|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, c
na pewno
my jutro obrączki zamawiamy i trzeba coś wybrać
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
dorzuciłam do tamtego posta bukiet i samochód
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Te rajstopy/pończochy o których ciągle piszecie to gatta 8?
|
#96 |
|
404 Not Found
|
Jestem i ja.
![]() Usadziliśmy gości, nawet sprawnie poszło. Wysłałam mamusi do akceptacji. |
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam calzedonii więc ja nie wiem
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz.53 :
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------
|
|
#100 |
|
<3 <3 <3
|
Hej kochane
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dzięki
Gdzie je kupowałaś w Warszawie? Bo szczerze powiem jeśli kupuję rajstopy na co dzień to w Marylin w tarasach ![]() A po za tym Perfuzjo (i inne Warszawianki ) gdzie rozbiję tanio buty? Poszukuję jakiegoś szewca który nie zedrze ze mnie 100zł
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
imiona i data
![]() po prawie 7 miesiacach poszukiwan nazwy mojej sukni wkoncu znalazlam ... ![]() http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,645.html szkoda ze po slubie ;D
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie
Kaczuszka, masz lepsze zdjecie wosow z tego posta? edit, juz znalazlam ![]() Cytat:
Piekny odcien Jaka masz suknie, bo widze, ze nia ma jej w spisie? Cytat:
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2013-05-30 o 19:10 |
||
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz.53 :
Cytat:
Nie mam pojęcia, nie rozbijalam nigdy... Buty naprawiam głownie na Pradze koło mojej mamy.
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja Yavanny - część 1
Wtorek 21 maja Jak dotąd wszystko szło sprawnie (poza awarią zęba, ale z nią się już uporałam). Nadal trzymał mnie zabawowy nastrój po panieńskim, który udał się rewelacyjnie, w poniedziałek byłam u fryzjera i odszedł stres związany z koloryzacją u nieznanego stylisty. Włosy wyszły dokładnie tak jak chciałam, kupiłam jeszcze bieliznę na ślub, podwiązki i do załatwienia została tylko poligrafia i wyklejenie albumów dla rodziców. Wyjątkowo pojechałam do pracy autem, żeby szybciej ogarnąć drukarnię i to był błąd. Ktoś na parkingu stuknął mi auto, auto którym mieliśmy jechać do ślubu. Wpadłam w panikę i zaczęłam rasowy dramat z serii: „Ja to mam pecha”. Wszyscy polecani lakiernicy nie chcieli się zobowiązać, że do piątku z naprawą zdążą, a ja bałam się dać auto do jakiegoś nieznanego warsztatu. I tak oto na 4 dni przed ślubem zaczęłam szukać auta… TŻ mnie uspokajał, że to nie koniec świata i pojedziemy jego Corollą, no ale miał być kabriolet … Tak się tej wizji uczepiłam, że żaden rozsądny argument do mnie nie przemawiał. Środa 22 maja Wreszcie odebrałam z salonu suknię. Wcześniej dwa razy wystawiłam salon, bo przez pracę a później auto nie dałam rady podjechać. Ale wykazali się mega cierpliwością. Za to sama przymiarka błyskawiczna, suknia leżała idealnie, pani Agnieszka na pierwszej przymiarce specjalnie zaznaczyła żeby zwęzić suknię o 1cm ciaśniej bo schudnę i tak też się stało. Nieładnie siebie chwalić, ale wyglądałam pięknie, dokładnie tak, jak chciałam w dniu ślubu. Czwartek 23 maja Dzień zaczął się bardzo dobrze, znalazłam auto do ślubu, TŻ zgodził się na wypożyczenie. Nieco ryzykowaliśmy, bo samochód widzieliśmy tylko na zdjęciach, ale zawsze taki mi się marzył, więc zdalnie ogarnęliśmy umowę i zaliczkę. Odetchnęłam z ulgą. J Później pojechałam na pazurki, te u rąk robione tak jak na próbie (delikatny french ze srebrną końcówką), wyszły pięknie, bardzo dokładnie zrobione. Wybór koloru na pazurkach u stóp przegapiłam, nie wiem czy babeczka się mnie pytała, a ja coś odruchowo zatwierdziłam, czy sama zadecydowała, ale wyszło pięknie. Miałam (a w sumie nadal mam) brokatowe kolorze białego złota. Pięknie połyskują. <3 Później przeszłam do kosmetyczki na maseczkę i spokój się skończył. Zadzwoniła do mnie managerka sali, że co prawda mają 8-osobowe stoliki, ale tylko trzy. A ja wszystkich gości przy takich usadziłam. Reszta jest 10-osobowa i będzie pusto jak się posadzi przy nich 8 osób. Ewidentnie się nie dogadałyśmy wcześniej… Mega się zdenerwowałam, 1.5 dnia do ślubu a ja mam rozsadzać od nowa gości i robić nowy plan stołów. Do tego miałam zamówionych za dużo bukietów na stoliki.. Ale jakoś wreszcie wieczorem to ogarnęłam i suma summarum wyszło lepiej niż wykombinowałam na początku. Zamiast bukietu na stolik wzięłam taki do domu. Cały wieczór minął mi na wyklejaniu albumów ze zdjęciami dla rodziców. Jednak wklejenie 600 fot (po 300 na album) to nie jest takie proste i szybkie jak mi się wydawało. Siedziałam nad nimi do 4 w nocy, a i tak nie zdążyłam zrobić wszystkich. |
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#108 |
|
<3 <3 <3
|
Odp: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz
Yavanna coraz ciekawiej się zapowiada :-D
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja Yavanny - część 2
Piątek 24 maja Rano przyszła pani ogarnąć nasze mieszkanie. Wszystko szło sprawnie, ale ta pogoda… Szaro, buro i leje… Specjalnie wybrałam na ślub maj, bo takie dni się statystycznie zdarzają nieczęsto w tym miesiącu. Przed domem powódź, a ja zaczęłam robić to, czego żadna PMka robić nie powinna, czyli sprawdzać prognozy pogody. A tam ulewy, zimnica i tym podobne atrakcje w sam raz na ślub. Przyjechała moja mama i jeszcze mnie poddenerwowała z ta pogodą mówiąc, że jej zamszowe butki zamokną. Taaa jej buty, a moja biała kieca?! Weszłam na wp, a tam na pierwszej stronie artykuł, że prezydent Warszawy ostrzega przed powodziami. No bosko. Już miałam wizję siebie idącej do ślubu w kaloszach. Po godzinie dramatu stwierdziłam, że olewam temat, ma lać to trudno. Naszykowałam kurtkę skórzaną co by nie zamarznąć (miało być 8-10C) i zabrałam się do planu stołów. Wyszedł naprawdę fajnie, TŻ go później wydrukował i mieliśmy komplet poligrafii. Najwyższy czas. W tzw międzyczasie moja mama stwierdziła, że też chce takie ładne paznokcie jak ja. Umówiłam ją do swojej manicurzystki na 21:00. Ok 13:00 przyszedł do mnie kurier z kwiatami, dostaliśmy kosz z 50 białymi różami od mojej przyjaciółki, która mieszka w Irlandii i z powodu ciąży nie mogła przylecieć na ślub. Strasznie się wzruszyłam, a przy okazji nieco doprowadziłam do pionu i już żadnych dramatów nie było. Wieczorem mama pojechała na manicure, ja w tym czasie wzięłam się za wyklejanie albumów, przećwiczyliśmy pierwszy taniec i TŻ pojechał po moją mamę. Pazurki wyszły ślicznie, ale u pani Asi nie mogło być inaczej. Ostatecznie po 1 zawinęliśmy się spać.
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam w nowym watku od kilku godz u nas okropna burza. |
|
|
|
|
#113 |
|
<3 <3 <3
|
Wgl fajny tytul :brawo: ktora wymyslila ??
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Relacja Yavanny - część 3
Sobota 25 maja - przygotowania Wstałam o 6:30, ogarnęłam nieco mieszkanie, a za oknem leje. Nie żeby kropiło, parszywie leje. Przy okazji dowiedziałam się, że TŻ w piątek nie kupił grenadiny i Campari do drinków, bo nie było tego w Makro. Ale limit stresu miałam wyczerpany, więc nie zrobiło to na mnie wrażenia. Powoli zapakowaliśmy się z rzeczami do auta (poligrafia, moja druga suknia i buty, ubrania na przebranie itp.), pojechaliśmy po tatę TŻta który miał mu pomóc ustawiać wszystko na sali i odwieźli mnie do fryzjera. Po drodze zadzwonili do mnie kamerzyści z pytaniem o adres salonu, bardzo mnie zdziwili, bo są ze Śląska i wspominali, że żeby być od rana musieliby nocować w Warszawie. Wydawało mi się to bez sensu, więc mieliśmy startować od makijażu. A tu takie zaskoczenie, że już jadą. Do salonu dotarliśmy z 10 minutowym zapasem, zaciągnęłam jeszcze TŻta do sklepu z alkoholami i voila! Kupiliśmy Campari, świadek zdobył grenadynę i mieliśmy komplecik alkoholi. U fryzjera humor miałam już świetny, żartowałam sobie z ekipą, nawet mój mało rozmowny fryzjer się rozgadał i zaczął się uśmiechać. Kamerzyści dotarli punktualnie, bardzo sympatyczna ekipa. I dopiero w tym momencie poczułam, że to dzień ślubu i że już za parę godzin zostanę żoną. Wcześniej miałam tryb zadaniowy, zupełnie nie miałam tego poczucia że to JUŻ. Moimi włosami zajęły się dwie osoby, a ja non stop spoglądałam na telefon. TŻ obiecał mi przesłać fotkę z sali, strasznie byłam ciekawa bukietów. A tu mija godzina, a foty brak. Zadzwoniłam do niego i okazało się, że kwiaty jeszcze na salę nie dojechały, nie zdenerwowało mnie to wcale, bo jeszcze sporo czasu mieliśmy, ale następny news… Ten to mnie ściął z nóg. Okazało się, że brakuje dwóch winietek! Liczyliśmy je dwukrotnie i ilość się zgadzała, ale wyszło na to że wydrukowaliśmy dwie zdublowane. TŻ chcąc mnie pocieszyć rzucił, że najwyżej nie będzie dwóch winietek. No heloł! Jak to ma nie być dwóch?! Szybko wyszukałam drukarnię najbliżej domu i już miałam winietkowy plan ratunkowy. Za to fryzura wyszła super i wreszcie odetchnęłam. Aaaa i przestało padać. Kamerzyści twierdzili, że przywożą ze sobą dobrą pogodę i nie kłamali. ![]() Przed 12 byłam już w domu, w tym czasie makijażystka zaczęła malować już moją mamę. Wyglądała pięknie, nawet udało się ją namówić na doklejane kępki. W domu czekała na mnie niespodzianka, pamiętacie miseczki LOVE jakie kupiłam na wesele? Ostatecznie z nich zrezygnowałam, bo mieliśmy fontannę czekoladową i wydawało mi się, że już za dużo tych słodyczy będzie. Mama kupiła różne kolorowe cukierki i wypełniła nimi te naczynka. Miał to być taki mały poczęstunek dla gości autokarowych, którzy mieli się przebierać u nas w domu. Parę minut po 12 przyjechała florystka z bukietami. I tu już było mega WOW. Bukiety wyszły przepięknie, w radosnych nasyconych kolorach, piękne kwiaty. Trudno mi było sobie wyobrazić połączenie hortensji i piwonii, ale zaufałam florystce i nie żałowałam. Dodała jeszcze jaskry i gałązkę frezji. Nigdy wcześniej nie widziałam takiego bukietu, pasował w 100% do mojej wizji. Zaskoczył mnie bukiet świadkowej, był niewiele mniejszy od mojego, zrobiony z tych samych kwiatów. Do kompletu przyjechały dwie butonierki (z hortensji i jaskra), poduszeczka na obrączki zrobiona z różowych kwiatów (cudo, każdy kto ją widział pytał się co to i do czego ), bukiet na stół oraz białe rożki z różowymi płatkami przewiązane niebieską wstążką (taką jak w bukietach).TŻ ogarnął wydrukowanie winietek, miał je podrzucić nasz kolega na salę. Uff.Niedługo po florystce przyjechał fotograf i kamerzyści, a chwilę po nich dotarł i drugi fotograf, także cała ekipa była w komplecie. Panowie rozlokowali się w sypialni, gdzie miałam być malowana. Przyznam że miałam obawy co do tak licznego grona foto-video, ale panowie dogadywali się super . Wreszcie makijażystka zabrała się za mój makijaż. Wbrew wszelkim opiniom na forum, zdecydowałam się na ciemne smokey eye i długie doklejane kępki. W międzyczasie ekipa fociła buty, obrączki, suknię. Było sympatycznie i zabawnie, nie wiem jak wyjdą efekty pracy fotografów i kamerzystów, ale strasznie fajni z nich ludzie. ;] Są też jakieś fotki moje z makijażu, ale bez pozowania, powtarzania czegokolwiek etc. Makijaż skończyłyśmy po 14, wszyscy zgodnie stwierdzili, że wyszedł super, nietypowo jak na PM, ale bardzo do mnie pasuje. I dobrze, bo ja się czułam w nim świetnie. Później szybkie ubieranie, na tą część wyprosiłam ekipę foto. Jednak czułabym się skrępowana ich obecnością. Suknia pasowała idealnie, a moja mama już zdążyła się wzruszyć. Zrobiliśmy kilka ujęć mnie w sukni, jak zakładam biżuterię. I wreszcie zobaczył mnie TŻ. Wydusił z siebie tylko, że pięknie wyglądam, to i tak w sumie więcej niż się spodziewałam. :P Do dziś nie wiem kiedy zdążył się ubrać, ale wyglądał bosko i jednak miał rację że krawat w kolorze koszuli będzie pasował lepiej niż niebieski. Wpięłam mu butonierkę i przepadł, bo poszedł załatwiać odbiór samochodu. Kamerzyści i fotografowie już pojechali, a ja spakowałam to czego zapomniałam wcześniej (kosmetyki + pończochy). Dosłownie na ostatnią chwilę wpadli goście autokarowi i zrobiło się małe zamieszanie. Panie przebierały się w sypialni, panowie w salonie, jakimś cudem zdążyliśmy wyjść jedyne 15 minut później niż zakładaliśmy. Przy okazji spało na mnie mnóstwo komplementów, że pięknie wyglądam, śliczna suknia, makijaż etc etc. Jednak to prawda, że goście chętnie i często chwalą. Do tego wyszło słońce i zrobiła się piękna pogoda, ciepło, ale nie za gorąco i ani śladu po deszczu, czyli tak jak sobie wymarzyłam wybierając majowy termin ślubu. Aaaa i autko. Pomarańczowa Corvetta, pięęęękna, jak byłam przeciwniczką wypożyczania samochodów na ślub, tak już ostatecznie mi się odmieniło. Jedynie żałowałam, że nie mogę prowadzić. Pogoda też nam sprzyjała i mogliśmy jechać bez dachu.
Edytowane przez Yavanna84 Czas edycji: 2013-05-30 o 19:27 |
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was i nowy wąteczek
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
#118 |
|
<3 <3 <3
|
Odp: Tym razem się wyłamiemy i nową część "Panny Młode 2013" nazwiemy ! :) PM2013, cz
Yv super :brawo:
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rety, jak fajnie się wszystko układało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.