cały transport zatrzymała dla siebie
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Aniutek pojadł i znowu usnął więc idę też, liczę że chociaż do 10 bo się jeszcze nie bardzo wyspałam. Dobranoc
|
|
|
|
#2373 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że nerek sobie nie rozwaliłam... o mój Boziuchno ![]() Cytat:
Cytat:
Odnośnie wartości Twojego mleczka to popatrz jakie ono musi być pożywne i ile go musisz mieć skoro Mały zjada z butli nawet 195 ml a Ty go karmisz mm tylko raz, inne karmienia są piersią. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() SILVER kciuki za mamę nadrobiłam Was ale było ciężko. My dziś mamy szczepienie także proszę o kciuki ![]() wczoraj za wczasu pochwaliłam Kubę, już nie będę go chwalić bo potem obrasta w piórka i daje w d..pę. W dzień nie spał w ogóle, jakieś drzemki po 10 min, w nocy spał strasznie niespokojnie, budził się z płaczem. I trzeba było go albo zapchać smoczkiem albo cyckiem nic innego nie wchodziło w grę. Tż dziś w domu, pojechał po coś na śniadanie, bo pustki w lodówce ![]() aaa i dostałam coś ala @ Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-05-29 o 08:24 |
|||||||
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie to ze w happy meal jest dla mnie najwieksza glupota w tym wypadku, bo dziecko ma tak naprawde gdzies to jedzenie, ale jest nauczone bo w koncu w nagrode dostaje zabawke ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- tak, bo ja szlam sie kapac a raczej polezec w wannie
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio mialam chwile czasu na autobus i kupilam sobie jakiegos joy'a i tam pisali o tej super diecie a wczesniej mi sie na FB gdzies rzucilo w oczy we wpisach. aha, ona niby nie daje efektu jo-jo
|
|
#2379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a Bleneczke prosze ucałowac od cioci i Bartunia Cytat:
Cytat:
LENOVA- chcialabym miec taką chcice ![]() CAŁA- poprawiło sie dzis Julaskowi? SZAJA- ja o odstawieniu słodyczy, a ty mi ty dywersje robisz? język mi do tylka uciekł
|
||||||
|
|
|
#2380 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak poza tym, to dzien dobry
u nas tak jak przypuszczalam noc srednia, a a raczej juzp oranek bo od 5 mlody marudny---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
|
|
#2381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
do oballowej galerii
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
MENEQ- mała jest genialna
|
|
|
|
#2384 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41046236]Dziewczyny... własnie zjadłam kawał szarlotki sypanej na gorąco z lodami waniliowo-nugatowymi - niebo w gębie [/QUOTE]Kobieto, zlituj się, ja od 2 dni słodyczy nie jem ![]() Cytat:
Zauważyłam, że im późniejsze szczepienia to dzieci gorzej znoszą...Cytat:
Będziemy z Tobą!Cytat:
I po co ta teściowa?Rany, uważajcie na siebie! Cytat:
Cytat:
Jak mach ciotkom! ![]() Wczoraj się w ogóle nie widziałam z TŻtem-wrócił o 1 z pracy, dziś tylko buziaka dał i dalej do roboty... Mam z nim trochę do pogadania bo nie podoba mi się co jest między nami ostatnio
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-29 o 08:55 |
|||||||
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki, bedziemy uwazac. Dlatego wlasnie idziemy w bezpieczniejsze rejony na spacer. |
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko tak jak mówię, ustawa wygasa z końcem roku i planują (myśę, że wprowadzą), że osoby które złożą w tym roku jeszcze, będą mogły skorzystać jeszcze przez cztery lata z 5-letniego limitu. Myślę, że warto. Można dostać 65,55% zwrotu poniesionych wydatków na VAT. Piechotą nie chodzą pieniądze ![]() Cytat:
![]() jak wyżej Djerbie odpisałam. A co do materiałów jest ich mnóstwo! Z tych ważniejszych: gipsy, glazura, terakota, panele podłogowe, kleje do glazury, tapety, wanny, umywalki, wc, prysznice, fugi, wszelkie trójniki, zwężki, syfony, baterie umywalkowe, listwy podłogowe, piece, zawory, grzejniki, okna (bez usługi wykonania, sam towar), futryny, drzwi wewnętrzne. Jak będziesz chciała o coś konkretnego zapytać to służę pomocą, bo ciężko tak wszystko wymienić. |
||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Caławdeszczu tulę mocno Juleńkę U mnie dziś nocka w miarę. Domcia zasnęła o 20, obudziła się już o 22, a potem o 3 i spała do 7
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupię dzisiaj taką wkładkę... Orientujecie się, w jakim sklepie stacjonarnym można takie coś kupić? Bo nie chce mi się czekać, aż przyjdzie z Allegro...
Siedzę sobie, słucham Pet Shop Boys ( ), ładna pogoda u nas, smród wyspany... Coś chciałam napisać... A, Nomen, nie zgodzę się, ja byłam na 1000kcal 3 lata temu i dzięki temu wyglądam teraz tak, jak wyglądam. Bo byłam nieco większa (+8kg do aktualnej wagi, czyli ważyłam 68kg) - w tych 1000 kcal było dużo witamin, składników odżywczych i zrzuciłam 8kg w 2 miesiące. Do tego brzuszki codziennie robiłam. Nie osłabłam po tej diecie, ani nic. Chwalę sobie. Efektu jojo też nie było nigdy.Wiadomo, że każdy organizm inny i ogólnie nie jest to dieta dla każdego, ale dla mnie była wybawieniem i do teraz, jak mam ochotę nieco zrzucić, to ją stosuję. U mnie się zawsze sprawdza.
|
|
|
|
#2389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam w faktach, aż nie mogłam uwierzyć,że jednogłośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o jacież pierdzielę jest szał ![]() Hehe a co do zabawek ja wydałam ostatnio 7zł i Młody ma 3 zabawusie frajdusie:dużą piłkę z kolcami mała z kolcami, co świeci po uderzeniu i wiatraczek I szał jest ![]() ale i tak jego ulubioną zabawką jest to: http://allegro.pl/jollybaby-zabawka-...137637437.html fajna, piszczy, dzwoni, dźwięk sprężynki ma, gryzaczka i... ogon
|
|||
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, ofkors, że są - wszystko, co się znajduje w szafach z kolorówką, czyli nawet jakieś tam zmywacze z Bourjois np i inne duperele.
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do Pedicetamolu - Młodego jak bardzo dziąsła męczyły to lekarz zalecił, bo to też przeciwzapalne jest, no i wczoraj szału na wieczór dostał i żarł ręce i wrzeszczał, mimo smarowania. to mu dałam w końcu kropelki, to jak tylko w buzi poczuł to oczy zamknął, ręce rozłożył i kimono...
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ściągam pomysł na porównanie Tydzień i 12 tygodni![]() Nie wiem dlaczego wrzuca się takie poziome... Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-05-29 o 09:33 |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też planuję się dzisiaj przejechać, tylko mam problem, bo mój ojciec sobie już pojechał do miasta, jak spałyśmy, a miał mnie podwieźć... Nie wiem, jak tam teraz dojechać... Czy czekać na niego, aż wróci i żeby wtedy mnie zawiózł, czy jak...
Autobusami to tak niezbyt mi się widzi podróżowanie z małą... No bo jak? U nas jeżdżą takie małe busy (Sprintery), jak ja tam wózek wstawię? Owszem, jest składany i wczepia się w niego fotelik, więc teoretycznie bezpieczna jazda, ale... no nie wiem...
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
ale rosną dziecie!
Cytat:
A propo lakierów, powiesz coś na temat ich przechowywania po otwarciu? |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do diety... ja stosowałam jedną bardzo dobrą mianowicie nżt - nie żreć tyle schudłam 12 kg w 3 m-ce jadłam dużo warzyw, owoców mniej bo cukier, gotowane właśnie na parze, zero słodkiego i do tego ćwiczyłam. Potem stosowałam Dukana i tylko osłabłam po tej diecie a nie byłam na niej długo owszem najpierw się szybko chudnie ale organizm może tą dietę ciężko znieść, przed ślubem znów nżt plus bieganie. |
|
|
|
|
#2396 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Była ostatnio debata co lepsza czy słoiczki czy samodzielne gotowanie. Według niej ona czuje się lepszą matką bo angażuje się w gotowanie a słoiki to takie pójście na łatwize i że niezdrowe. Moim zdaniem słoik lepszy niż chemicznie tworzone warzywa z marketów ,z których potem gotuje zupe. Jak powiedziałam że kiedys zabiorę małego i Blankę do Maca na happy meal to myślałam że mnie zje. Jejuuu ale mam nauki, a siedzę i wizażuje zamiast się brac do roboty. Właśnie rumun naukowiec pilnie poszukiwany !!!! [/QUOTE]Ja ci coś powiem - punkt widzenia zależy od ... ![]() Też gdy Agatka malutka była, przekonana byłam, że absolutnie - takie np. frytki to zuooo! po czym Agatka okazała się być totalnym niejadkiem. Teraz już jest w miarę, ale z niejedzeniem bujałam się po 4mcu życia (!) do 2,5 roku mniej więcej. Czyli ponad 2 lata. Córa jadła np. 1/4 porcji mleka dla swojego wieku, albo zjadała cokolwiek o 5 rano (np. pół porcji mleka) a następny posiłek o 15... I w tym momencie, mając do wyboru COKOLWIEK lub NIC, wybierasz nawet te frytki. Nie robiłam i nie robię tego na zasadzie: masz, jedz codziennie. Ale jednak raz, dwa razy na miesiąc zjada, niekoniecznie z Maca, natomiast jest to nasza furtka bezpieczeństwa, gdy np. mała nie zje obiadu albo na obiad jest coś, czego ewidentnie nie lubi (a lubi niewiele rzeczy). I nie mówię nigdy: nie chcesz, to nie jedz, dostaniesz frytki nie nauczyłam jej, że może grymasić to frytki będą Z fastśmiecia jada w sumie tylko te frytki i kilka razy jadła kurczaczki z Maca. A wiesz, jak masakrycznie się cieszyłam, gdy po jakiejś tam ostrzejszej fazie niejedzenia ona mi takie kurczaczki zjadła? Tak więc olej szwagierkę bo to sobie można planować i chcieć eko, a życie życiem.To była zarąbiście mniamuśna szarlotka sypana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co na pewno możesz próbować, jest tanie, nie na receptę i najpierw mi to lekarze zawsze przepisywali: -maść z witaminą A (nie ma nazwy, w aptece różne firmy są, kilka zł kosztuje) -diprobaza, lipobaza - maść, parafina i wazelina, to oglnie przy wszelkich zmianach typu AZS się stosuje, używam dla Agu, Dorki i siebie, kilkanaście zł -kremy z emolientami - miałam emolium krem, teraz mam oilatum, fajnie pomógł gdy Dorka miała jakieś zmiany na skórze wypryskowe właśnie, to chyba były przechodzone potówki/zmiany hormonalne jeszcze -czasem polecana jest kąpiel z dodatkiem 3-4 kropli parafiny ciekłej - nie więcej, to masakrycznie tłuste! parafina zatyka pory ogólnie, ale przy skazie czasem jest konieczna i tyle... Zwłaszcza, jeśli zmiany są na dużych powierzchniach -maść robiona, one fajne, bo dużo i tanie (ryczałt), Agatka miała, na pewno wit. A tam była, lanolina, i jakiś delikatny steryd bo już poważne to bardzo było - ale to na receptę tylko Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry kochane!
znów was bzyknęłam pisałyście o diecie dukana - ja pitole, wytrzymałam może ze 2 tygodnie, po czym zemdlałam w dodatku na parktykach a w banku wtedy byłam ![]() co do waszych oponek, prooosze was! sytuacja z wczoraj: byłam na zumbie, na sygnale wracałam do domu bo Ania wpadła w histerię i nie umiał jej mąż uspokoić, więc zadzwonił po mnie. No więc wbiegam do domu, szybko zdajmuję dżinsy bo niewygodne, potem całą górę, bo nie miałam stanika do karmienia, więc w tych majtasach przejmuję annę, do cycka i tuuulę i tuuulę. Ok, uspokoiła się, uspałam - sytuacja opanowana! miałam jechać do siostry wieczorem, a że ona usęła, no to mówię - taka naga jeszcze - do męża, że ja się będę za chwilę zbierać. On tak na mnie patrzy, podchodzi i mówi na ucho: Ewa, to jak będziesz jechać do O. to wstąp do apteki i kup test ciążowy. Ja: po co ci test ciążowy? - no żebyś zrobiła, bo mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Ja: )? a ja, no że pamiętam, a ten - no właśnie, w ty teraz masz większy brzuch niż po porodzie, tak jakbyś wtedy zaszła w ciążę, no jak na moje oko 2-3miesiąc + kg z poprzedniej ciąży wiecie jak ja się poczułam? okropnie! ale on nie chciał mi sprawić przykrości, on po prostu naprawdę myślał, że jestem w ciąży ![]() od dzisiaj koniec ze słodyczami, tak mi się przykro zrobiło, on mnie później przeprosił, że on naprawdę myślał, że jestem w ciąży... no więc biorę się za siebie, b kwa nie chcę tak wyglądać! ![]() podsumowując - jeżeli wasi tżci nie każą wam jeszcze kupować testu ciążowego, to znaczy, że nie jest tak źle ![]() a teraz zmykam, bo muszę wysprzątać dom na błysk - jutro przyjeżdża do nas mój tata (relacje z nim to inna inkszość ), mieszkam tu od końca grudnia a był u mnie 2 razy -SŁOWNIE DWA! - a trzy razy widział Anię więc mam zamiar wysprzątać i wypucować każdy kąt, jutro wystroić Anię i siebie, no i upiec coś, ugotować i będzie full wypas ![]() więc zmykam bo nie mogę niezrealizować swojego planu a jeszcze dzisiaj idę an zumbę, coby tej mojej rzekomej ciąży się pozbyć
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, to co? spacerówka jeszcze nie w tym roku?
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41051066]nie
popieram, taką podaję właśnie, zresztą Agatce nieraz też - jak nie chce syropu jakiegoś to udaję, że to lizaczek brzmi... nieprawdopodobnie głupio ![]() Była ostatnio debata co lepsza czy słoiczki czy samodzielne gotowanie. Według niej ona czuje się lepszą matką bo angażuje się w gotowanie a słoiki to takie pójście na łatwize i że niezdrowe. Moim zdaniem słoik lepszy niż chemicznie tworzone warzywa z marketów ,z których potem gotuje zupe. Jak powiedziałam że kiedys zabiorę małego i Blankę do Maca na happy meal to myślałam że mnie zje. Jejuuu ale mam nauki, a siedzę i wizażuje zamiast się brac do roboty. Właśnie rumun naukowiec pilnie poszukiwany !!!! [/QUOTE]masz racje. Zreszta ja mam swiadomosc tego, ze moge sobie marzyc o tym co bedzie jadlo moje dziecko a co nie a tak naprwde to sie dopiero okaze.Ja bylam niejadkiem strasznym. Nie jadlam wcale miesa - bo wszedzie wydawalo mi sie, ze sa "zyły" i jak mama mnie zmuszala to mialam odruch wymiotny na sam smak miesa. Nie bylam w stanie tez przerzuci "starego" chleba - starego czyli np. w niedziele rano z soboty. I pamietam jak do dzis ze moje niedziele wygladaly tak, ze szlam glodna do kosciola, bez sniadania, az mi w brzuchu burczalo i czekalam na obiad jak na zbawienie, gdzoe na obiad jadlam rosol i na przyklad ziemniaki ze smietana Na szczescuie wyroslam z tego niejedzenia i teraz to mi obojetne co jem, byle jesc. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
ja bym sie zalamalam jakbym takie cos od faceta uslyszala. Wiecie, ze ja nigdy sie swojego brzucha nie wstydzilam a teraz po porodzie mimo ze jest w miare plaski to jak tz dajmy na to wchodzi do lazenki to ja chocbym byla cala naga to mam odruch zaslaniania brzucha wiec jakby mi tz cos powiedzial na temat mojego brzucha to chyba bym sie calkiem w sobie zamknela ale i pewnie zaczela cwiczyc razy dwa ![]() pocieszajace, ze przyznal ze faktcyznie tak myslal, pewnie bal sie ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- szaja - skoro mowa o smarowaniu zmian skornych, to wlasnie sie zastanawiam czym to potraktowac. Borys wokol szyjki ma taka szorstka kaszke, jakby skorupa - wydaje mi sie ze to od ulewania, jak byly straszne upaly to mu sie takie cos zrobilo i nie chce zejsc. Smaruje sudocremem? Ale nie wiem czy dobrze robi? Moze powinnam jednka witamina A jak to takie suche?
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-05-29 o 09:53 |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
JABŁECZNIK DWUKOLOROWY:
Składniki: 35 dag mąki 30 dag cukru 5 jaj 1 kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao 1 kg tartych jabłek cynamon do smaku Masło, żółtka, cukier utrzeć, dodać śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek i wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Ciemną część ciasta wylać na blachę, zetrzeć na nią jabłka, posypać cynamonem, przykryć jasną częścią ciasta. Piec około 50 minut w temperaturze 180oC. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

Sa przepyszne,smielismy sie z TZ, ze opakowanie jak z PRL-u,ale sa naprawde mniam

Będziemy z Tobą!

Autobusami to tak niezbyt mi się widzi podróżowanie z małą... No bo jak? U nas jeżdżą takie małe busy (Sprintery), jak ja tam wózek wstawię? Owszem, jest składany i wczepia się w niego fotelik, więc teoretycznie bezpieczna jazda, ale... no nie wiem...
w dodatku na parktykach a w banku wtedy byłam 
po co ci test ciążowy? - no żebyś zrobiła, bo mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Ja: