Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 16:19   #4351
Yavanna84
Zakorzenienie

Dot.: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Cytat:
Napisane przez eszanka Pokaż wiadomość
18 maja 2013 - WESELE

Powitanie chlebem i solą przebiegło sprawnie i zabawnie, tłuczenie kieliszków również... wkroczyliśmy na salę z pełnym uśmiechem przy dźwiękach piosenki Franka Sinatry „Love and marriage” Wiele osób zwróciło uwagę na tę piosenkę i zaczęło się śmiać Wznieśliśmy pierwszy toast i goście przystąpili do życzeń... szczerze? Nie pamiętam z nich wiele, wszystko działo się szybko i tak spontanicznie, ale łzy mi poleciały, kiedy do Mojego już Męża podszedł mój Tato i powiedział mu: „Oddaję Ci to,
co w życiu przytrafiło mi się najpiękniejszego...”
, a przy życzeniach Rodziców TŻa nie padło ani jedno słowo – były tylko łzy wzruszenia Księga-drzewko uzupełniła nam się ładnie, choć przez moment zrobił się przy niej mały korek Goście byli pozytywnie zaskoczeni taką formą księgi. Butelek z alkoholem uzbierała nam się całkiem pokaźna ilość – na razie wszystko leży jeszcze w torebkach i czeka, aż nasz barek w salonie będzie gotowy Z prezentów nietypowych w naszej ocenie wygrał voucher na małżeński lot paralotnią nad Bieszczadami – prezent od moich przyjaciółek

Po życzeniach – obiad. Wkręceni w myśl o pierwszym tańcu niewiele zjedliśmy. Zmieniłam buty i nadszedł czas na pierwszy taniec, czyli 2 minuty, z których nie pamiętam nic, a nic byłam totalnie zestresowana skokiem na TŻa (na końcu relacji wrzucam link do naszej piosenki i tańca, którym się inspirowaliśmy, więc pewnie zrozumiecie moje obawy) – z opinii gości było super, tak po naszemu... Zresztą kto widział zdjęcie z mojego „wyskoku” ten widział też mój uśmiech i myślę sobie, że skoro uśmiech był to musiało być super

Po pierwszym tańcu rozpoczęła się impreeeeza Goście się naprawdę fajnie bawili, aż miło było patrzeć Mąż zabawiał towarzystwo, cały czas z uśmiechem na twarzy, aż mi się serducho cieszyło jak na niego spoglądałam (a moje przyjaciółki śmiały się, że wyglądał jakby wygrał milion w totka ), mama opowiadała mi też, że 2-3 razy podszedł do niej i powiedział
„ale ja ją kocham! jest taaaak pięknie!”
Przed 22 Mój Mąż zabrał głos (szok!) i podziękował naszym znajomym, którzy dzień lub dwa wcześniej nam pomagali na sali, po czym zaskoczył mnie podziękowaniami dla mnie... Powiedział: „A najbardziej chciałbym podziękować mojej Żonie, która to wszystko tak pięknie przygotowała, kiedy ja cały czas pracowałem i mówiłem, że mamy jeszcze dużo czasu – dziękuję i przepraszam” po czym dodał „Chciałbym też życzyć jej wszystkiego najlepszego z okazji urodzin” i w tym momencie podeszły do mnie moje cztery najlepsze przyjaciółki z różami w dłoniach i wzięły mnie na ręce – miałam niezłego wzruszenio-szoka
O 22 nadszedł czas na podziękowania dla Rodziców – na ekranie odpaliliśmy film, który nagraliśmy i zmontowaliśmy samodzielnie. Naprawdę nie skłamię pisząc, że łzy płynęły strumieniami, bo choć ja nie płakałam (nadmiar emocji? ) to wszyscy wokół dosłownie wyli... Nasze zdjęcia z dzieciństwa, później wspólne, na zakończenie film dla Rodziców, wszystko to połączone ze świetnymi piosenkami w tle zrobiły niesamowitą robotę Pod koniec filmu Świadkowa "cichaczem" rozdała wśród młodzieży zimne ognie i zapałki i po filmie do muzyki: http://www.youtube.com/watch?v=LRLdhFVzqt4 rozpaliło się nasze Światełko dla Rodziców. Szczerze? Lepiej bym tego nie wymyśliła, bo młodzi z zimnymi ogniami w dłoniach ustawili się za plecami Rodziców i jak ci się odwrócili to wzruszenie już całkowicie nimi zawładnęło...
Padła dedykacja dla moich Rodziców, później dla Rodziców TŻa, a ja cały czas tańczyłam z Mężem - w oczach gości tańczących obok nas widzieliśmy łzy wzruszenia wywołane podziękowaniami (byłam tym mega zaskoczona, bo wśród wzruszonych były np. osoby towarzyszące naszych znajomych, którzy jakoś super nas nie znają itp.) Czas pomiędzy podziękowaniami, a oczepinami zleciał mi sama nie wiem kiedy – widocznie tak dobrze się w tym czasie bawiłam

Do oczepin dzięki Bogu nie musiałam nikogo siłą zaciągać, bardzo dużo dziewczyn wzięło udział, szybko się zebrały – nie było żadnej „ustawki” kto ma złapać i podwiązka wpadła w sumie dobre ręce Jak rzucał TŻ to chłopak dziewczyny, która złapała podwiązkę stanął na wysokości zadania i przebiegł pół sali, po czym przejechał na łokciach po podłodze, ale wywalczył krawat
I tu przydał się (niepierwszy raz) nasz niezbędnik – plasterki na łokcie zrobiły robotę!
Z zabaw mieliśmy: test zgodności (TŻ nie był przekonany, ale po oczepinach stwierdził, że fajnie wyszło), później dla gości taniec w płetwach – śmiechu było, że hoho! A na koniec skecz „z Panem Młodym jako małym chłopcem” - przy tym to już ludzie dosłownie płakali ze śmiechu

Godzinę po oczepinach zmył się fotograf (przez cały dzień miałam wrażenie, że zrobił 5-10 zdjęć – tak fajnie wtapiał się w ludzi) i rozpoczęła się balanga do białego rana... Z nas już też troszkę to wszystko „zeszło”, mogliśmy wreszcie swobodnie poprzysiadać się do różnych stolików, pośmiać, wznieść toast, potańcować - nawet nie wyłapaliśmy momentu, kiedy zrobiło się jasno przed 6 zaczął zbierać się zespół, a cała impreza zakończyła się ostatnim odtransportowaniem gości o 8 rano...

Obiecany link do pierwszego tańca, którym się zainspirowaliśmy:
http://www.youtube.com/watch?v=6QcYdV5EOEc
Świetna relacja.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:21   #4352
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Zgodnie z zasadami savoir-vivre, które kiedyś znalazłam, kobiety nie powinny zakładać białych sukienek na ślub.
I ja już nie wnikam skąd to się wzięło i czy jeśli PM będzie mieć czerwoną sukienkę to nie należy zakładać czerwonej.
Uważam, że przestrzeganie zasad świadczy o mnie i moim podejściu do ludzi, którzy mnie zapraszają.
Nie zakładanie białej sukienki to nie jest coś trudnego do wykonania, więc nie widze powodów żeby się nie dostosować do tej zasady.
Tyle.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:30   #4353
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa mam prace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Stary 2013-05-29, 16:31   #4354
cowie
Zakorzenienie

Dzien dobry
Wpadlam na chwile, bo czasu malo.

Dzisiaj rano zrobilismy z TZtem winietki i plan stolow. Ja jeszcze zrobilam koszyczki do lazienek i zawiezlismy wszystko na sale
Manager nie omieszkal swoja mina wyrazic dezaprobaty dla mojego planu stolow i winietek jablek

Wieczorem ide na paznokcie.
Poza tym pogoda z dnia na dzien z paskudnej zrobila się piekna
Oby tak już zostalo!

Jutro wielkie sprzatanie, obiad u rodzicow i tam już zostaje.

A i pojechalismy wywolac zdjecia dla rodzicow i musimy jeszcze odebrac koszule TZta

Także myslalam, ze nic nie zostawilam na ostatnia chwile, a jednak jest sporo ganiania :p

No i dwa dni do slubu, a nikt poki co nam niespodziewanie nie odmowil przyjscia

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:33   #4355
perfuzja
Zakorzenienie

Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Uuu widzę że mnie wyszpiegowałyście. Nieładnie.

Właśnie wróciliśmy z sesji nad Morskim Okiem. Weszłam w tej wielkiej kiecy nad Czarny Staw, aż dumna z siebie jestem.
Wow Bardzo ciekawa jestem efektów sesji

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wpadlam na chwile, bo czasu malo.

Dzisiaj rano zrobilismy z TZtem winietki i plan stolow. Ja jeszcze zrobilam koszyczki do lazienek i zawiezlismy wszystko na sale
Manager nie omieszkal swoja mina wyrazic dezaprobaty dla mojego planu stolow i winietek jablek

Wieczorem ide na paznokcie.
Poza tym pogoda z dnia na dzien z paskudnej zrobila się piekna
Oby tak już zostalo!

Jutro wielkie sprzatanie, obiad u rodzicow i tam już zostaje.

A i pojechalismy wywolac zdjecia dla rodzicow i musimy jeszcze odebrac koszule TZta

Także myslalam, ze nic nie zostawilam na ostatnia chwile, a jednak jest sporo ganiania :p

No i dwa dni do slubu, a nikt poki co nam niespodziewanie nie odmowil przyjscia
Menadzerem nie przejmuj sie ani troche, to nie on ma sie dobrze bawić. Goście beda zachwyceni, mówię Ci
Stary 2013-05-29, 16:35   #4356
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś foto?
i co z Twoją drugą sukienką? zmieniałaś?
Fotograf to pewnie dopiero do Krakowa dojechał. Na te zdjęcia raczej poczekam. Drugą suknię założyłam po 1 w nocy, miałam wcześniej ale goście nie dali mi zejść z parkietu. Także dość długo trzymałam fason w szpilkach. Fotki z drugą suknią będą z pleneru w Warszawie.
Stary 2013-05-29, 16:35   #4357
zazdrosnica0
Zadomowienie

a mi dziś się udało upolować śmietankową marynarkę w idealnie takim samym odcieniu jak moja suknia za uwaga 45 zł w zwykłym osiedlowym małym sklepiku
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:40   #4358
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wow Bardzo ciekawa jestem efektów sesji

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Menadzerem nie przejmuj sie ani troche, to nie on ma sie dobrze bawić. Goście beda zachwyceni, mówię Ci
Nie przejmuje się anie troche ale nie powinien okazywac swoich odczuc

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:44   #4359
malinka9191
Zakorzenienie

Ale mnie glowa boli

niech juz bedzie po 18, bo mi zaraz rozsadzi lepetyne
Stary 2013-05-29, 17:03   #4360
FlightlessBird
Zakorzenienie

a ja idę się napić piwa oooo! jest powód

potem wpadnę sprawdzić jak tam suknia Mell
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:12   #4361
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Odp: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Kurcze, tak mysle nad Mell i jej przymiarka i tym jak sie stresuje,ze ja zaczelam stresowac sie swoja suknia

Tez szyje na wzor, ale z dosc znacznymi zmianami i jak mi zrobia nie tak jak trzeba, to sie przeciez zaplacze
Zmienilam dekolt z prostego na serduszko i co jak bedzie za duzy?
Mam obnizony stan, a co jak bedzie za malo obnizony, albo za bardzo

Najgorsze,ze suknia szyje sie wiele kilometrow ode mnie,nie mam krawcowej na miejscu do skontrolowania i teraz mi z tym zle.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-29, 17:14   #4362
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Zgodnie z zasadami savoir-vivre, które kiedyś znalazłam, kobiety nie powinny zakładać białych sukienek na ślub.
I ja już nie wnikam skąd to się wzięło i czy jeśli PM będzie mieć czerwoną sukienkę to nie należy zakładać czerwonej.
Uważam, że przestrzeganie zasad świadczy o mnie i moim podejściu do ludzi, którzy mnie zapraszają.
Nie zakładanie białej sukienki to nie jest coś trudnego do wykonania, więc nie widze powodów żeby się nie dostosować do tej zasady.
Tyle.
naiat, spokojnie Moje prośbo-pytanie padło z ciekawości, ja np. nigdy nie byłam na weselu w jasnej (białej) kreacji i raczej nie zamierzam
Stary 2013-05-29, 17:20   #4363
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
a ja idę się napić piwa oooo! jest powód

potem wpadnę sprawdzić jak tam suknia Mell
Tez jestem ciekawa jak tam
Stary 2013-05-29, 17:22   #4364
Laura28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa jak tam
Ja właśnie zobaczyłam w spisie sukien ślubnych jak ma wyglądać i jestem ciekawa efektów
Laura28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:37   #4365
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Laura28 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zobaczyłam w spisie sukien ślubnych jak ma wyglądać i jestem ciekawa efektów
Wszystkie jesteśmy ciekawe, bo mell pokazała nam już setki sukien i każda była "taka tylko inna" więc w sumie nikt nie wie jaka

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 17:40   #4366
extassy
Zakorzenienie

witam
wracam właśnie z godzin próbnych i chciałam się pochwalić że mam kolejna pracę
w pt się szkolenie z wizazu itp(praca przy kosmetykach) i dopiero po tym szkoleniu będę wiedzieć jaka jest stawka wiem tyle że umowa o pracę, elastyczny grafik, i każda sprzedaje na siebie i sobie nabijapremie
Stary 2013-05-29, 17:40   #4367
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antilia Pokaż wiadomość
wszystkie jesteśmy ciekawe, bo mell pokazała nam już setki sukien i każda była "taka tylko inna" więc w sumie nikt nie wie jaka :d
:d
Stary 2013-05-29, 17:40   #4368
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Odp: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Mam nadzieje,ze jej suknia bedzie taka jak chciala a mnie nikt nie pocieszy, a zlapalam stresa w autobusie

Stary 2013-05-29, 17:40   #4369
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Kurcze, tak mysle nad Mell i jej przymiarka i tym jak sie stresuje,ze ja zaczelam stresowac sie swoja suknia

Tez szyje na wzor, ale z dosc znacznymi zmianami i jak mi zrobia nie tak jak trzeba, to sie przeciez zaplacze
Zmienilam dekolt z prostego na serduszko i co jak bedzie za duzy?
Mam obnizony stan, a co jak bedzie za malo obnizony, albo za bardzo

Najgorsze,ze suknia szyje sie wiele kilometrow ode mnie,nie mam krawcowej na miejscu do skontrolowania i teraz mi z tym zle.
bedzie dobrze

ja w ogole nie wiem jak moja suknia wygladac bedzie, nie mam nawet wzoru do podgladania i szyje sie ona w Polsce a szkielet zobacze na 3 tyg przed slubem i w miare spokojna jestem
Stary 2013-05-29, 17:41   #4370
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
witam
w pt się szkolenie z wizazu itp(praca przy kosmetykach) i dopiero po tym szkoleniu będę wiedzieć jaka jest stawka wiem tyle że umowa o pracę, elastyczny grafik, i każda sprzedaje na siebie i sobie nabijapremie
moim zdaniem durne to, że stawkę poznasz po szkoleniu

i co zrobisz?

ja odkąd dostałam tę pracę dotałam kolejne 2 telefony na rozmowy wiedziałam, że tak będzie

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-05-29 o 17:43
Stary 2013-05-29, 17:42   #4371
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Cytat:
witam
szczesciara
Cytat:
Mam nadzieje,ze jej suknia bedzie taka jak chciala a mnie nikt nie pocieszy, a zlapalam stresa w autobusie

jak to nikt? Ja Cie pocieszylam
Stary 2013-05-29, 17:45   #4372
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Odp: Dot.: Odp: Baby dziada wykończyły, na nowego zamieniły! PM 2013 cz. 52

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
szczesciara

Dziekuje widze,ze Ty to masz juz w ogole ja moge isc do salonu na Dlugiej w Krk i pomacac pierwowzor i tez zobacze swoja poerwszy raz 3 tygodnie przed slubem, ale bedzie

Stary 2013-05-29, 17:46   #4373
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
szczesciara

ja tak w sumie myślę, że to trochę nie fair

jedni czekają na jakikolwiek telefon 3 miesiące, a innym telefon się urywa.

Mi się wydaję, że mi cholernie pomogło to kierownicze stanowisko (mimo, że moje zdrowie na tym ucierpiało, to cieszę się, że mogłam tam pracować).
Stary 2013-05-29, 17:48   #4374
extassy
Zakorzenienie

szkolenie mam płatne więc idę, będą mi płacić za naukę makijażu i wizazu
w pn idę już na konkretną rozmowę w pracy nr1 więc co mi szkodzi iść na szkolenie
Stary 2013-05-29, 17:50   #4375
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
szkolenie mam płatne więc idę, będą mi płacić za naukę makijażu i wizazu
w pn idę już na konkretną rozmowę w pracy nr1 więc co mi szkodzi iść na szkolenie
no w sumie nic Ci nie szkodzi
ja bym szła dla samego szkolenia, bo będzie na pewno super

Ciekawe kiedy mi będzie dane spotkanie szefa
Stary 2013-05-29, 17:53   #4376
extassy
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaję, że mi cholernie pomogło to kierownicze stanowisko (mimo, że moje zdrowie na tym ucierpiało, to cieszę się, że mogłam tam pracować).
czy ja wiem czy nie sprawiedliwe, takie jest życie. wiem jakie cv do nas do sklepu dziewczyny przynosiły. nawet nie chodzi o doświadczenie ale o sam układ graficzny czy składnie
ja robiłam w życiu wiele rzeczy. pracuje od 18roku życia moje cv na dwie strony i już nie mam miejsca żeby cokolwiek dopisać.
Stary 2013-05-29, 17:54   #4377
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje widze,ze Ty to masz juz w ogole ja moge isc do salonu na Dlugiej w Krk i pomacac pierwowzor i tez zobacze swoja poerwszy raz 3 tygodnie przed slubem, ale bedzie

na poczatku mi odbijalo ze stresu ale teraz luzik pewnie przed przymiarka znow mi odboije
Cytat:

fakt, ze to troche nie fair, ze jednym sie telefony urywaja a inni po 2 laty bez pracy siedza, ale na to nic nie poradzimy..

Mam nadzieje ze ja po wakacjach szybko cos tez zlapie
Stary 2013-05-29, 17:57   #4378
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem czy nie sprawiedliwe, takie jest życie. wiem jakie cv do nas do sklepu dziewczyny przynosiły. nawet nie chodzi o doświadczenie ale o sam układ graficzny czy składnie
ja robiłam w życiu wiele rzeczy. pracuje od 18roku życia moje cv na dwie strony i już nie mam miejsca żeby cokolwiek dopisać.
oj co ja się naoglądałam CV jak sama przeprowadzałam proces rekrutacyjny i rozmowy

jedna miała wpisane w zainteresowaniach: wszystkie zwierzątka - od małego robaczka, do wielkiego słonia

Cytat:
na poczatku mi odbijalo ze stresu ale teraz luzik pewnie przed przymiarka znow mi odboije

fakt, ze to troche nie fair, ze jednym sie telefony urywaja a inni po 2 laty bez pracy siedza, ale na to nic nie poradzimy..

Mam nadzieje ze ja po wakacjach szybko cos tez zlapie
znajdziesz
masz już doświadczenie we Francji, więć to Ci ułatwi
Poza tym skąd wiesz, że będziesz musiała szukać?
Stary 2013-05-29, 18:01   #4379
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
oj co ja się naoglądałam CV jak sama przeprowadzałam proces rekrutacyjny i rozmowy

jedna miała wpisane w zainteresowaniach: wszystkie zwierzątka - od małego robaczka, do wielkiego słonia

znajdziesz
masz już doświadczenie we Francji, więć to Ci ułatwi
Poza tym skąd wiesz, że będziesz musiała szukać?
doswiadecznie mam, ale nie znam jezyka a to duze utrudnienie..
Na 95% tu juz nie wroce, wiem to z obserwacji, ktore ostatnio poczynilam. Nie chce pisac o tym na glownym ale to juz praktycznie przesadzone..
Stary 2013-05-29, 18:05   #4380
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
doswiadecznie mam, ale nie znam jezyka a to duze utrudnienie..
Na 95% tu juz nie wroce, wiem to z obserwacji, ktore ostatnio poczynilam. Nie chce pisac o tym na glownym ale to juz praktycznie przesadzone..
szkoda

coś znajdziesz - na pewno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości