|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
Cytat:
a co do taty to tulam, i nie zaharowuj sie bo i tak jestes najwspanialsza mama i nie musisz nic udowadniac |
||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej... skalpel za mną... nie umiem nadal oderwać ud od podłogi
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41046236]Dziewczyny... własnie zjadłam kawał szarlotki sypanej na gorąco z lodami waniliowo-nugatowymi - niebo w gębie [/QUOTE]nie kuś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Djerba a ja pamiętam jak się decydowaliście na to mieszkanie |
|||||
|
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Nieźle z tymi wężami, ja bym zeszła na zawał. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- To twoje dziecko o 9 je pierwszy posiłek, to o której ona wstaje. |
|||
|
|
|
#2405 | |||||||
|
Konto usunięte
|
nie zaszkodzi, to, co na opakowaniu, to wartości uśrednione są
przecież dorośli ludzie tez nie jedzą jednakowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja na Rumuna-koło gospodyń wiejskich Cytat:
Cytat:
Ewulka, chyba masz bardzo małego, bo NIC nie poczułam! ![]() ![]() przepraszam, ale to brzmi... :d biedny mąż ![]() raczej nie Cytat:
u nas też taka kaszka od ulewania, często to myję wodą samą, po kąpieli kremem oilatum - bo to takie tradzikowe u nas witaminą A możesz próbować, ona nie zaszkodzi nawet jak to nie do końca suche by było |
|||||||
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam sposób zdrowego żywienia Montignaca. Chudnie się powoli, ale zdrowo. Mo mniej więcej 6 miesięcy zajeło, ale chudniesz bo organizm zdrowo się odżywia i zapasów nie robi.
|
|
|
|
#2407 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hejka Cytat:
) tez sobie chwalę schudłam 6kg.Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41051066] Ja ci coś powiem - punkt widzenia zależy od ... ![]() Też gdy Agatka malutka była, przekonana byłam, że absolutnie - takie np. frytki to zuooo! po czym Agatka okazała się być totalnym niejadkiem. Teraz już jest w miarę, ale z niejedzeniem bujałam się po 4mcu życia (!) do 2,5 roku mniej więcej. Czyli ponad 2 lata. Córa jadła np. 1/4 porcji mleka dla swojego wieku, albo zjadała cokolwiek o 5 rano (np. pół porcji mleka) a następny posiłek o 15... I w tym momencie, mając do wyboru COKOLWIEK lub NIC, wybierasz nawet te frytki. Nie robiłam i nie robię tego na zasadzie: masz, jedz codziennie. Ale jednak raz, dwa razy na miesiąc zjada, niekoniecznie z Maca, natomiast jest to nasza furtka bezpieczeństwa, gdy np. mała nie zje obiadu albo na obiad jest coś, czego ewidentnie nie lubi (a lubi niewiele rzeczy). I nie mówię nigdy: nie chcesz, to nie jedz, dostaniesz frytki nie nauczyłam jej, że może grymasić to frytki będą Z fastśmiecia jada w sumie tylko te frytki i kilka razy jadła kurczaczki z Maca. A wiesz, jak masakrycznie się cieszyłam, gdy po jakiejś tam ostrzejszej fazie niejedzenia ona mi takie kurczaczki zjadła? Tak więc olej szwagierkę bo to sobie można planować i chcieć eko, a życie życiem.To była zarąbiście mniamuśna szarlotka sypana ![]() Byłam na diecie south beach raz, w sumie to... dieta-nie dieta dla mnie, bo przyzwyczaja do zdrowego jedzenia w efekcie. Ale wytrzymałam krótko, bo mi się nie chciało myśleć nad potrawami ![]() Jak wyżej. Obyś nigdy nie doświadczyła problemu niejedzenia A różnie, zasada jedna: suche smarujesz maścią, mokre (wypryski, trądzik jakiś) kremem. Co na pewno możesz próbować, jest tanie, nie na receptę i najpierw mi to lekarze zawsze przepisywali: -maść z witaminą A (nie ma nazwy, w aptece różne firmy są, kilka zł kosztuje) -diprobaza, lipobaza - maść, parafina i wazelina, to oglnie przy wszelkich zmianach typu AZS się stosuje, używam dla Agu, Dorki i siebie, kilkanaście zł -kremy z emolientami - miałam emolium krem, teraz mam oilatum, fajnie pomógł gdy Dorka miała jakieś zmiany na skórze wypryskowe właśnie, to chyba były przechodzone potówki/zmiany hormonalne jeszcze -czasem polecana jest kąpiel z dodatkiem 3-4 kropli parafiny ciekłej - nie więcej, to masakrycznie tłuste! parafina zatyka pory ogólnie, ale przy skazie czasem jest konieczna i tyle... Zwłaszcza, jeśli zmiany są na dużych powierzchniach -maść robiona, one fajne, bo dużo i tanie (ryczałt), Agatka miała, na pewno wit. A tam była, lanolina, i jakiś delikatny steryd bo już poważne to bardzo było - ale to na receptę tylko a ogólnie poziom życia tam jest jaki, taki przeciętnego człowieka?[/QUOTE] No właśnie całkowicie się zgadzam co do tego jedzenia Jeszcze moja bratowa wczoraj tekst, ze Karol będzie jadl tylko ekologiczne rzeczy i pił świeżo wyciskane soki a czekolade będzie jadł wyłącznie z eko kakaa,no to mi ręce opadły. Ja rozumiem że chce dla swojego dziecka jak najlepiej ale to już jest korba na punkcie eko. Bo co jak będzie starszy to koledzy go poczęstują czekoladopodobnym batonikiem a on powie -nie bo mama mi pozwala tylko ekologiczną czekoladę to go wyśmieją . A co do smarowania zmian skazowych to juz chyba wiem czemu Blance krosty nie giną, ja smarowałam odwrotnie kremem na suche a maścią na wypryski ![]() Ale dziś nocka piękna od 21 do 6 bez pobudki Rano obudził nas łomot-mój bratanek spadł z łóżka ileż było krzyku i płaczu , na szczęście nic mu się nie stało. Kurdę męczy mnie ta chcica już ((
|
|||||||
|
|
|
#2408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
maly uskutecznia juz 2 spiochansko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia na szczepieniu |
||||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
evel Yae i na plecach, i na brzuchu, pelzac tez probuje.
nina to wspolczuje z ta wilgotnoscia. Tylko, ze u Was raz dwa wroci do normalnego poziomu, a tutaj lekko liczac do wrzesnia tak bedzie dzien w dzien. No i temperatura jeszcze wzrosnie o ok 15st. (Zeby nie bylo dzis sa 23st) |
|
|
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża i powodzenia w sprzątaniu, gotowaniu, pucowaniu itd itp ![]() Cytat:
będzie eko Karolek ![]() zazdroszczę chcicy u mnie jakby się coś zamknęło nie mam ochoty WCALE. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
pstryczku w rodzicow sie wdala
Za mile slowa wszystkim ciociom: Dziekujemy!! ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- lenova mnie tez nosi ;-) |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, sprawa z jazdą do miasta załatwiona, mój ojciec nas podrzuci około 16:00 do miasta.
Powiem Wam szczerze, że mieszkanie w dużym domu, posiadanie własnego ogrodu jest fajne, ALE ja osobiście nie przepadam za mieszkaniem na wsi. Wolałabym w mieście, ale z drugiej strony nie chciałabym w mieszkaniu, a domy są cholernie drogie w budowie, bo trzeba kupić działkę, która już sama w sobie kosztuje krocie w Olsztynie... Nie mogłabym w bloku mieszkać, bo zawsze chciałam mieć swój basen - taki do postawienia latem, a nie stały, a u nas ukształtowanie terenu na to nie pozwala (jest lekki skos)... Na naszej nowej działce, tzn mojej i TŻa jest prosty teren, będę mogła tam Oliwce zrobić mały plac zabaw, no i ten basen, i to mnie cieszy... Okolica jest piękna, zaraz obok jest las, jezioro, ale mnie i tak ciągnie do miasta... Choć na pewno, koniec końców, zostanę na wsi. ![]() Ale wieś to jednak wieś - zimą zaśnieżona, czasem ciężko z dojazdem, zero jakichkolwiek rozrywek, choćby kina, ani żadnego sklepu ciekawego, trzeba jeździć do miasta po wszystko dosłownie... No jedynie Piekarnia Tyrolska u nas jest i jakieś małe, miejscowe sklepy. Szał.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-29 o 10:30 |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziewczyny, dzięki za podpowiedź ze strzykawką, jesteście wielkie a tak w ogóle, to spał całą noc bez pobudki, dopiero o 7:00 wstał, a ja i tak całą nic wstawałam i sprawdzałam czy oddycha przez ten cholerny katar i mu gorączkę mierzyłam, bo wczoraj cały dzień miał taki stan podgorączkowy i się bałam; na szczęście dzisiaj już temperatura 37,2 i katarek mniejszy, także mi ulżyło; straszne to jest jak dziecko jest chore, Filip jest tylko przeziębiony, a ja mam takie schizy, a co dopiero jakby to coś poważniejszego było jak wczoraj nadrabiałam to któraś z Was pisała (chyba deszczowa ), że lekarz kazał podawać większą dawkę witaminy D; dlaczego? przepraszam, że nie pamietam kto to był, ale ledwo na oczy patrzyłamjeszcze co diet: ja na Dukanie byłam 6 miesięcy schudłam 10 kg i wtedy wyglądałam tak, jakbym chciała niestety kg wróciły, a mój organizm doznał takiego szoku...włosy mi leciały, paznokcie się rozdwajały, porażka; ale to pod sam koniec było, bo na początku wszystko okCytat:
Cytat:
![]() u mnie też taka kropa bordowa, bo strupek to już odpadł w pierwszym miesiącu chyba
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy
za szczepienie!Lenova dobrze, że małemu nic się nie stało, ale pewnie najedliście się strachu. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dukana i ja próbowałam, kilka tygodni wytrzymałam Dla mnie takie diety są do dupy, bo później i tak wracam do starego żywienia i tak, bo wszystkiego mi brakuje
|
|
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
No o tę bordową kropę mi chodziło tylko napisałam strupek bo nie wiedziałam jak to nazwać
|
|
|
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedzialam ![]() Cytat:
Szukalam potwierdzenia, ze dobrze robie - na Was zawsze mozna liczyc ![]() nancy, widzisz, tak o tym nie pomyslalam - od razu mi sie wydawalo, ze przez caly dzien niedojada moim cycem, a wieczorem opycha sie ile wlezie ![]() Cytat:
![]() blogerka, czytam o tym, ze bylas niejadkiem i czuje sie jakbym ja to pisala. Tez zero miesa, zadnej szynki, kotletow, itp. Na obiad wlasnie ziemniory i zwykle mizeria... Jeszcze mialam schize z ziemniakami. Jadlam tylko cieple i gotowane przed chwila. Tych z poprzedniego dnia nie ruszalam. W sumie do dzis tak mam :P o ile juz rusze ziemniaki, bo tez nie przepadam. Tez mi na szczescie taka ostra postac przeszla, ale wciaz malo rzeczy lubie... Nadrabiam dalej
|
|||
|
|
|
#2418 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hey
Wreszcie słoneczko wyszło Tż w pracy a ja idę z Darią na spacerek (jak Was nadrobię) ![]() Cytat:
Ja bym tak nie umiała. Chyba bym z domu nie wychodziła wogóle ![]() Cytat:
Cytat:
mocno zaciśnięteCytat:
A fotka z lusterkiem BOSKA! genialna fota ! ![]() Cytat:
Super to na zdjęciach widać[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41051066]To była zarąbiście mniamuśna szarlotka sypana [/QUOTE]aaaaaaaa mmmmmmmCytat:
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mięsko zawsze jadłam, ale tylko chudziutkie. Jak trafiła się jakaś żyłka, błonka, tłuszczyk to od razu mi w gardle stawało i mało nie wymiotowałam
|
|
|
|
#2420 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
różnie, czasem przodem do świata, ale najczęsciej wtula mi się główką w szyje Cytat:
Cytat:
cudnie Cytat:
znów mi cytaty poucinało mój dzieć dopiero co wstał, ja w między czasie zjadłam śniadanie i was nadrobiłam, teraz trzeba się zabrać za ogarnianie, ja nie wiem codziennie ogarniam ten syf a i tak zaraz jest to samo
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
nieeee wiedziałam że możecie tak pomyśleć. Napisałam od 9.00 bo wiadomo że w nocy podaję jej mleko nie kaszkę albo deserek. W nocy to różnie je. Dziś w nocy np było tak: zasnęła około 21. Potem obudziła się na mleczko o 1.00, potem o 4.00 i o 9.00
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41051546]nie zaszkodzi, to, co na opakowaniu, to wartości uśrednione są przecież dorośli ludzie tez nie jedzą jednakowo ![]() [/QUOTE] Cytat:
meneq, przecudne kudełki ma Yae!! szaja, Dorka to cala TY!! Sliczna! |
||
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
w sumie można powiedzieć, ze po nocy, po 8 się jeszcze obudził ale zaraz z powrotem usnął. zeby nie było tak dobrze to w nocy się często budził na cycka. Może by i dalej spał ale teściowa go domofonem obudziła
|
#2425 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze,że nocka w miarę spokojna, kciuk za Julaska Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
od trzech lat jestem w mieście i nie mogę się doczekać, kiedy tam wrócę( domek, mamy nadzieję zacząć budować w tym roku). Cytat:
Cieszę się, że Filipkowi lepiej Meduza i Laurka super porównania na zdjęciach. Niby chwila czasu, a dzieciaczki tak urosły
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze wszelkie schaby, karkowki odpadaja. Jem tylko starannie wyselekcjonowane przez moje oko kurczaki i indyki TZ mi jeczy, ze zachowuje sie jak francuski piesek, ale na serio mam pie**olca z jedzeniem ![]() I tak jest postep, bo w dziecinstwie wlasciwie wcale nie jadlam miesa (poza kotletami z piersi kurczaka). |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
A któraś z Was pytała co znaczy, że jajniki mam zablokowane ( nie pamiętam która, przepraszam, czytałam podczas nocnego karmienia,Kojarzy mi się, że Lenova ???) Oznacza to, że na razie, dzięki karmieniu piersią, nie mam owulacji
A i jeszcze ciąża bardzo ładnie podziałała na nie bo ja miałam PCO, a teraz jajniki wzorowe, bez pęcherzyków. Może zajście w kolejną ciąże nie zajmie nam prawie roku
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu i do nas powrocilo sloneczko
wybieracie sie jutro na Boze Cialo z dziecieciami? ja mialam w planach wziac mlodego no ale z tym katarkiem to raczej nie pojdziemy juz widze siebie oczami wyobraźni... cisza, wszyscy klecza, modla sie a Sylwunia co? wyciaga gluty frida |
|
|
|
#2430 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam cały dzień u Rodziców bo tż w delegacji, nie dałabym rady sama, ponad 15h byłyśmy poza domem i Ewcia dzielnie to zniosła. No i próbuję nadrobić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak znosi zastrzyki? dużo zdrowia!Meneq dziękuję |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

w dodatku na parktykach a w banku wtedy byłam 
miałam jechać do siostry wieczorem, a że ona usęła, no to mówię - taka naga jeszcze - do męża, że ja się będę za chwilę zbierać. On tak na mnie patrzy, podchodzi i mówi na ucho: Ewa, to jak będziesz jechać do O. to wstąp do apteki i kup test ciążowy. Ja:
po co ci test ciążowy? - no żebyś zrobiła, bo mi się wydaje, że jesteś w ciąży. Ja:
), mieszkam tu od końca grudnia a był u mnie 2 razy -SŁOWNIE DWA! - a trzy razy widział Anię 

[/QUOTE]

schudłam 10 kg i wtedy wyglądałam tak, jakbym chciała
ma za to taka bordowa kropke