|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
gratuluję wizyty i udanego urlopu życzę
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-29 o 17:31 |
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
taki ten dzień dołujący.... tak źle się zaczął...... nie mam ochoty na nic
Aczkolwiek mogę oznajmić, że od 1,5 tygodnia nie boli mnie głowa i mam nadzieję że tak będzie cały czas. Szczerze mówiąc bardzo pomogła mi rozmowa z lekarzem, uświadomił mi że moje zapierdzielanie nic nie da, a może wszystko 'zepsuc' . Zaczęłam więcej odpoczywać, jak wracam do domu to idę od razu spać, rano wstaję wyspana, kąpiel, praca a tu też przystopowałam, jeszcze ta poniedziałkowa rozmowa z szefem. Zaczyna się układać, szkoda że nie relację z mężem :/ więc jak któraś będzie miała ~13 tygodnia bóle głowy to mi minęły w 19t5d
|
#3783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co Ty tak z tym Mężulkiem nie możesz się dogadac? |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że głowa nie boli i bardzo dobrze robisz, że więcej odpoczywasz. Nie ma się co oszukiwać z takim nadbagażem szybciej się męczymy i więcej czasu potrzebujemy na regenerację. Trzeba korzystać ile się da, bo potem przy maluchach nie będzie czasu się po dupce podrapać To za poprawę relacji z mężem!
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki, przepraszam że nie cytuje, nie ogarnęłam szczerze powiedziawszy waszych wypowiedzi, gdyż dzis mam jakis zły dzień, ale patrząc na ostatnie wpisy nie tylko ja,wiem też że ktoś z nas ma dziś urodziny( ale przepraszam że nie imiennie) więc składam najlepsze życzenia
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...275561997.html tak upierdliwie dopytuję, bo jak wpisałam rainforest to i huśtawki i leżaczki i bujaczki powyskakiwały, a każde na innych nogach
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
bo on jest niereformowalny. Mówię mu wczoraj zeby podjechal do carrefoura bo są przeceny itd zeby kupił body, i śpiochy na taki i tak rozmiar, a on rzekomo nie zdążył ( choć wiem że zdażyłby jakby chciał..) więc nie kupił.. myślę sobie w pt pojade bo mam wolne wiec luz:P. Dzisiaj dzwonie do niego żeby mi przelał na konto stówkę, bo nie wziełam kasy a na karcie nic pyt sie po co, to mu mówie ze sa przeceny itd. i co????????????? NIE PRZELAŁ MI, mało tego powiedział że nie będziemy kupować jeszcze rzeczy dla malucha, że od 7 miesiaca zaczniemy ( gada jak moja mama... ) i że NA PEWNO SOBIE PORADZIMY. tylko że ja wiem, że będzie ciężko... a wypłate mam dopiero 10tego i nie mam kasy żeby nawet potajemnie kupić. a do 10tego to już pewnie nic nie bedzie z tych wyprzedaży i gówno kupie :/ a potem będzie w 7miesiącu bieganie i kupowanie wszystkiego na już. Przepłacimy 100% ale no nie da sie go przekonać. 5LAT pracuje w handlu wiec argimentacje mam dobrą, ale nic na niego nie działa :/ i się pokłóciliśmy przez telefon. Potem mi napisał, że robi sobie kanapki do pracy i nie ma czasu ze mną gadać a ja mu napisałam, że on wszystko tak na spokojnie, ale ja nie chce potem zostać sama z problemem co kupić bo mam tylko 100 zł. np. to mi odpisał : Przez swoje zachowanie zostaniesz z tym sama... " i aż musiałam iść na 40 minutową przerwę popłakać do WC bo mi tak przykro... No ale przed chwilą dzwonił i powiedział, że chodzi o to że on się boi tak wcześnie kupować bo nigdy nie wiadomo jak duży bąbel będzie, poco kupować czegos za dużo, że tak naprawdę nie mamy pojęcia co jest nam potrzebne a co będzie zbędne...... jak mu powiedziałam że z 10 tetr minimum to zrobił oczy i powiedział że wlaśnie widzi jak się znam.... po co aż tyle, 5 starczy będzie sie prac :/ I nie rozumiem jego toku myślenia, jak były kocyki w sprzedaży w biedrze to zaciągłam go tam pod pretekstem zakupów a jak zobaczył ocyk to mów : bierzemy! 14 zł to jak za darmo.." no i właśnie nie mogę go zrozumieć. .
.
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że nie dużo nadrabiania....
Dopiero wstałam, mam jakiś tępy migrenowy ból głowy do tego coś gardło pobolewa.Mam nadzieje że to nie początek choroby ![]() Kupiłam sobie dzisiaj w końcu dziennik ciąży |
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i humor ci się poprawi
|
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reszta koleżanek, albo mają dzieci, albo chłopaków i nie mają czasu na babskie pogaduchy, chyba że od święta. Owszem mam też takie co siedzą calymi dniami w domu ale one nie nadają się do rozmow o facetach, dzieciach itd.
|
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Domi
![]() Cytat:
Cytat:
My imionami tymi już wybranymi na 100%z rodziną podzielimy się dopiero po porodzie...zaskoczymy ich [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41050650]u się na niego gniewać ![]() Co do imion to u na jeśli będzie dziewczynka to Emilia. Jak leżałam po 1 porodzie w szpitalu i miałam po znieczuleniu w kręgosłup powikłania, straszny ból głowy to włożyłam sobie słuchawki, żeby nie słyszeć płaczących dzieci. I leciała piosenka "Emily" Wtedy pomyślałam, że gdyby nie Ola to Emilka ![]() A jeśli chłopiec to nie wiem. Powiedziałam mężowi, że on decyduje. I nie chce mi powiedzieć jakie ma pomysły. Stwierdził, że jak będzie 100% pewności to mi powie. Aaa i wszystkiego co najlepsze Domi [/QUOTE]Emilia Cytat:
![]() W badaniu moczu wszystko ok więc zaczyna się po prostu juę takie rozciąganie na serio ![]() Czytałam że około 17 tyg z powodu znacznego powiększania się macicy można odczuwać ból. Peper Tymoteusz lub Tymon też mi się bardzo podoba Margot Fajne ciuszki Dzidzia za wynik testu,a TSH kontrolujMotylek za wygraną,fajna koszulka i synek
|
|||
|
|
|
#3792 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale się wylaszczyłaś! A mnie się nie chce nóg ogolic Cytat:
Czekamy na mini relację i choćby jedno foto.Fajnie, że młody zdrów, szkoda, że taki wstydliwy i nie pokaże co tam ma między nogami. Cytat:
Ja narazie wstrzymuję się od takiego zakupu, na samym początku się nie przyda, a później myślę, że jakaś ciotka albo wujek sprezentują My ostatnio z kumpelami kupiłyśmy właśnie leżaczek Fisherprice dla synka koleżanki, jest super!Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41058612]Dziewczyny, jak nie to to tamto :/ noż... Już się tak świetnie czułam, a tu mnie alergia dopadła. Już rano czułam, że jest źle, ale teraz coraz gorzej. Pospacerowałam z córcią po dworze i już się całkiem załatwiłam. Jestem tak zatkana, że nic nie czuję, a po nocy pewnie już w ogóle będzie tragedia :/ Kurde, a ponoć w ciąży nie można brać leków na alergię więc jak ja to zlikwiduję...[/QUOTE] Biedaku współczuję Ci... na pewno można Ibuprom Hipertonic spray, oczyści Ci nosek i obkurczy trochę naczynia krwionośne powinno pomóc. To jest hipertoniczny roztwór wody morskiej. A jak to nie pomoże to do lekarza trzeba... Cytat:
Cytat:
A pokaż dziennik!
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu możesz się wyżalić bo to dziś mas ztaki humor, a kto wie co będziesz miała po powrocie do domu że klęczącego męża z bukietem kwiatów
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ryba wspolczuje-ja niestety widzialam po innym watku,ze faceci nie zawsze sie zmieniaja na lepsze po dziecku.Czesto ich to przerasta.Mam nadzieje,ze twoj sie oswoi z sytuacja.Moj nawet nie wiedzial,co potrzebne na wyprawke.Tez chcial czekac.I tez mowil,ze przeciez to i to niepotrzebne.I bardzo szybko po porodzie nadrabial zakupy,bo ja sie klocic nie chcialam.Od tej pory nawet mnie nie pyta czy to naprawde potrzebne,wogole nie kwestionuje moich zakupow. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-29 o 19:17 |
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzziak napewno wszystko wypadnie jak sobie wymarzyliście, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i jeszcze więcej miłości
![]() Ania super że maluch się ładnie rozwija, u nas malutka też się raz odwróciła i nie dała podglądnąć ![]() Ryba trzymam kciuki żeby mąż oprzytomniał i zorientował się jaki później nagle będzie wydatek. Może jak będziecie kiedyś w sklepie to przejdź się z nim na dział dziecięcy i pokaż jakie są ceny, albo w internecie coś pokaż. Może nie ma rozeznania jakie są ceny dla maluszka i myśli że to nie jest jakiś duży wydatek na taką wyprawkę. Ja jestem po wizycie, byłam dzisiaj u swojego gina, posłuchaliśmy serduszka malutkiej.Powiedział żebym się nie martwiła tym że na USG wychodzi tydzień młodsza ponieważ ja jestem szczupła więc ona wcale nie musi być duża, tak sobie może rosnąć, a poza tym tydzień jest normalnie dopuszczalny. A i od ostatniej wizyty jakoś 0,5 kg mniej na wadze, nie wiem czy wtedy byłam grubiej ubrana czy jak. Po mnie raczej nie widać tego 0,5 kg mniej a po moim jedzeniu tym bardziej ![]() Kolejna wizyta 20.06 godzina 16:40- Anoula jeżeli mogę proszę o wpisanie.
|
#3796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Motylek uniwersalne czapeczki fajne takie w beżu
Ktoś tu chyba już takie kupowałCytat:
![]() ![]() Ja też jestem mega śpiochem Ostatnio Tżci szaleją z tymi fochami,a powinno być całkiem na odwrót Stronka ze zdrobnieniami : http://zdrobnienia.pl/ Wpisujesz imię i gotowe ![]() Cytat:
![]() Już doczytałam,bo na początku to się trochę przestraszyłam Cytat:
Rinco po prostu nie ma czasu się udzielać tak podejrzewam,ale na innym wątku od czasu do czasu daje znać co tam u niej. Anulka Nie martw się ,może ma małą aktywność dzisiaj Maomami Te literki piękne są Budowniczka Kupiłam dzisiaj taki sam dziennik ![]() Dzięki za fotkę.Oj potrzebowałabym takiego dopieszczenia Cytat:
24 Kasiula Liczymy na fotkę pokoiku ![]() Fajny leżaczek Ania_cz Super że wizyta udana I żeby pokazał noseczek w piątek![]() Udanegowypoczynku!!! Weronisiek Jak Cie tak męczy to do lekarza bym poszła,nie brała nic na własna rękę. Ryba W Twoim przypadku to właśnie odpoczynek jest najważniejszy.Zwolniłaś tempo i wszystko się unormowało.A a mężem też się ułoży,zobaczysz |
||||
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy któraś z was pytała lekarza o picie piwa bezalkoholowego? ale chodzi mi o te 0.0% typu bawaria? ja mam ochote napić się tego, no ale się boje
|
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym, to mam ochote na pizze a nie mam gdzie kupić/zjeść. ;( Cytat:
:p---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
w końcu ma 0% wiec można pić
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
to jest to badanie które robi się od 11 do 14 tc usg z wszystkimi pomiarami plus test z krwi na podstawie jednego i drugiego oblicza się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Nie wiem jak to fachowo nazywaja tutaj.
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj umieram, jestem migrenowcem, przez pierwsze trzy miesiące ciąży miałam tylko raz migrenę, co mnie strasznie ucieszyło. A od czwartego miesiąca mam już drugi raz, normalnie łykam garściami Ibuprom Max, tylko to na mnie działa. A teraz masakra, jak nie mogę brać tych tabletek, leżę i zdycham
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty kupiłaś ten z Brioko czy inny? Cytat:
Też chciałabym posłuchać, w mojej przychodni jest takie urządzenie ale wygląda trochę przedpotopowo i nie wiem czy działa
|
||
|
|
|
#3802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tymi badaniami to faktycznie moze tak być. jesli chodzi o ból głowy to mimo że ja nie mam z tym problemów to dzis koszmar chyba stres. Już mi tż robił okłady z zimnego ręcznika. A Anoula widziałam że zmieniłaś mi wizytę na 1 stronie z 3 na 31 dzięki.. a wizytę mam o 10.00 W sumie to już tylko formalność pewnie tylko zbada moja szyjkę i bedzie po wizycie. Chyba że jego żona jeszcze raz zerknie na mojego dzidka... ![]() Dzisiaj mi jak wykle zmierzyli cisnienie a czułam sie fatalnie ale u mnie norma 113/78 ważenie i cukier. Tak wiec przez I trymest który kończy się jutro przytyłam 3 kg. |
|
|
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj miałam ciśnienie 105/70 czyli norma dla mnie w ciąży, a od początku ciąży przytyłam mniej więcej 3,5 kg
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-05-29 o 19:55 |
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Anulka nie, ten właśnie ma rurkowe nogi. Chodziło mi o taki. Tego gwarantuje bezpieczeństwo.
aaabyniezwariowac.blogspo t.com/2013/01/lezaczek-bujaczek-fisher-price-cudowna.html?m=1 Rybko ja pościel kupowałam jak Mala miała rok .Na śmierć zapomniałam, wysle Ci najpóźniej jutro liste. Dostalam euthyrox ale mam do tego podejść na spokojnie. Najważniejsze było 12 pierwszych tygodni a wtedy powinno było być ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-05-29 o 20:01 |
|
|
|
#3806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba ze jesli sie okaze ze bedzie chore to bedziesz je chciała usunąć a jeśli nie to może lepiej nie robić i nie ryzykować?
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Aja, Ajeczka, Ajusia, Am, Ama, Amcia, Amciak, Ame, Amela, Amelajda, Amelcia, Amelciak, Ameleczka, Amelek, Ameli, Amelin, Amelinka, Amelka, Amell, Amelson, Amelu, Amelunia, Amelusia, Amelx, Amfa, Ami, Amiki, Amisia, Amitu, Amiś, Amiśka, Amka, Ammy, Amsi, Amusia, Amuś, Amy, Em, Meja, Mejusia, Mela, Melcia, Melia, Melina, Melis, Melisk, Meliś, Melka, Mell, Melli, Melly, Melunia, Meluś, Mesia, Mimi, Misia
przerażające zdrobnienia od Amelki Casper, Caspero, Gaspar, Gizbar, Jasper, Jaspi, Kac, Kacek, Kaci, Kacio, Kacor, Kacpa, Kacperczak, Kacpereczek, Kacperek, Kacperiusz, Kacpero, Kacperos, Kacperoski, Kacperowski, Kacperro, Kacperski, Kacperucha, Kacperula, Kacperuszek, Kacperuś, Kacperuń, Kacperzyna, Kacpi, Kacpis, Kacprula, Kacpruś, Kacprzasty, Kacpuch, Kacpung, Kacpurek, Kacpuszek, Kacpux, Kacpuś, Kacpyk, Kacus, Kacy, Kacyk, Kaczy, Kafel, Kaka, Kakuś, Kapa, Kapcio, Kapec, Kapel, Kaper, Kapeć, Kapi, Kapik, Kapiszon, Kapiś, Kapka, Kapsel, Kapserek, Kapsio, Kapu, Kas, Kasio, Kasparo, Kaspersky, Kaspeć, Kaspi, Kaspian, Kaspiś, Kaspo, Kaspro, Kasprowy, Kiprunio, Kopciu, Krapuś, Pelek, Peluś, Perek, Peruś, Preson to dla Kacpra...
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Koala nie przesadzaj.
Amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym ale przy prawidlowym wykonaniu i postepowaniu po nim prawie 100 % kobiet donosi ciążę. Wynik to nie tylko decyzja o usunięciu. Daje możliwość przygotowania sie do różnych wizyt u specjalistów, zabiegów czy tez porodu w najlepszym dla takiego dziecka ośrodku lub podawania lekow jeszcze w okresie plodowym. Chodzi o to by rodzic świadomie. Ja jestem za wykonywaniem tego badania! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałyście Mamaroo,ale jaka cena i tylko do 9 kg.Ale bajer http://allegro.pl/4moms-mamaroo-plus...256904920.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

gratuluję wizyty i udanego urlopu życzę

za poprawę relacji z mężem!
.

przeraża mnie to bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.