Wszystko o Avonie - cz.32 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 20:18   #1111
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.32

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
a jak wyglada aplikator? puszek czy gabeczka?
Pluszak aż się zdziwiłam że avon coś takiego posiada

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 30secondstoend Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny Dołączyłam dziś do Avonu, i pani poinformowała mnie o programie dla nowych konsultantek (na pierwsze zakupy 40% upustu).
Czy któraś z was mogłaby mnie poinstruować, bo nie wiem paru rzeczy?

1) Próg 150zł (darmowa przesyłka) liczy się od "naszych" cen, czy od cen podanych w katalogach?

2) Przy zamawianiu, nalicza nam cenę podaną w katalogu, czy cenę za jaką my możemy kupować? (40% mniej)

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi
Tylko pamiętaj że 40% przysługuje przy zamowieniu powyżej 200zł... Poniżej tej kwoty otrzymasz 20%

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Legniczanka Ania Pokaż wiadomość
no mówiła że miała tak ze wszystkimi perfumami jakie brała i że czasem z kolorówki wydawało jej się że były produkty otwierane
Ja też nie testuje kosmetyków dla klientek ale ostatnio zamówiłam u koleżanki wodę żeby pomóc jej przy zamówieniu i niestety dostałam ją otwartą i psiukaną to z ciekawości tak otwierają.
Stary 2013-05-29, 20:19   #1112
badromance1992
Recenzentka Miesiąca - Wrzesień 2016

Cytat:
no mówiła że miała tak ze wszystkimi perfumami jakie brała i że czasem z kolorówki wydawało jej się że były produkty otwierane
No wszystkie zapachy nie są foliowane chyba. Te droższe owszem, ale np te za 20 zł rożne nie są
Moim zdaniem jednak głupio otwierać czyjeś kosmetyki, chyba że wiadomo że klientka się nie obrazi. Albo ewentualnie jeśli się chce jakiś produkt wypróbować to poprosić np przy wręczaniu czy można sobie psiknąć czy coś .
27-11 Anew Reversalist krem na dzień
28-11 balsamy Care
29-11 tusz Infinitize
05-12 krem SSS z olejkiem arganowym
badromance1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 20:36   #1113
nosy
Raczkowanie

Kochane wisażystki mam pytanie dotyczące programu na produkty solutions http://www.pl.avon.com/REPSuite/news1a.page czy w ramach sprzedaży tych 8 kremów mogę zamówić tylko perfum Bella czy masło i maseczka należą mi się? Czy muszę wybrać czy sam perfum czy kremy?
nosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 21:04   #1114
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
Czy ten żółty olejek arganowy za 12,99 ze strony 17 w k8 można używać na suche włosy? Szukam produktu, który będzie mi dobrze nawilżał końcówki także pomiędzy myciami.
można
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;41054531]ja mam na koncie -303 punkty[/QUOTE]
i co teraz?
Cytat:
Napisane przez nosy Pokaż wiadomość
Kochane wisażystki mam pytanie dotyczące programu na produkty solutions http://www.pl.avon.com/REPSuite/news1a.page czy w ramach sprzedaży tych 8 kremów mogę zamówić tylko perfum Bella czy masło i maseczka należą mi się? Czy muszę wybrać czy sam perfum czy kremy?
8 kremów= 3 prezenty
Stary 2013-05-29, 21:05   #1115
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nosy Pokaż wiadomość
Przy 8 produktach zamawiasz wszystko, czyli mus, maseczkę i perfumy
Stary 2013-05-29, 21:11   #1116
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
można
Dziękuję za odpowiedź

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:01   #1117
CheerRomance
Raczkowanie

Cytat:
wiecie co dziś rozmawiałam ze swoją konsultantka i zaniosła ostatnio dziewczynom perfumy do szkoły bo coś tam zamawiały i jakaś dziewczyna zobaczyła że perfumy są w folii zapakowane i zapytała się jej dlaczego ma zafoliowane skoro ona u swojej konsultantki zamówiła takie same i były bez folii i nawet ta moja jej pokazała że za pierwszym razem nie psikają odrazu że kilka razy trzeba nacisnąć a ona mówi że jej odrazu psikają. W sumie skończyło się tak że moja konsultantka zyskała nową klientkę a tamta straciła.
Czy zdarzyło wam się rozpakować wodę klientki żeby powąchać ? bo chyba tylko po to ta dziewczyna to robiła
Ja ostatnio zamawiałam Outspoken z motylkowej i nie były zafoliowane i wystarczyło raz nacisnąć i odrazu leciało ;| więc nie koniecznie tamta konsultantka je sobie wąchała,mogła takie dostać.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

I mam jeszcze do was takie pytnie. Jeśli w kat 8 mam 300 zł zamówienia w tym LGD z demo to mogę w 9 zamówić cały zestaw z kawiorem ?? Bo nie wiem czy ten zapach z demo się liczy czy tylko taki zakupiony w katalogu.
CheerRomance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:26   #1118
.eva.
Raczkowanie

Zakupiony w katalogu 9.
.eva. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 22:35   #1119
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam foto #4091
Dzieki. Rzeczywiscie duzy i zdecydowanie za ciemny dla mnie bedzie

Cytat:
wiecie co dziś rozmawiałam ze swoją konsultantka i zaniosła ostatnio dziewczynom perfumy do szkoły bo coś tam zamawiały i jakaś dziewczyna zobaczyła że perfumy są w folii zapakowane i zapytała się jej dlaczego ma zafoliowane skoro ona u swojej konsultantki zamówiła takie same i były bez folii i nawet ta moja jej pokazała że za pierwszym razem nie psikają odrazu że kilka razy trzeba nacisnąć a ona mówi że jej odrazu psikają. W sumie skończyło się tak że moja konsultantka zyskała nową klientkę a tamta straciła.
Czy zdarzyło wam się rozpakować wodę klientki żeby powąchać ? bo chyba tylko po to ta dziewczyna to robiła
Nigdy nie otwieram produktów dla klientów.
Wyjątek to kosmetyki dla mamy, czy siostry, ale od nich mam pozwoleństwo Jak chce to moge ogoladac. Z tym, ze i tak tylko wacham albo patrze jaki kolor cos ma - nie testuje na sobie.
Stary 2013-05-29, 23:23   #1120
wiuniaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja nigdy nie używam czyichś perfum ani żadnych innych kosmetyków. Wyjmuję tylko z kartonika, żeby sprawdzić czy np. woda lub kredka nie jest pęknięta, czy cienie nie pokruszone. Ale nigdy niczego nie próbuję.

Cytat:
Napisane przez CheerRomance Pokaż wiadomość

I mam jeszcze do was takie pytnie. Jeśli w kat 8 mam 300 zł zamówienia w tym LGD z demo to mogę w 9 zamówić cały zestaw z kawiorem ?? Bo nie wiem czy ten zapach z demo się liczy czy tylko taki zakupiony w katalogu.
Z demo się nie liczy.
U mnie dziś dziewczyna zamówiła z kat.9 wodę LRD to już mam cały zestaw PS.
Zamówiły z dziewiątki dopiero 2 osoby, a już mam zamówienie na 190zł. Nie myślałam, że w pierwszy dzień rozdania katalogów tak ładnie będzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 00:03   #1121
maddie1221
Raczkowanie

GG do maddie1221 Send a message via Skype™ to maddie1221

Hej dziewczyny!
Nie wiem czy trafił mi się taki egzemplarz felerny, czy coś... Kupiłam kredkę do brwi ze szczoteczką ( w kolorze Dark Brown, ale to najmniej istotne) i tego nie da się dosłownie używać. Bardzo ciężko się ją temperuje, a jak już się uda to od razu się kruszy i łamie pomimo delikatnego używania szkoda, bo taka fajna kredka... ale szczoteczka za to jest super
maddie1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 06:39   #1122
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddie1221 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie wiem czy trafił mi się taki egzemplarz felerny, czy coś... Kupiłam kredkę do brwi ze szczoteczką ( w kolorze Dark Brown, ale to najmniej istotne) i tego nie da się dosłownie używać. Bardzo ciężko się ją temperuje, a jak już się uda to od razu się kruszy i łamie pomimo delikatnego używania szkoda, bo taka fajna kredka... ale szczoteczka za to jest super
Napisz reklamację ze strefy, zobaczysz co Ci odpowiedzą, może nie będziesz musiała odsyłać jej do Garwolina, tylko do kolejnego zamówienia dołączą nowy egzemplarz.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:23   #1123
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
ja nigdy nie otwieram kosmetyków klientek... nawet nie sprawdzam czy z nimi wszystko ok dopiero jak odbierają to mówię niech sobie sprawdzą czy wszystko ok bo w razie czego bede je reklamować.... wyjątkiem od reguły są kosmetyki siostry i mamy bo one mi każą obejrzeć czy psiknąć perfum...
Stary 2013-05-30, 08:41   #1124
Legniczanka Ania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
ja nigdy nie otwieram kosmetyków klientek... nawet nie sprawdzam czy z nimi wszystko ok dopiero jak odbierają to mówię niech sobie sprawdzą czy wszystko ok bo w razie czego bede je reklamować.... wyjątkiem od reguły są kosmetyki siostry i mamy bo one mi każą obejrzeć czy psiknąć perfum...
no to ja podobnie Mamy i siostry patrzę, jak daję klientkom to One przy mnie sprawdzają czy się wszystko zgadza
Legniczanka Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:47   #1125
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
1. próg 150 zł po cenach katalogowych
2. na zamówieniu podaje cenę katalogową, a na końcu po wysłaniu będziesz widziała z jakim upustem dany kosmetyk kupujesz

i jeszcze jedno 40% na produkty kosmetyczne, a na niekosmetyczne jest max 20%, a przy małym zamówieniu masz 15% (taki upust jak bedziesz miała w następnych katalogach na wszystko)

i jeszcze 10% na oferty wiązane
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 08:59   #1126
vril
Zakorzenienie

Wszystko o Avonie - cz.32

Nie tykam cudzych rzeczy, nie otwieram, nie macam. Przy przekazaniu proszę o dokładne sprawdzenie towaru przez klientki.
Nie otwieram nawet kosmetyków dla najbliższych, bo wiem jak to cieszy gdy się samemu rozpakowuje swoje zakupy
Jeśli dla kogoś staje się regułą otwieranie, czy wręcz przekazywanie klientom towaru już macanego, to w końcu ich straci.
Ja się wręcz ze wszystkim cackam żeby zbudować zaufanie klientów, by do mnie wrócili z kolejnym zamówieniem zamiast iść do kogoś innego, bądź zrobić zakupy w najbliższej drogerii.
To podobna sytuacja jak w stacjonarnych sklepach, gdy sami jesteśmy klientami. Dla jednych jest nie do pomyślenia by otwierać kosmetyki z półek (nie testery), a inni w ogóle się nie szczypią i macają wszystko jak leci.

Podobają mi się nowe oferty demo, wezmę zestaw Lilia&Gardenia i spray do ciała, podumam nad resztą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 09:26   #1127
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiuniaaa Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie używam czyichś perfum ani żadnych innych kosmetyków. Wyjmuję tylko z kartonika, żeby sprawdzić czy np. woda lub kredka nie jest pęknięta, czy cienie nie pokruszone. Ale nigdy niczego nie próbuję.

Z demo się nie liczy.
U mnie dziś dziewczyna zamówiła z kat.9 wodę LRD to już mam cały zestaw PS.
Zamówiły z dziewiątki dopiero 2 osoby, a już mam zamówienie na 190zł. Nie myślałam, że w pierwszy dzień rozdania katalogów tak ładnie będzie.
Ja cieni nie otwieram, bo jednak wtedy już się liczy ich czas od otwarcia.
Otwieram raczej tylko biżuterię by sprawdzić czy jest ok. Reszty nie ruszam.

U mnie z K9 na razie zero zainteresowania.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:21   #1128
_mAgIc_
Raczkowanie

Dziewczyny, czy wy każdej klijentce dajecie jakieś próbki , rabaty lub produkty za większe zakupy? Za jaką kwotę dajecie kosmetyk dodatkowy a za jaką próbki???
_mAgIc_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:31   #1129
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _mAgIc_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy każdej klijentce dajecie jakieś próbki , rabaty lub produkty za większe zakupy? Za jaką kwotę dajecie kosmetyk dodatkowy a za jaką próbki???
Nie daje próbek, bo u mnie to nie zdało egzaminu - co katalog kupowałam kilka pakietów, rozdawałam a i tak nie sprzedawałam tych produktów. Dorzucam do dużych zamówień te darmowe, które czasami firma nam daje.
Prezenty daje jak klientka wyda 200 zl (nie musi być jednorazowo).
Rabaty (mój opust) tylko dla mamy.
Stary 2013-05-30, 10:37   #1130
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Próbki wrzucam zawsze choć rzadko to skutkuje. Dodatkowo jakieś gadżety typu długopis, notesik, żeton do wózka, to, co akurat mam co jakiś czas każdej klientce. Gratisy (kosmetyki, ale też nie jakieś bardzo wartościowe) dorzucam do zamówień powyżej 100zł lub co jakiś czas jak klientka zamawia co katalog na mniejszą kwotę.
Rabatów nie daję. Prędzej np. udostępniam demo, oferty internetowe itp.
Stary 2013-05-30, 10:37   #1131
vril
Zakorzenienie

Ja daję próbki zawsze i każdemu, zależnie od zamówienia ale minimum dwie i staram się je dobrać do konkretnej osoby i tego co zamawia. Przy dużych zamówieniach dodaję też gratisy. Przy promo 20 próbek za 10zł robię zapas, wchodzi mi to dobrze w koszty, więc nie żałuję, zwłaszcza, że widzę procenty takiego działania. Staram się wybierać próbki produktów, ktore w kolejnym katalogu bedą w promocji.
Przykładowo ostatnio dawałam próbkę kremu koloryzującego, zapach damski i męski oraz próbka szminki.

Stary 2013-05-30, 11:02   #1132
LittleDevil14
Raczkowanie

GG do LittleDevil14

Dziewczyny czy są wśród Was liderki ? Mam małe pytanko, czy sprzedaż lidera wlicza się do sprzedaży zespołu ?
LittleDevil14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:28   #1133
Legniczanka Ania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy są wśród Was liderki ? Mam małe pytanko, czy sprzedaż lidera wlicza się do sprzedaży zespołu ?
tak wlicza się
Legniczanka Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:36   #1134
LittleDevil14
Raczkowanie

GG do LittleDevil14

Cytat:
tak wlicza się
dziękuje za odpowiedź

czekam właśnie aż przyjdzie mi umowa na lidera i tak czytam różne info na temat liderów i już mi się pogmatwało to wszystko

a apropo próbek to też zawsze staram się do każdego zamówienia coś dorzucić i chociaż nie zauważyłam żeby klientki zamawiały coś z tych rzeczy to klientki cieszą się że mają coś w prezencie
LittleDevil14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:39   #1135
senwinowajcy
Raczkowanie

Któraś z was mówiła o nowej ulotce dla nieaktywnych kk, na katalogowym nie znalazlam. Mogłabym prosić? Albo napisanie co tam proponują?
senwinowajcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:22   #1136
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleDevil14 Pokaż wiadomość
a apropo próbek to też zawsze staram się do każdego zamówienia coś dorzucić i chociaż nie zauważyłam żeby klientki zamawiały coś z tych rzeczy to klientki cieszą się że mają coś w prezencie
U mnie też i tylko dlatego próbki dorzucam, bo i tak nic z tego potem nie zamawiają Przez 6 lat chyba pierwszy raz ostatnio klientka zamówiła krem/żel z Solutions po dodaniu próbki i namówiła jeszcze 2 osoby z nią siedzące w pokoju w pracy. Nikt więcej nic nie zamówił po użyciu próbki.

A nie...raz miałam taką sytuację, że klientka chciała wodę U by Ungaro po tym jak wykopała próbkę skądś (pierwszy raz ktoś chciał tak drogą wodę u mnie kupić), ale...wtedy już była wycofana i więcej nigdzie się nie ukazała w katalogach.
Stary 2013-05-30, 13:18   #1137
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie też i tylko dlatego próbki dorzucam, bo i tak nic z tego potem nie zamawiają Przez 6 lat chyba pierwszy raz ostatnio klientka zamówiła krem/żel z Solutions po dodaniu próbki i namówiła jeszcze 2 osoby z nią siedzące w pokoju w pracy. Nikt więcej nic nie zamówił po użyciu próbki.

A nie...raz miałam taką sytuację, że klientka chciała wodę U by Ungaro po tym jak wykopała próbkę skądś (pierwszy raz ktoś chciał tak drogą wodę u mnie kupić), ale...wtedy już była wycofana i więcej nigdzie się nie ukazała w katalogach.
U mnie próbki, niezależnie czego, czy szminek, zapachów, kremów, jeszcze nie spowodowały, by ktoś ten produkt chciał zakupić. Raczej działało to w drugą stronę

A co do otwierania zamówień... Nie psikam, nie wącham, chyba, że Klientka przy mnie otworzy i nas wypsika Jedynie biżuterię delikatnie wyjmuję (tych Klientek, które nie odbierają zamówienia bezpośrednio u mnie, a przez moją mamę, TŻa czy siostrę), jeśli opakowanie jest z takich, że się nie zniszczy i nie porwie, i sprawdzam, czy jest w środku i nie zniszczone (bo same wiecie jak to potrafi być w avonie...).

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:21   #1138
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
a to pech

ja też nie otwieram kosmetyków, uważam, że nam nie wypada.
Jak coś mnie interesuje to klientka otwiera przy mnie

a poza tym bardzo dbam o swoje klientki, czasem próbki, kosmetyki dla tych które mają duże zamówienia 100-200zł. Czasem komuś zależy na czymś, i nie ma kasy a jest moim stałym klientem to mówię że mam coś np w demo do wypróbowania i daje mu taniej dużo (a to nie demo a po opuscie) i klient zadowolony i ja.

Zgadzam sie ze kosmetyk otwarty ma potem krótsza date przydatnosci a my nie wiemy czy klientka bierze to dla siebie czy dla kogos, czy bedzie chciala już w danej chwili tego używać

musze popatrzec jakie okularki są na katalogowym bo mi sie podobaja nie ktore a maja dobra cene w 10
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 13:46   #1139
vril
Zakorzenienie

U mnie ostatnio po próbkach klientki zdecydowały się na kremy Anew, wodę SWS i szminki.
Żałuję, że nie ma próbek szamponów

Stary 2013-05-30, 14:28   #1140
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
do każdego zamówienia bez względu na kwotę daję próbkę i oczywiście katalog ( na własność- nie wyobrażam sobie "wypożyczania" klientkom katalogu na kilka dni a potem jego zwrotu) zazwyczaj wody, która w kolejnym katalogu jest nowością, klientkom przy większych zamówieniach dorzucam czasem jakiś drobiazg- zazwyczaj krem do rąk, czy do stóp, lub coś z produktów, które zamówiłam gdy były w ofercie wiązanej -jak nie dawno serum oliwkowe czy żel pod oczy z kawiorem

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

gdybyście szukały kodów na torebki -tu je znajdziecie http://www.pl.avon.com/REPSuite/minishop.page
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości