|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() Szkoda, że było już tak blisko a skończyło się cc, no ale najważniejsze dobro Twoje i Wiktorka. Teraz szybko dochodź do siebie ![]() Cytat:
za rozwój akcji ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Wzieli mloda a ja niewiem od czego zaczac.. Wiec usiadlam z kawa. Prawdziwa pyszna kawa
Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
ja tak miałam pierwsze 3 tygodnie ... potem przyszedł kryzys
![]() ale w sumie i tak śpię mało, w porównaniu z tym co kiedyś, nawet jak mąż wstaje do Przemka w nocy to koło 6 go zabieram żeby też pospał trochę a w nocy i tak się budzę ... Cytat:
kupiliśmy na początku Bebilon bo w szpitalu nam mówili że można spróbować, ale jakoś mu nie podchodził, a potem próbowaliśmy Bebiko... no i wróciliśmy do Nan i boję się właśnie dalej eksperymentować. a co do nietolerancji laktozy to my podajemy od 3 tygodni krople Delicol, są właśnie na to i chyba mu pomaga, tzn na wzdęcia które miał, ale nie rozwiązuje problemu z kupą :/ poddał się biedny i śpi ![]() ale pogoda ... posprzątałam, na obiad za wcześnie, głodna jestem, w domu nic słodkiego chciałam upiec ciastka ale masła nie ma. chyba przejdę się zobaczyć czy Żabka otwarta ...
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
no chyba, że tak
![]() Cytat:
![]() Juu czop odszedł, a lekko nie miała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
spokooojnie, ja jestem śpioch, mogłam spać po 12 h i mi czasem mało było
dlatego teraz jak śpię maks. 6-7 to umieram, a jak mąż znajdzie pracę to będę zombiak
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
No wlasnie :p my tez 3tyg..
Matko..zaraz bedzie miesiac jak Z jest z nami.. Tak bardzo ja kocham i tak bardzo mi zle jak nie wiem co jej jest.. Oby szybko zaczela mowic ![]() Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek spi uspily go szumy z radia
aaaaaaaczytalam o tej nietolerancji wiec kolki sa przez nia tez a nietolerancja laktozy jest przez niedojrzaly uklad trawienny .... wrrrrr 5 tydzien leci jest szansa ze niedlugo minie.... Can a Twoj ma strzelajace i smierdzace kupki?
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A propos kupek.. Moja nadal robi 1na dzien.. Jedna alejaka.. Wielki kupowy armagedon
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jedna przy mm to norma.
Banka co do strzelających i smierdzacyh. Nasza takie robiła. Jadła i srala. To miał być objaw nietolerancji laktozy. Zmieniliśmy dietę to teraz kupa jest raz na dzień :/ ale mówią że w normie. Wczoraj mi neonatolog mówiła ze przy uczuleniu na laktoze dziecko ma bardzo rozdety brzuszek. Nasza właśnie poJadlą i ulala buzia i nosem jak się nie zakrztusi to uleje. Jak nie urok to ...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() na początek- becik, paulina- wielkie gratulacje !! == u Nas coraz lepiej gdyby nie WINDI nie wiem co byśmy zrobili, naprawdę , w ostatnim momencie to kupiliśmyponadto podłożyłam książkę pod wezgłowie łóżeczka i Mały od razu spokojniejszy (strasznie mi ulewa, więc stwierdziłam, że to dobry pomysł)wczoraj spał może ze 2 godziny w ciągu dnia padł dopiero o 20 i spał jak zabity do północy. |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spełnienia marzeń ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u małego to jest tak ,że on robi kupkę kilka razy dziennie, ma problem z uwolnieniem gazów, chociaż podczas wykonywania zabiegu z windi i tak wypływa dosyć dużo luźnej kupy ![]() wojtuś potrafi wybudzić się z wielkim krzykiem i płaczem nawet z głębokiego snu, jest wtedy niespokojny, robi się cały czerwony, pręży sie, od razu widzę ze ma problemy z brzuszkiem |
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic, wszystkiego naj!
Z wrocila.. Karmie ja wlasnie i pierdzi jak szalona.. Az przerywa jedzonko hehehe Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic, ty cholero, nic nie pisałaś wczoraj! sto lat!
|
#558 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękujemy za gratulacje
puchatkowa, ada cieszę się, że imię się podoba ![]() pawie_oczko racja z tymi imionami ))Marchewka miałam ten sam problem z sutkami...poranione aż krew leciała laktatorem też bolało strasznie...Teraz jest już okey, ale mama kazała mi robić okłady z rumianku i smarować własnym mlekiem - żadnych maści i o dziwo pomogło Teraz to ja mogę karmić, bo wcześniej jak miałam wyciągnąć cyca to już mi się płakać chciało.Elenka to w ogóle taki mały ssaczek Nie ma problemu z cycem, butelką, smoczkiem, nawet nakładki silikonowe jej nie ruszają Teraz właśnie sobie słodziutko śpi i się uśmiechaBecik, paulina gratulacje
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
jak pierdzi to super ja tylko czekam na bąki mojego małego![]() ![]() == ja uciekam muszę rozwiesić pranie, potem obiad i do kościoła. buziaki ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- no jakoś tak nie chciałam się chwalić ![]() tym, że to już 25 lat minęło![]() ![]() dziękuję
|
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronic wszystkiego najpiękniejszego
Przemek śpi od 10 z jedną przerwą na jedzonko ... jakoś tęsknie za nim, zaglądam do łóżeczka ciągle ![]() staram się go przestawić z nocnego wstawania, bo zasypia po kąpieli, budzi się koło północy-1, potem 3-4, 5-6 i zazwyczaj już nie śpi. chciałabym wyeliminować to karmienie drugie bo on wtedy je po 30-40 ml i zasypia ... nie potrzebuje chyba tego już. ale próbowałam go polulać i dać smoczka na leżąco i nie ma opcji, muszą być łapki i mleko ... wszędzie dają rady jak "oszukać" dziecko ale nigdzie nie piszą co robić jak wtedy wrzeszczy jak zarzynany bez mleka
|
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Nigdy Was nie nadrobię. nie mam czasu na forum Juru ciągle na cycu albo trzeba coś robić. Dziś byliśmy na drugim spacerku piekna pogoda,ciepło. Wózek mamy nowy - Jedo - szary. cudnie sie nim jezdzi.
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie dam rady.. Wrocila.. Obudzilasie, zjadla i ryk..
Na rece nie, do spania nie, jesc nie.. Kuwa ja juz nie wiem.. Polozylamja do wyplakania.. Ale nie moge tego sluchac.. O co kuwa chodzi.. To noe kolka bo brzuch ok tylkp marudzi i wrzeszczy.. Mam dosc. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
ok,czas przewinąć malucha. Oby mnie lub siebie znow nie osikał
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Haha,ale Jurek beka chyba sam sie zdziwił,bo miał taka minę
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Wyplakala sie i chyba spi.. Ale ja wyje jak ona wyje wief troche dupnie.. Eh..
Bidulka.. ![]() Bqbeczki, ileczasu po porodzie z was lecialo? Ja nadal plamie.. A zaraz minie miesiac.. Edit. Wstala.. Czemu usypia na 5min i ryk... Jasna dupa... ![]() Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-05-30 o 14:20 |
|
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry melduję się dalej w dwupaku upiekłam ucierane z truskawkami, a na obiadek zjedliśmy tagiatelle z mascarpone i łososiem - pyszotka![]() mamy piękne nowe panele, tło do zdjęć młodego gotowe młody możesz wychodzić:P
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to nie ta kolka? Mój dziś tak od 2 do 4 w nocy krzyczał
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Vvgh.. Nie.. Na kolke inaczej placze i sie wije..
Ona pada na 5min spania.. I na kolejny jne 5budzi sie i placze.. Nie pomagq nic. Na glowie staje i nic. Nsamo jej mija. Mam jeszcze jedna ksiazke z przed20latnmoze tambcos napisali.. Wysyłane z mojego onetouch EVO7 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieliśmy pierwszych gości, dziadkowie wpadli na odwiedziny, teraz odpoczywamy ![]() aaa co do kupek to u nas przy każdym karmieniu właściwie
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-30 o 14:44 |
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera a ja ponad 3tyg i nadall na podpaskach bo tak mi leci..
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ech, nie wiem co to... Moj teraz się darł, ale jak w koncu beknął to mu minęło.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

W miedzyczasie zrobilo mi sie mokro... Na usg wyszlo, ze faktycznie sacza sie wody i mam rozwarcie na 3-4cm. Od razu pojechalismy na porodowke, gdzie na zmianie byla K.(polozna z SR)
Dobrze wiedzieć 
za rozwój akcji

I za trzy godziny są jak kamienie i się z nich leje 

kupiliśmy na początku Bebilon bo w szpitalu nam mówili że można spróbować, ale jakoś mu nie podchodził, a potem próbowaliśmy Bebiko... no i wróciliśmy do Nan i boję się właśnie dalej eksperymentować.