Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 09:40   #1261
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
no właśnie boję się....nie samej operacji, ale powikłań......

mnie nigdy nic nie pobolewa i nie mam żadnych dolegliwości, tylko jak już dostanę ataku, to tak porządnie, taki ból, że prawie mdleję i tracę świadomość.
Ale dostanę zastrzyk w tyłek i jest ok.
Zawsze miałam to szczęście, że dostałam takich bóli akurat zawsze wtedy kiedy ktoś był w pobliżu aby mnie podwieźć do lekarza albo szpitala....
właśnie moja siostra miała takie ataki ze 2-3 lata i nikt nigdy nie zdiagnozował od czego to jest i na początku też tylko dostała zastrzyk w tyłek i przestało boleć ale już 2-3 ostatnie ataki to już nic nie pomagało

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Tycikata, Pysia, zobaczyłam o czym piszecie i weszłam na kompa, żeby się wypowiedzieć :P

Tycikata, jeśli nie masz rozległej kamicy to być może będziesz mogła z nią być do końca życia, tak mówił mi lekarz. Ja miałam malutki kamyczek i lekarz robiący mi USG na kontrolnym badaniu powiedział, że prawdopodobnie nigdy nie będę musiała mieć operacji. Natomiast miesiąc później miałam taki atak, że nikomu nie życzę takiego bólu, człowiek chodzi po ścianach. Dostałam na pogotowiu zastrzyk, nie pomógł, potem na oddziale ratunkowym jakieś leki dożylnie i też nic... Wzięli mnie od razu na salę operacyjną z marszu. Ale miałam robione laparoskopem. Stosunkowo szybko do siebie doszłam, 2 tygodnie w domu poleżałam, miałam 3 tyg. zwolnienia, ale w tym trzecim już chodziłam na zajęciach. Mija jakoś 2,5 roku od operacji, jem już normalnie, wszystko jest okej. Czasem tylko jak się przejem to boli. Nie piję alkoholu za dużo, unikam tłustego, ale wiadomo, różnie to bywa. Teraz już właściwie jem wszystko.

Ja sobie bardzo chwalę metodę laparoskopową. Swoją drogą słyszałam, że ponoć mają ją niedługo przestać refundować i jak się będzie chciało laparoskopem to trzeba będzie samemu płacić.

Pysia, przykro mi z powodu Twojej siostry. Rozumiem, że po prostu dowiedziała się, że miała kamicę i umówiła się na zabieg czy też była operacja taka z zaskoczenia jak u mnie?
Swoją drogą, lekarzem nie jestem, ale nasłuchałam się w szpitalu i od lekarzy i od pacjentów, że zapalenie otrzewnej bywa zagrożeniem dla życia...

My myśleliśmy, że zakupimy obrączki w Aparcie, bo TŻ ma tam zniżkę, kupował mi tam zaręczynowy i kilka par kolczyków. Ale ceny nas odstraszają i być może jednak zdecydujemy się na jakiegoś złotnika. Jakieś tam swoje złoto do sprzedania mamy, ale nie za wiele tego jest.

Ja nie orientuję się jaki TŻ chce garniak, on w ogóle o tym nic nie gada, chyba sam jeszcze nie wie :P Nie zajmuję się w ogóle tym tematem, bo w ogóle nie znam się na modzie męskiej. On zawsze z siostrą kupuje ubrania to i z nią pójdzie kupować garnitur. Ona ma gust, także dobrze będzie. Bez przesady, żebym jeszcze miała o jego wyglądzie myśleć. Jest facetem z gustem, na pewno będzie wyglądać super. Kolor to nie wiem, wydaje mi się, że grafit byłby odpowiedni, ale niech robią jak chcą. (w ogóle moje podejście do tematu ślubu ostatnio - niech sobie będzie jak ma być :PP egal :P).

Próbny make up będę miała i pewnie powiem, że próbny, już bez przesady
operacja z zaskoczenia. Ostatni jej atak był tak silny, że Mąż Ją na rękach do domu przyniósł bo padła z bólu na ulicy

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
wczoraj sobie takiego warkocza zrobiłam tzn fryzjerka :P

ale oczywiście nie jako ślubny :P
śliczny. Mnie się właśnie marzy coś takiego na ślub ale ostatnio obcięłam włosy (tzn wyrównałam do krótszego boku bo miałam asymetryczną fryzurę) i zanim mi odrosną to znów trochę minie, bo z tego jednego boku poszło mi coś z 20-25 cm
przynajmniej tyle, że fryzjerka mi powiedziała, że mam piękne włosy i się pytała co z nimi robie a ja jej na to, że myje Pantene odżywka z tej samej serii i susze co dwa dni

co do foto i kamerzysty ja jestem zdecydowanie za super foto. Nie chcemy kamerzysty. Uwielbiam zdjęcie, mogę oglądać je godzinami. Z kolei TŻ uważa, że w ogóle zdjęcia sa bezsensu, szczególnie sesje a mnie się marzy jakaś śliczna sesja zdjęciowa...On twierdzi, że to sztuczne, bezsensu i w ogóle

miał dziś przyjść hydraulik wymienic krany i go nie ma a ja specjalnie wstałam o 7 rano, żeby chatę ogarnąć
nie jade dziś do Siostry bo mam kupę rzeczy w domu do zrobienia, za to jutro pojade TŻ pracuje dziś, jutro i w piątek bo we Francji (gdzie jest siedziba firmy) jutro jest normalny dzień. Na szczęście w domu, ale jednak musi siedzieć przy kompie od 10 do 18, więc ja mogę zająć się czymś innym.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:41   #1262
misia880
Zakorzenienie

Kobitki nie polecam tych upięć na bok. Miałam tak na studniówce u mojego byłego i żałowalam cała imprezę, że miałam taka fryzure. Nie wygodna, w tańcu te włosy spięte na bok strasznie mi przeszkadzały. Poszukam fotki jaka to była fryzura i wrzuce

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:41   #1263
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Domyślam się

Fajne fryzurki
Mi ostatnio fryzjerka polecała upięcie a'la hiszpanka. Tak trochę na bok wziąć wszystkie włosy i np. wpiąć jakiegoś kwiatka.
Ale sama nie wiem. Początkowo myślałam,żeby część spiąć, a cześć zostawić rozpuszczonych. Zobaczymy co mi doradzi na próbnym czesaniu
O właśnie, to chyba ja myślałam o takiej fryzurze ala hiszpanka tylko jak do tego welon? Chyba właśnie nie bardzo i sam kwiat zostaje
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:43   #1264
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
O właśnie, to chyba ja myślałam o takiej fryzurze ala hiszpanka tylko jak do tego welon? Chyba właśnie nie bardzo i sam kwiat zostaje
Właśnie babka mi mówiła,że welon wtedy nie pasuje
Stary 2013-05-29, 09:43   #1265
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Kobitki nie polecam tych upięć na bok. Miałam tak na studniówce u mojego byłego i żałowalam cała imprezę, że miałam taka fryzure. Nie wygodna, w tańcu te włosy spięte na bok strasznie mi przeszkadzały. Poszukam fotki jaka to była fryzura i wrzuce
poka, poka

Ja idę w lipcu na wesele znajomych, może sobie zrobię taką fryzurę na bok i zobaczę jak to się zachowuje
Stary 2013-05-29, 09:45   #1266
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się trochę,że mi nie wytrzyma całej nocy..ale może jestem w błędzie. Chętnie zobaczę

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
poka, poka

Ja idę w lipcu na wesele znajomych, może sobie zrobię taką fryzurę na bok i zobaczę jak to się zachowuje
My idziemy na weselicho dopiero miesiąc przed naszym a wtedy to już bym chciała mieć ustaloną wizję mojego fryzu hihi

W ogóle, to mieliśmy mieć w 2014 oprócz naszego jeszcze 4 inne! W tym jedno tydz przed naszym Ale w ostateczności został tylko 3 W tym z naszej najbliższej paczki 2 pary, ślubujemy miesiąc po miesiącu

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2013-05-29 o 09:46
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:46   #1267
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się podoba fryzura nr 5.

ja jestem za rozpuszczonymi, zapuszczałam je po to, żeby je wyeksponować.
moje sie nie kręcą, od razu się prostują więc ja musze wymyślić fryzure z prostymi :P

Mi też się 5 podoba ja dobrze się czuję w rozpuszczonych, moje włosy są średnio kręcone, jedyne co mnie odstrasza przez rozpuszczonymi włosami to strach, że fryzura po jakimś czasie już nie będzie ładnie wyglądała. Ja bym chciała loki takie naturalne, sprawiające wrażenie gęstych, może jakiś drobny warkocz- nie mam super gęstych bo strasznie mi wypadają myślę, żeby założyć włosy clip in z doczepiane.pl bo wyglądają pięknie...tylko to też trochę strach

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:46   #1268
Ines3037200
Rozeznanie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

O losie, od poniedzialku mnie nie bylo a tu tyle naklepalyscie

Widze tylko, ze gadka o garniturach.

Tz ma piekny granatowy prawie nowy i chyba mnie namawiacie zeby w nim poszedl slubowac.
Ja mam zamiar miec smietankowa suknie i pastelowe dodatki i kwiaty i chyba lepiej bedzie sie granat z tym komponowal niz czern na ktora bylam zafiksowana ostatnio.

Ale jego mama na to nie pozwoli zeby w "starym" poszedl. Tez nie chcialam o tym slyszec ale zmienilyscie moj swiatopoglad

Jeszcze mi w oko wpadla KROLICZEK. Wez sie nie daj, na 500 zl to dlugo trzeba pracowac, jak mowilas ze bedziesz chciala wolne to walcz!!!

Ide Was nadrabiac dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 09:47   #1269
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Obawiam się trochę,że mi nie wytrzyma całej nocy..ale może jestem w błędzie. Chętnie zobaczę

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

My idziemy na weselicho dopiero miesiąc przed naszym a wtedy to już bym chciała mieć ustaloną wizję mojego fryzu hihi
My idziemy rok przed więc super Umówiłam się do wizażystki, na rzęsy, do fryzjera... Potraktuję to wszystko jak próbne przed swoim. Sprawdzę jak to wszystko wygląda, czy makijaż trwały, czy fryzura się trzyma.
A poza tym znajomi robią w tej samej sali co my, więc sprawdzę jak żarełko na naszej sali, jak obsługa itd
Stary 2013-05-29, 09:48   #1270
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
My idziemy rok przed więc super Umówiłam się do wizażystki, na rzęsy, do fryzjera... Potraktuję to wszystko jak próbne przed swoim. Sprawdzę jak to wszystko wygląda, czy makijaż trwały, czy fryzura się trzyma.
A poza tym znajomi robią w tej samej sali co my, więc sprawdzę jak żarełko na naszej sali, jak obsługa itd
Łe to w ogóle rewelacja
Stary 2013-05-29, 09:56   #1271
misia880
Zakorzenienie

średnio widać, no ale były w spięte w taki niby kucyk była gumka ale obwiązana kosmykiem włosów kucyn był z tyłu ale z boku głowy no i puszczone loki do przodu, nie dało sie ich dac do tyłu bo były czesane na bok.

Loki się wyprostowały ale to przypadłosc moich włosów ( widac na zdjęciach ze juz sa fale a nie loki )
i było mim cieplo niesamowicie z tej strony gdzie one lezały, no i niewygodnie się tańczyło bo troszke ograniczała ruchy głowy

Stary 2013-05-29, 09:58   #1272
misia880
Zakorzenienie

i foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ST_P_-_15214411.jpg (102,0 KB, 48 załadowań)

Stary 2013-05-29, 10:01   #1273
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wzruszyłam się przy relacji, a teraz oglądałam
http://www.youtube.com/watch?v=6QcYdV5EOEc i płynę
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:04   #1274
behindblueeyes
Zakorzenienie

A to ja myślałam bardziej o czymś takim:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.597252.jpg (14,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1289821532_a5b0bf29704dfd097a511f9eb3eb3a1b.jpg (33,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2304.jpg (24,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81cf.jpg (47,3 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-05-29, 10:06   #1275
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
A to ja myślałam bardziej o czymś takim:
Tylko, że jak masz grube cięzkie włosy (jak ja ) to może Ci to nie wytrzymac przy tańcach tak myśle :P

Stary 2013-05-29, 10:07   #1276
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że jak masz grube cięzkie włosy (jak ja ) to może Ci to nie wytrzymac przy tańcach tak myśle :P
Właśnie też się o to boję.
Stary 2013-05-29, 10:16   #1277
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
słuchajcie jedziecie w tym roku na wakacje, czy odklądacie na sluby?
nam sie pojawił dylemat - mielismy jechac na Krym, ale wyszło duzo niezapowiedzianych wydatków i nie odłozylismy tyle kasiory na razie ile powinnismy.
nie wiemy czy jest sens jechac, czy lepiej na jakis dluzszy weekend w polske skoczyc, a kase odłozyc i za rok po slubie sie gdzies w super miejsce wybrac... TZ ma sie jeszcze zorientowac dzisiaj w doplatach do wakacji dla pracownikow - mozna zgarnąć 600zł, super by było...
Ja raczej wole ograniczyc wydatki wakacyjne. Beda raczej takie wypady weekendowe - wyskoczymy pochodzic po górach, do znajomego poplywac moze na kajakach. Jedyne co to moze do mojej siostry pojedziemy (czyli do Paryza), bo ostatni raz byliśy prawie 2 lata temu. Ale jeszcze nie wiem czy w sierpniu, czy moze we wrześniu dopiero..

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dzien dobry PMki przy kawce co nie co nadrobilam, ale zrodzil sie we mnie kolejny dylemat:

gdybyscie mialy zdecydowac, na co przeznaczyc wiecej kasy - na foto czy video, to co byscie wybraly?
foto

Znalazłam stronę z opisem kwiatów do bukietów:
http://www.przewodnikmp.pl/artykuly/...zwy-ulubionych

Może się przyda
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:23   #1278
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Gdzie to słońce?! U mnie cały tydzień paskudnie, zaraz będzie padać
430 DDS
U mnie też!!
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Witam z rana ale dziś urocza pogoda u mnie za oknem

http://allegro.pl/suknia-slubna-roz-...270409493.html myślę dziewczyny że jest się o co bić
to idealna suknia na wesele z papieżem

co do fryzury - ja mam już wybraną fryzurę, w sumie nigdzie nie mam jej na zdjęciu, ale potrafię opisać w takim typie fryzur mi jest najlepiej, dlatego nie będę kombinować. grzywka na bok, luźno i romantycznie upięte włosy nad karkiem, może z elementem jakiegoś warkoczyka bez nażelowanych sztywnych loków, bez jakiegoś hełmu z lakieru itp
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:25   #1279
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj sobie takiego warkocza zrobiłam tzn fryzjerka :P

ale oczywiście nie jako ślubny :P
Właśnie mi się marzy warkocz, a najbardziej to kłos na wesele

Cytat:
Ja miałam włosy spięte na bok i bawiłam się super, w ogóle ich nie czułam, tak dobrze spięła mi je fryzjerka

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:29   #1280
misia880
Zakorzenienie

to raczej nie zależy od spięcia tylko od ciężkości włosów. Moje są cięzkie, np. nie zrobie kucyka do góry bo m,nie tak głowa boli..

Stary 2013-05-29, 10:31   #1281
misia880
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10738.jpg (28,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11298.jpg (55,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e-2340t.jpg (104,4 KB, 14 załadowań)

Stary 2013-05-29, 10:35   #1282
szklaneczka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam cienkie wlosy i mi sie tkie fryzury dobrze trzymaja
Na drugi dzien wyglada jakbym od fryzjera wyszla
Ale nie lubie chodzic na drugi dzien z wlosami z pierwszego
Wiec jesli zdecydujemy sie na wesele dwudniowe to popedze do fryzjera i zrobie cos zupelnie innego"
Stary 2013-05-29, 10:38   #1283
say-hello
Zakorzenienie

czytam tą najnowszą relację PMki 2013 i chyba pierwszy raz tak się wzruszyłam super ten jej tż, naprawdę! stanął na wysokości zadania
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:40   #1284
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
co do fryzury - ja mam już wybraną fryzurę, w sumie nigdzie nie mam jej na zdjęciu, ale potrafię opisać w takim typie fryzur mi jest najlepiej, dlatego nie będę kombinować. grzywka na bok, luźno i romantycznie upięte włosy nad karkiem, może z elementem jakiegoś warkoczyka bez nażelowanych sztywnych loków, bez jakiegoś hełmu z lakieru itp
Oj ja też nie lubię takich sztucznych fryzur I nie podobają mi się zostawione takie pojedyncze, zwisające pasma włosów
Stary 2013-05-29, 10:41   #1285
justynkie
Wtajemniczenie

A ja siedzę w pracy w mega stresie...
Dzisiaj ostatni dzień mojej umowy próbnej, wiem tylko że nowa umowa jest gotowa i czeka na podpis prezesa. I nie wiem czy dostanę dzisiaj czy po weekendzie.
I czy będzie podwyżka... Nikt mi nie chce powiedzieć dopóki prezes nie podpisze...

Nadrobię Was wieczorem

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:44   #1286
kulbensikowa
Wtajemniczenie

hej Ja tylko na chwile super ze jest juz kolejna relacja jak przyjde wieczorem to przeczytam Teraz idę do tego rossmanna, ciekawe czy cos jeszcze dla mnie zostalo ale mma kochanego tż, kazał mi przelać sobie z jego konta na swoje pieniazki na zakupy ...ile bede chciala.. !! hehehehe, ale oczywiscie bede oszczedna w koncu sloneczko swieci jak ja to lubie buziaki

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:44   #1287
Kishlaczkowa
Zadomowienie

piękne

Chcę już nasz dzień!

Stary 2013-05-29, 10:45   #1288
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
ja sobie nie wyobrażam nie robić próbnej fryzury :P bo nie wiem jaką chce i chciałabym zobaczyć najpierw jak w niej wyglądam.
Już chyba robiłam 4- 5 fryzur :P narazie mam jedną faworytkę :P
Oj ja tez kilka zrobie zeby miec pewnosc ze wybralam najlepsza

matkoo.. Wzruszylam sie..siedze na wykladzie i czytm ta relacje i dziewczyny dziwnie patrza bo ja lzy w oczach i nos wycieram...

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymajcie kciuki!!!lece na egzaminy bede wieczorkiem

A ja dzis od 10 do 20 na zajeciach.. I po zajeciach jeszcze z ida na zdejcie szwow. Dziewczyny,chce juz nasze relacje... ))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 10:46   #1289
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
to raczej nie zależy od spięcia tylko od ciężkości włosów. Moje są cięzkie, np. nie zrobie kucyka do góry bo m,nie tak głowa boli..
Ty masz tak piękne włosy - gęste, lśniące i pewnie masz ich sporo Moje są lekkie, więc pewnie dlatego

Stary 2013-05-29, 10:52   #1290
behindblueeyes
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

matkoo.. Wzruszylam sie..siedze na wykladzie i czytm ta relacje i dziewczyny dziwnie patrza bo ja lzy w oczach i nos wycieram...
A ja siedzę w pracy i mam to samo

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości