Rossmann cz. XVIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-30, 17:51   #1801
Marla32
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
W moim otoczeniu nikt ze znajomych nie używa pędzli - kiedyś zszokowałam moje koleżanki w pracy opowiadając o podkładzie mineralnym i że do nakładania (nawet zwykłego) podkładu używam pędzli
Przecież podkład nakłada się palcami albo gąbeczką
Stary 2013-05-30, 17:51   #1802
ada_1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
miałam go w koszyku, ale odłożyłam, jak czytałam ulotkę to nie było tam mowy o nawilżaniu, tylko głównie o jędrności, więc odpuściłam, ale całości nie przeczytałam, więc mogę się mylić
opinie ma jednak bardzo dobre, mówi się trudno i żyje dalej
Tez mialam go juz w koszyku, bo miejscami mam bardzo sucha cere, jednak przeczytalam dokladnie opis i odlozylam z tego samego powodu, a wieczorem czytalam opinie na wizazu i dziewczyny pisaly ze jest naprawde dobry w nawilzaniu No trudno, moze nastepnym razem sie skusze.
ada_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:02   #1803
pinats
Zakorzenienie

a ja bylam wczoraj w Rossie i tylu ludzi chyba nigdy u siebie nie widzialam w dodatku straszne pustki... myslalam, ze skoro wczesniej towar byl dolozony, to i teraz nie powinno niczego brakowac, ale jednak sie mylilam nie kupilam paru rzeczy, na ktorych mi zalezalo, no ale trudno
w porownaniu do Waszych zakupow moje sa niemalze mikroskopijne, bo kupilam zaledwie kilka rzeczy, wiec nawet nie bede ich wypisywac ale poza tymi, ktorych juz nie bylo, to niektore kosmetyki mam upatrzone w Naturze, wiec jakos tak wyszlo :P

tylko zaniepokoily mnie fluidy Under 20 - wczesniej uzywalam ktoregos z nich (nie pamietam dokladnie numeru, ale to chyba byla 2). wczoraj chcialam kupic, ale wszystkie wygladaly na skorze na ciemne i takie pomaranczowe czy one razem z szata graficzna zmienily tez odcienie?

Edytowane przez pinats
Czas edycji: 2013-05-30 o 18:04
pinats jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:02   #1804
IzzieSt
Zakorzenienie

Ja z kolei jestem trochę zawiedziona kremem z olejkiem awokado z Ziaji. Nie nadaje się u mnie pod makijaż, bardziej natłuszcza niż nawilża. Dam mu jeszcze z tydzień lub dwa, może się obroni, jeśli się nie przekonam to wykorzystam do rąk
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:03   #1805
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
W moim otoczeniu nikt ze znajomych nie używa pędzli - kiedyś zszokowałam moje koleżanki w pracy opowiadając o podkładzie mineralnym i że do nakładania (nawet zwykłego) podkładu używam pędzli
Przecież podkład nakłada się palcami albo gąbeczką
Chciałabym zobaczyć, jak nakładają podkład mineralny palcami

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:04   #1806
cedrowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość

tylko zaniepokoily mnie fluidy Under 20 - wczesniej uzywalam ktoregos z dnich (nie pamietam dokladnie numeru, ale to chyba byla 2). wczoraj chcialam kupic, ale wszystkie wygladaly na skorze na ciemne i takie pomaranczowe czy one razem z szata graficzna zmienily tez odcienie?
Lepiej aby to nie była prawda bo ja blada jestem a wzięłam kolor 120..
Stary 2013-05-30, 18:04   #1807
karx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ada_1985 Pokaż wiadomość
Dzieki, moj zal znacznie sie zmniejszyl A takie ma dobre oceny na wizazu.
kupiłam wczoraj ten olejek. właśnie po przeczytaniu opinii, zdecydowałam się, że chcę go mieć. w piątym rossmannie dopiero był, do którego weszłam. dobrze, ze były dość blisko siebie. No więc posmarowałam się nim wczoraj wieczorem, na to krem i nie było żadnych tłustych plam na pościeli. może jak ktoś wylewa na siebie pół buteleczki to tak jest
karx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:18   #1808
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
wow, zazdroszczę
taki OT, ale: jak jest z płatnościami na ebay? jestem zielona w temacie

Przez paypal sie placi
Cytat:
No szkoda, ale mam nadzieję na kolejne promocje. Poza tym jeśli naprawdę będzie taka dobra to kupię ją nawet po normalnej cenie

Też zastanawiałam się nad tą maseczką, ale ostatecznie zrezygnowałam ze względu na to, że jest rozgrzewająca - mam cerę naczynkową i nie wiedziałam czy nie zrobię sobie nią krzywdy

Pamiętam, że w sobotę byłyśmy z koleżanką przed otwarciem sklepu (była już niezła kolejka) i udało nam się dorwać pędzle, bo tylko my byłyśmy nimi zainteresowane, wszystkie kobiety poleciały do podkładów - wtedy była chyba promocja Rimmela Dopiero po chwili jakaś dziewczyna podeszła do pędzli.
No na podklady to wszyscy od razu lecieli a ja zgarnialam w tym czasie co ciekawsze wszystkie patyczki szpiczaste zgarnelm wtedy ale to nie wiem jaki dzien, wiem ze tez jakies podklady wtedy byly chyba stora

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Coś Ty, ja i silna i wola? Żebyś mnie widziała, jak codziennie biegałam do Rossmanna i prędko, z obłędem w oczach, ładowałam maseczki do koszyka i szybko biegłam do kasy Po prostu musiałam wejść do Rossmanna. A, że byłam obkupiona i nic mnie nie interesowało, z drżącymi rękoma grzebałam w saszetkach z maseczkami

Kurczę, przy kasach była promocja na te zapachy "Pachnąca Szafa", myślałam, że są kiepskie i nie wzięłam, ale jak teraz czytam, jakie mają nuty zapachowe i że są niezłe, żałuję. Podobno w naszej szafie śmierdzi trupem i starością
ja nie widzialam ze jest promo bo nie placilam nigdy przy normalnej kasie podczas promocji tylko na kasie koolorowkowej i jak. Sie zorientowalam to brzydkie zapachy zostaly, mi sie najbardziej kwiat czerwsni podoba ja wlasnie kolo maseczek sie rzedko zatzrymywalam bo wiedzialam ze i tak wole algowe niz zwykle bo daja lepszy efekt

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Ja jestem maseczką oczarowana, zmniejszyły mi się nieprzyjaciele do na twarz i ładnie mi się to wygładziło i wygoiło. Wiadomo, każda skóra inaczej reaguje. Nie ma uniwersalnego, złotego środka.

Ja chciałabym sobie kupić to jajeczko z Real Techniques do różu, ale 50zł to dla mnie przydrogawo jak na pędzel.

Ja liczylam na zmiejszenie zaskornikow, hmm moze drugie podejscie cos zdziala
a real techiques na iherbie jest duzo tanszy
Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Sory, ale nie rozumiem
Mówisz o płatkach kosmetycznych? U mnie się nie sprawdzają, miałabym mega podrażnioną skórę
haha nie zauwazylam ze tak napisalam pisze z tel i jest to durne przewidywanie tekstu ktore mi normalnych slow nie wstawia tylko na jakies glupoty zmienia tak mowie o platkach kosmetycznych

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Kochana Noni Care pachnie przepięknie! Tak owocowo i kwiatowo jednocześnie. Tak mmmmm Normalnie kosztuje coś około chyba 6 zł także za dużo przeceny nie było, ale warto dać i regularną cenę
Co do Laury Conti to chyba coś około 4 kosztuje i już wiem, że mimo to, iż to moje pierwsze opakowanie tej szminki z połyskiem nie będzie ostatnim bo efekt jak po szmince normalnej który długo się utrzymuje. U mnie to wręcz pielęgnująca szminka a nie pomadka ochronna

Nie no narazie odpuszcze z tymi pomadkami bo kupilam maslo nivea , wazeline flosleku i pomadke alterry ale jak bedzie promo to sie skusze

kurde pisze z tel i albo nie widze w zacytowanych albo gdzies to ucielo, ale ktos pytal o przesylke z iherb. Ja place dolara, bo zawsze z innej karty place na siostre na chlopaka itp i mam ta znizke 5 dolarow wtedy jako nowy uzytkownik i przesylka z 6dolarow na 1 dolara mi spada
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:20   #1809
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cedrowa Pokaż wiadomość
Lepiej aby to nie była prawda bo ja blada jestem a wzięłam kolor 120..
Zrobiłam dokładnie to samo, leży nieotwarty u mnie. Tak samo jak dermacol 10
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:23   #1810
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada_1985 Pokaż wiadomość
Tez mialam go juz w koszyku, bo miejscami mam bardzo sucha cere, jednak przeczytalam dokladnie opis i odlozylam z tego samego powodu, a wieczorem czytalam opinie na wizazu i dziewczyny pisaly ze jest naprawde dobry w nawilzaniu No trudno, moze nastepnym razem sie skusze.
też kiedyś się skuszę
a co myślicie o nakładaniu olejku alterra migdały i papaja na twarz? mam pół buteleczki, do włosów mi nie pasuje
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:24   #1811
ania10zg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Ja poza tymi dwoma kupilam tez do podkladu, ale bylam z niego strasznie niezadowolona i poszedl w swiat. Wiecie, ze pedzle EdoTools produkowane sa w Chinach (jak wszystko teraz). Zaluje, ze nie wzielam wtedy pedzelka do cieni.

A tak poza tym polecam zakupy przez ebay. Ostatnio wylicytowalam zestaw pedzeli za 11zl z przesylka! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-nr-1213.html

Oraz pedzel do bronzera rowniez za niecale 11zl (przesylka darmowa)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rush-1229.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O to nieźle! Ja nigdy nie kupowalam na ebay, obawiam się przesylek, jesli nie jest to UE, a nawet jeśli wszystko ok to trzeba tam mieć jakąś kartę kredytową czy platniczą i nie wiem zabardzo o co w tym chodzi.. najbardziej lubię kupować w sklepach jak widzę dany produkt, czasami coś na Allegro
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:30   #1812
cedrowa
Wtajemniczenie

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41074697]Zrobiłam dokładnie to samo, leży nieotwarty u mnie. Tak samo jak dermacol 10 [/QUOTE]

Ja kupiłam ostatnią sztukę, ale niestety zmacany był. Nie wiem kiedy go użyję bo nie używałam podkładów i pudrów (no może w gimnazjum ale nie były one odpowiednio dobrane i wyglądałam śmiesznie).
Stary 2013-05-30, 18:41   #1813
Klementyna12
Zadomowienie

Ciekawe w jakiej cenie będą jutro lakiery lovely, -40% czy w cenie z gazetki, która od jutra obowiązuje
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:47   #1814
Mania1987
Raczkowanie

GG do Mania1987

To i ja się pochwalę. Byłam w rossmanie tylko wczoraj, było bardzo dużo kosmetyków, nie widziałam pustych półek. Oto moje zakupy:
- liner Wibo (jest cudny, kreska mi wyszła za pierwszym razem, a nigdy jej nie potrafiłam zrobić wcześniej) -4,39
- korektor Wibo 4 w 1 - 7,79
-lakier do paznokci lovely gloss like gel nr 398 - dopiero po 3 warstwach wygląda jako tako - 3,39
- lakier do paznokci wibo express growth nr 395 (ciemny różowy winogron)- 3,09
- lakier do paznokci wibo last&shine nr 3,59
- kredka do oczu lovely z temperówką - 2,39
- krem sopot brązujący Ziaja - 4,69
-krem ava karotenowy - 5,79
- krem pod oczy oliwkowy Ziaja - 3,69
- pomadka Alterra rumiankowa - 3,29
Dla mamy:
- krem Celia de luxe - 7,69
- krem pod oczy Rival de loop z Q10 - 4,79
Chciałam pomadkę Rimmel by Kate nr 05 ale była tylko 1 i na dodatek zmolestowana.
Mania1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:47   #1815
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Pewnie jedyne "minerały" jakie kojarzą to te drogeryjne
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:49   #1816
Justine1989
Zakorzenienie

w R. nie dostanę chyba flat topu z ecotools?
jeśli nie-to który wybrać z hakuro do nakładania podkładu? h50 czy h50s? wiem, że najlepiej oba, ale na początek chcę jeden
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:50   #1817
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Te kryształy pod pachę?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
w R. nie dostanę chyba flat topu z ecotools?
jeśli nie-to który wybrać z hakuro do nakładania podkładu? h50 czy h50s? wiem, że najlepiej oba, ale na początek chcę jeden
Dostaniesz w R. flat top z ET. Tylko on jak wszystkie pędzle ET jest bardzo wiotki i wątpię, żeby nadawał się do nakładania podkładu. Do pudru ewentualnie, ale nie do podkładu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2013-05-30, 18:53   #1818
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Mania1987 Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę. Byłam w rossmanie tylko wczoraj, było bardzo dużo kosmetyków, nie widziałam pustych półek. Oto moje zakupy:
- liner Wibo (jest cudny, kreska mi wyszła za pierwszym razem, a nigdy jej nie potrafiłam zrobić wcześniej) -4,39
- korektor Wibo 4 w 1 - 7,79
-lakier do paznokci lovely gloss like gel nr 398 - dopiero po 3 warstwach wygląda jako tako - 3,39
- lakier do paznokci wibo express growth nr 395 (ciemny różowy winogron)- 3,09
- lakier do paznokci wibo last&shine nr 3,59
- kredka do oczu lovely z temperówką - 2,39
- krem sopot brązujący Ziaja - 4,69
-krem ava karotenowy - 5,79
- krem pod oczy oliwkowy Ziaja - 3,69
- pomadka Alterra rumiankowa - 3,29
Dla mamy:
- krem Celia de luxe - 7,69
- krem pod oczy Rival de loop z Q10 - 4,79
Chciałam pomadkę Rimmel by Kate nr 05 ale była tylko 1 i na dodatek zmolestowana.
zazdroszczę...
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 18:57   #1819
Mania1987
Raczkowanie

GG do Mania1987

klapouszek29 w kielcach w galerii echo było ich chyba z 10 ładne, nie macane zobaczymy jak się sprawdzi
Mania1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:05   #1820
aSHa85
Zadomowienie

wczoraj poszłam ostatni raz do R. w poszukiwaniu peelingu z Bielendy, płynu do demakijażu i 2-fazowego z garnier essentials, ale niestety udało mi się tylko te peelingi z Bielendy upolować
do tego postanowiłam kupić ten żel grejpfrutowy i faktycznie kosztował 5,99 zł - w zamierzchłych czasach stosowałam żele z garniera więc zobaczymy jak sprawdzi się ten i wzięłam jeszcze maseczkę rozgrzewającą (kiedyś też używałam jej namiętnie )
Stary 2013-05-30, 19:06   #1821
Esmerald
Raczkowanie

Ma któraś z was Szminkę Perfect Color (007) z Miss Sporty?
Bo przeczytałam na jej temat niepochlebne opinie i nie wiem czy warto ją jutro kupić .
Esmerald jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:07   #1822
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
One nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak podkład mineralny. Miałam niezły ubaw kiedy wybałuszyły oczy jak im powiedziałam, że on jest w proszku i dlatego nakłada się go pędzlem
Chociaż kojarzę na yt jakiś filmik, na którym babka nakładała podkład mineralny zwilżoną gąbeczką

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Dokładnie, jedyne co kojarzą to Rimmel i Loreal
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:16   #1823
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
One nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak podkład mineralny. Miałam niezły ubaw kiedy wybałuszyły oczy jak im powiedziałam, że on jest w proszku i dlatego nakłada się go pędzlem
Chociaż kojarzę na yt jakiś filmik, na którym babka nakładała podkład mineralny zwilżoną gąbeczką

Dokładnie, jedyne co kojarzą to Rimmel i Loreal
Typowe

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Te kryształy pod pachę?.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:25   #1824
ada_1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karx Pokaż wiadomość
kupiłam wczoraj ten olejek. właśnie po przeczytaniu opinii, zdecydowałam się, że chcę go mieć. w piątym rossmannie dopiero był, do którego weszłam. dobrze, ze były dość blisko siebie. No więc posmarowałam się nim wczoraj wieczorem, na to krem i nie było żadnych tłustych plam na pościeli. może jak ktoś wylewa na siebie pół buteleczki to tak jest
A jak sie u ciebie sprawdza? Jak bedziesz po kilku uzyciach to napisz czy dobrze nawilza.
ada_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:34   #1825
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Te kryształy pod pachę?
Tych też nie znają
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:35   #1826
Aishowa
Zadomowienie

Cytat:
Dostaniesz w R. flat top z ET. Tylko on jak wszystkie pędzle ET jest bardzo wiotki i wątpię, żeby nadawał się do nakładania podkładu. Do pudru ewentualnie, ale nie do podkładu.
Mam flat top z ecootools i jak najbardziej nadaje się do nakładania podkładu
Aishowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:36   #1827
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja kupiłam z miesiąc temu tę maskarę wodoodporną i moim zdaniem porażka w ogóle przeciwieństwo zwykłego tuszu 2000kcal, bardzo mokra, wodnista, wcale nie pogrubia ani nie wydłuża kompletna klapa jak dla mnie. Niestety co do wodoodporności to nie przetestowałam, nie pamiętam nawet jak ją zmyłam
dzięki za opinię to pozostanę wierna wodoodpornemu Maybelline

mówicie że następne -40% na jesień? to wtedy pewnie się skuszę na 123 Perfect Bourjois
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:37   #1828
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Mania1987 Pokaż wiadomość
klapouszek29 w kielcach w galerii echo było ich chyba z 10 ładne, nie macane zobaczymy jak się sprawdzi
Ja wczoraj pobiłam rekord, obskoczyłam 14 wrocławskich rossmanow i tylko w kilku zastałam... tester.. teraz jestem w takiej 20 tysiecznej miejscowosci, podjadę tutaj jutro do rosska i zobacze moze tu będą..
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-30, 19:39   #1829
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość
Mam flat top z ecootools i jak najbardziej nadaje się do nakładania podkładu

Dla mnie pędzle ET (jeden mam, dwa macałam przez folię) nadają się jedynie do zmiatania kurzu z półek, są zbyt wiotkie . Ale może mam dziwne wymagania.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2013-05-30, 19:41   #1830
cedrowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pobiłam rekord, obskoczyłam 14 wrocławskich rossmanow i tylko w kilku zastałam... tester.. teraz jestem w takiej 20 tysiecznej miejscowosci, podjadę tutaj jutro do rosska i zobacze moze tu będą..
Że Ci się chce.. dla mnie obejście 3 rossmanów jednego dnia to już spory wysiłek.

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości