|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() Cytat:
co do Malink - aaa slodziasznie a dziecie ... ![]() ktora chetna czyzby MIELONE i MIZERIA ![]() a ja siedze na ganku Mlody spi a ja sie opalam i czytam polskie gazety eh relaks pelna geba ![]() . |
||
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Małpka - zaraz pójdą głosiki! Przypominaj codziennie! My po szczepieniu, spłakał się Misio bardzoo bidulek mój kochany. Waży 5,900 i 61cm długości. Pani doktor pochwaliła, że już tak ładnie główkę trzyma i że silny facet z niego Śmiała się z jego licznych fałdek ![]() No i co najlepsze, idą mu zęby, jedynki i trójki już całe zarysowane pod dziąsłami, także lada chwila będą się przebijać.
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tyle zebow na raz? wow to lekarka zagladala?
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
no zaglądała i mi pokazywała, ładny zarys pod dziąsłem
w ogóle w szoku jestem, bo Julce 1 ząbek wyszedł na pierwsze urodziny!
|
|
|
#1116 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna fota Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do witamin to dla ciezarnych mozna Cytat:
![]() cos wszystkiego nie zacytowało .....
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
moderna
strippi za Zabki Ja dzis jak przemywalam Mlkdemu buzie to zauwazylam ze dziaselka na 1ma mocno zaczerwienie - ale nam sie nie spieszy ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.tak na serio to 15 latki chcą byc przytulane tylko nie przez mame . Ja tam będę przytulac czy będą miec 7 czy 15 czy 30 -najwyzej na siłe za zabawy tygryskiem ..... no ale wstawanie o mógłby sobie podarowac .... Cytat:
![]() Cytat:
aby obyło sie bez komplikacji ...
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
nie bardzo mam jak ponadrabiac, bylismy wczoraj jednak na spacerku, pozniej zajelam sie synkiem i tak jakos zeszlo..ogolnie duzo czasu schodzi mi na zajmowanie sie maluszkiem, jakies porzadki czasem gotowanie, bywaja dni ze musze zajac sie swoja dodatkowa praca i na nic czasu nie ma, zazdroszcze niektorym z Was bo sobie radzicie doskonale, ja czasami wypadam z obiegu ![]() Jestesmy po szczepieniu, maluszek zniosl dobrze szczepienie, troszke placzu bylo. Obsikal lekarza dzis haha cala kozetke i rekaw pana doktora ;D wzielismy ta 6 w 1 szczepionke.Synus wazy 6,5 kg urosl w glowce i w brzuszku ![]() Bylismy dzis na spacerku i troszke dzis mi spi w dzien, przysypi raczej, ale lubi byc na raczkach, ciekawe jak tego 1.06 zniesie nasza niebecnosc chwilowa, idzemy na wesele. Chrzest zalatwiony w poniedzialek mamy podac liczbe gosci.
|
|
#1120 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i wow już ząbki ![]() dzięki Cytat:
-------------- ale się usmiałam z KArola połozyłam go na macie na brzuchu a sama poszłam do kuchni gada, gada nagle płacze zaglądam a ten na plecach leży no to go znowu na brzuch znów gada, gada i znów płacz patrze a ten znów na plecach
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY POMÓZCIE !!!
![]() pomyliłam tabletki na gardło -zamiast mojej isly wzięłam męza strepsils intensive -zorientowałam się jak całe wyssałam ..... na opakowaniu jest napisane ze nie stosowac u dzieci ponizej 12 r.z albo skonsultowac sie z lekarzem w przypadku ciązy albo karmienia piersią ..... czy zna się któras na tym ???? czy Roszkowi moze to zaszkodzic ??? zdenerwowałam sie ....
|
|
#1122 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jesli sama miałabym tyle wydać to pewnie wybrałabym leżaczek chociaż szczerze mówiąc na razie Karol chętniej tym się bawi niż siedzi w leżaczku ale ciągle mam głupią nadzieję, że może kiedyś zechce zasnąć w leżaczku a nie przy cycku/na rękach ![]() ![]() Cytat:
na siłę to ja też zamierzam przytulać o ile będę miała tyle siły, bo jak pójdzie w ojca to wyrywających się 100kg nie dam rady przytrzymać
|
|
|
#1123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
bry
![]() nooo z dzieckiem to wygoda, nie wyobraza sobie z dzieckiem zimą jak wszyscy kichają, albo w upał w tłoku..może jednak się zdecydujecie polecam ![]() Cytat:
i w reklamie milki Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do spania ze smokiem, to mój niby dostał..ale ma go w dupalu.. nigdy nie zasnął ze smokiem, jest jedynym dzieckiem na spacerach bez smoka i ogólnie lekko go olewa... dziś może coś więcej pociumał ale ogólnie słabo go to bawi...więc wcale może nie być takim ratunkiem. Mój też woli zasypiać w kontakcie, ale we wszystkich poradnikach czytałam że nie ma sensu uczyć samodzielnego zasypiania przed 4 miesiącem, wcześniej dziecko po prostu jest za małe i nie rozumie jeszcze związku przyczynowo skutkowego. Więc ja wstrzymuję się z wszelkim tresowaniem, zwłaszcza że co mi przeskadza potulenie mojego syna przez kwadrans przed snem Cytat:
i wow za ząbki
|
|
|
#1124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba to imię zobowiązuje och te Karole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Wzięcie kilka razy nie zaszkodzi, tym niemniej lek nie jest w kategorii najbezpieczniejszych (jak np. ibuprofen). Więc dobrze wybrać coś innego. Wg jednego z największych autorytetów w tej dziedzinie, autora anglojęzycznej "biblii" tematu leków (Dr Thomas W. Hale, Medications and Mothers' Milk) na skali stosowanej przez niego (gdzie L1 to leki najbezpieczniejsze", a L5 - "przeciwwskazane") flurbiprofen to kategoria laktacyjna L2" flurbiprofen- to składnik czynny streptils
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie OC albo Ptaszysko ????????????-znają sie na takich rzeczach ......
|
|
#1127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zagłosowane ![]() Cytat:
A ogólnie kciuki za wizyty wszelkie / despa, pani itp/ i super foty nie komentuję na bieżąco wszystkich bo często czytam na telefonie a jak odpisuję to musztarda po obiedzie już , nie ?
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale sie zdenerwowałam ..... idiotka ze mnie aby się zorientowac co zjadam /ssie jak juz kończe ....
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale na szczęście to akurat nic takiego, więc Roszek może się cyckować
|
|
|
#1130 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Aż tyle zębów? Już??? Mój TŻ dał Róży wczoraj palec do possania. I aż go zabolało, stwierdził, że zęby jej idą, bo ma strasznie twarde dziąsła ![]() Cytat:
![]() Jeny, ubranka 62 są na Różę za małe! Co do smoczka, ja nawet nie kupiłam. Nie używam i mam nadzieję, że nie zajdzie taka potrzeba. |
|||
|
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
OC już Ci odpowiedziała, moje dziecię zanim zachorowała (poniżej 10 r. ż) parę razy przy silnym bólu gardła zazywała (z zalecenia lekarza)- tyle że max 2 dni Cytat:
o no własnie... My po wizycie- jest ok, katar się skończył; natomiast takie furkotanie w nosku które się jeszcze pojawia i to po jedzeniu, gadaniu czy wywijaniu nogami- jest ok.No i waga 5490
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi, lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania w grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu natomiast udalo mi sie jeszcze znalezc cos takiego jak kategoria ryzyka laktacyjnego gdzie nalezy on do grupy L2 tj: L2 „bezpieczniejsze” Grupa ta obejmuje leki, które były stosowane u ograniczonej liczby matek, które na wykazały działań niepożądanych u karmionych dzieci. Grupę tą stanowią także leki, dla których istnienie ryzyka po zastosowaniu leku jest mało prawdopodobne. http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php tutaj jest jakbys chciala sama zobaczyc takze uszka do gory Nic Roszkowi nie bedziewidze ze OC mnie ubiegla no ale stronke mozna dodac na 1 strone nasza jakby ktoras cos chciala sprawdzic
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2013-05-29 o 15:41 |
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale @ po 12 dniach to jakieś krwawienia niemiesiączkowe a na pewno przy cyklu bezowulacyjnym. Mój gin twierdzi, że @ występuje zawsze po 14 dniach od owu bo faza lutealna jest zawsze stała. Mnie też tak kuło w boku jak na owulację poszłam do gina pewna, że cykl mi wrócił a on na to, że endo cieńkie a w jajniku 4 pęcherzyki ale żaden dominujący i że to ciągniecie to nie owulacja. W każdym razie ja takie krwawienia bym sprawdziła na USG.
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Ptaszku - dodam strone wieczorem, obecnie skonczylam sie opalac - spieklam sie ciut hihi. Teraz czas na obiadek - ziemniaczki i piers z kuraka
![]() Tylko wpierw trza ugotowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestemza przytulaniem i lulaniem narekach - bardzo to lubie,choc nie ukrywam ze czasami chcialabym miec chwile wolna ![]() Czasami siedze na kanapie z dzieckiem caly dzien, bo usypia na raczkach, a odlozony sie budzi i tak siedze czasem kilka godzin ze spiacym dzieckiem w ramionach .. i choc teraz jest to ok, to jak bedzie wiekszy moze byc problemem.. bo juz teraz mi sie zdarza, ze jestem bez sniadania, ze nie dam rady ugotowac czy sie umyc..Stad pewnie polozna zaproponowala mi te cwiczenia z zasypianiem w dzien w lozeczku - co nie oznacza, ze dziecka nie mam lulac i przytulac - bo zanim sie polozy spac to go caly czas nosze na rekach, sam soba sie jeszzce nie umie zajac chodzi o sam moment zassniecia..Nam i tak nie wyjdzie, bo ja jestem jak matka-kwoka - dziecko zapiszczy a ja juz biegne na ratunek ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Dziewczyny, chyba juz byla o tym mowa -dziecko w wieku 5tygodni wklada raczke do buzi - to cel poznawczy?
|
|
|
#1136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
||
|
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Małpka, poszły 2 głosiki. 1 chyba na siebie kliknęłam
Idę nadrabiać, o ile Kinga pozwoli.
|
|
#1138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie i wage Cytat:
![]() Cytat:
(Ninka ma miec wage za mamą ) Cytat:
za wage i koniec kataruCytat:
nie znam sie w ogóle na lekach -dlatego ta panika -ale dzięki WAM jestem spokojniejsza .
|
|
|
#1139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj w ruch poszedl smoczek, maz wczoraj dal 2 razy i dzis daje.. Cytat:
u mnie usypianie jak bardzo senny to raczka po glowce i dziala, czasami po policzku... mam nadzieje, ze maz mi do smoczka dziecka nie przyzwyczai.. ja mysle ze moje do cyca i zasypiania przy nim przyzwyczajone raczej.. i tak zle i tak niedobrze... alez marudny moj synus
|
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

za zdjęcie z karmienia
... 
Podpowiem, ze Twoj ulubiony 

bidulek mój kochany.

sama bym tego nie kupiła, do leżaczka nie ma podlotu, w leżaczku może dziecko uśnie a pod tym raczej nie 

aby obyło sie bez komplikacji ...
05.07.2008