Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 11:24   #1351
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
czkawka, hmmm, jak poznać czkawke ?
Takie równomierne, całkiem długo trwa i delikatniejsze niż kopniaczki. Mój Filip też miał i to często, ale z tego co kojarzę po 30 tygodniu. Fajnie że u was tak wcześnie Chociaż ja sama czkawki nienawidzę więc zawsze współczułam Filipowi ;p

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-05-30 o 11:26
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:25   #1352
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
podobno późnym wieczorem nie jeść owoców, a ja jadłam i jeszcze sernik na zimno z bananami
Aaa to ja może całą niedzielę nie będę jeść nic słodkiego?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz, jedyne, co mnie przeraża to fakt, że najczęściej nie ma się na to żadnego wpływu
Ta dziewczyna poszła po prostu na wizytę, nic niezwykłego się nie działo, lekarka chciała posłuchać serduszka i okazało się, że nie bije

Oczywiście ja każdego dnia trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły i urodziły bezproblemowo Ale jednak z tego, co się słyszy, to coraz ciężej z tym

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Pragnę poinformować, że dziecko się obudziło i wreszcie poczułam, że się coś rusza. Niemrawo, ale jednak jak wczoraj może z raz wieczorem się ruszyła, a tak całą dobę nic, to już się martwiłam
Dobrze,że Elenka wstała.
No czasem tak jest-jednego dnia wszystko ok i maluszek wariuje, a na następny dzień...ech...Dlatego moim zdaniem najczęściej nie jest to wina lekarza, niektóre rzeczy są niezależne od nas ani od niego.

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
gratki Kochana

Super suknia
... az doslownie poszperalam i znalazlam moje zdjecia 23/06 bedziemy mieli 1 rocznice maz ma nadzieje ze sie jeszcze wcisne do tej sukni na nasze rocznicowe przyjecie
co do biustonosza to ja nie mialam, tylko krawcowa wszyla mi dodatkowe poduchy w istniejacy biustonosz i bylo super a dekold u mojej duzo wiekszy byl
Super

"Nie znamy się nawet z widzenia"

[QUOTE=passion80;41068451]pokażesz swoje sierściuchy?

szczęśliwej podrózy!

matko
i jak w przypadku Ladan, dobrze, że jest w szpitalu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja nie mówię,ze kompletnie rezygnuję z usg. Po prostu nie widzę sensu robienia ich co 3 tygodnie jeśli wszystko ok.Ale ginka musi co wizytę zrobić króciutkie badanie tego,czy bije serduszko, bo musi to skontrolować i wpisać do karty ciąży.
Ja po prostu uważam,że jeśli wszystko ok to tak częste i długie oglądanie dziecia jest przesadą.
/QUOTE]
ale jednak masz co wizytę to krótkie usg?
żadna z dziewczyn tutaj nei pisała, że na każdej robią długaśne badanie, a zdjęcie cyknąć to chwila

przykro mi
Krótkie usg,które trwa dosłownie dwie minuty. A zawsze trwało tak 15 minut o wszystko dokładnie oglądaliśmy.I tego już nie chcę.

Tak jak pisałam-nie chcę,żeby ktoś się teraz ze mną przekomarzał lub mi dokuczał, bo każdy ma zawsze swoją rację. Po prostu napisałam co wiem,żebyście wiedziały, a każda sama zrobi jak uważa.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:27   #1353
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
No takie puk, puk, puk raz za razem
Nie wiem, jak to inaczej opisać

O:
"Czkawka płodu — to rytmiczne wzdrygnięcia ciała płodu odczuwane przez przyszłą matkę, spowodowane skurczami przepony. Mogą one trwać od minuty, nawet do pół godziny. Tego typu ruchy zauważa się w II trymestrze ciąży. Powodem czkawki jest zwykle nadmierna ilość płynu owodniowego w żołądku płodu. Jest ona zjawiskiem normalnym i często obserwowanym, a poza tym całkowicie bezpiecznym."
Hmmm, a ja prawie z dumy pękałam, że ona tak się bawi i mnie zaczepia i puka po 10-15 razy

Wiecie co, chyba jestem fiśnięta trochę, bo uwielbiam zapach swojej skóry, siedzę i wącham sobie ramię, tylko ciiiiii
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:27   #1354
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Super suknia
... az doslownie poszperalam i znalazlam moje zdjecia 23/06 bedziemy mieli 1 rocznice maz ma nadzieje ze sie jeszcze wcisne do tej sukni na nasze rocznicowe przyjecie
co do biustonosza to ja nie mialam, tylko krawcowa wszyla mi dodatkowe poduchy w istniejacy biustonosz i bylo super a dekold u mojej duzo wiekszy byl
sukienka fajna chociaż nie w moim typie a też mi się kojarzyło, że masz inny kolor włosów
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:27   #1355
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
buń urósł serio serio
tak
ja się cały czas zbieram do zrobienia zdjęcia
Stary 2013-05-30, 11:29   #1356
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja chyba nie zrezygnuję tym bardziej, że moja gin nie ma KTG i bym chyba na zawał zeszła w tej niewiedzy, ale u nas badanie jest krótkie. Jak nie szuka się krocza czy nie mierzy narządów dokładnie to trwa to własnie z 2-3 minuty.
Kilka wymiarów i tyle. A później to już w ogóle chyba mało co tam było widać więc tym bardziej.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:30   #1357
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Takie równomierne, całkiem długo trwa i delikatniejsze niż kopniaczki. Mój Filip też miał i to często, ale z tego co kojarzę po 30 tygodniu. Fajnie że u was tak wcześnie Chociaż ja sama czkawki nienawidzę więc zawsze współczułam Filipowi ;p
To jak to jest dość silne, że mi brzuch podskakuje w tym miejscu, to może jednak to kopniaki i zabawa, a nie czkawka? Bo koleżanka tez miała dopiero po 30tc jakoś
Stary 2013-05-30, 11:32   #1358
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja chyba nie zrezygnuję tym bardziej, że moja gin nie ma KTG i bym chyba na zawał zeszła w tej niewiedzy, ale u nas badanie jest krótkie. Jak nie szuka się krocza czy nie mierzy narządów dokładnie to trwa to własnie z 2-3 minuty.
Kilka wymiarów i tyle. A później to już w ogóle chyba mało co tam było widać więc tym bardziej.
Moja właśnie zawsze dokładniej oglądała.

"A tu jest nóżka, tu jest druga, tu rączka" itp itd. I patrzyła,czy wszystko ok i nam pokazywała.Czasem trzeba było dziecia pomęczyć,żeby się trochę przesunął lub coś.

Ale ostatnio w ogóle nie robiłyśmy zdjęć, chociaż tyle...

Stary 2013-05-30, 11:33   #1359
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Hmmm, a ja prawie z dumy pękałam, że ona tak się bawi i mnie zaczepia i puka po 10-15 razy

Wiecie co, chyba jestem fiśnięta trochę, bo uwielbiam zapach swojej skóry, siedzę i wącham sobie ramię, tylko ciiiiii
Haha
Ale tak normalnie masz czy teraz w ciąży?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
tak
Ja samego brzucha, to mam dużo, ale sama je robię. Mi brakuje, żeby ktoś mi zrobił zdjęcia, z Edim mam dosłownie kilka i żałuję

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:34   #1360
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tak
ja za tydzień w piątek zrobię z okazji 7 miesiąca

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:38   #1361
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
"A tu jest nóżka, tu jest druga, tu rączka" itp itd. I patrzyła,czy wszystko ok i nam pokazywała.Czasem trzeba było dziecia pomęczyć,żeby się trochę przesunął lub coś.

Ale ostatnio w ogóle nie robiłyśmy zdjęć, chociaż tyle...
ja isę z Tobanie licytuję
jedyne długie usg miałam to pierwsze gentyczne, inne krótkie, w szpitalu też sprawdzali czy płód żywy ich określenie, nawet mi nei pokazywali
pewnie gdyby nie szpital to bym miała najmniej usg z Was wszystkich

Cytat:
Ja samego brzucha, to mam dużo, ale sama je robię. Mi brakuje, żeby ktoś mi zrobił zdjęcia, z Edim mam dosłownie kilka i żałuję
żeby się udało z tą sesją
mi małżonek robi, ale wybitynym fotografem to On nie jest

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
ja jutro zaczynam 6 ( ) to chyba w końcu cyknę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 11:38   #1362
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja isę z Tobanie licytuję
jedyne długie usg miałam to pierwsze gentyczne, inne krótkie, w szpitalu też sprawdzali czy płód żywy ich określenie, nawet mi nei pokazywali
pewnie gdyby nie szpital to bym miała najmniej usg z Was wszystkich

żeby się udało z tą sesją
mi małżonek robi, ale wybitynym fotografem to On nie jest

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Mój małżonek lepiej niech nie robi
Totalnie nie umie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-30, 11:39   #1363
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy za słowo

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:40   #1364
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

to cyknij jutro

dobra idę się ubierać i prostowacz kudły- mam ochotę dziś być bjutiful

Madziuchna aj promys

Stary 2013-05-30, 11:41   #1365
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
to cyknij jutro

Mówisz?
To może ja włosy naolejuję i umyję, bo znów tylko związałam Jakoś jak siedzę w domu, to nie mam motywacji, żeby być bjutiful...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-30, 11:44   #1366
inwersja
dryfuję słowami

witajcie
leniwo ni dziś totalnie i podoga też rozleniwia. deszcze, liście mi przed oknem szumią i szeleszczą

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hello!
i znów jestem tylko na chwilę. znajoma poprosiła mnie o przysługę i ta przysługa pochłonęła mój czas totalnie na ponad tydzień

aleee nie mogłabym Was zostawić w niewiedzy po dzisiejszej wizycie u gina.
wszystko jest ok i będzie SYNUŚ!!!!

a 8 czerwca USG połówkowe. proszę o dopisanie do terminów wizyt
gratulacje

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No on ma Wolfgang i Mika
Ja mam Natan, Wincent, Stefan, Niklaus, Johan,Filip
Mi się najbardziej podoba Natan i Wincent - w ogóle znacznie lepiej to imię brzmi niż w polskiej wersji, tutaj to tak dostojnie wręcz

Cytat:
Motyl, spokojnie. To słowa jednej kobiety, pewnie zrozpaczonej, bo dziecko się chore urodziło, na coś trzeba zrzucić!
Ja nigdy nie słyszałam o złym wpływie USG na płód - a przynajmniej nie o badaniach naukowych, które by taką teorię potwierdziły
Jasne, że robienie co tydzień bez wskazań jest bez sensu, bo nie zbadano długotrwałego wpływu usg na człowieka, ale bez paniki!

3D/4D faktycznie nie jest zalecane często, zwłaszcza, że to w sumie jedynie bajer dla rodziców

Mam info od policzanki: dostała skurczy silnych i regularnych, więc zostaje w szpitalu, podali jej kroplówkę, żeby je wyciszyć i czekają. No i ma mieć dziś to badanie ilości wód płodowych. No i dziękuje za pamięć
co do USG to ja słyszałam, że przy prawidłowej ciąży nie można częściej niż co 2tyg. no ale chyba logiczne, że jeśli coś się dzieje, jest potrzeba - to trzeba (nawet nie czuję jak rymuję )

kurcze, ona to tak spokojnie z uśmiechem piszę, ale jak słyszę słowo "skurcze" przy naszym zaawansowaniu to już nie brzmi ciekawie. trzymam więc mocno kciuki
pozdrów je gorąco

Cytat:
Wiesz, jedyne, co mnie przeraża to fakt, że najczęściej nie ma się na to żadnego wpływu
Ta dziewczyna poszła po prostu na wizytę, nic niezwykłego się nie działo, lekarka chciała posłuchać serduszka i okazało się, że nie bije

Oczywiście ja każdego dnia trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły i urodziły bezproblemowo Ale jednak z tego, co się słyszy, to coraz ciężej z tym

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Pragnę poinformować, że dziecko się obudziło i wreszcie poczułam, że się coś rusza. Niemrawo, ale jednak jak wczoraj może z raz wieczorem się ruszyła, a tak całą dobę nic, to już się martwiłam
nie lubię czytać takich historii, bo teoretycznie mój racjonalizm wie, że na to wpływu nie mam i że zwyczajnie... shit happens i czasem choćby się stawało na rzęsach nie uniknie się tego.
a moja emocjonalność od razu wtedy świruje, że może, że jednak, a nóż, że może gdybym to czy tamto, to by się udało uniknąć nieszczęścia... i od razu u siebie szukam co może być takiego co zwiastuje coś złego. a takiego doszukiwanie się samo w sobie już nie zwiastuje niczego dobrego

ja miałam z moim to samo co Ty wczoraj rano ułożył się jakoś w poprzek, bo tez sie martwiłam, ale coś tam go czułam, ze wyczaiłam, że leży jak król. potem popołudniem troche się poruszał i później niż nic. nastał wieczór, noc... i też jego godziny czyli północ, pierwsza, a tu NIC. w nocy wstawałam siku, też nic, rano nic, zjadłam dwie łyżeczki nutelli - nic. czasem poczułam takie muśnięcia na plecach i pomyślałam, że może tam się usadowił, a tam pewnie łożysko, no to nie czuję.
dopiero jak mu puściłam "jego" muzykę to się ożywił, delikatnie, ale jednak. i teraz od czasu do czasu coś tam majtnie, słabiej niż zwykle, no ale jednak. ale już miałam panikę w oczach

Cytat:
:
Super suknia
jak księżniczka
ja bym bez stanika nie wytrzymała. a kupowałam jeszcze we Wrocku, u braffiterki na Ruskiej i jakieś śmieszne pieniądze wtedy za niego dałam, bo był w promocji. tak w ogóle to polecam ten sklep wrocławiankom, bo jest miło i czasem bywają fajne promocje ja za nim tęsknie...
tylko nie zrażajcie się pierwszym stanikiem jaki Wam przyniosą. one najpierw serwują "próbny" żeby zobaczyć jak się biust układa i ten dają w mega cenie i on na prawdę zazwyczaj jest super. mnie za pierwszym razem przynieśli taki co kosztował ok. 280zł. potem przynosiły inne, tańsze, ale ten pierwszy to po prostu cud! wtedy mialam kase i skusiłam się, mam do go tej pory, delikatnie mi się popruł w jednym miejscu,ale przeszyłam i jest nie do zdarcia. tylko teraz czeka aż mi cycki schudną

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
chyba po 18 nie jeść, a ja się nażarłam jeszcze czasami w nocy podjadałam owoce jak wstawałam
muszę sprawdzić wyniki z poprzedniej ciąży, bo coś mi się wydaje, że mogło być podobnie
przed badaniem glukozy trzeba być "bezwzględnie na czczo", a to oznacza, że minęło co najmniej 12h od ostatniego posiłku, czyli przykładowo jak jeszcz o o godz. 19:30 kolacje, pijech herbatke i kończysz jeść powiedzmy o 19:45, to potem już absolutne NIC. i czas na badanie to najwcześniej 7:45 - inaczej doopa blada z wiarygodności badania.
jeśli tak nie zrobiłaś - poproś o ponowne skierowanie nawet od internisty. jak powiesz w czym rzecz to powinien dać. tak myślę...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-30 o 11:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:45   #1367
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ja zaraz maluje pazurki, kupiłam wczoraj miętowy lakier

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 11:47   #1368
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Mój małżonek lepiej niech nie robi
Totalnie nie umie
tylko Mu tego nie mów

Cytat:

Madziuchna aj promys
ja będę jutro

Cytat:
Mówisz?
To może ja włosy naolejuję i umyję, bo znów tylko związałam Jakoś jak siedzę w domu, to nie mam motywacji, żeby być bjutiful...
właśnie siedzę z oliwką na głowie i na twarzy, ale ciut by sie ogarnąć zanim wróci szanowny

po kilku dniach siedenia w odmu, poszliśmy na rocznicową kolację to się umalowałam, a ten że chyba mi twarz c=schudła tak, umalowałam się i nałożyłam róż i taki oto efekt był
Stary 2013-05-30, 11:55   #1369
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Haha

Nooo, normalnie tak mam, ale zwłaszcza w lecie, no tak mi się wtedy podoba zapach ciepłej skóry, że mogłabym perfum nie używać, ale ciiiiii, wiem, że to dość specyficzne upodobanie, hehe, dlatego może mi się Pachnidło spodobało Oł gasz, jak ja się uzewnętrzniam, "no nie poznaję kolegi!"

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
a no właśnie miałam was pytać od kiedy się liczy siódmy miesiąc, bo część źródeł podaje, ze od 27, a część od 28tc. Ja też juz prawie prawie w trzecim trymestrze, Dżizas, to juz tak blisko!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 11:57   #1370
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, normalnie tak mam, ale zwłaszcza w lecie, no tak mi się wtedy podoba zapach ciepłej skóry, że mogłabym perfum nie używać, ale ciiiiii, wiem, że to dość specyficzne upodobanie, hehe, dlatego może mi się Pachnidło spodobało Oł gasz, jak ja się uzewnętrzniam, "no nie poznaję kolegi!"
Haha
Ja lubię wygląd skóry po wyjściu z sauny W ogóle tęsknię za sauną W ciąży nie można, potem nie było kiedy, teraz znów nie można

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a no właśnie miałam was pytać od kiedy się liczy siódmy miesiąc, bo część źródeł podaje, ze od 27, a część od 28tc. Ja też juz prawie prawie w trzecim trymestrze, Dżizas, to juz tak blisko!!!
Na pierwszej stronie jest dokładna rozpiska

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-30, 12:06   #1371
inwersja
dryfuję słowami

kurr... teść wlazł mi do kibla jak siedziałam na tronie
drzwi są bez szyby, więc nie widać światła, ale na dole jest dziura i wystarczy wzrok spuścić a ten, że "ta łazienka jest zdradliwa"
mówie do męża żeby mu zwrócił uwagę, bo to nie jest kwestia łazienki, wystaczy wzrok spuścić na dół i widać wszystko. a ten, że "co ja Ci na to poradze". no to mowie
"pogadaj z nim, to Twój ojciec, nie mój", a to nie pierwszy raz już sie zdarzyło. nastepnym razem mi wlezie jak bede stała nago na środku... co za człowiek

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

przegaiłam moment kiedy chciało mi się kupę nie poszłam, zasiedziałam się i teraz już nie mogę zrobić, czuję, że chce, siedzi mi, a nie mogę normalnie nie wiem co zrobić...
Stary 2013-05-30, 12:07   #1372
passion80
Zakorzenienie

nie macie zamykania?
my mamy zymaknaie od środka, ale nie na klucz, więc nawet gdyby tfu tfu tfu coś się stało to spokojnie można z drugiej strony otworzyć paznokciem
Stary 2013-05-30, 12:08   #1373
butterfly20
Zakorzenienie

Ale mi głowa pęka, nic mi się nie chce

Stary 2013-05-30, 12:12   #1374
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
drzwi są bez szyby, więc nie widać światła, ale na dole jest dziura i wystarczy wzrok spuścić a ten, że "ta łazienka jest zdradliwa"
mówie do męża żeby mu zwrócił uwagę, bo to nie jest kwestia łazienki, wystaczy wzrok spuścić na dół i widać wszystko. a ten, że "co ja Ci na to poradze". no to mowie
"pogadaj z nim, to Twój ojciec, nie mój", a to nie pierwszy raz już sie zdarzyło. nastepnym razem mi wlezie jak bede stała nago na środku... co za człowiek

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

przegaiłam moment kiedy chciało mi się kupę nie poszłam, zasiedziałam się i teraz już nie mogę zrobić, czuję, że chce, siedzi mi, a nie mogę normalnie nie wiem co zrobić...
Czopek glicerynowy

Idę te włosy olejować, bo już na siebie patrzeć nie mogę
A potem może usiądę nad komodą młodego i przygotuję jedną szufladę dla młodej. Ale gdzie reszta rzeczy, ot nie wiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-30, 12:17   #1375
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dobrze, że w takiej sytuacji jest w szpitalu pod opieka lekarzy wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za nią i za maleństwo

mnie się podoba nawet to futerko

ja słucham muzyki przeróżnej mój mąż za to lubi rapy, hip hop, i reggae jeśli chodzi o hh to lubię Sokoła w duecie z Marysią Starostą - wyszła im płyta super! i ostatnio podobał mi się też Donatan z płytą Równonoc - piosenka z udziałęm Sokoła jak dla mnie mistrzostwo
my też słuchamy różnej, ba nawet starej, mamy piosenki "metro", gregorian, co byś nie chciała ale głównie hip hop, reggae.
uwielbiam ten kawałek, mimo, że to z robertem .

http://www.youtube.com/watch?v=_nVzsnWi8jU
Cytat:
Haha

oddam Ci mojego TŻ, będzie Ci robił non stop zdjęcia, aż się boję co będzie jak sie Kornello urodzi.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Może czopek glicerynowy ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:19   #1376
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
o kilku dniach siedenia w odmu, poszliśmy na rocznicową kolację to się umalowałam, a ten że chyba mi twarz c=schudła tak, umalowałam się i nałożyłam róż i taki oto efekt był
ja też mam księżyc w pełni

Cytat:

27tc+1d
Cytat:
nie macie zamykania?
my mamy zymaknaie od środka, ale nie na klucz, więc nawet gdyby tfu tfu tfu coś się stało to spokojnie można z drugiej strony otworzyć paznokciem
my też mamy na zamek, a z drugiej strony jak się małż zamknie to robię włam łyżeczką bo on się pluska 100 lat a mi się czasem chce siusiu

Stary 2013-05-30, 12:19   #1377
misia332
Zakorzenienie

Z dekoderem dupa, jesteśmy bez telewizorni dobry tydzień.

A poza tym nie wiem czy wiecie, że Sokół i Marysia są parą podobno

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:24   #1378
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mam info od policzanki:
"Hej .jestem w szpitalu .nie mam dostepu do internetu.Ogolnie zostawili mnie na obserwacji.Dzis bede miala powtorne badanie sprawdzajace ilosc wod plodowych.Jesli sie nic nie zmienilo najprawdopodbniej mnie wypuszcza.Dodatkowo szyjka zaczyna miekknac wiec przede mna chyba okres dlugiego lenienia sieJest mi naprawde milo ze o mnie pamietacie.Nie spodziewalam sie tego ,zwlaszcza ze jakos wyjatkowo na forum sie nie udzielam.Jak tylko wroce do domu to napewno sie odezwe.Pozdrawiam serdecznie i milego dnia zycze!"
niech sie trzyma kochana i zeby wszystko bylo w porzadku!

Cytat:
Cześć.
Po wczorajszym grillu u znajomych jestem nastrojona grobowo.
Koleżanka, która urodziła w lutym swoją malutką wcześniaczkę mówiła o złym wpływie usg na dziecko..
nie ma co popadac w paranoje.
ja tez mam usg przy kazej wizycie, no tyle ze fakt, patrzy tylko na serce i mierzy glowe, udo i brzuch zeby wage skontrolowac. przy ciazy z
Blanka tez mialam usg co wizyta, plus kilka jeszcze dluzszych w miedzyczasie i jakos zdrowa tyle ze u mnie tez bylo wskazanie, bo ciaza byla zagrozona.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Snow White a to prawda, że majkuny są tak żarłoczne? Wielkie toto potem urasta to i żreć dużo musi Nie no tak się śmieję ale znajomi mają majkuna i mówią, że naprawdę sporo zjada.
to zalezy od kota a nie rasy ja mam dachowca, wpierdziela jak nakrecona i jest wieeelka

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jeżeli wyniki mogły wyjść ,,sfałszowane" to tak
a jak trzeba sie przygotować do glukozy

dziewczyny ale przeciez niezastosowanie sie do tej zasady ma tylko przeklad na cukier na czczo! jak na czczo macie ok cukier, a po obciazeniu jest za wysoki to nie ma tu zadnego falszerstwa. to jest tylko oszukiwanie samej siebie typu "a moze jednak"
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 12:25   #1379
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Czopek glicerynowy

Idę te włosy olejować, bo już na siebie patrzeć nie mogę
A potem może usiądę nad komodą młodego i przygotuję jedną szufladę dla młodej. Ale gdzie reszta rzeczy, ot nie wiem
nie mam takich cudów
zaparzyłam sobie kawy, może mi pobudzi perystaltyke jelit
Stary 2013-05-30, 12:29   #1380
nephelim89
Rozeznanie

Witam
Dziś się w końcu wyspałam pies nakarmiony i wyspacerowany wiec mogę Was poczytać.
Trzymam kciuki za Policzankę bo wyłapałam, że w szpitalu jest. Niech wszystko będzie ok
Zauważyłam, że mój maluch ma specyficzny gust muzyczny. Ostatnio tańczy w brzuszku jak usłyszy Linkin Park lub uwaga - Justina BieberaTo pierwsze rozumiem bo takie brzmienia to po mnie może lubić ale tym drugim jestem zaskoczona
Dziś zaczynam akcję pakowanie bo już w sobotę będę w PL. TŻ i suczydeł zostaną sami - o dziwo bardziej się boje o suczydło bo Pan może zapomnieć jej wyprowadzić
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości