Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 10:24   #1261
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

mojemu się podoba Ania Przybylska i kiedyś Asia Brodzik
a mój drugi mąż to Adam z Maroon 5

ej! Misia i Passion skasowałyście avki i jestem zagubiona

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:25
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:24   #1262
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

no widziałam te z IKEI na żywo tylko właśnie mają inne wymiary a te zwykłe to chyba muszę iść do sklepu dzieciowego pooglądać
Ale przecież łóżeczka w ikei są pod materacyki 120/60cm, czyli te najbardziej standardowe... i materace też w takich wymiarach... No nie wiem...

My zamawiamy dziś takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...271555943.html z różową aplikacją i do tego materacyk właśnie z ikei
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:25   #1263
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu się podoba Ania Przybylska i kiedyś Asia Brodzik
A mi się podoba Gerard Butler, jestem w nim zakochana od jakiś 6 lat.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:30   #1264
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Az musialam spr, kim jest Elisha C., bo nazwisko nic mi nie mowi. Kojarze twarz z jakiegos filmu (choc chyba nie byl to film gornych lotow). Powiem szczerze, ze jej uroda taka bardziej przecietna w mojej opinii

Dirty-jestes od niej ladniejsza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:32
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:31   #1265
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

ej! Misia i Passion skasowałyście avki i jestem zagubiona

muszę coś wymyślić

a co się wczoraj stało?
Stary 2013-05-30, 10:31   #1266
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dzień dobry
[QUOTE=matallewar;41065588]E, tam to na 99% nic nie ma poza pijaczkami
Mówię, idźcie razem, niech się tłumaczy, że jechał Cię ratować jak Superman [/QUOTE]

też tak myślę że tam nic nie ma , no nic w piątek około południa jedziemy do Pana strażnika i będe brzuch wypychać

Mój Maluszek wczoraj o północy wariował jak szalony , teraz też ma wzmożoną aktywność. Mąż próbował wyczuć pod ręką w nocy ale nie dało rady jeszcze,a tak czeka niecierpliwie
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jak na złość nie mogę wam wrzucić ślubnych zdjęć, które mam bo mi błędy jakieś wyskakują, albo, żeby odświeżyć przeglądarkę bo zbyt dawno się logowałam :/ Robię co pisze i nic :/ Spróbuję później.

Burza się zbliża, uciekam kompletować wyprawkę
zmniejsz tak jak pisały dziewczyny i wrzucaj fotki

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jakimś cudem TŻ naprawi jaakimś cudem dekoder w pracy.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:33   #1267
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.
Po wczorajszym grillu u znajomych jestem nastrojona grobowo.
Koleżanka, która urodziła w lutym swoją malutką wcześniaczkę mówiła o złym wpływie usg na dziecko.Ledwo odratowali jej malutką, miała okropny problem z płuckami-podobno to przez to napromieniowanie usg. Jeszcze przed porodem pytała w szpitalu,czy mogą jej zrobić usg bo już bardzo dawno nie miała, a tak to miewała baaardzo często.Lekarze się złapali za głowę,że to najgorsze co mogła robić. I na patologii było z nią kilka dziewczyn, którym lekarze też mówili,że to mogą być problemy przez usg.Była też taka, która nie mogła dotykać brzucha, w dodatku nie czuła ruchów a nie robili jej usg,bo mogłoby zaszkodzić. Jedynie dzięki KTG była spokojniejsza. Jakby nie było to jest promieniowanie, a najgorszy szajs to podobno 3d i 4d...Czy wasi lekarze pobierają dodatkową opłatę za usg?Jeśli tak,to wiecie,czemu tak chętnie je robią.
Zdecydowaliśmy z mężem,że teraz co wizytę gin będzie tylko na chwilkę sprawdzać serduszko,ale nie chcemy żadnych zdjęć, filmików i dłuższych badań.Wolę chuchać na zimne, a nie muszę mieć całej kolekcji różnych ujęć mojego dziecka- będą, jak się urodzi.
Po ostatnich zdjęciach widzę,jaka była wtedy niezadowolona...

Cytat:
Mój Misio będzie miał piękne i jedyne niepowtarzalne imię

Kornelo
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam info od policzanki:
"Hej .jestem w szpitalu .nie mam dostepu do internetu.Ogolnie zostawili mnie na obserwacji.Dzis bede miala powtorne badanie sprawdzajace ilosc wod plodowych.Jesli sie nic nie zmienilo najprawdopodbniej mnie wypuszcza.Dodatkowo szyjka zaczyna miekknac wiec przede mna chyba okres dlugiego lenienia sieJest mi naprawde milo ze o mnie pamietacie.Nie spodziewalam sie tego ,zwlaszcza ze jakos wyjatkowo na forum sie nie udzielam.Jak tylko wroce do domu to napewno sie odezwe.Pozdrawiam serdecznie i milego dnia zycze!"
Całe szczęście,że jest ok.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:34   #1268
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Ja kiedys podkochiwalam sie w Keanu Reeves, ale dawno temu mi przeszlo

Stary 2013-05-30, 10:36   #1269
kaska87
Zakorzenienie

Motylek mój nie bierze dodatkowej kasy za 3/4D ale miałam je w 16tc, a później mi włączał chyba na 2 wizytach dosłownie na chwilkę, kurcze nastraszyłaś mnie

super, że Policzanka się odezwała to aby z małą wyszły do domciu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:38
Stary 2013-05-30, 10:41   #1270
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
mi się też Gerardzik podoba szczególnie ubóstwiam go w filmie "P.S. Kocham Cię" mój mąż się zawsze ze mnie śmieje, bo jak oglądam filmy z Buttlerem to mówię, że on takie fajne poślady ma i w ogóle jest dobrze zbudowany

a jak go widzę w filomie "300" to mi się nogi uginają
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-05-30 o 11:04
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:42   #1271
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Ogolnie, znowu w nocy bolal mnie brzuch. Teraz juz nie boli, ale jutro sprobuje sie dostac do jakiegos gina w medicoverze, zeby mnie od srodka zbadal...mojej lekarki w pt akurat nie ma.
No chyba ze w nocy znow bedzie gorzej, to pojade na IP. Jestem niewyspana, zmeczona i zdenerwowana. TZ mowi, ze to z nerwow mnie boli, bo wciaz sie czyms stresuje.

Przyszedl kot sie przytulic i mruczy
Nawet kot jest specjalnej rasy (ragdoll), ktora wykorzystuje sie terapeutycznie
TZ wymyslil go, zebym sie mniej denerwowala :banghead:

Stary 2013-05-30, 10:44   #1272
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.
Po wczorajszym grillu u znajomych jestem nastrojona grobowo.
Koleżanka, która urodziła w lutym swoją malutką wcześniaczkę mówiła o złym wpływie usg na dziecko.Ledwo odratowali jej malutką, miała okropny problem z płuckami-podobno to przez to napromieniowanie usg. Jeszcze przed porodem pytała w szpitalu,czy mogą jej zrobić usg bo już bardzo dawno nie miała, a tak to miewała baaardzo często.Lekarze się złapali za głowę,że to najgorsze co mogła robić. I na patologii było z nią kilka dziewczyn, którym lekarze też mówili,że to mogą być problemy przez usg.Była też taka, która nie mogła dotykać brzucha, w dodatku nie czuła ruchów a nie robili jej usg,bo mogłoby zaszkodzić. Jedynie dzięki KTG była spokojniejsza. Jakby nie było to jest promieniowanie, a najgorszy szajs to podobno 3d i 4d...Czy wasi lekarze pobierają dodatkową opłatę za usg?Jeśli tak,to wiecie,czemu tak chętnie je robią.
Zdecydowaliśmy z mężem,że teraz co wizytę gin będzie tylko na chwilkę sprawdzać serduszko,ale nie chcemy żadnych zdjęć, filmików i dłuższych badań.Wolę chuchać na zimne, a nie muszę mieć całej kolekcji różnych ujęć mojego dziecka- będą, jak się urodzi.
Po ostatnich zdjęciach widzę,jaka była wtedy niezadowolona...
Jakoś nie wierzę że to przez "napromieniowanie". Za to syn mojej koleżanki, który urodził się w 8 miesiącu też ma problemy z płucami od dziecka ale to dlatego, że pęcherzyki płucne w 8 msc się zamykają a otwierają w 9 miesiącu. Ot i cały problem.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:46   #1273
passion80
Zakorzenienie

Amelka, tak sobie myślę, skoro dostaliście wezwanie do wyjaśnienia to może jednak lepiej powiedzieć prawdę? Jeśłi się okaże, że tak faktycznie jest monitoring albo jakoś inaczej się zabezpieczyli to może być nieprzyjemnie. Tam też pracują ludzie

ja chodzę na nfz więc mam tylko 3 usg w pakiecie, ale w szpitalu miałam robione kilka razy. Nie martwię się tym, lekarze wiedzą co robią, a mi w tym względzie brakuje wiedzy, żebym podważała decyzję lekarzy. Poza tym jak coś jest nie tak to muszą zrobić raz miałąm dłuższe usg, to pierwsze genetyczne, prywatnie byłam, trwało długo, ale były mierzone najważniejsze organy, na 3d tylko chwilka, więc myślę, że nei ma się czym martwić.
Ciekawe czy to od usg były takie problemy czy jednak coś innego

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jakoś nie wierzę że to przez "napromieniowanie". Za to syn mojej koleżanki, który urodził się w 8 miesiącu też ma problemy z płucami od dziecka ale to dlatego, że pęcherzyki płucne w 8 msc się zamykają a otwierają w 9 miesiącu. Ot i cały problem.
w tej sytuacji jeśli jest poważne podejrzenie przedwczesnego porodu, to podają sterydy na rzwój płuc
Stary 2013-05-30, 10:48   #1274
Snow_White1
Wtajemniczenie

O prosze, jakby jakas kocio-maniaczke zainteresowalo:

http://www.echogorzowa.pl/news/14/zd...aj-go-248.html

Moj ma akurat jasny pyszczek.

Stary 2013-05-30, 10:48   #1275
kaska87
Zakorzenienie

ja mam co wizytę badanie na samolocie i usg ale to 2D żeby posprawdzać serduszko itd. chodzę tak co 3-3,5 tygodnia

małż znowu dostał buta w twarz

Snow ładny kiciuś

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:50
Stary 2013-05-30, 10:50   #1276
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

w tej sytuacji jeśli jest poważne podejrzenie przedwczesnego porodu, to podają sterydy na rzwój płuc
Tak tylko ona rodziła prawie 12 lat temu a przedwczesny poród jest "zasługą" pielęgniarek, które stwierdziły, że nie musi już leżeć na łóżku z podwyższeniem (nogi w górze) i gdy tylko usunęły klocki spod nóżek łóżka to rozpoczął się poród. A tak sobie leżała grzecznie 8 miesięcy bo macica się zaciskała i dusiła dziecko.

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2013-05-30 o 10:52
Stary 2013-05-30, 10:52   #1277
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
mi się też Gerardzik podoba szczególnie ubustwiam go w filmie "P.S. Kocham Cię" mój mąż się zawsze ze mnie śmieje, bo jak oglądam filmy z Buttlerem to mówię, że on takie fajne poślady ma i w ogóle jest dobrze zbudowany

ale spłakałam się na filmie ,,ps Kocham Cię " piękny film

Cytat:
Amelka, tak sobie myślę, skoro dostaliście wezwanie do wyjaśnienia to może jednak lepiej powiedzieć prawdę? Jeśłi się okaże, że tak faktycznie jest monitoring albo jakoś inaczej się zabezpieczyli to może być nieprzyjemnie. Tam też pracują ludzie
czytałam w necie, ze przy wezwaniu od straży miejskiej ,jedyną dokumentacją są zdjęcia samochodu i otoczenia , no pomyślimy jeszcze ,kara nie jest duża,100zł i 1 punkt wiec jak nie zrozumie ciężarnej to nam wlepi mandat, trudno ,nie bede sie tym stresować, wiadomo wolałabym tą kasę inaczej wydać , pojadę tam z mężem w piątek , udam strapioną, ale przejmować się nie mam zamiaru zbytnio bo teraz noszę pod serduszkiem moje Szczęście

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:54   #1278
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
mi się też Gerardzik podoba szczególnie ubustwiam go w filmie "P.S. Kocham Cię" mój mąż się zawsze ze mnie śmieje, bo jak oglądam filmy z Buttlerem to mówię, że on takie fajne poślady ma i w ogóle jest dobrze zbudowany

ja mam to samo, jak go widzę to wzdycham i mam ochy i achy
Cytat:
dokładnie, dlatego lepiej, żeby dzisiaj urodził się w 7 miesiącu i był stymulowany w inkubatorze.

Gdyby USg było tak szkodliwe to lekarze by robili tylko konieczne badania w 13 tc i w połowie i na sam koniec.

Ostatnio sie dowiedziałam, że tutaj też robią co wizytę, ale jak się jeździ do lekarza do szpitala. a jeżeli chodzi się do położnej to USG bedę mieć zrobione 5 razy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:54   #1279
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam info od policzanki:
"Hej .jestem w szpitalu .nie mam dostepu do internetu.Ogolnie zostawili mnie na obserwacji.Dzis bede miala powtorne badanie sprawdzajace ilosc wod plodowych.Jesli sie nic nie zmienilo najprawdopodbniej mnie wypuszcza.Dodatkowo szyjka zaczyna miekknac wiec przede mna chyba okres dlugiego lenienia sieJest mi naprawde milo ze o mnie pamietacie.Nie spodziewalam sie tego ,zwlaszcza ze jakos wyjatkowo na forum sie nie udzielam.Jak tylko wroce do domu to napewno sie odezwe.Pozdrawiam serdecznie i milego dnia zycze!"
trzymam za nią bardzo mocno kciuki!!!
Stary 2013-05-30, 10:56   #1280
Susanna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
O prosze, jakby jakas kocio-maniaczke zainteresowalo:

http://www.echogorzowa.pl/news/14/zd...aj-go-248.html

Moj ma akurat jasny pyszczek.
Jaki piękny! Chciałabym takiego ale mam alergię na kocią sierść :/ póki co i tak męczę się 12 rok z moją kotką ale jak odejdzie na niebieskie łąki to może kupimy majkuna bo one niealergiczne są . Uwielbiam koty

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
dokładnie, dlatego lepiej, żeby dzisiaj urodził się w 7 miesiącu i był stymulowany w inkubatorze.

Gdyby USg było tak szkodliwe to lekarze by robili tylko konieczne badania w 13 tc i w połowie i na sam koniec.

.
Dlatego wolałabym aby Stasiek (jak już) to urodził się choćby pod koniec 7 msc. Boję się tego 8 jak diabli :/

M&M

Staś

Stary 2013-05-30, 10:57   #1281
nena_milka
Wtajemniczenie

Moje wczorajsze zakupy
te 3 bodziaki i 2 pary spodenek wyszły po 5zł za szt!!! no taki szał był wczoraj w norweskich cubusach A na końcu mój faworyt, dopiero na 68 i już nie tak tani, z h&m ale cudo z kokardką doszytą

Jak tak zaczęłam wczoraj wyciągać te ciuszki i już naprawdę niewiele mi brakuje, kupię kilka pajaców jeszcze i może ze dwa sweterki albo bluzy i mam full.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130530_082048.jpg (41,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130530_082057.jpg (47,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130530_082108.jpg (36,4 KB, 13 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 10:57   #1282
ladanseuse14
Zakorzenienie

misia, passion - wrzućcie jakiegoś avka!
Stary 2013-05-30, 11:00   #1283
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
misia, passion - wrzućcie jakiegoś avka!
szukam
przyznam się, że Misia, przez chwilę musiałam się zastanowić czy to na penwo Ty
dobrze, że masz datę slbu w podpisie
Stary 2013-05-30, 11:03   #1284
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
szukam
przyznam się, że Misia, przez chwilę musiałam się zastanowić czy to na penwo Ty
dobrze, że masz datę slbu w podpisie
przyznam się, że ja też się zastanawiam nad zmianą
ale na razie wam tego nie zrobię
Stary 2013-05-30, 11:05   #1285
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek mój nie bierze dodatkowej kasy za 3/4D ale miałam je w 16tc, a później mi włączał chyba na 2 wizytach dosłownie na chwilkę, kurcze nastraszyłaś mnie

super, że Policzanka się odezwała to aby z małą wyszły do domciu
Ja też się wystraszyłam. Nie jest udowodnione ani to,że szkodzą, ani to,że nie szkodzą.
Miałam już tyle tych badań,wszystko było ok,także robienie ich tak często uważałabym tylko za mój wybryk,żeby popatrzeć sobie na dziecko.

Cytat:
Króciutkie usg w celu sprawdzenia serduszka jest ok. Długotrwałe usg podobno nagrzewa płód i tutaj może być problem. Ale wiadomo-każdy robi jak chce.My zdecydowaliśmy,że nie będziemy ryzykować kosztem naszego dziecka tylko po to,żeby je pooglądać.

Cytat:
ja mam to samo, jak go widzę to wzdycham i mam ochy i achy

Ostatnio sie dowiedziałam, że tutaj też robią co wizytę, ale jak się jeździ do lekarza do szpitala. a jeżeli chodzi się do położnej to USG bedę mieć zrobione 5 razy.
Tak naprawdę to od wielu koleżanek chodzących prywatnie słyszałam,że mają tylko 3 usg w ciąży, dodatkowe ewentualnie jakby się coś działo. Skoro są lekarze,którym nie zależy tak na dodatkowej kasie to chyba coś może w tym być?

Nie czytam żadnych forów, nie szukam w google, bo wiem,że kążdy będzie pisał/uważał inaczej, a to tylko zrobi mi mętlik w głowie. Koleżanka mi tylko polecała jakąś publikację na stronie "rodzić po ludzku", może przeczytam tylko to.
Ja wam tylko piszę o tym,czego się dowiedziałam, a decyzja należy do każdej z nas.
Rodzi się tyle zdrowych dzieciaczków pomimo częstych usg. Pytanie tylko,czy problemy nie wyjdą w przyszłości?Wszystko to gdybanie,ale ja po prostu uznałam,że częste usg to moje widzi-mi-się w tym przypadku...

Stary 2013-05-30, 11:05   #1286
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
o matko, zostalo 99 dni do wyjscia
cześć lasencje
No ja nie mam pojęcia jak ja mogłam przegapić wczoraj swoją studniówkę, skoro od tygodnia o niej myślałam
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:07   #1287
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Jaki piękny! Chciałabym takiego ale mam alergię na kocią sierść :/ póki co i tak męczę się 12 rok z moją kotką ale jak odejdzie na niebieskie łąki to może kupimy majkuna bo one niealergiczne są . Uwielbiam koty

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Dlatego wolałabym aby Stasiek (jak już) to urodził się choćby pod koniec 7 msc. Boję się tego 8 jak diabli :/
My mamy jeszcze drugiego kota - wlasnie maine coona to bardziej TZ kot

Stary 2013-05-30, 11:08   #1288
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć lasencje
No ja nie mam pojęcia jak ja mogłam przegapić wczoraj swoją studniówkę, skoro od tygodnia o niej myślałam
gdzie wy to liczycie? macie jakąś stronkę?
Stary 2013-05-30, 11:08   #1289
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć lasencje
No wlasnie - mamy ten sam TP.

Stary 2013-05-30, 11:09   #1290
butterfly20
Zakorzenienie

Btw ta mała urodziła się w 7 miesiącu.

Jedna koleżanka na SR opowiadała,że ona urodziła się w roku 86 jako wczesniak i ważyła tylko 1040 g! I ja odratowali, w tamtych czasach!Emejzing

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości