Listopadowo - grudniowe mamusie 2007 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-05, 17:33   #421
afiliks
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007

hej dziewczyny
normalnie naprodukowałyście tyle, że już sama nie wiem co npisać
Witam wszystkie nowe mamusie na wątku
Jeśli chodzi o mdłości to ja mam w określonych sytuacjach: jak jestem głodna (a muszę jeść coś co cztery godziny, inaczej tragedia), jak nie odpowiada mi jakiś zapach oraz po wzięciu witamin (to ostatnie wyeliminowałam - biorę witaminy na noc, do kolacji i problem z głowy ).
Jeśli chodzi o kawę (jeśli tak ją jeszcze można nazwać) to pijam jedną dziennie - generalnie do południa. Kawusia bardzo słaba i z dużą ilością mleka, ale i tak trochę stawia mnie na nogi.
My jeszcze rodzicom nie mówiliśmy - powiemy w Święta. Wie tylko moja siostra i siostra TŻ-ta. Teściowa chyba zaczyna się domyślać, bo cyce mi urosły (hmm, mąż się cieszy ). A zresztą do Świąt niedaleko, więc już wytrzymamy.
Kosmetyki w ciąży - ja wyeliminowałam balsam brązujący, w zamian kupiłam oliwkę w rossmanie. Nawet ładnie pachnie i niewątpliwie była raczej niedroga. Może później kupię coś jeszcze, narazie tyle.
Dziewczyny - czy wy już też nie mieścicie się w spodnie? Ja w sobotę musiałam porzucić ukochane dżiny, a teraz też siedzę w spodniach z rozpiętym rozporkiem (jeśli mogę tak napisać) Chyba szykują się jutro jakieś zakupy
primavera pytałaś się kiedy na pierwszą wizytę - ja mam termin na 16 kwietnia. Dzwoniłam do swojego gina i powiedział, że jeśli wszystko jest ok, to możemy spotkać się tak późno. Na szczęście do 16 już niedaleko.
Pytałyście o szpital - też się nad tyma zastanawiałam. U nas do wyboru są dwa. Siostra TŻ-ta ma dwóję dzieci - każde urodzone w innym szpitalu i poleca raczej wojewódzki, więc chyba zdecydyjuę się na ten. Zresztą widziałam warunki na salach poporodowych i wojewódzki jest o niebo lepszy - czysty, kolorowy i obsługa milsza...
Dziewczyny wracam jeszcze do tematu - mówiłyście już w pracy? Ja chyba powiem po Świętach, ale trochę mam pietra...
afiliks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 17:55   #422
Laura_85
Rozeznanie

hej dziewczyny
Długo sie nie odzywałam ...nie mam na razie dostępu do komputera...u mnie wszystko w porządku. Brzuszek mi urósł już na tyle, że widać ze jestem w ciąży. Nie jest jakiś nie wiadomo jak duży, ale rodzina i znajomi mówią ze już widać ciążę. jutro mam wizyte kontrolną u gina. Wyniki mam bardzo dobre. Mdłości mialam dzisiaj ale ostatnio pojawiają sie rzadziej niż przedtem.

Jestem teraz w 9 tc 5 dni...ale ten czas szybko leci....

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 19:57   #423
martka83
Zadomowienie

A ja już powoli zaczynam czuć się jak w ciąży. Mdłości mnie męczą zwłaszcza wieczorami, nie mogę patrzeć na żadne wędliny więc jem same sery. Dzisiaj w sklepie myślałam że sobie nie poradzę jak kupowałam mięsko na obiad

I cycuchy rosną jak na drożdżach

Laura czekam na zdjęcia brzuszka
martka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 21:47   #424
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel

Juz wiem, termin mam na 22 listopada....
Teraz czekam na skierowanie do szpitala na wszystkie badania. Wizyta bedzie na 1-3 tydzien maja.
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 07:27   #425
afiliks
Rozeznanie

martka83 dla mnie też wędlina może nie istnieć Żyję na białym serze serkach i pasztetach, a do tego nowalijki - wiem, że to sama chemia narazie, ale spróbujcie to powiedzieć mojemu żołądkowi
Stary 2007-04-06, 07:51   #426
primavera
Zakorzenienie

Od którego tygodnia zaczęłyście odczuwać mdłości?

Ja na razie mdłości nie mam, tylko taki jakiś jadłowstręt - nic mi się nie chce. Wczoraj TŻ wracając z przcy kupił mi całą wielką reklamówkę owoców - babany, winogrona, jabłka, pomarańcze, nektaryny - a ja normalnie nic przełknąć nie mogę.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 08:42   #427
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Witam
Wczoraj byłam u mojego doktorka, wszystko ok, poza torbielą, która isę nie wchłonęła po jajeczkowniu, niby nie zagraza fasolci ale mam na siebie uważać, między innymi mam nie tańczyć

To 6 tydzień, fasolcia jest naprawde malenka, widać tylko jak pulsuje serducho. Poród wg USG 26-27 listopad, a wg ostatniej @ 23 listopad, dziwne, bo wg kalkulatora internetowego jak liczyłam wg ostatniej @ to wychodził własnie 27 listopad. Może moj doktorek ma inny kalkulator

Oprócz tego wybadał mnie dowcipnie, a cycków nie oglądał
A i kartę ciązy wypisał
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 11:54   #428
bubbel
Rozeznanie

dziewczyny pomozcie!!!!!
Od dwoch dni cokolwiek zjem moj zoladek reaguje wielka rewolucja i mam rozwolnienie, az sie boje jesc i juz tylek mnie boli
Czy to normalne? Co robic? Wlasnie przyjechalam do Polski.
Zaczynam sie tym bardzo denerwowac
Stary 2007-04-06, 13:03   #429
primavera
Zakorzenienie

bubbel - może spróbuj zjeśc parę kostek ciemnej czekolady?

Nie wiem, czy można brać smectę jakąś - musiałabyś przeczytać ulotkę.

A moze ten rozstrój żołądka to przez nerwy troszkę? Denerwowałas się podróżą?
Stary 2007-04-06, 15:48   #430
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

No witam kobietki
Ja mam wielki dylemat niewiem gdzie sie dopisać, do mam wrzesniowo pazdziernikowych czy do listopadowo grudniowych.
najbardziej odpowiadalyby mi pazdziernikowo- listopadowe. Termin mam na 27 padziernika, ale z moich obliczen wynika ze lekarz troszke sie pospieszyl i moja dzidzia jest o dobre 2 tygodnie mlodsza.
bylam wczoraj na usg i jestem w okolicach 10 tygodnia. I oczywiesacie jeszcze w to nie wierze
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 16:30   #431
bubbel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
bubbel - może spróbuj zjeśc parę kostek ciemnej czekolady?

Nie wiem, czy można brać smectę jakąś - musiałabyś przeczytać ulotkę.

A moze ten rozstrój żołądka to przez nerwy troszkę? Denerwowałas się podróżą?
Nie podroza w ogole sie nie denerwowalam, ale bylam juz u kuzynki a ona jest doktorem-przepisala smecte i biszkopty.
Wydaje mi sie ze oprocz tego lekkie przeziebienie mnie lapie i tez mam juz jakies leki
Stary 2007-04-06, 17:00   #432
*misia*
Zakorzenienie

Od trzech dni nie miałam dosłownie siły pisać, od środy siedziałam do dziś na urlopie, żeby dojść do siebie i dziś jest już troszkę lepiej. Miałam nawet nie tyle mdłości, co straszne wymioty, a wczoraj do tego okropny ból głowy. W związku z tym na wizytę poszłam wczoraj, a nie tak jak planowałam we wtorek po świętach. Widziałam serduszko fasolki, ma 6 tygodni i doktorowa wstępnie termin wyliczyła na 27 listopada Z dzidzią wszystko jest ok, natomiast doktorowa powiedziała mi, ze mdłości i wymioty lekkie są w normie, ale nie takie jak mnie męczyły od trzech dni. Dostałam leki homeopatyczne (chyba dobrze napisałam) i gdyby nie minęły wymioty to skierowanie do szpitala na 3-4 dni gdzie podłączą mnie pod kroplówkę i dożylnie usuną wymioty. Na razie póki nie muszę nie będe szła do szpitala, ale jeśli nie minie mój stan to chyba się dobrowolnie zgłoszę. Fasolka ma 9mm i jest świetna, tzn jeszcze nadal nie moge uwierzyć, że z tej fosolinki wyrośnie dzidziuś, ale wszystko na to wskazuje My już wybraliśmy imię męskie (no chyba, ze sie jeszcze w trakcie zmieni, ale wątpię) Mateusz, ale to było o tyle proste, ze imię dla chłopca wybierał mąż, ja jestem o wiele bardziej niezdecydowana więc z imieniem dla dziewczynki moze być problem W pierw podobała mi sie Wiktoria Oliwia, ale jest bardzo wiele już Wiktorii, podoba mi się też Oliwia Wiktoria, ale Oliwii tez jest dużo Teraz ostatnio podoba mi się najabrdziej Amelia lub Zuzanna, ale zobaczymy na co w końcu się zdecyduję, dobrze, że ciąża trwa tak długo przynajmniej na spokojnie moge się zdecydować
życzę wszystkim zdrowych, wesołych, pogodnych i pełnych miłości Świąt Wielkiejnocy.
Stary 2007-04-06, 17:42   #433
Fiona_80
Raczkowanie

misianie smutaj sie. byle do konca pierwszego trymestru.....

u mnie juz pierwsze wieksze objawy.Nadchodzą mdłości,narazie delikatne rano i popołudniu(teraz )
nie mogę otwierać lodówki bo od razu mnie odrzuca...nie mogę patrzeć na mięso i wędliny (ich zapach mnie zabija )
jak ja przeżyje świeta,coś czuje że rodzinka śię skapnie moim stanem jak tak bede wybrzydzac

ide cos działać,mieszkanie prawie czyste ale jeszcze nic nie pogotowane,oj nie chce mi sie
Fiona_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-06, 20:53   #434
martka83
Zadomowienie

Widzę że dużo dziewczyn odrzuca od wędlin.

Nie mogę na nie patrzeć, wciągam tylko chleb z serkami i rzodkiewkami.
Mdłości mam zawsze wieczorem, w nocy też się kręcę bo mi niedobrze.
Właśnie sobie miętkę zrobiłam ale nie wiem czy to coś pomoże.

Misia fajne imiona wybrałaś, za mną cały czas chodzi Oliwka i Amelka.

Agnes witam kolejną przyszłą mamusię.

Yoolia tak samo robiłyśmy teścik i termin porodu mamy tak obok siebie, dzień po dniu. Uważaj na siebie z tą torbielą.
Stary 2007-04-06, 21:03   #435
martka83
Zadomowienie

Wszystkim szczęśliwym przyszłym mamusiom
życzę

WESOŁYCH ŚWIĄT

Stary 2007-04-06, 21:25   #436
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ja dzisiaj dopiero pierwszy raz mialam mdłosci z finałem w wc .
Na apetyt nie narzekam, wlasciwie pochlaniam takie ilosci jedzenia ze samą mnie to przeraza. Tylko do słodkiego mnie nie ciągnie, co jest dziwne bo zawsze strasznie lubilam słodycze.
Jem duzo świezych owoców, najwiecej cytrusów.
Odrzucilam kawe, nie mam ochoty wogole. No i ogolnie ciagle mysle co bym mogla jeszcze dla tego malenstwa zrobic, jak dbac o siebie itd...
Lekarz mi nawet powiedział ze jestem jedną z tych pacjentek które tak silnie przeżywają ciaże ze zatruwaja przy tym całe swoje otoczenie. Kazał mi zapomniec ze jestem w ciazy i zyc normalnie.
łatwo mu mówić....
Stary 2007-04-07, 16:37   #437
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Widzę że dużo dziewczyn odrzuca od wędlin.

Nie mogę na nie patrzeć, wciągam tylko chleb z serkami i rzodkiewkami.
Mdłości mam zawsze wieczorem, w nocy też się kręcę bo mi niedobrze.
Właśnie sobie miętkę zrobiłam ale nie wiem czy to coś pomoże.

Misia fajne imiona wybrałaś, za mną cały czas chodzi Oliwka i Amelka.

Agnes witam kolejną przyszłą mamusię.

Yoolia tak samo robiłyśmy teścik i termin porodu mamy tak obok siebie, dzień po dniu. Uważaj na siebie z tą torbielą.
A ja wcześniej praktycznie wędlin wcale nie jadlam, a teraz wędlinka sałatka i mam pycha kanapeczkę Chyba jednak będzie Amelia Oliwia W... ale to wersja wstępna. Mi mięta w miare pomoga, ale mam dylemat doktorowa na te moje wymioty powiedziała bym kupiła sobie vomitusheel, kupiłam tylko w ulotce pisze nie stosować w ciąży I teraz już sama nie wiem czy słuchać doktorowej czy ulotki????
Stary 2007-04-07, 17:23   #438
Fiona_80
Raczkowanie

Wesołego jajka,
Kurczaków, baranka,
Ciasta z rodzynkami,
Ostrego chrzanu,
Tęczowych mazurków,
Mokrego Dyngusa
I ode mnie całusa
Fiona_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 20:35   #439
primavera
Zakorzenienie

Hej, jak tam po ( a raczej w trakcie) świątecznym obżarstwie?

Ja czuję się wspaniale - dziś powiedzieliśmy rodzinie, wszyscy się cieszyli, skakali nade mną cały czas, już planują, kto będzie woził na spacery, a kto uczył ryby łowić

Mam do was pytania - poniewaz wiem już, jaką niespodziankę przygotował TZ na moje urodziny - zaplanował wyjazd na CZarna Górę, tam między innymi kąpiele w źródłach termalnych - i tu moje wątpliwości.
Czy takie ciepłe kąpiele (nie wiem dokładnie, ile stopni ma tam woda) mogą zaszkodzić ciąży?

Z jednej strony nie chcę odwołac wyjazdu, bo wszystko już mamy (karnety) - ale z drugiej - nie chciałabym w najmniejszym nawet stopniu zagrozić Maleństwu...
Stary 2007-04-09, 10:33   #440
Kancia
Zakorzenienie

primavera nasza minisia z wątku czerwcowo- sierpniowego niedawno była na takim wypadzie myslę, ze spokojnie mozesz ja zapytac bo konsultacje z lekarzem tez miała
Stary 2007-04-10, 10:38   #441
celka2000
Zakorzenienie

Witajcie po swietach!! Te ktore dopadly juz mdlosci, pociesze ze wcale nie musze trwac do konca trzeciego miesiaca! Ja mialam najgorsze w 6-7 tygodniu i potem koniec. Teraz da sie zyc. Nawet juz jem wedliny (choc na obiad z mieskiem lepiej sobie radze, wedliny mi smierdza ). Nie jest zle - chyba coraz lepiej. Polecam spacery na swiezym powietrzu w przypadku mdlosci - mi pomaga. A brzuszek mi sie juz tez wypina i nosze spodnie z okresu kiedy wazylam o kilka kilo wiecej. Waga narazie na plusie kilogram od poczatku ciazy.

A na swietach to rodzina TZa traktowala mnie jakbym przynajmniej byla chora A nie zmeczylas sie? A chcesz juz wracac? A ustapcie jej miejsca

primavera - dowiedz sie lepiej jaka tam jest temparatura. Ja bylam tez w takich wodach termalnych (to byl 4 ty tydzien i jeszcze nie wiedzialam o ciazy) - woda miala do 36 stopni. Nic sie nie stalo. Ale nie powinna byc goraca. W ciazy nie sa polecane (zeby nie napisac ze zabronione) kapiele w goracej wodzie. Ale jesli woda ma np. 33 stopnie - to nie sadze zeby byla grozna. Ja co tydzien w takiej sie "babelkuje" na basenie. Dopytaj lekarza.

Ag_nes witamy na naszym watku! Moze bedziesz pierwsza

A tym, co sie nad imionami zastanawiaja to sciaga ponizej

Najpopularniejsze w ostatnich latach imiona żeńskie:Aleksandra, Natalia, Karolina, Patrycja, Kinga, Klaudia, Magdalena, Julia, Gabriela, Dominika, Justyna, Paulina, Weronika, Angelika, Sylwia, Anita, Zuzanna, Alicja, Kamila, Oliwia.
Najczęściej nadawane imiona męskie:Kamil, Jakub, Patryk, Adrian, Michał, Dawid, Kacper, Mateusz, Karol, Krzysztof, Sebastian, Jan, Marcin, Daniel, Szymon, Bartłomiej, Filip, Krystian, Paweł, Adam, Arkadiusz, Konrad, Łukasz, Dariusz, Dominik, Oskar, Andrzej, Damian, Przemysław, Radosław, Rafał

Sprobuje zaktualizowac liste o terminy. Jesli cos pominelam to dajcie znac.

Lista mamus listopadowo - grudniowych:
1. celka2000 - termin 05 listopada
2. afiliks - termin ok. polowa listopada
3. bb-m - termin ok. polowa listopada
4. GosiaSusanka - termin 22 listopada
5. gizelcia - termin 02 listopada
6. Laura_85 - termin 03 listopada
7. anowi35 - termin 25 listopada
8. Yoolia - termin 27 listopada
9. martka83 - termin 25 listopada
10. *misia* - termin 27 listopada

11. bubbel - termin 22 listopada
12. Fiona_80 - termin 4 grudnia
13. mili78 - termin 25 listopada
14. ewcia123 - termin polowa listopada
15. primavera - termin 6 grudnia
16. Ag_nes - termin 27 pazdziernika
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 14:36   #442
mili78
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie i te nowe i te "stare" Przez świeta mnie tu nie bylo i tyle nowych informacji
Adatko - trzymam kciuki!

Dziewczyny ja też mam już mdlości od jakiegoś tygodnia najczęściej rano i tylko jedne jak narazie skńczyly się w wc. Rano muszę szybko zjeść kromeczkę z masłem i potem robie śniadanie , bo bym nie dala rady inaczej
Celka 2000 -Ja też sie wyleczylam sokiem z cebuli i czosnku- pomoglo

Mam do Was pytanko może sie powtarzam ale jak liczycie wiek ciąży, bo widzę , ze niektóre z Was liczą od dnia zagniżdżenia jajeczka, a inne od ostatniego dnia miesiączki. Ja ostatnią miesiączkę miałam 18 lutego i lekarz powiedział, ze jestem w 6 tygodniu więc wychodzi, ze liczy od zagnieżdżenia. Jak jest poprawnie?
Widzialam moje maleństwo na usg - serduszko mu tak słodko biło, aż sie popłakałam, ma już 1 cm.
mili78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 15:48   #443
celka2000
Zakorzenienie

mili - ja tez wyjatkowo wyleczylam sie domowymi sposobami A tak to zawsze byly tylko antybiotyki i antybiotyki... A teraz pomogly mi plukanie gardla septosanem, herbata z miodem i cytryny....
A wiek ciazy kazdy liczy inaczej U mnie lekarz liczy od ostatniej miesiaczki. Czyli Ty bylabys juz wg mojego gina na poczatku 8 tygodnia. No chyba ze mialas nieregularne cykle. Bo podobno wiek ciazy sie liczy od ost. miesiaczki przy 28 dniowych cyklach. Przy innych dodaje lub odejmuje iles dni.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 18:34   #444
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Bo podobno wiek ciazy sie liczy od ost. miesiaczki przy 28 dniowych cyklach. Przy innych dodaje lub odejmuje iles dni.
Tak sie wlasnie zastanawialm, dlaczego oni tak liczą. Jak mam nieregularne cykle.. oj bardzo niereglarne do tego stopnia ze mam po 3 lub 4 okresy w ciagu roku. Ostatni okres mialam w styczniu, co mnie wogole nie dziwilo ani nie wzbudziło moich podejrzen, mimo to lekarz liczy poczatek ciazy wlasnie od konca stycznia. A ja i tak wiem ze sie myli i moja ciaza jest mlodsza dlatego tez wpisuje sie do was bo obstawiam ze bede mama listopadową.

Mam jeszcze do Was pytanko, powiedzcie mi czy oprocz kwasu foliowego lykacie jakies witaminki, ewentualnie jakie mozecie polecic. Ze wzgledu na to ze pracuje nie jestem w stanie odżywiac sie tak dobrze jakbym chciala...

Stary 2007-04-10, 20:18   #445
martka83
Zadomowienie

Mili ja też miałam ostatni okres 18 lutego, a cykle mam (miałam ) bardzo regularne - zawsze 29 dni
I w zeszłym tygodniu gdy byłam u lekarza powiedział mi że to szósty tydzien, a suwaczek który sobie zrobiłam (ale do dzisiaj nie wiem jak go tu umieścić ) pokazuje mi siódmy tydzień, drugi dzień.

A na naszej liście widzę że termin porodu też mamy ten sam
Stary 2007-04-10, 22:52   #446
mili78
Przyczajenie

Martka83 - dzięki, no to będę sie trzymała mojej wersji czyli od zagnieżdżenia. wydaje mi się to logiczniejsze
Okres miłam regularnie(28), no czasami z jednym dniem poślizgu. A najważniejsze, że wiem (tak mi sie wydaje) kiedy poczeliśmy naszego maluszka Chcialabym dziewczynkę, a cały czas mówię ON i tak coś czuje, ze będzie Mateusz Oczywiście sie cieszę, ze wogóle będzie i że sie nam udało

Ag_nes- ja biorę luteinę dwa razy dziennie po jednej i dodatkowo witaminki"FeminatalN". Gin powiedzial,że kwasu foliowego juz nie muszę brać, bo jest w tych witaminkach i organizm i tak bierze tyle ilepotrzebuje

Uciekam do łóżeczka, bo jutro do pracy po przerwie świątecznej,a było tak pięknie.
mili78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 07:59   #447
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja miałam ostatnią @ 16 lutego, ostatnich kilka cykli 30 dniowych, wg kalkulatora internetowego termin produ 27 listopad, wg USG tak samo, a doktorek wyliczył wg ostatniej @ na 23 listopada
w czwartek byłam jeszcze w 6 tygodniu, a od dziś wg suwaczka zaczynam 7 tydzień.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 09:16   #448
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześć Dziewczyny

tak czytam te Wasze posty i tak już bym chciała też coś tu napisać na temat

Niestety muszę poczekać do soboty na test-chyba, że @ przyjdzie wcześniej

Gdyby się udało, prezent 24 grudnia miałabym przecudowny

UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 09:20   #449
anowi35
Raczkowanie

GG do anowi35

Martka83 jezeli chcesz sobie wstawic suwaczek to musisz wejsc w

swoj panel uzytkownika---edytuj podpis i tam skopiowac adres swojego suwaczka
anowi35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 09:30   #450
afiliks
Rozeznanie

anowi35 kobietko nie denerwuj się napewno wszystko jest oki.
dziewczyny rośnie wam już brzuszek? bo mi się wydaje, że mam trochę jakby większy (w sumie 8 tydzień licząc od ostatniej @), ale może mam jakieś schizy
pozdrawiam was cieplutko w ten wietrzny dzionek
miłego dnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości