|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Pawmaj mnie tez juz brzuszek rośnie. Mąż mówi, ze wyglądam jakbym go cały czas wypinala
aira jeśli robiłas zimne prysznice przed ciaza, to nie sadze, zeby mogły zaszkodzić. Ostatecznie poleca sie zmienne prysznice na bolace piersi. Ale brr nie cierpię zimnej wody
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
czesc dziewczeta
![]() moge do Was dolaczyc? w sumie termin mam na 30 grudnia ale licze ze jednak zostane styczniowa mama ![]() pdczytuje Was od poczatku ale teraz odwazylam sie napsac bo mam konkretne pytanie. bylam dzisiaj u lekarza, zrobil usg i nasz bobasek sie super rożwija, wymachuje raczkami, nozkami, glowa rusza. Ale poskarzylam sie lekarzowi, ze troche boli mńie brzuch a on mi powiedzial ze albo pojde lezec do szpitala albo bede w domu 2 tyg packiem, to jeszcze nie jest takie straszne, gorzej ze mam brac 2razy dziennie luteine i moje pyanie, czy to nie zaszkodzi? |
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Zareczona naprawdę bardziej ufasz obcym babom na forum bardziej niż lekarzowi? :P
Jak lekarz powiedział że masz brać to bierz, luteina nie zaszkodzi, niektóre kobiety prawie całą ciążę biorą
|
|
|
|
#1174 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Hej,jasne ze mozesz ![]() Tez mysle,ze lekarz wie co robi. Chociaz troche mnie to zaskoczylo przyznam. Tylko to,ze troche boli cie brzuch jest powodem do lezenia plackiem?
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Od razu Ci powiem, że luteina jest podawana na podtrzymanie ciąży. Dlatego lekarz kazał Ci leżeć i przyjmować luteine ? Zapobiegawczo ![]() Więc nie martw się niczym tylko uważaj na siebie i odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- P.S. Byłam dzisiaj na pierwszym USG. Widać było pęcherzyk ale nic poza tym. Kazała mi przyjść za 2 tyg i łykać OMEGA 3 (ponieważ okazuje się, że mam przypuszczenie wady serca tj. umiarkowana niedomykalność zastawki trójdzielnej oraz podejrzenie niewielkiego ubytku w przegrodzie międzyprzedsionkowej) Musze iść do kardiologa i to potwierdzić Ponoć przy wadach tego typu ciąża prowadzona jest inaczej... Strasznie sie tym zmartwiłam. Do tego tyłozgięcie macicy i prawdopodobnie dwurożność macicy Dostałam zwolnienie. Nie wiem czy to coś strasznego, czy da się z tym przebyć ciążę bez cierpień w każdym bądź razie siedzę i płaczę ze strachu
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie ze bardziej ufam lekarzowi niz Wam, bez obrazy czywiscie
![]() tylko zastanawiam sie czy mozna przedobrzyc z progesteronem? tak teoretycznie
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,zeby bylo wszystko dobrze! Cytat:
No a co z tym lezeniem,powiedzial dlaczego? Czy jak bedziesz chodzic cos ci grozi? Bo przeciez pobolewania brzucha to czesty objaw i raczej normalny...
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Selena
a dr więcej Ci nie powiedział? powinien wytłumaczyć i uspokoić, na pewno nie jest to nic aż tak strasznego a jak to się stało, że nagle tak to serduszko Ci wykryli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie...
bo zapytalam lekarza czy to normalne ze pobolewa mnie brzuch a on powiedzial ze to nie jest normalne i czy w takiej sytuacji bezpieczniej bede sie czula w szpitalu czy w domu powiedzialam ze w domu to on na to ze w akim ukladzie przepisze mi leki i widzimy się za dwa tygodnie a do tej pory mam leżeć. tak się przejęłam że zapomniałam o wiele rzeczybzapytać. dlatego zapyałam o tą luteine bo wydaję mi się że nie mam wskazań żeby ją brać ale skoro lekarz kazał to |
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Po cichu liczę,że za miesiąc do Was dołączę
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja to ty dopiero co miałaś swoje wesele?
Cytat:
wiem, że to dopiero początek ale u mnie oprócz bolących piersi (i to nawet nie tak strasznie), i leciutkiej senności (ale nie codziennie) raczej nic mi nie dolega czasami czuję delikatnie mnie zemdli, ale poza tym czuję się dobrze na 1 USG idę w sobotę ![]() Ajakasia - witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PawMaj - nigdy w życiu bym nie powiedziała, że ty jesteś na granicy z nadwagą. Moim zdaniem wyglądasz świetnie! Zareczona - tez mnie zdziwiło to, że z powodu lekkiego pobolewania brzucha kazał ci leżeć, ale ty już jesteś troszkę dalej w swojej ciąży więc słuchaj lekarza Cytat:
|
||||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
No
11 maja Wszyscy mówili, ze to idiotyczny pomysł, zeby zachodzić w ciąże miesiąc przed własnym slubem, ale nie było z tym najmniejszych problemów. W ogole super było
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - to wrzuć jakieś zdjęcie! uwielbiam oglądać suknie i zdjęcia ślubne
ja akurat bym się nie podjęła ciąży przed, bo różnie można przechodzić i smutnych przypadków też nie brakuje i wolałam sobie na spokojnie, poza tym potem była nasza wymarzona podróż poślubna, ale jak już jesteś po i wszystko było OK to wiadomo, że nie ma co żałować
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-05-29 o 22:15 |
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Już odpowiadam. A więc podejrzenie wady serca mam stąd, że od dłuższego czasu miewam krótkotrwałe napadowe przyspieszenia rytmu serca. Np. siedzę sobie oglądając TV i nagle coś mi w mostku jakby sie włącza i serce zaczyna momentalnie przez kilka dobrych sekund bić (czuję to wtedy dosyć wyraźnie coś jakby bicie serca po szybkim biegu) i po chwili uspokaja się. łapało mnie to czasami co kilka miesięcy a czasami co kilka dni (szczególnie w górach). Poszłam z tym do kardiologa. EKG w porządku. Holter 24h też bez tragedii. Ale za to echo serca (usg przez klatke piersiowa) wykazalo to co napisałam. Z tą zastawką trójdzielną to raczej pewne, a ten ubytek międzyprzedsionkowy musze jeszcz epotwierdzić u innego kardiologa bo ten nie był na 100% pewien. Kazał zrobić echo przezprzelykowe no ale teraz w ciazy nie moge sie poddac takiemu badaniu. W kazdym razie te "mini" wady serca sa wykrywalne u czlowieka dopiero w zyciu doroslym wlasnie. Czesto w ogole nie daja objawow. Ponoc duzo osob z tym zyje. Niekotrzy operuja jezeli wada jest dosc duza. Ech... zobaczymy jak to bedzie... <obgryza paznokcie>
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuję używać Musteli. Byłam dziś w trzech aptekach i pytałam o krem do biustu- nigdzie nie było ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- pawmaj- ale brzuszek malutki fajny ja też nie lubię biodrówek z tego samego powodu
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nastawialam sie na 3 cykle pro forma przez wizyta u lekarza - miałam krótkie fazy lutealne i długie plamienia przed miesiaczka. Do tego TZ martwił sie, ze u niego nie bedzie w porzadku, bo miał jakieś zapalenia w przeszłości. A tu niespodzianka Muszę ocenzurowac przed wrzuceniem na publiczne forum Jutro to zrobię
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-05-29 o 22:26 |
|
|
|
|
#1189 |
|
Gang Iren
|
Powodzenia zatem
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze- na razie to przypuszczenia, spokojnie niech kardiolog się wypowie. Na pewno wszystko będzie w porządku- i nie denerwować się proszę ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- no to trzymamy kciuki
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - a to rozumiem
i czekam z niecierpliwością na zdjęcia u mnie za 4 dni pierwsza rocznica , ale ten czas leci!
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=40885236
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bukiet też bardzo ładny
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja - bardzo mi się podobała twoja stylizacja! i super bukiet - też miałam żółty tylko ze słoneczników
ciekawa jestem sukienki z przodu bo taka nietypowa...
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
i mi się spełniło. W ogóle wszystko było słonecznikowe - nawet na stołach w wielkich wazonach stały wysokie słoneczniki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki!!!!
Jeszczew ciazy nie jestem chodz kto wie......mysle ze juz niedlugo dolacze do was ostatni okres mialam 25 kwietnia.okresy mam co 27 a 33dni chodz raz sie zdazylo ze nie mialamokresu 60 dni ale mialam wtedy megaaaaa stres.Takze z testem jeszcze czekam wczoraj i dzis pobolewal mnie lekko brzuch ale nie caly dzien hehe.powiedzcie mi jakie sa objawy w bardzo wczesnej ciazy tzn tak w 3-4 tyg.mi sie od 2 dni spac chce,oraz czesto mi sie ''odbiha po jedzeniu''i wtedy lapie zgage,zazwyczaj jest to wieczorem ehhhh albo np tak jak mam teraz fuuuu w buzi
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Patrycja - wrzucisz zdjęcie swojego bukietu?
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
spróbuje jutro polwyciagnietymi twarz, tak zeby cały czas było cos widać. No chyba, ze juz założymy sobie klub ![]() Cytat:
Ja najwiecej "objawów" miałam jeszcze przed zrobieniem testu. Potem większość magicznie zniknęła.
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Ponoć przy wadach tego typu ciąża prowadzona jest inaczej... Strasznie sie tym zmartwiłam. Do tego tyłozgięcie macicy i prawdopodobnie dwurożność macicy